✍ضعف نظام تصمیم گیری و از دست رفتن ظرفیت های استراتژیک جمهوری اسلامی
یادداشت سیدمحمدصدرا متولی امامی
۲۳ آذرماه ۱۴۰۳
🔹در یک سال اخیر، جمهوری اسلامی، مورد تهاجم دقیقترین و موثرترین حملات دشمن قرار گرفت و بسیاری از ظرفیتهای نظامی، سیاسی و مردمی خود را در داخل و خارج کشور از دست داد.
مهمترین ابزارهای راهبردی جمهوری اسلامی از جمله شبکه نخبگان جبهه مقاومت که در رأس آنها سیدحسن نصراله ، فواد شکر و سیدهاشم صفیالدین قرار داشتند، فروپاشید و همچنین مناطق جغرافیایی نفوذ ایران به سرعت اشغال شد و اتصال ایران به دوردست ترین سنگرهای جبهه مقاومت، بریده شد.
🔸در تحلیل این شرایط، محورهای زیر را میتوان مورد توجه قرار داد:
1. غلبه نگاه اداری، سیستمی و سلسله مراتبی در مدیریت کشور:
به این معنا که تصمیمگیریهای خرد و کلان کشور، در پیچ و خم اداری قرار میگرد و در موقعیتهایی مثل «وعدههای صادق»، همه کشور منتظر تصمیم ستاد کل نیروهای مسلح است؛ در حالی که فلسفه نظام ولایت فقیه مطلقه، فراقانونی و فراسازمانی عمل کردن در شرایط حساس و حیاتی است.
2. غلبه این نگاه فانتزی که «باید خود مردم غزه و لبنان با اسرائیل مبارزه کنند و ما نمیتوانیم حضور مستقیم داشته باشیم».
این نگاه که در تمامی ساختارهای نظامی و مدیریتی کشور حضور دارد، اشتباه راهبردی جمهوری اسلامی در شرایط حیاتی پس از طوفانالاقصی بود. این نگرش ابتر، موجب شد تا فرماندهان جبهه مقاومت، بیدفاع مانده و همگی در مقابل دشمن صهیونیستی قلع و قمع شوند؛ در حالیکه مردمی بودن جبهه مقاومت، منافاتی با حمایت های نظامی تهران از غزه و لبنان در موقعیت خطر نداشت. ضعف در تصمیمگیری باعث شد که ایران، منفعلانه سنگرهایی که چند دهه ایجاد کرده بود را از دست داده و به مرزهای خویش بازگردد.
🔹مردمی که دولت مقتدر و تصمیمگیر ندارند، نسبت به حاکمیت خود سرد و بیتفاوت شده و انگیزههای خویش را برای حمایت از ساختار سیاسی موجود از دست میدهند. همان اتفاقی که در سوریه افتاد!
وقتی مردم یک کشور، احساس کنند دولت شان، ضعیف و ناکارآمد است و بزرگان نظامی و سیاسی اش را به راحتی از دست میدهد، نسبت به امنیت داخلی کشورشان بی تفاوت شده و حتی نیروی نظامی و انتظامی خود را به سخره میگیرند. در مقابل، قدرت در تصمیمگیری و نشان دادن دولت قوی، مردم مخالف را نیز راضی و ساکت نگه میدارد و امیدوار میکند.
نتانیاهو، با اینکه پایگاه اجتماعی به شدت متزلزلی داشت و هر روز در خیابانهای تلاویو علیه او تظاهرات بود، توانست با نابودی غزه و از بین بردن نخبگان و بزرگان جبهه مقاومت و در نهایت سقوط سوریه و اشغال جبلالشیخ و تسلط کامل بر دمشق، مردمش را ساکت کرده و تمامی مرارتهای جنگ را توجیه کند.
🔖موسسه متا
ادامه 👇
👆ادامه یادداشت استاد متولی امامی
🔹اسرائیل تا قبل از ترور هنیه، ترس این را داشت که در صورت به شهادت رساندن بزرگانی چون هنیه، سیدحسن نصراله و سیدهاشم صفیالدین، تمامی جبهه مقاومت به یکباره بر سر او بریزند و از چند جبهه مورد حمله قرار گیرد. ترور شهید زاهدی در سفارت ایران در سوریه و ترور هنیه در تهران، آزمونی برای سنجش عیار تصمیم سازی جمهوری اسلامی بود.
اسرائیل وقتی دید، ایران توان تصمیمگیری به موقع را ندارد و تعلل میکند و حتی پاسخ به اسرائیل را کوچکانگاری میکند، پالس مهمی را دریافت کرد که در تهران، توان و عزمی برای پاسخ جدی ندارد و میتواند وحشیانهتر از گذشته، ساختار مقاومت را مورد حمله قرار دهد.
🔸بعد از ترور هنیه، سید حسن نصرالله سخنرانی کرد و گفت: چون در مسأله پاسخ به اسرائیل، در جبهه مقاومت وحدت نظر وجود ندارد، ما خودمان مستقلا به اسرائیل حمله میکنیم!
اسرائیل، سالهای سال میتوانست شهید سلیمانی و سیدحسن نصرالله را به شهادت برساند اما از پاسخ ایران نگران بود. شهید حاج قاسم سلیمانی، گفته بود: "اسرائیل هزینه ترور من را نمیدهد."
در یک سال اخیر، اسرائیل آزمونهایی در نحوه پاسخگویی ایران گرفت و فهمید نظام تصمیمسازی در جمهوری اسلامی، معیوب است و از آنچه میترسید، دیگر نهراسید و سیدحسن را به شهادت رساند.
🔹امروز، حیثیت جمهوریاسلامی و به خصوص جبهه مقاومت مردمی، بسیار خدشهدار شده و ایران را آبستن بحرانهای اجتماعی کرده است.
مهمترین و اساسیترین وظیفه مدیران کشور، اصلاح نظام تصمیمگیری برای بازگرداندن حیثیت از بین رفته است. در غیراینصورت، انقلاب اسلامی چه در داخل و چه در خارج، بسیار منزوی و ضعیف خواهد شد.
🔸برای احیای حیثیت جمهوری اسلامی، باید اولا پاسخی درخور و به موقع و سخت به اسرائیل داده شود و ثانیاٌ با مردم سخن بگوییم و اهمیت حضور ایران در منطقه را از منظر منافع ملی تشریح کنیم.
این که حاج قاسم، آزادسازی جاده استراتژیک بوکمال را بزرگترین موفقیت منطقهای جمهوری اسلامی میدانست؛ درکی متفاوت از مبارزه در سوریه را نشان میدهد.
🔹توجیه و تبیین منطق اقتصادی حضور ایران در سوریه و عراق و لبنان و فلسطین، نیازمند ادبیاتی متفاوت است تا همراهی مردم با جبهه مقاومت و اقتدار دستگاه سیاسی کشور افزایش یابد. مردم ما، از منطق اقتصادی و سیاسی حضور جبهه مقاومت در منطقه، آگاهی چندانی ندارند و سیاست توجیه و مخفیکاری مسئولین، مردم را سرگرم روزمرگی و بی تفاوتی کرده و شکاف عمیقی میان عقلانیت جامعه و عقلانیت دستگاه سیاسی ایجاد کرده است.
🔖موسسه متا
سعی و خطای همتی با مال مردم
🔰همتی: قیمت گذاری دستوری جز توزیع رانت، ایجاد فساد و تشدید سفته بازی و التهاب در بازار ارز نتیجهای به بار نمیآورد.
لازم بهذکرست؛ آقای همتی سالها در بانک مرکزی سیاست ارز دستوری ۴۲۰۰ی را اجرا میکرد و نرخ ارز بازار را به ۲۸۰۰۰ هزار تومان رساند. اما همچنان آقای همتی، پرداخت یارانه به دلار را ادامه داد و تولید کشور را سرکوب نمود.
🔺اکنون آقای همتی ادعا میکند، با تجربه فهمیده که قیمتگذاری دستوری جواب نمیدهد و باید تورم را از بین برد.
البته نیازی به سعی و خطا نبود. رسول گرامی اسلام، قیمتگذاری را منع کرده و پول بدون تورم طلا و نقره را در جامعه اجرا نمودهاند.
کافیست تسلیمِ اسلام شویم.
🔖موسسه متا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی خشم در چهرهی رسول رحمت نمایان شد.
🔹تجارب تاریخی نشان داده است که بدعتِ قیمتگذاری (تسعیر) موجب ظلم به فروشنده و خریدار میشود و معیشت مردم را تباه میکند.
🔸تلاطم ذاتیِ پول اعتباری موجب شده است که مسئولین جمهوری اسلامی ناچار به امضای بدعت قیمت گذاری شوند.
🏅با پولطلا، موجب بسط ید امام جامعه شویم و نیاز به قیمتگذاری را بلاموضوع کنیم.
🔖موسسه متا
منع خالی فروشی
🔹الحمدلله؛ با توجه به استقبال مردم از پولطلا، موسسات مختلفی اقدام به ارائهی خدمات آنلاین پولطلایی نمودهاند.
البته در هر فعالیتی امکان کلاهبرداری نیز وجود دارد. طلای آنلاین بدون تامین فیزیک طلا، یک اقدام مجرمانه و نامشروع است که بهاصطلاح، خالیفروشی نامیده میشود.
اخیرا قوانین خوبی برای ارتقای امنیت پولطلای آنلاین وضع شده است. رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفتهاند : خطر خالیفروشی، یکی از تهدیدات طلای آنلاین بود که با امنسازی، به طور کامل رفع شد.
🔸باید توجه داشت که پولطلا خودکنترل است. یعنی خالیفروشیِ یک موسسهی خدمات آنلاین میتواند منجر به بیاعتبار شدن آن موسسه و حذف او از بازار گردد؛ اما این اتفاق آسیبی به ارزش طلای کسانی که از خدمات آن موسسه استفاده نکردهاند، نمیزند.
امیدواریم قوانین عادلانه و عاقلانه به کمک ترویج پولطلا بیاید و طعم شیرین نظام پولی بدون تورم در کام مردم ایران احساس گردد.
🔖موسسه متا
موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
منع خالی فروشی 🔹الحمدلله؛ با توجه به استقبال مردم از پولطلا، موسسات مختلفی اقدام به ارائهی خدمات آ
تکمیل پست فوق👆
⭕️لازمبهذکرست؛ خالیفروشی کار روزمرهی بانکهاست.
بانکهای کشور ما روزانه ۹۰۰۰میلیارد تومان از هیچ خلق میکنند و از هر ایرانی بیش از ۱۰۰هزار تومان در روز میدزدند.
درواقع، ریال با خالیفروشی متولد شده و در حرامِ خلق پول، ادامهی حیات میدهد.
امیدواریم این خالیفروشیِ سیستمی نیز جرمانگاری گردد.
🔖موسسه متا
زندان بانک مرکزی
هنوز کسی از زندان بانک مرکزی که در آنها آزادی مردم زندانی شده است نام نمیبرد!
حکومتها که با هزار ضرب و زور #طلا را به ظاهر از نقش پولیاش انداختند و علی الاصول دیگر نباید نیازی به آن داشته باشند.
اما چون در عمل طلا در مقابل آنها میایستد و با حضور آزادانه آن در دست مردم، امکان تداوم کار خود را ندارند، آن را در خزانه بانکهای مرکزی زندانی کردهاند.
#پولطلا ؛ تحریمگریز و تورمناپذیر
🔖موسسه متا
هدایت شده از صندوق قرض الحسنه کوثر شیراز
روند صعودی رشد قیمت ریالی طلا طی چند سال اخیر
📣 صندوق قرض الحسنه طلایی کوثر| https://eitaa.com/kosar_sandogh
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از خبر فوری و مهم
✍✍پول های طلا بین مردم می چرخد خورده نمی شود و با کار و تولید دارایی مردم بیشتر می شود .
اما پول های اعتباری مثل لیر و ریال و ریال با خلق پول توسط بانک بی ارزش می شوند و در حقیقت دزدی از مال مردم است روزی هشت هزار میلیارد تومان از جیب مستضعفین به حلقوم مستکبرین واریز می شود که در کاخ های آنان مشاهده می کنید .
📌به کانال #خبر_فوری_و_مهم بپیوندید :
@khabare_fouriw
بحران قیمتگذاری دولتی
🔸 تولید گاز ایران با ۲۵۲ میلیارد مترمکعب در سال گذشته بعد از آمریکا و روسیه در جایگاه سوم جهان قرار دارد.
با این وجود هماکنون ایران ناترازی انرژی دارد :
برق ۳۵٪
گاز طبیعی ۳۳٪
بنزین ۲۰٪
گازوئیل ۵٪
🔰از میلتون فریدمن نقل قول شده است: اگر مدیریت یک شنزار را به دولت بدهید، بعد از مدتی با مشکل کمبود شن مواجه خواهید شد.
🔖موسسه متا