➖⃟🔍
🖇#صنایع_انرژی
لیتیوم» چیست؟
«لیتیوم» که وجودش در دنیای امروز یکی از ملزومات تکنولوژی محسوب میشود، یک فلز قلیایی نقرهای- سفید و نرم با عدد اتمی ۳ است. این عنصر در شرایط استاندارد دما و فشار سبکترین فلز و کم چگالیترین عنصر جامد است.
در ظاهر اینطور به نظر میرسد که لیتیوم هیچ نقشی در زندگی حیوانها و گیاهان ندارد و آنها بدون لیتیوم هم میتوانند زنده بمانند، اما در عمل در همه اندامهای زنده میتوان ردپای بسیار کم رنگ لیتیوم را پیدا کرد. یون لیتیم که در قالب نمکهای گوناگون پیدا میشود، بر روی اعصاب انسان اثر میگذارد و میتواند به عنوان دارو در درمان اختلال دوقطبی کمک کند.
لیتیوم اولین بار در سال ۱۸۱۷ در سوئد کشف شد و معلوم شد از آلیاژ این فلز با آلومینیوم، کادمیم، مس و منگنز در ساخت قطعات هواپیماهای بلند پرواز میتوان استفاده کرد. پیدایش لیتیوم بسیار پراکندهاست، اما بهعلت واکنشپذیری زیادی که دارد در طبیعت به صورت آزاد وجود ندارد و همیشه به صورت ترکیب با یک یا چند عنصر یا ترکیب دیگر دیده میشود. این فلز بخش کوچکی از تمامی سنگهای آذرین را تشکیل داده و همچنین در بسیاری از شورابهای طبیعی وجود دارد.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘http://isna.ir/xdNtKB
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_انرژی
چه کشورهایی در جهان «لیتیومی» هستند؟
شیلی با ۸ میلیون تن ذخایر لیتیوم، بیشترین میزان ذخایر این ماده معدنی را در جهان در اختیار دارد. پس از آن استرالیا و آرژانتین به ترتیب با دارا بودن ۲میلیون و ۷۰۰هزار تن و ۲میلیون تن ذخایر لیتیوم در رتبههای دوم و سوم جهان قراردارند.
در ایران، میزان ذخیره قطعی لیتیوم ۸ میلیون و ۵۰۰ هزارتن کانسنگ لیتیوم اعلام شده است.
لیتیوم در ایران به تولید و فناوری نرسیده و اقتصادی بودن اکتشاف و فرآوری لیتیوم بسیار پراهمیت است؛ چرا که فرآوری و دانش فنی مربوط به آن در اختیار کشورهای پیشرفته ای مانند ژاپن و کرهجنوبی است. به دست گرفتن بازار خودروهای الکتریکی، دلیل توجه به بازار لیتیوم در ایران است.
لیتیوم در سال ۱۳۹۶ در بازارهای جهانی به صورت فلز، حدوداً با قیمت ۱۶۰ دلار به ازای هر کیلوگرم به فروش میرسید؛ همچنین کنسانتره آن با کیفیتهای «درجه کیفیت ساخت باتری « «کربنات لیتیوم» و کنسانتره رایج عرضه میشود که به ترتیب در حدود ۲۰ هزار دلار در هر تن، ۹٫۳۹ دلار در هر کیلوگرم و پنج دلار در هر کیلوگرم به فروش میرسد.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
http://isna.ir/xdNtKB
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_انرژی
لیتیوم چه کاربردهایی دارد؟
لیتیوم یکی از اجزای مهم در باتریهای قابل شارژ است که در تلفنهای همراه، رایانههای دستی و خودروهای برقی مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر، آلیاژی از لیتیوم و آلومینیوم در صنایع هواپیماسازی مورد استفاده قرار می گیرد که سبک، قابل انعطاف، محکم و مقاوم است.
علاوه بر این، لیتیوم نیروی کششی زیادی دارد و به دلیل وزن کم آن گزینه بسیار مناسبی برای باتریهای کم وزن و پرانرژی است. همچنین، این ماده معدنی همراه با سرب آلیاژی را تولید میکند که در ساختن بلبرینگ چرخهای قطار استفاده میشود. از دیگر مصارف لیتیوم میتوان به کاربرد آن در صنعت داروسازی اشاره کرد.
با این همه در مورد مصرف لیتیوم هم در صنایع و همچنین در داروسازی توجه به یک نکته بسیار مهم محسوب می شود؛ چرا که مرز میان سودمند بودن این ماده و سمی بودنش برای انسان و محیط زیست بسیار بسیار نازک و شکنندهاست.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
http://isna.ir/xdNtKB
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_فرهنگی
رویه صنعت نشر در دوران پساکرونا تغییر خواهد کرد/ روند رو به صعود مبادلات رایت
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آسیبهای کرونا بر صنایع مختلف فرهنگی غیر قابل کتمان است، در این میان صنعت نشر بیشترین مقاومت را از خود نشان داده و نسبت به موسیقی، تئاتر و ...کمترین آسیب را دیده است، کووید 19 موجب شد که عبور صنعت نشر در دنیا از نسخه چاپی و فروش سنتی به سمت نسخههای ایبوک و مجازی تسریع بیشتری پیدا کند، در عین حال خلاقیتهایی که کشورهای مختلف برای نجات صنعت نشر از خود نشان دادند نیز در نوع خود قابل توجه بود.از جمله برگزاری نمایشگاههای کتاب به صورت مجازی و حضور فیزیکی تحت شرایط خاص.
احمد ذوعلم، مدیر آژانس ادبی دایره مینا ، معتقد است که مبادلات رایت در جهان تحت تاثیر کرونا در آینده نزدیک تغییر رویه خواهد داد و از فرصتهای مجازی بیشتر استفاده خواهد کرد.
وی ادامه میدهد:کرونا موجب شد که بسیاری از فعالان بازار جهانی نشر تغییر رویه دهند، مهمترین تغییر در این زمینه شکلگیری پلتفرمها و فضاهایی برای مذاکرات غیرحضوری ناشران است، در دو سال گذشته نمایشگاههای کتاب دنیا که محل مذاکرات ناشران برای تبادل نشر بود، تعطیل شدند بنابراین ناشران مجبور شدند رویه خود را تغییر دهند و به صورت غیرحضوری هم مذاکرات را جلو ببرند و به نتیجه برسند.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘https://tn.ai/2599260
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_کشاورزی
ایران سومین تولید کننده خرما در جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمدمهدی برومندی در حاشیه آغاز کشت ۲۳۰۰ هکتاری نخلستان خرمای تجاری و صادراتی در شهرستان مرزی میرجاوه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ایران با دارا بودن ۲۶۰ هزار هکتار نخلستان و تولید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن خرما، سومین تولید کننده این محصول در جهان به شمار میرود.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صادرات خرما سالانه ۴۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد، تصریح کرد: به دلیل کیفیت بالا سالانه بخش قابل توجهی از خرمای تولیدی کشور صادر میشود که از این حیث ظرفیت مناسبی برای ارزآوری کشور فراهم شده است.
وی تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان بعد از استان کرمان، رتبه دوم کشور در سطح و تولید خرمای کشور را داراست که با توجه به شرایط اقلیمی مناسب این استان، یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در این منطقه، توسعه کشت خرما به ویژه از نوع مرغوب و صادراتی آن است.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘http://mehrnews.com/xZQ4R
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh
➖⃟🔍
🖇#صنایع_کشاورزی
رشد ۳۸ درصدی صادرات چای ایرانی
براساس آمارهای گمرک ایران، در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۱ حدود ۳۳ هزار و ۶۴۰ تن چای ایرانی به کشورهای مختلف صادر شده که بیش از ۴۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
به گزارش «نود اقتصادی» براساس آمارهای گمرک ایران، در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۱ حدود ۳۳ هزار و ۶۴۰ تن چای ایرانی به کشورهای مختلف صادر شده که بیش از ۴۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
مقایسه صادرات چای کشورمان در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۱ با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ نشان میدهد صادرات چای ایرانی بلحاظ وزنی رشد ۳۸ درصدی و بلحاظ ارزش نیز رشد ۶۲ درصدی داشته است.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘https://www.90eghtesadi.com/Content/Detail/2151653/رشد-۳۸-درصدی-صادرات-چای-ایرانی
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh
8.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
᪣ ﷽ ᪣
⤸.جواد تاجیک، مدیرعامل بهشت زهرا:
⤸.شهید آرمان علیوردی، یکماه قبل از شهادتش به مزارش سر زده بود و گفته بود من به زودی به اینجا میآیم!
┈┅ ┅┈┈┅ ┅┈
⤸.تمدن نوین اسلامی بر پایهی تفکرات انسانهای ساخته شده توسط خدا شکل میگیرد.
⤸.در این تمدن، #صنعت_انسان_سازی مهمترین رکن است.
⤸.توسل به شهدا به عنوان انسانهای #اصطناعت شده توسط خدا، سبب ساخت خود ما خواهد شد.
|#اندیشکده_صانع
|#شهید_سجاد_زبرجری
|#شهید_آرمان_علی_وردی
➤@MaysamAzarbakhsh ↵
➖⃟🔍
🖇#هوش_مصنوعی
زنگ خطر هوش مصنوعی؛ ایتالیا ChatGPT را فیلتر کرد
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، ایتالیا برای حفظ دادههای شخصی و پیشگیری از سوءاستفادههای احتمالی، ربات چتجیپیتی را فیلتر کرد. اداره ناظر در این عرصه، خواسته که شرکت آمریکایی توسعه دهنده این برنامه، OpenAI، پردازش دادههای کاربران ایتالیایی را فورا محدود و متوقف کند.
این نهاد انتقاد کرده که شرکت یاد شده، آگاهی لازم در باره دادههای جمع آوری شده کاربران ایتالیایی را به آنها ارائه نداده است . در توضیح تصمیم فیلترینگ آمده که ذخیره انبوه دادههای شخصی با هدف آموزش الگوریتمهای این پلتفرم، هیچ مبنا و توجیه قانونی ندارد.
چت بات هوشمند چیپیتی، حد نصاب ۱۳ سال به بالا را برای ارائه خدمات در نظر گرفته اما دیدهبان حفاظت از دادههای کاربران در ایتالیا تاکید کرده که هیچ ساز و کار مشخصی برای احراز سن کابران و استفاده افراد زیر سن قانونی از مبادلات ChatGPT وجود ندارد.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘https://www.baeghtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%85%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-5/148903-%D8%B2%D9%86%DA%AF-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_حمل_و_نقل
مقایسه راه آهن چابهار - آسیای میانه با راه آهن پرسرعت کشورهای عربی
به گزارش تین نیوز، سالهاست که طرحهای توسعه سواحل مکران در دستور کار دولتهای گوناگون قرار گرفته، اما همچنان حلقه اصلی یعنی راه آهن چابهار به ثمر نرسیده است.
در افقهای دور، راه آهن چابهار میبایست نزدیکترین مسیر دسترسی هفت کشور آسیای میانه محصور در خشکی به دریاهای آزاد را فراهم سازد.
مسئله مورد بحث این است که آیا اتصال تنها بندر اقیانوسی کشور از طریق خطوط ریلی به آسیای میانه توجیه اقتصادی دارد ؟
برای بررسی این موضوع نگاهی گذرا میاندازیم به طرح راه آهن پر سرعت بین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که از قرار معلوم افقی فراتر از غرب آسیا را در نظر دارد.
مطابق با آخرین اطلاعات دریافتی، سامانه پر سرعت ریلی از کشور عمان مسیر خود را آغاز کرده و با عبور از امارات عربی متحده به عربستان سعودی میرسد. بعد از عبور این قطار از بندر دمام، از شهرهای ریاض، جده، مکه و مدینه عبور کرده و در شمال غرب عربستان به شهر نئوم خواهد رسید. این خط ریلی از طریق پل دریایی بر روی جزیره طیران، به بندر شرمالشیخ واقع در جنوب صحرای سینا متصل شده و در ادامه با عبور از کشورهای عربی شمال آفریقا، در نهایت به شمال مراکش رسیده و به مرز دریایی جنوب اسپانیا متصل میشود.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘https://www.tinn.ir/fa/tiny/news-253835
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_حمل_و_نقل
ابرپروژه ریلی کشورهای عربی:
بررسی شهرهای واقع در مسیر، خود گویای ابعاد اقتصادی خطوط ریلی مورد نظر است. پروژه ریلی کشورهای عربی در مسیر خود شهرهای بزرگی را در مینوردد که اقتصاد هر کدام از آنها نقش کلیدی را در کشورهای خود ایفا میکند. دبی که هم اکنون بزرگترین بندر تجاری خلیج فارس لقب گرفته و در زمره بزرگترین اقتصادهای شهری جهان قرار دارد. بندر دمام عربستان که قطب اصلی صنعت نفت این کشوراست. از طرف دیگر، شهرهای ریاض، جده، مکه و مدینه به عنوان چهار شهر بزرگ عربستان در این مسیر قرار دارند.
شهر نئوم که علیالظاهر تحت عنوان پروژه هوشمندسازی و به کارگیری تکنولوژیهای روز دنیا از آن یاد میشود نیز بخش دیگری از این شبکه خواهد بود. بخش دیگر این مسیر در شمال آفریقا واقع شده است، جایی که بندر نئوم از طریق پل دریایی طیران به شهر تفریحی شرمالشیخ در جنوب صحرای سینا متصل خواهد شد.
در ادامه این مسیر ریلی، در کشور مصر، بزرگترین و پرجمعیتترین کلانشهر خاورمیانه یعنی قاهره و پس از آن بندر اسکندریه را پشت سر میگذارد. همچنین با عبور از کشورهای واقع در شمال آفریقا، سرتاسر نوار ساحلی مدیترانه را در مینوردد. شهرهای طرابلس ، تونس ، الجزیره و رباط نیز دیگر مراکز جمعیتی مطرح در این مسیر پرسرعت ریلی خواهند بود.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘https://www.tinn.ir/fa/tiny/news-253835
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼
➖⃟🔍
🖇#صنایع_حمل_و_نقل
پروژه راه آهن چابهار - مشهد - آسیای میانه
پروژه راه آهن چابهار-مشهد-آسیای میانه اگر جمعیتی نسبتا یکسان در قیاس با پروژه کشورهای عربی را در بر گیرد، سوالی مهم را مطرح میسازد که شهرهای واقع در این مسیر آیا توان اقتصادی لازم برای سودده کردن این خط ریلی را دارند یا خیر؟
در کشور ما ایران، تنها شهری که جایگاه اقتصادی ویژهای را در میان دیگر شهرهای واقع در مسیر دارد مشهد مقدس است. شهری با جمعیت ثابت بیش از 3 میلیون نفر که لقب دومین کلانشهر پرجمعیت کشور را به خود اختصاص داده و سرمایههای فراوانی را در خود جای داده است. اما در بالادست پروژه راه آهن چابهار چه خبر است؟ آیا شهرهای واقع در آسیای میانه میتوانند در یک همکاری مشترک با کشورمان این مسیر ریلی را به سوددهی برسانند؟
قطعا نمیتوان پاسخی قاطعانه در این رابطه داد و نظرات کارشناسان امر در این زمینه متفاوت خواهد بود. اما از شواهد امر این گونه استنباط میشود که افق جابجایی کالا از آسیای میانه به دریاهای آزاد از طریق چابهار طرحی نیست که به این سادگی به ثمر بنشیند، نباید فراموش کرد که این هفت کشور نسبتا وسیع آسیای میانه توسط دو اقتصاد بزرگ جهانی یعنی چین و روسیه احاطه شده و مراودات کالایی با این دو کشور طبعا در اولویت خواهد بود.
#اندیشکده_صانع
🖇لینک منبع:
➘https://www.tinn.ir/fa/tiny/news-253835
┈┈┈┈┈┈┈┈
⸀@MaysamAzarbakhsh ˼