داستانی عجیب _1633455399292.mp3
11.04M
🎙داستانی عجیب پیرامون مرتاض پاکستانی که از قدرت معنویِ علامه حسن زاده آملی مطلع بود
بیانات استاد صمدی آملی
صوت استاد رمضانی.mp3
33.12M
🎙صوت آیت الله رمضانی
در برنامه بررسی اندیشههای فلسفی و عرفانی علامه حسنزاده آملی
📆10 مهر 1400
📝 #بخوانید| بررسی ابعاد علمی و معنوی آیتالله حسنزاده آملی (بخش اول)
آیت الله حسن رمضانی:
◽️ایشان معتقد بودند اگر چنانچه عمل اساس قضیه هست، علم اساس عمل است. عمل بدون علم اصلاً عمل نیست. این جمله معروف ایشان در همین راستا رقم خورده است که علم و عمل جوهرند و انسانساز.
◽️برخلاف آن چه که در فضای فلسفی مشاء، که قائل بودند که علم از مقوله کیف است و کیف عرض است و عرض هم عارض است بر جوهر انسان. ایشان معتقد بود که علم از مقوله عرض نیست، علم نور است و نور وجود و وجود، مجرد از هرگونه تعیّن و تشخصهای مادی است.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
چند سطری درباره مرحوم علامه حسن زاده آملی
رشد علوم و گستردگی ادبيات مکتوب در تاريخ تمدن اسلامی در حد اعجاز است. مرحوم علامه عالم ربّانی حسن حسن زاده آملی در عصر ما دريچه ای بود برای شناخت ابعاد و زوايای مختلف علوم و ادبيات مکتوب در تمدن اسلامی. گستره تأليفات و تحقيقات علمی و ادبی و فلسفی اش در دوران ما کم نظير بود.
چند نفر را اينک در جهان اسلام می شناسيد که در عين حال که در علوم دينی استاد باشد؛ در عين حال که فلسفه و حکمت و عرفان اسلامی تخصص درجه يک او باشد رياضيات و هيئت قديم و علوم غريبه و طب قديم را به نيکی بشناسد. آشنا با شيوه های تصحيح متون و نسخه های خطی باشد. در ادبيات و شعر و نثر پارسی و عرب استاد ماهر و به تعبير قدمایی "فاضل" باشد. هم در ادب فارسی متونی همچون تاريخ بيهقی و گلستان سعدی را به نيکی بخواند و تفسير کند و هم توانا باشد متونی در سطح لزوم ما لا يلزم ابو العلای معری و تاريخ يمينی ابو نصر عتبي را بفهمد و شرح و تفسير کند؟
مرحوم آقای حسن زاده آملی استاد مسلم زبان و متون فلسفی و عرفانی به ويژه متون مکتب طهران بود. شناخت عميقی از متون سنت های مختلف علوم در آنچه فلسفه و علوم وابسته در تمدن اسلامی خوانده می شود (و حتی رياضيات و هيئت قديم) و علوم غريبه داشت. تجلی سنت آموزشی قديم بود.
او از تبار دانشيانی در اين سنت بود که معتقد بودند وظيفه ما درک درست سخنان پيشينيان است. در سنجش های متن شناختی و ترجيحات در تفسير متون بی ترديد در فن خود مجتهد بود. شايد در سرتاسر عمر بالغ بر صد کتاب را تصحيح و تحشيه کرده بود و بيش از صد کتاب و رساله نوشت که برخی بر چندين جلد بالغ است. علامه حسن زاده آملی چنين دانشی مردی بود؛ يک عمر با سادگی زيست و درس داد و نوشت. زيستی ايمانی داشت. عاش سعيدا ومات سعيدا. خدايش بيامرزاد.
حسن انصاری.
مصباحیه ...
حُسن حَسن – 1 سخن گفتن درباره شخصیت های بزرگ و برجسته، سخت و دشوار است. این مسأله درباره بزرگان م
حُسن حَسن – 2
نکاتی در یادداشت قبلی عرض شد. اما ادامه نکات:
4. اساتید برجسته و پاک
حضرت علامه حسن زاده آملی (قدس سره) چون عاشق علم و دانش بودند و در این راه زحمات فراوانی کشیدند و آن زحمات همراه تهذیب و پاکی بود، لطف خداوند شامل شد که از اساتید بسیار خوب و برجسته ای بهره مند شوند. بزرگانی مانند: آیت الله محمدتقی آملی، علامه ابوالحسن شعرانی، آیت الله مهدی الهی قمشه ای، علامه ابوالحسن رفیعی قزوینی، آیت الله محمدحسین فاضل تونی، آیت الله میرزا احمد آشتیانی، علامه سید محمدحسین طباطبایی، علامه سید محمدحسن الهی طباطبایی و سید مهدی قاضی. (رضوان الله علیهم)
هر یک از این بزرگان، از جهاتی دریای مواج علامه حسن زاده آملی را ساختند و پرداختند.
5. عشق به استاد
ایشان عاشق اساتید خود بودند و به آنها عشق می ورزیدند و در برابر آنها فانی بودند.
الهی! شکرت که از اساتید بی رنگ، رنگ گرفته ام.
می فرمودند: وقتی دیدم علامه طباطبایی با آن عظمت مستأجر است و از خود خانه ندارد یک روز مقداری از کتابهای نفیس و قیمتی خود را جمع کرده و بردم همه را جلوی ایشان گذاشتم و گفتم فقط و فقط محض اطلاع شما که ناراحت نشوید وإلا بدون اطلاع شما این کار را میکردم. میخواهم شما را در جریان قرار دهم تا ناراحت نشوید. میخواهم اینها را بفروشم و با فروش آنها برای شما خانه بخرم. میدانید که من این کار را میکنم. ایشان فرمودند: نه! من به شما اجازه نمیدهم که این کار را بکنید.
میفرمودند: مرحوم علامه شعرانی دچار فقر شدیدی بودند. علیرغم همه آن تخصص و علم و معرفتی که داشتند دچار فقر عجیبی بودند. من شاگرد و فرزند ایشان که گاهی اوقات تبلیغ میرفتم، بر میگشتم محضر ایشان و آنچه را که به من داده بودند در محضر ایشان میگذاشتم و میگفتم خود من و آنچه که دارم مال شماست، هر چه میخواهید بردارید؛ و ایشان به خاطر آن فقری که داشتند بزرگواری میکردند و بر من منت میگذاشتند و آنچه که بود تقسیم میکردند و میگفتند نصف مال تو و نصف مال من.
میفرمودند: نشسته بودم و پای علامه الهی قمشه ای از زیر عبا بیرون زده بود، من از شدّت علاقه به ایشان خم شده و کف پای ایشان را بوسیدم. ایشان جا خوردند و فرمودند: این چه کاری است که شما میکنید. گفتم من که لیاقت بوسیدن دست شما را ندارم، پس اقلاً من را از بوسیدن کف پایتان محروم نکنید.
بعد فرمودند: یک وقتی ایشان (مرحوم الهی قمشهای) به من فرمودند آقای حسنزاده شما خیر میبینید. من با شعف و شور فوقالعاده گفتم الهی آمین، امّا بفرمایید روی چه جهتی این مطلب را فرمودید؟ ایشان میفرماید روی این جهت که میبینم شما در برابر اساتیدتان بسیار بسیار خاضع هستید.
میفرمودند: فهمیده بودم که جناب آقاسید مهدی قاضی فرزند علامه سید علی آقا قاضی به قم مشرف شدهاند. مطلع شدم ایشان در مسافرخانه زندگی میکنند. به سراغ ایشان رفتم وقتی که وضع رقّت بار ایشان را دیدم، فوری برگشتم مقداری پول جور کردم و حداقل امکانات زندگی را برای ایشان فراهم کردم و یک گاری دستی کرایه کردم و همه اشیائی را که برای ایشان تهیه کرده بودم ریختم روی گاری و رفتم طرف مسافرخانه و اوضاع ایشان را مرتب کردم.
یک وقتی مرحوم سید مهدی قاضی به ایشان فرموده بودند: آقای حسنزاده من به عمرم شخصی را باوفاتر از شما ندیدم.
ادامه دارد...
کانال سخن عرفان.
🔰 مکتب سلوکی علامه حسن زاده
ما باید از مکتب سلوکی حضرت استاد حسن زاده رحمه الله علیه درسهای زیادی بگیریم.
علامه حسن زاده در عین اینکه مراقبه تام داشتند، در کنارش حتی تا اواخر عمر دوازده ساعت کار علمی حوزوی میکردند.
#استاد_یزدان_پناه
#عرفان_در_وادی_عمل
#گام_های_سلوک
✨«ادخلوها بسلام آمنين/حجر ۷»
🌱شب و روزت به دعا عاشق بيدل گويد
🌱كه مبیناد سهى قامتت از دهر گزند
🌴 آمنين به ياد خدا آرميده اند ⬅️ «الا بذكرالله تطمئن القلوب» و در سنگر استوار لا اله الا الله كه مأمن الهى است ايمن اند «كلمة لا اله الا الله حصنى
فمن قالها دخل حصنى و من دخل حصنى امن من عذابى»
سعدی آن عارف نامور چه نيكو سرود كه:
🕊پارسا باش و هرچه خواهى پوش
🕊تاج بر سر نه و علم بر دوش
#علامه_حسن_زاده
#نامه_ها_و_برنامه_ها
7.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 خاطرهای از ساده زیستی علامه حسن زاده آملی
🔹 حجت الاسلام احمد غلامیان مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) شهرستان آمل، با اشاره به ساده زیستی علامه حسن زاده آملی از مردمی بودن این عالم وارسته میگوید.
#علامه_حسن_زاده_آملی
#ساده_زیستی
14.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ظرایف تربیت فرزند ...
صوتی از علامه حسن زاده.
🌸🌸🌸🌸🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰سختیها از نگاه قرآن۳
🔸او می گوید «اخذناهم بالباساء و الضراء لعلهم یضرعون» «فلولا اذ جائهم باسنا تضرعوا» ما این کار را کردیم، هدفمند هم بود، همینطور دلخواهی نبود که یک روز یک ویروسی خلق کنیم، هدفمند بود «لعلهم یرجعون» «لعلهم یضرعون» اما حالا آنها که اصلاً خدا را قبول نداشتند، دین نداشتند، از آنها توقعی نبود؛ شمایی که معتقدید و این قرآن را می بوسید، شما چرا؟! «فلولا اذ جائهم باسنا تضرعوا ولکن قست قلوبهم» انگار نه انگار که اصلاً خدا کاره ای هست و چنین آیه ای هست و ما تکلیفی داریم!
۱۳۹۹/۰۳/۰۶
🔺مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۱۴