♦️علامه مجلسی؛ باب الائمه ...
✍️ #محدث_نوری (ره): حدثني الشيخ الفاضل الصالح المقدس الورع الشيخ حسين المازندراني المجاور في المشهد الغروي قال : حدثنا في مجلس البحث شیخ الفقهاء في عصره صاحب جواهر الكلام قدس سره قال : رایت البارحة كاني بمجلس عظيم فيه جماعة من العلماء وعلى بابه بواب ، فاستاذنت فادخلني فرأيت فيه جميع من تقدم وتاخر من العلماء مجتمعين فيه و في صدر المجلس مولينا العلامة المجلسى (ره) ، فتعجبت من ذلك فسئلت البواب عن وجهه ؟ فقال : هو معروف عند الأئمة عليهم السلام بباب الأئمة ، و انما اوتي هذه المنزلة لانه من في الشيعة الچاوش للزوار ، قلت : لانهم يميلون الناس الى زيارة المشاهد بالنداء والاصوات ويحفظونهم في الفيافي و الفلوات و یدلونهم المسالك و الطريق ، ولكل واحد منهم كالتوفيق الذي هو خير رفيق ، ولهم بعد ذلك مآرب أخرى و فوائد لا يحصي ، و لعل المراد منه تصانيفه بتقريب لا يخفي على اللبيب .
♦️از فاضل صالح شیخ حسن مازندرانی که در نجف اشرف ساکن بود، شنیدم، در مجلس بحث شیخ الفقها، صاحب جواهر (ره) بودم که ایشان فرمود: دیشب در خواب دیدم مجلس بزرگی برپاست و در آن مجلس بسیاری از علما حاضرند و بر در آن مجلس، دربانی ایستاده است. من اجازه گرفتم و داخل شدم، دیدم همه علمای گذشته تشریف دارند، و در صدر مجلس علامه مجلسی (ره) نشسته است. از این که ایشان بر همه مقدم بودند تعجب کردم، علت را از آن دربان پرسیدم، گفت: علامه مجلسی نزد ائمه علیهم السلام به «باب الائمه» معروف است، و این مقام و منزلت را به خاطر این به او دادهاند که در میان شیعه، چاوش را برای زوار سنت کرده است.
♦️ مرحوم محدث نوری در ادامه میفرماید: زیرا کسانی که چاوش هستند، مردم را به زیارت مشاهد مشرفه، تشویق و ترغیب میکنند و آنان را در صحراها و بیابانها محافظت میکنند و راه را به آنان نشان میدهند. و چاوش برای هر مسافری، مانند توفیقی است که بهترین رفیق است. و پس از آن (رسیدن به مقصد) هم برای مسافران، فایدههای بسیاری هست. و ممکن است مراد (از چاوش بود او)، تألیفات آن بزرگوار باشد [که موجب نشر احادیث و آثار اهل بیت علیهم السلام شد و مردم به سوی خاندان عصمت راه یافتند.] چنانچه بر انسان خردمند پوشیده نیست.
📚 دار السلام، تألیف محدث نوری، جلد ۲، صفحه ۲۴۴، چاپ انتشارات و چاپخانه علمیه قم
مکتب اهل بیت علیهم السلام با زحمات و خدمات علمای برجستهای به دست ما رسیده است که قطعا یکی از مهمترین و مؤثرترینشان #علامه_مجلسی قدس الله سرّه است.
اما بی انصافی و قدرناشناسی برخی سستایمان و بیریشه از قاجار تا کنون سبب جفا به حق ایشان شد.
شب ۲۷ ماه رمضان، سالروز وفات این علمدار مکتب است.
💠 آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
مرحوم مجلسی خيلی مظلوم واقع شدند
[باز نشر به مناسبت ۲۷رمضان المبارک، سالروز وفات علامه مجلسی (رضوان الله علیه) م۱۱۱۰ق]
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در دیدار با مسئولان همایش «اصالت میراث حدیثی شیعه»، علامه مجلسی «رضواناللهعلیه» را «مظلوم» خواندند و از کسانی که بحارالأنوار این محدّث بزرگ جهان اسلام را تضعیف میکنند، انتقاد کردند.
معظم له در این دیدار فرمودند: مرحوم مجلسی خيلی مظلوم واقع شدند و برخی از دانشگاهيان و مدّعيان فكر، متأسّفانه جایگاه ایشان را نمیشناسند، درحالیكه آنان كه اهلیّت و اعتقاد واقعی دارند، طرز فکرشان نسبت به ایشان متفاوت است.
ایشان افزودند: از مرحوم حاج آقا نصرالله شاه آبادی شنیدم که میگفت: پدر ما -مرحوم آقای حاج شیخ محمد علی شاه آبادی- خیلی به مرحوم مجلسی معتقد بودند و من وقتی به اصفهان رفتم و برگشتم، گفتند: سر قبر مرحوم مجلسی رفتی؟ گفتم: خیر. گفتند: پس برای چه به اصفهان رفتی؟ ایشان خیلی اعجاب و احترام برای مرحوم مجلسی قائل بود.
معظم له در انتقاد از افرادی که با نقاب روشنفکری و یا عقلگرایی تلاش میکنند احادیث را نفی کنند، فرمودند: آنهایی که اهل علم و عمل هستند با عظمت از کتاب علامه مجلسی یاد میکنند، اما متأسفانه امروزه افراد مدّعی و بیمایه زیاد شدهاند که ادّعای سواد میکنند و جوامع ما را نیز پر کردهاند. از مرحوم آقای میرزا عبدالله مجتهدی شنیدم که از تقیزاده نقل میکرد که من سه مرتبه از اول تا آخر کتاب «السماء و العالَم» بحارالأنوار را مطالعه کردم. و روشن است که تا عظمت یک اثر نباشد، افراد برای آن وقت نمیگذارند.
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی افزودند: از آقای سید جعفر شهیدی شنیدم که میگفت با اینکه بحارالأنوار کتاب مفصلی است، اما از اول تا آخر بحار یک دروغ و تحریف از جانب ایشان نیست. مرحوم مجلسى ازنظر وثاقت خيلى محكم بود.
4_6008360618027912383.PDF
3.14M
#آشنایی_با_بحارالانوار
🔷 دانلود کتاب بسیار ارزشمند "آشنایی با بحارالانوار" نوشته استاد احمد عابدی حفظه الله:
🔷 با کسب اجازه از استاد، نسخه pdf ای از آن، تهیه و در اختیار محققین، طلاب و علاقه مندان قرار می گیرد.
👌بنده این کتاب را دو بار خواندم ، لذت بردم ، لذت بردم ، لذت بردم، اصلا دید شما را نسبت به کتاب بحار عوض میکند و متوجه عظمت شاهکار علامه مجلسی میشوید / عبادی
@ma_va_o
🔴امام خمینی( ره)
♦️ماه مبارک رمضان که ماه مبارک است ممکن است برای این باشد که ماهی است که ولی اعظم؛ یعنی رسول خدا واصل شده است و بعد از وصول، ملائکه را و قرآن را نازل کرده است. به قدرت او ملائکه نازل میشوند؛ به قدرت ولی اعظم است که قرآن نازل میشود و ملائک نازل میشوند. ولیّ اعظم، به حقیقت قرآن میرسد در ماه مبارک و شب قدر، و پس از رسیدن، متنزل میکند به وسیله ملائکه - که همه تابع او هستند - قرآن شریف را، تا به حدی که برای مردم بگوید. قرآن در حد ما نیست، در حد بشر نیست.
♦️قرآن سرّی است بین حق و ولیّ الله اعظم که رسول خداست، به تبع او نازل میشود تا میرسد به اینجایی که به صورت حروف و کتاب در میآید که ما هم از آن استفاده ناقص میکنیم. و اگر سرّ «لیلة القدر» و سرّ «نزول ملائکه» در شبهای قدر - که الآن هم برای ولیّ الله اعظم حضرت صاحب - سلام الله علیه - این معنا امتداد دارد - سرّ اینها را ما بدانیم، همه مشکلات ما آسان میشود. تمام مشکلاتی که ما داریم برای این است که، ما محجوبیم از اینکه واقعیت را آنطور که هست و نظام هستی را به آن طوری که تنظیم شده است، مشاهده کنیم.
♦️ما گمان میکنیم که حیاتِ در اینجا چیزی است و نبودن در اینجا نقصی است، در صورتی که حیات در اینجا نازله آن حقیقتی است که از عالم غیب آمده است و موت - اگر چنانچه موت انسانی باشد - رجوع به همان مرتبهای است که در اول بوده است، و البته مراتب مختلف و شئون مختلف است. و ما امیدواریم که از فیض ماه مبارک و فیض عید ماه مبارک - که عید وصال است - ما هم حظّی ببریم که بتوانیم در این مشکلاتی که بر ما وارد میشود، سرفراز بیرون بیاییم، تمام چیزهایی که انبیا آوردند، مقصود آنها به ذات نبوده است؛ تشکیل حکومت مقصود به ذات نیست برای انبیا.
💠 هفت خصلت مخصوص روزه داران
✍ در حدیثی حضرت امیرالمؤمنین علی (علیهالسّلام) از پیامبر خدا (صلیاللهعلیهوآله وسلم ) چنین نقل می فرماید كه پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم ) فرمودند:
🌷 هیچ مؤمنی نیست كه ماه رمضان را فقط به حساب خدا روزه بگیرد، مگر آنكه خدای تبارك و تعالی هفت خصلت را برای او واجب و لازم گرداند:
1⃣ هر چه حرام در پیكرش باشد محو و ذوب گرداند.
2⃣ به رحمت خدای عز و جل نزدیك می شود.
3⃣ (با روزه خویش) خطای پدرش حضرت آدم را می پوشاند.
4⃣ خداوند لحظات جان كندن را بر وی آسان گرداند.
5⃣ از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در امان خواهد بود.
6⃣ خدای عز و جل از خوراكی های لذید بهشتی او را نصیب دهد.
7⃣ خدای عز و جل برائت و بیزاری از آتش دوزخ را به او عطا فرماید.
🌹 مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَصُومُ شَهْرَ رَمَضَانَ احْتِسَاباً إِلَّا أَوْجَبَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَهُ سَبْعَ خِصَالٍ أَوَّلُهَا يَذُوبُ الْحَرَامُ مِنْ جَسَدِهِ وَ الثَّانِيَةُ يَقْرُبُ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الثَّالِثَةُ قَدْ كَفَّرَ خَطِيئَةَ أَبِيهِ آدَمَ وَ الرَّابِعَةُ يُهَوِّنُ اللَّهُ عَلَيْهِ سَكَرَاتِ الْمَوْتِ وَ الْخَامِسَةُ أَمَانٌ مِنَ الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ السَّادِسَةُ يُطْعِمُهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ طَيِّبَاتِ الْجَنَّةِ وَ السَّابِعَةُ يُعْطِيهِ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بَرَاءَةً مِنَ النَّار
📗 خصال شیخ صدوق، ص 386
21_Makarem10_17542844_عالَم زیبای طلبگی.mp3
5.19M
بیستویکم؛
«عالَم زیبای طلبگی»
حجتالاسلاموالمسلمین
استاد #مؤیدی
رمضانیه 1401
برگرفته از سلسلهجلسات
شرح دعای مکارمالأخلاق
جلسه دهم | دقیقه هفدهم
~ 5 دقیقه | 5 مگابایت
🌸🌸🌸🌸🌸
مصباحیه ...
بیستویکم؛ «عالَم زیبای طلبگی» حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی رمضانیه 1401 برگرفته از سلسلهجلس
نکاتی از مواعظ استاد #مؤیدی
در ویدیوکلیپ «عالَم زیبای طلبگی»
یکم؛
کسی که به طلبگی وارد میشود، در حقیقت به زبان حال میگوید: «ای خدا! ای اباصالح! من خود و هویت نوری و وجودی خود را با شما معامله کرده، حقیقت خود را در مُلک و ملکوت به تو سپرده و از آن تو نمودم!»
دوم؛
کسی که این چنین است، دیگر نباید خود را با برخورداران مقایسه کرده، فاصلهها را سنجیده و ابراز نگرانی و جاماندگی کند.
سوم؛
برای تحقق عینی این انگیزه بلند (معامله خود با خدا) باید همواره در این اندیشه بود که از «من» چه خیر و منفعتی به دیگران میرسد؟ نباید این مهم را کمارزش تلقی کرد.
چهارم؛
خداوند متعال، ورود به چنین عرصهای (بهویژه طلبگی) را سخت و آمیخته با مشکلات شدید و غریب قرار داده است. تا حالی که دیگران خیرخواهانه یا ملامتگرانه از این راه منع میکنند. این سختیها همه از الطاف خداوندی است؛ چرا که خداوند با مشی خود خواهان زلال کردن این انگیزه (معامله با خدا) است.
پنجم؛
این سختیها نهتنها برای طلبههاست، بلکه حتی برای انبیای الهی و برای زلالتر کردن انگیزههای آنان نیز جاری بوده است. آنان در تمام طول عمْر رسالتشان همواره با گروهی از مردم مواجه بودهاند که ایشان را بهخاطر پیامبریشان مورد تمسخر و استهزا قرار میدادند.
ششم؛
با از خامی به پختگی رسیدن و رشد ایمان، خواهی دید که همانان که تو را دست انداخته و همواره آزار میدادند، از تو دنبالهروی خواهند کرد. چنانکه بزرگانی مثل مرحوم امام و مرحوم آیتالله بهجت نیز زمانی که در بلندای رسالت خود قرار گرفتند، مورد محبت و علاقه همگان گشتند.
هفتم؛
این راه درست و مورد تأیید است؛ نباید از این راه و از رخدادهای آن دلهره داشت. طبق روایات و تجربه، خداوند متعال روزی آنکه را که در علمآموزی، تزکیه و تقوا جدیّت داشته باشد، خود تکفل فرموده است. این راه قطعاً با فراز و نشیبها همراه است. اما دست رحمت الهی در این راه بسیار پدیدار شده و مشکلات را بهناگاه برطرف میسازد؛ دست رحمتی که پدیدار شدنش در زندگی آنچنان حال خوش معنوی ایجاد میکند که برخورداران ازخدابیخبر هرگز نمیتوانند در مادیات معادلی برای آن بیابند.
1_71005491_5803158762936075699.pdf
1.42M
🌹فایل pdf متن جزء بیست وهشتم قرآن کریم با ترجمه
202030_360114330.mp3
8.24M
🛑 تندخوانی جزء #بیستوهشتم قرآن کریم
🕕زمان: 34 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ