🔴 رئیس شورای فقهی بانک مرکزی: مسئله فقهی پرداخت وام اربعین مجددا بررسی میشود
💢حجت الاسلام مصباحی مقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی و عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص وام اربعین گفت:
این گونه تامین مالی تحت عنوان مرابحه خدمات جهت سفر زیارتی مطرح می شود بررسی ابتدایی ما نشان می دهد که فاقد اشکال شرعی است./باشگاه خبرنگاران
🛑اسنپ باز هم محکوم شد
🔹شرکت تپسی در آخرین اطلاعیه خود که امروز ظهر در کدال منتشر شد، از محکومیت قطعی شرکت اسنپ در پرونده موسم به «تخلف ۱۰۰۰ سیمکارتی» خبر داد.
🔹گفتنی است که شرکت اسنپ در آذر و دی سال ۱۳۹۸ با دسترسی به ۱۰۰۰ سیمکارت ایرانسل، اقدام به ایجاد اکانتهای جعلی در تپسی کرده بود تا با درخواستهای غیر واقعی اطلاعات تماس رانندگان این شرکت را بدست آورد. *تجارتنیوز
😶😑
شیاطین پلید،
هم فساد اقتصادی دارند
و هم فساد اخلاقی...
هم به تپسی شبیخون زدند،
هم بی حجابی رو نشان دادند...
معاون حملونقل وزیر راه:
با ترکیه توافق کردیم برای اربعین ۶۰۰ اتوبوس در مسیر تهران - مهران اجاره دهد.
خبر خوب برای سربازی نرفتهها
🛑 معافیت مشمولان دارای ۳ فرزند و بیشتر از آموزشی
سازمان وظیفه عمومی فراجا:
🔹برابر ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح دوره آموزش رزم مقدماتی معافیت مشمولان دارای ۳ فرزند و بیشتر لغو و متقاضیان واجد شرایط برای بهرهمندی از این معافیت باید با مراجعه به معاونت وظیفه عمومی و یا یکی از دفاترخدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) محل سکونت نسبت به تکمیل فرم تعهد آموزشی اقدام کنند.
🔹متقاضیان و افراد واجد شرایط میتوانند با تکمیل فرم تعهد کفایت از آموزش، از انجام خدمت دوره ضرورت معاف شوند.
بنیاد مستضعفان ۱۸۰۰ زندانی جرائم غیرعمد را آزاد کرد
🔸با حمایت مالی بنیاد مستضعفان و تخصیص بیش از ۵۲ میلیارد تومان، بیش از ۱۸۰۰ محکوم جرائم غیرعمد از زندان آزاد شدند و از اجرای قصاص برای ۵ محکوم دیگر نیز جلوگیری شد.
🔸آزادی این زندانیان درپی درخواست مسؤولان پنج استان تهران، ایلام، کردستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، از بنیاد مستضعفان انجام شد.
🔸بنیاد مستضعفان برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در استان تهران مبلغ ۲۰ میلیارد تومان، در ایلام ۲.۳ میلیارد تومان، در استان کردستان ۸ میلیارد تومان، در استان آذربایجان شرقی ۱۲ میلیارد تومان و در آذربایجان غربی ۱۱ میلیارد تومان تخصیص داد.
🔸در استان تهران ۱۳۶۹ نفر، ایلام ۵۲ نفر، کردستان حدود ۱۴۵ نفر، آذربایجان شرقی ۱۸۹ نفر و در آذربایجان غربی ۱۲۰ نفر از محکومان جرائم غیرعمد از زندان آزاد شدند.
ستاد امر به معروف خراسان رضوی خواستار اصلاح عکس زنان روی محصولات بهداشتی و شیشه داروخانههای سراسر کشور شد.
🟠سازمان ملل: همچنان 5 تا 7 هزار داعشی در عراق و سوریه حضور دارند
🔹کارشناسان سازمان ملل:
پنج الی هفت هزار عضو در نقاط مختلف عراق و سوریه حضور دارند که بیشتر آنها از میان نیروهای سابق است. طبق این گزارش از میان این تعداد 3500 نفر تابعیت عراق و 2000 نفر نیز تابعیت بیش از 70 کشور را دارند.
😶
ورود بانوان برای اولین بار به ورزشگاه امام خمینی اراک برای تماشای دیدار فوتبال آلومینیوم اراک و استقلال خوزستان
😶😑😐
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۷ آبان ۱۳۷۸:
♦️از ارسال نامه به ولیعهد سعودی تا رایزنی در خصوص اختلاف مجلس با شورای نگهبان درباره نحوه ردصلاحیتها
درخواست جامعه وعاظ تهران برای نامزدی من در انتخابات مجلس
مدیرکل سابق اطلاعات سیستان آمد،
از نحوه برخورد با مدیران اطلاعات بخاطر مساله قتلها شکایت داشتند و برای جلوگیری از انهدام روحیه پرسنل و تضعیف وزارت، استمداد کرد!!!
جزئیات در 👇👇
https://www.entekhab.ir/002wiR
یامین پور معاون وزیر ورزش و مجری سابق صداوسیما نسبت به اعتراض برخی اصولگرایان نسبت به تغییر معاون سیاسی وزیر کشور واکنش نشان داد.
او در توییتر نوشت:
«در ماجرای عزل معاون سیاسی وزیر کشور، بعضیها دوست داشتند آنچه شبیه یکشنبه سیاه مجلس در بهمن ۹۱ رخ داد را شاهد باشند. همانطور که منتظر چیزی شبیه آن در رابطه با رای دیوان در ابطال حکم آقای لطیفی بودند.
اما رئیس جمهور ما کسی است که در لحظهی تنش، به نفع آرامش و انسجام تصمیم میگیرد.»
😶عجب ماله کشی ای ...
لازم به ذکر است که «محمدرضا غلامرضا» معاون سیاسی وزیر کشور در بخشنامهای خواستار محدودیت حضور نمایندگان در برنامه های افتتاح و کلنگزنی شده بود که مبادا این حضور زمینه تبلیغ نماینده حاضر را فراهم کند، بخشنامه ای که باعث خشم نمایندگان شد.کار تا آنجا پیش رفت که حتی با وجود جلسه غیرعلنی با وزیر کشور و مجاب شدن او به ملغا کردن موادی از بخشنامه، آن ها به کمتر از تغییر معاون سیاسی وزیر راضی نشدند.
هدایت شده از دیدهبان🇵🇸🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روزی که ارتش امپراطوری بریتانیا، از مدافعان یک روستا شکست خورد!
🔹 شاید برای بسیاری این سوال مطرح باشد که چرا نام #رئیسعلی_دلواری بیش از سایر رهبران #مقاومت_جنوب در برابر تجاوز انگلیس، شناخته شده است. امتیاز رئیسعلی به دیگر سران جهاد چه بوده است؟!
▶️ #احمد_کرمینژاد، پژوهشگر تاریخ، به این سوال پاسخ میدهد.
🔺 به مناسبت ۲۴ مرداد، سالروز شکست انګلیسیها در جنگ دلوار
🎬 @Mostazafin_Tv
🔸با پیگیری ها معاون وزیر نفت مبلغ قابل توجهی به رفاهیات (نفت کارت) کارکنان این وزارت خانه افزوده شد. اما مبلغ را نمیگوییم تا گدا گشنه هایی همچون کارگران و فرهنگیان سر و صدا نکنند.
🔹با عرض پوزش از این دو قشر زحمتکش بابت ادبیات پارگراف قبلی، اما آیا شما چیزی غیر از این گفته را از متن خبر برداشت میکنید؟!
🔸جالب است که اکثر مخاطبان این خبر که از جامعه نفتی ها هستند، در بخش نظرات درخواست عدم انتشار این مبلغ را دارند. پر واضح است که بقیه را زامبی می بینند و فقط خود را شایسته استفاده از بیت المال میدانند.
بسمه تعالی
غائله عزل معاون سیاسی وزارت کشور، هرچه بود، به همه نمایندگان قابل تسری نیست. مجلس، مافیا نیست و هر نماینده پاسخگوی رفتار خویش است.
اینجانب بنا به حق و تکلیف قانونی خودم، از رفتار لابیگری و سهمخواهی در جایگاه نمایندگی و فشار به دستگاه اجرایی برای پیشبرد اهداف شخصی یا گروهی یا منطقهای، برائت جسته و مسئولیت این نوع رفتارها و ماجراها را برعهده نمیگیرم.
#روح_الله_ایزدخواه ، نماینده مردم ایران در مجلس شورای اسلامی
@dr_izadkhah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸گرانسازی، گردنکشی، گردن نگیری!
🔹افرادی که سهمی از قدرت دارد باید مسئولیت مواضع و مشاورههای خود را بپذیرد. چرا که این مواضع و مشاورهها با تاثیر مستقیم بر زندگی دهها میلیون انسان را دارد...
#کلیپ_کوتاه
🔴گفتاری صریح درباره چالش های امروز روحانیت
🔹میشود از جای جای تاریخ خرده روایت هایی پیدا کرد که آن موقع هم به روحانیت توهین میشده؛ این موارد شاید عده ای را ساکت کند اما قانع نمی کند! چالشی که امروز روحانیت گرفتارش شده با این خرده روایت ها حل نمیشود. مساله اینجاست عموم جامعه وضعیت فعلی( فقر و تبعیض و..) را محصول مدیریت روحانیت در عرصه حکمرانی میداند در عین اینکه که اکثریت طلبه ها خود نیز جز فقیر ترین اقشار جامعه اند!
🔸روحانیت شیعه که در همیشه تاریخ مستقل بوده؛ امروز از بیرون و درون همه حوزه را دولتی و استقلالش را از دست رفته می بینند! جامعه او را مسئول این ناکارآمدی ها و بی عدالتی ها میداند در حالی که خود طلاب قربانی این وضعیت هستند؛ مصداق بارز آش نخورده و دهن سوخته!
☑️ وضعیت امروز محصول این است که در ابتدای انقلاب حوزه علمیه در دو مساله راهبرد دقیق و مشخصی برای خود مشخص نکرد و این مساله موجب افراط و تفریط فراوان شد
🔻۱: مساله معیشت و آینده اقتصادی طلبه ها، بر خلاف خیلی ارگان ها حوزه علاوه بر اینکه امکان های اصیل و قدیمی تامین معیشت نیروهایش مثل خمس، وقف و...را به تدریج از دست داد ظرفیت های اقتصادی پایداری خلق نکرد و همین موجب شد که در تامین نیروهایش که کمتر از۲۰۰ هزار نفر هستند( مقایسه کنید این عدد را با سایر مشاغل) بماند و امروز در عین اینکه در بودجه رسمی سرفصل داشته باشد و جامعه او را متهم به بودجه گیری و دولتی بودن کند اما حداقل حقوق نیروهایش تامین نشود!
این مساله موجب شده بخش زیادی از طلاب خصوصا بعد از کرونا رسما ترک تحصیل کنند یا در اوج پیشرفت تحصیلی به سایر ارگان ها پناهنده بشوند و از آن طرف به علل مختلف من جمله وضعیت اقتصادی بد، طلاب ورودی حوزه ها به شدت کاهش پیدا کند به حدی که بخش قابل توجهی از حوزه ها خصوصا در شهرستان ها در حال تعطیل شدن است!
🔻۲: نسبت حوزه و حاکمیت
حوزه شیعه بر خلاف اهل سنت همیشه مستقل از حکومت ها بوده و قدرت خود را از مردم و متن جامعه دریافت میکرده؛ امروز عموم مردم حوزه را حاکمیتی و حتی دولتی توصیف میکنند این وضعیت نتیجه آن است الگو و راهبرد مشخصی ابتدا در این موضوع مهم داده نشد. عده ای همان ابتدای انقلاب کلا از همه چیز فاصله گرفتند و پشت کردند به یک فرصت تاریخی عده ای هم چنان دچار افراط شدند که این تحلیل برای مردم شکل گرفت حاکمیت اسلامی یعنی حاکمیت آخوندی! البته امروز خود حاکمیت معترض به حوزه است چون معتقد است مساله و چالش های زیادی دارد و حوزه توان یا حداقل اراده ای در حل آن ندارد و اساسا در بعضی امور مهم بعد از چهل سال حرفی برای گفتن ندارد! نبود راهبرد مشخص بخاطر ورود یک اقلیت از روحانیت در مناصب حوزه را حاکمیتی-دولتی کرد از طرفی مساله های دولت ها را حل نکرد و از سمتی استقلال و حریتی برای حوزه باقی نماند در این موقعیت نیز دودش به چشم اکثریت طلاب رفت!
🔸نقد ایده نگاه های سنتی که حوزه کاملا بی نسبت با حکمرانی باید عمل کند واضح است مساله این است به آنچه متفکرین انقلاب امثال شهیدمطهری که خود از موافقان "اسلام سیاسی و تشکیل حکومت" بود و هشدارهایی که در نسبت حوزه و روحانیت میداد هم توجه نشد ( رجوع کنید به کتاب انقلاب اسلامی)
افراط ورود بخشی از حوزه در گرفتن مناصب دولتی بالا به گونه ای که از ۴۴ سال ۳۴ سال(۵تا از ۷ تا)رئیس جمهور ایران از صنف روحانیت بوده، و در بین روئسای مجلس ۲۴ سال( ۷دوره از ۱۲ دوره) و رییس قوه قضاییه، خبرگان، مجمع تشخیص و شورای نگهبان که از ابتدا که کاملا جزو روحانیون بودند امروز این ذهنیت در جامعه ایجاد کرده که همه چیز را بپای روحانیت بنویسد
🔹 البته واقعیت امر این است بدنه کارشناسی در مصادر مهم مثل سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزرا و استانداران و اکثریت قاطبه بدنه کارشناسی کشور که سیاست گذاری ها اینجا رقم میخورد اساسا ربطی به روحانیت ندارد اما این مساله در تحلیل ها دیده نمیشود. اگر آن دو راهبرد "معیشت نیروهای حوزه" و "نسبت حوزه و روحانیت" مشخص بود احتمالا امروز روحانیت شیعه با این چالش های فراوان دست و پنجه نرم نمیکرد که حتی در حداقلی ترین امور مثل امنیت، اعتبار اجتماعی، معیشت حداقلی و.. اینگونه دچار چالش شده باشد؛ چه باید کرد بماند برای مجالی واسع تر
✍ #محمدامین_رضایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ آیت الله خامنه ای به سئوال که چرا مردم ایران دیگر در انتخابات شرکت نمی کنند؟ ( نماز جمعه ی معروف ۲۹خرداد ۸۸ )
فیلمی که یکی از کانالهای ضدانقلاب تلگرام منتشر و چنین عنوان گذاری کرده...
😶😐😑
كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ (علیه السلام) يَمِيلُ إِلَى وُلْدِ عَقِيلٍ فَقِيلَ لَهُ مَا بَالُكَ تَمِيلُ إِلَى بَنِي عَمِّكَ هَوءُلَاءِ دُونَ آلِ جَعْفَرٍ فَقَالَ إِنِّي أَذْكُرُ يَوْمَهُمْ مَعَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع فَأَرِقُّ لَهُمْ
حضرت على بن الحسين (عليهما السّلام) به فرزندان عقيل توجّه خاصّى داشتند.
به حضرت عرض شد: چه طور به اين بنى اعمامتان (اولاد عقيل) توجّه و تمايل داريد نه به آل و فرزندان جعفر؟
حضرت فرمودند: يادم مىآيد از روزى كه ايشان همراه ابى عبد اللّه الحسين (عليه السّلام) به چه مصيبتهائى گرفتار شدند پس به حالشان رقّت مىكنم.
کامل الزیارات / باب سی و پنجم
#حدیث_زندگی ۱۱۳
واحسیناه...🥺😢😭
🌹🌹🌹🌹🌹
۲۵ مرداد ۱۴۰۲
🔸در چنین روزی در سال
۱۳۲۴ - تأسیس حزب دموکرات کردستان ایران در شهر مهاباد
۱۳۳۲ - کودتای ۲۵ مرداد ۱۳۳۲
۱۳۶۴ - برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ایران
۱۳۶۴ - عملیات کوچک عاشورای ۳ در مهران
۱۳۶۴ - انتخاب مجدد آیتالله خامنهای به ریاست جمهوری ایران
۱۴۰۱ - اعتراضات بحران آب ۱۴۰۱ چهارمحال و بختیاری
🔹واقع شد.
🔸همچنین در چنین روزی در سال
۱۳۴۹ - تیمور بختیار، نخستین رئیس ساواک
۱۳۵۴ - فاطمه امینی، اولین زن کشته شده از سازمان مجاهدین خلق ایران
۱۳۷۲ - آیت الله سید عبدالاعلی موسوی سبزواری، مرجع تقلید شیعه ساکن نجف
۱۳۷۳ - سید احمد فردید، فیلسوف و غرب پژوه
۱۳۷۷ - غلامحسین بیگدلی، استاد، ادیب، شاعر، خوشنویس و پژوهشگر
۱۳۹۱ - نادیا دلدار گلچین، بازیگر سینما
۱۴۰۱ - حسن ارژنگنژاد، نقاش، طراح و مجسمهساز ایرانی بود.
🔹در گذشتند.
🌹🌹🌹🌹🌹
هدایت شده از بینش راهبردی
یک مقدار بریم از بالا صحنه را ببینیم
همه ی جبهه انقلاب به جان یکدیگر افتاده اند
درست وقتی که باید آماده عملیات تبیینی باشیم به جان یکدیگر افتاده ایم
مرا بزنید اشکال ندارد
من درگیر نمی شوم
الان وقت درگیری نیست
الان وقت یارگیری است
یارگیری از طرف مقابل
هدایت شده از بینش راهبردی
خوانندگان محترم و عزیز، بنده تمام تلاشم این است که حزب اللهی بودن را مساوی با بی منطق بودن و متصلب بودن روایت نکنند
وقتی عده ای در جریانات متعدد به اسم حزب اللهی بودن، علیه بلندگو و ابزارهای دیگر و واکسن و غیره حرفهای بی منطق می زنند آنوقت آدم هایی شبیه به ترکاشوند پوچ اندیش مدعی می شوند
ابتدا مطلب ایشان را بخوانید و بعد جواب بنده به ایشان را مطالعه کنید
هدایت شده از بینش راهبردی
از حرام و حلال شدنِ بلندگو
تا
حرام و حلال شدنِ پوشش مهسایی
یازده ماه پیش، او (و هزارها دختر چون او) به گناه ضعف پوشش و حجاب بازداشت شد و سرانجام پیکرش از بازداشتگاه بیرون برده شد تا ایران را به سوگ خود نشانَد اما اینک رعایت همان مقدار پوششِ منجر به دستگیری آرزو و مطلوبتان شده تا جایی که پوشش او بسیار فراتر از کفِ قانونیِ در حال تصویبتان است!
به دنبال این چرخش و تغییر معیار، شما حکومتیانِ مدعی دین و اخلاق و تقوا و پارسایی و حقالناس!!! کدامتان از آن رویه و تعقیب و گریزِ پیشینتان و از راه انداختن جنگ اعصاب بر علیه میلیونها زن و دختر پوزش خواستهاید؟
برخی میگویند پوزش در قاموس اینان نیست؛ از خودتان میپرسم آیا راست میگویند؟
اخلاق و انسانیت و تقوا و نادیدهانگاری حقالناس اگر نباشد اعتقادِ صِرف و گسترش مناسکهاتان به هیچ نآید و خشنودی ربوبی به بار نآورَد و بلکه تازه آغاز کفر است؛ چه مگر یهود و نصارایِ مدنی یا متولیان حجِ مکی کماعتقاد و کممناسک بودند که قرآن آنان را کافر نامید و سرزنش کرد و وعده آتش سوزان داد!؟
گویند محبوبترین مرجع تقلید دوران معاصر، از بلندگو برای تدریس طلاب استفاده نمیکرد چه آن را واجد شبهه میدانست (قربان آنهمه سادگی و بیخبری) اما اینک پس از گذشت چند دهه، هیچ شبههای و حتی پرسشی در اذهان شاگردان و شاگردانِ شاگردان او در استفاده از بلندگو نه برای سخنرانیهای مذهبی نه برای برگزاری دعای پرشکوه کمیل نه برای برپایی هزاران نماز جمعه نه برای تدریس دروس خارج فقه و اصول شکل نمیگیرد و حتی به طرح چنان پرسش و شبههای کج کج نگاه میکنند!
تا کی ایران باید هزینهِ "فرزند زمان خویشتن نبودنِ شما" را پس بدهد؟
تا کی قرار است مخالفتهای قبلی و موانعتراشیهای پیشین خود با بسیاری موضوعات که سپس عادی شد و خود نیز از آن بهره میبرید را به روی مبارک نیاورید و همچنان طلبکارِ ملت باشید!؟
کاش میشد مراکز پر تجمع و بازار مدینه در عصر نبی را با نقاشی ترسیم کرد تا همگان ببینند چه بسیار زنانِ بیروسری که بیاضطراب در سطح شهر رفت و آمد و فعالیت میکنند و آثار هیچ دلهرهای بر چهرهشان نقش نبسته است.
کاش طرح و رنگ و دوختِ لباس زنان ایران در دوران معاصر تغییر نمیکرد و همچنان قدیمی و محلی باقی میماند چه اگر چنان میماند نه پیدا بودن مو و فقدان مقنعه عیب و گناه مینمود و نه متعصبان به خشم میآمدند. مدهای جدید کار دستمان داد وگرنه موهای نمایان در روستاها و شهرهای کوچک محلی از اعراب نداشت.
✍️امیر ترکاشوند
@hooreechannel 🌹
هدایت شده از بینش راهبردی
متاسفانه این نوشته سرشار از مغالطه است
1- عدم شناخت بین موضوعات ذاتا سیال مثل بهره گیری از وسایل ارتباطی و موضوعات ذاتا ثابت مثل اصل پوشش بانوان آزاده (نه کنیز) در اسلام!
بله قطعا با یک سری انسان های بی منطقی مواجه هستیم که با ابزار و وسایلی چون میکروفن و بلندگو بدون هیچ دلیل منطقی و دینی مخالفت می کردند اما این کجا و مخالفت با آزادی پوشش کجا
2- قطعا در صدر اسلام با زنان بدون پوشش زیادی مواجه می شدیم چون جامعه آنروز را دو طبقه تشکیل می داد طبقه زنان و مردان آزاد و طبقه زنان و مردان کنیز و برده
بردگان از باب مالیت پوشش لازم را نداشتند چونکه برای خرید و فروش و از باب عدم اغراء به جهل باید ثمن و مثمن مشخص می بود
اما آزاده ها همگی پوشش داشتند و اساسا فرق میان زنی کنیز و آزاده در همین پوشش بود
هر کس پوشش نداشت یعنی کنیز بود و دیگران دنبال او می رفتند و پیشنهاد اجاره یا خرید می دادند
اینجا اگر زن آزاده ای پوشش لازم را نداشت آنوقت مردان...
اتفاقا اربابان این کنیزان از باب اینکه اینها را مثل یک حیوان می دیدند لذا برای جذب مشتری بیشتر جهت فرزند آوری و درآمد بیشتر آنها را در معرض دید عموم قرار میدادند!
لذا مقایسه بلندگو با پوشش زنان
و مقایسه بازار آنروز با بازار امروز از آن مقایسه های بی ضابطه است که منشا مغالطه و عدم فهم درست دین خواهد بود
🆔 @Binesh_Rahbordi
قبل از خیانت پهلوی نه فقط جزیره بحرین که ناحیه موثری از خلیج فارس هم متعلق به ایران بود و رسما حرکت هر کشتی و نفتکشی به سمت عربستان و کویت و عراق، فقط با اجازه ایران و با پرداخت حق ترانزیت به ایران ممکن بود.
حالا فهمیدین پهلوی چه ثروتی رو از ایران گرفت؟
✍🏻سید هانی هاشمی|Hani Hashami
🔴امیرخسرو افشار قاسملو - تاریخ شفاهی:
اعلیحضرت به من گفتند «بحرین اکثریت عرب هستند. یک وقتی نفت داشت از بین رفت. صید مروارید هم دیگر جالب نیست. باید از بودجه مملکت صرف عمران آن بکنیم. سربار است. باید به زور نظامی نگه دارم و همیشه یکی دو لشکر داشته باشم. سربازها میروند توی خیابان شب یکی به آنها چاقو میزند. من اهل این نیستم به زور جایی را ضمیمه خاک خودم بکنم. اگر مردم میخواهند خودشان بیایند جلو، بحرین نه از نظر اقتصادی به درد ما میخورد نه استراتژیک و نه سیاسی. جز زحمت و خرج چیزی ندارد.» عرض کردم باید آبرومند عملی بشود مبادا اسم اعلیحضرت لکهدار بشود. قاجاریه هم حاضر به این کار نشد. مرجع دیگری باشد. مثلا سازمان ملل. اعلیحضرت اظهار کرد فکر خوبی است. همین را بچسبیم. بگذاریم به عهده سازمان ملل هر چه رأی بدهد.
🔻مکشوفات