🔺توحید پوست پرتقال!
🔹شيخ عارف کامل ما حضرت آیت الله پهلوانی می فرمودند: «جوانی نزد آیت الله بهجت رفته و از ایشان درخواست دستورالعملی کرده بود.
🔸 ایشان فرموده بودند که برو عشق بخر اما نفرموده بودند چگونه ؟
🌀حضرت آیت الله #علی_سعادت_پرور سپس فرمودند: «عشق خریدنی نیست و منظور ایشان آن بوده که حجاب را باید از روی این عشق فطری برداشت و من طریقش را عرض میکنم.
⚡️ و آن این که در آیات الهی تفکر کنید، مثلاً یک روز را در رابطه با همین پوست پرتقال، لایه های آن رنگ آن گازی که درون آن است که وقتی فشار می دهید معلوم می شود، تفکر کنید اینها حجاب را از روی عشق فطری شما بر می دارد.
📚کتاب سلوک سعادت، علیرضا سعیدی، صفحه ۱۰۱
پهلوانِ توحید، آیت الله پهلوانی،
حدود ۵۳ سال به سلوک تخصصی الی الله مشغول بود،
چه در قالب شاگردی تخصصی علامه طباطبایی از سال ۱۳۳۰ تا عروج علامه در سال ۱۳۶۰،
و چه در قالب تربیت شاگردان سلوکی تا پایان عمرش که نهایتا ۲۰ شاگرد تخصصی و چند صد شاگرد عمومی شد...
و نیز تدوین و تالیف معارف عظیمِ معنوی و سلوکی در قالب کتاب هایش که فرمود "عن شهود" هستند ...
در واقع او از بنیان گزاران و مروّجان علوم و معارف معنوی، عرفانی و سلوکی بود و آثار و میراث مکتوب و رجالیِ بسیار عظیم و مبارکی را بر جای نهاد که در تاریخ اسلام کم نظیر است...
طوبی له و حسن مآب...
اعلی الله مقامه الشّریف ..
🌹🌹🌹
💡وضعیت مالی و معیشتی طلاب در حوزه قدیم تهران
✍وقتی با نگاه به تاریخ حوزه تهران از لزوم مهاجرت علما و مدرسین عالی مقام به حوزه پایتخت سخن میگوییم، مسأله دشواری معیشت ایشان نیز مطرح میشود.
از اینرو به نکات زیر توجه کنید:
۱. بانیان مدارس قدیم تهران که عمدتا از رجال متنفذ حکومت و بازاریان متمول بودند، رقباتی وقف مدرسه علمیه میکردند تا پشتوانه مالی مدرسه باشد و بعضاً در متن وقفنامه حقالتدریسی برای مدرس اصلی مدرسه و سایر اساتید و طلاب لحاظ میکردند. واقف مدرسه مروی، از فتحعلی شاه حکمی مبنی بر معافیت ابدی مالیاتی مدرسه مروی گرفته بود. این هوشمندیها این مدرسه را تا سالها محوریترین مدرسه حوزه تهران قرار داده بود.
۲. در وقفنامه مدرسه مروی و سپهسالار قدیم، یک مدرّس اصلی و یک تالی مدرس لحاظ شده بود که پشتوانه علمی مدرسه بودند و حقالتدریسی برای ایشان لحاظ شده بود. این جایگاه غیر از تولیت بود. از اینرو عمدتا تولیتهای مدرسه مروی محل تدریسشان در خانه یا مسجد خودشان بود. به این شکل تولیت مدرسه وظیفه یافتن، دعوت و حمایت مالی از مدرسان توانمند و خوشنام را برعهده داشت.
۳. شاهزاده هماخانم نوه فتحعلی شاه در بازگشت از سفر عتبات، ملا علیمحمد طالقانی از شاگردان شیخ انصاری را با خود به تهران آورد و جایی اسکان داد و همزمان شروع به ساخت مسجد و مدرسه و خانهای برای وی کرد. این مسجد و مدرسه تا سالها از پررونقترین مراکز سنگلج بود، با حمایت همهجانبه به ویژه حمایت مالی از یکی از علمای بزرگ آن روزگار تا به پایتخت هجرت کند!
۴. علمایی چون حاج ملاعلی کنی به دلیل توانمندی و هوشمندی اقتصادی، در زمینه کشاورزی و آبادانی روستاها و احداث قنوات تلاش وافری داشتند و از این طریق ثروت شایانی کسب کردند. همینطور است سید محمدباقر جمارانی که در همان دوره میزیست.
۵. سید عبدالکریم لاهیجی از شاگردان شیخ انصاری که روحیهای عرفانی هم داشت، وقتی از نجف به تهران هجرت کرد، بدون کسوت روحانیت، در بازار مشغول کار شد تا آنکه ملاعلی کنی که خبر آمدنش را شنیده و در پیاش بود، او را یافت و داماد خویش کرد و مدرسی مدرسه مروی را به وی سپرد.
۶. عموما روحانیونی که به منبر و مسجد اشتغال داشتند وضعیت مالی بهتری داشتند. حتی گفته شده شخصیتی چون مرحوم فلسفی بنابر مصالحی، ابتدا پاکت را دریافت میکرد و بعد به منبر میرفت. اما سایر طلاب و روحانیون اگر از حمایت مالی خانوادگی و یا مدارس برخوردار نبودند به شدت در فقر بسر میبردند.
۷. تعداد قابل توجهی از اساتید مبرز حوزه حکمی تهران مجرد میزیستند. از جمله حکیم جلوه، آقا محمدرضا قمشهای، حکیم هیدجی، میرزا محمود حکمی قمی و... . در حجرهای در مدرسه ساکن بودند و در گیر و دار تأمین مخارج اهل و عیال نبودند. درباره میرزا محمود قمی گفتهاند: «ابتلاى به فقر و تنگدستى چنان او را در تنگنا قرار داده بود که در این اواخر نظم فکرى را از دست داده بود».
۸. در بین حکما میرزا حسن کرمانشاهی مدرس راتب مدرسه سپهسالار قدیم چنان در فقر بسر میبرد که برگههای نفیس مکتوبات فلسفی خود را به عنوان کاغذ باطله میفروخت تا مایحتاج خود را خریداری کند. هرچند حکیمی چون آقاعلی مدرس به خاطر پشتوانه خانوادگی و حمایت اعیان و رجال حکومتی وضعیت مطلوبی داشت.
۹. مراجع تقلید تهران به دلیل حمایت مالی مردم و پرداخت وجوهات شرعی و اشتغال به تدریس و محاکم شرع و تولیت موقوفات وضعیت معیشتی بهتری داشتند.
۱۰. شیخ عباسعلی محقق خراسانی پدر دکتر مهدی محقق پی از تبعید به تهران، به کشاورزی مشغول شد. اتاقی اجاره کرد که همسر و برخی فرزندانش در آن ساکن شدند و خودش با پسر بزرگترش در حجره مدرسه سپهسالار قدیم سکونت داشت. با سقوط رضاشاه مجددا به منبر روی آورد و از وضعیت قبلی رهایی یافت.
۱۱. یکی از دلایل خروج طلاب فاضل حوزه تهران از حوزه، درآوردن لباس روحانیت و اشتغال در دانشکده معقول و منقول مشکل معیشتی بود. کم نبودند علمایی که وارد عرصههای حکومتی پهلوی اول میشدند تا از نداری نجات یابند. مدرسه سپهسالار به دلیل پیوند با پهلوی، از طلاب و اساتید حمایت خوبی میکرد و آنها هم از حکومت حمایت میکردند و این مسأله باعث مطرود شدن طیفی از این اشخاص از بدنه سنتی حوزه شد.
۱۲. از این نمونهها بسیار است: مرحوم مجتهدی که پس از چند سال تحصیل در قم، چنان از نظر مالی در مضیقه بود که تصمیم گرفت به تهران برگشته و در بازار مشغول کار شود. اما ورود به مسجد امینالدوله به واسطه آیتالله حقشناس و اشتغال به منبر و تدریس ایشان را از بحران مالی خارج کرد و...
تحلیل و جمعبندی با شما...
⚠️پ.ن: جمع بندی اش این است که تاریخ ثابت کرده، اگر می خواهید حوزه پیشرفت کند باید از اساتید و طلاب حمایت مالی مهمی شود، وظیفه مسئولین کمک به اقتصاد طلاب است نه ساختن مدارس و موسسه
#علمای_تهران
@tarikh_hawzah_tehran
kashkolenab
📢 بارورسازی ابرها مقصر وقوع سیل در دبی است؟
◀️ دبی تنها جایی در جهان نیست که بارورسازی ابرها را انجام میدهد.
◀️ این روش در کشورهایی از جمله ایالات متحده، فرانسه و استرالیا به طور گسترده استفاده میشود.
◀️ با این حال، این روش بدون خطرات بالقوه نیست و کارشناسان هشدار میدهند که بارورسازی ابرها میتواند «تأثیرات فاجعهباری» ایجاد کند./ایسنا
📢 رکورد ۷۵ ساله بارندگی در دبی شکست
◀️ امارات متحده عربی شدیدترین بارندگی خود را از رکورد سال ۱۹۴۹ تجربه کرد.
📢 مجلس نمایندگان آمریکا بسته کمکهای ۲۶ میلیارد دلاری برای اسرائیل و ۶۰ میلیارد دلاری برای اوکراین را تصویب کرد
📢 فرمانده سپاه تهران: گروههای آموزشدیده «سفیران مهر»، تذکر رعایت حجاب در اماکن عمومی را جدیتر پیگیری میکنند
🗣 فرمانده سپاه تهران بزرگ با اشاره به اهتمام مضاعف در اجرای قانون رعایت حجاب گفت: متولیان امر و گروههای آموزش دیده با عنوان "سفیران مهر"، موضوع رعایت قانون و ضوابط مربوط به حجاب در اماکن عمومی و تذکر و روشنگری قاعدهمند را به صورت جدیتر در میان اصناف، ادارات، بازار، معابر، بوستانها، تفرجگاهها و حمل و نقل عمومی تهران پیگیری خواهند کرد.
📢 آمار عجیب رییس قوه قضاییه از مقابله با ساخت ویلاهای غیرمجاز در کشور
🗣️ محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه:
◀️ بیش از ۶۰ ویلای ۸۰ میلیارد تومانی غیر مجاز در مناطق جنگلی جلگهای را خراب کردیم، نخاله را منتقل کردیم و زمین را به حالت اولیه برگرداندیم
‼️منع دفاتر خدمات قضایی از ثبت اظهارنامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی
◀️ بر اساس بخشنامه ای که روز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به واحد فناوری اطلاعات دادگستری های کل کشور ابلاغ شده است: دفاتر خدمات قضایی از دریافت هر گونه اظهار نامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی منع شده اند و دفاتر موظفند افراد را به دبیرخانه سازمان یا مراکز ارتباط مردمی ارگان مربوطه ارجاع دهند.
◀️ همچنین اعلام شده است که ثبت این اظهار نامه ها توسط دفاتر خدمات قضایی، تخلف محسوب شده و قابل رسیدگی خواهد بود.
📢 سخنگوی ستاد انتخابات:
کسانی که در دور اول انتخابات مجلس رای نداده باشند در دور دوم میتوانند رای دهند
مصباحیه ...
‼️منع دفاتر خدمات قضایی از ثبت اظهارنامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی ◀️ بر اساس بخشنامه ای که
✍️ مدیرعامل خبرگزاری میزان قوه قضاییه:
کمافی سابق امکان شکایت، ثبت دادخواست و انجام تمام عملیات حقوقی علیه مقامات دولتی وجود دارد.
😶
هدایت شده از کشکولِ احمدیاسر وافی یزدی
خیلی ها نمی دانند که قنبر غلام حضرت امیر علیه السلام در سنّ ۹۰ سالگی به دستور حجّاج ملعون به شهادت رسید
درباره این شهیدِ سعید بیشتر بدانیم:
https://fa.wikifeqh.ir/%D9%82%D9%86%D8%A8%D8%B1_%D8%BA%D9%84%D8%A7%D9%85_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85_%D8%B9%D9%84%DB%8C#_%D8%AF%D8%B1%20%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%AA%20%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%20%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86
🔴 کارشناس شبکه افق :
ریزپرنده های اسرائیلی از داخل خاک ایران به پرواز درآمدند!
😶
🔴 حمله حسین شریعتمداری به مهدی فضائلی: رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کرده اید؟ /باید آقای محمدی گلپایگانی یا حجازی اطلاع می دادند نه شما!
💢حسین شریعتمداری در یادداشتی در کیهان نوشت؛
📌برادر فضائلی عزیز!
📌الف- بیت رهبر معظم انقلاب «سخنگو» ندارد و چنانچه تذکری ضرورت داشته باشد، مستقیماً و با ذکر مأخذ از سوی دفتر معظمله (آقایان گلپایگانی و حجازی) به اطلاع مخاطبان آن، اعم از مسئولان و یا مردم میرسد.
📌توضیح آن که بیت معظمله حتی از به کارگیری واژه «یک مقام آگاه» نیز به شدت پرهیز میکند! از این روی، نظری که جنابعالی به حضرت آقا نسبت دادهاید، خارج از روال یاد شده و از جانب شما، دور از انتظار بوده است.
😶
🔴 جزئیات جدید از ممنوعیت خرید و فروش امتیاز مسکن ملی؛ از حبس ۴۵ روزه تا جزای نقدی برای آگهی دهندگان
💢وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید در تازه ترین اقدام خود اعلام کرده اند که معامله هر گونه امتیاز مسکن ملی و ثبت آن در دفاتر اسناد ممنوع و برای آگهی دندگان نیز جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
📌با عنایت به ماده ۲۳ قانون پیش فروش ساختمان( اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش فروش ساختمان یا بدون اخذ مجوز اقدام به درج یا انتشار آگهی نمایند، به حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی به میزان دو تا چهار برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می شوند) و ماده ۳ آئین نامه اجرایی طرح نهضت ملی مسکن که مقرر گردید کلیه امور مربوط به این طرح، مطابق با دستورالعمل ها و نمونه قراردادهای ابلاغی وزارت راه و شهرسازی انجام شود .
اقتصادآنلاین
🔴 تذکر نماینده مهاباد به وزیر کشور:
💢دلیل برخوردهای غیرمتعارف و خارج از دایره قانون با بانوان به بهانه حجاب چیست؟
📌جلال محمودزاده نماینده مهاباد در تذکری شدید اللحن خطاب به وزیر کشور نوشت: اخیراً شاهد برخوردهای غیرمتعارف و غیرقانونی افرادی تحت عنوان حجاب بان یا گشت ارشاد در قالب طرح نور با بانوان و دختران دانشجو در سطح کشور هستیم که این امر باعث درگیری هایی بین مامورین گشت امنیت اخلاقی با بانوان در خیابانها گردیده است.
📌متاسفانه این برخوردها با ادعای اجرای قانون صورت می گیرد این در حالیست که قانون عفاف و حجاب که بدلیل داشتن ایرادات قانونی، شکلی و شرعی بارها توسط شورای نگهبان مورد ایراد قرار گرفته و هنوز هم نهایی نشده است لذا جناب وزیر سوال اینجاست که به استناد کدام قانون مامورین به خودشان اجازه می دهند که با این شیوه با بانوان برخورد کنند؟
📌 جنابعالی به عنوان متولی امنیت کشور باید مجری قوانین باشید نه اینکه اجازه دهید بر خلاف ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی بانوان را با قهر و تهدید سوار بر خودروهای گشت نمایند!
📌تا کی می خواهید به این شیوه نادرست برخورد با مقوله حجاب ادامه دهید؟
😶
🔴 استانداران مازندران و لرستان تغییر کردند
💢در جلسۀ امروز دولت «یوسف نوری» و «ابوطالب شفقت» بهترتیب برای انتصاب در سمت استانداری مازندران و لرستان از هیئت دولت رای اعتماد گرفتند.
🔴 صف زایمان در تاریخ رند ؛
۱۴۰۳/۰۳/۰۳
۱۴۰۳/۰۲/۲۲
۱۴۰۳/۰۲/۰۲
💢 رئیس اداره سلامت مادران و نوزادان وزارت بهداشت:
📌 برخی زایمانهای زودرس به دلیل تاریخ تولد خاص موجب مرگ نوزاد میشود.
😶😑😐
🔻 بلومبرگ: حمله به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق، کل شاخه فرماندهی سپاه در سوریه و لبنان را از بین برد
شبکه تلویزیونی بلومبرگ ادعا کرد که در حمله منتسب به اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه، کل سلسله مراتب فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مسئول فعالیت ها در سوریه و لبنان کشته شده اند. در این گزارش آمده است: «این افسران ارشد برای فعالیت های حزب الله در منطقه حیاتی بودند.»
😶
عصر یکشنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جلسه منتخبان مجلس دوازدهم با رئیس قوه قضاییه برگزار شد. ابتدا هرکدام از نمایندگانی که مایل بودند، چند دقیقه ای صحبت کردند و نکات مد نظرشان را گفتند و در پایان نیز حجه الاسلام محسنی اژه ای در پاسخ به مطالب مطرح شده توسط نمایندگان توضیحاتی را ارائه کرد.
ابتدا قصد نداشتم صحبت کنم اما چون احساس کردم درباره برخی نکات هیچکس سخنی نگفت، وقت گرفتم و به نکات زیر اشاره کردم؛
۱. عموما پیوست رسانه ای اقدامات قوه قضاییه آنطور که باید، مردم و افکار عمومی را قانع نمیکند. مثلا درباره برخی ابرمساله های دستگاه قضا مثل پرونده اکبر طبری با اینکه از سوی دستگاه قضا توضیحاتی ارائه شده اما افکار عمومی پر از سوال است و اگر صدها کار خوب هم در قوه قضاییه انجام شود اما این ابرمساله ها در ذهن مردم با پاسخ قانع کننده همراه نشود، دیگر خدمات دستگاه قضا نیز چندان به چشم نمی آید.
۲. معاونت بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه نیاز به تحول جدی دارد و علیرغم همه اقدامات خوب در ادوار مختلف، به نظر میرسد میتوان فعال تر بود. جمهوری اسلامی در حوزه حقوق بشر باید در جهان مدعی و بسیار فعال تر باشد.
۳. به طور خاص پیگیر پرونده یکی از ایرانی های بازداشت شده در یکی از کشورهای همسایه شدم که هنوز ماجرا بعد رسانه ای پیدا نکرده است.
۴. به یکی از پرونده های کثیرالشاکی مثل "نگین غرب " اشاره کردم و گفتم با اینکه حدود دو دهه از ماجرا میگذرد اما هنوز بعضی از مردمی که درگیر این پرونده هستند میگویند در این ماجرا احقاق حق صورت نگرفته است.
۵. درباره وضعیت حجاب تاکید کردم که به نظر میرسد دستگاه قضا در این مساله باید فعال تر عمل کند و طبق معمول دستگاه های دیگر خود را کنار کشیدند و صرفا نیروی انتظامی وسط میدان است.
۶. و در پایان از آقای اژه ای خواستم تا جلسات بعدی با نمایندگان به صورت تخصصی و با اعضای هرکدام از کمیسیونها برگزار شود تا نکات مطرح شده و مطالبات نمایندگان، تخصصی تر باشد.
@Sabeti ✅
مصباحیه ...
عصر یکشنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جلسه منتخبان مجلس دوازدهم با رئیس قوه قضاییه برگزار شد. ابتدا هرکدام از
انصافا امیر حسین ثابتی،
بطرز کم نظیری خوش فکر، نواندیش،
واقع بین و مساله محور و دارای نگاه استراتژیک و راهبردی در خیلی از مسایل است...
درود بر او ...
🌺🌺🌺🌺🌺
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - ۲ رديبهشت ۱۳۸۰
🔸 دیدار حسین نصیری و گزارشی از برنامه های مناطق آزاد تجاری وصنعتی کشور
🔸 دیدار سردار علی اصغر موحدی فرمانده سابق سپاه حفاظت که به مجمع تشخیص مصلحت منتقل شده
🔸 در ادامه رایزنیهای شیخ مسیح مهاجری این بار برای تشویق هاشمی به شرکت در انتخابات آتی ریاست جمهوری
🔸 دیدار دکتر موسی زرگر و گزارش اینکه ساختمان وزارت آموزش و پرورش در خیابان ۳۰ تیر به بیمارستان سینا تحویل داده شد.
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ آقاى [حسین] نصيرى، دبير [شورای عالی] مناطقآزاد [تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی] آمد. توضيحاتى در مورد برنامههاى آينده مناطق آزاد داد و از مشكلات وكارشكنىها گله نمود. آقاى [علیاصغر] موحدى، فرمانده سابق حفاظت آمد. از مشكلات كشور وكمكارى در مركز تحقيقات استراتژيك [مجمع [تشخیص مصلحت نظام] گفت.
⭕️ آقاى مسيح مهاجرى، [مشاور رییسجمهور و مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد و گفت، عقلاى قوم اتفاقنظر دارند كه شما مىتوانيد كشور را از اين وضع نجات بدهيد و نظر دادكه ممكن است، يك وظيفه غيرقابل اجتناب باشد؛ تأكيدكردمكه نمىتوانم بپذيرم.
⭕️ عصر دكتر [موسی] زرگر، [رییس بیمارستان سینا] آمد و قدردانى كرد، از كمكهاى مؤثرم در احيای بيمارستان سينا و گله داشت، از عدم همكارىهاي بعد، ولى از وزير آموزش و پرورش، قدردانى كرد كه ساختمان [مرکزی وزارت آموزش و پرورش در خیابان سیتیر] را [برای طرح توسعه بیمارستان] تحويل داده است.
⭕️ مجاهدان فلسطينى حماس، با يك عمل شهادتطلبانه،بمبى در ايستگاه اتوبوس شهركفرا در اسرایيل، دو نفر را كشته و 50 نفر را زخمى كردهاند و اسرایيل گفته انتقام مىگيرد. منافقين 15 خمپاره به شهر قصرشيرين انداختهاند؛تلفاتى نداشته است. اجلاس 34 كشور قاره آمريكا - بدون كوبا- تأسيس منطقه آزاد تجارى قارهاى را تصويب كرده كه ابتداي سال 2006 افتتاح شود؛ بعضىها به شدت مخالفند و مىگويند، سود آن را بيشتر آمريكا مىبرد.
😶
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 3 #اردیبهشت ماه 1403 شمسی
🌙 13 #شوال 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ شهادت علی فومنی رشتی،
مجتهد هوادار مشروطه مشروعه (۱۲۸۸ش)
➕ درگذشت محمدتقی مجلسی،
پدر علامه مجلسی فقیه و محدث (۱۰۳۹ش)
➕ روز بزرگداشت #شیخ_بهایی،
فقیه و محدث شیعه در دوره صفوی
و نویسنده کتاب جامع عباسی
🔺روزشمار وقایع روحانیت شیعه
🌙 #قمری
➕ولادت شهید ثانی،
عالم و فقیه بسیار بزرگ شیعی
و نویسنده الروضة البهیه در فقه(۹۱۱ق)
➕درگذشت محمدطه نجف،
فقیه، اصولی و رجالی شیعه (۱۳۲۳ق)
➕درگذشت سیدمرتضی کشمیری،
فقیه، محدث، عارف و استاد حوزه علمیه نجف (۱۳۲۳ق)
➕درگذشت سیدحسین بروجردی، زعیم حوزه علمیه قم و از مراجع تقلید (۱۳۸۰ق)
➕درگذشت احمد بیگدلی آذری قمی از فقهای شیعه، اعضای مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۴۱۹ق)
➕درگذشت سید اسماعیل موسوی زنجانی، نماینده ولی فقیه، امام جمعه زنجان و عضو مجلس خبرگان رهبری (۱۴۲۳ق)
#تقویم_علماء
🌸🌸🌸🌸🌸
🎙ولادت آیت الله #سیدمرتضی_کشمیری فقیه، محدث، عارف و استاد حوزه (۱۲۶۸ق)
🔹سید مرتضی در هشتم ربیع الثانی ۱۲۶۸ هجری (۱۱ بهمن ۱۲۳۰ش) در شهر لکنهو در بلاد هندوستان دیده به جهان گشود و پس از آموزش علوم مقدماتی در زادگاهش، در سال ۱۲۸۴ق در ۱۶ سالگی به قصد اعراض از هند عازم عتبات شد و در علوم حدیث، فقه، اصول، اخلاق، فلسفه، رجال و سایر علوم اسلامی متبحر سد و به درجه اجتهاد دست یافت.
🔷از اساتید ایشان می توان به میرزای شیرازی، ملاحسینقلی همدانی، میرزا حسین خلیلی و شیخ زین العابدین مازندارانی اشاره کرد.
🔸ایشان پس از ارتحال استاد عرفانش ملاحسینقلی همدانی در ۱۳۱۱ق شروع به تدریس علوم اسلامی و تربیت شاگردان پرداخت.
☄️از شاگردان ایشان می توان به آقا بزرگ تهرانی، میرزا جواد ملکی تبریزی، شیخ عبدالکریم حائری شیرازی و شیخ محمدحسین غروی اصفهانی اشاره کرد.
⚡️از ایشان آثار متعددی بر جای مانده، از جمله آنها اعلام الاعلام فی علم الرجال، رساله فی اعمال الهندسه، تعلیقه بر کتابهایی از جمله تقویم المحسنین، الحاشیه للمولی غلام یحیی، شرح التلخیص الچغمینی و حاشیه بر کتابهای شرح لمعه، قوانین و ریاض المسائل می باشد.
🍁ایشان سرانجام در بغداد(به علت مسمومیت توسط یک پزشک) آثار مرگ را در خود مشاهده کرد و عازم کاظمین شد و در آنجا در تاریخ ۱۳ شوال ۱۳۲۳ ق (۲۰ آذر ۱۲۸۴ش) مرحوم شد و در حجره هندی های حرم امام حسین نزدیک باب زینبیه دفن شدند.
#زندگی_نامه
🔺خوراکش کالعدم بود!
▫️آیت الله بهجت:
🔹از یکی از شاگردان آقا #سیدمرتضی_کشمیری رحمهالله نقل شده که ایشان در عبادت کمنظیر بودند.
🔸دو ساعت بعد از مغرب افطار میکرد؛ و با اینکه دکتر درباره ایشان گفته بود که ریاضت، کبدش را کوبیده و از بین برده است؛ خوراک ایشان کالعدم بود؛ کأَنهُ لا یأْکل وَ لا یشْرَبُ (گویا نه میخورد و نه میآشامید). نه مثل ما!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۳۱۰
🔺جواب استخاره!
▫️شيخ حسين همدر:
🔹يك سال وقتى كه حُجّاج براى زيارت بيتالله الحرام مىرفتند، خيلى به زيارت پيامبر خدا (ص) مشتاق شدم و قصد كردم كه همراه حُجّاج، پياده بروم تا به كسى زحمت ندهم. هيچ كس غير از خداوند عالَم از اين نيّت حقير مطلّع نشد.
🌦خدمت جناب #سیدمرتضی_کشمیری مشرّف شدم كه ايشان براى اين كار استخاره كند تا هيچ ترديدى برايم باقى نمانَد و عزمم را جزم کنم و راهى شوم. در حرم مطهّر حضرت اميرالمؤمنين(عليه السلام) خدمت ايشان رسيدم و عرض کردم: «استخارهاى با قرآن بفرماييد.»
💢استخاره كردند و اين آيه آمد: « يا أيّها الذين امنوا لاتدخلوا بيوت النبّى إلّا أن يؤذن لكم .» تبسّمى كرد و فرمود: «بهتر است در خدمت حضرت أبوالأئمّة [اميرالمؤمنين عليه السلام] باشيد. هنوز مأمور نيستيد كه پياده به حج و با اين حالِ ندارى و زحمت و تعب به زيارت پيغمبر خدا [ص] برويد. إنشاءالله بعداً با استطاعت به حج و زيارت مشرف مىشويد؛« فانّ مع العسر يسراً، إن مع العسر يُسراً.».
🌀من خيلى متعجّب شدم كه ايشان چگونه اين مطلب را فهميدند؟ واگر فرض كنيم از دلالت آيه [اى كه در جواب استخاره آمد] به اين پاسخ رسيدند، اينكه من پياده مى خواهم بروم را از كجا فهميدند؟!
🔺تأیید شجره نامه!
▫️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹آقای سید مجتبی شبیری اخوی زاده از آقا سید حسین نوه مرحوم #سیدمرتضی_کشمیری نقل کرد:
⚡️در هندوستان در سیادت آسید مرتضی کشمیری تردید کردند. ایشان به مشهد رفتند و متوسل به حضرت رضا شدند که شجره نامه مرا تأیید کنید و گرنه من عمامه را بر می دارم.
🍁شجره نامه را زیر بالش می گذارد و می خوابد. صبح که بلند می شود، می بیند مهر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در آن منقش شده است.
🔸آقا سید حسین گفتند: من آن شجره نامه و مهر آقا را زیارت کردم.
#حضرت_امام_رضا
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد دوم، صفحه ۳۹۸.
⚡️به احترام یک بانو
🔻مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَنِ اَلنَّبِيِّ وَ اَلْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ قَالَ: صَارَ اَلنَّاسُ يَطُوفُونَ حَوْلَ اَلْحِجْرِ ، وَ لاَ يَطُوفُونَ فِيهِ لِأَنَّ (هاجر) أُمَّ إِسْمَاعِيلَ دُفِنَتْ فِي اَلْحِجْرِ ، فَفِيهِ قَبْرُهَا فَطِيفَ كَذَلِكَ لِئَلاَّ يُوطَأَ قَبْرُهَا
🔹 و مردم را عادت بر اين شد كه از بيرون «حجر» طواف ميكردند و در داخل آن طواف بجا نمىآوردند، زيرا كه هاجر مادر اسماعيل در حجر مدفون شده، و قبر او هم اكنون در داخل حجر است، پس طواف را بدين گونه انجام مىدادند تا قبر او پايمال نشود.
📚 من لا يحضره الفقيه، ج ۲، ص۱۹۲
#زن_در_اسلام
#حدیث_زندگی ۲۷۱
🌸🌸🌸🌸🌸
إلهی،
چگونه دعوی بندگی کنم که
پرندگان از من می رمند و دَدان رامم نیستند.
#الهی_نامه ۸۴
#عارف_کبیر_علامه_حسن_زاده_آملی
🌸🌸🌸🌸🌸