قالَ الإمام الجواد عليه السلام:
▪ ثَلاثُ خِصال تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ:
▪ الاْنْصافُ فِي الْمُعاشَرَةِ،
▪ وَالْمُواساةُ فِي الشِّدِّةِ،
▪وَالاْنْطِواعُ وَالرُّجُوعُ إلی قَلْب سَليم.
✏كشف الغمّه، ج2، ص349✏
💫امام جواد عليه السلام فرمود:
▪ سه خصلت جلب محبّت مي كند:
▪ انصاف در معاشرت با مردم،
▪ همدردي در مشكلات آن ها،
▪ طاعت پذیری و برگرداندن قلب سلیم
#حدیث_زندگی ۳۰۸
🌸🌸🌸🌸🌸
➖چگونگی آگاه شدن امام هادی علیهالسلام از شهادت امامجواد علیهالسلام
🛑عَنْ هَارُونَ بْنِ اَلْفَضْلِ قَالَ: رَأَيْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ فِي اَلْيَوْمِ اَلَّذِي تُوُفِّيَ فِيهِ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقَالَ «إِنّٰا لِلّٰهِ وَ إِنّٰا إِلَيْهِ رٰاجِعُونَ» مَضَى أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقِيلَ لَهُ وَ كَيْفَ عَرَفْتَ قَالَ لِأَنَّهُ تَدَاخَلَنِي ذِلَّةٌ لِلَّهِ لَمْ أَكُنْ أَعْرِفُهَا .
🔰هارون بن فضل گويد:
من ابو الحسن على بن محمد(عليهما السّلام) (امام هادی علیه السلام)
را در روز وفات ابو جعفر(امام جواد علیه السلام)ديدم گفت:« إِنّٰا لِلّٰهِ وَ إِنّٰا إِلَيْهِ رٰاجِعُونَ »،ابو جعفر در گذشت،به او عرض شد:از چه راه فهميدى؟👈فرمود:يك خضوع و ذلّتى براى خدا در دلم افتاد كه پيش از آن درك نمىكردم.
📚:الکافي ج۱ ص۳۸۱
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
هدایت شده از مصباحیه ...
💯 صد مرتبه سورهٔ قدر
🌿 هزار نسیم رحمت در عصر جمعه
▪️امام کاظم علیهالسلام:
إِنَّ لِلَّهِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ أَلْفَ نَفْخَةٍ مِنْ رَحْمَتِهِ يُعْطِي كُلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا يَشَاءُ فَمَنْ قَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ بَعْدَ الْعَصْرِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ وَهَبَ اللَّهُ لَهُ تِلْكَ الْأَلْفَ وَ مِثْلَهَا.
خداوند متعال در روز جمعه هزار نفحه و نسیم رحمت دارد كه به هر بندهای هر مقدار از آن را بخواهد میدهد. هر كه در عصر روز جمعه، 100 مرتبه *سورهٔ قدر* را بخواند خداوند آن هزار نفحهٔ رحمت و مانند آن را به او بخشد.
📚 الأمالی الصدوق، ص۶۰۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرحوم آيةاللـه حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبريزى قدّسسرّهالعزيز دربارهٔ اين ذكر شريف در كتاب أسرارالصّلوة مطلب ارزشمندى را از استاد خود عارف بىبديل مرحوم حاج ملّاحسينقلى همدانى قدّساللـهنفسه نقل مىفرمايند:
«من از برخى از مشايخ بزرگوارم كه حكيمى عارف و معلّمى حاذق و طبيبى كامل مانند او نديدهام، پرسيدم: كداميک از أعمال جوارحى را تجربه نمودهايد كه در قلب انسان تأثير بگذارد؟ فرمود: سجدهاى طولانى در هر روز كه آن را يکساعت يا سهربعساعت ادامه دهد و در آن اين ذكر را بگويد: لا إلَـٰهَ إلّا أَنتَ سُبْحَـٰنَكَ إِنِّى كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، درحاليكه نفس خود را در زندان طبيعت گرفتار و به قيود و زنجيرهاى أخلاق رذيله بسته ببيند، و خداوند متعال را تنزيه نموده و عرض كند كه اين بدیها و نواقص را تو بر من وارد نساختى و به من ظلمى ننمودى بلكه من بر خودم ظلم كردم و نفسم را در اين مهلكهٔ عظيم افكندم. و ديگر صدمرتبه خواندن سورهٔ قدر در شب جمعه، و ديگر صدمرتبه خواندن اين سورهٔ مباركه در عصر روز جمعه. شيخ ما قدّسسرّه فرمود: هيچ عملى از أعمال مستحبّه را نيافتم كه به ميزان اين سه عمل تأثير داشته باشد.»
📍اطلاعات بیشتر:👇
eitaa.com/allame_tehrani/925
https://rahtousheh.ir/3315-2/
eitaa.com/salehy/2837
allame_tehrani
10998-fa-hadis105-imam-javad-a.pdf
873.2K
#پی_دی_اف
✅ 105 حدیث ازحضرت امام جواد علیه السلام
🌹🌹🌹
18.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️مناظره علمی #امام_جواد صلواتاللهعلیه با علمای ادیان در سن ۹ سالگی
❓چرا مأمون عباسی با علمی که نسبت به امام معصوم داشت باز هم قاتل امام شد؟
✅بیان روایتی از رسول اکرم (صلواتاللهعلیهوآله)
🔺علم بدون نورانیت الهی فقط موجب دوری از خداوند متعال میشود.
😶
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 18 #خرداد ماه 1403 شمسی
🌙 29 #ذی_القعده 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت سید محمدقلی موسوی هندی مشهور به علامه کُنتوری عالم شیعه در هند و مؤسس کتابخانه ناصریه(۱۱۴۰ش)
➕ درگذشت سید میرزا علی آقا شیرازی از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف و فرزند میرزای شیرازی (۱۳۱۵ش)
➕ درگذشت شیخ حسین لنکرانی از فقهای شیعه و روحانیون فعال در انقلاب اسلامی ایران (۱۳۶۸ش)
➕ درگذشت شیخ قوامالدین محمد وشنوی قمی، فقیه، محدث و مورخ شیعی (۱۳۷۶ش)
➕شهادت «شيخ علي مزاري» عالم خدمتگزار در منطقه سيستان و بلوچستان (1369ش)
➕ رحلت آيت اللّه «محمد وشنوي قمي» محدث و مورخ (1376 ش)
🌙#قمری
➕ ولادت علامه طباطبائی،
فقیه، مفسر، فلیسوف، عارف و نویسنده تفسیر المیزان(۱۳۲۱ق)
➕درگذشت شیخ جواد کربلایی، روحانی شیعه (۱۴۳۲ق)
➕ درگذشت محمدعلی اسماعیلپور قمشهای از فقها و اساتید حوزه علمیه قم (۱۴۳۹ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت شیخ #حسین_لنکرانی از فقهای شیعه و روحانیون فعال در انقلاب اسلامی ایران (۱۳۶۸ش)
💠 «آیتالله شیخ حسین لنکرانی» (۱۲۶۸-۱۳۶۸ ش)، خطیب، سیاستمدار و عالم مجاهد شیعه معاصر بود. وی مشهور به «مرد دین و سیاست» بود و از زمان قاجار و پهلوی تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همواره در کانون مبارزه علیه استبداد و استعمار بوده است؛ چنانکه در نهضت ملی شدن نفت از همفکران آیتالله کاشانی و در جریان انقلاب اسلامی جزو همراهان امام خمینی بشمار میآمد.
🔹وی در سال ۱۲۶۸ شمسی در سنگلج تهران به دنیا آمد و خواندن و نوشتن و بخشی از مقدمات علوم اسلامی را نزد پدر و بخشی دیگر را در محضر استادان حوزه علمیه تهران از جمله شیخ فضلالله نوری فراگرفت. سپس به نجف اشرف هجرت کرد و در درس آخوند خراسانی حضور یافت و تحصیلات خود را تا رسیدن به اجتهاد ادامه داد.
🔸ایشان پس از بازگشت به ایران به ترویج فرهنگ اهل بیت و نشر تفکر جهاد و مبارزه بر ضد استبداد داخلی و استعمار خارجی پرداخت. وی در دوره 14 مجلس شورای ملی نماینده مردم اردبیل شد و صحنه های مختلفی چون قرارداد استعماری 1919، انقلاب سفید، تبعید امام خمینی، کاپیتولاسیون از تلاش جهادی و انقلابی دریغ نکرد.
🔶ایشان پس از انقلاب هم با وجود کهولت سن، به صورت مستقیم و غیر مستقیم به حمایت از انقلاب اسلامی پرداخت.
🌀ایشان سرانجام، در ۱۸ خرداد ۱۳۶۸ (4 ذوالقعده 1409 ق) درحلت کرده و در شهرری در جوار حرم حضرت عبدالعظیم به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
🔺غیرت دینی!
🔹آیت الله شیخ #حسین_لنکرانی در دوران ستمشاهى، وقتى باخبر شد که در کتاب هاى درسى (تعلیمات دینى) عربستان سعودى، مطالبى خلاف واقع در مدح یزید بن معاویه براى دانش آموزان نوشته شده از شدّت تعصب دینى، آزرده خاطر شد به طورى که شبها نمى توانست بخوابد.
🔸وی همواره در تکاپو و چاره اندیشى بود تا این که علامه سید مرتضى عسکرى را به حضور طلبید و او مقاله اى در رد آن مطالب تحریف آمیز از کتابهاى اهل سنت تهیه و براى وزارت فرهنگ عربستان ارسال کرد.
🌀 این اقدام، مؤثر واقع شد و آن مطالب از برنامه درسى تعلیمات دینى عربستان حذف گردید.
🔺به ایمان این سید ایمان دارم!
▫️استاد علی ابوالحسنی (منذر):
🔹آیت الله شیخ #حسین_لنکرانی که در تهران با تفکرات سلفی گری کسروی و سنگلجی به شدت درگیر بود، وقتی کتاب کشف اسرار امام خمینی چاپ شد، خیلی به دل ایشان نشست و شروع کرد به خریداری و ترویج این کتاب.
🔸 خود ایشان میگفت:«زمانی که کشف اسرار به دست کسروی رسید و آن را مطالعه کرد، گفت این کتاب عالمانه نوشته شده و نمیتوان با آن مقابله کرد!».
🌀به این هم نتوانست بسنده کند. در منزل آقای ثقفی پدر زن امام ملاقاتی را هماهنگ کرد. خود ایشان می فرمود: «آقای ثقفی در پامنار میزیست و من به منزلشان رفتم. اتاق را برای من خالی گذاشته بودند. نشسته بودم، دیدم یک آقای سیدی وارد شدند. نشستند.
▪️گفتم: بنا بود آقا را زیارت کنم، آقا کجا هستند؟
▫️گفتند: من خودم هستم!
⚡️باری، در آنجا، یک قدری بین ما مذاکرات (بلکه) معاشقه اسلامی شد و من بیاختیار، کلمهای را به ایشان عرض کردم که نمیدانم چه بود، اما هر دو گریه کردیم».
🍁 آن ملاقات، مفتاحی شد که بعد از آن هم زیارتشان کردیم، تا اینکه ایشان مریض شدند و به کرج آمدند و من در آنجا افتخار داشتم که از ایشان پذیرایی کنم. آقا، من به ایمان این سید، ایمان دارم. آسمان هم زمین بیاید و هر چه هم بشود، به ایمان وی ایمان دارم!».