۱۱مهر_۱۴۰۰،_بوستان_ولایت.mp3
26.98M
⚫️مراسم سوگواری
حضرت علامه حسن زاده آملی .
استاد صمدی املی.
۷ مهر ۱۴۰۰ .
شهرستان ساری، بوستان ولایت
ostadsamadi_amoli
مُقوّمِ وجودیِ علّامه و فصلِ اخیرِ این شخصیت را، "عرفان" تشکیل میداد؛ او ریاضیدانِ عارف، فقیهِ عارف و فیلسوفِ عارف بود؛ عرفانِ او تمام شعبِ علوم او را تحت الشعاع قرار داده بود.
(استاد آیت الله رمضانی، مراسم بزرگداشت علامه حسن زاده آملی، مسجد مقدس جمکران، ۱۴۰۰/۷/۱۳)
پن: تصویر استاد رمضانی
در معیت علامه حسن زاده آملی
🔴دو خاطره اسطرلابی از علامه حسنزاده آملی
🖊احمدحسین شریفی
🔲مقدمه: اسطرلاب به معنای «ستارهیاب» است که دستگاهی قدیمی است که هزاران سال پیش توسط متخصصان علم هیأت برای رصد ستارگان ساخته شده بود، این دستگاه در زمان خودش به منجمان کمک میکرد که پارهای از محاسبات نجومی را با دقت قابل قبولی انجام دهند. البته ابزارهای ستارهیابی و دانش نجوم در دوران معاصر آنقدر پیشرفت کرده است که دستگاه اسطرلاب در برابر آنها شبیه اتومبیل پلاستیکی در برابر پیشرفتهترین اتومبیلهاست.
⭕️خاطره اول:
🔶شب چهاردهم شعبان سال ۱۳۷۳ به همراه سه نفر از دوستان توفیق شرفیابی به محضر #علامه_حسنزاده آملی را یافتیم. شبی بسیار خوش و به یادماندنی بود؛ درست مثل همه دیدارهای دیگر با ایشان پر از لطایف قرآنی و نکات عرفانی و علمی بود.
🔶از جمله خاطراتی که آن شب بیان کردند این بود که فرمودند زمانی که در مدرسه مروی بودم (ایشان در شهریور ۱۳۲۹ به تهران آمدند و تا مهر ۱۳۴۲ در تهران بودند)، کتابخانه مدرسه دستگاه اسطرلابی داشت که در اختیار من بود. میفرمودند حجره من در مدرسه به گونهای بود که درب آن رو به روی درب ورودی مدرسه بود. به همین دلیل اگر کسی وارد مدرسه میشد، متوجه میشدم.
🔸روز جمعهای بود که در حجره مشغول مطالعه بودم که دیدم یک روحانی جلیلالقدری وارد مدرسه شد و با خادم مدرسه گفتگوی مختصری داشت و او هم با انگشت اشاره، حجره من را به او نشان داد. بعد از چند لحظه آن روحانی نورانی وارد حجره من شد و من مبهوت عظمت و نورانیت و ادب و اخلاق او شدم. بعد از احوالپرسی مختصری که با من کرد، گفت قصد مزاحمت برای شما را ندارم. شنیدم که شما در اسطرلاب تخصص دارید و دستگاه اسطرلاب مدرسه هم در اختیار شما است. این روزها یهودیها به شدت در حال خریدن این دستگاهها، مخصوصاً دستگاههای قدیمی و عتیقه و ارسال آنها به خارج از کشور هستند. وظیفه خود دانستم که به شما اطلاع دهم و از شما بخواهم که مواظب دستگاهی که در اختیار دارید باشید.
من به او عرض کردم آقاجان من، همچون جانم از این دستگاه محافظت میکنم. خیالتان آسوده باشد.
سپس چند توصیه اخلاقی و معنوی به من کرد و قصد خداحافظی داشت. هنگام رفتن گفتند ما هم چند دستگاه داریم اگر زمانی فرصتی کردید نگاهی به آنها بیاندازید که نقصانی نداشته باشند یا اصالت آنها را بررسی کنید، لطف بزرگی در حق ما کردهاید.
🔶من هم که نمیخواستم محضر این روحانی نورانی را از دست بدهم و دوست داشتم در معیت او باشم، گفتم آقا هر زمانی که بفرمایید در خدمت شما هستم. همان ساعت به همراه او از مدرسه بیرون آمدم و وسیله نقلیهای کرایه کردیم (که البته پول کرایه را هم من دادم و اجازه ندادم آن روحانی نورانی دست در جیب بگذارد) و به سمت منزل ایشان حرکت کردیم. در بین راه هم دائماً نصحیتهای علمی و اخلاقی به من میکرد و فراوان هم از من تمجید میکرد. (به تعبیر خودشان دائماً از آن هندوانههای بزرگ جنوبی زیر بغل من میگذاشت)
به منزل ایشان وارد شدیم (خانهای بسیار مجلل و وسیع در شمال تهران) و چند دستگاه اسطرلاب را آماده کرده بودند و من آنها را دیدم و نقصهای آنها را گفتم و آنهایی که اصالتی داشتند و بینقص بودند را هم مشخص کردم. بعد از پذیرایی مختصری به خودم اجازه ندادم که بیش از این وقت این بزرگ را بگیرم.
🔶خدا حافظی کردم و از منزل ایشان خارج شدم. همین که خارج شدم یکی از طلبههای مدرسه مروی به صورت اتفاقی من را دید. مثل چوب خشکش زد و با تعجب از من پرسید «شما اینجا چکار میکنی؟!»
همینکه میخواستم بگویم در خدمت چه کسی بودم تازه متوجه شدم که جذبه ظاهری این عالم نورانی اجازه نداده بود که اصلاً اسمشان را سؤال کنم! به او گفتم منزل چنین عالمی بودم! او گفت اینجا یکی از مراکز یهودیان است و این فرد با این مشخصاتی که میگویی هم یکی از رؤسای آنهاست! کار اصلی آنها تهیه عتیقهجات و امور باارزش و ارسال آنها به اسرائیل است!
🔶 علامه میفرمود، بعد از شنیدن این قضیه خیلی ناراحت شدم، نه بابت خدمت علمی و مراعات ادبی که در برابر آن مرد کرده بودم! بلکه بابت آن کرایه ماشینی که از مدرسه مروی تا منزل ایشان داده بودم! چون در پرداخت این کرایه ماشین اخلاص نبود این کار را برای خدا انجام ندادم!
🔶سپس فرمودند: «آقاجان آن مرد از ارکان آیتاللهی هیچ چیز کم نداشت! چهره نورانی، ادب ظاهری، نعلین زرد، عبای نازک، دستانی نرم و ...؛ فقط دو رکن را نداشت: علم و تقوا!»
در ادامه فرمودند: این قضیه مربوط به حدود 40 سال قبل بود؛ گمان نکنید که دیگر دزدان و نفوذیهایی در لباس روحانیت نداریم! الان هم اگر بیشتر از قبل نشده باشد کمتر نیست! روحانی را نباید با عمامه و عبا و ظاهرش شناخت؛ روحانی را باید با علم و اخلاق و معنویت و انسانیتش شناخت. روحانی باید نماینده رسولالله(ص) باشد.
Ahmadhoseinsharifi
🌹
✅ دست خودم نیست، به مطالعه اعتیاد دارم!
روزی علامه حسن زاده آملی مثل همیشه پیاده از حرم مطهر حضرت معصومه علیها سلام، به سمت منزل میرفتند، چند صفحهای از یک کتاب قدیمی در دست داشتند و غرق مطالعه بودند، به گونهای که متوجه سلام بنده نشدند.
پشت سر ایشان حرکت کردم و در بین راه به جای ایشان، سلامِ افراد را پاسخ میدادم. به چهار راه شهدا که رسیدیم، هنگام عبور و با نگاه به اطراف متوجه حضورم شدند.
با فروتنی تمام عذرخواهی کردندند. پرسیدم:
حکایت این برگهها چیست که حتی متوجه سلام دادن افراد نبوديد؟!
فرمودند:
دست خودم نیست به مطالعه، اعتیاد دارم. حسن زاده "معتاد علم" است. شروع که میکنم، انقطاعی از هر چه غیر علم، در من پیدا میشود!
سپس فرمودند:
۲۰ سال پیش کتاب ارزشمندی را خوانده بودم که قسمتی از مقدمه آن از بین رفته بود. امروز پس از سالها توسط یکی از آقایان، مقدمه مزبور را- با اشاره به برگههایی که در دست داشتند- پیدا کردهام و گرم مطالعه آن بودم.
کانال عقل و نقل، حسینی دورود.
بسمه تعالی
اخیرا فایل صوتی در گروه های مختلف تلگرامی و واتساپی منتشر شده است که در آن شخصی ادعا می کند من، یعنی دکتر سید یحیی یثربی در سفری چهارده روزه به مشهد با مرحوم آیت الله حسن زاده آملی و دکتر دینانی همراه بوده ام و از آیت الله حسن زاده آملی نقل کرده ام که ایشان زیارت امام رضا(ع) نمی رفتند و می گفتند که من ولی حی هستم و امام رضا(ع) ولی مرده!
من اعلام می کنم که نه از این سفر و نه از اظهارات آن مرحوم چنین چیزی به یاد نمی آورم. بنابراین گوینده که مدعی است از من چنین سخنانی را شنیده است و فایل صوتی آن را هم دارد، این فایل را منتشر کند تا معلوم شود من فراموش کرده ام یا این که این خبر اشتباه و یا دروغ است. من ده ها بار با آقای حسن زاده آملی در قم و تبریز و شهرهای دیگر ساعت ها نشسته و گفتگو کرده ام، و هرگز از ایشان چنین ادعای صوفیانه ای نشنیده ام.
خداوند ایشان و همه ما را بیامرزد!
والسلام
دکتر سید یحیی یثربی
💢 عرفان علامه حسن زاده تمام شعب علوم او را تحت الشعاع قرار داده بود
✅ آیت الله رمضانی، شاگرد برجسته علامه حسن زاده آملی:
🔹 مقوم وجودی علامه و فصل اخیر این شخصیت را، عرفان معرفی کرد، او ریاضیدان عارف، فقیه عارف و فیلسوف عارف بود، عرفان او تمام شعب علوم او را تحت الشعاع قرار داده بود.
🔹 پیامبر الهی به حواریون خود فرمودند کسی که نگاه به او شما را به یاد خدا بیندازد، منطق او به علم شما بیفزاید و عمل او شما را به آخرت ترغیب کند. آیت الله حسن زاده آملی اینگونه بود.
🔹 علم علامه آن قدر وافر و جامع بود که از ظرف وجودی او لبریز می شد و از لبریز آن انسان بهره مند می گشت، علامه هرگز سخنی نمی گفت مگر اینکه نکات علمی را در بر داشته باشد و نگاه علامه ما را به یاد خدا می انداخت.
#علامه_حسن_زاده_آملی
16.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلمی کمتر دیده شده از
علامه حسن زاده آملی در سالهای اخیر ...
8.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙سخنان مهم علامه حسن زاده آملی را در رابطه با مغتنم شمردن وقت و اهمیت علم
#علامه_حسن_زاده_آملی
📜 پرونده #ویروس_هدفمند ...
بیانات حضرت آیت الله #مصباح یزدی
(قدس سره) درباره ویروس کرونا
🔺 مرحوم آیتالله مصباح یزدی (قدس سره) در ایام شیوع بیماری کرونا بیاناتی را به مناسبت های مختلف پیرامون این ویروس مطرح کرده اند...
که برای #اولین_بار منتشر می شود.
هر شب ...
💠حکمت سختیها...
آیت الله #مصباح :
🔹شاید یکی از حکمت هایی که در این عالم برای زندگی انسانها سختی هایی پیش می آید همین است که نعمت های خدا را درک کنند. تا این سختی ها پیش نیاید نمی فهمند چه نعمتی خدا به آنها داده یا می تواند بدهد. باید قدرش را بدانند، شکر آن را بجا بیاورند که خود آن شکر زمینه فراهم می کند برای تعالی روحی و تکامل و درک نعمت های بالاتر .
١٣٩٩/٠٣/٠۶
🔺مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح
درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۱