10.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 علامه طباطبایی، فیلسوف الهی بود
📝 برگزاری مجلس ترحیم توسط مرجع زمان مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی برای علامه طباطبایی
👤 گزیده سخنرانی واعظ شهیر، مرحوم فلسفی
🔸 بخشهایی از سخنرانی کمیاب واعظ شهیر، مرحوم حجتالاسلام فلسفی در مراسم ترحیم علامه طباطبایی (سال ۱۳۶۰) که این مجلس ترحیم، از سوی مرجع زمان، مرحوم آیتاللهالعظمی گلپایگانی برگزار شد.
#علامه_طباطبایی
🌷مراسم بزرگداشت چهلمین سالروز رحلت علامه طباطبایی (ره) و روز جهانی فلسفه
🌼حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدمجید میردامادی
🔷موضوع: نوآوری های حکمت متعالیه در معقولات ثانی فلسفی
🌼حجت الاسلام و المسلمین مهدی زمانی فرد
🔷موضوع: ضرورت فلسفه در دنیای معاصر
🔶زمان: پنجشنبه 27 آبان 1400 - ساعت 9 الی 11:30
از طریق لینک زیر
navvab.lms2.hozehkh.com/ws/em5ldiiu5np
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🌀ناگفته ها از #علامه_طباطبائی
🔹سوال: مطالب عرفان و تصوف را در المیزان آورده اید؟
🔸فرمودند: در تفسیر سوره اعراف راجع به عرفان اسلامی یک بحث هست، حرفی که داریم آن است.
🔹عرض کردم: شیعه در اسلام را مطالعه کردم صحبت های وحدت وجود و این حرفها بود.
🔸فرمود: ما این مطالب را به اشاره در کتابهای خودمان گفته ایم.
🔹فرمودند: در مساله انکار ضروریات، ضرورت باید پیش منکِر، ضروری باشد نه پیش دیگران، و [آن دسته از] اهل معقول که معاد جسمانی را منکرند جسمانیت معاد پیش آنها ضروری نیست.
🔸از علامه درباره مثنوی پرسیدم، فرمود: مثنوی دیوان نیست، اخلاق است و عرفان. مثنوی کتاب جالب است، مرحوم آقای قاضی به مثنوی خیلی معتقد بود، و مثل اینکه خیلی جاهایش را حفظ بود.
🔹سوال: از عرفا کدام یک بالاتر است؟
🔸فرمود: محیی الدین از حیث علم مقدّم است از مولوی، [اما] از حیث حال معلوم نیست.
🔹و فرمود: محیی الدین مقدم است در علم بر همه. مولوی از همه در حال مقدم است.
🔸سوال: مولوی شیعه بوده یا سنی؟
🔹فرمودند: ادلّه تشیع بودن را دارد، و ادلّه تسنن بودن را.
🔸روزی به علامه عرض کردم بنده درس می گویم ترک کنم؟
🔹فرمودند: درس این شوخی ها را ندارد، درستان را بگویید و کارتان را انجام دهید.
🔸سؤال: آیا مرحوم آقای قاضی از علوم رسمیه و فقه اعراض می دادند؟
🔹فرمودند: نه، خودش فقه طریقت درس می داد. دعایش به شاگردهایش این جمله بود: (جعلک الله فقیهاً صوفیاً).
🔸سید هاشم رضوی بنارسی میفرمود: آقای قاضی در مجلس فاتحه ای بود و سید ابوالحسن هم در آن مجلس فاتحه بود. نزدیک هم بودند. آقای قاضی فرمود: (الرجل، کلّ الرجل، نعم الرجل، أن یکون فقیهاً صوفیاً).
🔹از علامه پرسیدم آقای [آیة الله] مرندی چطوره؟
🔸فرمود: بد نیست؛ سی ساله [او را] ندیدم [ندیده بودم] یک روز آمد قم، با داد و فریاد ناهار نگهش داشتیم [نهایت علاقه علامه به آیة الله مرندی].
✍ کتاب اقیانوس علم و معرفت،
محمد کریم پارسا
یک منزلی هم امام حسین(ع) در کربلا به ما داده است!
بندهٔ حقیر پس از راه اندازی دارالقرآن علامه طباطبایی در بیت منور ایشان در حدود ۱۲ سال پیش، به زیارتشان در عالم خواب نائل شدم و علامه طباطبایی با تبسمی به بنده فرمودند: خوب، شما آمدهاید به منزل ما، و سپس با خوشحالی بسیار زایدالوصفی فرمودند:
حضرت امام حسین هم یک منزلی در کربلا به ما داده!! و بلافاصله مرا به آن جا بردند، دیدم این منزل با شکوه، متصلِ به حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است به طوری که یک درب منزل ایشان به صحن حضرت امام حسین (ع) باز میشد و چه توصیفی این منزل با عظمت داشت، خدا میداند!
و البته این منزل عالی برای مؤمنان و صالحان را قرآن کریم نیز وعده فرموده است که: «وَالَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُبَوِّئَنَّهُم مِّنَ الْجَنَّهِ غُرَفًا تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا نِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِینَ» (سورهٔ عنکبوت، آیهٔ ۵۸) یعنی آنان که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند، آنان را در عمارتهای عالی بهشت که در زیر درختانش نهرها جاری است برای همیشه و ابدیّت منزل میدهیم و این پاداش خوبی برای نیکوکاران است.
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
کانال حوزه علمیه قم، مرتضی نجفی قدسی، ۱۴۰۰/۸/۲۴.
https://t.me/sireyefarzanegan
10.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ سرآمد اخلاق و فلسفه
🔻رهبر انقلاب:
«مرحوم علامهی طباطبایی رضوان الله تعالی علیه چراغ علوم عقلی را در قم روشن کرد و ادامه داد و با مشکلات ساخت.» ۱۳۸۹/۸/۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| تلاش علامه طباطبایی (ره) برای هدایت یکی از سران کمونیست
🎙 آیتالله جوادی آملی
خوشا به سعادت کسانی که بزرگانی را دیدند!
به یاد علامه طباطبایی خاطرهایی را عرض میکنم:
تابستانها مرحوم علامه طباطبایی اکثراً مشهد مشرّف میشدند و روبروی منزل مرحوم آیت الله میرزا جواد آقای تهرانی منزل میگرفتند.
شبی علامه طباطبایی در منزل آیت الله العظمی میلانی بودند- آیت الله میلانی، علامه طباطبایی و علامه امینی خیلی با هم نزدیک بودند- در آن شب وقتی که علامه طباطبایی برای رفتن به منزل خداحافظی کردند، دیدم ایشان دارند تنها میروند، از آقای میلانی اجازه گرفتم که ایشان را همراهی کنم.
آیت الله میلانی ازین کار من خیلی خوششان آمد. فردا که محضرشان شرفیاب شدم، عبایی خاص به من مرحمت فرمودند که هنوز آن را دارم.
آن شب مطالبی را که دکتر حامد الگار در آمریکا مطرح کرده بود، تو راه از ایشان پرسیدم، مثلاً هدف از خلقت رسول الله چه بود؟ علامه فرمودند:
هدف از خلقت، کاملترین است و کاملترین موجود، رسول الله است. خیلی از مطالب را هم با دلیل، نفی فرمودند. صحبت از آقای روزبه شد،
ایشان فرمودند:
خوشا به سعادت کسانی که بزرگانی را دیدند، خوشا به سعادت کسانی که از بزرگان، چیزی شنیدند، بدبخت کسانی که نه دیدند و نه شنیدند!
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
علیرضا عندلیبیان فرزند مرحوم حاج غلامرضا عندلیبیان ۱۴۰۰/۸/۲۴.
https://t.me/sireyefarzanegan
35.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 گزارشی از مراسم چهلمین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی
🔹 مراسم چهلمین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی با سخنرانی آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه و محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد.
#علامه_طباطبایی
💢 علامه طباطبایی جریان فکری و عقبه علمی برای انقلاب اسلامی ایجاد کرد
✅ اسماعیلی، وزیر ارشاد در چهلمین سالگرد علامه طباطبایی:
🔹 مرحوم علامه جریان فکری و عقبه علمی برای انقلاب اسلامی و مکتب پویا و نواندیشی ایجاد کردند که این مکتب بین علم جدید و دین ضمن حفظ اصالت دین اندیشه و مطالعه کرده است.
🔹 منابعی که محافل دانشگاهی غربی در معرفی مکتب تشیع وجود داشت کامل نبوده و گاه گزارش درستی از این مکتب ارائه نمی کردند که نوشتن کتاب شیعه در اسلام که ابتکار بزرگ مرحوم علامه بود و با تلاش دکترنصر و هانری کربن معرفی شد.
🔹 یک اندیشه بزرگ جریان فکری انقلاب در همه منطقه و خارج از منطقه را گسترش می دهد و اندیشه علامه طباطبایی برخلاف کسانی که ابعاد سیاسی را در کنش های سیاسی روزمره دنبال می کنند در یک منزلت بسیار بالاتر به دنبال ایجاد پایگاه های فکری انقلاب اسلامی است.
#علامه_طباطبایی
⭕️علامه طباطبایی به دنبال آخرت بود
🔸آیت الله فیاضی در مراسم چهلمین سالگرد درگذشت علامه طباطبایی گفت: این برنامه برای بزرگداشت مردی است که میخواست بندگی خدا را کند و هدف خلقت را دنبال میکرد؛ دنیا متجر و محل تجارت اولیاء خدا است که علامه به خوبی از این تجارت خانه استفاده کرد و دنبال آخرت بود..
🔸عضو جامعه مدرسین گفت: امثال علامه طباطبایی نگاه میکنند که خدا چه چیزی از آنها میخواهد و پای چیزی که به عنوان رضایت خداوند تشخیص داده اند استقامت میکنند؛ برکات وجودی ایشان اساتید بزرگی هستند که همه ما میشناسیم.
🔸وی تأکید کرد: اگر انسان بنده خدا بود خدای متعال میشود ولی او؛ علامه طباطبایی با هر وضعی که در دنیا داشت میساخت چون میدانست کسی این وضعیت را تقدیر کرده که ارحم الراحمین است.