🗓دوشنبه۱۹فروردین ۱۳۳۰
🏳خودکشی صادق هدایت
💠رهبرانقلاب
‼️ادبیات، فقط یک سرگرمی و یک امر تشریفاتی در زندگی نیست؛ بلکه یک چیز ضروری است، لذا ادبیات باید فاخر باشد. متأسفانه «نقد» ادبیات انجام نمیگیرد؛ اگر نقد حقیقتاً انجام بگیرد و نقاد بدون رو دربایستی کار «نقد» را انجام دهد، سطح کارهای فرهنگی و ادبی ارتقاء پیدا میکند. شما باید آدمهایی داشته باشید که بنشینند مثلاً کار جمالزاده، هدایت، چوبک و... را واقعاً نقد کنند و نقاط قوت و ضعفش را بگویند؛ یک روز خواندن آثار صادق هدایت در این کشور مُد بود، البته صادق هدایت نقاط قوّتی دارد اما نقاط ضعفی هم دارد. صادق هدایت که جزو نویسندگان بزرگ دنیا نیست. اگر شما صادق هدایت را با نویسندههای معروف دنیا مقایسه کنید، میبینید او در مقابل آنها بچهی کوچکی است! البته او در ایران جایگاهی دارد اما در همان حد باید او را تفخیم کرد، و نه بیشتر لذا یک آدم نقادِ واردِ دارای چشم بصیر این را بخواند و عیوبش را پیدا کند! ۷۰/۱۲/۵
@jahade_tabeini
🗓 ۲۰ فروردین ۱۳۶۴ درگذشت حاج #شیخ_عباسعلی_اسلامی در سن ۸۹ سالگی
✨مرحوم حاج شیخ عباسعلی اسلامی همواره به دو خصوصیت شاخص شناخته میشود:
۱. راهاندازی مجموعه مدارس #جامعه_تعلیمات_اسلامی در دوران پهلوی که رویکردی دینی داشت و تا پیش از انقلاب به ۱۸۳ مدرسه رسید.
۲. وعظ و خطابههای آتشین در مسیر مبارزه با رژیم طاغوت
یکی از وعاظ معروف تهران درباره خصوصیت دوم میگوید:
«وقتی در دانشگاه به اعلیحضرت سوءقصد شد، من و چند نفر از وعاظ برای عیادت اعلیحضرت رفتیم. در آن موقع حاج شیخ عباسعلی اسلامی را گرفته بودند. ما از اعلیحضرت وساطت کردیم که عباسعلی (حاج شیخ عباسعلی اسلامی) را جهت شفای خود مرخص بکنند. اعلیحضرت جواب داد: سه کیلو وزن پرونده حاج شیخ عباسعلی است که روی منبر به من فحاشی نموده و ناسزا گفته است.»
(حجتالاسلام حاج شیخ عباسعلی اسلامی به روایت اسناد ساواک، صفحه ۱۲)
🔹 شیخ عباسعلی اسلامی در تاریخ ۴۲/۳/۱۴ در تکیه میدان شهر ری به گوشهای از روابط با #اسرائیل میپردازد:
«روزنامهها و مجلات عکسهای لخت رقاصهها را گراور مینمایند ولی دولت جلوگیری از صدور و نشر نشریات و اعلامیهها و احکام قران و دستورات علماء مینماید که باید شبها منت یهودیها را بکشیم تا اعلامیهها را چاپ نمایند. یهودیها را آزاد میگذارند ولی علماء و روحانیون در منبر و غیره آزاد نیستند تا بتوانند احکام دین را برای مردم بگویند و از مسئولین تکایا التزام و تعهد میگیرند که احکام قران را نگویند.»
۰
🔴قطع رابطه سیاسی جمهوری اسلامی ایران و آمریکا /20 فروردین 1359
♦️در سال 1856 پیمانی میان ایران و ایالات متحده آمریکا منعقد شد که اگرچه " پیمان دوستی و بازرگانی " نامیده می شد اما به موجب آن اتباع آمریکا از حقوق برون مرزی برخوردار می شدند . این نخستین پیمان رسمی میان ایران و آمریکا بود. پس از آن آمریکائی ها با اعزام میسیونرهای مذهبی سعی در ایجاد زمینه های نفوذ خود تحت پوشش فعالیتهای مذهبی و فرهنگی و انسان دوستانه داشتند . در سال 1883 نخستین سفیر آمریکا با نام ساموئل بنجامین وارد ایران شد و پنج سال بعد حاج حسینقلی خان به عنوان سفیر ایران وارد واشنگتن شد . پس از آن آمریکا سعی در نفوذ اقتصادی در ایران داشت و در سال 1911 یک هیات مستشاری مالی آمریکا با ریاست مورگان شوستر وارد ایران شد .
♦️در سال 1921 نیز یک هیات مستشاری مالی برای اداره امور مالیه کشور تحت ریاست آرتور میلسپو وارد ایران شد . در شهریور 1320 آمریکا همراه متفقین خاک ایران را به اشغال درآورد و با اوجگیری روزافزون سلطه جویی آمریکا پس از جنگ دوم جهانی، آمریکا در ایران نیز نفوذ خود را گسترانید بطوریکه با طرح ریزی و اجرای کودتای 28 مرداد سرنوشت سیاسی و اقتصادی و ... ایران را تا انقلاب اسلامی به دست گرفت .
♦️در سال 1335 سازمان مخوف ساواک را تحت نظارت سیا در ایران ایجاد کرد و در دهه 1340 با اجرای اصلاحات ارضی زمینه برای ایجاد بازار انبوه مصرفی برای کالاهای غربی و خصوصا آمریکا فراهم شد و با به یغما بردن منابع نفتی کشور و فروش سلاح و کالاهای مصرفی ایران را بیش از پیش به سمت وابستگی حرکت داد .
♦️چنانکه در 1343 با تصویب ننگین کاپیتولاسیون وجه سیاسی این وابستگی بیش از پیش نمایان شد. با وقوع انقلاب اسلامی اگرچه آمریکا در ایران پایگاه خود را از دست داد . اما دخالتها و توطئه های این کشور پایان نداشت . با تسخیر سفارت آمریکا در تهران در 13 آبان 58 توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و افشای اسناد جاسوسی ، آمریکا پایه های قدرت خویش را بیش از هر زمانی متزلزل می دید .
♦️در همین راستا تلاش خود را برای مقابله با انقلاب اسلامی بیشتر کرد و در 20 فروردین 1359 رابطه سیاسی خود را با ایران قطع و دست به یکسری توطئه های نافرجام علیه انقلاب اسلامی زد از جمله : حمله نظامی به طبس ، کودتای نوژه ، جنگ تحمیلی ، تحریم اقتصادی و ... اما پس از گذشت سالها هنوز هم این توطئه های نافرجام باقی مانده است.
۶ ماه رمضان
ضرب سکه به نام امام رضا (علیهالسلام)
در این روز در سال ۲۰۱ هـ #سکه طلا به #نام امام رضا (علیهالسلام) زدند،
بنابر قولی این روز ، روز ولایت عهدی اجباری آن حضرت بوده است، و مردم با آن حضرت به ولایت عهدی بیعت نمودند.
منابع:
شرح الأخبار ج ۳ ص ۳۴۱ و ۳۴۲ ، مسار الشیعة ص ۶ ، نفائح العلام ص ۱۱۵
مصباحیه ...
📺 #برنامه زنده #جهان_آرا ✍️ موضوع: هنر متعهد (به مناسبت سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی) 💢 با حضور: ش
تکرار هم اکنون...
بسیار دیدنی ...
💢 #اطلاع_نگاشت | چه کسانی آیت الله را ترور کردند
🔹 در سالروز شهادت آیت الله سید ابوالحسن آلرسول شمس آبادی به دست گروه منافق مهدی هاشمی در اصفهان (۱۳۵۵ ش) به بررسی عملکرد این گروه وهابیمآب و چگونگی شهادت آیت الله شمس آبادی میپردازیم.
🗓جمعه۲۰فروردین سال۱۳۷۲
🏳شهادت سید مرتضی آوینی
💠رهبر انقلاب:
‼️به معنای واقعی کلمه؛ شهید آوینی یک الگو است! ۹۷/۲/۱۹
‼️کاری که شهید آوینی پیشاهنگش بود و در این اواخر هم مرحوم سلحشور -که اینها پیشروان کار انقلابی در این کشورند- اینها را باید ترویج کرد، اینها را باید تقدیر کرد و نام اینها را باید گرامی داشت. کار انقلابی این است. اینکه من بارها تکرار میکنم که نیروهای انقلابی را و نیروهای حزباللّهی را باید گرامی بداریم و باید نگه بداریم، به خاطر این است؛ کار وقتی با روحیهی انقلابی شد، پیشرفت خواهد کرد. ۹۵/۱/۱
‼️کاش کسانی مثل شهید آوینی این جهاد عظیم و عمومی (مبارزه با کرونا) را روایت کنند؛ همچنان که شهید آوینی با آن بیان شیرین و زیبا و اثرگذارِ خودش توانست جزئیّات جبهه را برای ما روایت بکند و آن را ماندگار بکند. کاش کسانی بتوانند این کار را بکنند؛ هم در گفتار و هم در نوشتار و هم در کارهای هنری و نمایشها و پدیدههای هنری. ۹۹/۲/۲۱
‼️خداوند انشاءالله این شهید را با پیغمبر محشور کند. من حقیقتاً نمی دانم چطور میشود انسان احساساتش را در یک چنین مواقعی بیان و تعبیر کند؟ چون در دل انسان یکجور احساس نیست. در حادثهی شهادتی مثل شهادت این شهید عزیز چندین احساس با هم هست. یکی احساس غم و تأسف است از نداشتن کسی مثل سید مرتضی آوینی. اما چندین احساس دیگر هم با این همراه است که تفکیک آنها از همدیگر و بازشناسی هریک و بیان کردن آنها کار بسیار مشکلی است. برای ما افتخار است که هرچه میتوانیم به این حوزهی شهادت و این شهید خودمان را نزدیک بکنیم! ۷۲/۲/۲
jahade_tabeini
#شهیدآوینی
🔔 اگر انسانهایی که مأمور به ایجاد تحول در تاریخ هستند، خود از معیارهای عصر خویش تبعیت کنند، دیگر هیچ تحولی در تاریخ اتفاق نخواهد افتاد.
_____________________________
🗓 20 فروردین، سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی
#سالروز_شهادت
◽️ زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است؛ سلامت تن زیباست، اما پرنده ی عشق، تن را قفسی می بیند که در باغ نهاده باشند.
▫️ «کارتان را برای خدا نکنید؛ برای خدا کار کنید! تفاوتش فقط همین اندازه است که ممکن است حسین علیه السلام در کربلا باشد و من در حال کسب علم برای رضای خدا...»
#شهید_سیدمرتضی_آوینی در ۲۰ فروردین ۷۲ در منطقه عملیاتی فکه، به یاران شهیدش پیوست.
🌹 شهید آوینی درباره فکه عبارتی دارد که به نظر می رسد پیشگویی ایشان از شهادتش بوده است. ایشان در آن عبارت گفته است: « مکه برای شما، فکه برای ما؛ بالی نمیخواهم، با همین پوتینهای کهنهام میتوانم به آسمان بروم.»