🔴اگر اینجا قم نبود و اگر رهبر انقلاب درباره معماری قم ابراز گلایه نکرده بودند باز هم این نوع تخلفات ساختمانی و معماری حریمزدا که سبب نابودی سبک زندگی اسلامی شده است روا نبود. پنجرههایی که حریم همسایگان را اینطور درمینوردند برای هیچ کس هم که آب نداشته باشد برای شهرداری نان دارد! جا دارد اعلام شود که سهم درآمد سالیانه شهرداری قم از تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ چقدر است و چرا این سهم در مقایسه با اغلب کلانشهرهای دیگر چند برابر است؟! با این نوع درآمدزایی چقدر میتوان به تحقق هویت اسلامی در شهر مقدس قم امیدوار بود؟!
منان رییسی
دکتر #حسین_صمصامی در مراسم یادبود دکتر #پرویز_داوودی:
سال 86 من و مرحوم دکتر داوودی با دلاریسازی اقتصاد و گران کردن حاملهای انرژی به شدت مخالف بودیم.
احمدی نژاد فکر میکرد هدفمندی فقط یک عملیات حسابداری است و از این جیب به آن جیب میشود. هر چه گفتیم این کار تبعات دارد، تولید و دارایی مثل مسکن گران خواهد شد، نفهمید!
🔺 این توییت مربوط به 25 جولای 2022 هست یعنی سوم مرداد 1401 یعنی قبل از فاجعه مهسا امینی! بعد این توییت را با حذف تاریخ آن، مربوط به دیروز معرفی کرده اند و آن را به عنوان تکذیب توییت قبل معرفی کرده اند!!!!
🔹 نکته جالب اینجاست! جستجویی در نت کردم و فقط این دو سایت را دیدم که توییت دو سال قبل فضائلی را به عنوان توییت جدید معرفی کرده اند:
انتخاب و شرق!!!!
⁉️ عجیب نیست؟ یعنی اصلاح طلبان نگران تضعیف گشت ارشاد شده اند؟!!
🔰 کشکول یک طلبه عضو شوید
💢 اساس علوم انسانی را باید در قرآن کریم پیدا کرد.
رهبر انقلاب:
🔸 «من دربارهی علوم انسانی گلایهای از مجموعههای دانشگاهی کردم بارها، این اواخر هم همین جور ما علوم انسانیمان بر مبادی و مبانی متعارض با مبانی قرآنی و اسلامی بنا شده است.
🔸 علوم انسانی غرب مبتنی بر جهانبینی دیگری است؛ مبتنی بر فهم دیگری از عالم آفرینش است و غالباً مبتنی بر نگاه مادی است.
🔸 خوب، این نگاه، نگاه غلطی است؛ این مبنا، مبنای غلطی است. این علوم انسانی را ما به صورت ترجمهای، بدون اینکه هیچگونه #فکر_تحقیقىِ_اسلامی را اجازه بدهیم در آن راه پیدا کند، میاوریم تو دانشگاههای خودمان و در بخشهای مختلف اینها را تعلیم میدهیم؛ در حالی که ریشه و پایه و اساس علوم انسانی را در قرآن باید پیدا کرد.
🔸 یکی از بخشهای مهم پژوهش قرآنی این است. باید در زمینههای گوناگون به نکات و دقائق قرآن توجه کرد و مبانی علوم انسانی را در #قرآن_کریم جستجو کرد و پیدا کرد. این یک کار بسیار اساسی و مهمی است. اگر این شد، آنوقت متفکرین و پژوهندگان و صاحبنظران در علوم مختلف انسانی میتوانند بر این پایه و بر این اساس بناهای رفیعی را بنا کنند. البته آنوقت میتوانند از پیشرفتهای دیگران، غربیها و کسانی که در علوم انسانی پیشرفت داشتند، استفاده هم بکنند، لکن مبنا باید مبنای قرآنی باشد.»
📘بیانات در دیدار جمعی از بانوان قرآنپژوه کشور ۱۳۸۸/۰۷/۲۸
🔺️تفاوت درس گرفتن در حضور استاد با گوش دادن نوار
✍حضرت آیت الله #جوادی_آملی :
گاهی برخی با مطالعه کتاب یا گوش دادن نوار ، درسها را فرا می گیرند. این راه بد نیست ولی روشی نیست که انسان را بپروراند، [به] خلاف ادراک محضر استاد و الگو گرفتن از طرز گفتگو، رفتار و گفتار او که بسیار آموزنده و سازنده است.
شاید انسان با شنیدن نوار یا خواندن کتاب، به علم او افزوده شود امّا افزایش علم کافی نیست، بلکه رؤیت استاد است که انسان را به یاد خدا می اندازد و دیدن مرد الهی است که انسان را به یاد حق می اندازد.
مرحوم علامه [طباطبائی] رضوان الله علیه فرموده اند: درس را باید از محضر استاد فرا گرفت و نباید با مطالعه کتاب و جزوه، مغرور شوید و به همان بسنده کنید.
إیّاکم و الصحفیون، مبادا با صحیفه، نوار، کتاب یا جزوه، از محضر استاد، احساس بی نیازی کنید.
📚کتاب مهر استاد، ص۴۹
#مشاوره_طلبگی
#علامه_طباطبایی
25.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥مسئولان حوزه، طلاب را دعوت به قناعت نکنند!
🛎وضعیت #معیشت_طلاب وضعیت خوبی نیست حتی در مقایسه با گذشتهها و شکی در این خصوص نیست
🎥بررسی وضعیت معیشتی طلاب در گفتگوی اختصاصی آیت الله #علیدوست با صدای حوزه
⚠️اینکه یک استاد سطوح عالی یا درس خارج، آخر شب یا نیمه شب به رستورانی برای شستن ظروف برود برای اینکه کمکی به هزینههای زندگی او باشد، جای تأسف دارد.
🔹 تنها زمانی که مسؤولان به مراحل بالای زهد برسند، میتوانند مردم را به مراحل پایینتری از زهد دعوت کنند، نه اینکه کسانی که امکاناتی دارند مردم را به #زهد دعوت کنند، این پذیرفتنی نیست.
▫️ دید مثبت این است که طلاب به صورت نهادینه بخشی از زمان خود را به کار کردن اختصاص بدهند و این اشکال ندارد، خیلی بساطت فکر لازم است که یک طلبه هم عالم و فاضل بشود هم تمام وقت خود را به شغلی مشغول باشد و این را با راوی حدیثی که نیم ساعت خدمت امام صادق(ع) میرسید و پس از آن زمان آزاد داشت تا فردا که دوباره خدمت امام(ع) برسد، مقایسه می کنند که این مقایسه، یک مغالطه است.
📎متن کامل گفتوگو در سایت صدای حوزه:
🌐v-o-h.ir/?p=31169
مصباحیه ...
💥مسئولان حوزه، طلاب را دعوت به قناعت نکنند! 🛎وضعیت #معیشت_طلاب وضعیت خوبی نیست حتی در مقایسه با گذشت
گفتگوی قدیمی مربوط به دو سه سال قبل
و دلار ۳۰ تومنی
😶
🟢کاستیهای اعلاميه جهانی حقوق بشر از نگاه علامه مصباح یزدی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#علامه_مصباح یزدی به مناسبتهای مختلفی به نقد «اعلامیه جهانی حقوق بشر» پرداخته است، افزون بر نقدهایی که بر تکتک مواد این اعلامیه ذکر میکنند، هفت کاستی و نقص عمدهی ناظر به آن را نیز متذکر میشوند:
يک. فقدان نظم و ترتيب منطقي:
با مقايسه اين اعلاميه با «قانوننامه» حَمُورابي (که دو هزار سال پیش از میلاد میزیسته است) که مشتمل بر 285 ماده در زمينه حقوق ناظر به اموال منقول و غيرمنقول، تجارت، صناعت، خانواده، آزارهاي بدني و کار، تنظيم شده است، نقاط ضعف اين اعلاميه روشن ميشود.
دو. بياعتنايي به دين:
در این اعلامیه هيچ اشارهاي به خدا و پيامبران و دين نشده است.
حتي تعبيري که بيانگر وجود خدا باشد ندارد؛ هر چند در موادي از آن نام دين آمده است مثل ماده شانزدهم و هجدهم اما محتوای آن این است که
اولاً دينداري با بيديني مساوي است
و ثانياً هيچ دين و مذهبي نسبت به دين و مذهب ديگري برتري ندارد!
سه. برهانناپذيري مفاد اعلاميه:
این اعلامیه يک سلسله مطالب شعارگونه را بيان ميکند. براي هيچ کدام از مواد آن دليل خردمندانهاي ذکر نکردهاند. از اصول موضوعه و پیشفرضهای حاکم بر این آییننامه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
1. هر انساني ذاتاً آزاد است؛ در حالي که ارسطو ميگفت بعضي از انسانها ذاتاً بردهاند. خوب راه اثبات آن چيست؟
2. همه انسانها با هم برابرند؛
اما اگر نظام خلقت انسان بر اساس دين را نپذيريم هيچ راهي براي اثبات اين اصل نيست؛
3. انسانيت محترم است و نبايد کاري کرد که به کرامت انساني لطمهاي وارد آيد؛
خوب چرا انسان کرامت دارد؟
کرامت او از کجا آمده است؟
چرا نبايد در هيچ حالي کرامت او را ناديده گرفت؟
معلوم است که اين اصول موضوعه بديهي نيستند؛ نيازمند دليلاند که هيچ دليلي براي اثبات آنها نيامده است.
چهار. فقدان شالودة نظري:
ارتباط آن با نظامهاي ارزشي غيرحقوقي و نيز با جهانبيني آن معلوم نيست.
در حالي که نظام حقوقي برخاسته از نظام کلي ارزشهاست؛
و نظام کلي ارزشها برخاسته از نظام جهانبيني است؛
پنج. غفلت از توازن حق و تکليف:
تأکيد اعلاميه فقط بر حقوق و آزاديهاست؛ در صورتي که حق و تکليف متضايفاند.
البته در مواردي به بعضي از تکاليف جزئي اشارت رفته است.
شش. عدم انسجام:
مواد آن در بسياري موارد با هم انسجام ندارند؛ مثلاً
الف) بند سوم ماده 26: پدر و مادر در انتخاب نوع آموزش و پرورش فرزندان خود نسبت به ديگران اولويت دارند. اما در بند اول همان ماده آمده است که آموزش ابتدايي اجباري است!
ب) ماده 3: هر کس حق زندگي ... دارد؛ اما ماده 18: هر کس حق دارد از آزادي فکر و وجدان و مذهب بهرهمند شود. اين حق متضمن ... تعليمات مذهبي و اجراي مراسم ديني است». براساس احکام بعضي از اديان و مذاهب، اين دو ماده قابل جمع نيست. مثلاً در برخی از آيينهایی هندی قرباني کردن انسان روا است؛
ج) در ماده 19:
هر کس حق آزادي عقيده و بيان دارد و حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقايد خود بيم و اضطرابي نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و انتشار آن به تمام وسائل ممکن و بدون ملاحظات مرزي آزاد باشد»
در بند اول ماده 21:
هرکس حق دارد که در ادارة امور عمومي کشور خود ... شرکت جويد»
از طرف ديگر در بند سوم همان ماده 21: اساس و منشأ قدرت حکومت، مردم است.
جمع اين مواد در مورد کساني که بر ضد يک نظام قانوني و مبتني بر خواست اکثريت، اقدام به فعاليت سياسي و اجتماعي و فرهنگي و تبليغاتي ميکنند امکانپذير نيست. مطابق ماده 19 کساني که قصد براندازي يک نظام مشروع و مورد حمايت مردم را دارند بايد آزاد باشند چون هر کسي حق آزادي عقيده و بيان دارد ...
اما مطابق بند سوم ماده 21 اينان نبايد آزاد باشند زيرا قيام دربرابر نظام سياسي که متکي به اراده ملت است و اقتدار قانوني دارد جايز نيست.
هفت. عدم شفافيت:
مثلا بند اول ماده 17: هر شخص ... حق مالکيت دارد»؛ از سویي شکی نيست که در سراسر جهان دولتها تصرفات کمابيش فراواني در اموال مردم ميکنند؛ وضع و تحمیل مالياتها، عوارض و ... از این نوع تصرفاتاند. و میدانیم از اينگونه تصرفات هم گريزي نيست. اما پرسش اين است که اعلاميه، دربارة اينگونه تصرفات که منجر به سلب مالکيت مردم نسبت به بخشي از اموالشان ميشود چه ميگويد؟
#حقوق_بشر_غربی
😶 گفتنی است علامه مصباح، خود منشور حقوق بشر براساس مبانی دینی و اسلامی را طراحی و تدوین کرده اند...
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - ۱ ارديبهشت ۱۳۸۰
🔸 ادامه بررسی پیش نویس سیاستهای کلی نظام در بخش امنیت ملی
🔸روایت هاشمی از گزارش شیخ عباسعلی علیزاده و شیخ علی مبشری در مورد اتهامات انتسابی به فعالان ملی مذهبی تحت عنوان براندازی یا استحاله نظام، نکات بسیار مهم تاریخی دارد. بخصوص روایت علی لاریجانی که از اشارات ویژه به شیخ علی مبشری برای صدور بیانیه دادگاه انقلاب تهران حکایت دارد و واکنش سید محمد خاتمی و همچنین حمایت بسیار کم رنگ مجمع در این ارتباط
🔸ادامه رایزنی و مشورت حسین مرعشی علی آبادی برادر همسر هاشمی برای جلوگیری از دستور سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به دفاتر اسناد رسمی جهت نظم بخشیدن به امور مالی آنان
🔸دیدار مشورتی سیاسی- انتخاباتی محمود واعظی (که ویراستار اشتباها سید محمود درج کرده) و محمد باقر نوبخت
🔸دیدار امیر دریادار عباس محتاج فرمانده وقت نداجا وگزارشی از اقدامات این نیرو
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ در جلسه مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، چند بند ديگر از سياستهاىكلى امنيتملى تصويب شد و به خواست اعضا، از قوه قضایيه آقايان [عباسعلی] عليزاده، ریيسكل دادگسترى تهران و آقاى [علی] مبشری، ریيس دادگاه انقلاب آمدند و توضيحاتى دربارة برنامه براندازى يا استحاله نظام توسط ملى مذهبىها دادند.خيلى بيشتر از اعلاميه ديشب دادگاه انقلاب نبود؛ از قبيل ارتباط با [سیدابوالحسن] بنيصدر، [رییسجمهور اسبق] و منافقين [سازمان مجاهدین خلق] و آمريكا و تحريك دانشجويان و مطبوعات و تلاش براى بدنام كردن نظام و مسئولان و ناكارآمد جلوه دادن حكومت دينى، به منظور تغيير قانون اساسى، در جهت حذف ولايت فقيه و... و نمونههايى از اعترافات آنها.امروز بيانيه دادگاه انقلاب، انعكاس وسيعى در رسانهها داشته است.
⭕️ آقاى [علی] لاريجانى، [رییس سازمان صدا وسیما] آمد وگفت، آقاى مبشرى آمادگى صدور بيانيه نداشت، به زحمت وادار شد؛ ولى امروز در جلسه مجمع، محكم صحبت كرد. آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییسجمهور] هم كه كنار من بود، ناراحت شد؛ قبلاً آقاى خاتمى به او اعتماد داشت. آقاى [سیدمحمود] هاشمىشاهرودى، [رییس قوه قضاییه]، خواست كه خبر تأييدآميزى از مجمع داده شود كه به صورت كمرنگ داده شد، ولى از دادگاه خواسته شد كه بر مبناى حق و مصلحت عمل كند.
⭕️ عصر حسينآقا مرعشى، [برادرهمسرم، سردفتر ثبت اسناد رسمی شماره 337 تهران] آمد.از فشار و تهديد [سازمان] ثبت [اسناد و املاک] كل بر دفاتر [ثبت] اسناد [رسمی]،شكايت داشت.
⭕️ آقايان [سیدمحمود] واعظى، [معاون مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام] و [محمدباقر] نوبخت،[نماینده رشت و دبیرکل حزب اعتدال و توسعه] آمدند، براى مشورت در مورد نامزد دادن حزب اعتدال و توسعه براى انتخابات [ریاستجمهوری]؛ ولى خودشان مخالفند.گفتم، در جلسه حزب مطرح كنند و به رأى حزب عمل كنند. آقاى تيمسار [عباس] محتاج، فرمانده نداجا [ نیروی دریایی ارتش] آمد وگزارشى از امور نيرو داد؛ منجمله برنامه ساخت شناورهاى كلاس پيكان نظامى، براى درياى خزر و تكميل اسكله چابهار و برنامه لايروبى كانال آن، براى عبور زيردريايىها.
⭕️ در اخبار جهان، اجلاس سران 34 كشور قاره آمريكا در كبك [کانادا]، براى جهانىشدن اقتصاد و ايجاد منطقه آزاد براي همه كشورها ديده ميشود. تظاهرات وسيع مخالفان، باعث تأخير طولانى اجلاس و اخلال در برنامه و درگيرى مردم با پليس شد.
😶
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 2 #اردیبهشت ماه 1403 شمسی
🌙 12 #شوال 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت آیت الله شهید سید محمدرضا سعیدی (۱۳۰۸ش)
➕ درگذشت سید صدرالدین بلاغی،
خطیب، نویسنده و از مؤسسان حزب جمهوری خلق مسلمان (۱۳۷۳ش)
🔺روزشمار وقایع روحانیت شیعه
🌙 #قمری
➕درگذشت شیخ بهایی،
فقیه، محدث، حکیم و ریاضیدان شیعه در عصر صفوی(۱۰۳۱ق)
➕ ولادت سید محمدکاظم قزوینی،
فقیه، خطیب و نویسنده قرن ۱۴ هجری قمری (۱۳۴۸ق)
➕درگذشت علی پهلوانی تهرانی ( علی سعادت پرور) فقیه و عارف شیعه (۱۴۲۵ق)
#تقویم_علماء
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت آیت الله علی پهلوانی تهرانی (#علی_سعادت_پرور) فقیه و عارف شیعه (۱۴۲۵ق)
🌀على سعادتپرور (1305-1383ش)، معروف به پهلوانى تهرانى، نویسنده، از فقهای عارف معاصر و از شاگردان امام خمینى، آیتالله بروجردى و علامه طباطبایى است.
💠 وی در سال 1306ش مصادف با سالروز میلاد مولى الموحدین، امیرالمؤمنین(ع) (13 رجب 1346ق) مصادف با ( 15 دی 1306ش) در تهران به دنیا آمد. به علت وضعیت نامطلوب مدارس جدید التأسیس آن زمان به مکتب خانه رفت و در آنجا مشغول به تحصیل شد و سپس در مسجد امین الدوله به آموزش علوم اسلامی پرداخت.
🔶ایشان پس از سفر به عتبات و تحول روحی به قم رفت و در دروس اساتید بزرگى همچون: حضرت امام خمینى، آیتالله بروجردى، آیتالله نجفى مرعشى، آیتالله شهید صدوقى و آیتالله سلطانى شرکت کرده و مراتب علمی خود ار تکمیل کرد.
🔷تحول عظیم روحی و تربیتی ایشان با آشنایی با علامه طباطبایی صورت گرفت و تا آخر عمر به آموزه های علامه پای بند بود و شاگردان بسیاری را با مشرب عرفانی علامه طباطبایی آشنا کرد.
▪️مرحوم آیتالله سعادت پرور در سحرگاه پنجشنبه 12 شوال 1425 مطابق با 5 آذر 1383، نداى حق تعالى را لبیک گفت و در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها مدفون شد.
🔹رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیتی ایشان را اینگونه ستودند: « آن بزرگوار، عمر طيّب و طاهر و همراه با تلاش مبارکى را، در تعليم و ترويج معارف الهى و توحيدى گذراندند، و نمونهاى از صفا و اخلاص بودند. »
#زندگی_نامه
#کلام_رهبر
🌺🌺🌺🌺🌺
32.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺"آشیخ علی آقا"
▫️رهبر معظم انقلاب:
🔹طهارت و پاکیزگی واقعی را این آقای آشیخ علی آقا گذراندند و با زهد و تقوا، زهد واقعی ، بی رغبتی به دنیا ، همچین به معنای حقیقی کلمه در این مرد وجود داشت. اینها همین خوبان زمان ما هستند.
#کلام_رهبر
#علی_سعادت_پرور
22.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺خدایا من اینم!
🌱نسخه اخلاقی مرحوم فقیه عارف حضرت آیت الله #علی_سعادت_پرور قدس سرّه
🔅ایشان فرمودند که یک دفتر باید بخری و در این دفتر گناهانت را،نه همه آنها را،فقط حقالنّاس را بنویس....
💢قسمتی از بیانات حجت الاسلام سیداحمد فقیهی در جلسه درس اخلاق دفتر امام خامنهای در قم.
🔺توحید پوست پرتقال!
🔹شيخ عارف کامل ما حضرت آیت الله پهلوانی می فرمودند: «جوانی نزد آیت الله بهجت رفته و از ایشان درخواست دستورالعملی کرده بود.
🔸 ایشان فرموده بودند که برو عشق بخر اما نفرموده بودند چگونه ؟
🌀حضرت آیت الله #علی_سعادت_پرور سپس فرمودند: «عشق خریدنی نیست و منظور ایشان آن بوده که حجاب را باید از روی این عشق فطری برداشت و من طریقش را عرض میکنم.
⚡️ و آن این که در آیات الهی تفکر کنید، مثلاً یک روز را در رابطه با همین پوست پرتقال، لایه های آن رنگ آن گازی که درون آن است که وقتی فشار می دهید معلوم می شود، تفکر کنید اینها حجاب را از روی عشق فطری شما بر می دارد.
📚کتاب سلوک سعادت، علیرضا سعیدی، صفحه ۱۰۱
پهلوانِ توحید، آیت الله پهلوانی،
حدود ۵۳ سال به سلوک تخصصی الی الله مشغول بود،
چه در قالب شاگردی تخصصی علامه طباطبایی از سال ۱۳۳۰ تا عروج علامه در سال ۱۳۶۰،
و چه در قالب تربیت شاگردان سلوکی تا پایان عمرش که نهایتا ۲۰ شاگرد تخصصی و چند صد شاگرد عمومی شد...
و نیز تدوین و تالیف معارف عظیمِ معنوی و سلوکی در قالب کتاب هایش که فرمود "عن شهود" هستند ...
در واقع او از بنیان گزاران و مروّجان علوم و معارف معنوی، عرفانی و سلوکی بود و آثار و میراث مکتوب و رجالیِ بسیار عظیم و مبارکی را بر جای نهاد که در تاریخ اسلام کم نظیر است...
طوبی له و حسن مآب...
اعلی الله مقامه الشّریف ..
🌹🌹🌹
💡وضعیت مالی و معیشتی طلاب در حوزه قدیم تهران
✍وقتی با نگاه به تاریخ حوزه تهران از لزوم مهاجرت علما و مدرسین عالی مقام به حوزه پایتخت سخن میگوییم، مسأله دشواری معیشت ایشان نیز مطرح میشود.
از اینرو به نکات زیر توجه کنید:
۱. بانیان مدارس قدیم تهران که عمدتا از رجال متنفذ حکومت و بازاریان متمول بودند، رقباتی وقف مدرسه علمیه میکردند تا پشتوانه مالی مدرسه باشد و بعضاً در متن وقفنامه حقالتدریسی برای مدرس اصلی مدرسه و سایر اساتید و طلاب لحاظ میکردند. واقف مدرسه مروی، از فتحعلی شاه حکمی مبنی بر معافیت ابدی مالیاتی مدرسه مروی گرفته بود. این هوشمندیها این مدرسه را تا سالها محوریترین مدرسه حوزه تهران قرار داده بود.
۲. در وقفنامه مدرسه مروی و سپهسالار قدیم، یک مدرّس اصلی و یک تالی مدرس لحاظ شده بود که پشتوانه علمی مدرسه بودند و حقالتدریسی برای ایشان لحاظ شده بود. این جایگاه غیر از تولیت بود. از اینرو عمدتا تولیتهای مدرسه مروی محل تدریسشان در خانه یا مسجد خودشان بود. به این شکل تولیت مدرسه وظیفه یافتن، دعوت و حمایت مالی از مدرسان توانمند و خوشنام را برعهده داشت.
۳. شاهزاده هماخانم نوه فتحعلی شاه در بازگشت از سفر عتبات، ملا علیمحمد طالقانی از شاگردان شیخ انصاری را با خود به تهران آورد و جایی اسکان داد و همزمان شروع به ساخت مسجد و مدرسه و خانهای برای وی کرد. این مسجد و مدرسه تا سالها از پررونقترین مراکز سنگلج بود، با حمایت همهجانبه به ویژه حمایت مالی از یکی از علمای بزرگ آن روزگار تا به پایتخت هجرت کند!
۴. علمایی چون حاج ملاعلی کنی به دلیل توانمندی و هوشمندی اقتصادی، در زمینه کشاورزی و آبادانی روستاها و احداث قنوات تلاش وافری داشتند و از این طریق ثروت شایانی کسب کردند. همینطور است سید محمدباقر جمارانی که در همان دوره میزیست.
۵. سید عبدالکریم لاهیجی از شاگردان شیخ انصاری که روحیهای عرفانی هم داشت، وقتی از نجف به تهران هجرت کرد، بدون کسوت روحانیت، در بازار مشغول کار شد تا آنکه ملاعلی کنی که خبر آمدنش را شنیده و در پیاش بود، او را یافت و داماد خویش کرد و مدرسی مدرسه مروی را به وی سپرد.
۶. عموما روحانیونی که به منبر و مسجد اشتغال داشتند وضعیت مالی بهتری داشتند. حتی گفته شده شخصیتی چون مرحوم فلسفی بنابر مصالحی، ابتدا پاکت را دریافت میکرد و بعد به منبر میرفت. اما سایر طلاب و روحانیون اگر از حمایت مالی خانوادگی و یا مدارس برخوردار نبودند به شدت در فقر بسر میبردند.
۷. تعداد قابل توجهی از اساتید مبرز حوزه حکمی تهران مجرد میزیستند. از جمله حکیم جلوه، آقا محمدرضا قمشهای، حکیم هیدجی، میرزا محمود حکمی قمی و... . در حجرهای در مدرسه ساکن بودند و در گیر و دار تأمین مخارج اهل و عیال نبودند. درباره میرزا محمود قمی گفتهاند: «ابتلاى به فقر و تنگدستى چنان او را در تنگنا قرار داده بود که در این اواخر نظم فکرى را از دست داده بود».
۸. در بین حکما میرزا حسن کرمانشاهی مدرس راتب مدرسه سپهسالار قدیم چنان در فقر بسر میبرد که برگههای نفیس مکتوبات فلسفی خود را به عنوان کاغذ باطله میفروخت تا مایحتاج خود را خریداری کند. هرچند حکیمی چون آقاعلی مدرس به خاطر پشتوانه خانوادگی و حمایت اعیان و رجال حکومتی وضعیت مطلوبی داشت.
۹. مراجع تقلید تهران به دلیل حمایت مالی مردم و پرداخت وجوهات شرعی و اشتغال به تدریس و محاکم شرع و تولیت موقوفات وضعیت معیشتی بهتری داشتند.
۱۰. شیخ عباسعلی محقق خراسانی پدر دکتر مهدی محقق پی از تبعید به تهران، به کشاورزی مشغول شد. اتاقی اجاره کرد که همسر و برخی فرزندانش در آن ساکن شدند و خودش با پسر بزرگترش در حجره مدرسه سپهسالار قدیم سکونت داشت. با سقوط رضاشاه مجددا به منبر روی آورد و از وضعیت قبلی رهایی یافت.
۱۱. یکی از دلایل خروج طلاب فاضل حوزه تهران از حوزه، درآوردن لباس روحانیت و اشتغال در دانشکده معقول و منقول مشکل معیشتی بود. کم نبودند علمایی که وارد عرصههای حکومتی پهلوی اول میشدند تا از نداری نجات یابند. مدرسه سپهسالار به دلیل پیوند با پهلوی، از طلاب و اساتید حمایت خوبی میکرد و آنها هم از حکومت حمایت میکردند و این مسأله باعث مطرود شدن طیفی از این اشخاص از بدنه سنتی حوزه شد.
۱۲. از این نمونهها بسیار است: مرحوم مجتهدی که پس از چند سال تحصیل در قم، چنان از نظر مالی در مضیقه بود که تصمیم گرفت به تهران برگشته و در بازار مشغول کار شود. اما ورود به مسجد امینالدوله به واسطه آیتالله حقشناس و اشتغال به منبر و تدریس ایشان را از بحران مالی خارج کرد و...
تحلیل و جمعبندی با شما...
⚠️پ.ن: جمع بندی اش این است که تاریخ ثابت کرده، اگر می خواهید حوزه پیشرفت کند باید از اساتید و طلاب حمایت مالی مهمی شود، وظیفه مسئولین کمک به اقتصاد طلاب است نه ساختن مدارس و موسسه
#علمای_تهران
@tarikh_hawzah_tehran
kashkolenab
📢 بارورسازی ابرها مقصر وقوع سیل در دبی است؟
◀️ دبی تنها جایی در جهان نیست که بارورسازی ابرها را انجام میدهد.
◀️ این روش در کشورهایی از جمله ایالات متحده، فرانسه و استرالیا به طور گسترده استفاده میشود.
◀️ با این حال، این روش بدون خطرات بالقوه نیست و کارشناسان هشدار میدهند که بارورسازی ابرها میتواند «تأثیرات فاجعهباری» ایجاد کند./ایسنا
📢 رکورد ۷۵ ساله بارندگی در دبی شکست
◀️ امارات متحده عربی شدیدترین بارندگی خود را از رکورد سال ۱۹۴۹ تجربه کرد.
📢 مجلس نمایندگان آمریکا بسته کمکهای ۲۶ میلیارد دلاری برای اسرائیل و ۶۰ میلیارد دلاری برای اوکراین را تصویب کرد
📢 فرمانده سپاه تهران: گروههای آموزشدیده «سفیران مهر»، تذکر رعایت حجاب در اماکن عمومی را جدیتر پیگیری میکنند
🗣 فرمانده سپاه تهران بزرگ با اشاره به اهتمام مضاعف در اجرای قانون رعایت حجاب گفت: متولیان امر و گروههای آموزش دیده با عنوان "سفیران مهر"، موضوع رعایت قانون و ضوابط مربوط به حجاب در اماکن عمومی و تذکر و روشنگری قاعدهمند را به صورت جدیتر در میان اصناف، ادارات، بازار، معابر، بوستانها، تفرجگاهها و حمل و نقل عمومی تهران پیگیری خواهند کرد.
📢 آمار عجیب رییس قوه قضاییه از مقابله با ساخت ویلاهای غیرمجاز در کشور
🗣️ محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه:
◀️ بیش از ۶۰ ویلای ۸۰ میلیارد تومانی غیر مجاز در مناطق جنگلی جلگهای را خراب کردیم، نخاله را منتقل کردیم و زمین را به حالت اولیه برگرداندیم
‼️منع دفاتر خدمات قضایی از ثبت اظهارنامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی
◀️ بر اساس بخشنامه ای که روز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به واحد فناوری اطلاعات دادگستری های کل کشور ابلاغ شده است: دفاتر خدمات قضایی از دریافت هر گونه اظهار نامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی منع شده اند و دفاتر موظفند افراد را به دبیرخانه سازمان یا مراکز ارتباط مردمی ارگان مربوطه ارجاع دهند.
◀️ همچنین اعلام شده است که ثبت این اظهار نامه ها توسط دفاتر خدمات قضایی، تخلف محسوب شده و قابل رسیدگی خواهد بود.
📢 سخنگوی ستاد انتخابات:
کسانی که در دور اول انتخابات مجلس رای نداده باشند در دور دوم میتوانند رای دهند
مصباحیه ...
‼️منع دفاتر خدمات قضایی از ثبت اظهارنامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی ◀️ بر اساس بخشنامه ای که
✍️ مدیرعامل خبرگزاری میزان قوه قضاییه:
کمافی سابق امکان شکایت، ثبت دادخواست و انجام تمام عملیات حقوقی علیه مقامات دولتی وجود دارد.
😶
هدایت شده از کشکولِ احمدیاسر وافی یزدی
خیلی ها نمی دانند که قنبر غلام حضرت امیر علیه السلام در سنّ ۹۰ سالگی به دستور حجّاج ملعون به شهادت رسید
درباره این شهیدِ سعید بیشتر بدانیم:
https://fa.wikifeqh.ir/%D9%82%D9%86%D8%A8%D8%B1_%D8%BA%D9%84%D8%A7%D9%85_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85_%D8%B9%D9%84%DB%8C#_%D8%AF%D8%B1%20%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%AA%20%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%20%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86
🔴 کارشناس شبکه افق :
ریزپرنده های اسرائیلی از داخل خاک ایران به پرواز درآمدند!
😶
🔴 حمله حسین شریعتمداری به مهدی فضائلی: رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کرده اید؟ /باید آقای محمدی گلپایگانی یا حجازی اطلاع می دادند نه شما!
💢حسین شریعتمداری در یادداشتی در کیهان نوشت؛
📌برادر فضائلی عزیز!
📌الف- بیت رهبر معظم انقلاب «سخنگو» ندارد و چنانچه تذکری ضرورت داشته باشد، مستقیماً و با ذکر مأخذ از سوی دفتر معظمله (آقایان گلپایگانی و حجازی) به اطلاع مخاطبان آن، اعم از مسئولان و یا مردم میرسد.
📌توضیح آن که بیت معظمله حتی از به کارگیری واژه «یک مقام آگاه» نیز به شدت پرهیز میکند! از این روی، نظری که جنابعالی به حضرت آقا نسبت دادهاید، خارج از روال یاد شده و از جانب شما، دور از انتظار بوده است.
😶
🔴 جزئیات جدید از ممنوعیت خرید و فروش امتیاز مسکن ملی؛ از حبس ۴۵ روزه تا جزای نقدی برای آگهی دهندگان
💢وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید در تازه ترین اقدام خود اعلام کرده اند که معامله هر گونه امتیاز مسکن ملی و ثبت آن در دفاتر اسناد ممنوع و برای آگهی دندگان نیز جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
📌با عنایت به ماده ۲۳ قانون پیش فروش ساختمان( اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش فروش ساختمان یا بدون اخذ مجوز اقدام به درج یا انتشار آگهی نمایند، به حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی به میزان دو تا چهار برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می شوند) و ماده ۳ آئین نامه اجرایی طرح نهضت ملی مسکن که مقرر گردید کلیه امور مربوط به این طرح، مطابق با دستورالعمل ها و نمونه قراردادهای ابلاغی وزارت راه و شهرسازی انجام شود .
اقتصادآنلاین