📍 تحلیلی بر یک رأی اعتماد پرابهام!
🔹️ مدتی بود می خواستم درباره شکل گیری کابینه جدید نکاتی بنویسم
اما بهتر دیدم اندکی صبر کنم تا مجلس نظرش را در خصوص وزرای پیشنهادی اعلام کند و بعد بنده نکاتی را بنویسم.
🔹️ مؤکداً توصیه میکنم محور های ذیل را در ذهنتان کنارهم بگذارید و خوب به آنها فکر کنید تا تحلیل درستی از اتفاقات امروز مجلس داشته باشیم:
۱_ پزشکیان در مرحله اول معرفی وزرا نشست هایی را با دستگاه های نظارتی کشور داشت و تا آنجا که بنده میدانم و البته اطلاعات دقیقی هم دارم همه افرادی را که دستگاه های نظارتی در خصوص آنها نظر منفی داشتند کنار گذاشت و انصافا همکاری بسیار خوب و قابل تقدیری در گام اول با این دستگاه ها انجام داد.
اگر افراد لیست اول به مجلس معرفی شده بودند و رأی میآورند کشور دچار چالش بسیار بزرگی می شد. گزینه های اولیه برای وزارت_کشور، اطلاعات و دفاع و برخی وزارت خانه های مهم دیگر، بعد از نظر منفی دستگاه های نظارتی، با روی گشاده توسط پزشکیان کنار گذاشته شد. الا یکی از وزرا که به دلیل دوستی و ارتباط شخصی پزشکیان او درخواست داشت تا با یک ارشاد و توجیه و تعهد، دستگاه های نظارتی صلاحیتش را تایید کنند و به قول معروف، به او ببخشند!
۲_کشور به لحاظ شرایط داخلی نیازمند وفاق، همگرایی، کاهش درگیری های سیاسی، رفع چالش های حوزه اجتماعی و آرام سازیِ گسل های اجتماعی است. بعد از فتنه۱۴۰۱ کشور به لحاظ سیاسی اجتماعی در وضعیت بسیار بدی قرار گرفت. شکل گیری دولت پزشکیان که تقریبا از عمده سلایق سیاسی کشور در درون آن حضور دارند میتواند تاحدی کاهش دهنده چالش های سیاسی و فرونشاننده گسل های اجتماعی باشد. وفاق بین مجلس و دولت در این راستا میتواند بسیار موثر باشد.
۳_ شرایط بین الملی و منطقه ای پیش روی کشور فوق العاده حساس است، حتی از دوران دفاع مقدس و حوادث چهل سال گذشته نیز این شرایط خطیر تر و پیچیده تر است.
کشور اکنون نیازمند یک وفاق داخلی و همگرایی سیاسیِ جریان های مختلف سیاسی و تشکیل دولت قوی و یک حاکمیت کاملا همدل و همسو است تا بتوان از این پیچ تاریخی حساس عبور کرد. در چنین شرایطی لازم بود مجلس در یک مصلحت اندیشی قابل درک و منطقی و تا حدودی تساهل در معیار ها، تشکیل یک دولت هماهنگ با مجلس را رقم بزند. بی شک اگر رأی اعتماد وزرای کابینه چالشی می شد و یک دعوای سیاسی کش دار در قالب رد وزرا و معرفی وزرای جدید شکل میگرفت، کشور دچار ضعف انسجام ملی در داخل می شد و برای نقش آفرینی منطقه ای دچار چالش و ضعف میگشت.
۴_ رهبرانقلاب و برخی مسئولین نظارتی، با توجیه رئیس جمهور نسبت به این شرایط خطیر و توصیه به کنار گذاشتن گزینه های پرمسأله، زمینه تسریع و تسهیل شکل گیری دولت را فراهم نمودند.
۵_واقعیت این است که پزشکیان ضعیفترین رئیس جمهور تاریخ پس از انقلاب است، کابینه هم خیلی قوی نیست. در این شرایط مجلس میتوانست برخی از وزرا را رد کند و یا در برخی موارد به بعضی از وزرا مثلا وزیر خارجه رأی پایینی بدهد. اما در این صورت چالش تشکیل کابینه ادامه مییافت و ممکن بود پزشکیان با روحیاتی که دارد به تقابل با مجلس بپردازد و زمینه یک نزاع سیاسی فراهم شود اما به نظر بنده مجلس امروز تقریبا هوشمندانه رفتار کرد و با درک راهبردی از شرایط موجود یک انعطاف تاکتیکی نشان داد و با این انعطاف هم پزشکیان را به اصطلاح نمک گیر خود کرد، هم نقد های خود را به وزرا پیشاپیش اعلام کرد و از آنها خواست تا در مسیر اجرایی کشور به این نقد ها توجه کنند.
۶_ما نیازمند عبور پیروزمندانه از شرایط کنونی هستیم. رویارویی ما با نظام سلطه صهیونیستی عالم در نقطه کانونی فلسطین اشغالی و در برابر رژیم کودک کش قطعیست. بنابراین یک آمادگی ملی و انسجام داخلی نیاز داریم که لازمه اش برخی انعطاف های تاکتیکیست. معنی این انعطاف پایین آمدن از اصول نیست.
۷_ دو اتفاق در جلسات رأی گیری اصلا خوب نبود، اول انتساب معرفی وزرا به رهبر انقلاب توسط پزشکیان که قرائت درستی از ماوقع رایزنی های رئیس جمهور با رهبری نبود و
دوم اینکه مجلس میتوانست در خصوص بعضی از وزرا با صراحت بیشتری نظر بدهد. به نظر یک رأی قاطع حمایتی به کلیت کابینه تعارضی با رأی منفی به دو یا سه گزینه پیشنهادی که واقعا حداقل شرایط لازم را ندارند، نداشت. رأی اعتماد_لیستی و یکدست شائبه ذهنی منفی در جامعه ایجاد می کند. بخشی از نتایج این رأی اعتماد قطعا توسط جامعه به زد و بندهای سیاسی تفسیر خواهد شد. کاش قالیباف و برخی بزرگان دیگر در مجلس حواسشان به این آسیب بود!
🆔@ghalibaffan
🔴 کنایه سید حسن نصرالله
منتظر تصمیم محور مقاومت بودیم و در نهایت تصمیم گرفتیم به تنهایی پاسخ بدهیم و هر کدام از کشورهای محور مقاومت تعیین می کند که چگونه و چه زمانی پاسخ دهد.
✅ #داود_مدرسی_یان
هدایت شده از دکتراحمدجهان بزرگی(کانال مطالعات سیاسی)
.
خاندوزی می گوید مخالف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودم.
آقای خاندوزی اگر مخالفت جدی می کردی و استعفا می دادی امروز سر بلند بودی.
سرشکسته باش!
خاندوزی با ابراز اینکه «بعدها هم در خصوص زمانبندی و هم در مورد شیوه حذف نظرات خود را ارائه کردیم."، گفت: حتی در ماه منجر به حذف ارز ترجیحی نیز مکاتباتی با مقامات انجام دادیم، برخی مقامات نیز گلایه کردند و دلخور شدند، گفتند که؛ "شما چرا تضعیف یا وقفه زمانی در اجرای این سیاست(حذف ۴۲۰۰) را پیشنهاد میکنید؟"، در هر صورت این کار (یعنی حذف ارز ۴۲۰۰) یک اقدام الزامآور قانونی بود».
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز، توصیهٔ رهبر انقلاب به دانشجویان:
یاد گرفتن ننگ و عار نیست
🔰رهبر انقلاب: «حرب لمن حاربکم» همیشه به معنای تفنگ به دست گرفتن نیست، به معنای درست اندیشیدن، درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن و دقیق به هدف زدن است
🔹رهبر انقلاب در جمع عزاداران هیئتهای دانشجویی اربعین حسینی:
در زیارت عاشورا شما عرض میکنید به امام حسین علیهالسلام: یا اباعبدالله انّی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی یوم القیامة. «انی سلم لمن سالمکم» یعنی با هر کسی که در جبهه شماست من خوبم، «حرب لمن حاربکم» یعنی با هر کسی که با جبهه شما میجنگد، میجنگم.
🔹این جنگ اشکال مختلفی دارد. در دوران شمشیر و نیزه یک جور است، در دوران اتم و هوش مصنوعی و امثال اینها یک جور دیگر است، ولی هست. در دوران تبلیغات به وسیله شعر و قصیده و حدیث و بیان کلمات یک جور است، در دوران اینترنت و کوانتوم و امثال اینها هم یک جور است، ولی هست. در دوران دانشجو بودن انسان یک جور است، در دوران مدیر شدن و مسئول شدن یک جور دیگر است، در همه احوال هست.
🔹«حرب لمن حاربکم» همیشه به معنای تفنگ به دست گرفتن نیست، به معنای درست اندیشیدن، درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن، دقیق به هدف زدن است. بدانید وظیفه چیست، بشناسید راهی را که باید بپیمایید. اگر اینجور فکر و شناسایی و همت کردیم، زندگی معنا و هدف پیدا میکند.
🔹پول و مقام و قدرت و موقعیتهای اجتماعی حقیرتر از آنند که هدف زندگی انسان قرار بگیرد. هدف زندگی، بندگی و رسیدن به خداست، راهش هم فقط همین است: سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم.
🔰رهبر انقلاب: برای استفاده از فرصت زندگی برنامهریزی و فکر کنید/ برای اینکه درست فکر کنید، با قرآن آشنا بشوید/ آنجایی که اقدام لازم است اقدام کنید/ اقدام یک وقت در کلاس درس و دانشگاه است، یک وقت راه کربلا و فلسطین است
🔹رهبر انقلاب در جمع عزاداران هیئتهای دانشجویی اربعین حسینی:
جوانیتان را قدر بدانید. میدان وسیعی در مقابل شماست، انشاءالله ۷۰ سال دیگر، ۶۰ سال دیگر شما در این دنیا حضور خواهید داشت و کار خواهید داشت. از این فرصت استفاده کنید. برای این فرصت طولانی برنامهریزی کنید. برای اینکه برنامهریزیتان درست از آب در بیاد، فکر کنید.
🔹برای اینکه درست بتوانید فکر کنید، با قرآن آشنا بشوید. قرآن را بخوانید، تأمل کنید. از کسانی که پیش از شما و بیش از شما تأمل کردند، یاد بگیرید. یاد گرفتن ننگ نیست، افتخار است، همیشه باید یاد بگیریم، تا آخر عمر باید یاد بگیریم.
🔹فکر کنید، مطالعه کنید، شناسایی کنید، آنجایی که اقدام لازم است، اقدام کنید. اقدام یک وقت در آزمایشگاه وکلاس درس و محیط دانشگاه است، یک وقت محیط اجتماعی است، یک وقت محیط سیاسی است، یک وقت راه کربلاست، یک وقت راه فلسطین است.
🔰 چند نکته درباره رای اعتماد مجلس به کل کابینه پزشکیان
1️⃣ اینکه با کدام متر و معیاری وزرای بهداشت، گردشگری و کار از بن دندان معتقد به نظام بودند، مشخص نیست؟ مگر میتوان به جمهوری اسلامی اعتقاد داشت و با براندازان 1401 و فتنه گران 88، هم صدا بود؟ مگر میشود معقتد به نظام بود و علیه ساختارهای قانونی کشور تحصن کرد و استعفاء داد؟!
2️⃣ قطعا وفاق و وحدت رای به مسئله دارها نیست؛ اما این اشتباه در مجلس دوازدهم عملی شد. اساسا وظیفه دولت، معرفی و تکلیف مجلس بررسی صلاحیت و برنامه هاست. اگر مجلس در کار خود قصور کند یا به اسم وحدت و همراهی همه را تائید کند دیگر چه لزومی به رای اعتماد است؟
3️⃣ این امید به مجلس بود تا که اگر رئیس جمهور انتخاب های اشتباهی داشت و یا تحت فشار قرار گرفته بود مجلس بتواند به پزشکیان کمک کند؛ با این اوضاف باید شاکر بود که گزینههای بدتری معرفی نشدند چرا که به اسم همراهی همگی امروز بر صندلی وزرات نشسته بودند!
4️⃣ قطعا اینگونه نیست که مجلس بخواهد از زیر بار مسئولیت شانی خالی کند؛ چرا که رئیس جمهور کابینه را معرفی کرده و برای رای اعتماد آنها تلاش کرده اما مجلس می توانست این رای اعتماد را به آنها ندهد. رای اعتماد یعنی تائید؛ هرچند که مجلس وظیفه بررسی و نظارت دارد اما این منافاتی با بی دقتی در سپردن مسئولیت ندارد. برای نمونه کارنامه مشخص عبدالناصر همتی در بحث اقتصاد و از سوی دیگر عدم ارائه یک برنامه منسجم توسط تیم اقتصادی دولت، این گمانه را تقویت میکرد که همتی رای اعتماد کسب نکند. این دلیل هم که مجلس برای گرفتن بهانه از دولت در ناکامی احتمالی به همه رای داده مضحک است.
5️⃣ تایید اعتبارنامه تاجگردون در این مجلس اولین نقطه منفی بود؛ چراکه همین فرد در دوره یازدهم از مجلس اخراج شده بود. رای قاطع به حداقل سه گزینه مسئله دار در کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم دومین نقطه منفی و بسیار پررنگ در کارنامه مجلس دوازدهم در عمر کوتاه سه ماهه شد.
6️⃣ موضوع قابل تامل و شاید خطرناک، بده بستانهای سیاسی است. اصلاح طلبان و چهره های نزدیک به دولت بعد از پایان رای اعتماد و تائید همه گزینهها از نقش آفرینی ریاست مجلس تقدیر کردند و رسانههای نزدیک به ریاست مجلس هم تاکید میکنند که آرایش سیاسی و گروه بندیها درحال تغییر است و رسما از امیدواری برای موفقیت پروژه مشترک پزشکیان و قالیباف برای حذف رادیکالهای(!) دوطرف صحبت میکنند.
https://www.jahannews.com/report/893765
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حزبالله ویدیویی از اهداف حملات صبح امروز خود منتشر کرد
🔹آستان مقدس حضرت ابوالفضل العباس(ع):
در اربعین امسال، ۲۱میلیون و ۴۸۰ هزار و ۵۲۵ نفر شرکت کردند
🔸سید حسن نصرالله: نام عملیات امروز حزبالله، عملیات اربعین بود
🔹دبیرکل حزبالله لبنان: دشمن با هدف قرار دادن ضاحیه جنوبی بیروت و به شهادت رساندن غیر نظامیان و فرمانده بزرگ، فواد شکر، به این مرحله از تشدید تنش رسید، مقاومت هم عزم و اراده خود را برای پاسخ به این تجاوز برای تثبیت معادلات اعلام کرد.
🔹عملیات امروز علیه رژیم صهیونیستی را عملیات «اربعین» مینامیم.