eitaa logo
مصباحیه ...
134 دنبال‌کننده
17.8هزار عکس
9.2هزار ویدیو
523 فایل
مصباحیه ... اَلا ولایحمل هذا العَلَم اِلّا اهل البصر و الصّبر... معرفی شخصیت الهی و جهادی آیت الله #مصباح_یزدی...🌹 همراه با مطالب گوناگون خبری، تحلیلی، بصیرتی، اخلاقی، معرفتی و...🌸🌸🌸 @Soukhtee
مشاهده در ایتا
دانلود
📝خاطرات هاشمی - شنبه ۱۰ آذر ۱۳۸۰ 🔸بررسی نیمه تمام قرارداد کشتی رانی ایران و اسلوونی و بالابردن سن ازدواج قانونی در صحن مجمع تشخیص مصلحت و اصرار تعدادی از اعضای مجمع برای اصلاح محدود بودن مجاری برای استعلام صلاحیت نامزدهای انتخابات و مخالفت هاشمی با آن 🔸 گلایه تند و تلخ شیخ قربانعلی دری نجف آبادی به سید محمود هاشمی شاهرودی برای میزان قرار تامین صادره برای محمد دری نجف آبادی 🔸گزارش محمد هاشمی از ادعای وصول پول از اشخاص به نام انتخابات 🔸افطاری کارکنان دبیرخانه مجمع تشخیص و خانواده ها و عدم شرکت هاشمی به این دلیل در افطاری مجلس 📌متن کامل روزنوشت: ⭕️ از صبح تاكنون [كه خاطرات را مي‌نويسم]، باران مى‌بارد. باتوجه به خشكسالى، مايه خوشحالى است. مجمع [تشخیص مصلحت نظام] جلسه داشت. قرارداد كشتى‌رانى ايران و اسلونى، در دستور بود؛ به خاطر مخالفت شوراى نگهبان در مورد بند مربوط به تعقيب خلافكاران در كشتى‌ها در بنادر دو طرف. به وزارت بازرگانى توصيه شد، براى تأمين نظر شوراى نگهبان، سعى كند با طرف قرارداد به تفاهم برسند. طرح بالابردن سن ازدواج قانونى دختران و پسران هم كه با مخالفت شوراى نگهبان به مجمع آمده است، براى كارشناسى بيشتر به كميسيون قضايى ارجاع شد و چون نصاب رسميت جلسه را نداشتيم، زودتر جلسه تعطيل شد. ⭕️ در اين جلسه،جناح راست از من خواست براى اصلاح مصوبه مجمع [تشخیص مصلحت نظام] در مورد محدود بودن مجارى براى [استعلام] صلاحيت نامزدان انتخابات اقدام‌كنم. گفتم، ضرورتى ندارد، ولى آنها دست‌بردار نيستند. آقاى [قربانعلی] دُرّى [نجف‌آبادی]، به تلخى به آقاى شاهرودى، [رییس قوه قضاییه]،در مورد آزادي فرزندش با وثيقه بي‌مورد،اعتراض ‌نمود. من هم شفاعت كردم كه با توجه به اينكه خوف فرار نيست، سختگيرى نكنند. ⭕️ اخوى محمد، [رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی] آمد و از پراكنده‌شدن نيروهاى مستقل وكارى، با جناح‌گرايى چپ و راست، ابراز نگرانى كرد وگفت، شخصى در زمان انتخابات مجلس و پس از آن، به يكى از پولداران رفسنجانى مراجعه‌كرده و براى هزينه انتخابات، دو بار مبلغ 40 ميليون تومان گرفته است. اخيراً باز هم مراجعه‌كرده كه به ما اطلاع داده است.گفتم، پيگيرى شود، براى شناسايى وكيفر كلاهبردار. خود در تمام انتخابات‌ها، هزينه تبليغاتي نداشته‌ام؛ احتمالاً اين‌گونه موارد باز هم باشد. اعضاى دبيرخانه [مجمع تشخیص مصلحت نظام] با خانواده‌يشان، افطار میهمانم بودند. مجلس هم دعوت داشتم. به خاطر میهمان‌ها نرفتم؛ لابد مى‌رنجند. ⭕️ ترديد در موفقيت كنفرانس بُن ادامه دارد و [کوفی عنان]، دبيركل سازمان ملل، جبهه متحد را تهديدكرده كه اگر سختگيرى كنند، سازمان ملل شناسايى خود را پس مى‌گيرد وكمكى به افغانستان نخواهدكرد و [برهان‌الدین] ربانى، [رییس‌جمهور دولت مجاهدین]، عقب‌نشينى‌هاى محدودى كرده است. جنگ در قندهار ادامه دارد و طالبان مقاومت مى‌كنند. مسأله قتل‌عام زندانيان قلعه‌جنگى به رسوايى بيشتر براى آمريكا و جبهه متحد منجر مى‌شود. بى‌عملى چريك‌هاى القاعده در مقابل آمريكا، ابهام‌آميز شده است. 😶
🔺بزرگ هست ولی ته دارد ▪️یک روز رضاخان بر سبیل مزاح و شوخی در مجلس دست به جیب آقا گذاشت و گفت: «آقا! جیب شما خیلی بزرگ است!» ▫️مدرس گفت: «بزرگ هست ولی ته دارد؛ جیب شماست که ته ندارد!» 📚کتاب تنها درمحراب؛ صفحه ۷۷.
📅 امروز یکشنبه ☀️ 11 ماه 1403 شمسی 🌙 29 1446 قمری ☀️ ➕ درگذشت شیخ طوسی، استوانه ی فقاهت و علوم دینی، شیخ الطائفه، محدث، فقیه و مفسر شیعه، موسس حوزه ی کهن نجف، مبدع اصول فقه و دستگاه اجتهاد (۴۴۶ش) ➕ شهادت میرزا کوچک‌خان جنگلی رهبر مشروطه‌خواه جنبش جنگل (۱۳۰۰ش) 🌙 ➕ ولادت علی آل اسحاق از فقهای شیعه (۱۳۵۸ق) ➕ شهادت سید محمدمهدی حکیم از مؤسسان حزب الدعوة عراق (۱۴۰۸ق) 🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت ، شیخ الطائفه، محدث، فقیه و مفسر شیعه 📕محمد بن حسن طوسی معروف به شیخ طوسی، شیخ‌الطایفه و شیخ( در فقه)، از علمای ایرانی شیعه در قرون چهارم و پنجم هجری قمری بود. 💠وى در رمضان ۳۸۵ ق در طوس به دنیا آمد و در ۲۳ سالگی به بغداد رفت و از محضر اساتید زیادی از شیعه و سنی بهره مند شد که مهمترین آنها شيخ مفيد، سيدمرتضى و حسین بن عبیدالله غضائری هستند. 🌀 شيخ طوسى پس از استادش سيد مرتضى، رياست علمى و فتوايى شيعه و هم زمان کرسی تدریس علم کلام را از طرف خلیفه عباسی القائم بامرالله بر عهده گرفت و به علت يك سلسله آشوب هاى به وجود آمده از سوى مخالفان، خانه و كتابخانه اش به تاراج رفت. 💢 شيخ كه خانه، كتاب ها و دست نوشته هاى خود را در بغداد از دست داده بود، به نجف اشرف مهاجرت كرد. 🔹شیخ با ورود به نجف اشرف با اصلاح وضعیت آشفته طلاب و علما موسس حوزه علمیه نجف لقب گرفت. وی از سرآمدان مکتب عقل گرای کلامی بغداد بود و احیاگر اصول فقه و اولین وارد کننده اجتهاد در شیعه نامیده شده است. 📕تعداد شاگردان وی از علمای شیعه، بیش از ۳۰۰ نفر بود و مهمترین آنها عبارتند از ابوالفتح محمد بن علی کراجکی، محمد بن حسن فتال نیشابوری و شهرآشوب سروی مازندرانی. 📕تعداد آثار شیخ طوسی به ۵۱ جلد می‌رسد، که از آن جمله‌است: ۲ کتاب از کتب اربعه ی شیعه؛ تهذیب الأحکام، الإستبصار فیما اختلف من الأخبار - کتاب الإمالی - تفسیر تبیان. 📕شیخ طوسی در شب دوشنبه ۲۲ محرم سال ۴۶۰ مصادف با 11 آذر ۴۴۶ ش درگذشت و در خانه خود در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
19.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺فقیه جریان ساز! 🎥مروری برزندگی شیخ الطائفه محمد بن حسن طوسی
🔺شیخ الطائفه ▫️ آیت‌الله جوادی آملی: 🔹 اینکه می‌بینید افرادی مثل مرحوم هزار سال می‌مانند، برای این است که مرد روز هستند! آن روز فهمیدند که چه‌کار باید کنند؛ هم در فقه کار کردند، هم در اصول کار کردند، هم در تفسیر کار کردند، هم در کلام کار کردند و هم در حدیث. 🔸 دو کتاب از «کتب اربعه» را همین شیخ طوسی نوشته، تفسیر چندجلدی را هم نوشته، فقه هم نوشته، در کلام، کتاب تلخیص الشافی را هم او نوشته است. اینکه می‌بینید اینها هزار سال می‌مانند به‌این‌علت است. 🌀 روزی چند هزار نفر می‌گویند: «قال الشیخ رحمه‌الله»؛ این کم نیست! درباره شیخ طوسی آنها که بحث تفسیری دارند، آنها که بحث تهذیب و استبصار دارند، آنها که بحث مبسوط و نهایه دارند، آنها که بحث‌های عُدّه و امثال اینها دارند، می‌گویند: «قال الشیخ رحمه‌الله»؛ چند هزار نفر در روز در حوزه‌های علمی شیعه می‌گویند شیخ طوسی رحمه‌الله چنین گفت. - این اوج فضیلت است؛ - این کم نیست؛ - این شدنی است! 📚 سوره مبارکه شوری جلسه 25.
14.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تلاش‌های (ره) برای حفظ افکار شیعه در ابتدای دوران غیبت کبری 🎙 حجت الاسلام عابدینی
🔰 استاد قرهی: 🌀 ، در عالم رؤیا یا مکاشفه، شیخ الطائفه، را می­‌بیند، به شیخ طوسی عرضه می­‌دارد که آقا! آن­جا چه خبر است؟ 💢شیخ طوسی می­‌فرماید: آن­جا چه خبر است؟ این­جا خبری نیست، خبرها آن­جاست، 🔹ملّا محسن فیض کاشانی تعجّب می­‌کند و می­‌گوید من عرض کردم: آقا! خبر آن‌ طرف است، این‌ طرف که خبری نیست، 🔸شیخ طوسی می­‌گوید: خیر، اتّفاقاً بر عکس متوجّه شدید، خبر آن­جاست و این‌ طرف، خبری نیست، هر چه این‌ طرف هست از آن­جا آمده است. 💠فقط به تو بگویم: ای محسن! بدان، هر چه هست در دنیاست و من امروز مغموم هستم و افسوس می­‌خورم که می­‌توانستم کار بیشتری انجام بدهم و انجام ندادم. اگر می­‌دانستید که این­جا، فقط یک ذکر صلوات بر محمّد و آل محمّد(ص) چقدر ارزش دارد، آن‌ وقت می­‌فهمیدید، چرا در ماه مبارک رمضان، اوّ‌لین دعا، این است «اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلی اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُور».
◽️حضرت آیت الله بهجت: 🌀چه‌بسا افراد چاق و فربه که خوش‌فهم و خوش‌کارند. کلیت ندارد که هر لاغراندام، خوش‌کار و خوش‌فهم باشد، چه بسا افراد چاق و فربه که خوش‌فهم و پرکارند! 🔹خانه‌ای که مرحوم رحمه‌اللّه در نجف در آن وارده شده بود، نزدیک حرم حضرت امیر علیه‌السلام بود، بااین‌حال، در میان راه برای استراحت شیخ رحمه‌اللّه منبر می‌گذاشتند و ایشان روی آن می‌نشستند، چون شیخ رحمه‌اللّه خیلی سمین( سنگین وزن)، و راه رفتن برای او مشکل بود، با آن همه مقامات علمی و تألیفات به یادگار مانده از ایشان. 📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۵۲.
تایید کتاب نهایه شیخ طوسی توسط امام زمان (عج)! 🌀پنج نفر از علما در کربلا خواب می‌بینند که ظاهراً عجل‌الله‌تعالی‌ فرجه‌الشریف نهایه رحمه‌الله را با عبارتی می‌ستاید، همه عبارت آن حضرت را یادداشت می‌کنند و به همدیگر نشان می‌دهند، عبارتِ همه با هم مطابق بوده است! 📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۸۵.
🔺«در مقدمه کتاب «النهایه» آمده است: 🔻گروهی از بزرگان شیعه؛ مانند حمدانی قزوینی، عبدالجبار بن عبداللّه مقری رازی و حسن بن بابویه، در بغداد کتاب النهایة را با هم مباحثه می کردند. در ضمن مباحثه هر کدام از آنها ایراداتی به ترتیب ابواب و فصول آن و همچنین اشکالات سندی و مانند آن به کتاب وارد می کردند و در غیاب شیخ به او معترض بودند. البته این جریان در زمانی اتفاق افتاد که شیخ طوسی به نجف مهاجرت کرده بود. 💠در نهایت همه علماء جمع شده، قرار بر این گذاشتند که به نجف اشرف مشرف شده و سه روز، روزه بگیرند و غسل کنند و شب جمعه در حرم حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) بمانند و مشغول عبادت شوند، تا شاید از طرف حضرت علی (علیه السلام) مطلب برای همه روشن گردد. 🌀پس دسته جمعی به نجف اشرف رفته و پس از سه روز روزه و عبادت، شب جمعه در حرم به علی (علیه السلام) متوسل شدند. اوآخر شب به خواب رفته و همگی آنها حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در خواب دیدند. آن حضرت به آنها فرموده بود: در فقه اهل بیت (علیهم السلام)، کتابی که سزاوار اعتماد و اقتداء و رجوع کردن به آن باشد؛ مانند کتاب النهایه تصنیف نشده؛ یعنی کتاب نهایه از تمام کتب فقهی شیعه معتبرتر است. علت آن هم این است که مصنف او با برای خدا و بدون هیچ گونه غرض دیگری آن را نوشته است. پس آن کتاب، از هر جهت بی‏ نیاز کننده شما از کتاب های دیگر است، در صحت آن شک نکنید و به آن عمل کنید. ♻️آنها وقتی از خواب بیدار شدند، هر یک اظهار نمودند خوابی دیده‏اند که دلیل بر صحت کتاب نهایه است، ولی قرار گذاشتند که هیچکدام خوابشان را نقل نکنند، بلکه روی کاغذی بنویسند و بعد تطبیق نمایند تا چگونگی خواب ها معلوم شود. وقتی همه آنچه را در خواب دیده بودند روی کاغذ نوشتند، دیدند خواب همه یکی بوده، حتی عبارت ها نیز با هم هیچ فرقی نداشته است؛ برای همین، همگی خوشحال به منزل شیخ طوسی آمدند که داستان را به شیخ خبر دهند. 🔸وقتی وارد منزل شدند، شیخ به محض این که آنها را دید، فرمود: حرف و گفته مرا درباره کتاب قبول نکردید، تا از حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) تعریف و مدح آن را شنیدید؟ 📚طوسى‏، محمد بن حسن، النهاية في مجرد الفقه و الفتاوى، ص 11‏.
🔰خدا نکند پیش‌از تقویت قوای روحانی ریش انسان کمی سفید گردد! 🔺 (ره): 🔹 وقتی عمامه کمی بزرگ شد و ریش بلند گردید، اگر انسان مهذب نباشد از تحصیل باز می‌مانند؛ مقید می‌گردد؛ مشکل است بتواند نفس اماره را زیر پا بگذارد و پای درس کسی حاضر شود. ☄ علیه رحمه در پنجاه و دو سالگی درس می‌رفته است، درصورتی‌که در سن بین بیست و سی، بعضی از این کتاب‌ها را نوشته است. کتاب را گویا در همین سن‌وسال به به رشته تحریر درآورده و در پنجاه و دوسالگی در حوزه درس مرحوم سید مرتضی علیه الرحمة حاضر می‌شده که به آن مقام رسیده است. 🔸خدا نکند پیش‌از کسب ملکات فاضله و تقویت قوای روحانی، ریش انسان کمی سفید و عمامه بزرگ گردد. 📚 کتاب العلماء، نوشته حسین خادمی ص ۳۹ و ۴۰ به نقل از صحیفه امام جلد ۸ صفحه ۲۶۷.