🌹 علامه حسنزاده دایرهالمعارف متحرک شاخههای مختلف معارف اسلامی بود
🔹 حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی در مراسم بزرگداشت ارتحال ملکوتی عالم جلیل القدر، علامه حسن زاده آملی در اصفهان گفت:
علامه مسلط به کتب اصلی دانشهای مختلف اسلامی و دایرهالمعارف متحرک نسبت به شاخههای مختلف معارف اسلامی بود.
📝 مشاهده متن کامل خبر:
dte.bz/208mo
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
tablighnews
❖ شعر زیبای استاد آیت الله رمضانی در توصیف علامه حسن زاده آملی
حقیر به مناسبت یکی از روزهایی که در محضر شریفشان بودم و برایم بسیار شعف انگیز و عجیب و غریب بود، و هنوز هم که هنوز است ابتهاج و سروری که در آن روز به من دست داد برایم زنده است، چنین سرودم و به پیشگاه مبارکشان تقدیم کردم:
بیا که موسم یاس و سمن شد
زمان سبزه و دشت و دمن شد
نوای دلنواز بلبل آمد
صدای شیون زاغ و زغن، شد
غم و اندوه از اینجا رخت بربست
از این خانه همه رنج و محن، شد
ملائک بر سریرِ دل نشستند
عجب خاکی به فرق اهرمن شد
بیفشانید دست و پا بکوبید
که گاهِ گفتنِ سرّ و علن شد
رسیدم خدمت استادِ اعظم
همه انواع همّ و غمّ ز من، شد
چو افشانید در قلبم معارف
درونِ من حَسَن اندر حَسَن شد
ز یُمن صحبت و تعلیم و درسش
دیارِ غُربتم عینِ وطن شد
نموده عَبد خود من را به تعلیم
از این رو نام من عبدُ الحَسَن شد
پن۱: کلمه "شُد" در بیت ۲ و ۳ و ۶، به معنی "رفت" است.
پن۲: عبارت "َحَسَن اندر حَسَن" و "عبدُ الحَسَن" اشاره است به نام استاد رمضانی و نام علامه، که نام کوچک هر دو "حَسَن" است.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌀نوشته پروفسور سید حسن امین به مناسبت ارتحال علامه حسن حسن زاده آملی
علامه حسن زاده آملی با جامعیتی که در عقلیات و سمعیات و علوم باطنی و ظاهری و بالاخص سلوک معنوی و عرفانی داشت، از افتخارات جهان اسلام در قرن اخیر بود. فرو نهادن کالبد و مرگ صوری و جسمانی او، امری طبیعی و قابل پیش بینی بود و البته جای دریغ و افسوس، اما به حقیقت چنین مرد فردی، زنده جاوید است و نام نامی و آثار ارزشمند وجودی او الی الابد، ماندنی و ماندگار و برقرار و پایدار است.
یکی از بزرگ ترین سعادت های من در زندگی، تتلمذ فلسفه صدرایی در محضر او و مهم تر از آن برخورداری از رهنمودهای آن بزرگ در سلوک اخلاقی و عبادی و عرفانی است.
من در قم و آمل شاهد حالات خوش استاد در نماز و مناجات بودم. شبها گاهی دو به دو او می گفت و می نالید و من می نیوشیدم و اشک شوق می ریختم. سماعی بدون تحرک و ترقص .
شبی را در آمل در خانه او سحر کردم دو به دو
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی!
وقتی پس از ملاقات امام موسی صدر در المجلس الشیعی الاعلی در بیروت، به دمشق رفتم و در زینبیه شام شاهد تجسد ارواح و ارتباط با رجال الغیب شدم، حالات غریبم را به او نوشتم. از قم به لندن برایم دستور سلوکی فرستاد که تا امروز هر وقت آن را می خوانم، بی اختیار به گریه می افتم. استاد آن دستور سلوک را خود در ایران در ١٣٧۴ اول بار در کتاب منشیاتش از انتشارات پیام قم چاپ کرد و بعد در کتاب تازیانه سلوک و جاهای دیگر تجدید چاپ شد. خود من هم مستقلا آن را در ماهنامه کلک به مدیریت کسری حاج سیدجوادی چاپ کردم.
من قبل از انقلاب در مجله سخن به مدیریت استاد دکتر پرویز خانلری مطلبی را در تطبیق هفت خوان رستم شاهنامه با اطوار سبعه قلبیه و هفت وادی سلوک عرفانی از قول استاد #حسن_زاده_آملی منتشر کردم. همچنین بعضی از مکتوبات معظم له را با مقدمه ای درخور در همان سال های پیش از انقلاب در مجله وحید به مدیریت زنده نام دکتر سیف الله وحیدنیا منتشر کردم. به این بزرگ بسیار وامدارم. بس کنم. مادح خورشید مداح خود است.
من در ذهن خودم #علامه_حسن_زاده_آملی را تکرار وجود ذی جود حکیم حاج ملاهادی سبزواری تصور می کنم، فیلسوفی که در عرفان نظری و عملی هم کم نظیر بود. خداش با انبیاء و اولیاء محشور کناد. ایدون باد!
سیدحسن امین
تهران ۴ مهر ١۴٠٠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ انسان کامل و کمال حیات او
صوتی قدیمی از علامه حسن زاده...
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ديدار مرحوم آيت الله حسن زاده آملى با مرحوم آيت الله آقا نجفى همدانى،
صاحب تفسير انوار درخشان و داماد ميرزاى نايينى در همدان در دهه ۷۰
🌸🌸🌸
💠امتحان الهی ۲
آیت الله #مصباح :
🔸اینکه گفته شود خود این محرومیتی است که افراد نتوانند به حرم مشرف شوند، آیا اینکه فرد بیمار شود و در خانه بیافتد و نه تنها نتواند #حرم برود، بلکه نتواند نمازش را هم ایستاده بخواند، محرومیت نیست؟ حال اگر کار ما موجب شود دهها نفر به این وضع مبتلا شوند چه؟
🔹بالاخره خود این یک #امتحان_الهی بزرگی است برای متخصصین که باید هم خطرها و ضررها را بسنجند و هم تکلیف و فتوای فقهی را با پرهیز از هواهای نفسانی بفهمند و از زنده باد و مرده بادها هم نترسند.
۱۳۹۸/۱۲/۲۸
🔺مجموعه بیانات حضرت آیت الله مصباح درباره ویروس کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند ۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تشخیص اهم در هر چیزی وابسته به نظر #متخصص آن امر است
🔺 مجموعه بیانات مرحوم آیت الله مصباح یزدی درباره ویروس #کرونا با عنوان #ویروس_هدفمند
💢«کاپیتولاسیون» به زبان ساده!
♦️امام خامنه ای :
«[پیش از پیروزی #انقلاب_اسلامی] آمریکائیها چند ده هزار مامور در ایران داشتند اینها مامورین سیاسی بودند، امنیتی بودند، نظامی بودند؛ در داخل مجموعهی مدیریت ایران - چه در ارتش، چه در سازمانهای اطلاعاتی، چه در بخشهای برنامهریزی، چه در بخشهای گوناگون دیگر - نشسته بودند، پول و مزد خودشان را به اضعاف مضاعف از دولت ایران میگرفتند، اما برای #آمریکا کار میکردند. این کار بدی بود که در کشور ما اتفاق افتاده بود. رژیم طاغوت #پهلوی به خاطر وابستگیاش به آمریکا، به خاطر مزدوریاش برای آمریکا، بتدریج در طول چند سال اینها را داخل کشور آورده بود. تا اینجای کار، بد بود؛ اما آنچه که اتفاق افتاد، یک چیز بد مضاعف بود، بد به توان چند بود.
♦️ آن کار بد مضاعف این بود که آمدند در مجلس شورای ملی و مجلس سنای آن روز تصویب کردند که مامورین آمریکائی از دادگاههای ایران و امکانات قضائی و امنیتی ایران معافند. یعنی اگر فرض کنید یکی از این مامورین جرم بزرگی در ایران مرتکب شود، دادگاههای ما حق ندارند او را به دادگاه بطلبند و محاکمه کنند و محکوم کنند؛ این اسمش #کاپیتولاسیون است.
♦️این نهایت ضعف و وابستگی یک ملت است که بیگانگان بیایند در این کشور، هر کاری دلشان میخواهد، بکنند؛ دادگاههای کشور و پلیس کشور اجازه نداشته باشند اندکتعرضی به اینها بکنند. آمریکائیها این را از رژیم #طاغوت خواستند، رژیم طاغوت هم دودستی تقدیمشان کرد: قانون کاپیتولاسیون.»
♦️ #روایت_تاریخی: حضور سُلطهطلبانهی مأموران آمریکایی در ایران در زمان رژیم پهلوی و تصویب قانون کاپیتولاسیون در جهت مصونیت آنها
🗓 بیست و یکم مهر سالروز تصویب قانون کاپیتولاسیون در مجلس شورای ملی در سال ۱۳۴۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 آقای قاضی برای همه، هم #علما، هم طلاب، هم مردمالگوست!!
🔹 مرحوم میرزا علی آقای قاضی یکی از #حسنات دهر است؛
یعنی واقعاً شخصیت برجستهی علمی و عملی مرحوم آقای قاضی، حالا اگر نگوییم بینظیر، حقّاً در بین بزرگان کمنظیر است.
❗️ خب، ایشان علاوه بر مقامات معنوی و عرفانی خودشان، شاگردان زیادی را هم تربیت کردند که این خیلی با ارزش است؛ شخصیتهای بزرگی که ما بعضی از اینها را ملاقات کردیم، زیارت کردیم: مرحوم آقای طباطبائی، مرحوم آقای آسید محمدحسن الهی - اخوی ایشان - مرحوم آقای آمیرزا ابراهیم شریفی - که داماد مرحوم آقای قاضی بودند، در زابل بودند و جزو شاگردان برجستهی آقای قاضی بودند - مرحوم آقای حاج شیخ عباس قوچانی، و در این اواخر هم مرحوم آقای بهجت
❗️ مهمترین مسئله در این باب، این است که ما در بین سلسلهی علمی #فقهی و حِکمی خودمان در حوزههای علمیه - در این صراط مستقیم - یک گذرگاه و جریان خاصالخاص داریم که میتواند برای همه #الگو باشد، هم برای علما الگو باشد، علمای بزرگ و کوچک - هم برای آحاد مردم و هم برای جوانها؛ میتوانند واقعاً الگو باشند.
🔹 اینها کسانی هستند که به پایبندی به ظواهر اکتفاء نکردند، در طریق معرفت و طریق سلوک و طریق توحید تلاش کردند مجاهدت کردند کار کردند، و به مقامات عالیه رسیدند. و مهم این است که این حرکت عظیم سلوکی و ریاضتی را نه با طرق مندرآوردی و تخیّلی - مثل بعضی از سلسلهها و دکانهای تصوّف و عرفان و مانند اینها - بلکه #صرفاً از طریق #شرع_مقدّس آن هم با خبرویت بالا، به دست آوردند.
💬 امام خامنهای
┄┄┅═✧❁🍁🌸🍁❁✧═┅┄
* #آیت_الله_قاضی #آیت_الله_کشمیری
🔻تعبيري كه آیت الله سید عبد الکریم کشمیری در مورد مرحوم آیت الله قاضی به کار می بردند این بود که مي فرمودند مرحوم قاضی هميشه متوجه بود و بالا بود؛ پائين نمي آمد و اين را امتياز مرحوم قاضي مي دانستند.
🔸اين حال در خود ايشان هم محسوس بود؛ يعني زياد مي شد جمعي شش هفت نفره، مخصوصا بعضي از دوستان در نقل مطالب شيرين بودند و سعی می کردند در ايشان يك مقدار تأثير كنند و نشاطی ایجاد کنند؛ ولي گاهي اصلاً جائي ديگر بودند؛ نگاه مي كردند ولي قسمت حساس سخن را گويا اصلا متوجه نشده بودند و عمق توجه ايشان بسيار بالا بود.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
حجتالاسلام والمسلمین حاج
شیخ جعفر ناصری
@Nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 درگذشت عارف بالله آیتالله سید علی قاضی رحمهالله (۶ #ربیع_الاول ۱۳۶۶ق)
📹 بیان خاطرهای از قول علامه #طباطبایی در مورد حالات عارف بالله مرحوم #قاضی که بر اثر نداشتن اجارهخانهی منزل، به ناچار ساکن حجرهای در مسجد کوفه میشود...
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
seyedololama
♦️۱۰۰۰ مقام دولتی داروخانه دارند!
🔹طبق بررسیهای دیوان محاسبات از وضعیت تعارض منافع در صدور مجوزها، در موارد متعددی اشخاص موثر در صدور مجوزها و شاغل در پستهای حاکمیتی از رانت و منافع ویژه برخوردار شدهاند.
🔹برای نمونه در بررسیهای انجامشده از داروخانههای سراسر کشور ملاحظه شد که از حدود ۱۳ هزار داروخانه فعال در سراسر کشور، موسس ۸۱۲ داروخانه از کارکنان بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی بوده و موسس ۲۲۱ داروخانه نیز از کارمندان شاغل در پستهای حاکمیتی سیاستگذاری، صدور مجوز و نظارت بر امور دارو هستند.
🔹همچنین تعداد ۱۷۷ نفر از شاغلان بخش دولتی نیز بهعنوان مسئول فنی در سایر داروخانهها اشتغال دارند که ۶۶ نفر از آنها از پرسنل شاغل در دستگاههای حاکمیتی هستند، لذا ضروری است تمهیدات لازم در راستای رفع تعارض منافع در تمامی موارد صدور مجوزها اتخاذ شود.
📝صرفا جهت اطلاع آقایان
#صدرالساداتی
🔻 رکوردهای عجیب وغریب اجاره خانه!
🔸ده میلیون، ماهی یک میلیون وپانصد برای پانزده متر انباری، بدون هیچ امکاناتی در مجیدیه!
🔹اتاق ده متری سی سال ساخت، بیست میلیون تومان پیش و یک میلیون اجاره در سبلان
🔸اجاره یک تخت در اتاق چهار تاشش نفره، ماهی یک میلیون تومان
🔹جدیدا دوخانواده یا بیشتر در یک خانه ۵۰،۶۰ متری با حمام و دستشویی و آشپزخانه مشترک ساکن می شوندو برای همین وضع وحشتناک باید خانواده ای سه میلیون اجاره بدهند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝 سخنی با آیت الله خاتمی
#صدرالساداتی
🔹اول از شما تشکر میکنم که تصریح میکنید که حل این مشکلات، حتی پس از یک دست شدن حاکمیت و رفتن افراد به اصطلاح شما (غرب گرا) باز خارج از دست شماست و همچون همتایان گرامی امید کاذب تزریق نکردید!
🔸اما بدانید مردمی که با پوست و گوشت خود مدیریت و سواد و تخصص و منش مسئولین را در این سالها درک کرده اند و با مدیریت کشورهای دیگر مقایسه کرده اند، قرار نیست با این روایت خواندن ها قانع شوند! بلکه قید اسلام را میزنند!
🔹امیرالمؤمنین (ع) امروز نیست که پاسخ دهد، اما بترسید از روزی که نشود یک کلمه از توحید در این مملکت گفت! بترسید از قیامت.
#ظلم_به_علی
❗️یکی از فضلا درباره این نقد، یادداشتی نوشته که احتراما به زحمت ایشان، لینک مشاهده و قضاوت را می گذاریم: https://eitaa.com/fakhrian_ir/859
• سخنرانی هر چند شب آیت الله خاتمی را گوش دادم و آن نقد را نگاشتم و لینک صوت کامل شب مورد نقد را هم برای مخاطب گذاشتیم.
• ظاهراً عیان است جمله: "خواص و #حلقه_های_میانی..." در نقد، انصراف به خواص مورد نقد و صاحبان آن اوصاف دارد نه تمام جوانان انقلابی و عدالت خواهان و ...!!! (همچنین است ماله کشی و...)
• درباره رهبری، امید و... در همان یادداشت هست و نیازی به تکرار نیست.
• از مومنانی که خطرهای ۵گانه یادداشت آن عزیز را برایم عیان می بینند، ملتمسانه تقاضا دارم برای این کمترین دعا کنند تا قبل از انحصار طلبی عدالت و عدالت خواهی و عاقبت نابخیری خداوند به شهدای این انقلاب الهی ملحقم گرداند. شهادت هنوز #تنها_غنیمت عاقلانه و عاشقانه از نظام جمهوری اسلامی است اگر نصیب خوشبختی شود!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴حکم دادگاه درباره پرونده نیشکر هفتتپه ؛
اسد بیگی (مالک سابق هفت تپه) به ۲۰ سال حبس محکوم شد
♦️سخنگوی قوه قضائیه: «امید اسدبیگی» به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام ارزی کشور و مباشرت در قاچاق ارز به ۲۰ سال حبس، رد اموال و انفصال از خدمات دولتی محکوم شد.
#هفت_تپه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹عمر امام زمان؟!
استاد قرائتی...
ساده ، کوتاه ، زیبا ،
باطعم معرفت قرآنی🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 یه کاری کنید جدی از خدا بخواهید یک ناصحی به شما عطا بفرماید!!
به خدا راست بگیم!
خدا یک موجودی نیست که آدم بتواند باهاش شوخی کند!
💬 آیت الله آقا مرتضی تهرانی
رحمت الله علیه
🔹هفتهی بزرگداشت عالم انقلابی و علامهی ذوالفنون، حسن حسنزادهی آملی
🔸شنبه ۱۷ مهر تا پنجشنبه ۲۲ مهرماه، قم المقدسه
پخش زنده
https://eitaa.com/salek_towhidi
🔹با سخنرانی اساتید برجسته حوزهی علمیه قم (شاگردان معظمله) و حضور بیت معظمله
@salek_towhidi
💢ستاد مردمی بزرگداشت علامه حسنزاده آملی
🍀 عرفان حافظ شيرازى و مولوی، مُخّ اسلام است
به طور كلّى كلمات اولياى خدا و عرفاى بالله داراى رموز و اشارات و كناياتى است كه فهم آنها اختصاص به خود آنها و همطرازانشان دارد. از اشارات و رموز عارف عاليقدر اسلام خواجه حافظ شيرازى كسى ميتواند اطّلاع پيدا نمايد كه هم درجه و هم مقام با او باشد.
امّا صد حيف و هزار افسوس كه ما قدر و قيمت اين بزرگان را ندانستيم، و معانى اشعارشان را به امور مبتذل حمل كرديم، و يا اگر شرحى در احوال آنها نگاشتيم نتوانستيم از عهده شرح و شكافتن آن معانى و اسرار برآئيم؛ تا خارجيان و كفّار آمدند و براى خود عرفان ساختند، و عرفان را از اسلام جدا پنداشتند، و مقام عظيم عرفان و عرفا را كه مخّ و اسّ و ريشه اسلام است امرى مباين با تعليمات دينى وانمود كردند، و براى ما عرفان ايرانى و هندى و رومى ساختند، و همه را خطّى در برابر خطّ اسلام، و راهى غير از مسير دين نمودار نمودند، و ريشه عرفان مولوى معنوى و حافظ شيرازى و مغربى و أمثالهم را عرفان ايرانى قلمداد كردند كه با روح اسلام سازگار نباشد.
اينها همه و همه نتيجه جمود و تحجّر و يك چشمى به مسائل دين نگريستن است؛ و حساب توحيد را از عالم امر و خلق جدا نمودن و به أئمّه و لواداران عرفان به نظر موجودات ساخته شده بدون تكليف و مأموريّت نگريستن است كه ما را دچار اين مصيبت عظمى نمود؛ تا جائيكه اينك براى آنكه از آنها عقب نمانيم و در اين بازى، محكوم و سرافكنده نگرديم، بايد با هزار دليل اثبات كنيم كه عرفان حافظ و مولانا متّخَذ از روح قرآن و روح نبوّت و ولايت است.
شما به يك يك از غزلهاى حافظ بنگريد و ببينيد چگونه آن لطائف و حقائق معنوى را در كسوت عبارات گنجانيده، و با چه دقائق و اشاراتى ميخواهد آن حقيقت منظور و مراد خود را ارائه دهد. رضوانُ الله علَيه رضواناً شاملًا.
🔹علامه طهرانی، روح مجرد، ص: 519
🌺 درک کتابهای مثنوی و حافظ با ادبیات فارسی
تا انسان به كتب عرفا آشنا نباشد، آنهم نه به كتابهاى فارسى كه كار ادبياتى هاست (ادبياتى هاى ما مى روند چهار تا ديوان شعر را مى خوانند، خيال مى كنند كه با رموز عرفانى آشنا هستند)، تا انسان كتب علمى عرفانى را- چه آنها كه در سير و سلوك نوشته شده و چه آنها كه در عرفانِ به اصطلاح فلسفى نوشته شده مثل كتابهاى محيى الدين- درست نخواند نمى تواند مثنوى يا حافظ را بفهمد، محال و ممتنع است، اصلًا درك اينها كار اديب و ادبياتى به هيچ شكل نيست.
📙 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى،
ج23، ص: 428