فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹علی عالی اعلی ... ولی والی والا
🌹وصی سید بطحاء ... به حکمش جمله مافیها
♦️سید مجید بنیفاطمه
⭐ لوح | فعال کرار؛ مثل امیرالمؤمنین
🔻 رهبر انقلاب: امیرالمؤمنین یکی از القابش «کرّار غیر فرّار» است... یعنی مهاجم، مقتدر، دارای فکر و بدون عقبگرد.... اگر به زندگی #امیرالمؤمنین نگاه کنید، میبینید از اول تا آخر، زندگی آن بزرگوار اینگونه است. علاج ما هم در همین است... فعال، کرّار، خستگیناپذیر و دنبال کنندهی اهداف خود؛ آیندهی چنین ملتی روشن است.
۱۳۸۴/۰۵/۲۸
🔆رهبر معظم انقلاب
روایتی است که نویسنده معروف شافعی، «ابن مغازلی»، در کتاب خود نقل کرده که راوی این حدیث، غیر شیعه است.
🔅از اَنَس بن مالک نقل میکند که پیغمبر فرمودند: «انَّ علی بن ابی طالب یضیء لاهل الجنة کما یظهر کوکب الصبح لاهل الدنیا.»؛ مردم بهشت، وجود علی بن ابی طالب امیرالمؤمنین علیهالسّلام را چنان درخشان میبینند که مردم دنیا ستاره صبح را آن گونه درخشنده میدیدند...
۱۳۸۴/۰۵/۲۸
🔆ما امروز یک جامعه اسلامی هستیم. باید ببینیم جامعه اسلامی پیامبر، چه آفتی پیدا کرد که کارش به یزید رسید؟ چه شد که ۲۰سال بعد از شهادت امیرالمؤمنین در همان شهری که او حکومت میکرد، سرهای پسرانش را بر نیزه کردند و در آن شهر گرداندند!؟ کوفه یک نقطهی بیگانه از دین نبود! کوفه همان جایی بود که امیرالمؤمنین در بازارهای آن راه میرفت؛ تازیانه بر دوش میانداخت؛ مردم را امر به معروف و نهی از منکر میکرد؛ فریاد تلاوت قرآن در «آناءاللیل و اطراف النهار» از آن مسجد و آن تشکیلات بلند بود. این، همان شهر بود که پس از گذشت سالهایی نهچندان طولانی در بازارش دختران و حرم امیرالمؤمنین را، با اسارت میگرداندند. در ظرف بیست سال چه شد که به آنجا رسیدند؟ اگر بیماریای وجود دارد که میتواند جامعهای را که در رأسش کسانی مثل پیغمبر اسلام و امیرالمؤمنین بودهاند، در ظرف چند ده سال به آن وضعیت برساند، این بیماری، بیماری خطرناکی است و ما هم باید از آن بترسیم. امام بزرگوار ما، اگر خود را شاگردی از شاگردان پیغمبر اکرم محسوب میکرد، سرِ فخر به آسمان میسود. امام، افتخارش به این بود که بتواند احکام پیغمبر را درک، عمل و تبلیغ کند. امام ما کجا، پیغمبر کجا!؟ آن جامعه را پیغمبر ساخته بود و بعد از چند سال به آن وضع دچار شد. این جامعهی ما خیلی باید مواظب باشد که به آن بیماری دچار نشود. عبرت، اینجا است! ما باید آن بیماری را بشناسیم؛ آن را یک خطر بزرگ بدانیم و از آن اجتناب کنیم.
۷۱/۴/۲۲
🌸🌸🌸🌸🌸
شناخت شناسنامهای امیرالمؤمنین علی علیه السلام
✅نام: #علی علیه السلام
✅نام پدر: عمران (ابوطالب) علیه السلام
✅نام مادر: فاطمه بنت اسد علیها السلام
✅کنیه: ابو الحسن، ابوالحسین، ابوالسبطین، ابوتراب و ابوالائمه
✅شهرت و لقب اختصاصی: #امیرالمؤمنین
✅مقام امامت: اولین امام
✅مقام عصمت: دومین معصوم
🌸روز و ماه تولد: جمعه 13 رجب
🌸سال تولد: سال 30 عام الفیل، 23 سال قبل از هجرت، 601 میلادی
🌸محل تولد: شهر مکه، داخل کعبه (ویژه ترین افتخار)
✅نام همسر: حضرت زهرا علیها السلام (و سپس اُمّ البنین)
🌸تاریخ ازدواج: اول ذیحجّه سال 2 هجری قمری
🌸مهریه همسر: حدود 500 درهم (مهر السنه به تعیین پیامبر)
✅فرزندان: امام حسن، امام حسین، زینب، ام کلثوم، عباس...
✅آغاز سال امامت: 10 هجری با رحلت پیامبر (خلافت ظاهری 35 هجری)
✅آغاز سن امامت: 33 سالگی
✅محل خلافت: مدینه و کوفه
✅یاران خاص: عمار، مالک، میثم، محمدبن ابی بکر،
✅مدت امامت: 30 سال (خلافت ظاهری حدود 5 سال)
✅مهمترین واقعه عمر: خانه نشینی به جهت غصب امامت
✅مهمترین اثر علمی بی نظیر: نهج البلاغه
✅مدت عمر: 63 سال همانند پیامبر
☑️روز و ماه شهادت: 21 ماه رمضان
☑️سال شهادت: سال 40 هجری قمری
☑️محل شهادت: محراب مسجد کوفه
☑️سبب شهادت: ضربت شمشیر زهرآلود، در سحر 19 ماه رمضان
✔️قاتل: ابن ملجم مرادی از گروه کافر خوارج
✅حرم مطهر: شهر نجف اشرف در عراق
✅برخی ویژگیها:
تولد و شهادت در خانه خدا، تربیت یافته خاص پیامبر، لحظهای مشرک نبودن، اولین مرد مؤمن به پیامبر، نزدیکترین یار پیامبر، اولین امام، شجاعت بی نظیر
✅برخی اقدامات برجسته:
یاری همه جانبه پیامبر، خوابیدن جای پیامبر در شب هجرت، مؤثرترین فرد در جنگهای پیامبر، حفظ اساس اسلام با سکوت بعد از پیامبر، بیان حقایق با خطبه های رسا، حکمرانی همراه با عدالت علوی، نبرد با فتنه ناکثین، قاسطین و مارقین،...
✅برخی از القاب:
وصی، وزیر، امیرالمؤمنین، یعسوب الدّین، مولی المؤمنین، مولی الموحدین، حیدر، مرتضی، قسیم الجنّة والنار، صاحب اللواء، الصدّیق الأکبر، الفاروق، داعی، شاهد، باب العلم، النبأ العظیم، الصراط المستقیم....
👈(بیان 2110 عنوان از اسامی، القاب، کُنیه ها و اوصاف حضرت در کتاب: «اوصاف امیرالمؤمنین» چاپ جمکران)
#امام_علی
🔹 رفتار پدر در منزل
پدر در منزل اگر عملش به گونه اى باشد كه پسر، دختر و همسر هميشه در وجود او حقيقت را ببينند، [خاندان او اهل حقيقت خواهد شد؛] در وجود او نه فقط نماز خواندن را ببينند، احترام به نماز را ببينند؛ ببينند اصلًا نماز براى او يك حقيقت محترمى است. بچه اى مى بيند پدرش نماز مى خواند، اما مى بيند اين نماز براى پدرش كوچكترين كارهاست. سر ظهر كه به خانه مى آيد، از همه كارهايش فارغ شده مى خواهد ناهار بخورد، مى گويد چقدر فاصله تا ناهار هست؟ پنج دقيقه. پس ما نمازمان را بخوانيم تا خيالمان راحت شود. نماز در دل بچه به صورت يك امر غيرمهم وارد مى شود؛ برخلاف آن بچه اى كه مى بيند براى پدر نماز مهمترين كارها و اصلهاست؛ حتى برنامه اش را طورى تنظيم مى كند كه نماز اول وقتش [از بين نرود؛] مسافرت مى خواهد برود، مىگويد به گونه اى برويم كه اول مغرب به نمازمان برسيم. بعد اين نماز را با آداب و مستحباتش انجام مى دهد. اصلًا نماز در ذهن اين بچه حالت ديگرى پيدا مى كند.
مرحوم پدر خودمان رضوان اللَّه عليه، ما از بچگى اين را مى ديديم كه از نظر ايشان آنچه كه مربوط به دين و مذهب بود در نهايت احترام بود؛ نماز يك حقيقت محترم بلكه محترمترين حقيقتها بود. ما حس مى كرديم ماه رمضان كه مى آيد واقعاً يك امر قابل احترامى مى آيد، يك امرى مى آيد كه دارد استقبال مى شود، از ماه رجب و شعبان به استقبال مى رفتند يعنى مرتب روزه مستحبى مى گرفتند؛ پيشواز مى رفتند. پيشواز رفتن [يعنى] مهمانى دارد مى آيد كه ما داريم استقبالش مى كنيم.
آداب ماه رجب، آداب ماه شعبان و مستحبات اين دو ماه عمل مى شد. معلوم بود كه به سوى يك امر بزرگ و خطير دارند مى روند. اگر بچه يك ذره قابل باشد در او اثر مى گذارد. اگر در خانواده اى بچه حس كند كه پدر راستى را به دليل اينكه راستى است [ترك نمىكند و] دروغ اساساً به زبان اين پدر نمى آيد، او راستگو مى شود. اما بچه اى كه مى بيند پدرش به خاطر كوچكترين منفعتى دروغ مى گويد، اگر پدر يك ساعت بنشيند بگويد بچه جان دروغ نگو، او نمى تواند بپذيرد.
📘 مجموعه آثار استادشهيدمطهرى،
ج27، ص: 462
نامه حضرت علی به مالک اشتر یکی از ماندگارترین متون تاریخی است.
مطالعه آن چقدر وسعت دید میدهد، چقدر محتوایش مترقی است، چقدر...
ضمن تبریک میلاد امیرالمومنین، پیشنهاد میکنم به جای بسیاری از ساعاتی که در ایتا و اینستاگرام و توییتر و... هستیم، یکبار متن این نامه را بخوانیم:
https://b2n.ir/b29310
مسئولی_که_به_فکر_طبقات_ضعیف_نیست_6008332365733036189.mp3
879.4K
رهبرمعظم انقلاب:
مسئولی که به فکر طبقات ضعیف نیست، نمیتواند بگوید امام من علی(ع) است. ۷۲/۱۰/۶
🔴 #ولنتاین ، روز همه نامرداییه که به جای تشکیل خانواده ، از احساسات دختران مظلوم ، برای هوسبازی خودشون سوءاستفاده میکنند
🌸 و #سیزده_رجب ، روز مردانیه که در همه سختیها و بدبختیها ، پای زن و #ناموس و خانوادهشون میایستند .
🌸 امسال روز مرد و #نامرد ،
🌸 پشت سر هم قرار گرفته ، شاید فرقشونو بفهمیم.
#نه_به_روز_ولنتاین
🌹امام صادق علیه السلام فرمودند:
♦️به خدا سوگند على بن ابى طالب (عليه السلام) تا روزى كه از اين دنيا رفت مال حرامى نخورد و هيچگاه بر سر دو راهى - كه هر دو راه مورد خشنودى خدا باشد - قرار نگرفت مگر اينكه پر زحمت ترين آنها را برگزيد و هر حادثه مهمى كه براى پيامبر خدا پيش مى آمد - به دليل اعتمادى كه به على داشت - از او كمك مى گرفت. و در ميان اين امت هيچ كس نتوانست همانند على (عليه السلام): راه پيامبر را - بى كم و كاست - طى كند و با اين همه تلاش و كوشش همواره چنان بيمناكان كار مى كرد، چشمى به بهشت و چشم ديگر بر آتش داشت، از سويى اميدوار پاداش بهشت و از سوى ديگر هراسناك از كيفر آتش بود.
📚الارشاد: ۲۵۵
🌹 چند فضيلت کوتاه از بحار فضائل اميرالمومنين عليه السلام
1⃣ حضرت اميرالمومنين علی علیه السلام در هیچ جنگ و جهادی شرکت نکرد مگر این که پیروز برگشت.(1)
2⃣ رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمودند:
🔰عَلی اَشْجَعُ النّاسِ قَلْبا
«علی، قویدل ترینِ مردم است.»(2)
3⃣حریف را فقط با یک بار زدن می کشت و در نقل های تاریخی آمده است:
کشته شدگان به دست حضرت امیر علیه السلام را از نحوه ضربت های حضرت باز میشناختند، زیرا ضربت ها همه یکنواخت بود و گفته اند: بر حریف خود بیش از یک ضربه نمی زد لذا وقتی از حریف بلندتر قرار می گرفت از بالا می زد و دو نیم می کرد و هنگامی که برابر بود از پهلو می زد و قطع مینمود و محل ضربه شمشیر گویی با آهن گداخته داغ شده بود.(3)
4⃣ پیامبر اسلام(ص) می فرمودند:
🔰علی سیفُ اللّه عَلی اَعْدائِهِ
«علی، شمشیر الهی بر روی دشمنان خداست.»(4)
5⃣حضرت اميرالمومنين علی علیه السلام بیشتر پیاده می جنگید و اگر هم سوار اسبی می شد، چندان برایش مهم نبود.
به حضرتش گفته شد که چرا سوار اسب نمی شود؟
پاسخ می داد: اسب یا برای تعقیب حریفی است که از میدان بگریزد و یا برای این است که کسی بخواهد خود بگریزد و من نه کسی هستم که اگر کسی گریخت تعقیبش کنم و من نه کسی هستم که پشت به دشمن کنم و بگریزم(پس اسب را برای چه می خواهم!؟)(5)
👌البته این رویه ایشان در همه جنگها نبود مثلا در جنگ جمل، بعد از آنکه فرماندهان اصلی دشمن کشته و یا اسیر شده بودند، کسی نبود تا باقی مانده لشکر را بازسازی کند لذا امام آنان را تعقیب نکرد و دلیلی برای کشتن زخمیها نیز وجود نداشت. اما در نبرد صفین، فرماندهان اصلی دشمن تا آخر نبرد زنده بودند و هر لحظه امکان جمعآوری سلاح، مداوای زخمیها، تجدید قوا و سازماندهی مجدد وجود داشت، از اینرو باید تا جایی که امکان داشت، دشمن را از پای درآورد.(مثل جریان تعقیب حضرتش برای فرار عمروعاص) به همین دلیل، دو نوع برخورد امام(ع) را نمیتوان رویکردهایی دوگانه و متضاد ارزیابی کرد، بلکه این دو رویکرد متفاوت ناشی از تفاوت اوضاع پیرامونی بود.
6⃣ حضرت زرهش تنها سینه اش را می پوشاند و هرگز پشت نداشت.
از او پرسیدند که چرا زرهش پشت ندارد؛ آیا نمی ترسد که کسی از پشت به او ضربتی بزند؟
در پاسخ فرمود: من هرگز به دشمن پشت نمی کنم و از میدان نمی گریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد.(6)
7⃣ شجاعت و استواری حضرت علی علیه السلام در جنگ ها چنان بود که هرگاه مشرکان و کافران او را در جنگ می دیدند به همدیگر وصیت می کردند مثل این که مرگ را با چشم خود دیده باشند.(7)
8⃣ هرگاه که دو صف برای جنگ مقابل هم صف می کشیدند،مردم به یکدیگر می گفتند:
ملک الموت در همان صفی باید باشد که علی با آن صف است و صف مقابل خواهی نخواهی باید خود را برای مرگ آماده کنند.(8)
9⃣ روزی یکی از سرداران سپاهش به او گفت که اگر اسب ها آشفتند و ما از همدیگر دور شدیم، تو را کجا بیابیم؟ در پاسخ فرمود:
«در همان جایی که از من دور شده اید.»(حاکی از این که در همین جایی که هستم خواهم بود و شدت جنگ مرا پس و پیش نمیکند)(9)
0⃣1⃣حضرت علی علیه السلام میفرمودند:
بخدا سوگند اگر اقلیمهای هفت گانه با هر چه در زیر آسمانهای آنهاست به من داده میشد تا خدا را نافرمانی کنم درباره موری که پوست جویی را از دهانش(به ستم)بستانم، هرگز این کار را نمیکردم. که همانا این دنیای شما در نزد من از برگ نیم جویده ای در دهان ملخی ناچیزتر است. علی را با نعمتهای فناپذیر و لذت های گذرا و ناپایدار چه کار!(10)
1⃣1⃣ حضرت اميرالمومنين علی علیه السلام از نان دنیا به نان جو بسنده کرده بود و از نان گندم نمی خورد تا آنجا که برخی مردم میگفتند:
«پسر ابوطالب با این غذا و خوراک اندک چه بسا در کشتن هم آوردان و پهلوانان ناتوان باشد!»
🌹مولا علی علیه السلام در پاسخ میفرمود: «بدانید! درخت بیابانى (که آب کمترى به آن مى رسد) چوبش محکم تر است اما درختان سرسبز (که همواره در کنار آب قرار دارند) پوستشان نازک تر (و کم دوام تر)اند و گیاهان بیابانی که جز با آب باران سیراب نمى شوند آتشی افروخته تر دارند و خاموشی آنها دیرتر رخ میدهد.»(11)
2⃣1⃣ از سخنان آن حضرت است که می فرمود:
🔰وَ الله لَو تَظاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلی قِتالی لَمّا وَلَّیتُ عَنها... /
«به خدا سوگند اگر همه مردمان عرب برای جنگ با من، پشت به پشت هم دهند هرگز از آنان روی برنتابم »(12)
#ذكرُ عليٍ عبادَةٌ
منابع:
(1) -معجم الاوسط، ج3 ص87
(2) -مناقب علی بن ابی طالب، ص143
(3) -ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه ج1، ص20
(4) -الامالی، ص61
(5) -مناقب آل ابی طالب ج3، ص298
(6) -الاخبار الموفقیات ص343
(7) -ربیع الابرار ج3 ص 319
(8) - راغب اصفهانی، المحاضرات
(9) - ابشیهی، المستطرف، ج1، ص178
(10) - نهج البلاغه، خطبه 224
(11) و (12) - نهج البلاغه، نامه 45
🔴 یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید اینطور باشد
♦️دولت واقعاً باید با تمام قدرت آنطوری که علی علیه السلام برای محرومین دل می سوزاند این هم با تمام قدرت، دل بسوزاند برای محرومین، مثل یک پدری که بچه هایش اگر گرسنه بمانند، چطور با دل افسرده دنبال این می رود که آنها را سیر بکند، یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید اینطور باشد.
🔴 بشریت، حکومت پنجسالهی امیرالمومنین را هرگز فراموش نخواهد کرد
♦️امام خامنه ای :
امامت، یعنی همان اوج معنای مطلوب ادارهی جامعه در مقابل انواع و اقسام مدیریتهای جامعه که از ضعفها و شهوات و نخوت و فزونطلبی انسانی سرچشمه میگیرد. اسلام شیوه و نسخهی امامت را به بشریت ارائه میکند؛ یعنی اینکه یک انسان، هم دلش از فیض هدایت الهی سرشار و لبریز باشد، هم معارف دین را بشناسد و بفهمد - یعنی راه را درست تشخیص دهد - هم دارای قدرت عملکرد باشد - که «یا یحیی خذ الکتاب بقوة» - هم جان و خواست و زندگی شخصی برایش حائز اهمیت نباشد؛ اما جان و زندگی و سعادت انسانها برای او همه چیز باشد؛ که امیرالمؤمنین در کمتر از پنج سال حکومت خود، این را در عمل نشان داد.
♦️ شما میبینید که مدت کوتاه کمتر از پنج سال حکومت امیرالمؤمنین، به عنوان یک نمونه و الگو و چیزی که بشریت آن را هرگز فراموش نخواهد کرد، در طول قرنها همچنان میدرخشد و باقی مانده است. ۱۳۸۰/۱۲/۱۲
@Farsna_5992057308719351367.mp3
3.29M
🎙برای زندگی امروز باید از
امیرالمؤمنین(ع) درس بگیریم...
امام خامنه ای
✅ علی، مَلَکه ی انسانها ...
آیت الله مصباح :
در روایات، درباره امیرالمؤمنین(علیه السلام) چنین آمده است كه مَثَل على(علیه السلام) در میان مردم، مَثَل ملكه زنبور عسل نسبت به سایر زنبورها است؛ گرچه همه زنبورها از یك جنس هستند، اما ملكه با دیگر زنبورها تفاوت دارد. همه زنبورها به طفیل ملكه به وجود مىآیند و همه خدمت گزار او هستند.
در پرتو ولایت - صفحه ۱۹
🌸🌸🌸🌸🌸
مصباحیه ...
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت... 🔸درس هفتم: نظم وانتظام فکري و عملي 🖊احمدحسين شريفي 🔸از
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت...
🔸درس هشتم: خلأبينی و رخنهيابی
🖊احمدحسين شريفي
🔸يکي ديگر از ويژگيهاي مهم و درسآموز در زيست علمي و عملي آيتالله مصباح اين است که ايشان فيلسوفي خلأبين و رخنهياب بود؛ تلاش ميکرد خلأها و کمبودها و بارهاي برزمين مانده را پيدا کند. و ميکوشيد در حد توان چنان بارهايي را بردارد و چنان رخنهها و خلأهايي را پر کند. به همين دليل، نه تنها خودش از انجام کارهای تکراری خودداری میکرد، بلکه اصرار زيادي داشت که در مجموعه موسسه امام خمینی(ره) از انجام کارهاي تکراري و يا کارهايي که متکفل دارد، خودداري شود.
🔸فيالمثل، وقتي ميديد دهها نفر مشغول تدريس درسهاي کفايه و مکاسب و رسائلاند، يا دهها و بلکه صدها کرسي درس خارج فقه و اصول در حوزة علمية قم برقرار است، عليرغم توانایی بسیار بالایی که در آن حوزه ها داشت و علیرغم اصرارهاي فراوان تعداد زيادي از شاگردان و حتي عليرغم سفارش استاد محبوب و مرادش، آيتالله بهجت، مبني بر تدريس فقه و اصول، ايشان از انجام اين کار استنکاف کرد. و جز به برخي از جلسات خصوصي در اين موضوعات راضي نشد.
🔸او دائماً در اين انديشه بود که آيا انجام فلان کار يا ارائة فلان سخنراني يا شرکت در بهمان جلسه، حجت شرعي دارد يا خير. و براي اطمينان از اين مسأله، با توجه به نوع مسائل، بعضاً ساعتها، روزها و بلکه ماهها تأمل ميکرد.
🔸او حقيقتاً حکيمي خلأبين و رخنهياب بود. همين روحيه يکي از مهمترين عوامل نوآوريهاي فراوان علمي و آموزشي و ساختاري ايشان بود. همين نگاه آيتالله مصباح بود که منجر به انجام اقداماتي شد که بدون شک سطح آموزش و پژوهش و به طور کلي علوم اسلامي را در حوزههاي علميه ارتقا داد.
#علامه_مصباح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ چگونگی توجه دائم بر محبت خدا
🔺️قسمت ۳۹
سلسله جلسات #درس_اخلاق
حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره)
با موضوع « #محبت_خدا »
🌸 به یاد حدود ۳۰ سال جلسات اخلاقی
چهارشنبه های آیت الله مصباح
در دفتر مقام معظّم رهبری ...😢
رسول خدا«صلیاللهعلیهوآله» میفرمایند:
«فَمَنْ صَامَ مِنْ رَجَبٍ يَوْماً اسْتَوْجَبَ رِضْوَانَ اللَّهِ الْأَكْبَرَ».
هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد مستوجب رضوانالله اکبر میشود.
📚 مستدرك الوسائل، ج 7 ، ص 534
🏴 حضرت زینب سلام الله علیها
✍ حضرت زینب (سلام الله علیها ) بنابر قول مشهور در پنجم جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری در مدینه به دنیا آمد. و بنابر قول مشهور در ۱۵ رحب سال ۶۲ ه.ق، در ۵۷ سالگی، در دمشق رحلت نمودند.
✅ این اسوه صبر و استقامت در طول زندگی با مصائب زیادی روبرو شد. اما حضور ایشان در کربلا و دیدن آن صحنه های دلخراش و از دست دادن برادران و فرزندان و فرزندان برادر از همه مصائب دردآورتر و ناگوارتر بود. چرا که در یک روز همه عزیزانش خصوصاً برادرش امام حسین علیه السلام را از دست داد.
✅ شهید مطهری » در این رابطه می نویسد:«در حماسه حسینی آن کسی که بیش از همه درس تحمل و بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید، خواهر بزرگوارش زینب سلام الله علیها بود».(۱)
✅ علم و سخنوری، صبر و بردباری، فصاحت و بلاغت، زهد و عبادت، شجاعت و سخاوت از ویژگیهای برجسته این نفس زکیه بود.
✅از امورى كه بيانگر اوج مقام ارجمند زينب (سلام الله علیها ) است، اينكه امام حسن مجتبى (علیهالسلام) در شان او خطاب به او فرمود:
🌷 «اِنَّکِ حَقّاً مِنْ شَجَرَهِ النُّبُوَّهِ وَ مِنْ مَعْدَنِ الرِّسالَهِ»؛ به درستی تو از درخت نبوت و از معدن رسالت مى باشى.(۲)
🌺 و امام سجاد (علیهالسلام) در حق ایشان فرمودند: «اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة»
«اى عمّه! شما الحمد للّه بانوى دانشمندى هستید كه تعلیم ندیده، و بانوى فهمیده اى هستى كه بشرى تو را تفهیم ننموده است».(۳)
_____________
(۱) حماسه حسینی، ج ۲، ص ۲۲۵.
(۲) ریاحین الشریعه، ج 3، ص 76.
(۳) بحار الأنوار ؛ ج ۴۵ ، ص ۱۶۴
💠 برخی از فضایل و مناقب حضرت زینب(سلام الله علیها )
1⃣ علم و سخنوری:
سخنان و خطبههای آن حضرت در کوفه و همچنین در دربار یزید، که همراه با استدلال به آیات قرآن بود، بیانگر دانش و حد اعلای فصاحت و بلاغت او بود. شهید مطهری در این رابطه می نویسد:
«خطابه ای كه حضرت زینب در مجلس یزید خوانده است از خطابه های بی نظیر دنیاست».(۱)
🌷 امام سجاد(علیهالسلام) در تأیید مقام علمی زینب(سلام الله علیها ) فرمود: «اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة» الحمدلله،(۲)
تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد می باشی».
2⃣ عبادت:
حضرت زینب کبری (سلام الله ) شبها به عبادت میپرداخت و در دوران زندگی، هیچگاه تهجّد را ترک نکرد. آنچنان به عبادت اشتغال ورزید که ملقّب به «عابده آل علی» شد. شب زندهداری وی حتی در شب دهم و یازدهم محرم، ترک نشد.
ارتباط حضرت زینب (سلام الله علیها ) با خداوند آنگونه بود که امام حسین(علیهالسلام) در روز عاشورا هنگام وداع، به خواهرش فرمود:
🌷يَا اُختَاه، لَا تَنسِينِی فِي نَافِلَة الَّليل «خواهرم! مرا در نماز شب، فراموش نکن.»(۳)
3⃣ صبر و استقامت:
در روز عاشورا، هنگام دیدن پیکر خونین برادرش چنین گفت:
🌹"الهی تقبل منا هذا القربان؛ خدایا! این قربانی را از ما بپذیر."(۴)
و در روایتی دیگر آمده، عرض کرد:
"اللهم تقبل منا هذا قلیل القربان؛ خداوندا! این قربانی اندک را از ما بپذیر!".
4⃣ فداکاری:
وی بارها جان امام سجاد(علیهالسلام) را از مرگ نجات داد؛ از جمله در مجلس ابن زیاد، پس از احتجاج امام سجاد(علیهالسّلام) با ابن زیاد، وی دستور کشتن امام را صادر کرد. در این هنگام حضرت زینب فرمود: "فان کنت عزمت علی قتله فاقتلنی معه".
اگر خواستی او را بکشی مرا هم با او بکش.(۵)
(۱) شهید مطهری، فلسفه اخلاق، ص ۵۹.
(۲) بحار الانوار، ج ۴۵، ص ۱۹۹.
(۳) عوالم العلوم، ج ۱۱، ص۹۵۴.
(۴) مقتل الحسین، ص ۳۷۹.
(۵) لهوف، چاپ سوم، ص ۲۲۸.
💎 جایگاه گریه بر حضرت زینب (سلاماللهعلیها)
🔻پيامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم):
مَن بَكى عَلى مُصابِ هذِهِ البِنتِ (زَينَبَ بَنتِ عَلِيٍ عليهاالسلام) كانَ كَمَن بَكى عَلى أخَوَيهَا الحَسَنِ و الحُسَينِ (عليهماالسلام)
🏴 هر كس بر مصيبتهاى اين دختر [زينب عليهاالسلام] بگريد، همانند كسى است كه بر برادرانش، حسن و حسين عليهماالسلام گريسته باشد.
📚 وفيات الأئمه، ص 431
🔴امام خمینی(ره)
♦️در مقابل یزید، حضرت زینب سلام الله علیها ایستاد و آن را همچو تحقیر کرد که بنى امیه در عمرشان همچون تحقیرى نشنیده بودند.
♦️همان مقدارى که فداکارى حضرت ارزشی پیش خداى تبارک و تعالى دارد و در پیشبرد نهضت حسین (علیه السلام ) کمک کرده است، خطبههاى حضرت سجاد (علیه السلام) و حضرت زینب (سلام الله علیها) هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تأثیر داشته است، آنها به ما فهماندند که در مقابل جائر، در مقابل حکومت جور، نباید زنها و نباید مردها بترسند، در مقابل یزید، حضرت زینب(سلام الله علیها) ایستاد و آن را همچو تحقیر کرد که بنىامیه در عمرشان همچو تحقیرى نشنیده بودند
📚صحیفه نور جلد 17 ، ص 59
🌹زینب کبری (سلام اللَّه علیها) نمونه حضور زن در مسائل مهم تاریخ
♦️امام خامنه ای : اینکه گفته میشود در عاشورا، در حادثهی کربلا، خون بر شمشیر پیروز شد - که واقعاً پیروز شد - عامل این پیروزی، حضرت زینب بود؛ والّا خون در کربلا تمام شد. حادثهی نظامی با شکست ظاهری نیروهای حق در عرصهی عاشورا به پایان رسید؛ اما آن چیزی که موجب شد این شکست نظامیِ ظاهری، تبدیل به یک پیروزی قطعیِ دائمی شود، عبارت بود از منش زینب کبری؛ نقشی که حضرت زینب بر عهده گرفت؛ این خیلی چیز مهمی است.
♦️این حادثه نشان داد که زن در حاشیهی تاریخ نیست؛ زن در متن حوادث مهم تاریخی قرار دارد. قرآن هم در موارد متعددی به این نکته ناطق است؛لیکن این مربوط به تاریخ نزدیک است، مربوط به امم گذشته نیست؛ یک حادثهی زنده و ملموس است که انسان زینب کبری را مشاهده میکند که با یک عظمت خیرهکننده و درخشندهای در عرصه ظاهر میشود؛ کاری میکند که دشمنی که به حسب ظاهر در کارزار نظامی پیروز شده است و مخالفین خود را قلع و قمع کرده است و بر تخت پیروزی تکیه زده است، در مقر قدرت خود، در کاخ ریاست خود، تحقیر و ذلیل شود؛ داغ ننگ ابدی را به پیشانی او میزند و پیروزی او را تبدیل میکند به یک شکست؛ این کارِ زینب کبری است.
♦️ زینب (سلام اللَّه علیها) نشان داد که میتوان حجب و عفاف زنانه را تبدیل کرد به عزت مجاهدانه، به یک جهاد بزرگ.
🔴زینب کبرا قهرمان استراتژی تبديل «تهديد» به «فرصت»
🖊احمدحسین شریفی
🔶يکي از مهمترين شاخصههاي فکر و عمل شيعي و تجربههاي زيستة شيعيان در طول حيات خود، تبديل «تهديد» به «فرصت» بوده است. شيعيان در طول تاريخ، از صدر اسلام تا روزگار حاضر با بدترين و سهمگينترين و بنيانبرافکنانهترين تهديدها مواجه بودهاند. اما همواره همچون چوب عود که با سوختن، عطر افشاني ميکند و حيات ميگيرد، از دل هر تهديدي سربلندتر از پيش و اميدوارتر از گذشته با موفقيت بيرون آمدهاند.
🔶بدون تردید یکی از بزرگترین قهرمانان تاریخی این استراتژی #زينب_کبری سلام الله عليها، است. او کسی بود که شديدترين تهديد تاريخي، يعني حادثه عاشورا را به بهترين فرصت براي پيشبرد اهداف اسلامي و حسيني تبديل کرد.
🔹عصر عاشورا در کنار بدن بيسر ابيعبدالله، دستان خود را به آسمان بلند کرد و پيروزمندانه خطاب به خداي متعال عرضه داشت: اللهم تقبل منا هذا القربان؛ خدايا اين قرباني را از ما بپذير»
🔹به محض ورود به کوفه در خطبهای علوی، عظمت روح حسینی، عزت فاطمی و الهی بودن اهداف عاشورایی را در جمع همه اهل کوفه فریاد زد و حقارت دشمنان اهل بیت را آشکار نمود.
🔹در کاخ عبيدالله بن زياد خطاب به او و همه بشريت تا هميشه تاريخ، حقیقت عرفان عاشورایی و معنای زندگی حسینی را چنین آشکار کرد: «و الله ما رأيت الا جميلا؛ به خدا سوگند که من جز زيبايي نديدم»
و اين چنين بود که عاشورا و حسين را به مهمترين برگ بَرنده و شمشير بُرّنده حقطلبان عالم تبديل کرد.
🔶به همین مناسبت یادی کنیم از سردار مدافعان حریم ولایت و حرم حضرت زینب یعنی حاج قاسم #سلیمانی که با درسآموزی از مکتب حسین و زینب چه زیبا همین استراتژی را میگفت و قدرت و ارزش آن را در عمل هم نمایان کرد:
«من معتقدم ميزان فرصتي که در تهديدها هست از فرصتي که در خود فرصتها هست بيشتر است».
⭕️درود و سلام خدا بر روح پاک و مطهر زینب کبرا(س) و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همه مدافعان حریم و حرمت ولایت.