💠آیت الله مصباح :
کسانی که خود را بیجهت از نعمتهای الهی محروم میکنند محکومند.
«قُلْ مَنْ حَرَّمَ زینَةَ اللّهِ الَّتى اَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَالْطَيِّباتِ مِنَ الْرِزْقِ قُلْ هِىَ لِلَّذینَ امَنُوا فى الْحیاةِ الدُّنْیا خالِصَةً يَوْمَ الْقَیامَةِ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الایاتِ لِقَوْم يَعْلَمُونَ.» (اعراف ۳۲)
«ترجمه: بگو: چه كسى زينتهاى خدا را كه براى بندگانش پديد آورده و روزىهاى پاكيزه را حرام نموده؟! بگو: آنها در زندگى دنيا از آن كسانى است كه ايمان آوردهاند (هر چند كفار هم با آنها شركت جويند) در حالى كه در روز قيامت مخصوص آنها خواهد بود اين چنين ما آيات خود را براى گروهى كه مىدانند تفصيل مى دهيم.»
🔹️قرآن کریم اصل التذاذ را بد نمىداند، صریحاً در بعضى از آیات آن را تجویز کرده و حتى به نکوهش کسانى پرداخته است که بیهوده خود یا دیگران را از نعمتهاى الهى محروم مىکنند. کسانى که ایمان داشته باشند این لذّتها و زینتها را به طور کامل و بدون آن که آمیخته با رنجها و سختیها باشد در آخرت خواهند داشت. بنابر این، استفاده از نعمتها، و لذّت بردن از آنها از دید قرآن بى اشکال است.
🔸️آنچه که در این رابطه قرآن محکوم کرده عبارت است از ترجیح دادن لذّتهاى آنى و لحظهاى و کم ارزش بر لذایذ ابدى ارزشمند. بنابراین، سخن در جواز بهرهمندى از لذایذ مادّى نیست، بلکه، در جواز اکتفا به این لذّتهاى زودگذر و دل بستن به آنهاست، به گونهاى که انسان را از دستیابى به لذایذ ابدى و اخروى باز دارد که این در نزد عقلا کارى است نامعقول و نادرست، و عقل و منطق حکم مىکند که به هنگام تزاحم، لذّتهاى ابدى، والا و عمیق را بر لذّتهاى زودگذر، پست و سطحى، مقدّم بداریم.
اخلاق در قرآن جلد دوم صفحه ۱۷۸
ترجمه آیه، از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن ۱۹
🔸عَنْ دَاوُدَ بْنِ كَثِيرٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى علیه السّلام عَنْ صَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ. قَالَ :
هُوَ الطَّرِيدُ الْوَحِيدُ الْغَرِيبُ
الْغَائِبُ عَنْ أَهْلِهِ الْمَوْتُورُ بِأَبِيه.
🔹داود بن کثیر می گوید از موسی بن جعفر در مورد صاحب الأمر پرسيدم. فرمود؛ كسى است كه از مردم رانده شده، تنها و غريب است و از دیدِ خویشانش غائب است و او خونخواه پدرش می باشد.
📚بحارالأنوار ۵۱ / ۱۵۱.
✅ بهترین هدیه به امام زمان (عج)
آیت الله مصباح :
🔸️هدیهاى که تقدیم امام زمانمان ارواحناه فداه مىکنیم، باید بهترین سرمایهها و دارایىهاى ما باشد. براى خدمت به امام زمان علیه السلام باید بهترین اوقات و سرمایههایمان را هزینه، و جوانى خویش را در این راه فدا کنیم و لحظهاى از خدمتگزارى و جلب رضایت حضرت غافل نشویم. اگر در همین لحظه، به شما جواز شرفیابى به محضر امام زمان(عج) را عطا کنند، آیا براى هدیه به حضرت تکه نانى خشکیده یا لباسى وصلهدار مىبرید یا بهترین دارایى خویش را به محضر مقدّسش هدیه مىکنید؟
📖 کتاب آفتاب ولایت، صفحه ۳۴
🌸 #مهدویت ۷
✅ حضرت ولیعصر (عج)،
نقطهی اشتراک شیعه و سنی
آیت الله مصباح :
🔸️نعمت وجود مقدّس ولىّ عصر (عج) براى همه مسلمانان اثبات شده و قطعى است. آنطور که بزرگان اهل سنّت اعتراف کردهاند، روایات درباره اثبات وجود حضرت مهدى (صلوات اللّه علیه) در منابعِ اهل تسنّن نیز از حدّ تواتر بالاتر است به جز افراد منحرفى که بر اثر انحرافهاى فکرى و عقیدتى، وجود ولىّ عصر (عج) را نمىپذیرند، بقیه اهل تسنّن که بیشتر مسلمانان جهان را تشکیل مىدهند، وجود مقدّس آن بزرگوار را قبول دارند.
🔹️نقطه اشتراک بین ما و برادران اهل تسنّن این است که هر دو قبول داریم در دوران آخرالزّمان، بزرگمردى از نسل پیامبر اکرم (ص) ظهور خواهد کرد که زمین را پس از آن که از ظلم و جور پر شده است، از عدل و داد پر خواهد کرد.
📖 آفتاب ولایت، صفحه ۳۷
🌸 #مهدویت ۸
🌹شناختی كوتاه پيرامون حضرت معصومه سلام الله عليها
♦️ حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ یكی از بانوان با فضیلت و با شخصیت خاندان اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ میباشد. پدر بزرگوار او حضرت «موسی بن جعفر» امام هفتم شیعیان میباشد. مادر گرامی حضرت معصومه «نجمه» مادر بزرگوار امام رضا ـ علیه السّلام ـ میباشد. نجمه از بانوان با فضیلت و از اسوههای تقوا و شرافت و از مخدرات كم نظیر تاریخ بشریت است.
♦️ درباره زمان تولد و شهادت فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ آن چه مسلم است این است كه زمان تولد آن حضرت پیش از سال یكصد و هفتاد و نه هجری بوده است زیرا بنابر نقل شیخ كلینی در شوال 179 هارون الرشید امام موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ پدر حضرت معصومه ـ علیه السّلام ـ را از مدینه به بغداد برد و در آن جا در ماه رجب 183 از دنیا رحلت فرمود.
♦️ و بنابر مدت عمر حضرت معصومه كه از 23 سال كمتر است، نمیتواند بعد از سال 179 باشد چون در آن سالها پدرش در زندان بود. پس تاریخ ولادت آن حضرت به طور دقیق مشخص نیست ولی طبق اسناد به دست آمده ولادت آن حضرت را در مدینه در سال 173 نقل میكنند.
♦️ درباره تعداد فرزندان حضرت موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ و این كه چند تن از آنها فاطمه نام داشتهاند اختلاف است. شیخ مفید تعداد آنان را سی و هفت تن ذكر كرده است؛ نوزده پسر و هجده دختر كه دو تن از دختران، فاطمه نام داشتند. فاطمةالكبری و فاطمة الصغری.
♦️حضرت فاطمه معصومه بعد از امام رضا ـ علیه السّلام ـ از دیگر فرزندان حضرت موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ فاضلتر و دارای مقامی شامخ تر میباشد.
♦️با گذشت ایام، حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ هم دوران خردسالی را پشت سر گذاشت. و در این سالها محل رشد آن حضرت خاندانی بود كه او را با دریایی از علم و معرفت رو به رو ساخت. ولی بیش از ده بهار از عمر شریفش نگذشته بود كه پدر بزرگوارش با زهر جفا در زندان هارون به شهادت رسید و دریایی از غم و اندوه بر قلب شریفش فرو ریخت كه در این ایام غم و تنهایی، تنها مایه تسلی او، برادرش امام رضا ـ علیه السّلام ـ بود كه ناگهان «مأمون» وجود اقدس امام هشتم را از كانون خانواده جدا نمود و به اجبار به خراسان جلب كرد و به اقامت اجباری در خراسان وادار نموده. حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ دوری یك ساله فراق برادر را تحمل كرد.
📚 پی نوشت ها:
1️⃣ صدوق، عیون الاخبار، ج 1، ص 14؛ طبرسی، اعلام الوری، ص 302؛ طبری، امامی، دلائل الامامت، ص 309؛ اثباة الهداة، ج 3، ص 233؛ مناقب آل ابی طالب، ج 4، ص 396.
2️⃣ اصول كافی، محمد بن یعقوب كلینی، ج 2، كتاب الحجة.
3️⃣ مستدرك سفینه، شیخ علی نمازی، ج 8، ص 257.
4️⃣ الاِرشاد، محمد بن نعمان (مفید)، ج 2، ص 242.
🌺سنگ مرقد حضرت معصومه(سلام الله علیها)
🌹اسامی مطهر14معصوم،حدیثی ازپیامبراکرم(ص)، نامهای چهارزن بهشتی ونام آن حضرت روی سنگ نوشته شده است.
🌺نام:فاطمه
🌺لقب:معصومه،محدثه،رشیده
🌺نام پدر:حضرت موسی بن جعفر(امام هفتم شیعیان)
🌺نام مادر:نجمه خاتون
🌺تاریخ ولادت:اول ذی القعده 173ه.ق
🌺محل ولادت: مدینه
🌺مدت عمر:28سال
🌺تاریخ وفات:دهم ربیع الثانی سال201ه.ق(به روایتی 12ربیع الثانی و ۸ شعبان)
4_1041299066975158309.mp3
4.13M
🌺 ای دختر خورشید ای خواهر دریا (مدح)
🌺با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
🌺ویژه #دهه_کرامت ، مدح #حضرت_معصومه سلام الله علیها
💠 مهد فیض الهی
🔸 درباره ولی نعمت خودمان وجود مبارک #فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها این نکته را همه ما توجه داشته باشیم خوب است [که] ما واقعاً در کنار این سفره نشسته ایم. هر جا ولی ای از اولیای الهی دفن بشود، آنجا #سعه_رحمت_الهی مشهود است.
🔸 من تقریباً اوایل شهریور 34 بود که خدمت استادمان مرحوم آقا شیخ محمد تقی آملی رفتم. آقا شیخ محمد تقی آملی هم از اوتاد این روزگار بود، من که رفتم حضور ایشان تا خداحافظی بکنم و بگویم اگر سفارشی دارید من عازم قم هستم چه درسی بخوانم و چه کار بکنم، دو نکته را فرمودند، فرمودند درستان یک فقه، یک اصول و یک معقول باشد و #قدر_حرم_را_هم_بدانید! آنجا اولاً وجود مبارک #فاطمه_معصومه رحلت کرده است، بعد فقها و علما و بزرگان آنجا مدفون هستند. اوّلین بار ما این مطلب را از ایشان شنیدیم، ایشان فرمودند در کنار قبور بزرگان برکات فراوانی هست.
🔸 وقتی #ولی_مطلق_الهی امام رضا (سلام الله علیه) دستور زیارت این حضرت را با آن عرض ادب های خاص می دهد، چه سقراط چه افلاطون چه ارسطو اینها شاگردان «علم الدّراسه» این ذوات قدسی اند، اینها کجا فاطمه معصومه کجا!
🔸 غرض این است که گذشته از اینکه بزرگان و فقها و علما و مراجع بزرگی هم در کنار قبورشان دفن هستند، اینجا #معهد_و_مهد_فیض_بری است؛ البته همیشه، مخصوصاً روزهایی که متعلّق به این ذوات قدسی است. کسی که در کنار این سفره نشسته، مائده هست، مأدبه هست، حیف است که حداکثر بهره را نبرد و عالم ربّانی نشود، هم علمشان هم عملشان.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
🔷🔸💠🔸🔷
📚 درس تفسیر سوره مبارکه الرحمن ـ جلسه 28
تاریخ: 1396/09/21
a_javadiamoli_esra
✅ حضرت معصومه در بیانات علامه مصباح
🔸اگر مردم میدانستند و قدر #حضرت_معصومه (س) را میشناختند، دور حرم ایشان یک خندق حفر میشد.
یعنی از بس میآمدند خاک های اطراف حرم ایشان را بر میداشتند، یک خندق دور حرم پدید میآمد.
نمیدانند این خاک چقدر ارزش دارد!
۱۳۹۰/۰۷/۲۴
🔸 من هيچ کاری سراغ ندارم که از عنايت حضرت معصومه حل نشود، گدایی در خانه حضرت معصومه خيلی فايده دارد.
۱۳۹۴/۰۸/۱۸
🔸️آیت الله بهجت (ره) میفرمودند که سؤال شد که آيا حضرت معصومه (س) فقط برای اهل قم شفاعت میکنند یا برای ديگران هم شفاعت میکنند؟ شفاعتشان برای دیگران هم مؤثر است؟ فرمودند که برای اهل قم میرزای قمی کافی است، صاحب قوانین که مرقدشان در شیخان است، اين برای اهل قم کافی است، حضرت معصومه (س) برای همه شفاعت میکنند.
۱۳۹۰/۷/۱۷
🌸برکات این قبر مطهر
آیت الله مصباح :
🔸️من مکرر این تعبیر را از مرحوم #آیت_الله_بهجت رضوانالله علیه شنیدم؛ ایشان بعضی از مطالب را یک مقداری با ابهام میگفتند که اشخاص و ابطال قضیه درست شناخته نشوند، مصلحت میدانست میفرمودند، سؤال شد، چه کسی سؤال کرد نمیفرمودند که چه کسی هست، از چه کسی سؤال کرد، آن را هم نمیفرمودند؛ سؤال شد که #حضرت_معصومه سلامالله علیها فقط برای مردم قم شفاعت میکنند یا برای همه مسلمانها؟ جواب دادند برای مردم قم میرزای قمی کافی است، حضرت معصومه برای همه #شفاعت میکنند.
🔹️گویندهای میگفت؟ اگر ما شیعیان برکات این قبر مطهر و این مزار شریف را می دانستیم و درست درک میکردیم شاید اطراف صحن حضرت معصومه الان یک خندقی شده بود از بس از خاک این اطراف برای تبرک بر میداشتند منتها آن طوری که باید و شاید ما معرفت نداریم که در کجا زندگی میکنیم و چه برکاتی آنا فآنا نازل میشود.
🔺️بیانات آیتالله مصباح در جمع خادمان حرم امام رضا(حاملین پرچم گنبد امام رضا) به مناسبت دهه کرامت ۹۷/۰۴/۲۵
12.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ به یک معنا انقلاب ما با همه برکاتش یک گلی از گل های وجود حضرت #معصومه سلام الله علیها است
🔺️بخشی از بیانات مرحوم آیت الله مصباح یزدی درباره وجود مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها
📎به همراه تصاویری منتشر نشده از تشرف مرحوم آیتالله مصباح یزدی، به حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها
🌸🌸🌸🌸🌸
یا فاطمه اشفعی لی فی الجنّه...
فانّ لک عندالله شانا من الشّان...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مقام حضرت معصومه سلام الله علیها
در بیان علامه مصباح
۱۳۹۰/۰۷/۲۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش زوار حضرت معصومه سلام الله علیها در بیان آیت الله مصباح(ره)
زائری بارانی ام آقا بدادم میرسی؟
بی پناهم، خسته ام،تنهابدادم میرسی ؟
گر چه آهونیستم اماپراز دلتنگی ام
ضامن چشمان آهوهابه دادم میرسی ؟
ازکبوترهاکه میپرسم نشانم میدهند
گنبدو گلدسته هایت رابه دادم میرسی ؟
من دخیل التماس رابه چشمت بسته ام
هشتمین دردانه زهرابه دادم میرسی ؟❤️
🌕🌺🌕ولادت
🌕🌺🌕با
🌕🌺🌕سعادت
🌕🌺🌕امام
🌕🌺🌕مهربانی
🌕🌺🌕حضرت
🌕🌺🌕علی بن
🌕🌺🌕موسی
🌕🌺🌕الرضا
🌕🌺🌕برشما
🌕🌺🌕دوستان
🌕🌺🌕عزیز
🌕🌺🌕مبارک
🌕🌺🌕باد
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
💐 ولادت امام رضا علیه السلام
✍ امام رضا (علیهالسّلام) بنا به قول مشهور در 11 ذی القعده 148 هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. برخي از مورخان و سيره نگاران، تاريخ تولد آن حضرت را در يازدهم ذی الحجه سال 153 و برخي ديگر يازدهم ذي القعده سال 151 و يا سال 153 قمري ذكر كردهاند، وليكن معروف و مشهور ميان علما، يازدهم ذی القعده سال 148 قمري، چند هفته پس از شهادت جدش امام جعفرصادق(علیهالسّلام) ميباشد.(1)
✅ كنيه آن حضرت، ابوالحسن است و چون كنيه امام موسي بن جعفر(علیهالسّلام) نيز ابوالحسن بود، كنيه امام رضا (علیهالسّلام) را ابوالحسن ثاني ميگويند.
✅ لقبهاي شريفش عبارتند از: رضا، صابر، رضي، وفي، فاضل و صديق. اما لقب "رضا" شهرت بيشتري دارد و آن حضرت را از اين جهت "رضا" ناميدند كه پسنديده خدا در آسمان و مورد خرسندي رسول خدا صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهمالسلام در زمين بود و دوستان و دشمنان به اتفاق از وي خشنود و راضي بودند. (2)
✅ تولد امام رضا (علیهالسّلام) را برخي از معصومان پيش از وي، پيشگويي كرده و به آن بشارت داده بودند. از امام صادق (علیهالسّلام) در اين باره احاديث چندي وارد شده است. از جمله عبدالله بن فضل هاشمي روايت كرده است که: مردي از اهالي طوس در محضر امام جعفرصادق (علیهالسّلام) نشسته بود و آن حضرت به وي فرمود:
🌷 به زودي از صلب فرزندم موسي، مردي به دنيا ميآيد كه مورد خشنودي خداوند سبحان در آسمان و خرسندي بندگانش در زمين خواهد بود. در سرزمين شما از روي ستم و دشمني مسموم و كُشته ميگردد و در همان جا غريبانه به خاك سپرده مي شود.
🌹 آگاه باش! هر كسي وي را در غربتش زيارت كند و بداند كه او امام و پيشواي شيعيان پس از پدرش بوده و از جانب خداوند متعال مفترض الطاعه ميباشد، همانند كسي است كه رسول خدا صلی الله علیه و آله را زيارت كرده باشد.(2)
(1) شیخ مفید، الارشاد، ص 591.
(2) زندگاني چهارده معصوم (ترجمه اعلام الوري)، ص 423.
🌹امام خمینی(ره)
♦️مأمون حضرت رضا (ع) را با آن همه تزویر و سالوس و گفتن «یا ابن عم» و «یا ابن رسول اللَّه» تحت نظر نگه می دارد! که مبادا روزی قیام کند و اساس سلطنت را درهم بریزد. چون پسر پیغمبر(ص) است و در حق او وصیت شده، و نمی شود او را در مدینه آزاد گذاشت. حکام جائر سلطنت می خواستند، و همه چیز را فدای این سلطنت و امارت می کردند؛ نه اینکه دشمنی خصوصی با کسی داشته باشند.
♦️چنانکه اگر امام (ع)، نعوذ باللَّه، درباری می شد، کمال عزت و احترام را به او می گذاشتند، و دستش را هم می بوسیدند.
📚ولایت فقیه، ص: 152
🌹حضرت رضا، علیه السلام، به حضرت جواد، سلام اللّه علیه مرقوم فرمود:
«شنیدم غلامان تو وقتى سوار مى شوى، تو را خارج مى کنند از در کوچک، آنها بخل مى کنند و مى خواهند تو به کسى چیزى ندهى. به حق من بر تو که بیرون رفتن و داخل شدنت نباشد مگر از در بزرگ. و وقتى سوار شدى همراه خود طلا و نقره بردار و هیچ کس از تو سؤالى نکند مگر آنکه به او عطا نمایى. و از عموهاى تو هر کس از تو سؤالى کرد، کمتر از پنجاه دینار به او مده، و اگر بیشتر خواستى بدهى، اختیار با تو است. و من اراده کردم به این امر اینکه خداوند مقام تو را رفیع فرماید، پس انفاق کن و ترس مکن که خداوند بر تو سختگیرى فرماید.
شرح چهل حدیث، ص403
🌹این را علیبنموسیالرضا انجام داده...
♦️امام خامنه ای :
«عمر مبارک #امام_رضا (سلاماللهعلیه) تقریبا پنجاه و پنج سال بوده است - یعنی از سال ۱۴۸ که سال شهادت امام صادق (علیهالسلام) است تا سال ۲۰۳ - تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدت عمر نسبتا کوتاه انجام گرفته است.
♦️ از این مدت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریبا نوزده سال - مدت امامت این بزرگوار است؛ اما همین مدت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تاثیری که در واقعیت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقی اسلام و پیوستن به #اهلبیت (علیهمالسلام) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است.
♦️آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علیبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدت اختناق هارونی که در روایت دارد که میگفتند: و سیف هارون تقطر دما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اول امامت علیبنموسیالرضا (علیهالسلام) است.
بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علیبنموسیالرضا است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکر #ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور #بنیعباس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را #علیبنموسیالرضا انجام داده.»
۱۳۹۲/۰۶/۲۶
🔸 بنده راجع به زندگی #حضرت_رضا ع كار كردهام، یک نوشتهاى هم اتفاقاً دارم، بخصوص یکوقتی هم پيامى راجع به حضرت به يك كنگرهاى دادهام؛ چند تا نكتهى مهم در آنجا آمده اما آن نکات مهم در رادیو و غیره براى مردم اشاره نمیشود چون در دسترس نبوده توجه نشده است؛ خوب بالاخره اگر چنانچه دربارهى زندگى #امام_رضا يك نكتهاى وجود دارد كه يك نفرى حالا در طول زمان گشته آنرا پيدا كرده است در يك سخنرانى، يك پيامى هم گفته است. اين بايد مورد استفاده قرار بگيرد!
🗓
رهبر معظم انقلاب؛ ۱۳۶۳/۰۵/۱۸💬 بخشهایی از این پیام که قبلاً در کانال خانه طلاب منتشر شده را میتوانید در لینکهای زیر بخوانید. 1⃣ بخش اول پیام 2⃣ بخش دوم پیام 3⃣ بخش سوم پیام 4⃣ بخش چهارم پیام 🌀🌀 خانه طلاب جوان 🔰🔰
🌺🌺اگر بخواهیم از حیات امام رضا یک پیام استخراج کنیم؛ آن پیام چیست؟
🌺رهبر معظم انقلاب: «پیام زندگی علیبنموسیالرضا(ع) چیست؟ ما که نباید فقط به مرقد امام علیبنموسیالرضا اظهار ارادت کنیم؛ او امام ماست، زندگی او برای ما درس است، از زندگی او باید درس بگیریم.
🌺 زندگی او برای ما یک پیامی دارد، آن پیام چیست؟ من آن پیام را در یک کلمه خلاصه میکنم. بدانید پیام زندگی پرماجرای علیبنموسیالرضا علیهالصّلوةوالسّلام به ما عبارت است از
#مبارزهی_دائمی_خستگیناپذیر.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 شرح حدیثی از امام رضا (علیهالسلام)
❤️راه جذب دلها، منتقل کردن سخن نیک اهلبیت (علیهمالسلام)
♦️رهبرمعظم انقلاب: امام علیبنموسیالرّضا (علیه الصّلاة و السّلام) به یکی از یاران خود فرمود: «رحم اللَّه عبدا احیا امرنا»؛ رحمت خدا بر آن کسی که امر ما را، مطلب ما را زنده کند. این راوی میگوید: «فقلت له کیف یحیی امرکم»؛ چه جوری میشود که امر شما، مطلب شما، موضوع مورد اهتمام شما زنده شود؟ «قال یتعلّم علومنا و یعلّمها النّاس»؛ علوم ما را فرا بگیرند، معارف اهلبیت را فرا بگیرند، آن را به مردم، به دلهای مشتاق، به ذهنهای جستجوگر منتقل کنند. «فانّ النّاس لو علموا محاسن کلامنا لاتّبعونا».(۱)
♦️برای گسترش معارف اهلبیت هیچ لازم نیست شما به این در و آن در بزنید؛ هیچ نیازی ندارد به بداخلاقی کردن و متعرض این و آن شدن؛ همین اندازه کافی است که معارف اهلبیت را درست فرا بگیریم، آن را به دیگران منتقل کنیم. این معارف توحیدی، این معارف انسانشناسی، این معارف فراگیر نسبت به مسائل زندگی بشر، خود جذاب است، دلها را جذب میکند، آنها را دنبال راه ائمه به راه میاندازد.
۱۳۸۹/۰۸/۰۳
١) معانی الأخبار، شیخ صدوق
❓چرا #امام_رضا (ع) ولایت عهدی مأمون را پذیرفت؟
✍️پاسخ :
قیام های زیادی در مناطق اسلامی توسط علویان گزارش می شد. همچنین مأمون با کشتن برادر و بی حرمتی نسبت به او، ناخشنودی عباسیان را دو چندان کرده بود و او نمی توانست با حمایت عباسیان این قیام ها را سرکوب نماید .
از سویی دیگر؛ نفوذ معنوی و فرهنگی اهل بیت همواره خطر بزرگی برای خلفا به حساب می آمد و آنگاه که مقر خلافت از محل زندگی معصومین(علیهم السلام) دورتر می شد این خطر را بزرگتر بود
پس مامون باید تدبیر اساسی و بنیادی می اندیشید تا بتواند هم قیام علویان را خاموش کند و نیز خطر نفوذ شخصیت بزرگ خاندان اهل بیت(ع) را نیز از میان بردارد. بنابراین تصمیم گرفت، با دعوت از امام علی بن موسی الرضا(ع) هم علویان را ساکت کند و هم امام را از نزدیک زیر نظر بگیرد و اجازه هر نوع فعالیتی را از ایشان سلب کند .
✅چنان چه در تاریخ آمده است حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام با #اجبار و #اکراه از مدینه منوره هجرت کردند و در پذیرش ولایت عهدی مأمون عباسی مکره و مضطر بودند و تحت اختیار امام این مسأله صورت نگرفت ولی در عین حال امام برای این که حتی با این عنوان اجباری احیاناً در مظالم حکومت عباسیان شریک نباشد و مردم هم این مساله را بفهمند برای پذیرش ولایت عهدی خود شرطی را قرار دادند و آن عدم دخالت در امور اجرایی و مسائل حکومتی بود.
🔺ناگفته نماند که ولایت عهدی از ناحیه امام رضا(ع) نیز برکاتی در بر داشت از جمله این که موجب بسط و گسترش معارف اهل البیت علیهم السلام شده و امتیاز علمی و مراتب معنوی این خاندان بر بسیاری آشکار شد. و همچنین شیعیان توانستند نفسی تازه کنند.
🗓مطالعه بیشتر👇
https://www.pasokhgoo.ir/node/3971
#پرسمان_تاریخی
🔴طلاب پاسخگو🔰
@tollabe_pasokhgoo