مراقب ریشههای این درخت باش!
آیت الله مصباح ؛
🔸️[اعتقادات اساسی] اصلی ترین پایههای مربوط به سعادت بشر است. امور اعتقادی، بنیادیترین و ریشهایترین مسائل در ساختمان روحی و ایمانی انسان است؛ درست مانند ریشههای درختی تناور که حیات درخت بسته به حیات و زنده بودن آن است. به همین جهت، به این امور «اصول» میگویند [که در عربی] به معنی«ریشهها» است.
🔸️چراییِ تشبیه اینگونه امور به ریشه درخت و «اصول» نامیدن آن، [با] توجه به ویژگیهای موجود در ریشه درخت است. ریشه درخت اگر سالم باشد و مواد مُغذّی به درخت برساند، درختْ زنده خواهد بود. حتی اگر شاخوبرگهای درخت خشک و سوخته باشد، ولی ریشه سالمی داشته باشد، باز هم امید به سبز شدن مجدد آن هست. ولی اگر ریشهاش بهكلی پوسیده شود یا سوخته و از بین رفته باشد، دیگر هیچ امیدی به حیات و سبز شدن و میوه دادن آن درخت نیست.
🔸️اعتقادات اصلی، همچون توحید، شناخت صفات الهی، اثبات عدل خداوند، نبوت، معاد، و اعتقاد به امامت، ازجمله ریشههای حیاتی دین ماست. در میان این امورِ اصلی، ریشهایترین و اصلیترین آنها، توحید است. اعتقادات دیگر، جلوهای از همان توحید است.
🔸️توحید، اساس دین است. به بیان علامه طباطباییرضیاللهعنه، اگر ما همه دین را خلاصه كنیم، در یك كلمه، میشود «توحید» و اگر «توحید» را بسطش بدهیم، میشود همه دین. بنابراین، قبل از هرچیز باید تمام تلاشها معطوف به این اصلیترین اعتقاد باشد و آن را از هر گزند و انحرافی، سالم و زنده نگه داریم و موانع تحقق آن را برطرف سازیم.
🔸️اگر توحید، سالم بوده و حیات داشته باشد، میتوان سلامت دیگر اعتقادات را انتظار داشت؛ چراکه سلامت آن اعتقادات و سپس همه شاخوبرگها، از سلامت توحید سرچشمه میگیرد. اگر این اصل (ریشه) ضربه خورد و خشكید، سایر عقاید و شاخ و برگهای درختِ دین نیز از بین خواهد رفت.
📚 صهبای حضور، صفحه ۳۱۲
مکتب مصباحیه
استاد منوچهر محمدی:
علامه مصباح، متفکر اسلامی که به اندیشه های اسلامی و غربی مسلط بود و نظم فکری داشت و جا دارد عنوان مکتب مصباحیه را برای او بدانیم.
در دوره اصلاحات به من در قم گفت برخی مراجع گفتند چرا اصرار داری روی خشونت در اسلام تاکید کنی.
گفتم چون آنها ( اصلاح طلبان) بدنبال( ترویج تساهل و تسامح و ) انکار این بخش از اسلام اند.
🌸🌸🌸🌸🌸
9.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلمی از جمع آوری پیکر شهدای هواپیمای مسافربری در سال ۶۷
🔴۱۲تیر؛ سالروز سرنگون شدن هواپیمای ایرباس ایرانایر و جان باختن تمام ۲۹۱ سرنشین از جمله ۶۶ کودک این پرواز توسط ناو آمریکایی بر فراز خلیجفارس
🌹🌹🌹
🔴برخی ها مطرح کردند که چطور در جریان مراسم عید قربان، جشنی به اسم «جشن محفلیها» در ورزشگاه، با حضور پرشور "خانوادهها" برگزار میشود
ولی برای دیدن فوتبال، اسم ورزشگاه خط میخورد و نگران زیرساخت ها می شوند؟!
پاسخ در تصویر، بدون شرح واضح است
حاج مصطفی
از فحاشی در تماشای فوتبال
تا همدلی در جشنهای مذهبی
پیر زنی در قم با نخ ریسی، خمس و سهم امامش را نزد آیت الله سید محمد حجت کوهکمری (ره) میآورد، وقتی میخواست از اتاق بیرون رود عقب عقب میرفت و خیره خیره به آقا نگاه میکرد، آیت الله حجت دلیلش را پرسید؟
پیر زن گفت: می خواهم خوب قیافه شما را در خاطرم نگه دارم و روز قیامت شما را تحویل خدا بدهم و بگویم: خدایا! من جان کندم و خمس و سهم امامم را به این آقا دادم تا از دینم حفاظت کند، حال اگر او در این راه کم گذاشته او را مؤاخذه کن!
آیت الله حجّت خمس را زمین گذاشت و زار زار گریه کرد.
🌸🌸🌸🌸🌸
❗️پایتخت روی ویبره؛ هزار برج در تهران بر روی گسل ساخته شده است
🗣 رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات وزارت شهرسازی:
◀️ طبق مطالعات انجام شده حدود ۱۰۰۰ ساختمان بلند مرتبه بالای ۱۲ طبقه بر روی گسل ساخته شدهاند که نیمی از این ساختمانها در منطقه یک تهران واقع شدهاند./ ایلنا
😶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آیا مجازات #اکبر_طبری دو برابر بوده؟!
🔹رهبر معظم انقلاب: کسی که در قوهی قضائیه خیانت میکند و سلامت قوه را بهم میزند، «یُضَاعَف لَها العَذابُ ضِعْفَیْن»؛ او باید دو برابر مجازات بشود.
واقعاً جا دارد، برای خاطر اینکه او همان نمکی است که برای جلوگیری از فساد به طعام میزنندـ همان مثل معروف اگر خود این نمک فاسد شد، این جوری خواهد بود.لذاست که باید با او به شدت مقابله کرد. مسألهی سلامت خیلی مسألهی مهمی است. ۱۳۹۴/۴/۷
😶
🔴 سؤالی که مدیریت حوزه علمیه باید پاسخ دهد
🔻 حذف تشکلهای فعال حوزوی و طلاب انقلابی از فرصت دیدار با رهبر انقلاب، چرا ؟!
🔹 حمید رسایی: چهارشنبه دیدار طلاب حوزههای علمیه با امام خامنهای است. این دیدار فرصتی برای طلاب است تا با طرح دغدعههای خود، این ظرفیت عظیم را به عنوان یکی از بازوان مهم ولایت معرفی کنند اما علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب بر حمایت از طلاب و مجموعههای انقلابی، مطالبهگر، فعال و صریح، متأسفانه تا امروز مدیریت حوزه به مجموعههای مردمی حوزه و روحانیت برخوردار از این ویژگیها فرصتی برای طرح مباحثشان در این جلسه نداده و جالب اینجاست که حتی از این افراد برای حضور در جلسه دعوت هم به عمل نیامده و تا چند روز قبل، از اصل برگزاری این دیدار مهم اطلاع هم نداشتند! حتی شنیده میشود که با نظر مدیران حوزه، شاید مراسم دیدار، بدون فرصت طرح دیدگاه طلاب برگزار شود!
🔹 سؤال این است که آیا این رویه را باید از مصادیق تقویت بُعد انقلابی حوزه علمیه که مورد تأکید مکرر رهبر انقلاب بوده بدانیم یا از مصداق انقلابزدایی از حوزه که از جمله هشدارهای امام خامنهای است؟
🔹 چند سال قبل هم که بعد از مدتها، فرصت دو دیدار برای حوزویان فراهم شد. متأسفانه در آن دیدارها هم به دلیل حذف بدنه کُنشگر حوزه و روحانیت فعالِ در میدان فتنهها، مباحث طرح شده در برابر امام جامعه که میتوانست زمینه طرح برخی مباحث را فراهم و فرصتی برای حوزه باشد، از غنای کافی برخوردار نبود و سبب انتقادات زیادی به مدیریت جلسه شد.
🔹 بر خلاف دیدار طلاب با امام خامنهای که سخنرانانش را طیف اداری و منتخب مدیران حوزه تشکیل میدهند و اکثر مطالبشان کلی و غیرمرتبط با دردهای جامعه است، جلسات تشکلهای دانشجویی با رهبری، خیلی صریح به بیان مسائل روز و مرتبط با مردم میپردازد به طوری که برای امام جامعه، زمینه اعلام موضع در آن موارد، رفع برخی شبهات فراهم میشود و جایگاه این تشکلها را بین مردم بالا میبرد.
🔹 یکی از برکات جلسات امام خامنه ای با فعالان انقلابی، برجسته شدن مطالبات و مشکلات ریشهای و تزلزل در جایگاه سایهنشینان و افراد رسوب کرده در مناصب حساس است که یکی از دلایل اصلی حذف بدنه زنده اجتماعی سیاسی حوزه علمیه از جلسات مذکور را همین موضوع باید دانست.
🔹 بی تردید آنچه مطلوب و مقصود اصلی امام خامنهای از برگزاری این جلسات است، طرح مسائل و مشکلات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی داخلی حوزههای علمیه و مهمتر از آن جلوگیری از حذف حوزه از معادلات و عرصههای ضروری جامعه است.
🔹 این مسئله مهم، یعنی ضرورت حضور حوزویان در میدانهای گوناگون و جلوگیری از سکولار شدن حوزه، در سیره عملی و علنی رهبری انقلاب نمایان و آشکار است.
🔹 ظاهرا مدیریت حوزه با همه دلسوزیها از این مهم غفلت دارد در حالی که یکی از رسالتهای اساسی مدیریت حوزه علمیه همین است. بنابر این توقع این است که مدیریت حوزه، بیاعتنا به مصلحتاندیشیهای ناموجه، باید جلوی #انقلابزدایی از حوزه را بگیرد.
😶😑
حتی نسبت به جان آدم ها هم تبعیض قائل هستند فکر نکنید خیلی انسان گرا و اخلاقی زیست می کنند
وقتی می گوییم طرف اعدام شده، قاچاقچی بوده یا مجاهدینی؛ سریع می گویند اصلا نفس اعدام بد هست
اما این ایده مترقی و اخلاق گراشون برای ترورهای هر روزه در خاش و سراوان خاموش میشه و نمی گن اصلا نفس ترور بده
راستش را بخواهید ته دل شون از خون ریزی، بدشان هم نمی آید مهم این است خون چه کسی باشد
سجاد بلوکات
😶