آیت الله علوی بروجردی:
نقدپذیری از اوصاف مومن است / مومن کسی است که اگر نقدی به او شد، به آن نقد و تذکر بها می دهد
آیت الله علوی بروجردی در ابتدای جلسه درس امروز خود (1402/02/05) که به شرح نهج البلاغه می پردازند، بیان داشتند: در کلمات نورانی وجود مقدس امیرالمؤمنین صلوات الله و سلامه علیه در اوصاف متقین هست که «ولَا يُضِيعُ مَا اسْتُحْفِظَ» مومن فرصت ها را از دست نمی دهد و مهم این است ما که شیعه ی امیرالمؤمنین هستیم، این صحبت ها را آویزه ی گوشمان کنیم و به آنها عمل کنیم.
ایشان با بیان اینکه بعد از رحلت پیامبرگرامی اسلام فرصت های زیادی را شیعه از دست داده است، اظهار داشتند: ما باید بتوانیم بعد از گذشت هزار و چهارصد سال، معرف همین کلمات آقا امیرالمؤمنین باشیم، در حالی که دیگران این کلمات را نداشتند و الان می بینیم در عمل به این کلمات از ما جلوتر هستند و در زمینه های مختلف اقتصادی و تکنولوژی نیز پیشرفت های قابل توجهی داشته اند.
معظم له بیان داشتند: عمر برخی از این کشورها به چند صد سال نیز نمی رسد، اما متاسفانه ما در امور اقتصادی، تابع پول آنها شده ایم! چرا نباید بر عکس باشد و آنها در اقتصاد تابع ما باشند؟! آنها این کلمات و معارف را نداشتند، آنها این امامان و رهبران را نداشتند، ولی ما این معارف را داریم و باید از آنها استفاده نماییم!
ایشان با بیان اینکه باید نهج البلاغه در زندگی ما نقش داشته باشد، اظهار داشتند: متاسفانه نهج البلاغه در زندگی ما، در عملکرد ما، نقشی ندارد، ما امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب را دوست داریم، برای سیدالشهدا هم گریه می کنیم ولی دیگران در عمل به کلام آنها از ما جلوتر هستند، اینکه آقا امیرالمؤمنین در وصیتشان می فرماید: « اللّه َ اللّه َ في القرآنِ ، لا يَسبِقُكُم بالعَمَلِ بهِ غَيرُكُم»، این کلام، خودش معجزه است! ای مردم به گوش باشید، قرآن را رها نکنید و دیگران در عمل به قرآن بر شما سبقت نگیرند!
آیت الله علوی بروجردی سپس در ادامه شرح نهج البلاغه اظهار داشتند: حضرت امیرالمومنین در ادامه خطبه در اوصاف مومن می فرماید «وَ لَا يَنْسَى مَا ذُكِّرَ» مؤمن هیچوقت تذکری را که به او دادند، فراموش نمی کند.
ایشان نقدپذیری را از اوصاف مومن برشمرده و اظهار داشتند: مؤمن کسی است که در هر طبقه ای باشد، چه مسئول باشد و چه انسان عادی باشد، وقتی از او نقد و اشکالی گرفتند، نسبت به آن انتقاد، پذیرش دارد و لاینسی، یعنی فراموش نمی کند و لذا اگر عیبی در کارش باشد سعی می کند آن عیب را برطرف نماید. به گفته مولا امیرالمومنین مومن کسی است که اگر نقد شود، به این نقد و تذکر بها بدهد و به آن عمل کند و در صدد رفع اشکال خود بر آید.
معظم له ادامه دادند: از این فراز «وَ لَا يَنْسَى مَا ذُكِّرَ»، دو مطلب می توان برداشت کرد که اولا المومن مرآة المومن، مؤمن برای مؤمن مانند آینه است و لذا اگر دید راه خطا می رود، باید تذکر بدهد، و دیگری اینکه اگر کسی نقدی کرد، مومن باید به آن نقد بها داده و ترتیب اثر دهد، اینکه تنها بشنود و به اشتباه خودش ادامه بدهد، این از صفات مومن نیست.
ایشان اظهار داشتند: نقد کردن در دنیای امروز دلیل بر ارزش نقد شونده است یعنی اگر نقد شونده ارزش نداشت نقدش نمی کردند، همانطور که اگر یک کتاب یا یک فیلم، ارزشمند نباشد، کسی بر آن نقدی نمی نویسد، همینطور اگر شخصی را مورد نقد قرار می دهند، معلوم می شود که علاقه دارند تا آن شخصیت اشکال خود را برطرف نماید.
📚 درس خارج فقه:
تاریخ: 1403/02/05
#صفات_مومن #شرح_نهج_البلاغه
#آیت_الله_علوی_بروجردی
🌐 http://alaviboroujerdi.ir/
💠 مشروح بیانات مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی، پیرامون اتفاقات اخیر و عملکرد روحانیت
در درس اخلاق بتاریخ چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسجد اعظم:
آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی با اشاره به حدیث امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند:
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : زَلَّةُ العالِمِ كانكِسارِ السَّفينَةِ تَغرَقُ ، و تُغرِقُ. ( بحار الانوار، ۳۹ ، ۵۸)
امام على عليه السلام می فرمایند: لغزش عالم مانند شكسته شدن كشتى است كه سرنشينان خود را غرق مى كند و خودش هم غرق مى شود.
اشتباه عالم مانند اشتباه فرد عادی نیست.
( فکر و عمل اشتباه او ) عده ای را منحرف میکند، مانند علی محمد باب، دین مردم را سست ( و منحرف ) میکند.
در عصر حاضر، عالِم را روحانی خطاب میکنند.
روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست. باید فکر و عمل و خواب و همه چیز او به معنویت مربوط باشد. روحانی برای دنیا حرکت نمیکند.
روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند.
برگردد آنکه با هوس کشور آمده است
سر ناورد به افسر شاهی گدای ما
زندگانی عالمان را بخوانید. سید نعمت الله جزائری چه گونه زندگی میکرد؟
آه ، من خجالت میکشم.
بعضی میگویند نمیشود. خب برای چه طلبه شده اید؟
اگر برای دنیا آمده اید، بروید. نتیجه عکس دارد. می آیند؛ گمراه میشوند؛ قومی را به گمراهی میکشند.
داستان شقرانی که از موالی امام صادق علیه السلام است را خوانده اید و میدانید!
امام است، تقیه میکند، رفته است پیش منصور. شقرانی از امام درخواست وساطت برای معیشتش را دارد. شرابخوار است اما امام که جانم به فدایش، قبول میکند.
کار که حل شد امام فرمودند:
إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَحْسَنُ لِمَكَانِكَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِيحَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ قَبِيحٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَقْبَحُ لِمَكَانِكَ مِنَّا
. ( بحارالانوار، ۴۷، ۳۵۰)
خوبی از همه خوب است، اما از تو خوبتر چون به ما منسوب هستی و بدی برای همه بد است، اما از تو بدتر زیرا که تو منسوب به ما هستی.
تو از شيعيان امام صادق علیه السلام هستی ( بایست مراقب رفتار و کردارت باشی)
امام علیه السلام پندی دیگر هم برای ما دارد:
کسی که خلاف میکند با اشاره و تلویحا به او تذکر دهیم.
نگوییم نمازت باطل است. بگوییم در رساله این را ، اینطور خواندهام.
وظیفه ما خیلی سنگین است.
خطا اگر در حوزه باشد بسیار بد است. اگر برای آبادانی دین کاری نمیکنیم، دین را خرابتر نکنیم.
آقایی که میخواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود.حتی الامکان اگر برای آبادانی دین کاری نمیکنیم، خرابتر نکنیم.
ان شاءالله موفق باشیم که مردم را هدایت کنیم و شرط آن ابتدا هدایت خودمان است.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
🌐 مطالعه متن کامل خبر در وبسایت معظم له.
| سایت | تلگرام | ایتا | اینستگرام | رادیو مرجعیت |
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
🔺نامه #امام خمینی(ره) به آیت الله آقا سید مصطفی خمینی(ره) از ترکیه و توصیه هایی جالب توجه
📚صحیفه امام ، ج۱ ، ص۴۳
😶
إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاهَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاهَ وَهُمْ رَاكِعُونَ * وَمَن يَتَوَلَّ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فَإِنَّ حِزبَ ٱللَّهِ هُمُ ٱلغالِبُونَ (مائده۵۵ ،۵۶)
ترجمه: همه کاره تان فقط خداست و پیامبرش و مؤمنانی (مانند علیبنابیطالب) که نماز را با آدابش می خوانند و در حال رکوع صدقه میدهند.*هرکه خدا و پیامبرش و اینطور مؤمنان را به سرپرستیِ خودش بپذیرد، از حزب خداست؛ و حزب خداست که پیروز است.*
🕋 #معارف_قرآن | شرط حزب اللهی بودن
آیت الله مصباح :
🔸️[بر اساس این آیه شریفه] فقط خدا (جل و علا) و رسول و علی (علیهماالصلاة و السلام) صلاحیت ولایت بر شما را دارند. اگر کسانی موفق شدند این ولایت را در خودشان به وجود بیاورند و رابطه قلبی با آنها برقرار کردند، خداوند یک لقب به آن ها می دهد؛ آن لقب چیست؟ حزب الله.
🔸️آن هایی که می خواهند حزب اللهی باشند، [می بایست پیوند قلبی شان] با خدا (جل و علا) و رسول و علی (علیهما الصلاة و السلام) محکم تر باشد. کسانی که این رابطه را احساس می کنند و می فهمند که قلبشان با قلب مقدس ولیعصر (علیهالسلام) ارتباط دارد. آن کسانی که این محور را داشته باشند [و حزب اللهی باشند،] آن وقت خداوند می فرماید: مطمئن باشید که پیروز، همین ها هستند.«فان حزب الله هم الغالبون»
۱۳۸۳/۱۱/۰۲
🌸🌸🌸🌸🌸
«وَ لَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَى أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُون» (انعام، ۴۲)
ترجمه: برای مردمانِ قبل از تو پیامبران متعددی فرستادیم؛ ولی ایمان نیاوردند. پس گرفتار سختی و رنج شان کردیم تا به خودشان بیایند و به درگاه ما زاری کنند.
🕋 #معارف_قرآن | به سختیها متفاوت نگاه کن!
آیت الله مصباح :
🔸️ما انسان ها برخی چیزها را نامطلوب و شر حساب می کنیم اما خدای متعال آنها را مقدمه خیرات قرار داده است.یکی از این نعمت ها آن است که خدا هدایت افراد را با گرفتاری ها و سختی هایی همراه می کند. مضمون برخی از آیات قرآن کریم هم همین است که او هرگاه پیامبری را برای جامعه ای فرستاده، مردم آن جامعه را گرفتار سختی ها و مشکلاتی کرده است.
فروردین ۱۳۹۹
🌸🌸🌸🌸🌸
«یا بَنى آدَمْ خُذُوا زینَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِد...» (اعراف، ۳۱)
ترجمه: فرزندان آدم! آراستگی ظاهری و باطنی تان را در هر نماز رعایت کنید.
🕋 #معارف_قرآن | به احترام مومنان
🔸️مؤمنین وقتى که در مجامع اسلامى که معمولا در مسجد تشکیل مى شود شرکت مى کنند، مى بایست ظاهر آراسته اى داشته باشند که دیگران میل و رغبت مصاحبت و گفتگو با آن ها را داشته باشند.
🔸️در روایات زیادى آمده است که پیامبر گرامى (صلى الله علیه وآله) هنگامى که در مجامع مسلمان ها حضور پیدا مى کردند و یا حتى براى ملاقات یک نفر مى رفتند، سر و وضع خودشان را مرتب می کردند و حتى اگر آینه اى در دسترس نبود در آب صاف و زلال نگاه مى کردند تا متوجّه وضع سر و صورت خود بشوند و در ملاقات خود سر و صورت شان آشفته و ژولیده نباشد.
📚اخلاق در قرآن، آیت الله مصباح،
جلد۲، صفحه۲۵۸
🌸🌸🌸🌸🌸
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - ۵ رديبهشت ۱۳۸۰
🔸دیدار علی عابد زاده و گزارشی از پرونده قضایی پرواز شماره ۷۴۶ هواپیمایی آسمان که در حال پرواز از فرودگاه اصفهان به سمت تهران ساعت۱۱ شب۲۰ مهر۱۳۷۳ در حوالی نطنز سقوط کرد و همه ۵۹ مسافر و هفت خدمه پرواز آن کشته شدند و در دیوان عالی کشور بر علیه او رای صادر شده و سعایت از نحوه مدیریت احمدرضا کاظمی در هواپیمایی ایران ایر و تحلیل مدیریت رحمان دادمان با محمود حجتی در وزارت راه و ترابری (شلیک موشک به هواپیمای اوکراینی در زمان مسئولیت او را بیاد بیاورید و انکارهای او در تلویزیون و مصاحبه هایش را)
🔸استمداد مرتضی رستمی عکاس برای اینکه هاشمی از وزارت اطلاعات بخواهد عکس های باارزش او را که ضبط کرده به او اعاده کند.
🔸دیدار شیخ عبدالله بن حسین الاحمد رییس وقت مجلس یمن
🔸دیدار شیخ محمد بن ابراهیم بن جبیر رییس مجلس مشورتی عربستان
🔸دیدار سلیم زعنون رییس مجلس حکومت خودگردان فلسطین
🔸تشکیل جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی
🔸روایت هاشمی از انتشار عمومی خبر قتل یک شخص توسط محسن فلاحیان و استفسار کیفیت قضیه توسط هاشمی از شیخ علی فلاحیان
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ آقاى [علی] عابدزاده، مديرعامل شركت [هواپیمایی] آسمان آمد.گزارش نظر ديوان عالى كشور در مورد پرونده سقوط هواپيما[اصفهان - تهران] را داد كه به نفع او نيست و گفت، آقاى [احمدرضا] كاظمى، [مدیرعامل شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی]، در هما خوب كار نكرده و آقاى [رحمان] دادمان، [وزیر راه و ترابری]، بهتر از آقاى [محمود] حجتى در وزارت كار مىكند و از من به خاطر حمايتهايم از او تشكركرد.
⭕️ آقاى[مرتضی] رستمى، عكاس وزارت ارشاد قبل از انقلاب [فرهنگ و هنر] آمد و گفت، عكسهاى باارزشى داشته كه [وزارت] اطلاعات، آنها را برده است؛ درخواست برگرداندن آنها را داد.
⭕️ [آقاى شيخ عبداللهبنحسين الاحمد]، ریيس مجلس يمن و همراهان آمدند. يكى از مُفتيان هم همراه بود. از حمايت ايران از فلسطينىها قدردانىكرد. ازكمكارى اعراب در حمايت از مردم فلسطين انتقادكردم.
⭕️ عصر [آقای شيخ محمدبنابراهيم بنجبير]، ریيس مجلس [مشورتی] عربستان آمد. دربارة فلسطين و انتفاضه و نفت و همكارى مسلمانان در اين مسایل مذاكره كرديم وگفتيم، همكارى در اوپك بين عربستان و ايران، آثار مهمى داشت و مىتواند در فلسطين تكرار شود.گفت، آمريكا دنبال تصويب قانونى است كه به موجب آن،شركتهاى آمريكايى، اعضای اوپك را براى خسارتهايشان، تحت پيگرد قرار دهند.گفتم، اگر بناى پيگيرى باشد، كشورهاى نفتخيز مىتوانند بيشتر از آنها ادعاى خسارت نمايند.
⭕️ آقاى سليم زعنون، ریيس مجلس حکومت خودگردان فلسطين آمد.گفت، آقاى [بیل] كلينتون، [رییسجمهور سابق آمریکا]، در آخرين جلسه كمپ ديويد [دوم]، بعد از آنكه [یاسر] عرفات، [رییس سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)]، پيشنهادهای يك طرفه او را رد كرده، به عرفات گفته كه در دولت آينده آمريكا، فشارهاى زيادى بر فلسطينيها وارد مىشود؛ شبيه آنچه كه امروز [آریل] شارون، [نخستوزیر اسراییل] انجام مىدهد. روند شروع مذاكرات صلح و سياست اعراب، بعد از جمال عبدالناصر، [رییسجمهور وقت مصر] را گفت و مشكلاتى كه حماس و جهاد، در راه اجراى سياستهاى عرفات ايجاد مىكنند و قبول كرد كه از اجراى قرارهاى صلح مأيوساند.
گفتم اگر چنين است، خوب است با اجماع، سياست مشتركي اتخاذ كنند. پيشنهاد خواهرخواندگي قدس و تهران و تأسيس صندوق اسلامى كمك براى فلسطين را داد.گفت، دول عرب فقط 40 ميليون دلار كمك كردهاند. نمونههايى از اشعارى كه خودش سروده را هديه كرد؛ شاعر نيرومندى است. پيشنهاد نمود كه تهران براى همكارى سوريه و [حکومت] خودگردان كمك كند و گفت، پيروزى حزبالله لبنان با كمك ايران مقدور شد. كنفرانس حمايت از انتفاضه، ختم و بيانيه پايانى منتشر شد. مجموعاً خوب برگزار شده است.
⭕️ هيأت امناى دانشگاه آزاد اسلامى، در دفترم جلسه داشت؛ با چندين مصوبه. خبر كشتهشدن يك نفر توسط [محسن فلاحیان]، فرزند آقاى [علی] فلاحيان، [وزیر اسبق اطلاعات]، در روزنامههاى امروز منتشر شد و فلاحيان بيانيهاى داد كه گروهى به فرزندش تهاجم كردهاند و او دفاع كرده است. شب از آقاى فلاحيان، تلفنى سئوال كردم گفت، نيروى انتظامى و دادگاه پى بردهاند كه حملهكنندگان از اشرار بودهاند و فرزندش محسن دفاع كرده، اما خبرها بهصورت شيطنتآميز پخش شده است.
😶
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پیام تصویری آیت الله جوادی آملی در رثای آیت الله #ابراهیم_امینی
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 6 #اردیبهشت ماه 1403 شمسی
🌙 16 #شوال 1445 قمری
☀️ #شمسی
➕ شهادت مهدی شاهآبادی از روحانیون انقلابی و نماینده تهران در اولین دوره مجلس شورای اسلامی (۱۳۶۳ش)
➕ درگذشت سیدرضا برقعی از مؤسسین دفتر نشر فرهنگ اسلامی و مؤلف کتب درسی دینی (۱۳۷۵ش)
➕درگذشت اختر عباس نجفی، عالم شیعه اهل پاکستان (۱۳۷۸ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت سید عبدالکریم بن احمد حلی، برادرزاده سید ابن طاووس و نویسنده کتاب فرحة الغری (۶۹۳ق)
➕درگذشت عبدالله مامقانی ،
فقیه، رجالی و نویسنده تنقیح المقال در علم رجال (۱۳۵۱ق)
➕درگذشت علیاکبر مرندی از عرفا و فقهای شیعه و شاگرد عارف کبیر، سیدعلی قاضی (۱۴۱۴ق)
#تقویم_علماء
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰شهادت حجت الاسلام و المسلمین "مهدی شاه آبادی" در جبهه جنوب(1363ش)
🔻 شهید حجت الاسلام مهدی شاه آبادی فرزند آیت اللَّه العظمی محمدعلی شاه آبادی از مراجع وقت و استاد عرفان حضرت امام خمینی(ره) و برادر آیت الله نصرالله شاه آبادی بود.
🔻 وی در ۶ مرداد ۱۳۰۹ش (۳ ربیع الاول ۱۳۴۹ق) در قم به دنیا آمد و در سال ۱۳۲۳ ش، تحصیلات علوم حوزوی را از مدرسه مروی تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۲۷ش در ۱۸ سالگی معمم شد.
🔸ایشان در 25 سالگی به درس خارج حضرات آیات عظام: سید حسین بروجردی، سیدمحمد رضا گلپایگانی، محمد علی اراکی و حضرت امام خمینی(ره) در قم راه یافت.
🔹 وی فعالیتهای سیاسی خود را از سال ۱۳۳۲ش آغاز کرد و پس از ارتحال آیت اللَّه بروجردی در تثبیت مرجعیت حضرت امام تلاش وافری از خود نشان داد و بعد از تبعید امام، مبارزات ضد رژیم خود را وسعت بخشید.
☄او چندین مرحله توسط مأموران طاغوت دستگیر شد که از این میان پنج بار اسیر زندان های مخوف رژیم گشت و یک بار هم تبعید شد.
⚡️ایشان در تحصن علما در سوم بهمن ۱۳۵۷ در دانشگاه تهران و خلع سلاح پادگانها نقش فعال ایفا کرد.
🔸 نمایندگی امام خمینی در بنیاد مستضعفان و نمابندگی مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۵۹ش از مسئولیتهای ایشان است.
◾️شهید شاه آبادی سرانجام در جریان بازدید از جزیره مجنون، در ۶ اردیبهشت 1363 (۲۵ رجب ۱۴۰۴ق) همزمان با شهادت امام کاظم (ع)، بر اثر اصابت ترکش خمپاره روحش آسمانی شد و در قطعه ۲۴ گلزار شهدای بهشت زهرای تهران و در یادمان شهدای ۷۲تن آرام گرفت.
#زندگی_نامه
#شهید_مهدی_شاه_آبادی
🌹🌹🌹
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مروری بر زندگی حجت الاسلام و المسلمین #شهید_مهدی_شاه_آبادی
🔺دیگه چه خبر؟!
▫️همسر #شهید_مهدی_شاه_آبادی:
🔅معمولاً وقتی آقایان گرفتاری پیدا می کنند ، مخصوصاً در کارهای دولتی ، دیگر وقت یا حوصله ای ندارند که به دیگران کمک کنند یا توجهی به آنها داشته باشند و می گویند روال عادی زندگی در حال گذشتن است.
💢اما ایشان وقتی گرفتاریشان زیادتر می شد ، هیچ کوتاهی ای در باقی کارها نمی کردند . وقتی به منزل می آمدند ، دوست داشتند از ساعت هایی که در منزل نبودند ، مطلع باشند و می پرسیدند که چه کار کردید ؟ چطور زندگی کردید ؟ این بچه ها کجاها رفته و چه کار کرده اند ؟ ... و تلاش می کردند که متوجه همه امور بشوند و کمک کنند .
📚 نشریه شاهد باران دی ماه ۱۳۸، ش۶۲، ص ۸۸.