«مسجد مادرشاه» بازار تهران، مرکز توجه مادران قاجاری
🔹اگر اهل بازار رفتن باشید، احتمالاً خواسته با ناخواسته گذرتان به این مسجد افتاده. مسجدی بسیار معروف در قلب بازار تهران که البته اغلب مردم در گیرودار خرید، معمولاً دقت چندانی به آن ندارند و نمیدانند که با یک اثر تاریخی ۲۰۰ساله مواجه هستند. از مسجد امام خمینی (ره) حرف میزنیم؛ مسجدی که هنوز هم خیلیها آن را به نام مسجدشاه میشناسند. البته برخلاف تصور عامه مردم، این شاه هیچ ارتباطی به پهلویها ندارد و نامش را از فتحعلی خان قاجار به ارث برده، یعنی مؤسس همین مسجد باشکوه و منحصربهفرد.
🔹برخیها روایت میکنند که فتحعلیشاه این مسجد را به درخواست مادرش میسازد و به همین سبب نیز این مسجد به نام «مادرشاه» شهرت پیدا میکند که بعدها پیشوند مادر میافتد و نام شاه بر آن باقی میماند!
🔸️گزارش کامل را اینجا بخوانید
⛽️ تولید ۴۰۰ میلیون لیتر بنزینِ پتروشیمی در دولت چهاردهم/ روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین بیکیفیت توزیع میشود!
🔹بنزینِ پتروشیمی، به بنزینی گفته میشود که از ریفرمیت پتروشیمیها به جای ریفرمیت پالایشگاهها تولید میشود.
🔹پیشتر در دولت تدبیر و امید معصومه ابتکار رئیس سازمان محیطزیست و بیژن زنگنه وزیر نفت مدعی سرطانزا بودن این بنزین شده بودند.
🔹اما طبق بررسیهای فرهیختگان، اکنون وزارت نفت روزانه ۵ الی ۵.۲ میلیون لیتر ریفرمیت، از دو پتروشیمی بندر امام و پتروشیمی نوری خریداری کرده تا بتواند تولید بنزین خود را افزایش دهد.
🔹بدین ترتیب، با فرض صحت ادعای معصومه ابتکار و بیژن زنگنه، در دولت چهاردهم تاکنون ۸۰۰ میلیون بنزین سرطانزا بین مردم توزیع شده است.
🔹درحالی وزارت نفت از افزایش تولید بنزین به روزانه ۱۲۵ میلیون لیتر خبر میدهد که ظرفیت پالایشگاهها برای تولید بنزین استاندارد فقط ۱۰۵ میلیون لیتر است؛ یعنی روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین بیکیفیت در جایگاهها توزیع میشود.
ملاقات آیت الله علیدوست با جرج جرداق در منزل شخصی جرداق در لبنان
کانال آیت الله علیدوست
https://eitaa.com/salsabeal
یونیفل: اسرائیل عمداً نیروهای ما را هدف قرار میدهد
🔹نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفل) امشب خبر دادند که ارتش رژیم صهیونیستی دیروز بخشی از حصار و ساختمان بتنی را در یکی از مواضع این نیروها هدف قرار داده است.
🔹نیروهای یونیفل تصریح کردند: تخریب عمدی و مستقیم ساختمانهای ما توسط ارتش اسرائیل، نقض حقوق بینالملل و قطعنامۀ ۱۷۰۱ است.
پایگاه آربیسی-اوکراین: اوکراین توافق ارتباطات هوایی با ایران را تعلیق کرد
🔹پایگاه آربیسی-اوکراین مدعی شده دولت اوکراین توافق ارتباطات هوایی با ایران را معلق کرده است. این پایگاه به نقل از ملنیچوک، نمایندۀ پارلمان اوکراین نوشت این تصمیم امروز توسط کابینۀ وزیران دولت گرفته شده است.
🔹مقام اوکراینی گفته توافق ارتباطات هوایی بین ایران و اوکراین روز ۶ جولای ۱۹۹۳ در تهران منعقد شده بود.
🔰عراقچی: شارمهد یک آلمانی تروریست بود
🔹وزیرخارجه: جمشید شارمهد رهبر یک گروه تروریستی بود. این واقعیتی است که دوستان ما در آلمان نادیده می گیرند و علاقه ندارند به آن اشاره کنند.
🔹شارمهد به انتخاب خود، مسئول انفجار یک مسجد در شیراز است که در آن چهارده نفر از حمله پنج زن و بچه کشته و بیش از ۲۰۰ تن نیز مجروح شدند.
🔹اعترافات شارمهد مربوط به قبل از دستگیری است نه بعد از دستگیری! زمانی که ایشان در آمریکا بود در مصاحبه با شبکه های تلویزیونی با افتخار از این عمل خود یاد می کند و می گوید ما با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شدیم و آنها را می کشیم. بنابراین جرم شارمهد به عنوان یک تروریست و قاتل ۱۴ نفر کاملا روشن است.
🔹علاقه مند هستم مقامات و جامعه آلمان این حقیقت را بپذیرند. اگر آنها فکر می کنند آقای شارمهد یک آلمانی است باید بپذیرند که او یک آلمانی تروریست است. البته از نظر ما ایشان یک فرد ایرانی بود زیرا ما تابعیت مضاعف را قبول نداریم. ایشان به عنوان یک ایرانی دستگیر و به ایران منتقل شده است و در بک محاکمه عادلانه براساس قوانین ایران به اعدام محکوم شده است.
🔹اطلاعاتی که داشتیم به مقامات آلمانی ارائه دادیم و آن که شارمهد در قید حیات نیست. اینکه ایشان مجازات شده است یا به مرگ طبیعی از دنیا رفته یک موضوع فرعی است.
🔹قبول دارم که اطلاعیه ای که دادستانی تهران در این خصوص منتشر کرده، ابهام دارد و در این اطلاع از اعدام صحبتی نشده است. به هر حال قوه قضاییه ایران در این خصوص اگر لازم باشد اطلاعات بیشتر را منتشر خواهد کرد.
🔴آیتالله نوری همدانی:
💢 امروز شما به یک بیحجاب میخواهید تذکر دهید عدهای میگویند چرا تذکر میدهید؟
📌 در تلویزیون و در فلان مسابقه، زن و مرد نامحرم کنار هم بگو بخند دارند
📌 بعضی از این برنامهها قطعاً خلاف شرع است.
🔴 قیمت ۶۰ هزار تومانی یک کیلو گوجه چه ربطی به دلار دارد؟
💢 امام جمعه اهل سنت سنندج در خطبههای نماز جمعه: گرانی دارو بیداد میکند، چرا باید قیمت یک کیلوگرم گوجه فرنگی به ۵۰ و ۶۰ هزار تومان برسد، وقتی میپرسیم میگویند دلار گران شده، مگر اینها تولید داخلی نیست.
🔴 عراقچی: در مورد مرگ یک تروریست حدود ۲۰ دقیقه است از من سوال میکنید
💢وزیر امور خارجه در گفتوگو با رسانه آلمانی اشپیگل:
📌آنچه که در زمان دستگیری رخ می دهد اسمش شکنجه نیست. من در آلمان دیدم پلیس آلمان به یک فرد که فقط روی ماشین پلیس خط انداخته بود، شلیک کرد و او را کشت.
📌در زمان دستگیری ممکن است اتفاقی بیفتد ولی در طول بازداشت هیچ شکنجه ای رخ نداده، جسد ایشان نیز در دسترس است و اگر خانواده ایشان مایل باشند، ما مشکلی نداریم که حتی کالبد شکافی صورت گیرد. اینکه ادعا شود ایشان در زندان شکنجه شده فقط یک ادعاست.
📌کاظم دارابی ۱۵ سال در زندان های آلمان بود ودر همان دو ماه اول دستگیری ۱۷ کیلوگرم کاهش وزن داشت.
📌 شیوه برخورد کشورهای اروپایی و امریکا کاملا متکبرانه است. اگر یک آلمانی دستگیر شود شما می گوید او گروگان گرفته شده ولی اگر شما کسی را دستگیر کنید، معتقدید عدالت اجرا شده است.
📌 شما در مورد مرگ یک تروریست حدود ۲۰ دقیقه است که من را مورد سوال قرار داده اید در حالی که در مورد مرگ ۵۰ هزار نفر در غزه به اندازه مرگ همین یک نفر شاهد هیچ اقدامی در آلمان نبوده ایم.
⚡️در دوران «تراث سوزی مدرن» قرار داریم.
⚡️مکاسب و رسایل باید با اطلاعات معاصر، ادبیات معاصر و مدیریت معاصر گفته شود.
✔️ابوالقاسم علیدوست در بیست و ششمین اجلاسیه نشست دوره ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم🔻
🔹اساتید بزرگوار! ما در دوران «تراث سوزی مدرن» قرار داریم. زمانی صلاح الدین ایوبی به لبنان می رود؛ مطابق آنچه مرحوم چمران در کتاب لبنان می نویسد، کتابخانه های شیعه و تراث شیعه را می سوزاند؛ به نحوی که می گویند به مدت یک هفته آب حمام های لبنان در اثر سوزاندن این کتاب ها گرم بوده است؛ تا به گمان خود صلاح الدین ایوبی، مجاهدان اسلام از آن آب گرم، استفاده کنند. البته ممکن است قدری هم مبالغه در این کلام صورت گرفته باشد؛ ولی این مطلب در رابطه با او گفته شده است. ما هجوم ترکان را به کتابخانه بزرگ سامانیان داریم؛ هجوم سلطان محمود غزنوی به کتابخانه ری را داریم؛ هجوم اسکندر مقدونی و هجوم مغول ها را به کتابخانه ها داریم؛ اما اساتید بزرگ و ای عصاره حوزه، امروز ما با «تراث سوزی» مواجه هستیم.
🔹برخی از افراد، چنین تعبیر می کنند که روایات معتبر ما در کنار روایات نامعتبر، مانند انگشتری است در تلّی از زباله و این فقه و فقاهت، شمعی است که در حال خاموش شدن است. شما در این فضا قرار دارید. ای اساتید مکاسب! اگر رسیدید به امحاء کتب ضلال (بفرمایید «امواج ضلال») چرا که امروز با امواج ضلال مواجه هستیم. اگرچه درس های آزاد به دلایلی اولویت دارند؛ اما اگر بخواهیم درس های آزاد و غیر آن، تقویت بشود، باید توجه کنیم که در چه موقعیتی هستیم و باید چه کاری در این زمینه انجام دهیم.
🔹به بیان چند نکته می پردازم؛ نکته اول، آن است که باید به شاگردان آموخت که اصول فقه، اصول فهم و اصول اندیشیدن است و در اجتهاد بالمعنی الاعم (نه اجتهاد بالمعنی الاخص) به کار می آید. اگر می خواهید تا طلبه ها، به خصوص در درس آزاد تقویت بشوند، باید باور کنند دانشی که می آموزند، به کارشان می آید.
🔹نکته دوم تأکید به هنجارهای شناخته شده فقه و به تعبیر امام راحل، «فقه جواهری» است. فقه جواهری باید باور همه طلبه ها باشد. تأکید می کنم اگر می خواهید دروس تقویت بشوند، علاوه بر شرایط سخت افزارانه، باید نگاه نرم افزارانه هم لحاظ بشود.
🔹امروز با پدیده ای به نام «فقه معاصر» مواجهیم؛ این فقه، ادبیات خودش را دارد؛ من می دانم که ممکن است موجب نقد و یا سوء استفاده بشود؛ اما به هر حال عرض می کنم. موضوع «فقه معاصر» و «فقاهت معاصر» در این باره از اهمیت زیادی برخوردار است. نسخه ای که می خواهم عرض بکنم، نه وابسته به مدیریت محترم حوزه، نه شورای عالی، و نه جامعه مدرسین، حتی نه به مراجع بزرگوار، نه وابسته به رهبری معظم انقلاب است؛ بلکه به شما اساتید مربوط است و این بار بر دوش شما اساتید است. باید بحث ها را زنده کرد. یعنی اگر مکاسب گفته می شود، باید مکاسب معاصر گفته بشود. اگر اصول گفته می شود، اگر فقه گفته می شود، رعایت معاصریت آن هم بشود. اما فقه معاصر، یک گفتمان و رویکرد معاصر می خواهد. با هر رویکردی و با هر گفتمانی نمی شود دم از فقه معاصر و مسائل معاصر بزنیم؛ بلکه برای این کار لازم است اطلاعات و ادبیات و مدیریت معاصر داشته باشیم.
🔹پیشنهاد مشخص من، امتداد موضوع این نشست است در نشست های کوچکتر و محدودتر. باید توجه داشت فقه معاصر، نیاز به چهار معاصرت دارد؛ گفتمان و رویکرد معاصر، اطلاعات معاصر، ادبیات معاصر و مدیریت معاصر. گفتمان و رویکرد مورد اهمیت در این جا این است که استاد، مسائل معاصر را دقیقا درک کند. با مشاهده برخی نوشتارها می بینیم که بیان استاد مربوطه در کف خیابان یا در نشست های علمی غیر حوزوی مطرح نیست و آنچه در چنین محافلی مطرح است، سؤالات دادگاه ها و سؤالات دولت و سؤالات نظام است که مورد توجه این اساتید قرار نگرفته است؛ یعنی این گفتمان را نداشتند که وارد اینگونه بحث ها بشوند. در زمینه اطلاعات معاصر باید توجه کنیم که به اطلاعات جدید و سؤالات جدید و مسائل دیگر هم توجه بشود متاسفانه در این باره شاهد این مطلب هستیم منابع این مطالعات و مقالات بعضا برای ۸۰ سال قبل است. در این زمینه ادبیات معاصر هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ گاه الفاظی که به کار می رود، با آنچه که رایج است، متفاوت است و توجه به مدیریت معاصر هم در این رابطه حائز اهمیت است و باید به آن توجه بشود.
کانال آیت الله علیدوست
https://eitaa.com/salsabeal