هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - شنبه ۱۰ آذر ۱۳۸۰
🔸بررسی نیمه تمام قرارداد کشتی رانی ایران و اسلوونی و بالابردن سن ازدواج قانونی در صحن مجمع تشخیص مصلحت و اصرار تعدادی از اعضای مجمع برای اصلاح محدود بودن مجاری برای استعلام صلاحیت نامزدهای انتخابات و مخالفت هاشمی با آن
🔸 گلایه تند و تلخ شیخ قربانعلی دری نجف آبادی به سید محمود هاشمی شاهرودی برای میزان قرار تامین صادره برای محمد دری نجف آبادی
🔸گزارش محمد هاشمی از ادعای وصول پول از اشخاص به نام انتخابات
🔸افطاری کارکنان دبیرخانه مجمع تشخیص و خانواده ها و عدم شرکت هاشمی به این دلیل در افطاری مجلس
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ از صبح تاكنون [كه خاطرات را مينويسم]، باران مىبارد. باتوجه به خشكسالى، مايه خوشحالى است. مجمع [تشخیص مصلحت نظام] جلسه داشت. قرارداد كشتىرانى ايران و اسلونى، در دستور بود؛ به خاطر مخالفت شوراى نگهبان در مورد بند مربوط به تعقيب خلافكاران در كشتىها در بنادر دو طرف. به وزارت بازرگانى توصيه شد، براى تأمين نظر شوراى نگهبان، سعى كند با طرف قرارداد به تفاهم برسند. طرح بالابردن سن ازدواج قانونى دختران و پسران هم كه با مخالفت شوراى نگهبان به مجمع آمده است، براى كارشناسى بيشتر به كميسيون قضايى ارجاع شد و چون نصاب رسميت جلسه را نداشتيم، زودتر جلسه تعطيل شد.
⭕️ در اين جلسه،جناح راست از من خواست براى اصلاح مصوبه مجمع [تشخیص مصلحت نظام] در مورد محدود بودن مجارى براى [استعلام] صلاحيت نامزدان انتخابات اقدامكنم. گفتم، ضرورتى ندارد، ولى آنها دستبردار نيستند. آقاى [قربانعلی] دُرّى [نجفآبادی]، به تلخى به آقاى شاهرودى، [رییس قوه قضاییه]،در مورد آزادي فرزندش با وثيقه بيمورد،اعتراض نمود. من هم شفاعت كردم كه با توجه به اينكه خوف فرار نيست، سختگيرى نكنند.
⭕️ اخوى محمد، [رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی] آمد و از پراكندهشدن نيروهاى مستقل وكارى، با جناحگرايى چپ و راست، ابراز نگرانى كرد وگفت، شخصى در زمان انتخابات مجلس و پس از آن، به يكى از پولداران رفسنجانى مراجعهكرده و براى هزينه انتخابات، دو بار مبلغ 40 ميليون تومان گرفته است. اخيراً باز هم مراجعهكرده كه به ما اطلاع داده است.گفتم، پيگيرى شود، براى شناسايى وكيفر كلاهبردار. خود در تمام انتخاباتها، هزينه تبليغاتي نداشتهام؛ احتمالاً اينگونه موارد باز هم باشد. اعضاى دبيرخانه [مجمع تشخیص مصلحت نظام] با خانوادهيشان، افطار میهمانم بودند. مجلس هم دعوت داشتم. به خاطر میهمانها نرفتم؛ لابد مىرنجند.
⭕️ ترديد در موفقيت كنفرانس بُن ادامه دارد و [کوفی عنان]، دبيركل سازمان ملل، جبهه متحد را تهديدكرده كه اگر سختگيرى كنند، سازمان ملل شناسايى خود را پس مىگيرد وكمكى به افغانستان نخواهدكرد و [برهانالدین] ربانى، [رییسجمهور دولت مجاهدین]، عقبنشينىهاى محدودى كرده است. جنگ در قندهار ادامه دارد و طالبان مقاومت مىكنند. مسأله قتلعام زندانيان قلعهجنگى به رسوايى بيشتر براى آمريكا و جبهه متحد منجر مىشود. بىعملى چريكهاى القاعده در مقابل آمريكا، ابهامآميز شده است.
#خاطرات_هاشمی
😶
🔺بزرگ هست ولی ته دارد
▪️یک روز رضاخان بر سبیل مزاح و شوخی در مجلس دست به جیب آقا گذاشت و گفت: «آقا! جیب شما خیلی بزرگ است!»
▫️مدرس گفت: «بزرگ هست ولی ته دارد؛ جیب شماست که ته ندارد!»
#شهید_مدرس
📚کتاب تنها درمحراب؛ صفحه ۷۷.
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز یکشنبه
☀️ 11 #آذر ماه 1403 شمسی
🌙 29 #جمادی_الاولی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت شیخ طوسی،
استوانه ی فقاهت و علوم دینی،
شیخ الطائفه، محدث، فقیه و مفسر شیعه، موسس حوزه ی کهن نجف، مبدع اصول فقه و دستگاه اجتهاد (۴۴۶ش)
➕ شهادت میرزا کوچکخان جنگلی رهبر مشروطهخواه جنبش جنگل (۱۳۰۰ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت علی آل اسحاق از فقهای شیعه (۱۳۵۸ق)
➕ شهادت سید محمدمهدی حکیم از مؤسسان حزب الدعوة عراق (۱۴۰۸ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت #شیخ_طوسی،
شیخ الطائفه، محدث، فقیه و مفسر شیعه
📕محمد بن حسن طوسی معروف به شیخ طوسی، شیخالطایفه و شیخ( در فقه)، از علمای ایرانی شیعه در قرون چهارم و پنجم هجری قمری بود.
💠وى در رمضان ۳۸۵ ق در طوس به دنیا آمد و در ۲۳ سالگی به بغداد رفت و از محضر اساتید زیادی از شیعه و سنی بهره مند شد که مهمترین آنها شيخ مفيد، سيدمرتضى و حسین بن عبیدالله غضائری هستند.
🌀 شيخ طوسى پس از استادش سيد مرتضى، رياست علمى و فتوايى شيعه و هم زمان کرسی تدریس علم کلام را از طرف خلیفه عباسی القائم بامرالله بر عهده گرفت و به علت يك سلسله آشوب هاى به وجود آمده از سوى مخالفان، خانه و كتابخانه اش به تاراج رفت.
💢 شيخ كه خانه، كتاب ها و دست نوشته هاى خود را در بغداد از دست داده بود، به نجف اشرف مهاجرت كرد.
🔹شیخ با ورود به نجف اشرف با اصلاح وضعیت آشفته طلاب و علما موسس حوزه علمیه نجف لقب گرفت. وی از سرآمدان مکتب عقل گرای کلامی بغداد بود و احیاگر اصول فقه و اولین وارد کننده اجتهاد در شیعه نامیده شده است.
📕تعداد شاگردان وی از علمای شیعه، بیش از ۳۰۰ نفر بود و مهمترین آنها عبارتند از ابوالفتح محمد بن علی کراجکی، محمد بن حسن فتال نیشابوری و شهرآشوب سروی مازندرانی.
📕تعداد آثار شیخ طوسی به ۵۱ جلد میرسد، که از آن جملهاست:
۲ کتاب از کتب اربعه ی شیعه؛ تهذیب الأحکام، الإستبصار فیما اختلف من الأخبار - کتاب الإمالی - تفسیر تبیان.
📕شیخ طوسی در شب دوشنبه ۲۲ محرم سال ۴۶۰ مصادف با 11 آذر ۴۴۶ ش درگذشت و در خانه خود در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه