باسمه تعالی
🔻صداوسیما؛گناه نابخشودنی!🔻
✅چرا بازیگران سینما و تلویزیون، به اندازهیی مرجعیت اجتماعی یافتهاند که در بزنگاههای مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقشهای اساسی و بعضا تعیین کننده ایفا میکنند؟ آیا آنان شایستگی چنین جایگاهی را در جامعه دارند؟
🔹پیش از پاسخ به این سوال، باید در شخصیت بازیگران دقیق شویم. بازیگر کیست؟ بازیگر در واقع هنرمندی است که میتواند ذهن خود را در اختیار نویسنده و جوارح خود را در اختیار کارگردان بگذارد تا به دستور آنها بگوید و بجنبد. بازیگر به اختیار خود نه سخنی میتواند بگوید و نه حرکتی میتواند بکند.
اواخر سال ۱۳۹۷ اتفاقی افتاد که اشاره به آن، در لمس بیشتر این معنی به ما کمک میکند. وقتی "خشایار الوند"، نویسنده سریال پایتختت چهره در نقاب خاک کشید، دیدیم که کل پروژه متوقف شد؛"نقی معمولی" با رفتن خشایار الوند دچار مرگ مغزی شد و از "سیروس مقدم" که مسئول تنظیم حرکات جوارح او بود نیز، کاری برای احیایش برنیامد. آقای مقدم حرف جالبی در تلویزیون زد وگفت: "من تجربه از دست دادن عوامل را در میانه ی کار دارم و پس از فوت خانم "پوپک گلدره"، بازیگر دیگری را جایگزین کردم. اما نویسنده را نمیتوان جایگزین کرد" و آقای مقدم هم نتوانست. نویسنده خالق همه شخصیتهای فیلم و داستان فیلم است و جایگزین ندارد.
🔹حال پرسش اینجاست که چرا علاقه ی مردم به شخصیت نقی معمولی-که مخلوق ذهن خشایار الوند است- آقای "محسن تنابنده" را تبدیل به سلبریتی میکند و او در مسائل گوناگون از موضع و جایگاه نقی معمولی اظهار نظر میکند؟ آیا او این حق را دارد؟ آیا تبدیل شدن بازیگران به صاحبنظران اجتماعی، سوء استفاده و سرقت شخصیت محبوبی نیست که نویسنده خلق کرده است؟
🔹پاسخ این سوالات البته روشن است. اما چه چیزی باعث شده است که بازیگران، به چنین جایگاهی در اجتماع برسند؟ به نظر میرسد مقصر اصلی در این سرقت شخصیتی، "سیاستگذاران و تصمیمگیران سازمان صدا و سیما"هستند. سازمان صدا و سیما به جای اینکه بیننده را از این وهم در بیاورد که آنچه دیده است، فیلم است و آنکه بازی میکند، در حال اجرای دستورات نویسنده و کارگردان است، در فضای خارج از فیلم بیشتر به وهم اینهمانی "معمولی-تنابنده" دامن میزند.
وقتی گاه و بیگاه، در برنامههای مناسبتی، بازیگر میهمان است و مجری از علائق و سلایقش تا نظراتش درباره مسائل گوناگون از او سوال میکند، روشن است که این بازیگر دچار "توهم صاحبنظر بودن" در امور گوناگون جامعه خواهد شد. درباره "خوانندگان" محترم نیز مسئله همین است. حنجره ی خوبی دارند و توانستهاند مفهومی که شاعر میسراید و با وزنی که او ساخته، صدایی بسازند، اما گاه شخصیت شاعر را به سرقت میبرند و چنان رفتار میکنند که گویی آنچه خواندهاند، سخن خود آنهاست.
🔹وقتی این توهم، هم در "بازیگر" و هم در "مردم"، ایجاد شد، بازیگران یا به استخدام سیاسی درمیآیند و در بزنگاههای سیاسی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، یا اینکه دوز این توهم در جامعه چنان بالا میزند که بازیگران سیاستمدار میشوند.
🔹این وضعیت متوهمانه، حاصل "نگاه تفرجگاهی" به جای "نگاه دانشگاهی" به صدا و سیماست. هدف صدا و سیما نباید صرفاسرگرم کردن مردم و گذراندن وقت آنها باشد، بلکه هدف باید "اعتلای سواد" ، "فهم" ، "درک" و "آگاهی مردم" باشد. "سلبریتیپروری" و "مرجعیتبخشی" به آنها، با این اهداف متعالی در تضاد و تناقض است.
🔹خوب است دوستان تصمیمگیر در صدا و سیما، اگر هم بنا دارند به جای دانشمندان و صاحبنظران، عوامل فیلم و سریال را به برنامهها دعوت کرده و از علایق و سلایقشان سوال کنند، به جای بازیگران، "نویسندگان فیلمنامهها"، و به جای خوانندگان، "شاعران" را دعوت کنند تا درباره ی آنچه خلق کردهاند با مردم سخن بگویند.
والسلام
9.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرماندار ایالت ایلینویز آمریکا: اینجا فضای غرب وحشی حاکم است...!
🔻امام خامنه ای: زوال تمــدنها معــلول انحرافـهاست , ما نشانه این انحطاط را امروز در تمدن غربی مشاهده می کنیم که تمدن علم بدون اخلاق , مادیت بدون معنویت و دین و قدرت بدون عدالت است...
79/7/14
⭕️ دونالد ترامپ: آنها (جنرال موتورز) گفتند که خیلی زود به ما 40 هزار دستگاه تنفس مصنوعی تحویل خواهند داد. اما حالا میگویند که تنها 6000 دستگاه در اواخر آوریل [یک ماه بعد] به ما تحویل میدهند.
پ. ن: کمبودها هنگام بحران یک امر طبیعی ست. اما چرا باید این صحنه ها را به یاد بسپاریم؟
🔺چون این صحنه ها پادزهر تصویرسازی ابرقدرتی آمریکاست که رسانه ها و هالیوود از بچگی در جان ما ریختند تا یک آمریکای شکست ناپذیر، مهد امکانات و دموکراسی و مدیریت و پیروزی برای ما بسازند؛ تا برایمان ادراک سازی کرده و احساس ضعف و ترس در برابر این ابرقدرت پوشالی را به وجود آورند.
اما مدتی ست پرده های نمایش در حال برافتادن است.
✍رها عبداللهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روحانی: افرادی که در فضای مجازی و یا با شایعات روحیه مردم را ضعیف می کنند این افراد یاران #کرونا هستند.
✍ احسنت؛ ولی با این حساب مسئولینی هم که سعی میکنند از این آب گل آلود ماهی بگیرند و سیاست های غلط و شکست خورده خود را دوباره تَکرار کنند خود کرونا هستند
مـیــثــــاق
🌷🌷 🌷یک عـده اى اسلام را فقط مسئله فردى دانستند و سياست را از اسـلام گرفتـند...درحـالیكه نــبى مکرم
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🎆🎆🎆🎆🎆🎆
🎆سـيره نبـى اكـرم در دوران ده سـالهٔ حـاكمـيت اسـلام در مديـنه ، يكـى از درخــشان تـرین ـ و گزافه نـيست اگر بـگوييم درخـشانـترين ـ دوره های حـكومت در طـول تـاريخ بـشرى اسـت.
🎆بايـد اين دوره کوتـاه و پـرکار ُو فـوق العـاده تأثيـرگـذار در تـاريخ بشـر را شـناخت.
🎆 دورهٔ مدينه، فـصل دوم دوران بـیست و سـه ساله رسـالت پيغمـبر اسـت.
🎆 سیـزده سـال در مـكه ، فـصل اول بـود ـ كه مقدمة فـصل دوم محـسوب مى شـود ـ و تـقريـباً ده سـال هـم دوران مدينـهٔ پيـغمبـر اسـت ، كـه دوران شـالوده ریزی نـظام اسـلامی و سـاختن يك الگـو و نمـونه از حـاكميت اسـلام براى هـمة زمـانها و دوران هـاى تـاريـخ انـسان و هـمهٔ مکان هاسـت.
🎆البتـه اين الگـو، يـك الـگوى كـامل اسـت و مـثل آن را ديگر در هـيچ دورانـى سـراغ نـداريم ؛ ليـكن با نگـاه به ايـن الـگوى كامـل ، می شـود شـاخصها را شـناخت.
🎆اين شـاخص هـا بـراى افـراد بـشر و مـسلمانها علامـت هایی اسـت كه بـايد بـه وسـیله آنـها نسبـت به نظـام ها و انـسانها قـضاوت كنـند.
📕انسان ۲۵۰ساله /امام خامنــه اے
🎆
🎆🌹
🎆🌹🌹
🎆🎆🎆🎆🎆
@Misaagh_Amin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب (اردیبهشت ۹۸):
من از صـدا و سـیما گلهمندـم بـخاطر اینکه بجای ترویـج زبـان صحـیح و زبان معیـار ، در حـال ترویـج زبـان بیهویّـت ، گاهـی غلـط و بـدتر از همـه پُـر از تعبـیرات فرنگی و خـارجی هـستند..
رییس صدا و سیما (فروردین ۹۹):
اگر ایـن کـار را انجام دهیـم ، توسـکا فوری سـو (sue) مـیکند...
@Misaagh_Amin