👪 مزاج سنین مختلف
👨 در بین سنین مختلف، بهترین مزاج را جوانان دارند. چرا که جوان نه ضعف پیری را دارد و نه ضعف و آسیب پذیری دوران کودکی را. لذا بهترین سن همین سن جوانی است، از ١۴ سال تا ١۴ سال بعد یعنی نزدیک سی سالگی سن جوانی را تشکیل می دهد. البته با مزاج گرم و خشک، منتهی باز ما می گوییم کسی که مزاج گرم و تر دارد، سالم تر و مزاج بهتری را دارند.
👦 جوان و کودک در گرمی اشتراک دارند، اما در خشکی و تری تفاوت دارند. گرمی کودکان خیلی احساس نمی شود، اما تری آنها زیادتر از تری جوانان است. اما در جوان گرمی بیشتر است.
🧔 اشخاص میانسال و افراد مین سرد و خشک هستند.
👴 اما کسی که به سن پیری رسیده است رطوبتش بیشتر است. منظور از رطوبت هم رطوبت غریبه است. رطوبت غریبه آن رطوبتی است که به خاطر عدم تحرک در بدن در سن پیری ایجاد می شود و بدن سست می شود. لذا بیماریهای جسمی و بخصوص مفصلی، در افراد مسن بیشتر است، و علت آن هم غلبه این سردی و تری عارضی است.
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 کانال طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه مشاوره طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
💯 تمام مفاهیم و اشیاء مزاج دارند ❗️
♻️ این ادعا در طب سنتی مطرح است که همه چیز مزاج دارد و همه چیز از کیفیت تری و خشکی و سردی و گرمی تشکیل شده، و هر چیز در این عالم یا گرمی دارد یا سردی، یا تری دارد یا خشکی. حتی الفاظ و اصوات و رنگها و حتی جهات اربعه، مکانها، زمانها، همه دارای مزاج هستند❗️
مثلا صبح مزاجش یک چیز است و شب یک چیز دیگر. خواب مزاج دارد. شغلها مزاج دارند. رشته تحصیلی مزاج دارد. تمامی مفاهیم مزاج دارند.
❌ لذا اگر کسی طب سنتی را منحصر کرد در چند گیاه دارویی این اجحاف به این طب است. طب تمام ابعاد زندگی انسان را در بر دارد و کافی است که شما مزاج شناسی را خوب یاد بگیرید؛ وقتی این گونه شد تمام سوالات را می توانید حل کنید و هیچ بیماری بدون علت و درمان نمی ماند. اینکه می گویند علت بیماری ناشناخته است این سخن دیگر باطل می شود.
امام رضا(ع) می فرماید غذایی که می خواهی مصرف کنی مزاج خودت را در نظر بگیر، مزاج معده ات را هم در نظر بگیر، مزاج مکانی را هم که در آن زندگی می کنی در نظر بگیر، که مثلا در قم هستی یا در جنوب. مزاج فصلی که در آن قرار داری را هم در نظر بگیر. همه اینها را مد نظر داشته باش، بعد برای انتخاب غذا اقدام کن!
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 کانال طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه مشاوره طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
💢 یک قاعده اساسی در طب
یک قاعده هست که اگر این قاعده را یاد بگیریم در همه مباحث طب و مباحث بعدی به درد ما می خورد؛ و آن این قاعده است که:
«کل شی اذا تجاوز عن حده انعکس علی ضده» یعنی هر چیز که از حد خودش تجاوز کرد به ضد خودش تبدیل می شود.
مثلا وقتی انسان زیاد خوشحال می شود بعد گریه می کند. گرمی بیش از حد وقتی بالا برود تبدیل به سردی می شود. لذا غالب سوداهایی که ما داریم علتش از صفرای زیاد است.
صفرا و گرمی وقتی به حد اعلاء برسد این خلط می سوزد و به ضد خودش تبدیل می شود. مثلا شما یک غذا را چقدر باید حرارت بدهید که پخته شود؟ مثلا یک ساعت. حال به جای یک ساعت اگر دو ساعت شعله زیر آن روشن باشد غذای شما می سوزد. سوختن غذا می شود سوداء. لذا در درمان این قاعده خیلی به کار می آید. خیلی مواقع شما سودا را تشخیص می دهید، اما متوجه نمی شوید که منشأش از صفرا و گرمی زیاد است.
مثلا صفراوی ها گرمای بدنشان بیشتر از دموی هاست. یک فرد دموی وقتی خرما می خورد اتفاق خاصی برای او نمی افتد، اما یک فرد صفراوی وقتی خرما می خورد بدن او واکنش نشان می دهد، مثلا جوش می زند. یعنی بدن نمی تواند بپذیرد، چون خشکی بدن زیاد است. در کنارش این خشکی هم گرمی است و شدت گرمی هم زیاد است. لذا مقداری گردو یا مقداری شیرینی که بخورد و گرما بالا برود، سریع صورتش جوش می زند.
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 کانال طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه مشاوره طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
🌀 مزاج اعضای بدن
معتدلترین عضو بدن پوست است، و معتدل ترین پوست، پوست دستهاست، و معتدلترین قسمت پوست دست، پوست کف دستهاست، و معتدلترین قسمت پوست کف دست پوست انگشت سبابه است. به خاطر اینکه این پوست لایه محافظتی است. اولین لایه ای که حد فاصل بین فضای بیرون بدن با فضای درون بدن است همین پوست است.
هوای سرد به پوست می خورد هوای گرم هم به پوست می خورد. حساس ترین نقطه پوست انگشت سبابه است که گرمی ها و سردی ها را تشخیص می دهد، چون اعتدالش بیشتر است. در نبض گیری انگشت اشاره نقش مهمی دارد.
در نبض گیری انگشت اشاره کنار انگشت شصت قرار می گیرد، اینجا آخرین نقطه ای است که وضعیت سودا را در بدن نشان می دهد. دریافت وضعیت سودا چون پنهان است، لذا انگشت اشاره در این امر نقش مهمی دارد.
⏪ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 کانال طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه مشاوره طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
🌀 مزاج اعضای بدن 2⃣
بعد از پوست انگشت سبابه، پوست بقیه سر انگشتان مزاج معتدل دارد. وقتی شما می خواهید غذا بخورید با دست و انگشتان می خورید، چون گرمی و سردی غذا را می فهمید. لذا استحباب دارد با دست بخورید، چرا که حرارت غذا را می توانی لمس کنی.
سپس پوست قسمتهای دیگر انگشتان.
سپس پوست قسمت داخلی دستها.
سپس پوست پشت دست.
سپس پوست کل دست.
و سپس پوست کل بدن.
⏪ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 کانال طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه مشاوره طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
🌺🌺 رایحه درمانی 1⃣
(آروماتراپی Aromatherapy)
🔑 در رایحه درمانی، مرحله هضم اول و دوم حذف می شود، و عوارض کم می شود.
این جمله یعنی چی؟ می خوایم دربارش صحبت کنیم:
🌸 یک راه حل مرسوم بین مردم برای پیشگیری و درمان بیماریها، خوردن داروها و دمنوش ها و گیاهان دارویی مختلف هست.
اما اگر به مبانی صحیح طبی و نظرات حکمای قدیم و اصیل مراجعه کنیم، متوجه می شیم که اولویت در درمان، درمان های غیرخوراکی هست.
🔹قبل از اینکه دلیل این مسئله رو بررسی کنیم، باید چهار مرحله هضم رو توضیح بدیم.
در پست بعدی ما رو دنبال کنید...
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
آموزش طب مبین
🌀 مزاج اعضای بدن 2⃣ بعد از پوست انگشت سبابه، پوست بقیه سر انگشتان مزاج معتدل دارد. وقتی شما می خواه
🖐 اهمیت عضو پوست دست در تشخیص مزاج 🖐
برای تعیین مزاج شخص یکی از راهها ملمس است. در لمس پوست شخص، خشکی حس می شود یا نرمی؟ گرمی حس می شود یا سردی؟ طبق این قاعده کف دست اعتدالش از پشت دست بیشتر است. در کف دست حساسیتی داریم که هر چهار کیفیت و چهار خلط را می توان فهمید: گرمی سردی، تری و خشکی.
البته کسی که می خواهد مزاج را بفهمد و نبض بگیرد، خودش باید دارای مزاج معتدل باشد. شما باید تا آنجا که می توانید مزاج خود را در حد تعادل گرمی و تری نگه دارید، یعنی به سمت گرمی و تری پیش بروید، تا بتوانید یک طبیب و حکیم خوبی باشید.
حکیم و طبیب خوب بهتر است که حرکت و سکون و هوا و غذا و سبک زندگیش اصلاح بشود تا بتواند خوب یک مزاج را تشخیص دهد.
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
🌺 رایحه درمانی 2⃣
(آروماتراپی Aromatherapy)
🍱 چهار مرحله هضم
غذا یا دارو یا هر خوراکی که ما می خوریم چهار مرحله هضم داره:
🔹مرحله اول) هضم معدوی:
از دهان و با جویدن غذا شروع میشه و از طریق مری وارد معده میشه (نکته: نقش خوب جویدن غذا رو فراموش نکنید!).
بعد از معده غذا وارد روده میشه، و از طریق جداره های روده مواد لازم جذب میشه و بوسیله برخی عروق به کبد منتقل میشه.
مواد زائد و فضولات هم به شکل مدفوع از بدن دفع میشن...
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
☢ اهمیت مراقبت از پوست بدن 1⃣
این که در طب می خوانیم که معتدلترین اعضاء پوست بدن است، باید از این پوست محافظت کنیم. متاسفانه ما برای حفاظت از پوست برنامه خاصی نداریم.
یکی از راههای محافظت از پوست مصرف شیر است. شیر رطوبتش بالا است و لذا باید با عسل که مصلحش است استفاده کنید. کسانی که مشکل پوستی پیدا می کنند کسانی هستند که روزانه شیر نمی خورند. خط سلامت حرارت و رطوبت است. عضو پوست هم اگر خواستیم اعتدالش را حفظ کنیم باید آن را بین دو خط سلامتی حفظ کنیم، که مصرف شیر می تواند این هدف را تامین کند.
صبح ناشتا شیر بخورید و با عسل بخورید که جذب شیر در بدن بسیار بالا می رود. امروزه ما شیر را به راحتی گذاشته ایم کنار؛ در حالیکه غذای کاملی است.
طب سنتی می گوید انسان سالم کسی است که دهنش بوی شیر می دهد! چون هیچ غذایی را پیدا نمی کنید که به کامل بودن شیر باشد. حداقلش یک لیوان در روز است. شیر را با عسل بخورید بهتر است از خرما یا مویز یا کشمش، چون رطوبت وقتی زیاد بشود مریضی ایجاد می کند. رطوبت زیاد مریضی است، خشکی زیاد هم مریضی است.
مصرف شیر بسیار زیاد تجربه شده است، امام صادق(ع) فرمود تجربه فوق یقین است. فرمود من نظر شیخ سال خورده را بر نظر جوان بیشتر ترجیح می دهم.
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
☢ اهمیت مراقبت از پوست بدن 2⃣
پوست بدن برای دفع و جذب و برای درمان بیماری ها نقش حیاتی و مهمی دارد، در طب توصیه می شود هفته ای یکبار برای حفاظت از پوست بدن، بدن روغن مالی بشود و بیشتر هم سر را روغن بزنیم و ماساژ بدهیم، روغنی که رطوبت داشته باشد و گرمی داشته باشد مثل روغن بادام شیرین. قبل از حمام بدن روغن مالی بشود، سر هم همینطور، و بعد حمام بروید.
هفته ای یک مرتبه اگر شما روی شن زمین یا سنگ پیاده روی کنید و بگذارید مرکز حساس بدن یعنی کف پا با طبیعت ارتباط برقرار بکند، بعد خواهید دید که در کف پای شما اختلال ایجاد نخواهد شد. اختلال در کف پا نشان از یک بیماری در بدن است.
⬅️ حکیم محسن اسماعیلی
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
🌀 مزاج اعضای بدن 3⃣
در بین اعضای بدن گرم ترین عضو قلب انسان است. سپس کبد و سپس گوشتهای بدن.
سردترین اعضای بدن:
ابتدا استخوان ها
سپس غضروف ها
سپس رباط ها
و پس از آن اعصاب
بعد از آن نخاع کمر
و سپس مغز است.
سوال: چرا قلب اول ذکر شده، و کبد در رتبه دوم گرمی است❓
👈 چون کبد گرم و تر است و قلب گرم و خشک. هر موقع گرمی قرین با خشکی شد، گرما و حدت آن بیشتر خواهد شد.
همانطور که سنین متفاوت کودکی، جوانی، میان سالی و پیری مزاج دارد و کیفیت گرمی و سردی، تری و خشکی در آنها هست، در رابطه با اعضای مختلف بدن هم مزاجهای مختلف در بدن انسان وجود دارد؛ یعنی در بدن اعضای تر داریم، اعضای گرم داریم، اعضای خشک داریم، اعضای سرد هم داریم.
❤️ علت اینکه گرمی قلب زیادتر است این است که هر وقت گرمی در کنار خشکی قرار بگیرد شدت گرمی بیشتر می شود.
قلب گرم و خشک است لذا مقرراتی است؛ یک مقدار بالا و پایین بشود سریع واکنش نشان می دهد. به همین جهت افرادی که مزاجشان صفراست مقرراتی هستند. کوچکترین فشار روحی روی قلب اثر خودش را نشان می دهد.
اما کبد گرم و تر است. تمام کنش ها و واکنشها در کبد انجام می شود. تجزیه غذاها به دست کبد است؛ لذا انعطاف پذیری کبد هم زیاد است و تا جایی که بشود با انسان کنار می آید. کبد چون گرم و تر است تحملش بیشتر است.
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning
آموزش طب مبین
🌺 رایحه درمانی 2⃣ (آروماتراپی Aromatherapy) 🍱 چهار مرحله هضم غذا یا دارو یا هر خوراکی که ما می
🌺 رایحه درمانی 3⃣
(آروماتراپی Aromatherapy)
🍱 چهار مرحله هضم
مرحله دوم) هضم کبدی:
🥙قسمت لطیف غذای هضم شده در معده از طریق جداره روده ها جذب کبد میشه. کبد آشپزخونه بدنه. فعل و انفعالاتی در کبد روی غذا انجام میشه؛
🥙با حرارت و گرمایی که کبد ایجاد میکنه، غذا نُضج پیدا میکنه. و بعد اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم، سودا) تولید میشن.
🥙آنزیم هایی که در خونسازی هم نقش دارن در کبد تولید و به این اخلاط افزوده میشه، و خونِ تولید شده شامل چهار خلطی که گفتیم وارد رگ هایی میشه که خون رو بسمت قلب منتقل می کنن.
🥙مواد زائد و مایعات و دُردهای رسوبی کبدی در این مرحله بصورت ادرار بوسیله کلیه ها و مجاری از بدن دفع میشن.
🌸🌸🌸🌸
🍏 طب مبین
@MobinTeb213
🍏 گروه سوالات طبی مبین
https://eitaa.com/joinchat/2670788798C88a44457b1
🍎 کانال آموزش طب مبین
@MobinTeb_learning