🔴چرا غرب در مواجهه با بحران کرونا ناکارآمد است؟
🔹فرهاد نظریان سامانی کارشناس مسائل بینالملل در يادداشتي در خبرگزاری فارس نوشت: بلای جان امروز کشورهای غربی در مقابله با کرونا، تفکر لیبرالیسم است
فردگرایی که در مکتب لیبرالیسم ترویج میشود، تاب آوری اجتماعی را در غرب پایین آورده و به تبع آن، توان مقابله با بحران که نیاز مبرم به یک مشارکت اجتماعی دارد را به زوال کشانده است
🔹بر عکس غرب در ایران اسلامی زندگی اجتماعی، متبلور و زندگی انسانها برای همدیگر مهم و قابل احترام است و همین باعث میشود که در مقابله با ویروس کرونا، اقداماتی مفید از دل اجتماع به وجود بیاید که مصداقی در جهان غرب نداشته باشد.
متن کامل یادداشت در لینک زیر:
https://www.dana.ir/1598966
#سید_علیرضا_آل_داود
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 دوره
(۹۰ تجربه انقلاب در مسیر ظهور)
🎥 نتیجه مذاکرات ایران و امریکا طی سالها چه بود؟
#استاد_مهدی_امینی
(رئیس اندیشکده راهبردی فتح)
#بزدلان_سیاسی
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔺وزیر اقتصاد: اموال دولتی شناسایی شده ۲_۳ هفته آینده در بورس عرضه میشود!
✍ هرچند میزان شتاب دولت در واگذاری اموال دولتی (آنهم در فضای کرونایی) و باتوجه به سابقهی این دولت در واگذاریهای قبلیاش، شاید کمی عجیب و حتی خطرناک بنظر برسد اما باید توجه داشت که چنانچه عرضهی این اموال با نظارت و دقت کافی، و بعنوان یک استراتژی بلند مدت در جهت کاهش تصدی گری دولت (و نه لزوما راهی برای جبران کسری بودجه، آنهم از طریق فروش به نهادهای حکومتی و خصولتی و به ثمن بخس) رخ بدهد چه بسا میتواند اتفاق مبارکی باشد!
#تدبیرم_آرزوست
#مهدی_قاسم_زاده
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
عملکرد و کارنامه ۷ ساله دولت رو رها کرده و درباره عملکرد مجلسی که هنوز تشکیل نشده قضاوت می کنه....
از سوی دیگر با هدف دوقطبی سازی، مجلس یازدهم رو به مجلس رقبای دولت تعبیر می کنه آنهم در شرایط بحران #کرونا که کشور نیازمند اتحاد و همدلی است!
💬 محبوبه نیاورانی
➕ بنظر میرسد هدف اینروزها، از یکسو بالابردنِ سطح توقعات از مجلس آینده و از سوی دیگر، سوق دادنِ آن به سمت امور حاشیهای است تا هم از این طریق مجلس آینده را از کارکرد اصلیاش دور کنند و هم مردم را بابت اعتماد و انتخابشان ناامید سازند!!
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔴وزیر کشور ترکیه استعفا کرد.
🔹 «سلیمان صویلو» وزیر کشور ترکیه شامگاه یکشنبه در پیامی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر از سمت خود استعفا کرد.
استعفای صویلو پس از آن صورت گرفت که انتقادها از وی به دلیل نحوه اداره بحران کرونا توسط وی به شدت افزایش یافت.
ترکیه این روزها اوضاع خوبی ندارد. رکود اقتصادی،حضور در سوریه و عدم مدیریت کرونا چالشهای دولت اردوغان است.
🔴اخبار ویژه جنگ
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
روشنا(مبین)
🔴 از بین رفتن ابزارهای قدرت آمریکا
✍️#رضا_سراج
🔹ویروس کرونا چگونه ابزارهای قدرت برتری و رهبری (هژمونی) جهانی آمریکا را در هم میشکند و ایالات متحده را در باتلاق مهلک کرونا غرق میسازد؟
🔻 بزرگی اقتصاد و قدرت نظامی، دو ابزار بسیار استراتژیکِ آمریکا برای اِعمال قدرت در جهان و پیشبرد سیاستهای سلطه گرایانه واشنگتن است.
🔸 ویروس کرونا این دو ابزار را دچار فرسایش نموده است. با اعلام پنتتاگون، بیش از ۱۵۰۰ نظامی آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در این میان نیروی دریایی آمریکا با ۴۶۰ مورد ابتلا، از این حیث دارای بالاترین آمار مبتلایان است. خدمه دو ناو جنگی آمریکا به نامهای «تئودور روزولت» و «دونالد ریگان» به کرونا مبتلا شدهاند و این دو ناو در آستانه تعلیق ماموریت قرار گرفتهاند.
🔰 در همین حال ابتلای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای غرب آسیا، پنتاگون را دچار چالش کرده است. از سوی دیگر ابزار قدرت اقتصادی آمریکا نیز به شدت در حال تضعیف شدن است. نیویورک به عنوان پایتخت جهان و مرکز تجارت جهانی به شهر ارواح تبدیل شده و چشم اندازی در کوتاه مدت برای آغاز فعالیت در آن دیده نمیشود.
❌ آمریکا با بدترین بحران اقتصادی در هشتاد سال اخیر مواجه شده است و این احتمال نیز وجود دارد که دامنه بحران از رکود سال ۱۹۲۹ فراتر رود.
❇️ در چنین شرایطی و در حالیکه دو ابزار قدرت آمریکا در سیاست و رهبری جهانی تضعیف میشود، ایالات متحده از درون نیز دچار بحران گردیده است.
🔺 برای اولین بار در پنجاه ایالت این کشور، شرایط از «وضعیت اضطرای» به «وضعیت فاجعه عظیم» تغییر کرده و احتمال وقوع هرج و مرج نیز در این کشور متصور است.
💢 به نظر میرسد آمریکا همانند کشتی تایتانیک بتدریج در حال غرق شدن است.
#بین_الملل
🇮🇷🕊 @Mobin_rfm
روشنا(مبین)
🔴 بحران اعتماد در انتظار غرب پساکرونا
✍️ #رسول_سناییراد
🔹 برخلاف این تصور که آموزههای برآمده از لیبرال - دموکراسی میتواند پاسخگوی جهان بشری و کلید حل مشکلات و مسائل آن بوده و کارآمدی را برای تمامی عرصهها و فصول زیست انسانی تأمین کند، بحران ناشی از ویروس کرونا تبدیل به آزمونی برای محک خوردن ادعا و تصور فوق شد که خروجی آن نه تردید، که بیاعتباری و بیاعتمادی محض از آب درآمده است.
🔻 عواملی که موجب پدید آمدن بیاعتمادی محض به دنبال لیبرال – دموکراسی غربی در این آزمون شده، عبارتند از:
1️⃣ رنگ باختن و نابودی عواطف و احساسات انسانی در دنیای غرب که از ارزشهای بنیادین تمدن غرب بعد از رنسانس و خداحافظی با ارزشهای الهی و انسانی ناشی شده و در قالب عقلانیت ابزاری و منفعتگرایی جلوهگر شده است. تلفات با نسبت ۷۰ درصدی سیاهپوستان آفریقاییتبار با جمعیت ۳۰ درصدی در امریکا و همچنین رها کردن بیماران مسن و اولویت دادن به بیماران جوان، رهاسازی خانههای سالمندان و کمپهای مهاجران در کشورهای غربی، نشانگان آشکار سردی عاطفه و احساس انسانی در دنیای غرب به شمار میآید.
2️⃣ حاکمیت اشرافیت زرسالار و سودجو بر نظامهای سیاسی و دولتهای غربی که در عرصه حکمرانی تنها دغدغههای سودجویانه، مادی و کسب سود و ثروت بیشتر را دنبال کرده و در حوزه بهداشت و سلامت نیز، همین اولویتها را مداخله میدهند.
🔰 برملا شدن وضعیت وخیم تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای کشورهای اروپایی و امریکا و عدم تأمین حداقلها حتی برای کادر درمانی و دعوت به استفاده از ماسک مشترک و اجبار به استفاده از پلاستیک زباله به جای گان برای پرستاران و مانند آن، گوشهای از عملکرد زرسالاران حاکم بر کشورهای غربی به حساب میآید.
3️⃣ فائق آمدن روحیه برتریجویی، انحصارطلبی و داروینیسم همهجانبه که نه تنها مجالی به عدالت و دگردوستی نمیدهد، بلکه امریکا به ربایش تجهیزات پزشکی از کشورهای اروپایی رو میآورد و کشور اروپایی به راهزنی دریایی از یک کشور آفریقایی اقدام میکند که جملگی یک راهزنی مدرن محسوب و در پرونده تمدن مدرن غربی جا میگیرند.
4️⃣ تحکیم نگاه مرکانتلیستی و اقتصادی و حضور نگاه مادی در تمامی محاسبات زیست جهان غربی که در محاسبه بین سود اقتصادی و جان انسانها، اولویت را به سود داده و از همان ابتدا به رنج بیماری و جان باختن انسانها بیاعتنا بوده و تنها از احتمال هزینهها و کاهش فعالیتهای اقتصادی ناشی از این ویروس به تب و تاب میافتد.
🔺 مجموعه عوامل فوق موجب شده چهره بدون ماسک لیبرال – دموکراسی با تمدن غربی کنار رفته و زشتیهای این چهره فراتر از ادعاها و تصویرسازیهای مجازی ذینفعان، حامیان و فریب خوردگان آن برملا و اعتبار آن به شدت آسیب دیده و با تردیدهای جدی مواجه شود.
💢 نگرانی تئوریپردازان غربی، امثال کسینجر، برای جهان پساکرونا را که در آن فقط تمدن غربی به اعتماد جامعه بشری به آن، گره خورده، در پیوند با فروافتادن این ماسک در بزنگاه تاریخی یا آزمونی، چون بحران کرونا قابل فهم است. آیا روشنفکران دلداده و شیفته غرب مدرن، خواهند توانست از این آزمون تاریخی مجالی برای بازبینی، واکاوی و اصلاح اندیشه و معرفت خود بهره گیرند؟
#سیاسی
🇮🇷🕊 @Mobin_rfm