📚 #داستان_های_کوتاه_و_آموزنده
👈 بدانم و بمیرم بهتر است یا ندانم و بمیرم؟
دانشمند نامی ابوریحان بیرونی در بستر بیماری بود و ساعات آخر عمر را می گذرانید، فقیه ابوالحسن علی بن عیسی به بالینش آمد در آن حال ابوریحان از فقیه پرسید: حساب جدات فاسده را که موقعی برای من گفتی اینک بازگوی که چگونه بود؟
فقیه گفت با این شدت بیماری اکنون چه جای این سوال است؟ ابوریحان گفت: ای مرد به من بگو کدام یک بهتر از این دو بهتر است این مسئله را بدانم و بمیرم یا نادانسته و جاهل در گذرم؟
فقیه می گوید مسئله را گفتم و او فرا گرفت از نزد وی بازگشتم هنوز قسمتی از راه نپیموده بودم که صدای شیون مرگ از خانه ابوریحان بلند شد.
📗 #مردان_علم_در_میدان_عمل، ج2
✍ سید نعمت الله حسینی
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
ℹ️قرار بود شرکتهای غربی جلوی دولتهایشان بایستند!
✍دکتر جبرائیلی
آقای نهاوندیان اوایل دولت یازدهم پیش از خطبه های نماز جمعه سخنرانی کرد و گفت باید منافع شرکتهای غربی را در ایران زیاد کنیم تا دولتهای غربی نتوانند ما را تحریم کنند. پس از خرید هواپیما، آقای آشنا توئیت زد که ایران دیگر یک خریدار حرفهای شده و محیط امنیتی حول ما برداشته شده است. امروز دولت در حال برداشت محصول این رویکرد غلط به اقتصاد و سیاست خارجی است. منابع ارزی کشور را تلف کردند، بازار تولید و خدمات ایران را تقدیم شرکتهای بیگانه کردند تا ضد تحریم شوند، اما همین شرکتها اولینهایی بودند که سر تعظیم در مقابل تحریم فرود آورده و علی رغم اصرار دولتهای اروپایی، از ایران رفتند. برای برون رفت از شرایط فعلی، اولین و ضروریترین گام تغییر این رویکرد غلط است.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
📚 #داستان_های_کوتاه_و_آموزنده
👈 دوستی خدا مرز ندارد
ابن مبارک می گوید: در سالی که قحطی شدیدی عارض شده بود وارد مدینه شدم. دیدم مردم برای طلب باران از شهر خارج می شوند من هم با آنها همراه شدم در این هنگام غلام سیاهی را دیدم که با دو قطعه پارچه خشن خود را پوشانده بود همراه جمعیت آمد و در کنار من نشست،
شنیدم که می گفت: گناه زیاد انجام داده ایم و اعمال بدی بجای آورده ایم، تو باران را از ما منع کرده ای تا ما را ادب کنی، از تو می خواهم ای مهربان و رئوف و ای کسی که بندگانت جز خوبی از تو نمی شناسند، باران بر این مردم بفرست در این لحظه...او مرتب می گفت: الساعة الساعة... تا اینکه ابر در آسمان پدیدار شد و باران شدیدی باریدن گرفت.
ابن مبارک می گوید: به شهر بازگشته و نزد فضیل رفتم او به من گفت: چرا غمگین و ناراحت هستی؟ گفتم برای اینکه یک غلام سیاه، در تقرب به خدا از ما پیشی گرفت و خداوند او را بیش از ما دوست می دارد. قصه را برای او تعریف کردم فضیل همین که این مطلب را شنید صیحه ای زد و بیهوش شد.
📚 #شنیدنیهای_تاریخ
✍ سید مهدی شمس الدین
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔻قدرت روحی را چگونه باید تمرین کنیم؟
🔻با ورزش ذهنی و تمرین «کنترل ذهن»
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۲)
🔶برترین شاخص تقوا، ایمان و معنویت، برخورداری از قدرت روحی است
🔶قدرت روحی، یکی از خوبیهای آدم نیست، بلکه برآیند همۀ خوبیهای اوست
🔶قدرت روحی را چگونه تمرین کنیم؟ باید تمرین کنی که «ذهنت هرجایی نرود؛ آنجایی برود که تو به او دستور میدهی!»
🔶کنترل ذهن یعنی «بتوانی به موضوعی که میخواهی بیاندیشی و کسی توجّه تو را به چیزی که نمیخواهی جلب نکند»
_____________________
#علیرضا_پناهیان
💠یکی از ضعفهای فرهنگ دینی جامعۀ ما این است که معمولاً برترین شاخص دینداری و معنویت را برخورداری از قوت و قدرت روحی نمیدانیم. وقتی از ما بپرسند: آدم خوب و دیندار چه آدمی است؟ معمولاً میگوییم: کسی که مهربان و باگذشت باشد و... یعنی یکسری صفاتی را بیان میکنیم که دلالت بر نرمی، انعطافپذیری و فهم و بصیرت دارد. البته اینها خوب است اما مهمترین ویژگیِ یک آدم خوبِ دیندار که اول باید به ذهن بیاید این است که «قدرتمند و برخوردار از قوت روحی باشد»
💠البته معنای قدرت و قوت روحی این نیست که آدم، خشن باشد و انعطاف نداشته باشد! اتفاقاً کسی که قدرت روحی داشت، مهربانتر هم خواهد شد. قوت روحی، منشأ بسیاری از خوبیهاست، امامزمان(ع) هم وقتی تشریف بیاورد، اصحاب خود را مهربانتر یا سخاوتمندتر نمیکند، بلکه اصحاب خود را 40برابر قویتر میکند (وَ أُعْطِيَ قُوَّةَ أَرْبَعِينَ رَجُلًا؛ غیبتنعمانی/310)
💠قدرت روحی، یکی از خوبیهای آدم نیست، بلکه برآیند همۀ خوبیهاست و داشتنِ ضعف هم یکی از بدیهای آدم نیست، بلکه آورندۀ همۀ بدیهاست. معمولاً همۀ بدیهای آدم از سرِ ضعف است؛ حتی رفتن سراغ شهوات هم برای این است که انسان از قوت روحی برخوردار نیست و لذت قدرتمندبودن را نمیچشد. قدرت فقط بهدرد میدان جنگ با مستکبران و ظالمان نمیخورد؛ بلکه بهدردِ جنگ با شیطان و نفسِ اماره هم میخورد.
💠اولین یا برترین شاخص تقوا، ایمان و معنویت، این است که تو قوی باشی! این فرق بین دینداری درست و نادرست، و فرق بین دینداری حقیقی و قلابی است. قدرت روحی، برترین شاخص دیانت و آدمیت است؛ آدم باید قوی باشد! البته قدرت و قوت، اصلش درونی است، قدرت بیرونی فرع ماجراست. اگر ما از قدرت بیرونی هم خوشمان میآید، بهخاطر این است که کلاً از قدرت خوشمان میآید. منتها اگر کسی قدرت روحی داشته باشد، شایستهتر است.
💠مهمترین «فضیلتِ انسانی» که بچهها به آن توجه دارند، قویشدن است. بچهها در سنین کودکی، دوست دارند قوی بشوند و این یکی از اولین درخواستهای کودک است. در دوران دبستان هم، مهمترین شاخص-در تربیت- این است که بچهها قوی بار بیایند.
💠حالا این قدرت روحی را چگونه باید تمرین کنیم؟ همانطور که برای تقویت عضلات بدن، باید ورزش و تمرین کنیم، قدرت روحی را هم باید با «ورزش ذهنی» تمرین کنیم، ورزش ذهنی هم با کنترل ذهن است، یعنی «ذهن من هرجایی نباید برود، آنجایی باید برود که من به او دستور میدهم» چون قدرت روحی به قدرت ذهنی خیلی وابسته است و تمرین ذهنی، راه رسیدن به قدرت روحی است.
💠امام خمینی(ره) میفرماید: «بدان كه اوّل شرط از براى مجاهد در اين مقام(مقام تهذیب نفس) و مقامات ديگر، كه مىتواند منشأ غلبه بر شيطان و جنودش شود، حفظ طائر خيال است. چون كه اين خيال مرغى است بس پرواز كن كه در هر آنى به شاخى خود را مىآويزد، و اين موجب بسى از بدبختيهاست. و خيال، يكى از دستاويزهاى شيطان است كه انسان را به واسطه آن بيچاره كرده به شقاوت دعوت مىكند... و ملتفت باش كه خيالات فاسده قبيحه و تصورات باطله از القائات شيطان است كه مىخواهد جنود خود را در مملكت باطن تو برقرار كند» (شرح چهلحدیث/ص17و18) یکی از القائات شوم شیطان، سوء ظن به خداست، نگذار این سوءظن به خدا حتی ناخودآگاه و ناخواسته به ذهنت راه پیدا کند، کنترلش کن.
💠در ادامه میفرماید: «تو كه مجاهدى با شيطان و جنودش و مىخواهى صفحه نفس را مملكت الهى و رحمانى كنى، بايد مواظب كيد آن لعين باشى و اين اوهام برخلاف رضاى حقتعالى را از خود دور نمايى تا إنشاءاللّه در اين جنگِ داخلى، اين سنگر را كه خيلى مهم است از دست شيطان و جنودش بگيرى، كه اين سنگر به منزله سرحدّ است، اگر اينجا غالب شدى اميدوار باش.» (همان) یعنی سنگر ذهن و خیالات انسان، به منزلۀ مرز است. پس کنترل ذهن انجام بده و نگذار به ذهنت، حرفها و فکرهای بد، خطور کند.
💠یک مثال برجسته برای تمرین کنترل ذهن، سرِ نماز است. نماز به شدّت تکراری است؛ برای اینکه در نماز، چیزی نباشد که توجّه تو را به خودش جلب کند. اصلاً انگار نماز تمرین کنترل ذهن است. تو را در یک قالب رفتاری خاص قرار میدهد تا ببیند کنترل ذهن داری یا نه؟
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
شفافیت آرا نمایندگان.pdf
11.54M
⭕️«جزوه شفافیت آرای نمایندگان مجلس» منتشر شد
شفافیت پارلمانی
بررسی تجربیات جهانی
پرسش وپاسخ
شفافیت آراءنمایندگان مجلس
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
⭕️«سیاستزدگی» و «یکدرصدی شدن» رسانهها
🔺فکر میکنم دو مفهوم «سیاستزدگی» و «یکدرصدی شدن» بتواند این وضعیت رسانهها را توضیح بدهد:
🔺 به این دلیل که اغلب رسانههای ما، از یک کانال طنز تلگرامی گرفته تا ژورنالهای فکری و صدا و سیما، خیلی سیاستزده هستند. یعنی رو به قبلهی سیاست میخوابند و آمد و شد آدمها در منصبها را زیادتر از اندازهای که هست مهم میپندارند. همه حواسها به سیاست است. این بلیهای عامی که فضای فکری دو جناح کلان کشور را در نوردیده باعث شده به مسائل «اجتماعی» به معنای واقعی کلمه بیتوجهی شود و همین سر منشأ آسیبهای حاد کنونی شود.
🔺 از طرف دیگر هم یک عده آدمی پیدا شوند که به جز سیاستورزی حرفهای، به جز لابی و فیگور تبلیغاتی و شگرد تخریبی، هیچ هنر دیگری ندارند. آنقدر این آدمها در فضای رسانهها بازنمایی و تیتر میشوند، که جایی برای مسئلههای یک کشاورز و یک کارگر و یک راننده باقی نمیماند. از همینجا وارد مفهوم «یکدرصدی شدن» میشویم. وضعیت کمکم به گونهای شده که رسانهها وقتی میخواهند به مسائل اجتماعی هم بپردازند اغلب به سراغ بازنمایی مسائل همین سیاستورزان حرفهای میروند. این سیاستورزان حرفهای البته به نحوی صوری احزاب متکثری را شکل دادهاند و ادای تکثر را در می آورند اما به لحاظ ماهوی یکسانند و فرق چندانی ندارند. در نتیجه رسانهها علیرغم تکثرها و تفاوتها و حتی تضادها، در نهایت و در سطحی کلان به مثابه یک سناریویی هستند که بازیگران نقش اصلیاش یک صدر بالایی جامعه هستند؛ یعنی حدود یک میلیون نفری که تنها آنها در رسانهها روایت میشوند.
✍ #مجتبی_نامخواه
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
⚫️این عزاداریهای مردمی تا آخر لازم است یک عده روشنفکر عزاداریها را نفی نکنند
◾️رهبرمعظم انقلاب: این عزاداریهائی که انجام میگیرد، این گریه و زاریای که میشود، این تشریح حوادث عاشورا که میشود، اینها چیزهای لازمی است. یک عده از موضع روشنفکری نیایند بگویند آقا، اینها دیگر لازم نیست. نه، اینها لازم است؛ اینها تا آخر لازم است؛ همین کارهائی که مردم میکنند.
▪️البته یک شکلهای بدی وجود دارد که گفتهایم؛ مثل قمه زدن که گفتیم این ممنوع است، نباید این کار انجام بگیرد؛ این، مایهی دراز شدن زبان دشمنان علیه دوستان اهلبیت است. اما همین عزاداری متعارفی که مردم میکنند؛ دستهجات سینهزنی راه میاندازند، عَلَم بلند میکنند، اظهار محبت میکنند، شعار مینویسند، میخوانند، گریه میکنند؛ اینها ارتباط عاطفی را روزبهروز بیشتر میکند؛ اینها خیلی چیزهای خوبی است.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm