.
خب «روزانه» که هرکسی آوُرده باشه حله و مشکل خاصی نداره و پیشنهاد می کنیم تشریف ببرید.
توضیحات رو تک تک میفرستیم بخونید با حوصله:
انواع دوره تحصیلی در دانشگاه
دانشگاهها در ایران ممکن است دانشجویان را به صورت دورههای تحصیلی مختلفی در رشتههای مختلف پذیرش کنند. این بدین معناست که ممکن است تعدادی دانشجو در یک دانشگاه درس بخوانند؛ اما ممکن است شرایط تحصیل و اعتبار مدرک همهی آنها یکسان نباشد. به همین دلیل در زیر انواع دورههای تحصیلی دانشگاهی یا به قولی دیگر انواع پذیرش دانشجو در دانشگاههای ایران را نام میبریم تا با آنها آشنا باشید:
🔵 1. دوره روزانه / عالی اگر آوردید و مبارکتون باشه🌺
دوره تحصیلی روزانه در اصل مهمترین دوره دانشگاهی میباشد و رقابت اصلی بین شرکتکنندگان کنکور برای دوره روزانه است. دوره روزانه در اصل فقط در دانشگاههای سراسری یا دولتی بیان میشود و در سایر دانشگاهها اعم از آزاد و پیام نور و غیرانتفاعی وجود ندارد. دانشجویان مقطع روزانه دانشگاهها هزینهای به عنوان شهریه دانشگاه پرداخت نمیکنند و نوبت روزانه برای پذیرفتهشدگان آن رایگان میباشد. همچنین به این سری دانشجویان نسبت به دورههای تحصیلی دیگر امکاناتی مانند خوابگاه، سلف غذای دانشگاهی و… تعلق میگیرد که برخی رایگان بوده اما برخی دیگر به دلیل سوبسیدهایی که دولت به آنها اختصاص میدهد دارای قیمت بسیار پایینی میباشد. به همین جهت نیز این دوره دارای ظرفیتهای محدودی میباشد که رقابت به وجود میآورند.
تذکر: توجه کنید ممکن است بر اساس قوانین دانشگاهها که هر سال در دفترچه انتخاب رشته کنکور اعلام میکنند برخی از خدمات را حتی به دانشجویان روزانه ارائه ندهند. به عنوان مثال یکی از دانشگاههای ایران در یکی از سالهای تحصیلی از ارائه خوابگاه به دانشجویان روزانه خودداری کرد و خیلی از دانشجویان شهرستانی دچار مشکل در سکونت خود شدند. پس به این نکته خیلی توجه کنید و در صورت امکان از خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور ارشد برای اطلاع از آخرین وضعیتها و اخبار استفاده نمایید.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 2. دوره شبانه (نوبت دوم)
دوره شبانه که به آن نوبت شبانه نیز بسیار گفته میشود، همانند نوبت روزانه فقط در دانشگاههای سراسری و دولتی وجود دارد نه در دانشگاههای دیگر. دانشجویان دوره شبانه و روزانه با هم و در سر یک کلاس درس میخوانند و اساتید یکسانی دارند. تنها تفاوت نوبت شبانه با دوره روزانه دانشگاه در هزینههای دوره شبانه است که بر خلاف دانشجویان روزانه باید هزینه پرداخت کنند. هرچند در این دوره تحصیلی باید هزینه پرداخت کرد اما هزینه پرداختی به اندازه هزینههای دوره پردیس خودگردان یا آزاد نمیباشد (که جلوتر به آنها اشاره خواهیم کرد) و در عوض مدرکی هم رده با مدرک دانشجویان دوره روزانه دریافت میکنند.
اما چند نکته در ارتباط با دورههای شبانه دانشگاهها وجود دارد. اولین نکته آن است که این دوره هم ظرفیت محدودی دارد و باید برای قبولی در دوره شبانه یک دانشگاه در کنکور رقابت کرد. دومین نکته این است که با وجود تشکیل این دوره تحصیلی دانشگاهی در دانشگاههای سراسری و دولتی، ممکن است برخی از خدمات که به دانشجویان ارائه میشود دارای هزینه بالاتری باشد. به عنوان مثال در بیشتر دانشگاههای سراسری فقط به دانشجویان روزانه خوابگاه تعلق میگیرد؛ با این وجود برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه علامه طباطبایی تهران به دانشجویان شبانه خود نیز خوابگاه میدهد (این مورد ممکن است در سالیان مختلف فرق داشته باشد پس به قوانین هر سال دانشگاه مراجعه فرمایید). با این وجود هزینه دریافتی بابت خوابگاه از این دانشجویان بیشتر خواهد و یا در مثالی دیگر هزینه غذای سلف برای دانشجویان شبانه با وجود ارزانتر بودن نسبت به بیرون، از قیمت غذای دانشجویان نوبت روزانه بیشتر باشد.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 3. پردیس خودگردان یا پردیس بینالملل
فلسفه به وجود آمدن دانشگاههای پردیس خودگردان در سالیان دور است که قصد داشتند دانشجویان خارج از کشور را برای تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکتری جذب کنند ولی موفق به انجام این کار نشدند. اما این عامل باعث نشد این دانشگاهها جمع شوند. در نتیجه دانشگاههای سراسری مطرح کشور برای پاسخگویی به تقاضای زیاد داوطلبین کنکور به صورت خودکفا اقدام به راهاندازی دانشگاههای پردیس یا همان پردیس بین الملل نمودند و دوره تحصیلی پردیس خودگردان را تشکیل دادند که ظرفیت مخصوص به خود را دارد. دانشجویان برای گذراندن درس خود باید هزینه بالایی پرداخت کنند. این هزینه نسبت به سایر دورههای تحصیلی دانشگاهها در ایران بالاتر میباشد. پس هنگام انتخاب دانشگاههای پردیس هنگام انتخاب رشته خود حتماً وضع مالی را در نظر قرار بدید.
دانشجویان دوره پردیس برخلاف دانشجویان شبانه با دانشجویان روزانه سر یک کلاس حاضر نمیشوند. اما از همان اساتید را تجربه میکنند و مدرکی با اعتباری برابر با مدرک نوبت روزانه دریافت میکنند.
3 نکته دیگر نیز در ارتباط با دانشگاههای پردیس وجود دارد:
اولین نکته: ساختمان پردیس این دانشگاهها میتواند خارج از دانشگاه اصلی یا حتی خارج از شهر مورد نظر باشد. پس این مورد را نیز حتماً موقع انتخاب رشته خود دقت فرمایید. به عنوان مثال پردیس دانشگاه صنعتی شریف در شهر کیش واقع شده است و شما برای تحصیل نیاز دارید به آنجا بروید.
نکته دوم: به دلیل مدیریت جداگانه دانشگاههای پردیس خودگردان و بین الملل علاوه بر هزینه تحصیل، هزینه خوابگاه و سلف غذا و سایر خدمات رایگان نبوده و شما باید مبالغ بالایی را پرداخت نمایید. البته ممکن است پردیس یک دانشگاه اصلاً یک سری از خدمات را به دانشجویان خود ارائه ندهد.
نکته سوم: رشتههای علوم انسانی اصلاً دوره تحصیلی پردیس خودگردان ندارند و فقط شامل علوم ریاضی و مهندسی، پزشکی و پیراپزشکی میشود.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 4. دانشگاه آزاد
دانشگاههای آزاد هم از طریق کنکور و هم از طریق سوابق تحصیلی (البته بسته به رشته تحصیلی) دانشجو میپذیرند. دانشجویان نیز برای تحصیل در این دانشگاه باید شهریه پرداخت کنند. شهریه دانشگاه آزاد بعد از پردیس بالاترین هزینه را دارد.البته دانشگاههای آزاد از طریق دو ظرفیت دانشجو از طریق کنکور قبول میکنند.
* عادی
* مازاد ظرفیت (که بیشتر در ارتباط با رشتههای پزشکی و پیراپزشکی میباشد و هزینه شهریههای دانشگاه آزاد در مازاد ظرفیت بیشتر از حالت عادی است)
مدرک دانشگاههای آزاد نسبت به پردیس، روزانه و شبانه اعتبار پایینتری دارد ولی نسبت به غیرانتفاعی و پیام نور اعتبار بهتری دارند. این دانشگاهها معمولا خوابگاه ارائه نمیدهند. اما قبولی در این دانشگاهها آسان میباشد.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 5. دانشگاه غیرانتفاعی
از دیگر انواع دورههای تحصیلی دانشگاهی در ایران میتوان به دورههای غیرانتفاعی اشاره کرد. این دانشگاهها زیر نظر دولت نمیباشند و توسط هیئت امنایی دانشگاه اداره میشوند. تحصیل در این دانشگاهها هزینهبر است اما هزینه آن نسبت به شبانه بیشتر خواهد بود. همچنین به دلیل عدم ارتباط با دولت و خصوصی بودن آنها اعتبار علمی بالایی ندارند. اما قبولی در دانشگاههای غیر انتفاعی بسیار ساده است و حتی با معدل نیز شما را قبول میکنند. نکته مهم دیگر در ارتباط با این دانشگاهها این است که معمولا خدمات رفاهی مانند خوابگاه به دانشجویان ارائه نمیدهند. پس این مورد را هم در هنگام انتخاب رشته کنکور در نظر داشته باشید.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 6. دانشگاه پیام نور
دانشگاههای پیام نور نیز جز دانشگاه هی دولتی محسوب میشود که زیر نظر وزارت علوم تحقیقات میباشد. سیستم آموزشی این دانشگاه در گاهی اوقات بر پایه آموزش نیمه حضوری میباشد. این ویژگی دانشگاههای پیام نور باعث میشود اکثرا به صورت غیر حضوری واحدهای درسی را فرابگیرند ولی حضوری امتحان دهند. این ویژگی برای افرادی که شاغل هستند بسیار مناسب هست. تحصیل در دانشگاههای پیام نور نیز برای دانشجویان هزینه دارد اما هزینههای آن نسبت به غیرانتفاعی و آزاد و پردیس کمتر است. برای قبولی در این دانشگاه نیز قبولی کار بسیار آسانی میباشد اما اعتبار دانشگاه به نسبت کمتر خواهد بود.
یکی از مزیتهای شرکت در دوره تحصیلی دانشگاه پیام نور این است که شما میتوانید همزمان در دو رشته تحصیل نمایید.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 7. دوره مجازی
این دوره تحصیلی فقط در دانشگاههای دولتی (دانشگاههای سراسری) و دانشگاه پیام نور گذرانده میشود. شما در دوره تحصیلی مجازی کلیه دروس خود را بدون شرکت در کلاسهای فیزیکی درس میگذرانید و در ازای آن برای شما یا فیلم آموزشی ضبط شده یا کلاسهای آنلاین برگزار میکنند. در انتهای دوره تحصیلی شما در هر ترم نیز امتحانها یا به صورت آنلاین یا به صورت حضوری برگزار میگردد.
این دوره دانشگاهی هیچ خدماتی به شما در حوزه رفاه ارائه نمیدهد و از شما شهریه دریافت میکند. اعتبار دوره تحصیلی مجازی نیز حتی اگر در دانشگاه دولتی و مطرح برگزار شود نسبت به دورههای روزانه و شبانه بسیار کمتر خواهد بود و اگر شما برای تحصیل در دکتری برنامهریزی کرده باشید کار شما را بسیار سخت خواهد کرد. زیرا اعتبار مدرک برای عبور از مقطع ارشد به مقطع دکتری مهم است.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS
🔻 8. مازاد ظرفیت
یکی از سوالاتی که برای متقاضیان کنکور به وجود میآید این است که منظور از مازاد ظرفیت چیست؟ ظرفیتهای مازاد نیز یکی دیگر از انواع دورههای تحصیلی میباشد که در تعداد محدودی از دانشگاههای سراسری، آزاد و پردیس مشاهده میشود. مازاد ظرفیت بدین صورت است که دانشگاهها معمولا تعداد اندکی بیشتر از ظرفیت قبولی دانشگاه خودشان را قبولی میکنند و از پذیرفتهشدگان هزینه دریافت میکند. این سری از دانشجویان نیز مانند دوره شبانه و روزانه بر سر یک کلاس مینشینند و مدرکی با اعتبار یکسان دریافت میکنند. تنها تفاوت این است این افراد معمولا بعد از تعیین وضعیت پذیرش ظرفیت مازاد و بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور انتخاب میشوند و در 90 درصد مواقع فقط برای رشتههای زیر گرایش پزشکی و پیراپزشکی اتفاق میفتد. همچنین در دانشگاههای آزاد و پردیس شهریه دانشگاه بیشتر از حالت عادی میباشد.
#راهنمای_کنکور_نصرآبادنیوز
🆔 @NASRABADNEWS