✅بهار و #جوش های صورت🤦🏻♀
✔️افزایش جوشهای صورت و بدن گاهی به شکل کورک و تشدید حساسیتها و خارش پوست از جمله مشکلاتی است که در فصل بهار خصوصا در افراد با مزاج گرم و تردیده میشود. برای رفع آن توصیه های زیر کمک کننده می باشند:
🔸 پرهیزاز مصرف زیاد مواد گرم ، تلخ ، تند ، شور ، وتیز مانند تنقلات (آجیل های شور،گردو) وادویه تند (فلفل ،دارچین ،زنجبیل، میخک و خردل
🔸 کم کردن مصرف مواد غذایی مولد خون مانند گوشتها و شیرینی ها
🔸 مصرف مواد غذایی سبک مانند آش ها با چاشنی تمرهندی یا رب انار یا آلو یا سوپ جو به جای خورشت ها
🔸 نوشیدن شربتهایی مانند شربت نارنج ، شربت لیمو ، شربت عناب ، شربت سکنجبین، شربت زرشک ، ر ب انار یا عرق کاسنی شاهتره ، عرق خرفه
🔸 نوشیدن ماءالشعیر #طبی
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
🌒 🙊🤧رفع بوی بد دهان در ماه رمضان
ما رو در اینستا به دوستاتون معرفی کنید 👇
instagram.com/darmaneslami
💠درمانخانه اسلامی 💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
✳️پرخوری باعث ضعف قلب میشود.👇🏼
🔹️وقتی معده پر شود،به قلب فشار می آورد و این باعث میشود که موادی در رگ ها رسوب کند و وقتی موادی در رگ ها رسوب کند ، رگ های قلب تنگ تر میشود ،و در دراز مدت این روند موجب گرفتگی رگهای قلب و بیماری های قلبی میشود.
🔹️همچنین در هنگام پرخوری،فعالیت قلب افزایش میابد،زیرا باید مراتب بیشتری خون به معده پمپاژ کند تا معده بتواند غذا را هضم کند، بنابر این با افزایش فعالیت، قلب خستگی مفرط پیدا میکند و ضعیف میشود
🔹️زیاد خوردن،قلب را میمیراند ،زیرا با پرخوری قلب فرصت پیدا نمیکند که خود را تقویت کند.
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
✳️بهترین سبزی که میتوان در وعده سحر میل کرد؛ کاهو است !👇🏼
🔸کاهو در مقایسه با سایر سبزی ها دارای آب بسیار بالایی ست و از تشنگی در طول روز جلوگیری میکند.
+ و فیبر بالای آن مانع بروز یبوست میشود.
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
🍑 میوه ای پرخاصیت بنام هلو🍑👇🏼
🔶 طبیعت آن سرد و تر
نوع مناسب آن: رسیده، شاداب و لطیف😌
🔶 خواص: #ملین و تسکین بخش حرارت بدن و تشنگی و برای رفع #بدبویی دهان و #تبهای صفراویِ خالص مفید است.
در افراد گرممزاج #مقوی قوای جنسی است. اگر قبل از غذا میل شود و تا نیم ساعت، آب یا هیچ خوراکی نخورید #اشتهاآور است.
🔶 برای #دفع_صفرا، آب رسیده آنرا گرفته شب تا صبح اجازه دهید دُردِ آن تهنشین گردد، سپس صافی آنرا با شکرسرخ، ترنجبین یا شیرخشت بیاشامید.
❗️ مصلح آن: عسل، مربای زنجبیل
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
🍃غذاهای اصلی طب اسلامی که نباید از سفره ی ما خصوصا درماه #رمضان، حذف شود.👇🏼
🔶🔹🌼تلبینه(آرد کامل+شیر محلی)
🔶🔹🌼آش(بدون مواد فرنگی با ادویه طب اسلامی)
🔶🔹🌼حلوا(آرد کامل+شیره انگور+شحم)
🔶🔹🌼شله زرد(برنج غیرتراریخته+شکر نیشکر)
🔶🔹🌼حلیم(گندم دیم+گوشت خروس،بوقلمون یا گوسفند)
🔶🔹🌼شربت سکنجبین(سرکه طبیعی+عسل)
🔶🔹🌼شربت لبعسل(شیر+عسل)
🔶🔹🌼شربت شیره ها(آب+شیره انگور، انجیر، توت، خرما)
🔶🔹🌼کمپوت میوه ها(پختن ساده ی میوه سیب، گلابی، به، زردک+شکر سرخ یا عسل)
🔶🔹🌼چای و شربت ادویه طب اسلامی(دمکرده ی زعفران، دارچین، زنجفیل، هل، بادرنجبویه، گزنه و... +گرما یا خنکی)
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
✳️خواص تخم بلدرچین:👇🏼
🔸بهترین نوع پروتئین و چربی
🔸باهوش شدن جنین
🔸بهبود اشتها در اطفال
🔸افزایش مقاومت کلی بدن
🔸استحکام عضلات و استخوان
🔸 تنظیم سیکل خواب
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تدابیر ویژه تغذیهای برای #روزهاولیها
♻ دختران و پسرانی که تازه به سن تکلیف رسیدهاند و باید روزه خود را کامل بگیرند، #والدین آنها باید نکات و #تدابیر_ویژه_تغذیهای را برایشان در وعده افطار و سحر در نظر داشته باشند؛ حکیم حسین خیراندیش خیراندیش این موارد را توضیح می دهد👆🏼👌🏼
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
✅فواید روزه داری☝️🏼
✍🏼درمان کبد چرب
✍🏼افزایش طول عمر
✍🏼کاهش ریفلکس معده
✍🏼سم زدایی کامل بدن
✍🏼تحلیل چربی های اضافه
❗️هشدار:نوشیدن آب و نوشیدنی سرد در افطار موجب کبد چرب میشود
💠درمانخانه اسلامی💠
💠 @Darmaneslami
🌹@Nafahatzohoor
🌿☘🌿☘🌿☘
♻️#شیر
✅خواص شیر
🔹 هر شیری مرکب از سه جوهر مختلف است، مائیت (آبی) و جنبیت (پنیری) و دسومت (چربی) که هر یک مزاج مخصوصی دارد، و برحسب غلبه هر یک از سه جوهر گفته شده، طبیعت شیر در گرمی و سردی و تری و خشکی و اعتدال مختلف میشود.
🔹 طبیعت شیر در درجه دومِ سرد و تری و دهنیت یا چربی آن در اولِ گرمی و خشکی و پنیری آن در اولِ سرد و خشک میباشد.
🔹 شیر تازۀ دوشیده شده با طبع گرمی که دارد، دارای حرارت لطیفه ای بوده که باعث سریع النفوذ بودن آن میشود؛ ولی شیر سرد شده، به نسبت سرد شدن، حرارت لطیفۀ آن بتحلیل میرود؛ پس برای نوشیدن شیر، بایستی شیر را گرم نموده تا موجب افزایش سرعت نفوذ آن گردد.
🔹 منظور از شیری که در متن ذکر شده، شیر #گاو است، که موافق ترین اغذیه برای مزاج اطفال بعد از شیر مادر میباشد؛ و در غیر اطفال بسته به طبیعت و مزاج شخص مشخص میشود.
🔹 شیر حیوانی که مدت حاملگی آن نزدیک به زمان حاملگی انسان باشد از نظر تغذیه مناسب تر میباشد، بنابراین شیر گاو که مدت حاملگی آن نیز نه ماه است، برای تغذیه انسان و مخصوصاً اطفال مناسبتر میباشد.
🔹 شیر بز و گوسفند بعد از شیر گاو، برای تغذیه مناسب میباشند.
🔹شیر حیوانی که در نیستان و پشه چرا میکند، تری و مائیت بیشتری دارد و شیر حیوانی که در کوهها چرا کنند سبک تر است.
🔸بهترین شیر، شیرگاو جوان و چاق میباشد که سالم بوده، هیچ گونه بیماری نداشته و همچنین در مراتع چریده باشد.
🔸 در کتب طب سنتی هر جا شیر مطلق آورده شده باشد، منظور شیر گاو است که دهنیت (چربی) بر آن غالب بوده و غلیظ نیز میباشد. (شیر میش چربی و غلظت بیشتری از شیر گاو دارد.)
🔸شیر خوب، قوام معتدل دارد؛ سفید و صاف است؛ طعم شیرین دارد و بدون بوی بد است.
🔸 شیر حافظ رطوبات اصلی بدن بوده و برای فراموشکاری، مالیخولیا، افسردگی، وسواس، خفقان و زخمهای عفونی ریه مفید است.
🔸 شیر موجب تقویت قلب میشود.
🔸 شیر سبب لینت شکم، افزایش تولید منی و افزایش نیروی جنسی شده، همچنین موجب چاقی نیز هست.
🔸 مصرف شیر به صورت شیربرنج و فرنی، موجب طولانی شدن عمر و خوشرنگی صورت میگردد.
🔸شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک و معتادین به تریاک مفید است.
🔸 در مناطق گرم مخصوصاً در جوانان در فصل تابستان، شیر پس از مصرف در بدن تبدیل به صفرا میشود.
🔸 مناسبترین فصل برای مصرف شیر در جوانان، بهار و در پیران، تابستان میباشد.
🔴مضرات مصرف زیاد شیر
🔺 مداومت در خوردن شیر موجب تولید سنگ کلیه و مثانه میشود.
🔺 مصرف زیاد شیر برای دندان و لثه مضر است. همچنین میتواند بیماریهائی مثل بهق و برص تولید کند.
🔺 مصرف همزمان شیر و چیزهای ترش و شور، یا گوشت، تخم مرغ، ماهی، ترب، پیاز، میوههای تازه، سبزیجات و همچنین برخی از حبوبات زیان آور است.
🔺مصرف غذا بعد از شیر و خوابیدن به دنبال آن سبب فاسد شدن شیر میشود. بنابراین مصرف همزمان شیر و کیک زیان آور است.
✅مصلح شیر و نکات مصرف آن
🔹 در مصرف شیر باید چند نکته را رعایت کرد: اول اینکه باید به مقدار معتدل خورده شود، دوم آنکه در بعضی اوقات (و نه به طور دایمی) مصرف شود و نکته آخر اینکه با مصلحات آن مصرف شود.
🔹 مصلح شیر در افراد با مزاج گرم، شکر و در مزاج سرد، #عسل میباشد؛ که مانع انجماد و بسته شدن شیر در معده است.
🔹 روش جوشاندن شیر به این نحو است که به اندازه یک چهارم شیر، آب شیرین اضافه کرده سپس در حرارت ملایم میجوشانند تا آبی که اضافه شده تبخیر گردد.
🔹 لازم است از شیر حیوانی که تازه بچه ی آن مرده یا سقط شده باشد و نیز شیر حیوان بسیار لاغر و یا مریض و یا حامله و یا تازه زائیده اجتناب شود.
🔸نکته: در کتب طب سنتی خصوصیات انواع شیرها مثل شیر بز، گاومیش، میش، و … بیان شده و کاربردهای غذائی و درمانی آنها بطور مفصل بحث شده است که علاقهمندان میتوانند به آنها مراجعه نمایند.
✍مرجع طب ایرانی اسلامی
#طب_سنتی. / #طب_اسلامی / #پزشکی_سلامت
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🌸 #حکیم_الحکما. ✨🌿
🍃✨ @angoshty 🍃✨
🌹@Nafahatzohoor