#نهج_البلاغه
💥بَادِرُوا الْعَمَلَ وَ خَافُوا بَغْتَةَ الْأَجَلِ فَإِنَّهُ لَا يُرْجَى مِنْ رَجْعَةِ الْعُمُرِ مَا يُرْجَى مِنْ رَجْعَةِ الرِّزْقِ مَا فَاتَ الْيَوْمَ مِنَ الرِّزْقِ رُجِيَ غَداً زِيَادَتُهُ وَ مَا فَاتَ أَمْسِ مِنَ الْعُمُرِ لَمْ يُرْجَ الْيَوْمَ رَجْعَتُهُ
🌎در اعمال نيكو شتاب كنيد، و از فرارسيدن مرگ ناگهانى بترسيد، زيرا آنچه از روزى كه از دست رفته، اميد بازگشت آن وجود دارد، اما عمر گذشته را نمى شود باز گرداند، آنچه را امروز از بهره دنيا كم شده مى توان فردا به دست آورد امّا آنچه ديروز از عمر گذشته، اميد به بازگشت آن نيست
خطبه 114
🔶 @Nahj_Et
💢 مسئولیت اغنیا نسبت به فقرا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إنَّ لِلَّهِ عِبَاداً يَخْتَصُّهُمُ اللَّهُ بِالنِّعَمِ لِمَنَافِعِ الْعِبَادِ، فَيُقِرُّهَا فِي أَيْدِيهِمْ مَا بَذَلُوهَا؛ فَإِذَا مَنَعُوهَا نَزَعَهَا مِنْهُمْ، ثُمَّ حَوَّلَهَا إِلَى غَيْرِهِمْ.
🔹خدا را بندگانى است كه آنان را براى منافع ديگر بندگان به نعمتها اختصاص مى دهد، آن نعمت ها را تا زمانى كه بخشش مى كنند در دست آنان وامى گذارد، و چون از بخشش منع كنند از آنان بگيرد و به ديگران تحويل دهد.
📚 حکمت 425 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🏴 بهمناسبت سالروز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام (۲۶ رجب)
✅از فضل بسیار تو کمتر گفته شد، زیرا
در سایهی نور علی نور تو مستور است.
💎 إمام محمد باقر علیه السلام میفرمایند:
«لو وضع إیمان أبی طالب فی كفة میزان و إیمان هذا الخلق فی الكفة الأخرى لرجح إیمانه»
👌اگر ایمان ابوطالب را در یک کفه ترازو قرار دهند و ایمان این آفریدهها را در کفه دیگر، ایمان ابوطالب فزونی خواهد داشت.
📖شرح نهج البلاغة، ابن أبی الحدید، ج 3، ص 311
🔶 @Nahj_Et
💢 شرایط توبه و استغفار واقعی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃امام علی(عليه السلام) به شخصى كه در حضور او استغفرالله گفت، فرمود: مادرت به عزايت بنشيند آيا مى دانى استغفار چيست؟ استغفار مقام بلندمرتبه گان است و واژه اى است كه بر شش معنا اطلاق مى شود: نخست پشيمانى از اعمال گذشته، دوم تصميم بر ترك هميشگى آن ها در آينده. سوم اين است كه حقوقى را كه از مردم ضايع كرده اى به آن ها بازگردانى تا به هنگام ملاقات پروردگار حق كسى بر تو نباشد و چهارم اين كه هر واجبى كه از تو فوت شده است حق آن را ادا كنى . پنجم، گوشت هايى را كه براثر حرام بر اندامت روييده با اندوه بر گناه آب كنى تا چيزى از آن باقى نماند و پوست به استخوانت بچسبد و گوشت تازه در ميان آن ها برويد و ششم آن كه به همان اندازه كه لذت و شيرينى گناه را به جسمت چشانده اى زحمت و مرارت طاعت را نيز به آن بچشانى. پس از انجام اين مراحل مى گويى: استغفر الله.
📚 حکمت 417 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💢 نکوهش قضاوت با ظنّ و گمان
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 ليْسَ مِنَ الْعَدْلِ، الْقَضَاءُ عَلَى الثِّقَةِ بِالظَّنِ.
🔹 داورى نمودن به گمان عليه انسان مورد اعتماد از عدالت نيست.
📚( حکمت 220 نهج البلاغه)
🔶 @Nahj_Et
⏪نظر اهل بيت علیهمالسلام در مورد ايمان حضرت ابوطالب از مصادر شیعه و سنی
🔶ببینید امیرالمومنین علی علیه السلام در مورد پدر بزرگوارشان چه می گوید:
🔵عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ سَمِعْتُ عَلِیّاً (علیه السلام) یَقُول: وَاللَّهِ مَا عَبَدَ أَبِی وَلَا جَدِّی عَبْدُ الْمُطَّلِبِ وَلَا هَاشِمٌ وَلَا عَبْدُ مَنَافٍ صَنَماً قَطُّ قِیلَ وَمَا كَانُوا یَعْبُدُونَ قَالَ كَانُوا یُصَلُّونَ إِلَى الْبَیْتِ عَلَى دِینِ إِبْرَاهِیمَ مُتَمَسِّكِینَ بِهِ.
🔶اصبغ بن نباته میگوید: از على علیه السّلام شنیدم كه فرمود: به خدا سوگند! نه پدرم و نه جدّم عبد المطلب و نه هاشم و نه عبد مناف هیچ بتى را نپرستیدند.
⬅️پرسیدند: پس چه میپرستیدند؟
💠فرمود: به سوى كعبه نماز میگزاردند و بر دین ابراهیم بودند و به آن چنگ زده بودند .
📚بحار الأنوار، ج 15 ص 144
🔶در روايت است كه آقا امام مجتبي (عليه السلام) مي فرمايد:
🔵أن أمير المؤمنين كان ذات يوم جالسا في الرحبة، و الناس حوله مجتمعون، فقام إليه رجل فقال: يا أمير المؤمنين! أنت بالمكان الذي أنزلك الله به و أبوك معذب في النار؟ فقال له علي بن أبي طالب: مه فض الله فاك، و الذي بعث محمدا بالحق نبيا لو شفع أبي في كل مذنب علي وجه الأرض لشفعه الله فيهم، أبي معذب في النار و ابنه قسيم الجنة و النار؟!
💠كسي آمد به أمير المؤمنين (عليه السلام) گفت: بعضيها ميگويند پدر تو در آتش معذب خواهد بود؟ أمير المؤمنين (عليه السلام) به او گفت: ساكت باش، خداوند دهانت را بشكند. قسم به كسي كه محمد (صلي الله عليه و آله) را به حق، نبي قرار داد، اگر پدرم شفاعت كند تمام گنهكاران روي زمين را، خداوند شفاعت او را خواهد كرد. آيا پدرم در جهنم باشد و پسرش تقسيم كننده بهشت و جهنم؟!
📚طبرسی الاحتجاج ج 1 ص 230
کنز الفوائد ص 80 ، بحار ج 35 ص 69
🔶امام باقر (عليه السلام)؛ در مصادر متعدد آورده اند كه ابو بصير لبث مرادي ميگويد:
🔵قلت لأبي جعفر (عليه السلام)سيدي إن الناس يقولون: إن أبا طالب في ضحضاح من نار يغلي منه دماغه، قال عليه السلام: كذبوا و الله! إن إيمان أبي طالب لو وضع في كفة ميزان و إيمان هذا الخلق في كفة ميزان لرجح إيمان أبي طالب على إيمانهم.
🔶به امام باقر علیه السلام عرض کردم:
برخي از مردم - يعني اهل سنت - میگويند: حضرت ابوطالب (عليه السلام) در آتش جهنم است و آن آبی كه او را در آن قرار داده اند، حرارتش بيشتر شده است كه مغز ابوطالب مي جوشد.
💠امام باقر (عليه السلام)فرمود:
🔶قسم به خدا كه اينها دروغ مي گويند. اگر فرداي قيامت، ايمان ابوطالب را در يك كفه ترازو بگذارند و ايمان اين مردم (كه دروغ مي گويند) را در كفه ديگر بگذارند، ايمان ابوطالب قطعا سنگين تر خواهد بود.
📚الحجة على الذاهب إلى تكفير أبي طالب، سيد فخار بن معد، ص85 – إيمان أبي طالب شيخ مفيد، ص4
📚شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد معتزلي شافعي، ج14، ص68
🔶 @Nahj_Et
#امیرالمومنین_علیه_السلام
#مبعث_رسول_خدا_صلی_الله_علیه_وآله
♦️ یارِ غارِ حقیقیِ رسول خدا "صلیاللهعلیه وآله"...
مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام در ضمن خطبهای فرمودند:
در آن روزها، در هیچ خانه اسلام راه نیافت جز خانه رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم که خدیجه هم در آن بود و من سوّمین آنان بودم.
أَرَی نُورَ الْوَحْیِ وَ الرِّسَالَةِ وَ أَشَمُّ رِیحَ النُّبُوَّةِ وَ لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیْطَانِ حِینَ نَزَلَ الْوَحْیُ عَلَیْهِ صلی الله علیه و آله
🔹 من نور وحی و رسالت را میدیدم، و بوی نبوّت را میبوییدم؛ من هنگامی که وحی بر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فرود میآمد، ناله شیطان را شنیدم،
گفتم: ای رسول خدا، این ناله کیست؟
فرمود: شیطان است که از پرستش خویش مأیوس گردید و فرمود:
إِنَّکَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَی مَا أَرَی إِلَّا أَنَّکَ لَسْتَ بِنَبِیٍّ وَ لَکِنَّکَ وَزِیرٌ وَ إِنَّکَ لَعَلَی خَیْرٍ
🔹علی! تو آنچه را من میشنوم، میشنوی، و آنچه را که من میبینم، میبینی، جز اینکه تو پیامبر نیستی، بلکه وزیر من بوده و به راه خیر میروی.
📚نهج البلاغه، خطبه قاصعه
🔶 @Nahj_Et
💠 امام علی علیه السلام
🔸بعَثَهُ وَ النَّاسُ ضُلاَّلٌ فِي حَيْرَةٍ وَ حَاطِبُونَ فِي فِتْنَةٍ قَدِ اِسْتَهْوَتْهُمُ الأَهْوَاءُ وَ اِسْتَزَلَّتْهُمُ الكِبْرِيَاءُ وَ اِسْتَخَفَّتْهُمُ الجَاهِلِيَّةُ الجَهْلاَءُ حَيَارَى فِي زَلْزَالٍ مِنَ الأَمْرِ وَ بَلاَءٍ مِنَ الجَهْلِ، فَبَالَغَ (صلى اللّه عليه و آله) فِي النَّصِيحَةِ وَ مَضَى عَلَى الطَّرِيقَةِ وَ دَعَا إِلَى الحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ
🔹خدا پيامبر اسلام را به هنگامى مبعوث فرمود كه مردم در حيرت و سرگردانى بودند، در فتنه ها به سر مى بردند، هوى و هوس بر آنها چيره شده، و خود بزرگ بينى و تكبّر به لغزش هاى فراوانشان كشانده بود، و نادانيهاى جاهليّت پست و خوارشان كرده، و در امور زندگى حيران و سرگردان بودند، و بلاى جهل و نادانى دامنگيرشان بود. پس پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم در نصيحت و خيرخواهى نهايت تلاش را كرد، و آنان را به راه راست راهنمايى، و از راه حكمت و موعظه نيكو، مردم را به خدا دعوت فرمود.
📗نهج البلاغه، خطبه 95
🌹عید سعید مبعث مبارک باد 🌹
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امیرالمؤمنین علی علیهالسلام⇩
《إلَی أن بَعَثَ اللهُ سُبحانَهُ مُحَمَّداً
رَسولَ اللهِ لإِنجازِ عِدَتِهِ و إتمامِ نُبُوَّتِهِ》
تا اینكه خداوند سبحان
محمد پيامبر خود را فرستاد
تا وعده خويش را به انجام رساند
و سلسله نبوتش را كامل كند
↲نهج البلاغه، خطبه ۱
🔶 @Nahj_Et
🔴 زره حکمت بر تن حضرت مهدی علیهالسلام...
🌕 امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمودند:
«قَدْ لَبِسَ لِلْحِکْمَةِ جُنَّتَهَا، وَ أَخَذَهَا بِجَمِیعِ أَدَبِهَا، مِنَ الاِْقْبَالِ عَلَیْهَا، وَالْمَعْرِفَةِ بِهَا، وَالتَّفَرُّغِ لَهَا; فَهِیَ عِنْدَ نَفْسِهِ ضَالَّتُهُ الَّتِی یَطْلُبُهَا، وَ حَاجَتُهُ الَّتِی یَسْأَلُ عَنْهَا. فَهُوَ مُغْتَرِبٌ إِذَا اغْتَرَبَ الاِْسْلاَمُ، وَ ضَرَبَ بِعَسِیبِ ذَنْبِهِ، وَ أَلْصَقَ الاَْرْضَ بِجِرَانِهِ، بَقِیَّةٌ مِنْ بَقَایَا حُجَّتِهِ، خَلِیفَةٌ مِنْ خَلاَئِفِ أَنْبِیَائِهِ»
«مهدی علیهالسلام زره حکمت بر تن دارد، و با تمامی آداب، و با توجه و معرفت کامل آن را فرا گرفته است... او غریب است در آن هنگام که اسلام غروب میکند... او ذخیرهای از حجتهای خداست؛ و خلیفهای از خلفای انبیاست.»
📗نهج البلاغة، ج۱، ص۲۶۳ خطبهٔ۱۸۲
📗بحارالأنوار، ج ۳۴، ص ۱۲۴
🔶 @Nahj_Et
ويژگى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله
💎فَصَدَعَ بِمَا أُمِرَ بِهِ وَ بَلَّغَ رِسَالاتِ رَبِّهِ؛ فَلَمَّ اللَّهُ بِهِ الصَّدْعَ وَ رَتَقَ بِهِ الْفَتْقَ وَ أَلَّفَ بِهِ الشَّمْلَ بَيْنَ ذَوِي الْأَرْحَامِ، بَعْدَ الْعَدَاوَةِ الْوَاغِرَةِ فِي الصُّدُورِ وَ الضَّغَائِنِ الْقَادِحَةِ فِي الْقُلُوبِ.
🌔پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله و سلّم آنچه را كه به او ابلاغ شد آشكار كرد، و پيامهاى پروردگارش را رساند. او شكافهاى اجتماعى را به وحدت اصلاح، و فاصله ها را به هم پيوند داد و پس از آن كه آتش دشمنى ها و كينه هاى بر افروخته در دلها راه يافته بود، ميان خويشاوندان يگانگى بر قرار كرد.
❣ عید مبعث خاتم الانبیاء، حضرت رسول اکرم(ص)، تبریک و تهنیت باد.❣
📘خطبه 213
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
✨وَمِنَ التَّوْفِیقِ حِفْظُ التَّجْرِبَةِ
💠حفظ تجربه ها بخشى از موفقیت است
حکمت ۲۱۱
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نماهنگ به مناسبت عید مبعث
💐برسد به گوش جهانیان ، که جهان به نام محمد است💐
با صدای صابر خراسانی
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه ✨وَمِنَ التَّوْفِیقِ حِفْظُ التَّجْرِبَةِ 💠حفظ تجربه ها بخشى از موفقیت است حکمت ۲
#شرح_حکمت ۲۱۱
📌قسمت یازدهم
❣امیرالمومنین علیهالسلام می فرماید:
✨وَمِنَ التَّوْفِیقِ حِفْظُ التَّجْرِبَةِ
💠حفظ تجربه ها بخشى از موفقیت است
✍منظور از تجربه در اینجا مفهوم عام آن است و تجربه هاى شخصى و تجارب دیگران را شامل مى شود و تعبیر به «مِنَ التَّوفِیقِ» اشاره به این است که انسان قسمت مهمى از موفقیت خود را در کارها، از تجربه هاى پیشین خود و تجارب دیگران استفاده مى کند و در واقع انباشته شدن تجربه ها بر یکدیگر سبب موفقیت در تمام زمینه هاى علمى و سیاسى و اجتماعى و اخلاقى است و آن کس که خود را از تجربه هاى دیگران بى نیاز بداند و به تجربه هاى پیشین خود اعتنا نکند به یقین گرفتار شکست هاى پى درپى خواهد شد.
📘حکمت 211
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️داستان زیبای دعای پیامبر(ص) برای حضرت.علی (ع)
🎙حجت الاسلام و المسلمین انصاریان
🔶 @Nahj_Et
#امیرالمومنین_علیه_السلام
#مبعث_رسول_خدا_صلی_الله_علیه_وآله
♦️ یارِ غارِ حقیقیِ رسول خدا "صلیاللهعلیه وآله"...
مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام در ضمن خطبهای فرمودند:
در آن روزها، در هیچ خانه اسلام راه نیافت جز خانه رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم که خدیجه هم در آن بود و من سوّمین آنان بودم.
أَرَی نُورَ الْوَحْیِ وَ الرِّسَالَةِ وَ أَشَمُّ رِیحَ النُّبُوَّةِ وَ لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیْطَانِ حِینَ نَزَلَ الْوَحْیُ عَلَیْهِ صلی الله علیه و آله
🔹 من نور وحی و رسالت را میدیدم، و بوی نبوّت را میبوییدم؛ من هنگامی که وحی بر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فرود میآمد، ناله شیطان را شنیدم،
گفتم: ای رسول خدا، این ناله کیست؟
فرمود: شیطان است که از پرستش خویش مأیوس گردید و فرمود:
إِنَّکَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَی مَا أَرَی إِلَّا أَنَّکَ لَسْتَ بِنَبِیٍّ وَ لَکِنَّکَ وَزِیرٌ وَ إِنَّکَ لَعَلَی خَیْرٍ
🔹علی! تو آنچه را من میشنوم، میشنوی، و آنچه را که من میبینم، میبینی، جز اینکه تو پیامبر نیستی، بلکه وزیر من بوده و به راه خیر میروی.
📚نهج البلاغه، خطبه قاصعه
🔶 @Nahj_Et
💠خاطرات امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه
چقدر مشتاق دیدن حجت خدا هستم
هیچ گاه روی زمین از کسی که به حجت الهی قیام کند خالی نمی شود خواه ظاهر باشد و آشکار یا ترسان باشد و پنهان و این برای این است که دلایل الهی و نشانه های او پایدار بماند.
آنها تعدادشان کم است و قدر و منزلتشان نزد خداوند بسیار.خداوند به واسطه آنها حجت ها و دلایلش را حفظ می کند تا به افرادی مانند خود بسپارند آنها خلفای الهی روی زمین اند، آه..که چقدر مشتاق دیدار آنان هستم.
ما شجره نبوت و مرکز رسالت و محل رفت و آمد فرشتگانیم، ما معادن دانش و چشم سارهای حکمت هاییم. یاور و دوستدار ما رحمت حق را منتظر است و دشمنان ما در انتظار مجازاتند.
نامه ۱۴۷ خطبه ۱۰۹
🔶 @Nahj_Et
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 بدترينِ برادران (دوستان) كسى است كه براى پذيرايى از او (ناچار باشى) خود را به زحمت افكنى.
🔹 مرحوم سيد رضى بعد از ذكر اين گفتار حكيمانه مى گويد: «تكليف (و تكلف) هميشه با مشقت همراه است بنابراين دوست پرتوقعى كه انسان را به تكلف وامى دارد مايه شر است. به همين دليل او بدترينِ برادران محسوب مى شود».
📚( نهج البلاغه حکمت 479)
🔶 @Nahj_Et
❇️ امام علی عليه السلام فرمودند :
🔆 فـَبـَعـَثَ اللّهُ مـُحـَمَّداً (ص) بـِالْحـَقِّ لِيـُخـرِجَ عـِبـادَهُ مِنْ عِبادَةِ الاَْوْثانِ إلى عِبادَتِهِ وَ مِنْ طاعَةِ الشَّيْطانِ اِلى طاعَتِهِ
🔆 خداوند، محمد(ص) را به حق برانگيخت تا بندگانش را از پرستش بتان به عبادت او درآورد و از پيروى شيطان به فرمان بردارى او سوق دهد.
📚نهج البلاغه : خ 147، ص 446
🔶 @Nahj_Et
➖اولین مسلمان ها
امام علی(ع) در خطبه ی قاصعه می فرماید :
🛑《وَلَمْ یَجْمَعْ بَیْتٌ وَاحِدٌ یَوْمَئِذٍ فِی الْاِسْلاَمِ غَیْرَ رَسُولِ اللّه(ص) وَخَدِیجَةَ(س) وَاَنَا ثَالِثُهُمَا!
اَرَی نُورَ الْوَحْیِ وَالرِّسَالَةِ وَ اَشُمُّ رِیحَ النَّبُوَّةِ》
🔰در آن روز در هیچ خانه ای، اسلام راه نیافت، جز خانه رسول خدا(ص) و خدیجه(س)!
و من سوّمین آنان بودم، من نور وحی و رسالت را می دیدم و بوی نبّوت را استشمام می کردم
📚:نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 301
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💎اِلى اَنْ بَعَثَ اللهُ سُبْحانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لاِنْجازِعِدَتِهِ وَ اِتْمامِ نُبُوَّتِهِ مَاْخُوذاً عَلَى الْنَبييّنَ ميثاقُهُ مَشْهُورَةً سِماتُهُ، کَريماً ميلادُهُ
🌖خداوند سبحان ، محمّد رسول الله(صلى الله عليه وآله) را براى وفاى به عهد خود و کامل کردن نبوّتش برانگيخت و مبعوث کرد اين در حالى بود، که از همه پيامبران پيمان درباره او گرفته شده بود (که به او ايمان بياورند و بشارت ظهورش را به پيروان خويش بدهنددر حالى که نشانه هايش مشهور و ميلادش پسنديده بود»
📘 خطبه 1
🔶 @Nahj_Et
🌷دعا براى پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم
💎خداوندا پیامبر (صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ) امین و مورد اطمینان و گواه روز قیامت است، نعمتى است که بر انگیخته و رحمتى است که به حق فرستاده اى. خداوندا بهره فراوانى از عدل خود به او اختصاص ده و از احسان و کرم خود فراوان به او ببخش. خدایا بناى دین او را از آنچه دیگران بر آورده اند، عالى تر قرار ده. او را بر سر خان کرمت گرامى تر دار، و بر شرافت مقام او در نزد خود بیفزا و وسیله تقرّب خویش را به او عنایت فرما و بلندى مقام و فضیلت او را بى مانند گردان و ما را از یاران او محشور فرما ، چنانکه نه زیانکار باشیم و نه پشیمان ، نه دور از راه حق باشیم و نه شکننده پیمان ، نه گمراه باشیم و نه گمراه کننده بندگان ، نه فریب هواى نفس خوریم و نه وسوسه شیطان.
خطبه 106
🔶 @Nahj_Et
💢 مغرور نشدن به ثروت و سلامتی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 لا يَنْبَغِي لِلْعَبْدِ أَنْ يَثِقَ بِخَصْلَتَيْنِ: الْعَافِيَةِ وَ الْغِنَى؛ بَيْنَا تَرَاهُ مُعَافًى إِذْ سَقِمَ، وَ بَيْنَا تَرَاهُ غَنِيّاً إِذِ افْتَقَرَ.
🔹سزاوار نيست انسان به دو چيز اطمينان پيدا كند: سلامتى و ثروت. چراكه در همان حال كه انسانى را تندرست مى بينى ناگهان بيمار مى شود و در همان حال كه او را ثروتمند مشاهده مى كنى ناگهان فقير و مستمند مى گردد.
📚 حکمت 426 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🔴ترس از آخرت
✍️#امام_علی علیه السلام می گوید: برادرم عقیل را دیدم که به شدّت #فقیر شده بود و از من درخواست کرد که یک من از گندم های شما را به او بدهم.
کودکانش را دیدم که از گرسنگی موهایشان ژولیده و رنگ آن ها در اثر فقر دگرگون شده بود، گویا صورتشان بانیل رنگ شده بود.
عقیل باز هم اصرار کرد و خواسته خود را چندین بار تکرار نمود. من هم به او گوش فرا دادم، گمان کرد که من دینم را به او می فروشم و به دنبال خواسته او می روم و از راه و رسم خود فاصله می گیرم. آهنی را در آتش گرم کردم و آن را به بدنش نزدیک کردم تا از آن عبرت گیرد که ناله ای چون ناله بیمارانی که از شدّت درد می نالند سر داد و نزدیک بود، که از حرارت آن بسوزد.
به او گفتم: ای عقیل! زنان سوگمند در عزای تو بگریند از آهن تفتیده ای که انسان گرم کرده است ناله می کنی! امّا مرا به سوی آتشی می کشانی که خداوند جبار از روی غضبش آن را برافروخته است؟ تو از این آزار ناله می کنی امّا من از آتش سوزان الهی ناله نزنم.
📚نهج البلاغه، خطبه 224
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍روز قیامت از نگاه قرآن واحادیث
💎✨امام على عليه السلام :
اِعلَموا عِبادَ اللّه ِ أنَّ عَلَيكُم رَصَدا مِن أنفُسِكُم ، و عُيونا مِن جَوارِحِكُم ، و حُفّاظَ صِدقٍ يَحفَظونَ أعمالَكُم ، و عَدَدَ أنفاسِكُم ! .
بدانيد اى بندگان خدا كه ديده بانانى از خود شما و جاسوسانى از اعضاى بدن شما و نگه دارندگان راستگويى كه كردارهاى شما و شمار نفسهايتان را حفظ مى كنند، بر شما گماشته شده اند.
( نهج البلاغة : الخطبة ۱۵۷ )
🔶 @Nahj_Et
﷽
امیرالمؤمنین علی عليه السلام فرمود:
💎هر انسانى در اموالش دو شريك دارد: وارثان و حوادث؛
🔸 لِكُلِّ امْرِيءٍ فِي مَالِهِ شَرِيكَانِ: الْوَارِثُ، وَآلْحَوَادِثُ
📚 نهج البلاغه، حکمت ۳۳۵
✍ مال و اموال انسان، یا از سوی حوادث در تهدید است و یا اینکه دست وارثانی خواهد رسید که نوعا شیرینی مال و ثروت فریبشان میدهد.
حال که چنین است چه بهتر که انسان واقعا وارثی برای خود برگزیند که در روز واپسین، به داد او برسد.
🔶 @Nahj_Et