🔻چهار عامل از عوامل طمع ورزی در نهج البلاغه بیان شده است:
1⃣ هوای نفس: در نامه 45 خطاب به عثمان بن حنیف فرماندار بصره مینویسند: «من اگر مى خواستم، مى توانستم از عسل پاک، و از مغز گندم، و بافته هاى ابریشم، براى خود غذا و لباس فراهم آورم، امّا هیهات که هواى نفس بر من چیره گردد، و حرص و طمع مرا وا دارد که طعامهاى لذیذ بر گزینم، در حالى که در «حجاز» یا «یمامه» کسى باشد که به قرص نانى نرسد، و یا هرگز شکمى سیر نخورد»
2⃣ احساس حاجت و نیازمندی به مردم: در نامه 53 در سیمای قضات وداوران خطاب به مالک اشتر می نویسند: «پس از انتخاب قاضى، هر چه بیشتر در قضاوت هاى او بیندیش، و آنقدر به او ببخش که نیازهاى او بر طرف گردد، و به مردم نیازمند نباشد، و از نظر مقام و منزلت آنقدر او را گرامى دار که نزدیکان تو، به نفوذ در او طمع نکنند، تا از توطئه آنان در نزد تو در أمان باشد»
3⃣ سستی در یاری حق که طمع دشمن را بر می انگیزد : در بند 3 خطبه 166 می فرمایند : « اى مردم اگر دست از یارى حق بر نمى داشتید، و در خوار ساختن باطل سستى نمى کردید، هیچ گاه آنان که به پایه شما نیستند در نابودى شما طمع نمى کردند، و هیچ قدرتمندى بر شما پیروز نمى گشت»
4⃣ تکبر و سرکشی : در بند 4 خطبه 192 فرمودند: « افراد سرکش شما تسلیم شیطان شدند، و طمع ورزى او در شما کارگر افتاد، و این حقیقت بر همه آشکار گردید، و حکومت شیطان بر شما استوار شد، و با لشکر خویش به شما یورش برد، و شما را به ذلّت سقوط کشانید»
📙شرح#حکمت_2
🔶 @Nahj_Et
9.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بوی بهشت میوزد از کربلای تو
ای صد هزار جان گرامی فدای تو
التماس دعا🙏💔🥺
🔶 @Nahj_Et
💠هیچگاه انسان صبور، پیروزی را از دست نمی دهد هرچند که زمان آن طولانی شود.
📙حکمت ۱۵۳ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
قاسم یادگار حسن ، میثم مطیعی.mp3
6.63M
🏴 قاسم، یادگار حسن
🎤 میثم مطیعی
🗓 مداحی ویژه شب ششم محرم
📆 ۱۳ دی ۱۳۹۹ . زمینه . هیئت میثاق با شهدا
🏷 #محرم
💠بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت امام علی عليه السلام
ـ لَمّا قُتلَ الخوارِجُ فقيلَ لَهُ
يا أميرَ المؤمنينَ، هَلكَ القَومُ بأجْمَعِهِم ـ ; كَلاّ و اللّه ِ، إنَّهُم نُطَفٌ في أصْلابِ الرِّجالِ و قَراراتِ النّساءِ ، كُلَّما نَجَمَ مِنهُم قَرْنٌ قُطِعَ ، حتّى يكونَ آخِرُهُم لُصوصا سَلاّبِينَ .;
💠حضرت امام على عليه السلام
ـ آن گاه كه خوارج كشته شدند و به ايشان عرض شد
اى امير مؤمنان! اين جماعت همه نابود شدند .
فرمود ; هرگز ، به خدا قسم كه آنها نطفه هايى در پشت مردان و زهدانهاى زنان هستند .
هر گاه شاخى از آنان برويد ،
قطع گردد تا اين كه سرانجام از آنان عده اى راهزن و دزد بر جاى ماند .;
📙نهج البلاغة : الخطبة ۶٠
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💠همنشين سلطان مانند كسى است كه بر شير سوار است، ديگران به مقام او غبطه مى خورند ولى او خود بهتر مى داند در چه وضع خطرناكى قرار گرفته است.
📘#حکمت_263
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_نامه_۳۱_جلسه_۱۴_(اهداف_و_روشهای_تربیتی).mp3
5.86M
نامه ۳۱ جلسه چهاردهم
بهترین زمان تربیت – مبانی تربیت
تفکر در رفتار و اعمال گذشتگان کرده ام لذا تجربه تاریخ بشریت را در سینه دارم.
أَيْ بُنَيَّ ... كَأَنِّي بِمَا انْتَهَى إِلَيَّ مِنْ أُمُورِهِمْ قَدْ عُمِّرْتُ مَعَ أَوَّلِهِمْ إِلَى آخِرِهِمْ
خلاصه و زیبا مختصر و دلنشین ، علم چگونه زندگی کردن را در اختیارت قرار میدهم.
فَعَرَفْتُ ... نَفْعَهُ مِنْ ضَرَرِهِ فَاسْتَخْلَصْتُ لَكَ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ نَخِيلَهُ وَ تَوَخَّيْتُ لَكَ جَمِيلَهُ
من بعنوان پدر دلسوز ، تربیت و کمال تو برایم بسیار مهم است.
وَ رَأَيْتُ حَيْثُ عَنَانِي مِنْ أَمْرِكَ مَا يَعْنِي الْوَالِدَ الشَّفِيقَ وَ أَجْمَعْتُ عَلَيْهِ مِنْ أَدَبِكَ
الان که جوانی و نیت پاک و نفس با صفایی داری ، وقت تربیت طبق تجربه تاریخ و آموزه های قرآنی است.
عَنَانِي .... أَنْ يَكُونَ ذَلِكَ وَ أَنْتَ مُقْبِلُ الْعُمُرِ ... ذُو نِيَّةٍ سَلِيمَةٍ وَ نَفْسٍ صَافِيَةٍ وَ أَنْ أَبْتَدِئَكَ بِتَعْلِيمِ كِتَابِ اللَّهِ وَ تَأْوِيلِهِ....
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#نامه_31
#شرح_صوتی
جلسه چهاردهم
🔶 @Nahj_Et
⭕️ علامه سید رضی ،گردآورنده نهج البلاغه
🔻علامه سید رضی در سال ۳۵۹ هـ.ق. در محله شیعه نشین بغداد دیده به جهان گشود. نسبت سید رضى از جانب پدر با چهار واسطه به امام کاظم علیه السلام، و از طرف مادر نیز با شش واسطه به امام زین العابدین علیه السلام مى رسد. برادر بزرگتر سید رضى نیز سید مرتضى است. او پس از استادش شیخ مفید، اعلم علماى شیعه در نیمه اول قرن پنجم هجرى بود.
🔺سید رضى پیش از بلوغ نزد دانشمندان مشهوری چون شیخ مفید علوم مختلف بلاغت، تفسیر، حدیث، فقه، اصول، کلام را فراگرفت . سید رضی همچون برادرش دارای نبوغ خارق العاده ای بود و در هفده سالگى اقدام به تدریس و تألیف و تصنیف نمود . او در فراگرفتن علوم بسیار حریص بود.
🔹سید رضی با گردآوری سخنان و خطبه ها و نامه ها و کلمات قصار امیرالمومنین علیه السلام تحت عنوان نهج البلاغه خدمتی بزرگ به عالم انسانیت نموده است. او در ششم محرم سال 403 هجری در 47 سالگی در شهر بغداد از دنیا رفت.
🔶 @Nahj_Et
40.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لطفا این چند دقیقه را ببینید
📖 گاهی وقت ها به ما میگن نهج البلاغه خیلی کتاب خوبیه اما خیلی سخته
❓آیا واقعا نهج البلاغه سخته !؟
📞بشنوید پاسخ استاد حجتالاسلام والمسلمین مهدوی ارفع
🔶 @Nahj_Et
7.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕯عامل تنهایی جبهه حق در کربلا
📜أُفٍّ لَكُمْ، لَقَدْ سَئِمْتُ عِتَابَكُمْ، أَرَضِيتُمْ بِالْحَياةِ الدُّنْيا مِنَ الْآخِرَةِ عِوَضاً وَ بِالذُّلِّ مِنَ الْعِزِّ خَلَفاً؟ إِذَا دَعَوْتُكُمْ إِلَى جِهَادِ عَدُوِّكُمْ دَارَتْ أَعْيُنُكُمْ كَأَنَّكُمْ مِنَ الْمَوْتِ فِي غَمْرَةٍ وَ مِنَ الذُّهُولِ فِي سَكْرَةٍ. يُرْتَجُ عَلَيْكُمْ حِوَارِي فَتَعْمَهُونَ وَ كَأَنَّ قُلُوبَكُمْ مَأْلُوسَةٌ فَأَنْتُمْ لَا تَعْقِلُونَ.
📜نفرين بر شما كوفيان كه از فراوانى سرزنش شما خسته شدم. آيا به جاى زندگى جاويدان قيامت به زندگى زود گذر دنيا رضايت داديد و بجاى عزّت و سر بلندى، بدبختى و ذلّت را انتخاب كرديد؟ هر گاه شما را به جهاد با دشمنتان دعوت مى كنم، چشمانتان از ترس در كاسه مى گردد، گويا ترس از مرگ عقل شما را ربوده و چون انسان هاى مست از خود بيگانه شده، حيران و سرگردانيد. گويا عقل هاى خود را از دست داده و درك نمى كنيد.
♦️خطبه ۳۴ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et