18.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شرح 415 حکمت نهج البلاغه
🔸 موضوع ماهیت دنیا
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
#حکمت_415
🔶 @Nahj_Et
📌درگذشت فقیه جلیل آیت الله میرزا ابوالحسن مشکینی
🔸میرزا ابوالحسن مشکینی معروف به اردبیلی نجفی، در سال ۱۳۰۵ق در یکی از روستاهای مشکینشهر از توابع اردبیل به دنیا آمد.
🔹میرزا ابوالحسن مشکینی فقیه و اصولی اهل اردبیل و از عالمان شیعه قرن چهاردهم قمری است. وی تحصیلات خود را از اردبیل آغاز کرد و سپس به نجف و بعد از آن به کربلا هجرت نمود و در مجلس درس آخوند خراسانی و محمدتقی شیرازی حضور یافت. پس از مدتی به نجف بازگشت و تدریس فقه و اصول را آغاز کرد و افرادی چون سید شهابالدین مرعشی نجفی از جمله شاگردان وی بودند.
🔸 سید هادی خسروشاهی نقل کرده که اهالی مشکینشهر و اردبیل از میرزا ابوالحسن مشکینی رساله خواسته بودند، اما وی از این کار خودداری کرده و مرجع علی الاطلاق را سید ابوالحسن اصفهانی معرفی کرده و از مردم خواست که از وی تقلید کنند.
🔹 کتاب حاشیه بر کفایه از مشهورترین کتابهای میرزا ابوالحسن مشکینی است.همچنین حاشیه بر عروة الوثقی، کتاب الطهارة، کتاب الصلاة، کتاب الزکاة از دیگر دارای تألیفات اوست.
🔸 آقابزرگ تهرانی در کتاب نقباءالبشر، زمان فوت میرزا را ۲۷ جمادیالثانی ذکر کرده است. وی در کاظمین درگذشت و بدنش پس از انتقال به نجف، در صحن حرم امام علی علیهالسلام دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۲۷
#میرزا_ابوالحسن_مشکینی
🔶 @Nahj_Et
.
⩹ گوش به فرمان اندرزگوىِ خويشاند!
✍️ حكومت امام على عليه السلام، در اثر بى بصيرتى ياران ايشان و مردم آن دوران، شكست خورد و در تاريخ اسلام تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، حكومت ديگرى كه در ساختار، اندك شباهتى به آن داشته باشد، پديد نيامد.
تثبيت و تداوم نظام اسلامى، در گرو بصيرت اكثريت قاطع مردم است، و ادامه اين راه، تا روزى كه پرچم جمهورى اسلامى، به دست صاحب اصلى آن، حضرت بقية اللّه الأعظم ـ أرواحُنا فِداه و عَجَّلَ اللّهُ فَرَجَه ـ داده شود.
₪ #امام_علی_علیه_السلام با اشاره به آن روز، مىفرمايد:
✧ تا آن كه پايان مهلت ، نزديك مى شود و گروهى آسايش خويش را در آشوب مىجويند و در پيجويى فتنه، تخمِ جنگ مىافشانند. [در اين حال، آن ره يافتگانِ روشن بين و صاحب بصيرت،] به خاطر شكيبايى خود [در پيكار با باطل]، بر خدا منّتى نمىنهند، و جان فشانىهاى خويش را در راه حق، بزرگ نمىپندارند تا آن كه چون قضاى الهى به تمام شدن مدّت بلا و آزمايش تعلّق گيرد، [بصيرت ]بينش هاى خود را بر سرِ شمشيران مىنهند [و بصيرت خود را پشتوانه سلاح و قدرت خود قرار مىدهند] و به فرمان اندرزگوىِ خويش مطيع پروردگار خود مىگردند.
📙نهج البلاغه، خطبه ۱۵۰
📗 محمدی ری شهری ، فرهنگ نامه بصيرت، ص۱۱
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از زنجان خبرلَری
🚨گروهک تروریستی انصار الفرقان مسولیت حمله تروریستی علیه رییس اطلاعات فراجا بندر لنگه رو برعهده گرفت.
🌐زنجان خبرلَری
zanjaan_news
📌 معرفی شاپور بختيار به عنوان نخست وزير پهلوی
🔸شاه پس از تعيين ارتشبد ازهاری به رياست دولت نظامی، به اشتباهات خويش اعتراف نمود كه اين امر به تزلزل كابينه انجامید. در آن تاريخ برای شاه مسلَّم بود كه دوران پادشاهی او پايان يافته و خيلی زود بايد خاک ايران را ترک كند. تنها انگيزه شاه اين بود كه حكومت را به دست ديگری بسپارد و خود از ايران خارج شود.
🔹از اين رو از همان روزهای نخستين حكومت ازهاری، يك دسته از نظاميان برای كنترل اوضاع بر سركار آمدند. در دوران رياست ازهاری بر دولت، تظاهرات وسيع مردمی به ويژه در تاسوعا و عاشورای ۱۳۵۷، مشروعيت رژيم پهلوی را زير سؤال برد و ازهاری برای آرام كردن مردم، به بازداشت ظاهری دولتمردان سابق دست زد. اما، اين عوام فريبی ها نيز راه به جايی نبرد.
🔸در پی ناكامی دولت ازهاری در سركوب قيام مردم، شاه ناچار شد شاپور بختيار را در ۹ دی ۵۷ به نخست وزيری برگزيند. شاه و اربابانش در آمريكا، اميدوار بودند بختيار بتواند با شعارهای ملی گرايانه و سياستهای به ظاهر اصلاح طلبانه، مردم ايران را از ادامه انقلاب باز دارد.
🔹اما مردم ايران كه از نيرنگ آنها آگاه بودند، به مخالفت با بختيار پرداختند. امام نيز در اعلاميهای كه از پاريس منتشر نمودند، دولت بختيار را فاقد مشروعيت اعلام كرده و مردم را به مقابله با آن فراخواندند. بختيار تا پيروزی انقلاب ۳۷ روز در اين مقام باقی ماند ولی با برچيده شدن نظام طاغوت، از كشور گريخت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۹
#شاپور_بختیار
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_نامه_۵۳_جلسه_۴_(عهد_نامه_مالک_اشتر).mp3
7.46M
نامه ۵۳ جلسه چهارم
چاپلوسی ممنوع
در میان مسئولین زیر مجموعه ،حق گویان و تلخ گو را بهترین بدان.
ثُمَّ لْيَكُنْ آثَرُهُمْ عِنْدَكَ أَقْوَلَهُمْ بِمُرِّ الْحَقِّ لَكَ
مردم و مسئولین را عادت بده که تعریف و تمجیدت نکنند.
ثُمَّ رُضْهُمْ عَلَى أَنْ لَا يُطْرُوكَ وَ لَا يُبَجِّحُوكَ بِبَاطِلٍ لَمْ تَفْعَلْهُ
تعریف تمجید ها کم کم انسان را متکبر و خیالاتی میکند.
فَإِنَّ كَثْرَةَ الْإِطْرَاءِ تُحْدِثُ الزَّهْوَ وَ تُدْنِي مِنَ الْعِزَّةِ
و..................
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#نامه_53
#شرح_صوتی
جلسه چهارم
🔶 @Nahj_Et
[ بر شانههای اقیانوس ]
📙معرفی کتاب👇
به اعتراف همه دانشمندان اهل فن، نهج البلاغه بعد از قرآن کریم، فصیح ترین و بلیغ ترین متن به زبان عربی است. مجموعه ای بی نظیر که حکمت های ژرف و ارزش های انسانیِ متبلور در علم اخلاق را با فلسفه تاریخ و سیاست درست، درهم آمیخته و به زیباترین و شیواترین شکل ممکن آن را در مسیر چشم انداز بشری عرضه کرده است و سیّد رضی، عالم قرن چهارم آن ها را به صورت کنونی گزینش و تدوین کرده است.
«بر شانه های اقیانوس» برای دریافت افق های نهج البلاغه در 5 جلد در دست نگارش است. این کتاب جلد چهارم این مجموعه است و شامل ترجمه و شرح تمام نامه های موجود در نهج البلاغه است.
🔶 @Nahj_Et
📌 مروری بر حماسه نهم دی ماه
🔹نهم دی ۱۳۸۸، مردم ایران در واکنش به آشوبهای پس از انتخابات ۸۸ و هتک حرمتهای دینی و ملی، در یک راهپیمایی گسترده از نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه حمایت کردند. این حماسه بهعنوان نماد بصیرت مردم در دفاع از ارزشهای انقلاب شناخته شد و محاسبات دشمنان داخلی و خارجی را برهم زد.
🔸زمینههای شکلگیری حماسه: ادعای تقلب در انتخابات توسط برخی نامزدها و حمایت دشمنان خارجی از اعتراضات. هتک حرمت عاشورا و ارزشهای دینی که احساسات مردم را جریحهدار کرد.
🔸دستاوردهای ۹ دی: تجدید بیعت مردم با نظام و ولایت فقیه، تقویت جایگاه ایران در عرصه بینالملل و ناکامی جریان فتنه، خروج مردم از تردید و تقویت وحدت ملی.
🔹۹ دی تجلی حمایت گسترده مردم از ارزشهای دینی و انقلابی بود، حتی کسانی که ممکن بود مشکلات اقتصادی یا اجتماعی داشته باشند، در این روز در دفاع از نظام و رهبری به میدان آمدند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۹
#حماسه_نه_دی
🔶 @Nahj_Et
❤️زره امیرالمومنین علیه السلام تنها سینهاش را میپوشاند و پشت نداشت. پرسیدند چرا زره پشت ندارد؟ فرمودند: من به دشمن پشت نمیکنم و هرگز از میدان نمیگریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد.
📙 ابن بکار، الاخبارالموفقیات،۳۴۳ (۱۹۴)؛ ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه ۲۰ /۲۸۰
🔶 @Nahj_Et