فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرگاه به مشورت نيازمند شدى، نخست به جوانان مراجعه نما، زيرا آنان ذهنى تيزتر و حدسى سريع تر دارند. سپس (نتيجه) آن را به نظر ميان سالان و پيران برسان تا پيگيرى نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب كنند، چرا كه تجربه آنان بيشتر است.
📚شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد جلد 20، صفحه 337، حدیث 866
🔶 @Nahj_Et
امام على عليه السلام:
ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. باطل اين است كه بگويى: شنيدم و حق آن است كه بگويى: ديدم!
📚نهج البلاغه(ترجمه صبحی صالح) ص198
🔶 @Nahj_Et
قرآن کریم در آیه ۱۹ سوره قاف با تعبیر «سکرةالموت» به آن اشاره میکند و میفرماید: وَ جاءَتْ سَكْرَةُ الْمَوْتِ بِالْحَقِّ ذَلِكَ مَا كُنْتَ مِنْهُ تَحِیدُ (و سرانجام سکرات (و بی خودی در آستانه) مرگ به حق فرا میرسد (و به انسان گفته میشود) این همان چیزی است که تو از آن میگریختی).
در یکی از خطبههای نهج البلاغه، «سکرات مرگ»، اینگونه توصیف شده است:
«در سکرات مرگ، سستی و ضعف سراپای انسان را میگیرد و رنگ رخسار او تغییر میکند. در ابتدا زبانش از گفتار باز میماند ولی چشم و گوش و اندیشه او هنوز از کار نیفتادهاند. او درباره دنیا و اموالش با حسرت میاندیشد و پشیمان میشود. سپس مرگ بر او چیرهتر میشود و گوش او نیز از کار میافتد؛ نه سخن میگوید و نه صدایی میشنود، چشمانش در حدقه چرخ میزند و چهره اطرافیان و حرکت لب های آنان را میبیند ولی صدایشان را نمیشنود. پس از مدتی، سایه مرگ چشمان او را نیز فرا میگیرد و جان از بدنش خارج میگردد»
📚نهج البلاغة، نسخه و تصحیح محمد عبده، خطبه۱۰۷، ج۱، ص۲۱۲؛ محمدی ری شهری، میزان الحکمه، ج۱۱، ص۱۲۴.
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
❤️امیرالمومنین علی علیه السلام:
🌗هنگامی که از طبقات تهیدست و مستمند، کسی را یافتی که زاد راه تو را بسوی روز قیامت حمل کرده و به دوش بکشد، و فردای قیامت همان زمان که سخت به آن نیاز داری، سالم و دست نخورده آن را به تو برگرداند، پس وجود او را غنیمت شمرده، بی درنگ زاد راهت را بر دوش او بگذار و هر چه می توانی توشه بیشتری را با او بفرست که اکنون تو بر این کار قدرت داری و توانائی، چه بسا که بعدا او را طلب کنی و لیکن دیگر او را نیابی و دسترسی به او پیدا نکنی.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🌷 امیرالمومنین (عليه السلام) فرمودند :
✍ إنَّ الدُّنیا لَم تُخلَق لَکُم دارَ مُقامٍ ، بَل خُلِقَت لَکُم مَجازا لِتَزَوَّدوا مِنهَا الأَعمالَ إلى دارِ القَرارِ . فَکونوا مِنها عَلى أوفازٍ ، وقَرِّبُوا الظُّهورَ لِلزِّیالِ (لِلزَّوالِ) .
👌 دنیا آفریده نشده که سراى ماندن شما باشد ، بلکه آفریده شده ، که گذرگاه شما باشد تا از آن براى سراى ماندگارى تان توشه عمل برگیرید.
👌 پس در دنیا همواره مهیّاى سفر باشید و مَرکبها را براى رفتن ، آماده سازید.
📖 نهج البلاغه ، #خطبه_132
🔶 @Nahj_Et
┄┅┅❀✿📿🦋📿❀✿┅┅┄
امیرالمؤمنین علی عليهالسلام؛
هر کس به چیزی عشق مجازی داشته باشد چشمش نابینا و قلبش بیمار میگردد
و با چشم بیمار مینگرد
و با گوشی بیمار میشنود
و هوای نفس عقلش را ضایع میکند
و دوستی دنیا دلش را میمیراند
و شیفته و بَردۀ دنیا میشود.
نهجالبلاغه، ترجمه محمد دشتی
از #خطبه_109
🔶 @Nahj_Et