نماز اول وقت فراموش نشود🤲
امام علی علیه السلام:
وَ عَنْ ذَلِكَ مَا حَرَسَ اللَّهُ عِبَادَهُ الْمُؤْمِنِينَ بِالصَّلَوَاتِ وَ الزَّكَوَاتِ
«و از اینجاست که خداوند با نمازها و زکات ها و سخت کوشی در نماز، از بندگان با ایمانش پاسداری می کند.»
(نهج البلاغه، فیض الاسلام، ص 7989)
🔶 @Nahj_Et
🎀 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
💊 وَ قَالَ (عليه السلام): وَ قَدْ جَاءَهُ نَعْيُ الْأَشْتَرِ رَحِمَهُ اللَّهُ: مَالِكٌ وَ مَا مَالِكٌ وَ اللَّهِ لَوْ كَانَ جَبَلًا لَكَانَ فِنْداً وَ لَوْ كَانَ حَجَراً لَكَانَ صَلْداً لَا يَرْتَقِيهِ الْحَافِرُ وَ لَا يُوفِي عَلَيْهِ الطَّائِرُ.
🔮 خبر شهادت مالک اشتر :
و درود خدا بر او فرمود: وقتی خبر شهادت مالك اشتر كه رحمت خدا بر او باد، به امام رسید فرمود: مالك! چه مالكی؟ به خدا اگر كوه بود، كوهی كه در سرفرازی یگانه بود، و اگر سنگ بود، سنگی سخت و محكم بود، كه هیچ رونده ای به اوج قله او نمی رسید، هیچ پرنده ای بر فراز آن پرواز نمی كرد.
نهج البلاغه حکمت ۴۴۳
🔶 @Nahj_Et
✅گرانی در بیان امیرالمومنین (ع):
✍ای مالک! مردم زماني تنگدست گردند كه همت واليان، همه گرد آوردن مال بُوَد. و همانا ويراني زمين به جهت تنگدستی كشاورزان است و تنگدستي كشاورزان به جهت غارت اموال از طرف زمامدارانی است كه به آينده حكومتشان اعتقاد ندارند و از تاريخ گذشتگان عبرت نميگيرند.
📚نهج البلاغه نامه٥٣
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
و درود خدا بر او فرمود: صدقه دادن دارويي ثمربخش است، و كردار بندگان در دنيا، فردا در پيش روي آنان جلوه گر است.
🔶 @Nahj_Et
💠 مطابقت عمل با عقیده برای ورود به بهشت 💠
⏹ امام علی (ع) این مسئله را به مردی که از حضرت درخواست پندی کرده بود، این گونه بیان می دارد:
⭕️ از كسانى مباش كه بدون عمل صالح به آخرت امیدوار است و توبه را با آرزوهاى دراز به تأخیر مى اندازد، در دنیا چونان زاهدان سخن مى گوید، اما در رفتار همانند دنیاپرستان است. اگر نعمت ها به او برسد، سیر نمى شود و در محرومیت قناعت ندارد. از آنچه به او رسید، شكرگزار نیست و از آنچه مانده، زیاده طلب است.
⭕️ دیگران را پرهیز مى دهد، اما خود پروا ندارد. به فرمانبردارى امر مى كند، اما خود فرمان نمى برد. نیكوكاران را دوست دارد، اما رفتارشان را ندارد. گناهكاران را دشمن دارد، اما خود یكى از گناهكاران است و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمى دارد، اما در آنچه كه مرگ را ناخوشایند ساخت، پافشارى دارد.
⭕️ اگر بیمار شود، پشیمان مى شود و اگر مصیبتى به او رسد، به زارى خدا را مى خواند؛ اگر به گشایش دست یافت، مغرورانه از خدا روى بر مى گرداند. نفس به نیروى گُمانِ ناروا بر او چیرگى دارد و او با قدرت یقین بر نفس چیره نمى گردد. براى دیگران كه گناهى كمتر از او دارند، نگران و بیش از آنچه كه عمل كرده، امیدوار است.
⭕️ اگر بى نیاز گردد، مست و مغرور شود و اگر تهى دست گردد، مأیوس و سست شود؛ چون كار كند، در آن كوتاهى ورزد و چون چیزى خواهد، زیاده روى نماید؛ چون در برابر شهوت قرار گیرد، گناه را برگزیده، توبه را به تأخیر اندازد و چون رنجى به او رسد، از راه ملت اسلام دورى گزیند؛ عبرت آموزى را طرح مى كند، اما خود عبرت نمى گیرد. در پند دادن مبالغه مى كند، اما خود پند پذیر نمى باشد.
⭕️ سخن بسیار مى گوید، اما كردار خوب او اندك است. براى دنیاى زودگذر تلاش و رقابت دارد، اما براى آخرت جاویدان آسان مى گذرد؛ سود را زیان و زیان را سود مى پندارد. از مرگ هراسناك است، اما فرصت را از دست مى دهد؛
⭕️ گناه دیگران را بزرگ مى شمارد، اما گناهان بزرگ خود را كوچك مى پندارد. طاعت خود را ریاكارانه برخورد مى كند، خوشگذرانى با سرمایه داران را بیشتر از یاد خدا با مستمندان دوست دارد، به نفع خود بر زیان دیگران حكم مى كند، اما هرگز به نفع دیگران بر زیان خود حكم نخواهد كرد.
📕 نهج البلاغه ، حکمت ۱۵۰
⛔️ چنین فردی هرگز جایگاهی در بهشت نخواهد داشت؛ زیرا کردارش با عقیده اش یکسان نیست.
🔶 @Nahj_Et
🗓حدیث روز
✍️ حضرت امام سجاد عليه السلام می فرمایند :
🌸 یا أبا خالِدٍ! إنَّ أهْلَ زَمانِ غَیْبَتِهِ، القائِلیِنَ بِإمامَتِهِ، المُنْتَظِرینَ لِظُهُورِهِ، أفْضَلُ مِنْ أهْلِ کُلِّ زَمانٍ
💐 ای أبا خالد! مردمان زمان غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه)، اگر به امامتش اعتقاد، و برای ظهورش انتظار برند، از مردم همۀ دورانها برترند.
📔کمال الدین و تمام النّعمة، صفحه 320
🍃🌺سالروز ولادت حضرت زین العابدین امام سجاد علیهم السلام مبارک باد 🍃🌺
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه 💠دوستى، نوعى خویشاوندى اکتسابى است. 📙حکمت۲۱۱ 🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت ۲۱۱
📌قسمت دوازدهم
❣امیرالمومنین علیهالسلام می فرماید:
💥وَالْمَوَدَّةُ قَرَابَةٌ مُسْتَفَادَةٌ
💠دوستى، نوعى خویشاوندى اکتسابى است.
✍خویشاوندى گاه از طریق طبیعى مثلاً تولد دو فرزند از یک پدر و مادر حاصل مى شود که این دو به طور طبیعى برادرند; ولى گاه انسان با دیگرى که هیچ رابطه نسبى با او ندارد چنان دوست مى شود که همانند برادر یا برتر از برادر پیوند عاطفى با او پیدا مى کند. این گونه دوستى ها نوعى خویشاوندى اکتسابى است.
📙حکمت 211
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥وَالْمَغْبُونُ مَنْ غَبَنَ نَفْسَهُ
🌎مغبون واقعى کسى است که خويشتن را مغبون سازد»
✍اشاره به اينکه، گاه شخص ديگرى بر سر انسان کلاه مى گذارد و او را مغبون مى کند و سرمايه اش را از دستش مى گيرد و گاه انسان درباره خويشتن دست به چنين کارى مى زند و با خود فريبى، سرمايه هاى وجودى خويش را از کف مى دهد; سرمايه هايى که مى توانست در سايه آن، سعادت دنيا و آخرت را به چنگ آورد.
📙خطبه 86
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #نماهنگ سیدالساجدین
عاقبت برات حرم می سازیم
ما به ایوون طلات می نازیم
محتاج دعام،دلتنگم آقام
دلتنگ مدینهام،کاری کن برام....
🎤با نوای حاج مهدی سروری
🍃🌺🍃 #ولادت با سرسعادت امام سجاد (علیه السلام) مبارک باد 🍃🌺🍃
💚الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْبحق حضࢪٺزینبڪبرۍسلاماللهعلیها💚
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💎وَاجْعَلْ لِرَأْسِ کُلِّ أَمْر مِنْ أُمُورِکَ رَأْساً مِنْهُمْ، لاَ يَقْهَرُهُ کَبِيرُهَا وَلاَ يَتَشَتَّتُ عَلَيْهِ کَثِيرُهَا
🌐براى هر بخشى از کارهايت رئيس و سرپرستى از ميان آنها انتخاب کن; کسى که کار مهم او را مغلوب و درمانده نسازد و کثرت کارها پريشانش نکند
🖊اشاره به اينکه تقسيم کار بايد به صورتى انجام گيرد که مسئوليت هر يک از آنان روشن شود; مثلاً بخشى از نامه ها مربوط به پيمان هاى صلح، قراردادها اعم از قراردادهاى مربوط به خارج و قراردادهاى داخلى درباره زمين هاى کشاورزى و مانند آن است که بايد مسئول معينى داشته باشد. بخش ديگرى نامه هاى محرمانه است که احتياج به مديريت خاصى دارد و بخشى مربوط به نامه هاى فرمانداران و استانداران و امثال آنها و قسمتى مربوط به تظلم هاى مردم مظلوم و ستمديده است. هر يک از اينها بايد مسئول خاصى داشته باشد; مسئولانى که داراى اين دو صفت باشند; نه از کارهاى بزرگ بهراسند و نه کثرت کار آنها را پريشان و درمانده کند.
📙نامه 53
🔶 @Nahj_Et
🌻 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍄 مَنِ اقْتَصَرَ عَلَي بُلْغَةِ الْكَفَافِ فَقَدِ انْتَظَمَ الرَّاحَةَ وَ تَبَوَّأَ خَفْضَ الدَّعَةِ وَ الرَّغْبَةُ مِفْتَاحُ النَّصَبِ وَ مَطِيَّةُ التَّعَبِ وَ الْحِرْصُ وَ الْكِبْرُ وَ الْحَسَدُ دَوَاعٍ إِلَي التَّقَحُّمِ فِي الذُّنُوبِ وَ الشَّرُّ جَامِعُ مَسَاوِئِ الْعُيُوبِ
🌳 خوهای پسندیده و شایسته :
كسی كه به اندازه كفایت زندگی از دنیا بردارد به آسایش دست یابد، و آسوده خاطر گردد، در حالی كه دنیاپرستی كلید دشواری، و مركب رنج و گرفتاری است، و حرص ورزی و خود بزرگ بینی و حسادت، عامل بی پروایی در گناهان است، و بدی جامع تمام عیبها است.
📙نهج البلاغه حکمت ۳۷۱
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کفاره گناهان کبیره
💠 استاد حسینی قمی
✍️ خلاصه بیانات استاد حسینی قمی در این ویدیو:
▫️حتما ما در زندگیمون گناهان بزرگ و کوچک زیادی انجام دادیم
▫️اگر بخواهیم کفاره گناهانمون رو به لحظه مرگ و عالم برزخ نیندازیم قبلش می تونیم یک کارهایی انجام دهیم.
▫️حالا امیر المومنین یک راهکاری دادند که میتونیم در همین دنیا میتونیم حسابمون رو تسویه کنیم
🔹حضرت امیر (ع) در حکمت ۲۴ نهج البلاغه فرمود:
«مِنْ كَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَهًْ الْمَلْهُوفِ وَ التَّنْفِيسُ عَنِ الْمَكْرُوبِ»؛
▫️یکی از کفارههای گناهان بزرگ، رسیدن به فریاد دادخواهان و برطرف کردن غم اندوهگینان است.
▫️یه غصه دار ی رو از غم و غصه نجات بدیم و دست یک نفر رو بگیریم و دل یک مومن رو شاد کنیم
▫️چقدر آسان آدم میتونه در همین دنیا حسابش رو تسویه کنه ...
🔶 @Nahj_Et
💢 ویژگیهاى اولیاء الله
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ هُمُ الَّذِينَ نَظَرُوا إِلَى بَاطِنِ الدُّنْيَا إِذَا نَظَرَ النَّاسُ إِلَى ظَاهِرِهَا، وَ اشْتَغَلُوا بِآجِلِهَا إِذَا اشْتَغَلَ النَّاسُ بِعَاجِلِهَا.
🔹دوستان خدا كسانى اند كه به باطن دنيا نگريستند، در حالى كه، ديگران به ظاهر آن مى نگرند. آنان به كار آخرت پرداختند، در حالى كه، ديگران به كار دنيا پردازند.
📚 حکمت 432 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
🌹امام على عليه السلام : .
از كارى كه خدا با ابليس كرد عبرت بگيريد ؛
چه كار دراز مدت و كوشش هاى توان فرساى او را به سبب لحظه اى تكبر باطل ساخت .
او شش هزار سال خدا را پرستش كرده بود كه معلوم نيست ، آيا از سالهاى دنياست يا از سالهاى آخرت .
📙( نهج البلاغة : الخطبة ۱۹۲ )
🔶 @Nahj_Et
💎 قالَ ابنُ ابی الحدید : کانَ الغایةُ فی العِبادَة.
👈 ابن ابِی الحدید (عالم اهل سنت) : علی بن حسین ، آخرین حد و نهایت در عبادت خدا بود
📙(شرح نهج البلاغه ، ج ۱ ، ص ۲۷)
🔶 @Nahj_Et
💠 اُمّت اسلام، پس از من، به وسيله ثروت، دچار لغزش مىشوند و با دين خود، بر پروردگارشان منّت مىگذارند و با اين حال، باز هم رحمت خداوند را آرزو مىكنند و خود را از عذاب او در اَمان مىدانند. این در حالى است كه حرامِ خدا را با توسّل به توجيههاى ناصحيح، حلال مىشمارند؛ آنها به نام آب انگور، شراب مینوشند؛ و به نام هديه، رِشوه میگیرند و به نام خريد و فروش، رِبا را جايز مىدانند.
📚منبع: شرح نهج البلاغه ،ج۹، ص۲۰۵
🔶 @Nahj_Et
🍋 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌟 و من كلام له (عليه السلام)
إِنَّ اسْتِعْدَادِي لِحَرْبِ أَهْلِ الشَّامِ وَ جَرِيرٌ عِنْدَهُمْ إِغْلَاقٌ لِلشَّامِ وَ صَرْفٌ لِأَهْلِهِ عَنْ خَيْرٍ إِنْ أَرَادُوهُ وَ لَكِنْ قَدْ وَقَّتُّ لِجَرِيرٍ وَقْتاً لَا يُقِيمُ بَعْدَهُ إِلَّا مَخْدُوعاً أَوْ عَاصِياً وَ الرَّأْيُ عِنْدِي مَعَ الْأَنَاةِ فَأَرْوِدُوا وَ لَا أَكْرَهُ لَكُمُ الْإِعْدَادَ
☘ واقع نگری در برخورد با دشمن :
مهیا شدن من برای جنگ با شامیان، در حالیكه (جریر) را به رسالت به طرف آنان فرستاده ام، بستن راه صلح و باز داشتن شامیان از راه خیر است، اگر آن را انتخاب كنند. من مدت اقامت (جریر) را در شام معین كردم، كه اگر تاخیر كند یا فریبش دادند و یا از اطاعت من سر باز زده است. عقیده من اینكه صبر نموده با آنها مدارا كنید، گر چه مانع آن نیستم كه خود را برای پیكار آماده سازید.
📙نهج البلاغه خطبه ۴۴
🔶 @Nahj_Et
💢 زودگذری لذات و ماندگاری تبعات
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃اذْكُرُوا انْقِطَاعَ اللَّذَّاتِ، وَ بَقَاءَ التَّبِعَاتِ.
🔹تمام شدن خوشيها و باقى ماندن گناهان را به ياد داشته باشيد.
📚 حکمت 433 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🔹امام علی(ع)👇
💠من به گردن شما حق دارم، شما به گردن من حق دارید. حق من به گردن شما این است که شما از من اطاعت کنید و به بیعت با من وفادار باشید. شما به گردن من حق دارید که من هم از خیرخواهی شما دریغ نورزم.
📙(نهج البلاغه، خطبه 34)
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
🌼سلامت تن و جان🌼
✴️«ما از او سلامت در دين مى طلبيم، آن گونه که سلامت در بدن ها را تقاضا مى کنيم!»
✨وَ نَسْأَلُهُ الْمُعَافَاةَ فِي الأَدْيَانِ، کَما نَسْأَلُهُ المُعافاةَ فِي الاَْبدانِ✨
"خطبه 99"
🔸اين عبارت اشاره به نکته لطيفى است :
و آن اينکه اگر مردم به همان اندازه که به عافيت و سلامت جسمانى اهميّت مى دهند، به سلامت دينشان اهميت مى دادند وضع خوبى داشتند. ولى افسوس! يک بيمارى مختصر جسمانى گاه انسان را به دنبال طبيبان متعدّد مى فرستد، در حالى که به خاطر ده ها بيمارى خطرناک معنوى و اخلاقى و دينى، حتّى به دنبال يک طبيب هم نمى رود!
🔸بعضى از «شارحان نهج البلاغه» اين سخن را از بعضى از متفکّران انسان شناس نقل کرده اند که:
🔸«اگر يک صدم اشک هايى که براى شکم هاى گرسنه و بدنهاى برهنه ريخته مى شود، براى ارواح گرسنه معرفت و برهنه از فضايل ريخته مى شد، هم گرسنگى ها و برهنگى هاى جسمانى از بين مى رفت و هم گرسنگى ها و برهنگى هاى روحى زايل مى گشت.
🔶 @Nahj_Et
💎✨امام على عليه السلام ـ در خطبه اى كه ضمن آن از بيدادگرى، بيزارى مى جويد ـ فرمود :
و اللّه ِ لأََن أبِيتَ عَلى حَسَكِ السَّعدانِ مُسَهَّدا، أو اُجَرَّ في الأغلالِ مُصَفَّدا، أحَبُّ إلَيَّ مِن أن ألقَى اللّه َ و رسولَهُ يَومَ القِيامَةِ ظالِما لِبَعضِ العِبادِ، و غاصِبا لِشَيءٍ مِن الحُطامِ، و كيفَ أظلِمُ أحَدا لِنَفسٍ يُسرِعُ إلى البِلى قُفُولُها، و يَطُولُ في الثَّرى حُلُولُها ؟! .
به خدا سوگند اگر شب را روى گياه اشترخار بيدار مانم و مرا بسته در كند و زنجير بكشانند ، خوشتر دارم از اين كه در روز قيامت با دامنى آلوده به ستم بر يكى از بندگان خدا يا غصب كمترين چيزى از كالاى پست دنيا ، بر خدا و رسول او وارد شوم . چگونه به خاطر جسمى كه تار و پودش به سوى پوسيدگى مى شتابد و روزگاران درازى در زير خاك مى ماند ، بر كسى ستم كنم؟!
( نهج البلاغة : الخطبة ۲۲۴ )
🔶 @Nahj_Et
📜سخنان امام علی(ع) درباره اعراب جاهلی!
🔹علیبنابیطالب،امام نخست شیعیان و خلیفه چهارم اهل سنت که شخصیتی بسیار مهم در تاریخ اسلام به شمار میرود درباره گذشته اعراب چنین میگوید:
خداوند محمد(صلى الله عليه وآله) را مبعوث ساخت تا جهانيان را بيم دهد و امين آيات او باشد در حالى كه شما ملت عرب بدترين آيين ها را داشتيد و در بدترين سرزمين ها زندگى مى كرديد در ميان سنگ هاى خشن و مارهايى كر و فاقد شنوايى (كه خطرناك ترين مارها هستند) آب هاى آلوده مى نوشيديد و غذاهاى ناگوار مى خورديد، خون يكديگر را مى ريختيد و پيوند خويشاوندى را قطع مى كرديد ـ فرزندان را به دست خود كشته يا زير خاك پنهان مى نموديد بت ها در ميان شما برپا بود، و گناهان تمام وجود شما را گرفته بود).
نهج البلاغه، خطبه 26.
🔶 @Nahj_Et
🌷 اميرالمؤمنين (عليه السلام) فرمودند :
🖋 در بيمارى پاداشى نيست ، اما گناهان را از بين مى برد و آنها را چونان برگ پاييزى مى ريزد.
📚 نهج البلاغه ، حكمت ٤٢
🔶 @Nahj_Et
🌷 امیرالمومنین امام علی (علیهالسلام) :
✍ خداوند مردم گذشته را لعن نکرد و از رحمت خود دور نساخت، مگر به جهت آنکه امر به معروف و نهی از منکر را ترک کردند.
📚( نهج البلاغه ، خطبه ۱۹۲)
🔶 @Nahj_Et
🍋 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
💥 وَ لَقَدْ ضَرَبْتُ أَنْفَ هَذَا الْأَمْرِ وَ عَيْنَهُ وَ قَلَّبْتُ ظَهْرَهُ وَ بَطْنَهُ فَلَمْ أَرَ لِي فِيهِ إِلَّا الْقِتَالَ أَوِ الْكُفْرَ بِمَا جَاءَ مُحَمَّدٌ (صلي الله عليه وآله) إِنَّهُ قَدْ كَانَ عَلَي الْأُمَّةِ وَالٍ أَحْدَثَ أَحْدَاثاً وَ أَوْجَدَ النَّاسَ مَقَالًا فَقَالُوا ثُمَّ نَقَمُوا فَغَيَّرُوا.
🌸 ضرورت جهاد با شامیان :
من بارها جنگ با معاویه را بررسی كرده ام، و پشت و روی آن را سنجیده، دیدم راهی جز پیكار، یا كافر شدن نسبت به آنچه پیامبر (ص) آورده باقی نمانده است، زیرا در گذشته كسی بر مردم حكومت می كرد كه اعمال او حوادثی آفرید و باعث گفتگو و سر و صداهای فراوان شد، مردم آنگاه اعتراض كردند و تغییرش دادند.
📙نهج البلاغه خطبه ۴۴
🔶 @Nahj_Et