eitaa logo
نان کامل خوشه
8.6هزار دنبال‌کننده
792 عکس
478 ویدیو
29 فایل
ارتباط با ادمین کانال و راهنمایی جهت آموزش پخت نان کامل مطابق با روایات اهل بیت علیهم السلام @Nanekhooshe14 آرشیو مطالب تلگرام https://t.me/Nanekhooshe
مشاهده در ایتا
دانلود
🌼روش تهیه خمیر ترش سالم (روش اول) ✅خمیر ترش یک خمیر تخمیری است و میتوان به روش زیر آنرا درست نمود: 1️⃣روش درست کردن خمیر ترش (روش دیگری هم برای تهیه خمیر ترش وجود دارد که در پست بعدی به آن خواهیم پرداخت): روز اول : ابتدا مقداری آرد کامل در یک ظرف شیشه ای بریزید.مقدار آرد بستگی به مقدار نیاز شما دارد ولی میتوانید با ۱۰۰ گرم شروع کنید. مقداری مساوی آب (وزنی) به آرد اضافه کنید.و خوب به هم بزنید.مقدار کمی پوست سیب به مخلوط اضافه کنید و شیشه را داخل کابینت بگذارید. هر روز هم بزنید. بعد از روز چهارم تا یک هفته : حبابهایی در سطح مخلوط ظاهر میشود.اگر نشد صبر کنید. بعد از یک روز از ظاهر شدن حباب: ۱۰۰ گرم ارد اضافه و به مقدار مساوی اب اضافه کنید و به هم بزنید.شیشه را در کابینت قرار دهید. ✅خمیر ترش اماده است در یخچال نگهداری و هر هفته آنرا با آرد تغذیه کنید. ❌یادتان باشد درب شیشه را محکم نکنید چون این واکنش هوازی است و نیاز به هوا دارد. @Nanekhooshe
🌹2️⃣روش تهیه خمیر ترش سالم(روش دوم): ✅روش درست کردن خمیر ترش(روش دوم): برای تهیه خمیر ترش نیاز به آب بدون کلر داریم که می بایست آب را بجوشانیم و بگذاریم خنک شود و یک ترازوی دیجیتال و یک ظرف شیشه ای و آرد کامل روز اول: 50 گرم آرد رو با ترازو وزن کنید سپس 50 گرم آب بهش اضافه کنید تا وزنش به 100 گرم برسه حالا خوب مخلوط کنید و در ظرف شیشه ای رو ببندید نیازی نیست محکم ببندید باید یه خورده هوا بهش برسه و ظرف رو توی کابینت بذارید به مدت 24 ساعت روز دوم: از امروز استارتر رو یکبار در هر روز تغذیه میکنید، روز دوم 50 گرم (نصف)از محتوای ظرف رو بردارید و به جاش 25 گرم و 25 گرم آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید روز سوم: در این روز ممکن هست روی سطح خمیر حبابهایی ببینید اما اگر نیود هم مهم نیست به تغذییه خمیر ادامه بدید و مجدد نصف خمیر ،50 گرم رو بردارید و 25 گرم آب و 25 گرم آرد اضافه کنید و مخلوط کنید روز چهارم: مجددا همان فرایند هر روز را تکرار کنید روز پنجم: مجددا همان فرآیند هر روز را تکرار کنید روز ششم: مجددا همان فرآیند هر روز را تکرار کنید روز هفتم: مجددا همان فرآیند هر روز را تکرار کنید. از روز هفتم شما بایستی نشانه های فعال شدن خمیر ترش را ببینید نشانه های آن سطح خمیر پر از حباب می شود و بوی ترش و شیرین یا چیزی شبیه به ماست ترش و دوغ میدهد از روز هشتم تا چهاردهم : بایستی فرآیند تغذیه هر روز را دو بار (هر 12 ساعت )انجام دهید یه مرتبه صبح روز پانزدهم : خمیر ترش آماده است و میتوانید از آن برای تولید خمیر مایه استفاده نمایید. @Nanekhooshe
⚠️نکات بسیار مهم در تهیه خمیر ترش ۱- در تغذیه ی استارتر حتما باید از نسبت مساوی آب و آرد استفاده کرد. اما اگر ترکیب حاصل از آن ها شل بود، دفعه ی بعدی کمی میزان آب را کم کنید. ۲- استارتر درست شده با آرد سفید (مورد اول) فقط برای نان هایی به کار می رود که صرفا با آرد سفید درست می شوند. اما استارتر با آرد کامل برای نان هایی مناسب است که از آرد کامل و یا به صورت ترکیبی تهیه می شوند. ۳- در صورت مشاهده ی کپک یا لکه های قرمز روی سطح خمیر ترش، آن را دور بریزید. ۴- در صورت مشاهده ی مایع آبکی با رنگی بر روی سطح استارتر، مایع را از روی سطح برداشته و دور بریزید و مجددا مطابق معمول استارتر را تغذیه کنید. تجمع آب معمولا به دلیل زیاد بودن مقدار آب هنگام تغذیه و یا عدم تغذیه ی استارتر به مدت طولانی می باشد. ۵- دقت کنید که بعد از هر بار تغذیه ی خمیر ترش، درب شیشه را جهت خروج گاز محکم نکنید. علاوه بر این، خمیر ترش برای عمل آمدن به کمی هوا نیاز دارد. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹 @Nanekhooshe
✅ساج سفالی یکی از ابزارهای پخت نان در خانه می باشد.هرچند که به دلیل جنس آن فقط برای شروع گزینه خوبی می باشد ولی به مرور معمولا ترک برداشته و از بین می رود🌹🌷 ⭕جهت اخذ راهنمایی برای تهیه ساج می توانید به ادمین کانال پیام بدهید @Nanekhooshe
🌾انواع آردهاي توليدي در كشور عبارتند از: 1️⃣ آرد كامل با خدود ۴درصد سبوس گیری که حاوی جوانه .فیبر .املاح وویتامین است بدون رطوبت وبا عمریکساله 2️⃣ارد 7 درصد سبوس گيري شده ويژه نان قپي و سنگك که دراسیابهای صنعتی تولید میشود ولی فاقد جوانه است وبه دلیل تزریق ۱۴ درصد رطوبت حین اسیابانی عمر ۲ ماهه دارد و زود دچار فساد میکروبی میشود 3️⃣آرد خبازي با 12 درصد سبوس گيري ويژه نانهاي تافتون تنوری یا ماشيني . 4️⃣آرد ستاره با 18 درصد سبوس گيري ويژه نانهاي بربري، فانتزي کشور است ولی متاسفانه درحال حاضر همه نانهای سنگک کشور ازاین ارد مصرف میکنند تا نانشان خوشگل وجذاب ومشتری پسندشود وبتوانند قد نان را نیزبیشتر بکشند. 6️⃣آردنول با بیش از ۲۰ درصد سبوس گيري ويژه كيك و شيريني وماكاروني. که متاسفانه درخیلی از نانهای سنگک هم مشاهده شده وکنسرو نشاسته است وقند ان دوبرابر ارد کامل و۷درصد است 6️⃣چندسالی است که از حاصل جمع ارد ۱۲٪ و ارد ۱۸٪ معدل گیری شده و ارد ۱۵٪ متولد شده که یعنی سبوس گیری ( تهی سازی ارد) کاهش یابد ولی داخل کیسه ارد چیزدیگری مشاهده میکنیم! ⚠️باسبوس گیری ۸۵ ٪ فیبر املاح ویتامین دورریزمیشود. 🌾🌾🌾🌾🌾 @Nanekhooshe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈🏻وقتی که حیوانات از جمله گوسفند هم نان با آرد سفید را نمیخورد و در عوض به شدت تمایل به خوردن نان کامل دارد. 🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾 @Nanekhooshe
⭕ آسیاب گندم در خانه ◀️ تاکید بسیار زیاد ،برای استفاده از آسیاب دستی سنگی در آرد کردن غلات حبوبات ادویه جات خشکبار و سنگ نمک به این جهت هست که در آسیاب برقی و صنعتی به علت الکترولیزه شدن مواد، بخشی از خواص مغزی غلات و.. از بین خواهد رفت ولی آسیاب دستی سنگی در این خصوص کاملا متفاوت عمل میکند و با حفظ مواد مغزی غلات و... به آرامی و بدون هیچ ضرر و زیان عملکرد آسیاب و آرد را انجام میدهند. 🌾میتوانید با خرید آسیاب های سنگی خانگی موجود در بازار ،خودتان طبق فراموش اهل بیت علیهم السلام ، آرد را در خانه تهیه فرمائید.🌾 ⭕جهت اخذ راهنمایی برای تهیه آسیاب سنگی می توانید به ادمین کانال پیام بدهید ✅امام صادق علیه السلام: خرید آرد ذلت است و خرید گندم عزت و خرید نان فقر است و از فقر به خدا پناه ببرید. من لا یحضره الفقیه، ج 3 ، ص 268🌹🌹🌹🌹 @Nanekhooshe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️آثار مخرب پودر پرمیکس (عامل غنی سازی آرد) ❌این آثار و صدمات روی دستان نانوایان سنگک بیشتر از لواش وتافتون مشاهده می شود چون اینها مجبورند خمیر شل استفاده کنند وآنها خمیر سفت . بزرگ ترین اشتباه سازمان دارو وغذای کشور طی چند دهه اخیر اجرای پروژه غنی سازی ارد با آهن واسید فولیک است.😯 @Nanekhooshe
✅ وقتی واجبات را ترک میکنیم ❌نقش خودت را در سلامتی ایفا کن؟؟؟؟؟؟؟؟ 🌾پوستری در نانوایی 👈🏻بیایید با خوردن نان خوب، نقش خودمان را در سلامتی ایفا کنیم. ⚠️با ماسک زدن سلامتی به وجود نمی آید 🌾🌾🌾🌾🌾🌾
8.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌾فیلم آموزشی تهیه خمیر ترش طبیعی🌾 👈🏻این خمیر ترش برای مواقعی است که شما فرصت کافی برای تهیه خمیر ترش ندارید ✅دلایل رشد تصاعدی میکروارگانیسمها در دل خمیر واسیدی شدن سریع محیط خمیر وسقوط ph از ۶/۵ به ۳/۵ چیست؟ لازم به ذکر است بهترین ph برای خمیر ۴ می باشد و با اقدامات ذیل میتوانید این اتفاق را رقم بزنید. ۱-هرگاه خمیر فاقد نمک باشد سرعت تخمیر چند برابر میشود. در صورتیکه خمیر فاقد نمک باشد باعث در رفتگی خمیر می شود و تقریبا پهن کردن چانه غیرممکن میگردد پس همواره از نمک به میزانی که در فیلم آموزشی تهیه خمیر بیان شد اضافه کنید. ۲- هرگاه خمیر نرم وشل باشد سرعت تخمیر چند برابر میشود. ۳- هرگاه آردها کامل باشد وسبوس گیری (تهی سازی ) نشده باشد سرعت تغذیه مخمرها-باکتریها- قارچها چندبرابر است وخمیر به سرعت اسیدی می شود. ۴- هرگاه از مخمر وخمیر ترش (خمیر مایه ) استفاده کنید سرعت ورامدگی خمیر چند برابر می شود. @Nanekhooshe