ناصر بدرلو
داستان سالم ماندن جسد شیخ صدوق (رحمت الله علیه) پس از گذشت بیش از ۸۰۰ سال! 👇👇👇👇
داستان سالم ماندن جسد شیخ صدوق (رحمت الله علیه) پس از گذشت بیش از ۸۰۰ سال!
ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به «شیخ صدوق قمی» و «اِبنِ بابَوَیْه» (زاده ۳۰۶ ـ درگذشته ۳۸۱) از علمای شیعه در قرن چهارم هجری قمری و از متخصصان علم حدیث بود.
این مرد مقداری از عمر خود را در زمان غیبت صغرا گذرانیده و به دعای امام زمان(عج) به دنیا آمده است؛ چون پدرش فرزند نداشت تقاضای فرزند کرد و حضرت امام زمان(عج) به او وعده دو پسر دادند یکی محمد که بزرگتر بود و دیگری حسین و هر دوی آنها از علماء و اخیار و ابرار بودند؛ بالأخص محمد (شیخ صدوق) که حاصل عمر او خدمات شایسته به تشیع و معارف اهلبیت بود.
آرامگاه شیخ صدوق، درگذر زمان به خاطر حمله مغولان و جنگهای خوارزمشاهیان و تیموریان و همچنین به علت حوادث مختلف چندین مرتبه خراب و ویران شد و سالها در زیر تودههای خاک پنهان شده بود، به گونهای که در زمان فتحعلی شاه در سال ۱۲۳۸ روی آن را کشتزار و باغی فراخ به نام «باغ مستوفی» پوشانده بود. ولی در آن سال باران زیادی بارید که بر اثر آن، سیل عظیمی آمد و تمام زمینهای کشاورزی و باغهای اطراف شهرری را آب فراگرفت و بعضی از مناطق را تخریب کرد؛ اطراف مقبره شیخ صدوق نیز فروریخت و شکافی ژرف در کنار آن پدید آمد. هنگامی که به اصلاح و مرمت این قسمت مشغول بودند، سردابی ظاهر شد که آب قسمتی از آن را تخریب کرده بود.
در پی این حادثه، واقعه عجیبی نیز اتفاق افتاد که تفصیل این واقعه را بسیاری در کتابهای خود مانند: سید محمدباقر خوانساری در کتاب روضات، میرزا محمد تنکابنی در کتاب قصص العلما، عبدالله مامقانی در کتاب تنقیح المقال، خراسانی در کتاب منتخبالتواریخ، شیخ عباس قمی در کتاب فوائد الرضویه و محمد شریف رازی در کتاب اختران فروزان ری و همچنین در مقدمه کتب شیخ صدوق، از جمله کتاب کمالالدین صدوق و مقدمه کتاب خصال صدوق، نقل کردهاند.
وقتی که برای بازرسی و جستوجو به آنجا وارد شدند، جسدی را مشاهده کردند که تمام اعضای بدنش سالم و تازه به نظر میرسید و هیچگونه عیب و نقصی در آن دیده نمیشد و با صورتی نیکو آرمیده بود! و هنوز اثر حنا بر ناخنهایش مشهود بود. ناخنهای یک دست را گرفته و ناخن دست دیگر را نگرفته بود، ریشش روی سینهاش ریخته شده بود و بدن چنان سالم و تازه است که چنین به نظر میآمد تازه از حمام بیرون آمدهاست و فقط رشتههای نخ پوسیده کفن که از هم گسسته شده بود در اطراف جسد بر روی خاک ریخته بود!
این خبر به سرعت در شهر ری و تهران پیچید تا آنکه به گوش فتحعلی شاه قاجار رسید. وی دستور داد سرداب را نپوشانند تا او شخصاً جسد را ببیند. شاه به همراه گروهی از علما و افراد سرشناس و صاحب نفوذ که در بین ایشان آقامحمد آلآقا کرمانشاهی و میرزاابوالحسن جلوه، حکیم گرانمایه آن روزگار و ملامحمد رستمآبادی و علامه سید محمود مرعشی نجفی (پدر آیتالله مرعشی نجفی) حضور داشتند، برای بررسی وضعیت در منطقه حضور پیدا کردند و وارد سرداب شدند و پس از سالم یافتن پیکر و تأیید اصل قضیه، برای شناسایی جسد، شروع به بررسی و جستوجو کردند. با جستوجو و بررسیهای انجام شده در سرداب، متوجه لوح و سنگ قبری میشوند که بر روی آن چنین نوشته شده است: «هذا المرقد العالم الکامل المحدث، ثقة المحدثین، صدوق الطایفه، أبو جعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی.»
پس از بررسیهای کامل و پیداشدن این سنگ نوشته و تأیید علما و امینان مردم، در صحت و شناسایی جسد شیخ صدوق، جای هیچگونه تردیدی باقی نماند، پس شاه دستور داد سرداب را بازسازی کنند، در آن را ببندند، حفره پدیدآمده را مرمت کردند و بنایی مناسب بر آن بسازند و به بهترین وجه تزیین و آینهکاری شود.
مرحوم آیتالله مرعشی نجفی کلامی را نیز در اینباره چنین بیان میدارند که:مرحوم پدرم، علامه سید محمد مرعشی نجفی میفرمودند: «من دست آن بزرگوار را بوسیدم و دیدم که تقریبا پس از نهصد سال که از مرگ و دفن شیخ صدوق میگذرد، دست ایشان، بسیار نرم و لطیف بود.
🌐 کانال ناصر بدرلو
@naserbadrlou_ir
اهمیت خواندن نماز تحیت رئیسجمهور در مسجد تاریخی اموی از آن روست که، جریان تکفیری و حامیان آن در تبلیغات خود از اقامه نماز جماعت در این مسجد پس از فروپاشی نظام سوریه به عنوان یک اقدام نمادین یاد میکردند؛ ولی اکنون رئیسجمهور ایران اسلامی به عنوان جریان پیروز مبارزه در این مسجد تاریخی حضور یافت.
🌐 کانال ناصر بدرلو
ایتا _ بله _ روبیکا _ روبینو _ ویراستی _ ویسکون
@naserbadrlou_ir
33.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهادت یاور و عموی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) جناب حمزه سیدالشهداء (رحمت الله علیه) تسلیت باد.
تفاوت پهلوان و قهرمان:
سبک زندگی پهلوان مانند عموم مردم است.
سبک زندگی قهرمان ثروتمندانه است.
پهلوان مقید به شئون پهلوانی است.
قهرمان هر کاری که دوست داشته باشد انجام میدهد.
زندگی پهلوان حسرت دیگران را برنمیانگیزد.
زندگی قهرمان موجب ایجاد حسرت در جوانان میشود.
پهلوان به رسمهای خوب جامعه احترام میگذارد.
قهرمان هر چه را مورد پسندش نباشد زیر سوال میبرد.
الگوی عملی پهلوان، امام علی (علیه السلام) است.
الگوی قهرمان کسی است که در راستای اهداف او باشد.
🌐 کانال ناصر بدرلو
@naserbadrlou_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پای سخنان سید شهیدان اهل قلم
سید مرتضی آوینی
فردا چه بخورم؟
امام علی(علیهالسلام):
ای فرزند آدم! غصه رزق آن روزی که نیامده را بر آن روزی که آمده، اضافه نکن؛ چرا که اگر عمرت باشد، روزی ات را خداوند در آن روز خواهد داد و اگر نباشد چرا اندوه خوری؟ پس امروزت را با غم فردایی که نیامده برای خود سخت نگردان.
نهج البلاغه/حکمت 379
هدایت شده از نهضت تهران
📌من 14 روز بیحجاب بودم.
دختری که دوباره حجاب را انتخاب کرد: پدرم نگفت چون حجابت را کنار گذاشتی، دیگر دختر من نیستی.
همه ماجرا را در لینک زیر بخوانید:
http://fna.ir/3cdmth
ــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 نهضت تبلیغ تهران
ایتا | روبیکا | روبینو | بله | آپارات
@Nehzat_teh
24.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شهید حاج قاسم سلیمانی:
دختر عزیزم! من متعلق به آن سپاهی هستم که نمی خوابد و نباید بخوابد تا دیگران در آرامش بخوابند. آرامش من فدای آرامش آنان بشود و بخوابند.
🔹 لحظاتی از دیدار شهید سلیمانی با دختران شهدای مدافع حرم
ولادت پر خیر و برکت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و روز دختر مبارک 🌹