بسمه تعالی
✍💐 باسلام و تبریک عملیات وعده صادق ۲ دلاوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی .
🔸 جدای از وسعت ، قدرت، سرعت ، دقت و توأمان بودن توان موشکی و سایبری عملیات وعده صادق ۲ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در ساعات پایانی سه شنبه دهم مهر ۱۴۰۳ صورت گرفت ، به نظرم مهمترین دستاورد ایران از زمان عملیات ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و بویژه از ابتدای سال جاری و اولین حمله موشکی ایران به رژیم صهیونسیتی ، شکسته شدن تابو (پرهیزه) ی درگیری مستقیم یک کشور با اسرائیل غاصب است !
🔹کارشناسان نظامی جهان معتقدند رژیم صهیونسیتی از ابتدای تولد نامشروع خود به موازات خلق یک مجموعه نیروهای مسلح پیشرفته ، در عرصه جنگ روانی هم خصوصاً پس از زهرچشمی که از ارتش های عربی در دهه های ۵۰ و ۶۰ میلادی گرفت توانسته بود یک مانع ذهنی موثری را برای هر گونه تعرض نظامی بر علیه خود به وجود بیاورد.
🔸 از طرف دیگر گرچه درگیری نظامی جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونسیتی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی متصور بود اما مسائلی مثل عدم اعتماد و بلکه ایران هراسی شیوخ عرب و نیز تحریم های طولانی غربی ها بر علیه ایران ، یک حاشیه امنی برای اسرائیل به وجود آورده بود ولی حماقت و عطش نتانیاهو برای ماندن در قدرت ، این فرصت را از صهیونسیت ها گرفت و بالاخره دست بلند و مستقیم ایران را بر صورت اسرائیل برای دومین بار در سال جاری باز کرد و این یعنی عوض شدن صحنه رویایی ایران وسیع و قدرت اول منطقه با رژیم صهیونسیتی که به لحاظ عمق استراتژیک و دیگر مولفه های نظامی اصلأ قابل مقایسه با ایران نیست. بنابراین وضعیت بوجود آمده می تواند آغازی بر فرایند پایان رژیم صهیونسیتی باشد.
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۷/۱۱
به نام خدا
طوفان الاقصی چرا به هزینه های خود می ارزد؟
✍ بخش نخست
🔹 بعضی ناظران سیاسی معتقدند عملیات ۷ اکتبر سال گذشته حماس برعلیه ساکنان سرزمین های اشغالی و به دنبال آن واکنش جنون آمیزی که اسرائیل از خود نشان داد و تا الان بیش از چهل و دو هزار فلسطینی بی دفاع را به شهادت رسانده است و بیشتر از نود درصد ساختمان ها و اماکن غزه را به تلی از خاک تبدیل نموده، جز اینکه فلسطینیان و دیگر اضلاع جبهه مقاومت را به تله یک جنگ نابرابر و ویرانگر کشانده باشد فایده دندانگیری برای آنان نداشته است!
🔸اما اگر بدانیم ساکنان غزه و رزمندگان فلسطینی در چه شرایطی دست به این عملیات در واقع استشهادی زدند تحلیل ها تفاوت خواهند کرد:
🔹- فلسطینیها در طول بیش از هفتاد سال اشغالگری مهاجرین بی وطن یهودی که از چهار گوشه دنیا به فلسطین هجوم آورده بودند با همه رویکرد های ملی و مارکسیستی و اسلامی جنگیدند ولی در سایه حمایت غربی ها از دولت نحس صهیون ، ره به جایی نبردند.
🔸- فلسطینیان هرچه بیشتر به طرحهای ظالمانه به اصطلاح صلح خاورمیانه مثل «اسلو» ۱و ۲ و طرح « دو دولت» تن دادند ، از سوی صهیونیستها کمتر انسانیت و انصاف دیدند بطوریکه شاهد رشد قارچ گونه شهرک های صهیونسیت نشین در کرانه باختری رود اردن بودند در حالیکه در طرح دو دولت این منطقه متعلق به دولت فلسطین است.
🔹- مردم فلسطین خصوصاً ساکنان غزه چنان مورد تحقیر و ایذا و اذیت سربازان صهیونیستی قرار گرفته بودند که برای رفتن به محل کار و تحصیل خود باید روزانه ساعت ها در صف ایست و بازرسیهای چند لایه صهیونسیت ها می مانند و گاه با اعضاء خانواده خود باید از آن سوی سیم خاردار صحبت می کردند!
🔸- کشور های عربی امارات و بحرین در سال ۲۰۲۰ با وساطت آمریکا ، «پیمان ابراهیم» مبنی بر عادی سازی روابط با اسرائیل را امضا کردند و می رفت که مسئله فلسطین برای همیشه به فراموشی سپرده شود.
🔹- و همه اینها در سایه بی تفاوتی و رضایت ضمنی قدرت های جهانی و به اصطلاح سازمان های بین المللی صورت می گرفت.
🔸- در چنین شرایطی بود که سال گذشته «طوفان الاقصی» به مثابه خشم متراکم شده ساکنان بزرگترین زندان روباز دنیا (غزه) به یکباره بر سر زندانبانان صهیونیست خود منفجر شد به این امید که شاید توجهی را در در این جهان کور و کر به خود جلب کند....
ادامه دارد...
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۷/۱۸
به نام خدا
✍ طوفان الاقصی چرا به هزینه های خود می ارزد؟
بخش پایانی
🥀🥀 به رغم سنگینی غم غریبانه غزه و شهادت مظلومانه هزاران زن و کودک و رزمنده فلسطینی در این ۱+۷۵ سال گذشته ، طوفان الاقصی نتایجی را در بر داشت:
🔷 - مسئله فلسطین از خطر فراموشی خائنانه عبری - عربی عبور کرد و بار دیگر نه تنها به خبر تیتر اول رسانه های جهان تبدیل شد بلکه امروز شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد خواهد شد.» در سراسر کشور های اروپایی و خود آمریکا سر داده می شود و فلسطین به یک مسئله جهانی تبدیل شده است.
🔶- امروز بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی ضمن محکوم نمودن جنایت های صهیونسیتی ها، از تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف حمایت می کنند و طرح «دو دولت» به طور جدی در سازمان ملل مطرح است.
🔷- چهره ی کریه اسرائیل و اقدامات جنایتکارانه آن برای بسیاری از کشورها، مردم و سازمانهای حقوق بشری جهان آشکار گردید و اسرائیل دیگر نمی تواند با تظاهر به مظلومیت ، داعیه تنها کشور دارای مرام دموکراسی در منطقه خاورمیانه را داشته باشد.
🔷- عربستان سعودی رسماً اعلام کرده است تا تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف ، اجرای طرح عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل موسوم به «پیمان ابراهیم» «کان لم یکن» می باشد.
🔶- جبهه مقاومت ، علیرغم شهادت فرماندهان خود در فلسطین و لبنان و تحمل خساراتی جدی در طول یک سال گذشته ، همچنان فعال و قادر به بازسازی و گسترش خود است همچنانی که توانست عراق و یمن را هم به جبهه مقابل اسرائیل بکشاند در حالی که هدف اصلی ماشین جنگی اسرائیل در جنگ اخیر ،از کار انداختن حماس و حزبالله بود.
...
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۷/۱۹
به نام خدا
✍ بیستم مهر ماه روز بزرگداشت حافظ در ایران است،خواجه شمسالدین محمد شیرازی متخلص به «حافظ»، غزلسرای بزرگ و از خداوندان شعر و ادب پارسی است. وی حدود سال ۷۲۶ هجری قمری در شیراز متولد شد.
🔹علاوه و بیشتر از آنکه سبک شعری یک شاعر معرف او باشد اصولاً افکار و اندیشه های شاعر است که هویت شاعر را می سازند مثلاً درون مایه شعر فردوسی غیریت سازی میان ایرانیان و تورانیان و اصطلاحاً تعیین هویت و تاریخ ملی ایران دوران اساطیری است : ندانی که ایران نشست من است
جهان سر به سر زیر دست ِ منست
چـو ایـران نباشد تن من مـبـاد
در این بوم و بر زنده یک تن مباد
و......
🔸اما حافظ یک مصلح اجتماعی است و اندیشه های جامعه شناختی دارد اندیشه حافظ هیچگاه کهنه نمیشود و برای انسان امروزی نیز میتواند هویتبخش، جهتدهنده و کمککننده باشد تا راه خود را پیدا کند.مبنای شعر حافظ بر مبارزه با ریا، ظلم، دروغ و هر اهرمی که بخواهد در جهت سوءاستفاده از باورهای مردم به کار رود قرار می گیرد. حافظ در اشعار خود، کلیدواژه های ریا، دروغ، نفاق و زهد را بارها استفاده کرده و تکرار میکند و نحوست آنها را بر ملا می سازد تا مردم متوجه زهد ریایی و استفاده ابزاری بدسگالان از دین خدا باشند. از نظر حافظ ریا و زهد ریایی بدترین خصلتها است و این دو شاخصه را آسیب و مرض جامعه ایرانی میداند. اگر فردوسی هویت ایرانی را در قالب اندیشههای خود تعریف میکند و بحث دشمنان خارجی را به تورانیان بسط میدهد اما حافظ بیشتر از دیو نفس که مردم بهویژه بزرگان و قدرتمندان را به خود مبتلا کرده است سخن میگوید. حافظ جامع چند جریان هویت ساز در جامعه ایرانی است: یکی جریان خردورز و اندیشه ملیگرا و دومی اندیشههای اِشراقی و درونگرا ، در واقع قالب فکری حافظ ترکیبی از این دو اندیشه است تا از این رهگذر، هویت اسلامی و ایرانی مردم کشورش را یادآوری کند...
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۷/۲۰
به نام خدا
بی بی و آتشی که نمی گذارد خاموش شود
✍ تصور کنید همین فردا صبح وزیر خارجه ایران در یکی از کشورهای منطقه که دور می زند اعلام کند«اسرائیل آتش بس را پذیرفت» فکر می کنید چه کسی بازنده طولانی ترین جنگ تاریخ اسرائیل که بعد از طوفان الاقصی شعله ور شد، می باشد؟
🔹-«حماس» با حدود ۴۵ هزار شهید و ده ها هزار مجروح و غزه ای که با خاک یکسان شده است!؟
🔸-«حزبالله» ی که تعداد قابل توجهی از فرماندهان خود از جمله خود سید حسن نصرالله را از دست داد!؟
🔹یا «اسرائیل» که علی الظاهر حماس و حزبالله را به گوشه رینگ برده است و برای حمله مستقیم به ایران رجز خوانی می کند!؟ ... جواب قطعاً اسرائیل است!! چرا!؟ چون:
🔸- اسرائیل به اهداف خود در این جنگ که همانا نابودی حماس و حزبالله بود نرسید و حتی اسراء خود را نتوانست آزاد کند.
🔹- حزبالله و حماس به محض برقراری آتش بس خود را بازسازی خواهند کرد چرا که این دو گروه حسابی جان سخت شده اند و طی دو دهه گذشته علیرغم همه فشارها از سنگ به صاروخ به قول عرب ها ،یا همان موشک رسیده اند.
🔸- از همه بدتر برای اسرائیل اینکه ، در وضعیتی با ایران قرار گرفته است که اگر از خیر جواب دادن به موشک باران اخیر ایران بگذرد انفعال خود را نشان داده است و اگر تلافی کند با جواب سختر ایران مواجه خواهد شد خصوصا که معلوم شده ، گنبد آهنی ادعایی اسرائیل ، خیلی هم آهنی نیست و ایرانی ها یاد گرفتهاند چگونه موشک های خود را از آن عبور دهند.
🔹- به نظر می رسد وزرات خارجه ایران نیز از رویکرد هیجانی و حماسی خود عبور کرده و با درک اهمیت دیپلماسی در کنار میدان، قصد دارد گرد و خاک ناشی از ضرب شصت موشکی خود را با گفتگو بخواباند که شال و کلاه کردن های دو هفته اخیر عراقچی هم از همین منظر قابل تحلیل است.
🔸- بنابراین بی بی (نتانیاهو) به احتمال قوی ،حداقل تا انتخابات ریاست جمهوری پیشروی آمریکا که در صورت به قدرت رسیدن جمهوری خواهان، احیانا بتواند آنها را به جنگ مستقیم با ایران به عنوان پدر خوانده حزبالله و حماس بکشاند ، تن به آتش بس نخواهد داد .
سید حسین ناصری شکیب ۱۴۰۳/۷/۲۶
✍ نتانیاهو و راهبرد احتمالی جدیدش برای منطقه
🔹بعد از شهادت سید حسن نصرالله و یحیی سنوار کارشناسان تقریباً مطمئن بودند نتانیاهو با اعلام به اصطلاح پیروزی برای خود، اعلام آتش بس کند و به بیش از یکسال جنایت و کودک کشی خود در منطقه پایان دهد که متأسفانه اینگونه نشد و جنگ ادامه پیدا کرد!
🔸بنابراین به نظر من رسد بی بی راهبرد دیگری را مبنی «تغییر موازنه قدرت در منطقه» در پیش گرفته باشد به این معنی که بخواهد ضمن تضمین گرفتن از سازمان ملل برای اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ و خلع سلاح حزبالله و عقب راندن آن به شمال رود لیتانی در ۳۰ کیلومتری شمال اراضی اشغالی ، خیال خود را در شمال راحت کند و با جدا نمودن و محاصره دائمی منطقه جبالیا در شمال غزه از این باریکه، خطر جان گرفتن دوباره حماس را منتفی سازد و بعد از انجام این دو مورد به عنوان مقدمه ، شانس خود را برای رویارویی مستقیم با ایران بیازماید و در صورت کسب پیروزی نسبی در این ماجراجویی خطرناک ، موازنه قوا را در منطقه به نفع اسرائیل تغییر دهد و نام خود را به عنوان یک قهرمان در تاریخ اسرائیل ثبت نماید!
🔹اما چیزی که این هدف گذاری را برای نتانیاهو به چالش خواهد کشید و سرنوشت جنگ را بیشتر به هاله ابهام فرو خواهد برد اینست که:
🔸 ۱- اگر دموکرات ها در انتخابات چند روز آینده آمریکا پیروز شوند معلوم نیست همچنان دست اسرائیل را در منطقه باز بگذارند و از وی حمایت کنند.
🔹۲- وجود گروه های مبارز فلسطینی و لبنانی در فرهنگ منطقه نهادینه شده و به بخشی از ماهیت رابطه اعراب و اسرائیل تبدیل گردیده و هیچ گاه کاملاً از بین نخواهد رفت.
🔸۳- نهاد دولت در لبنان لرزان و اصطلاحاً جزو دولت های ژله ای است که بدون نظر مساعد کشور های منطقه ،قادر به تصمیم گیری در این زمینه نخواهد بود.
🔹۴- به نظر نمی رسد ایرانی ها توازن جدید قوا در منطقه به نفع اسرائیل را تحمل کنند ولو مجبور شوند خطر گسترش دامنه جنگ را به جان بخرند !
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۸/۵
به نام خدا
«تضحیه»
✍🔹اینکه رئیس جمهور مازوت سوزی در بعضی نیروگاه ها را ممنوع و به جای آن مصرف برق را محدود کرده است درست مثل اینست که کسی نشئه و کیفوری مصرف مواد مخدر را بر خانواده خود حرام کند تا بتوانند زندگی سالم تر و عمر بیشتری داشته باشند چون وضعیت زیستمحیطی ایران و استفاده از سوخت آلاینده مازوت در چند سال اخیر واقعا مثل آدم معتادی است که فاصله چندانی با خفگی ندارد. البته مردم حق دارند از کمبود برق آنهم در فصل غیر تابستان ناراحت باشند اما چاره آن طی چهار دهه قبل باید می شد!
شهید مطهری در کتاب ده گفتار می گوید به مناسبتی از آیه الله خویی پرسیدند شما چرا مثل آقای طباطبایی تفسیر نمی نویسید؟ ایشان در جواب فرمودند: آقای طباطبایی «تضحیه» کردهاند؛ یعنی آقای طباطبایی خودشان را قربانی کردند، از نظر شخصیت اجتماعی ساقط شدند... کنایه از اینکه تفسیر قرآن در حوزه ها خریدار ندارد...
حالا هم مسعود پزشکیان با ورود به مسائل بغرنج زیست محیطی کشور که علیرغم اهمیت حیاتی ،واقعا در سیاست گذاری های چند دهه گذشته ایران اولویت نداشته و مردم درک درستی از آنها ندارند ،«تضحیه» می کند ، شایسته است همه ارکان جامعه از مردم تا کارگزاران با درک اهمیت موضوع و تبیین آن برای دیگران ، سهم خود را برای نجات کشور از شرایط بحرانی زیست محیطی بپردازند البته رسانه ها و بویژه رسانه ملی بیشتر از همه می توانند به دولت کمک کنند ، حقیقتا یکی از مصادیق «جهاد تبیین» که همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است ، تبیین همین مسئله برای مردم است. به هر حال اول باید موجودیت کشور و نظام را حفظ کنیم تا بعد بتوانیم به بقیه کارها رسیدگی کنیم.
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۸/۲۱
به نام خدا
ما و سرمایه هایی که قدرشان را نمی دانیم.
✍🔹دهه ۱۹۹۰ میلادی که شوروی از هم پاشید چقدر خوشحال بودیم که سرزمین های به ستم جداشده ایرانی در تحمیلنامه های گلستان و ترکمنچای و آخال و پاریس و... اگر به دامن مام میهن هم برنگردند دست کم می توانند بیشترین و بالاترین سطح روابط را با ایران بزرگ داشته باشند و با حمایت ما زمینه احیاء و بازآفرینی و گسترش فرهنگ و زبان و ادب فارسی و در یک کلام حوزه تاریخی فرهنگی نوروز را فراهم کنند!
🔸 اما متاسفانه نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه به بدترین شکل ممکن زمینه دوری هر چه بیشتر این کشور ها و مردم آنها را از ایران فراهم کردیم ، ولی دیگران منتظر اجازه ما نماندند و علیرغم نداشتن هیچ قرابت فرهنگی و تاریخی با این سرزمین ها، با برقراری بهترین روابط با این پاره های تن جدا افتاده از پیکر ایران، بیشترین بهره سیاسی فرهنگی را بردند!
🔹رژیم صهیونسیتی بزرگترین پایگاه نظامی جاسوسی و خرابکاری خود را در کشور شیعه نشین آذربایجان ایجاد کرد، عربستان سعودی سطح بالای روابط را با کشور فارسی زبان تاجیکستان برقرار نمود و با وجود حکومت سکولار تاجیک ها ، تفکر تروریستی اسلام سلفی را در این کشور نفوذ داد که حوادث تروریستی شاه چراغ و سالگرد شهید سلیمانی که توسط داعشی های تاجیک تبار صورت گرفت شاهدی بر این واقعیت است ، همین امروز شیعیان هزاره افغانستان و دیگر فارسی زبانان این کشور تحت ظالمانه ترین سیاست های پشتون سازی و فارسی زدایی و یک دست سازی مذهبی طالبان وحشی و تروریست افغانستان قرار دارند ، جای بسی تأسف است که کشور ترکیه بیش از سی سال است مدارس آموزش زبان ترکی را در شهر ایرانی تبار و فارسی زبان هرات دایر کرده است ولی ما از ارسال چند جلد کتاب درسی برای کودکان این سرزمین ناتوانیم!
🔹 اگر درک درستی از فرهنگ و تاریخ و تمدن نداریم دستکم برای بالا بردن ضریب امنیت کشور هم که شده قدر این سرمایه های خارج از مرزهای فعلی ایران را بدانیم و به عنوان عقبه امنیتی خود از آنها استفاده کنیم! امروزه امنیت ملی ، مقوله پیچیده و چند مجهولی است که سلاح و مهمات فقط یک ضلع آن است.
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۸/۲۸
به نام خدا
📚✍در شطرنج سیاست قهرکردن مساوی باخت است.
🔹سال ۹۷ که ترامپ از برجام خارج شد اگر دولت حسن روحانی با توجه به اینکه اروپایی ها همچنان تمایل به ماندن در برجام را داشتند به جای مقابله به مثل با ترامپ و قهر کردن، به بازی در چارچوب توافق شده ولو به صورت کجدار و مریز ادامه می داد به نظر می رسد وضعیت مناسب تر می ماند ! ببینید ما الان در شرایطی آقای دکتر علی لاریجانی را به عنوان طلایه دار مذاکره در منطقه و جهان معرفی کرده ایم و قرار است جمعه آینده نهم آذر با تروئیکای اروپایی در سطح معاونین وزرای خارجه پیرامون مسائل هستهای گفتگو کنیم که شرایط با شش سال پیش فرق کرده است.
🔸۱- امروز به خاطر جنگ روسیه و اوکراین و اتهام حمایت ایران از روسیه در این ماجرا ، اروپاییها بدترین ذهنیت و موضع گیری را نسبت به ما دارند و هر مسئله ای را به این جنگ و آتشی که فقط دودش به چشم ایران رفته است گره می زنند.
۲- در گذشته رژیم صهیونسیتی هیچگونه ادعایی در توافقات هستهای ایران و اروپا نداشت و جز کارشکنی و مزاحمت در روند مذاکرات ، سهمی در توافقات برای خود خود قائل نبود ولی امروز به خاطر جنایاتی که در بیش از یک سال گذشته در غزه و لبنان مرتکب شده است و ضمن کشتار مردم مظلوم این دو کشور ، موفق به حذف سران حماس و حزبالله گردیده ،خود را پیروز میدان تصور نموده و سهمی برای خود از هر گونه توافق هستهای در منطقه می خواهد.
۳- با انتخاب دوباره و با رٱی بالای ترامپ توسط مردم آمریکا ، موقعیت جمهوری خواهان در کنگره آمریکا هم تقویت شد و با توجه به دفاع تمام قد ترامپ از اسرائیل ، مسیر توافق هستهای ایران و آژانس بیشتر از هر زمان دیگری ناهموار می نماید.
۴- بنابراین مردانی شایسته و کاردان که واقعا فن دیپلماسی را بلد باشند و با واقع بینی بتوانند منافع کشور را تامین کنند ، برای این میدان لازم است والا صرف مذاکره برای مذاکره ، پیمودن چندباره راه طی شده گذشته است.
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۸/۵
امیرالمؤمنین(ع) در غررالحکم فرموده است: العاقلُ مَن یملِکُ نفسه إذا غَضِب و إذا رَغِب و إذا رَهِب([13])؛ خردمند کسی است که در برابر خشم، در برابر خواسته و در برابر بیم و ترس، زمام خویش را از کف ندهد.
بیتردید مهمترین موانع خردورزی
هدایت شده از سید حسین ناصری شکیب
مردم ستون فقرات نظام سیاسی
✍اگر تاریخ معاصر ایران را از صد و بیست سی سال گذشته در نظر بگیریم( چون بعضی کارشناسان از اول قاجاریه در نظر می گیرند) و جنبش تنباکو(۱۲۷۱ ش) ، انقلاب مشروطه (۱۲۸۵ش) ، انقلاب اسلامی (۱۳۵۷ش) و جنگ تحمیلی را به عنوان نقاط عطف این بازه زمانی مهم مورد مطالعه قرار دهیم ،در مییابیم نقش مردم پررنگ ترین عامل پیشبرنده این تحولات بوده است و عوامل خارجی نه تنها کمکی به این امور نکرده اند بلکه همیشه تحولات کشور ما را با معیار منافع خود سنجیده اند.
🔹 البته این موضوع چیز عجیبی هم نیست زیرا از قرن ۱۷ میلادی و پیمان وستفالی که نظام سیاسی «دولت-ملت» بر جهان حاکم بوده و همین ساختار بعداً پایه گذار «جامعه ملل» و «سازمان ملل» هم گردیده است ، ملاک کنش دولت ها ، منافع هرچه بیشتر ملت خودشان بوده است.
🔸 به نظر می رسد بعد از جنگ هم حتی اگر به دنبال تحقق شعار های فراملی انقلاب مثل صدور انقلاب ، وحدت امت اسلامی ، تغییر ساختار سیاسی جهان و... بودیم باید به کمک مردم این اهداف را دنبال می کردیم که البته این مهم، نیازمند درک ظرافت های سیاسی اجتماعی خودش از جانب حاکمیت بود مانند :
🔹 این که اصل ، منافع ملی کشور و مردم باشد ، توسعه پایدار کشور در رأس برنامههای توسعه دولت ها قرار گیرد ، از ساحت دولت به نفع ساحت جامعه کاسته شود ، نگاه امنیتی از جزئیات زندگی مردم و جامعه زایل و توزیع فرصت های متنوع اقتصادی ، اجتماعی و حتی سیاسی کشور هرچه بیشتر به عدالت و شایسته سالاری نزدیک شود، حسن نیت حاکمان نسبت به مردم با حسن ظن آنها همراه گردد، دوگانه خودی و غیر خودی برچیده شود ، اصل تغییر خود جوش و اقتضایی سبک زندگی مردم در در گذر زمان و البته در چارچوب بلندنظرانه دین مقبول حاکمان افتد ...
🔸حال آنکه امروز این غفلت از همراهی مردم در کارنامه سیاست ورزی داخلی و خارجی سیاست گذاران ما ، امیدوارکننده به نظر نمی رسد ؛ اقتصاد کشور بی ثبات ترین دوران عمر خود را تجربه می کند، وحدت ملی چنان به تاراج رفته است که برای پیاده کردن قانون به اصطلاح عفاف و حجاب قرار است دست به دامن اتباع خارجی شویم! ... در تحولات سیاسی منطقه ای یک سال گذشته علیرغم همه هزینه های سرسامآوری که کردیم، متحدان مان ، دل در گرو زلف دیگران دارند ؛ لبنان با وساطت آمریکا و فرانسه قرارداد ۱۷۰۱ را با اسرائیل امضا کرد، عراقی ها در زد و خورد هوایی ما و اسرائیل بنا به اعلام امیر سیاری ۲۵ روز آسمان خود را در اختیار صهیونسیت ها قرار دادند و صحبت از خلع سلاح حشد الشعبی نمودند و بشار اسد در ابتدای حمله اخیر «تحریر الشام» به حضور روس ها شرفیاب شد...
ناصری شکیب ۱۴۰۳/۹/۱۷