قرآن ترجمه المیزان
سوره 39
سوره مبارکه الزمر
صفحه 461
أَفَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَىٰ نُورٍ مِنْ رَبِّهِ ۚ فَوَيْلٌ لِلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ ۚ أُولَٰئِكَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ (22)
پس آيا کسى که خداوند سينه اش را براى اسلام گشاده است و در نتيجه، او بر نورى ويژه از پروردگار خود استوار است [مانند انسان سنگدل است؟ نه ]پس واى بر کسانى که از سنگدلى ياد خدا نمى کنند! اينان در گمراهى نمايانى هستند. (22)
اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ (23)
خدا بهترين سخن را نازل کرده است، کتابى که آياتش مشابه هم و مکرّر است، از [شيندن آيات] آن، پوست هاى کسانى که از پروردگارشان بيم دارند مى لرزد، سپس پوست ها و دل هايشان با ياد خدا نرم و آرام مى شود. اين هدايت خداوند است که هرکس را بخواهد به وسيله آن هدايت مى کند و کسى که خدا گمراهش کند، هيچ راهنمايى براى او نيست. (23)
أَفَمَنْ يَتَّقِي بِوَجْهِهِ سُوءَ الْعَذَابِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۚ وَقِيلَ لِلظَّالِمِينَ ذُوقُوا مَا كُنْتُمْ تَكْسِبُونَ (24)
پس آيا کسى که روز قيامت از سختى عذاب صورت خود را سپر مى کند [مانند کسى است که از عذاب در امان است؟ نه] و به ظالمان گفته مى شود: بچشيد آنچه را کسب مى کرديد. (24)
كَذَّبَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَأَتَاهُمُ الْعَذَابُ مِنْ حَيْثُ لَا يَشْعُرُونَ (25)
کسانى که پيش از اينان بودند [نيز پيامبران را ]تکذيب کردند، پس عذاب از آن جا که خبر نداشتند به سراغشان آمد. (25)
فَأَذَاقَهُمُ اللَّهُ الْخِزْيَ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَكْبَرُ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ (26)
پس خدا ذلّت و رسوايى را در زندگى دنيا به آنان چشانيد و همانا عذاب آخرت بزرگ تر است، اگر معرفت داشتند [طغيان نمى کردند]. (26)
وَلَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِي هَٰذَا الْقُرْآنِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ (27)
و همانا براى مردم در اين قرآن از هر نوع مَثَلى زديم باشد که آنان متذکّر شوند. (27)
قُرْآنًا عَرَبِيًّا غَيْرَ ذِي عِوَجٍ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (28)
قرآنى عربى، بدون انحراف، باشد که تقواپيشه کنند. (28)
ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا رَجُلًا فِيهِ شُرَكَاءُ مُتَشَاكِسُونَ وَرَجُلًا سَلَمًا لِرَجُلٍ هَلْ يَسْتَوِيَانِ مَثَلًا ۚ الْحَمْدُ لِلَّهِ ۚ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ (29)
خدا مَثَلى زده است: مردى که چند مالک ناسازگار در مالکيّت او شريک باشند [و دستورات متضاد به او بدهند] و مردى که اختصاص به يک نفر داشته باشد [و فقط از او دستور بگيرد] آيا اين دو در مثل برابرند؟ [هرگز ]ستايش مختصّ خداوند است ولى بيشترشان نمى دانند. (29)
إِنَّكَ مَيِّتٌ وَإِنَّهُمْ مَيِّتُونَ (30)
همانا تو مى ميرى و آنان نيز مى ميرند. (30)
ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عِنْدَ رَبِّكُمْ تَخْتَصِمُونَ (31)
سپس شما حتماً [در] روز قيامت نزد پروردگارتان بحث و مجادله خواهيد کرد. (31)
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۶۱🌷
وای بر سنگدلان:
شاید با کسانی برخورد کرده باشید که بسیار منطقی و حقجو هستند و پس از این که حقیقتی نزدشان اثبات شد، کاملاً در برابر آن تسلیم می شوند. در مقابل، شاید افرادی را دیده باشید که لجاجت در اعماق وجودشان نفوذ کرده، و اگر با چیزی مخالف باشند، با دیدن هزار دلیل منطقی و درست هم از مخالفت خود دست برنمی دارند، و به فرموده ی قرآن، اگر تمام نشانه های حق را هم ببینند، به آن ایمان نمی آورند، و اگر راه کمال را ببینند، در آن گام نمی نهند، و اگر راه گمراهی را ببینند، در آن گام می گذارند! بهراستی چرا چنین می-شود و چرا این دو گروه که هر دو انسان هستند و درک و شعور دارند، این قدر با هم متفاوت هستند؟ حقیقت این است که عوامل پیدایش هر یک از این دو حالت را باید در شیوه ی زندگی انسان ها جست وجو کرد؛ و الا به فرموده ی قرآن، تمام انسان ها با سرشت حقگرا به دنیا می آیند .
آیه ی مورد بحث، با توجّه به همین نکته، گروه نخست را « صاحبان شرح صدر»، و گروه دوّم را «سنگ دلان» معرّفی کرده است. شرح صدر بدین معناست که انسان وجود خود را برای پذیرفتن حقیقت آماده کند؛ همچون زمین حاصل خیزی که باران را با کمال میل می پذیرد و از برکت آن، پر از گل های زیبا و درختان بارور می شود. در مقابل، سنگدلی بدین معناست که قلب انسان، حق را نپذیرد و در برابر آن مقاومت کند؛ همچون سنگی که در برابر آب زلال مقاومت می کند و اجازه ی ورود آن را به خود نمی دهد، و در نتیجه، هیچ شکوفایی و رشدی در آن پدید نمی آید. البتّه هر یک از این دو حالت، عوامل گوناگونی دارد. در روایات پیشوایان ما آمده است که مطالعات پی گیر و مستمر، ارتباط با دانشمندان و علمای شایسته، خودسازی، یاد خدا و تهذیب نفس، همچنین پرهیز از گناه و نافرمانی خدا به ویژه غذای حرام، از عوامل مهم شرح صدر هستند. برعکس، جهل، گناه، لجاجت، بحث و جدل بی مورد، هم نشینی با بدان و گنه¬کاران، و خوردن غذای حرام، باعث سنگدلی می شود. در حدیثی از امام باقر می خوانیم: «از غفلت دوری کن که باعث سنگ دلی می شود.» همچنین از امام صادق نقل شده که آن حضرت، پرخوری را مایه ی سنگدلی برشمرده اند.
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
سلام خدا بر شما
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 امام صادق (علیه السلام) :
✍ کسی که هنگام صبح صدقه بدهد، خداوند نحوست و شومی آن روز را از او دور مےکند.
📖 مکارم الاخلاق ص۲۴۳
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
11.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍تاریخ اسلام جز یک برهه از صدر اسلام جوانانی مثل جوان های ایران ما ندیده است...
💢هدیه به روح عاشقان دفاع از کشور و شهادت صلوات اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم...
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
11.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا در لبنان و سوریه می جنگیم؟ کلیپی بسیار بسیار عالی حتما مشاهده بفرمایید .
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
📌شاهزاده امارات: ایران باید به حق حاکمیت ما بر جزایر ۳گانه احترام بگذارد و الا به زور متوسل میشویم!
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
✍هر وقت اربابان آمریکایی و صهیونیستی اینها علیه ایران گنده گویی می کنند این توله ها از لانه های خوشگذرانی شان سر بیرون میارند و دمی به آنها تکان می دهند و پارسی علیه ما می کنند. اینها ارزش پاسخ دیپلماتیک ندارند. در وقت مناسب باید برخوردی با آنها کرد که برای ابد این گستاخگویی ها را فراموش کنند.
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola