قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 157
وَلَقَدْ جِئْنَاهُمْ بِكِتَابٍ فَصَّلْنَاهُ عَلَىٰ عِلْمٍ هُدًى وَرَحْمَةً لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ (52)
و همانا ما کتابى برايشان آورديم که آن را از روى علم تفصيل داده ايم تا هدايت و رحمتى باشد براى مردمى که ايمان نمى آورند. (52)
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا تَأْوِيلَهُ ۚ يَوْمَ يَأْتِي تَأْوِيلُهُ يَقُولُ الَّذِينَ نَسُوهُ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَاءَتْ رُسُلُ رَبِّنَا بِالْحَقِّ فَهَلْ لَنَا مِنْ شُفَعَاءَ فَيَشْفَعُوا لَنَا أَوْ نُرَدُّ فَنَعْمَلَ غَيْرَ الَّذِي كُنَّا نَعْمَلُ ۚ قَدْ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ (53)
آيا آنان جز در انتظار تحقّق يافتن [تهديدهاى ]آنند؟ روزى که آن [تهديدها ]تحقّق يابد کسانى که قبلا آن را فراموش کرده اند مى گويند: به راستى رسولان پروردگارمان حق را آوردند، پس آيا شفيعانى براى ما هست که به سود ما شفاعت کنند يا برگردانده شويم تا غير از آنچه انجام مى داديم انجام دهيم؟ بى شک آنان [سرمايه فطرت ]خود را از دست داده اند و آنچه به دروغ مى ساختند از دستشان رفته است. (53)
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ ۗ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ (54)
همانا پروردگار شما آن خدايى است که آسمان و زمين را در شش روز آفريد، آنگاه بر تخت [فرمانروايى ]استقرار يافت، روز را به شب ـ که شتابان آن را مى طلبد ـ مى پوشاند، و خورشيد و ماه و ستارگان را که به فرمان او رام شده اند [نيز آفريد]. آگاه باشيد که آفرينش و فرمان مختصّ او است. متعالى و والاست خدا که صاحب اختيار جهانيان است. (54)
ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ (55)
پروردگار خود را از روى تضرّع و در نهان بخوانيد [و تجاوز نکنيد، ]همانا او تجاوزکاران را دوست نمى دارد. (55)
وَلَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا ۚ إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِينَ (56)
و در زمين بعد از اصلاح آن فساد نکنيد، و او را از روى بيم و اميد بخوانيد، همانا رحمت خدا به نيکوکاران نزديک است. (56)
وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (57)
و او است کسى که بادها را مژده دهنده پيشاپيش [باران ]رحمتش مى فرستد، تا آنگاه که ابرهاى گرانبار را برداشتند آن را به سوى سرزمينى مرده مى رانيم، پس به وسيله آن، آب نازل مى کنيم و با آن از همه نوع محصول پديد مى آوريم. اينگونه مردگان را [از قبرها ]خارج مى سازيم. [اين مثل را آوريم ]باشد که شما متذکّر شويد. (57)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۵۷🌷
👈چند شرط مهم برای دعا:
ما و همه ی موجودات جهان، به لطف خدای بزرگ نیازمندیم. البته نیاز ما به خدا، با نیاز ما به یکدیگر تفاوت اساسی دارد؛ ما در تمام امور زندگی و لحظه لحظه ی عمرمان به خدا نیاز داریم. برای هر تپش قلب، هر دم و بازدم، هر بار فرود آوردن پلک و بلند کردن آن و...، به لطف خدا محتاجیم. به همین سبب، خداوند در آیه ی 29 سورهی رحمان می فرماید: «تمام موجوداتی که در آسمان ها و زمین هستند، از او تقاضا می کنند.» آری، همه ی مخلوقات خدا با زبان حال از او می خواهند که لطف خود را بر آنان ارزانی کند. علاوه بر این تقاضای همگانی، خداوند به بندگان خود آموخته است که برای جلب نظر او و برآورده شدن نیازهایشان دعا کنند و نیازهایشان را به زبان آورند و از خدا طلب کنند، و به آنان وعده داده که تقاضای آنان را برآورده کند؛ امّا بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین، استجابت دعا شروطی دارد که بی توجّهی به آن ها، باعث بی اثر ماندن دعا می شود. خداوند در این دو آیه، به چهار شرط مهم که برای استجابت دعا لازم است، اشاره کرده است:
1ـ نخستین و مهم ترین شرط دعا، «وجود حالت زاری و تضـرّع» در هنگام دعاست؛ زیرا اصل دعا، درخواست و تقاضای از خداست و ممکن نیست که شخص محتاج، تقاضای خود را با غرور و بی توجّهی طرح کند؛ بلکه باید حاجت خود را با زاری و التماس، نزد خدا بر زبان آورد.
در روایات آمده است که پیامبر خدا هنگامی که دعا می کرد، دستان خویش را مانند گدایی که غذا ميخواهد، به سوی آسمان بلند می کرد . همچنین در حالات آن حضرت می خوانیم که یک بار در هنگام دعا آنقدر به درگاه خدا زاری کرد و دستان خود را به آسمان بلند کرد که نزدیک بود عبا از دوشش بر زمین افتد.
2ـ دوّمین شرط دعا در این آیات، «دعای پنهانی» است؛ زیرا اگرچه دعا در همه ی حالات مناسب و نیکوست، ممکن است دعایی که در حضور دیگران انجام می شود، به ریا و خودنمایی بیالاید و توجّه به خدا در آن کمرنگ شود. به همین سبب در روایتی می خوانیم که خداوند به حضرت موسی فرمود: «ای فرزند عمران، از چشمانت اشک، از قلبت خشوع و از بدنت فروتنی به من ببخش و مرا در تاریکی شب بخوان تا دریابی که من نزدیکم و پاسخ تو را می دهم.»
3 و 4ـ سومین و چهارمین شرط از شروط دعا، داشتن حالت «ترس» و «امید» در هنگام دعاست؛ ترس از کیفر گناهانی که انجام داده ایم، و امید به لطف و بخشش خدا. ما نه باید چنان از کارهای خود راضی باشیم که خیال کنیم هیچ نقطه ی تاریکی در زندگی مان وجود ندارد و نه چنان مأیوس باشیم که خود را شایسته ی بخشش خدا و پاسخ او ندانیم؛ بلکه باید امیدوار باشیم که خدا ما را می بخشد و دعایمان را مستجاب می کند. آری، حقیقت دعا، خواست و تقاضایی است که از دل سرچشمه می گیرد و تنها لقلقه ی زبان نیست. هنگامی که این درخواست حقیقی با شروطش همراه شود، پاسخ خدا حتمی خواهد بود. به یاد داشته باشیم که پیشوای ششم ما فرموده است:
«خداوند، دعایی را که در پس قلبی فراموش کار باشد، مستجاب نمی کند؛ بنابراین هنگامی که دعا می کنی، با تمام وجود دعا كن، و پس از آن یقین داشته باش که دعایت مستجاب خواهد شد.» درباره ی استجابت دعا و شرایط آن، نکاتی وجود دارد که در جای دیگری به آن اشاره خواهد شد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
34.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شانس یا تدبیر مُدبر؟!
▫️ احتمالِ وجود مُدبر در هستی بیشتر است یا احتمالِ شانس و اتفاقات تصادفی؟!
☑️ اگر حال دلتان خوب شد، التماس دعا...https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
28.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دل شکستن به خاطر تجمل گرایی
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
دستیابی ایران به راکتور گداخت هستهایه که تنها با استفاده از ۵۰ لیوان آب دریا میتوانیم به انرژی دست یابیم که معادل سوختن ۲ هزار کیلوگرم زغال سنگه!
حالا شاید بهتر اون حدیث معروف رو درک کنید، اگر علم در ثریا باشد مردانی از سرزمین پارس به آن دست پیدا خواهند کرد!
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش عجیب سرمربی تیم آلاوز پس از گلخوردن تیمش در دقیقۀ ۹۲
🔹آلاوز دیشب ۱-۰ به رئال باخت.
😂😁😂😁😂😁😂😁😂
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
4_6039494213186357239.mp3
2.23M
🔘 خوش غيرت
عَنْ أَبِي عُبَيْدَةَ اَلْحَذَّاءِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: أُتِيَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بِأُسَارَى فَأَمَرَ بِقَتْلِهِمْ وَ خَلَّى رَجُلاً مِنْ بَيْنِهِمْ فَقَالَ اَلرَّجُلُ يَا نَبِيَّ اَللَّهِ كَيْفَ أَطْلَقْتَ عَنِّي مِنْ بَيْنِهِمْ فَقَالَ أَخْبَرَنِي جَبْرَئِيلُ عَنِ اَللَّهِ جَلَّ جَلاَلُهُ أَنَّ فِيكَ خَمْسَ خِصَالٍ يُحِبُّهَا اَللَّهُ وَ رَسُولُهُ اَلْغَيْرَةَ اَلشَّدِيدَةَ عَلَى حَرَمِكَ وَ اَلسَّخَاءَ وَ حُسْنَ اَلْخُلُقِ وَ صِدْقَ اَللِّسَانِ وَ اَلشَّجَاعَةَ فَلَمَّا سَمِعَهَا اَلرَّجُلُ أَسْلَمَ وَ حَسُنَ إِسْلاَمُهُ وَ قَاتَلَ مَعَ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قِتَالاً شَدِيداً حَتَّى اُسْتُشْهِدَ
امام باقر عليه السلام فرمود اسيرانى پيش پيغمبر آوردند،دستور داد آنها را بكشند و يكى را از ميان آنها رها كرد،آن مرد گفت اى پيغمبر خدا چگونه مرا از اينها رها كردى؟فرمود جبرئيل مرا آگاه كرد كه تو پنج خصلت دارى كه خدا و رسولش آنها را دوست ميدارند،بر زن خود سخت غيرت ميورزى،سخاوت و خوشخلقى و راستگوئى و شجاعت دارى،چون آن مرد اين سخن را شنيد مسلمان شد و اسلامش از دل بود و بهمراهى رسول خدا جنگيد تا بدرجه شهادت رسيد.
📚الخصال ج١ ص ٢٨٢
👌🏼بسیار شنیدنی
حجت الاسلام #عالی
https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola
امشب آقا محمد حسین به اتفاق پدر بزرگوارش آقای اسماعیلی در نماز جماعت شرکت نمودند وهدیه ای ناقابل به ایشان به رسم ادب واحترام دادیم درود بر پدرانی که فرزندانشان را با نماز ومسجد آشنا می نمایند https://eitaa.com/Nashre_Khoobiha_Sarookola