🎯 استفاده از شبکههای اجتماعی باید برای زیر ۱۶ سالهها ممنوع شود
— آیا چنین راهحلهایی میتواند حال نوجوانان را بهتر کند؟
🔴 جاناتان هایت، روانشناس مشهور آمریکایی، در آخرین کتابش که نسل مضطرب نام دارد، پیامی هشدارآمیز به خواننده میدهد: نرخ اضطراب و مشکلات روانی دیگر در نوجوانان امروزی به شکل نگرانکنندهای رو به افزایش است. هایت معتقد است مشکل اصلی ظهور رسانههای اجتماعی و کمشدن بازیهای اکتشافی در میان نوجوانان است و میگوید احتمالاً تنها راهحلی پیش رویمان است، قدغنکردن گوشیهای هوشمند برای افراد زیر ۱۴ سال و ممنوعیت عضویت در شبکههای اجتماعی برای زیر نوجوانان ۱۶ سال است.
🔴 راهحلهای هایت بهشدت مورد استقبال خانوادهها، مشاوران و حتی رهبران سیاسی قرار گرفته است. همه میخواهند کاری برای نوجوانان بکنند و آنها را از گرداب شبکههای اجتماعی نجات دهند. بااینحال لوسی فوکس، روانشناس متخصص نوجوانان در دانشگاه آکسفورد چندان با این موج همراه نیست.
🔴 فوکس میگوید: نتایج علم روانشناسی (و خودِ زندگی) ندرتاً به راهحلهایی منجر میشود که اینقدر شستهرفته و دقیق باشند. افزایش گزارشهایی که حاکی از مشکلات سلامت روانی در میان نوجوانان است، با تغییرات فراوان دیگری نیز همزمان بوده: مثلاً افزایش چاقی، افزایش فشار تحصیلی و همهگیری کرونا با وضعیت بدتر سلامت روانی بیارتباط نیستند. فرضیۀ هایت دربارۀ رسانههای اجتماعی غلط نیست، ولی احتمالاً یک قطعه از پازلی بزرگ و پیچیده باشد. و جدا از همۀ اینها یک اصل را نباید فراموش کنیم: نوجوانی دورۀ «بسیار بسیار سختی» بوده و هست.
🔴 در هر دورۀ تاریخی، گذران دورۀ نوجوانی، بهدلیل تحول بزرگی که باید رخ دهد، گیجکننده است. آدمها در آغاز نوجوانی هنوز کودکاند و در پایان نوجوانی به بزرگسالی مستقل تبدیل میشوند. این تحول بسیار عظیم است و تغییراتی که در مغز و بدن ما رخ میدهد احتمالاً همان چیزهایی هستند که نوجوانی را بسیار مشکل میکنند.
🔴 بلوغ جنسی که فرامیرسد، انگار در مغز چراغ چشمکزن قرمزی روشن میشود و به نوجوانان میگوید به یک چیز بیشتر توجه کنند: همسالانشان. همیشه میشنویم که نوجوانان تسلیم فشار دوستانشان میشوند و به شکل دیوانهواری از آنها تقلید میکنند، ولی پشت این پدیده هدفی تکاملی نهفته است. برای آنکه نوجوان خارج از خانه و خانواده موفق عمل کند و در گروههای اجتماعی ادغام شود و شریک جنسی پیدا کنند، باید وقت زیادی را به فکرکردن به نظر همسالانشان دربارۀ خودش و میزان هماهنگیاش با آنها صرف کند.
🔴 درست در همین دوره است که نوجوانان وارد دبیرستان میشوند و میخواهند همۀ قابلیتها و انگیزههای جدیدشان را به نمایش بگذارند. این دیگ زودپز عوامل زیستی و اجتماعی، تجربۀ نوجوانی را برای بعضی از افراد فوقالعاده و برای خیلیها هم مزخرف و دردناک میکند.
🔴 در نوجوانی بیش از هر دورۀ دیگری از زندگی به «ارتباط با دیگران» اهمیت میدهیم. نوجوانان مدام خودشان را با دیگران مقایسه میکنند، از پذیرفتهشدن از سوی دیگران لذت بیشازحدی میبرند، و از طردشدن شدیداً آسیب میبینند. شبکههای اجتماعی دقیقاً به همین دلیل «ممکن است» برای آنها مضر باشد، اما درعینحال میتواند تجاربی بسیار ارزشمند هم برای آنها رقم بزند. برای مثال، میدانیم که شبکههای اجتماعی برای نوجوانانی که در اقلیت هستند یا به حاشیه رانده شدهاند، جهان تازهای را به ارمغان میآورد که به آنها کمک میکند به جهان اجتماعی بازگردند.
🔴 فوکس میگوید: عوض آنکه فرض کنیم رسانههای اجتماعی برای همه مضرند، باید سؤالات جزئیتری بپرسیم و ببینیم دقیقاً چهکسانی در برابر این فناوری آسیبپذیرند و در هر وضعیت خاص کدام سائقِ دیرینِ نوجوانان بیدار میشود؟
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «آیا همۀ مشکلات روانی نوجوانان تقصیر گوشیهای هوشمند است؟» که در سیودومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۲ مهر ۱۴۰۳ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ لوسی فوکس است و عرفان قادری آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/t40970
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
✅ انتشار نسخه کامل مدل هوش مصنوعی o1 تا پایان سال جاری
🔹 استارتاپ هوش مصنوعی «OpenAI»، قصد دارد تا پایان سال جاری نسخه کامل مدل هوش مصنوعی «o1» را عرضه کند. اگرچه این اقدام با وعدههای پیشین شرکت مبنی بر ارائه تکنولوژیهای جدید و پیشرفته در سال ۲۰۲۴ همخوانی دارد، اما این مدل با عنوان «GPT-5» شناخته نمیشود و احتمالاً با نام رمز «Orion» معرفی خواهد شد.
🔹 شرکت «OpenAI» مدل «o1» را به عنوان پیشرفتهترین و خلاقانهترین مدل خود معرفی کرده؛ مدلی که برای وظایف نیازمند خلاقیت و استدلال عمیق، طراحی شده است.
🔻 عرضه نسخه کامل «o1» میتواند «OpenAI» را به نقطه عطفی در توسعه فناوریهای استدلالی و هوشمندانه برساند و انتظارات کاربران و متخصصان این حوزه را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
💢 ضعف کلی رسانهها و لزوم تغییرات اساسی در ساختار و رویکردهای رسانهای کشور
🔺رسانههای ایران، با وجود دستاوردها و موفقیتها، با برخی نقاط ضعف روبرو هستند.
➖چندین عامل در این زمینه مؤثر است:
۱. یکجانبهنگری و محدودیت در تنوع دیدگاهها: بسیاری از رسانهها در کشور یا به علت سیاستهای کلی و یا به دلیل نگاه حزبی و سلیقهای محدودیتهایی در انتشار دیدگاههای مختلف دارند و این باعث میشود که اعتماد عمومی نسبت به آنها کاهش یابد.
۲. ضعف در شفافیت و پاسخگویی: برخی رسانهها بویژه خبرگزاریها به دلیل پردازش ناکافی اطلاعات، در ارائه اخبار شفاف و بدون سانسور ضعف دارند. که این امر منجر به افزایش شایعات و بیاعتمادی در جامعه میشود.
۳. کمبود خلاقیت و نوآوری: اغلب رسانهها در کشور از قالبها و رویکردهای قدیمی در تولید محتوا استفاده میکنند و در جذب مخاطب جوان ناکام هستند. درحالیکه رسانههای مدرن جهان با استفاده از تکنولوژی و روشهای جدید، توانستهاند مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
۴. عدم توانایی در رقابت با رسانههای خارجی: رسانههای خارجی با داشتن امکانات بیشتر و آزادی عمل، محتوای جذابتر و متنوعتری تولید میکنند که برای برخی از مخاطبان داخلی جذابتر است و این موضوع باعث کاهش اعتبار رسانههای داخلی میشود.
۵. تمرکز بر اخبار سیاسی و غفلت از مسائل اجتماعی و فرهنگی: ضعف رسانههای ایران بهویژه صداوسیما به مسائل سیاسی بسیار توجه میکنند و به موضوعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به صورت حاشیهای پرداخته میشود که این مساله باعث میشود نیازهای واقعی مخاطبان پوشش داده نشود.
۶. تأخیر در پوشش اخبار: محدودیت در انتشار اخبار و تاییدهای متعدد باعث میشود تا رسانهها در بسیاری از موارد از سرعت خبررسانی رقبای خارجی و حتی شبکههای اجتماعی داخلی عقب بمانند و نتوانند روایتگر اول رویدادها باشند.
🔺این نقاط ضعف میتواند زمینهساز بیاعتمادی و کاهش مخاطبان به رسانههای داخلی باشد، که نیاز به تغییرات اساسی در ساختار و رویکرد رسانههای ایران برای بازگشت اعتماد عمومی دارد.
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
شهادت مظلومه عالم#فاطمه_زهرا سلاماللهعلیها را به پیشگاه
#حضرتولیعصر عجلاللهتعالیفرجه
وهمهشیعیانشان
تسلیتعرضمینماییم
🏴🚩
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
نسرای همدان
✔️راستیآزمایی
🔺خودکشی در ایران تبدیل به بحران اجتماعی شده است
▫️ نتیجه بررسی: گمراهکننده
۱. جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات در توییتی مدعی شد : «بهنظر میرسد مسئله خودکشی تبدیل به بحران اجتماعی شده که باید در سطوح کلان به آن توجه کرد.»
۲. با بررسی سایت رسمی بهداشت جهانی، کشورهای روسیه، کرهجنوبی، قزاقستان، بلاروس، اوکراین، لیتوانی، ژاپن، اسلونی، بلژیک، سورینام، گویان و ... با میانگین خودکشی بالای ۲۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر در ردههای بالای جدول آمار خودکشی در جهان قرار دارند.
۳. براساس دادههای بهداشت جهانی کشورهای غرب آسیا مثل سوریه،یمن، عربستان،ایران ، فلسطین، عمان، اردن و لبنان با میانگین کمتر از ۵ خودکشی از هر ۱۰۰هزار نفر در ردههای انتهایی آمار خودکشی در جهان قرار دارند.
۴. براساس اعلام سایت بهداشت جهانی اگر نرخ خودکشی یک کشور از ۱۵ تا ۲۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر فراتر شود، این کشور در وضعیت نگرانکننده و بحرانی قرار میگیرد و نیازمند اقدامات فوری و جدی در حوزه پیشگیری از خودکشی و بهداشت روان است.
▪️نکته : در زمان وقوع حوادث مهم، مانند خودکشی افراد شناختهشده، حتی اگر نرخ خودکشی در آن کشور پایین باشد، جامعه ممکن است به دلیل حساسیت نسبت به شخص فوتشده چنین برداشت کند که وضعیت کشور بحرانی است. این در حالی است که چنین برداشتهایی لزوماً به معنی بحرانی بودن وضعیت خودکشی در آن کشور نیست.
🟥نتیجهگیری : با توجه به آمار سایت بهداشت جهانی ایران در ردههای انتهایی نرخ خودکشی قرار دارد و حتی نزدیک به وضعیت بحرانی هم نیست، در نتیجه ادعای جواد امام در خصوص بحرانی بودن وضعیت خودکشی در ایران گمراهکننده ارزیابی میشود.
✅ احتمال لغو قانون ممنوعیت فعالیت تیکتاک در آمریکا از سوی ترامپ
🔹 دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید ایالات متحده آمریکا، در نظر دارد از ممنوعیت احتمالی تیکتاک در ایالات متحده جلوگیری کند. ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که این شبکه اجتماعی محبوب را حفظ خواهد کرد.
🔹 کیلیان کانوی، مشاور سابق و مدیر کمپین ترامپ در این خصوص اظهار داشت که رئیس جمهور آمریکا ارزش گستردگی و دسترسی تیکتاک را میداند و معتقد است که راههای دیگری برای تحت فشار قرار دادن چین وجود دارد، بدون آن که ۱۸۰ میلیون کاربر فعال ماهانه آمریکایی، این اپلیکیشن را از دست بدهند.
🔻 بر اساس لایحهای که در ماههای اخیر به صورت فراحزبی تصویب و توسط جو بایدن امضا شده، شرکت بایتدنس، مالک تیکتاک، تا روز ۱۹ ژانویه، یک روز پیش از مراسم تحلیف ترامپ، فرصت دارد این اپلیکیشن را به یک شرکت آمریکایی واگذار کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
🌐 خودکارسازی توسعه هوش مصنوعی با استفاده از هوش مصنوعی
📘مروری بر بهکارگیری هوش مصنوعی در فرایند تحقیق توسعه خود
#رصد_اندیشکدهها
🏛 اندیشکده رند
🔻اندیشکده رند اخیراً در یادداشتی به بررسی استفاده از هوش مصنوعی برای تسریع تحقیق و توسعه در حوزه این فناوری پرداخته است؛ رویکردی که به زعم بسیاری از کارشناسان میتواند به پیشرفتهای سریع و غیرقابل کنترل منجر شود.
🔹 از همین روی، خودکارسازی تحقیق و توسعه هوش مصنوعی نیازمند توجه جدی سیاستگذاران و جامعه است تا بتوانند برای تحولات آینده این فناوری آماده شوند.
🔹 شرکتها تا کنون از این ابزارها بهرهبرداری گستردهای کردهاند و شاهد افزایش قابلتوجه بهرهوری بودهاند. اکنون ابزارهای هوش مصنوعی بیش از ۲۵ درصد از کدهای مورد نیاز گوگل را مینویسند. در آمازون استفاده از این ابزارها برابر با «۴۵۰۰ سال کاری توسعهدهندگان» و باعث حدوداً ۲۶۰ میلیون دلار صرفهجویی شده است.
🔹 بنظر میرسد این میزان از بهرهوری، شرکتهای فناوری را تشویق میکند تا در آینده از هوش مصنوعی نه به عنوان ابزار بلکه به عنوان توسعهدهنده خودکار نرمافزار استفاده کنند.
🔹 خودکارسازی تحقیق و توسعه، راهی برای تسریع پیشرفت هوش مصنوعی ضمن کاهش نظارت انسانی فراهم میکند؛ راهی که پشت درهای بسته در حال شکلگیری است. بیشک در چنین شرایطی جامعه برای آمادگی در برابر آیندهای که این فناوری میتواند به همراه داشته باشد، به آگاهی و اطلاعات بیشتری نیاز دارد تا بتواند در مواجهه با این تغییرات سریع تصمیمات مطلوب و به موقع اتخاذ نماید.
متن کامل این گزارش را در زاویه بخوانید.
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
👌چگونه بفهمیم معتاد دیجیتال هستیم یا نه⁉️
#سواد_رسانه_ای
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
#اينفوگرافي
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
(پیش منبر)... پاسخ به شبهات - استاد حبیب میرزائی .mp3
20M
🔊 #کلیپ_صوتی | شب اول ویژه برنامه شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها به روایت ۷۵ روز | سهشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳ | مجموعه فرهنگی تربیتی ثارالله ، هیئت ثارالله امامزاده عبدالله
🔖عنوان: (پیش منبر)... پاسخ به شبهات
🎤باکلام:
پژوهشگر رسانه
حبیب میرزائی
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
خروج گاردین از شبکه ایکس
روزنامه گاردین با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد شبکه ایکس ( توئیتر سابق ) را ترک خواهد کرد.
مدیران این روزنامه معتقدند که ایلان ماسک مدیر شبکه ایکس با جهتدهی، مردم را از دموکراسی و آگاهی سیاسی دور کرده است.
گاردین نوشته است: به خوانندگان خود اطلاع میدهیم از این پس در حساب رسمی گاردین در رسانه اجتماعی X (توئیتر سابق) هیچ پُستی نخواهیم گذاشت.
زیرا مدتی است محتواهایی همچون نژادپرستی و برنامههای راست افراطی و توطئههای آنان در در شبکه ایکس تبلیغ میشود که بسیار آزاردهندهای هستند.
گاردین در ادامه اطلاعیهی خود به «مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا» اشاره کرده و آورده است: شبکه ایکس(توئیتر) یک پلتفرم رسانهای سمی است و مالک آن، ایلان ماسک، توانست در انتخابات از نفوذ خود در این شبکه استفاده کند تا برنامهی تبلیغاتی- سیاسی خود را پیش ببرد.
گاردین خطاب به خوانندگان خود نوشته است که شما اگر کاربر ایکس هستید میتوانید همچنان مقالات ما را به اشتراک بگذارید، و خبرنگاران ما نیز میتوانند از این شبکه با هدف جمعآوری اخبار استفاده کنند، همانطور که از سایر شبکههای اجتماعی استفاده میکنند.
رسانههای اجتماعی میتوانند ابزار مهمی برای سازمانهای خبری باشند و به ما در دستیابی به مخاطبان جدید کمک کنند، اما از این پس، X نقش کمرنگی در کار ما خواهد داشت.
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan
⬅️ سن قانونی برای حضور کودکان در شبکههای اجتماعی در کشورهای مختلف جهان چقدر است؟
#جنگ_شناختی
#رسانه
#نسراهمدان
#نسرا
#همدان
#آبان١٤٠٣
#اينفوگرافي
☑️با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (#نسرا) استان #همـدان
🆔 @Nasrahamedan