✍️شرح مختصری از زندگینامه ی عبد صالح خدا شیخ علی نصیری وليكجالى
عبد صالح خدا شیخ علی نصیری پیرمرد شمالی ، که سال های زیادی خانه و کاشانه ی خود را رها کرده بود و به حرم امام رئوف پناهنده شده بود. در مشهد تنها بود و خانواده ای نداشت. بیست سال قبل ، اقوامش به مشهد آمدند تا وی را به شمال و نزد خود ببرند ، اما وی گفته بود : دور شدن از حرم و بارگاه اقا برایم سخت است. اقوامش برگشتند و شیخ علی نصیری در مشهد ، داخل یک اتاق در حسینیه ابوالفضلی ها که نزدیک حرم است ، زندگی کرد و شد کبوتر جَلد حرم امام رضا🕊
صبح و شب حرم بود؛ معمولا در گوهرشاد ، با لباس های ژنده اما تمیز ، تسبیح بلندی دستش بود. یا مشغول ذکر، یا سجده های طولانی و گفتگو با حضرت امام رضا (علیه السلام ) بود...
شیخ علی نصیری، این زاهد بیریا و عاشق آستان قدسی حضرت رضا(علیهالسلام) در تنهایی و سکوت، عمر خویش را وقف نماز، مناجات و خلوت با معبود کرده بود، هر روز با اشتیاقی وصفناشدنی چندین بار به حرم مطهر رضوی مشرف میشد و شب و روزش با عطر دعا و زمزمه عشق درآمیخته بود.
همیشه دعایش در حرم مطهر رضوی به زبان مازنی این بود:
"خدا شما زوّار را زیاد کند."
ضمیر نورانی و روشنی داشت ، نگاه منور و نافذش توجهات را به خود جلب می کرد...
می گفت : برای رزق هم که شده نماز شبتون ترک نشه !
حاجت میخوای از امام رضا(ع) نماز زیارت حضرت تو حرم یادت نره !
حقوق بازنشستگی میگرفت ، اما بخاطر ظاهر و سن بالا ، عده ای کمکش می کردند.
اما....
هر چه میگرفت ، بین نیازمندان تقسیم میکرد. حتی حقوق بازنشستگی خودش را به نیازمندان میداد!
بی آزار بود ، کار خود میکرد و سربار خلقی نبود و بار یاران به صبوری میکشید...
ساده میرفت و ساده می آمد. جز لباس تنش هیچ چیزی از مال دنیا نداشت و اعتنایی هم نداشت...
۸۹سال سن داشت اما خیلی هشیار و با اخلاق بود؛
خاطره ای از یکی از مرتبطین با شیخ علی نصیری :
یکبار به شیخ علی نصیری گفتم ، نصیحتی بفرمایید ، گفتند : نه بگو ، نه بشنو ، عمل کن!
سال بعد ، دوباره ایشان را گفتم و به ایشان گفتم ، نصیحتی بفرمایید ، گفتند : همانی که سال پیش گفتم!
خاطره حجت الاسلام فریمانه از اخلاق و تذکر شیخ علی نصیری به وی در مورد نحوه برخورد صحیح با کودکان در زمان نماز :
یک روز که با پسرم سید محمد حیدر مسجد بودیم و من امام جماعت بودم. پسرم ۶ سالشه ، امد جلو کنار من ایستاد،
این پیرمرد باصفا صدایش را بلند کرد و گفت:
اشکالی نداره بزارید جلو باشه بچه تکلیف نداره باز تکرار میکرد، نمی خواست حتی یذره استرس داشته باشیم.واقعا تو این سن و سال که گاهی می بینیم بعضی ریش سفیدا با بچه ها برخورد مناسبی ندارند خیلی به دلم نشست...
قبل از نماز صدایش را بلند میکرد و میگفت:
نماز خوان ها موبایلاتونو خاموش کنید ، بی صدا کنید...
خودش خیلی مقید بود به نماز اول وقت و موقع اذان ، سعی می کرد خیلی زود خودش را به نزدیکترین مسجد برساند و نماز اول وقتش ترک نشود...
وقتی ایشان در مسجد بود ، کسی اذان نمی گفت و خودش بلند میشد با همان قد خمیده ، اذان می گفت...
سرانجام ایشان جمعه 9 رجب (21 دی 1403)، بعد از سال ها دور امام رضا(ع) گشتن ، به محضر خود حضرت مشرف شدند و پر کشیدند...
اما نمی دانم چه معامله ای با امام کرده بود که پیکرش بدون اینکه دنباله ای داشته باشد یا خانواده ای برایش گریه کنند، با شکوهی معنوی ، روی دوش خادمان حرم برای دفن وارد رواق حضرت زهرا (سلام الله علیها) شد... ، اما دقایقی نگذشت که تصمیم عوض شد! او را به رواق دارالحجه بردند! روبروی ضریح مطهرحضرت و نزدیک قبر شیخ حسنعلی نخودکی، با تشریفات به خاک سپردند. خادمی مسئول دفن شد، خادم دیگر تربت سیدالشهدا و گل ضریح علی ابن موسی الرضا بر صورتش نهاد و...
گویی که امام رئوف، خود آغوشی برای آرامش این عاشق دلسوخته گشوده است.
در دارالحجه دفن شد، جایی که ثروتمندان با پرداخت بیش از یک یا دو میلیارد تومان قبر می خرند...
فرمود :
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن
که خواجه خود روش بنده پروری داند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیحجابی اجباری در دوره پهلوی
🇮🇷کانال بصائر
@basaeer14
* 💠 نیمه #رجب روزی که محبوب خدا است
🔻 زمان با زمان فرق میکند و این از اسراری است که به آسانی قابل درک نیست مگر اینکه کسی در باب حکمت پی بَرَد که چرا فرق میکند؛ ولی جزء قواعد است، زمان با زمان متفاوت است.
🔸 برای همین هم قرآن از «ایام الله» زمان را تعریف میکند و نسبتِ «ایام» را به «الله» میدهد تا لیلةالقدر. لیلةالقدر یک ظرف زمان است که اینقدر برکت دارد! زمان با زمان متفاوت است. مؤمن باید بهرۀ خودش را از زمان بگیرد.
🔹 برای روز پانزدهم ماه رجب، به روایتی غیر از جریان اعمال امّ داوود، برخورد کردم. نوشته است:
🔸 «در اقبال (اقبال الاعمال) روایت کرده است که حضرت آدم (ع) عرض کرد: پروردگارا! خبر ده به من محبوبترین روزها و اوقات را. خدای متعال وحی فرمود: ای آدم! محبوبترین اوقات نزد من روز پانزدهم رجب است. ای آدم! تقرب بجوی بر من در روز نصف رجب به قربان (یعنی قربانی کردن) و ضیافت (یعنی میزبانی کردن و میهمانی دادن) و روزه و دعا و استغفار و گفتن «لاالهالّاالله». ای آدم! من مقدّر و مستور کردهام که مبعوث کنم از نسل تو کسی که فظ و غلیظ و صیحه زنندهی در بازارها نیست و حلیم و رحیم و کریم و علیم و عظیم البرکة است و مخصوص میکنم او را و امت او را به نصف رجب (به نیمۀ رجب) که در آن روز چیزی از من سؤال نمیکنند مگر آنکه عطا مینمایم و استغفار نمینمایند مگر آنکه میآمرزم و طلب رزق نمیکنند مگر آنکه میدهم و مغفرت ذنوب را از من نمیخواهند مگر آنکه از سر تقصیرات ایشان میگذرم و از من رحمت نمیخواهند مگر آنکه بر ایشان رحم میکنم. ای آدم هر که صبح کند در روز نصف رجب در حالی که صائم و ذاکر و خاشع و حفظ کنندۀ خود باشد و تصدّق دهنده از مال خود، جزائی نیست از برای او در نزد من مگر بهشت. ای آدم بگو به اولاد خود که خودشان را در ماه رجب حفظ کنند که معصیت در این ماه عظیم است.»
(إقبال الأعمال، ج۲ ص۶۵۷)
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد غفاری 2دی1403
نکات توحیدی در نفس و اخلاص
📌#درس_اخلاق
"در شب های ماه رجب، عمیق شویم"
💠 قالاللهتعالی:
الشَّهرُ شَهري و العَبدُ عَبدي و الرَّحمَةُ رَحمَتي فَمَن دَعاني في هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ و مَن سَألَني أعطَيتُهُ.
💬 ماه (رجب)، ماه من، بنده، بنده من، و رحمت، رحمت من است؛ هر كه در اين ماه مرا بخواند اجابتش كنم و هر كه حاجت آورَد، عطايش كنم.
[تعبیر: چنگ بزنی، بُردی]
✔️ سعی کنیم در این ماه زیاد امین الله رو، زیارت امیرالمومنین رو زیاد بخوانیم (با نیت انتساب و انتصاب به امیرالمومنین علیهالسلام)
تکرارش هم مانع ندارد، شاید انسان حس کند بیشتر نیاز دارد.
✔️ ممکن است انسان، خواب وارد ماه رجب بشود و خواب خارج شود با اینکه چقدر به آن نیاز داشته. چون آماده نبوده و حواسش نبوده است.
✔️ وقتی میگوییم ماه حرام، یعنی خدا یک دعوت ویژه کرده است، وقتی میگوییم مسجد الحرام، آنجا خدا مکانی قرار داده که قرب خدا دارد و بعضی از مباهات و مستحبات حرام می شود.
🎙 استادعابدینی | ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedin
💥حضرت رسول الله(ص) اَكمَل از امیرالمومنین علی (ع) است
✍علامه #حسن_زاده_آملی (ره):
نكته 344
از جوامع روائيه مستفاد است كه حالات رعشه و نحو آن براى امير المؤمنين على عليه السلام از خشيت الهى، بيش از رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم پيش مىآمد. و بايد همينطور باشد زيرا رسول الله اكمل از آنجناب است چنانكه امير عليه السلام خودش فرمود: انما انا عبد من عبيد محمد (ج 1 اصول كافى ص 70 مشكول) فافهم.
📚هزار یک نکته ص 178
#افضلیت_رسول_الله_بر_تمام_انبیاء_و_ائمه_ع
➕️ شب ۲۷ ماه رجب
شیخ طوسی در کتاب «مصباح» فرموده: از حضرت جواد(علیه السلام) روایت شده: همانا در ماه رجب شبی است که از هر آنچه آفتاب بر آن میتابد بهتر است و آن، شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیامبر(صلی الله علیه وآله) به رسالت مبعوث شد. برای کسی که از شیعۀ ما عمل کننده در آن شب است، پاداش نیکوکاری شصت سال مقرّر است،
به محضر آن حضرت عرض شد: عمل در آن شب چیست؟ فرمود:
چون نماز عشا را خواندی و به بستر استراحت رفتی تا پیش از نیمه شب، هر ساعتی که خواستی از بستر برمیخیزی و دوازده رکعت نماز هر دو رکعت به یک سلام می خوانی، در هر رکعت «حمد» و سوره ای از سوره های کوچک مفصّل می خوانی و کوچک مفصّل از سوره «محمّد»(ص) تا آخر قرآن است.
زمانی که از دوازده رکعت نماز فارغ شدی، در همان حال نشسته هر یک از سوره های «حمد» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» و «قُلْ هُوَ اللّهُ أَحَدٌ» و «قُلْ یا أَیُّهَا الْکافِرُونَ» و «إِنّا أَنْزَلْناهُ» و «آیت الکرسی» را «هفت مرتبه» بخوان
و به دنبال همه آن ها این دعا را به بخوان:
الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِی لَمْ یتَّخِذْ وَلَداً، وَ لَمْ یکنْ لَهُ شَرِیک فِی الْمُلْک، وَ لَمْ یکنْ لَهُ وَلِی مِنَ الذُّلِّ وَ کبِّرْهُ تَکبِیراً. اللّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِمَعاقِدِ عِزِّک عَلَی أَرْکانِ عَرْشِک وَ مُنْتَهَی الرَّحْمَةِ مِنْ کتابِک، وَ بِاسْمِک الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ، وَ ذِکرِک الْأَعْلَی الْأَعْلَی الْأَعْلی، وَبِکلِماتِک التَّامَّاتِ أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ.
سپس بخوان هر دعایی را که می خواهی.
🇮🇷کانال بصائر
@basaeer14
🛑📸 اعمال شب و روز مبعث
🔹مبعث پیامبر اکرم، حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(صلیالله علیه و آله) از روزهای بسیار پر فضیلت به شمار میرود. از جمله اعمال این روز، زیارت حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) است.
➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال بصائر
@basaeer14