آرامگاه خیام _ نیشابور
آرامگاه خیام تلفیقی از نجوم، هندسه، شعر و نماد شخصیت چند وجهی حکیم ابوالفتح عمرابن خیام نیشابوری است که توسط استاد هوشنگ سیحون در سال ۱٣٣٧ ه.ش طراحی و در سال ۱٣۴٢ افتتاح شد. این آرامگاه در باغ بسیار بزرگ و زیبایی ساخته شده که مساحت این باغ ۲۰ هزار متر مربع است.
نمای کلی آرامگاه به شکل یک چادر یا خیمه است که با الهام از معنای نام خیام (به معنای خیمه دوز)، به این صورت طراحی و ساخته شد. ارتفاع این بنا ۲۲ متر است و طولی برابر با ۱۸ متر دارد.
با توجه به اهمیت عدد ۱۰ در ریاضی، به عنوان اولین عدد دو رقمی، تعداد پایههای این مقبره ۱۰ عدد در نظر گرفته شد.
از هر کدام از این پایهها، دو تیغه به صورت مورب و مارپیچ بالا رفته است که به تیغههای دیگر برخورد میکنند. طراحی این تیغهها و شکل برخوردشان بر اساس اصول ریاضیاتی و مثلثاتی خیّامی انجام گرفته که شکل بسیار پیچیدهای در سطح سازه ایجاد کرده است.
در مجاورت آرامگاه خیّام، فرورفتگیهایی به شکل ۷ خیمهی سنگی ساخته شده و در زیر هر یک از آنها یک حوض زیبا با کاشیهای فیروزهای قرار گرفته است که بخشی از یک ستاره را به تصویر میکشد.
😍 #ایران_زیبا
سعدی شیرازی، شاعر و نویسنده پارسیگوی ایرانی در سال ۶۰۶ ه.ق متولد و در سال ۶۹۰ ه.ق در شیراز درگذشت.
سعدیه در ابتدا خانقاه سعدی بوده که او اواخر عمرش را در آنجا میگذرانده و سپس در همان جا دفن شده است.
بسیاری از شعرا و عرفا مثل شوریده شیرازی به وصیت خود در این بنا مدفون شدند.
محسن فروغی معمار ایرانی طرح آرامگاه کنونی را با همکاری علیاکبر صادق با الهام گرفتن از عناصر معماری سنتی ایران و با اقتباس از کاخ چهلستون اصفهان، در سال ۱۳۳۰ طراحی کرد.
ساختمان به سبک ایرانی است، با هشت ستون از سنگهای قهوهایرنگ که در جلوی مقبره قرار دارند و اصل بنا با سنگ سفید و کاشیکاری مزین است. بنای آرامگاه از بیرون بهشکل مکعبی دیده میشود، اما در داخل هشتضلعی است و جنس دیوارها از مرمر و لاجورد است.
سنگی که در حال حاضر بر سر مزار سعدی قرار دارد، سنگ سماق سرخ کمرنگی با ابیاتی از بوستان به خط نستعلیق توسط علیاکبر خان قوام الملک شیرازى روی مزار نصب شده است.
─┅─═ঊঈ💓 #ایران_زیبا 😍
هدایت شده از تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴برق «صاعقه» ایرانی اندیشکده آمریکایی را گرفت
✍نشنال اینترست - سباستین رابلین:
🔹️تهران تصاویری را از خط تولید صاعقه منتشر کرده است. اگرچه به نظر می رسد صاعقه نمونه ای از یک اف ۵ قدیمی و غیرقابل پرواز است اما تبدیل کردن یک قطعه فلز غیرقابل پرواز به جت جنگی اقدام بسیار چشمگیری است، ضمن آنکه این هواپیما به صورت کامل مشابه نمونه اولیه آن هم نیست.
🔹️شاید صاعقه یک هواپیمای مدرن نباشد، اما به طور کلی این جنگنده مافوق صوت مانورپذیر است که کارآیی را شبیه به هواپیمای کره ای FA-۵۰ «عقاب طلایی» دارد.
🔹️اگرچه اطلاعات زیادی در زمینه توانایی حمل تسلیحات از سوی صاعقه وجود ندارد اما سابقه نشان داده است تهران در زمینه استفاده از فناوری های نظامی اندکی از حقیقت را نشان می دهد و این امر در صاعقه هم قابل مشاهده است.
🔹️بازسازی و اصلاح اف ۵ راهی برای کسب تجربه در تولید جنگنده ایرانی بوده که به آزمایش پیکربندی، تغییر شکل دم و تبلیغ توانایی صنعتی ایران منجر شده است.
🔹️تجربه به دست آمده از صاعقه ممکن است به طراحی کاملا جدیدی از یک جنگنده مخفی کار منجر شود.
🔹️گفته می شد یک نمونه رادارگریز با نام «شفق» در دستور کار ایران قرار دارد که البته هنوز جز یک نمونه اولیه سال ۲۰۱۶ اطلاعاتی از آن بروز داده نشد. این امر نشان می دهد ایران علاقه مند به تولید هواپیماهای داخلی نظامی با هدف خودکفایی نهایی است.
👈نشنال اینترست یا «Center for the National Interest» اندیشکده ای محافظه کار در واشنگتن ایالات متحده است.
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
هدایت شده از پاسدار انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرا شوهر خانم ابتکار و تولید کننده ماشین هیبریدی
🆔 @pasdarenghelab🔜 پاسدار انقلاب
🆔 @pasdarenghelab🔜 پاسدار انقلاب