فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️بهادری جهرمی: در رابطه با افزایش قیمت گاز شهری دولت بحث دارد؛ آیا اصلا امکان اجرایی شدن دارد؟ آیا مردم آن را میپذیرند؟
🔺سخنگوی دولت میگوید: اثر منفی همین خبر افزایش قیمت گاز حتی قبل از اجرایی شدن را در حوزه بورس دیدیم. در رابطه با افزایش قیمت گاز شهری هم دولت بحث دارد.
🔺آیا اصلا امکان اجرایی شدن دارد؟ آیا مردم آن را میپذیرند؟ میخواهیم با افزایش قیمت گاز اشتغال جدید ایجاد کنیم درصورتی که همین اشتغال موجود را ممکن است خیلی وقتها زیر سوال ببریم.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
🔺اولین اقدام جدی برای تصویب نهایی طرح ساماندهی کارکنان دولت+سند
🔺نامه پیوستی درخواست در اولویت قرار گرفتن طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت از طرف ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس را نشان میدهد.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
🔵سرمایهگذاری ۴ میلیارد دلاری روسیه در میادین نفتی ایران
🔺وزارت نفت درباره همکاری نفتی ایران و روسیه اعلام کرد: قراردادهای سرمایهگذاری روسیه در توسعه میادین نفتی ایران از ۱.۷ میلیارد دلار به بیش از ۴ میلیارد رسیده و توسعه بعضی میادین پیشرفت نزدیک به ۴۰درصدی داشته است.
🔺وزارت نفت در پاسخ به گزارش روزنامه شرق با عنوان «چالش نفت روسی» در توضیحاتی اعلام کرد: شاید این حجم از اطلاعات غلط، گمراهکننده و جهتدار که بخش مهمی از آنها را صرفاً با جستوجو در میان اخبار رسانههای معتبر داخلی و خارجی بتوان صحتسنجی کرد در کمتر گزارش رسانهای قابل مشاهده باشد.
🔺بازار نفت خام مانند یک استخر با ورودیها و خروجیهای مشخص است و برای حفظ تعادل این بازار، وقتی ورودی نفت به بخشی از بازار کاسته میشود، بخشهای دیگری آن را جبران میکنند؛ مثلاً اگر ورودی نفت به بازار اروپا از منبع مشخصی کاسته شود، اروپا نفت موردنیاز خود را از منابع دیگری تأمین خواهد کرد و با توجه به نبود مازاد ظرفیت قابل توجه در بازار، تأمینکنندههای دیگری که به اروپا نفت بیشتری میدهند مجبور خواهند بود که عرضه به بازارهای دیگر مثلاً شرق دور را کمتر کنند.
🔺در این شرایط، حتی اگر آمار و اطلاعات رسانههای خارجی تخصصی در حوزه نفت را هم نادیده بگیریم، صحبت کردن از اینکه روسیه جای نفت ایران را در بازارهای بهخصوصی گرفته است بسیار بیمعنی و غیر کارشناسی است. کما اینکه کشورهای مختلفی در این بازارها وجود دارند که به جای روسیه، نفت بیشتری به بازارهای اروپایی میدهند و طبعی مجبورند از سهم بازار خود در کشورهای دیگر بکاهند. طبعی جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریمهای ظالمانه امکان ارائه گزارشها و اطلاعات دقیق درباره بازارهای نفت خام را در چند سال گذشته نداشته است.
🔺بعد از شروع جنگ روسیه و اوکراین شایعه جایگزینی نفت روسیه با ایران در بازارهای مشخصی با قوت توسط بعضی رسانهها بهخصوص رسانههای یک جریان خاص سیاسی منتشر شد اما گزارشهای رسانههای مشهور خارجی و مؤسسات مطالعات انرژی بینالمللی هم این ادعا را بهکرات رد کرد. چنانکه بهعنوان مثال مؤسسه انرژی آکسفورد این شایعه را مبتنی بر آمار رد کرد و خبرگزاری رویترز در گزارش مفصلی نوشت نفت ایران و روسیه در بازار چین جایگزین نفت آفریقا و برزیل شده است.
🔺مؤسسه کپلر، پایگاه خبری تانکر ترکرز و بسیاری دیگر از رسانهها و مؤسسات خارجی هم دراینباره گزارشهای متعددی منتشر کردند که این ادعا را رد میکرد. فارغ از صحت و سقم گزارش رسانهها و مؤسسات بینالمللی، افزایش صادرات نفت ایران در ماههای گذشته نیز این ادعا را رد میکند.
سوآپ نفت خام روسیه و حوزه آسیای میانه
🔺 سوآپ نفت خام روسیه و حوزه آسیای میانه، یکی از طرحهای قدیمی صنعت نفت بوده که از اوایل دهه ۸۰ آغاز و در طی سالهای گذشته با فراز و فرودهایی صورت گرفته است.
🔺واضح است این طرح ضمن تقویت دیپلماسی انرژی کشور از طریق اخذ کارمزد سوآپ، جایگزینی نفت تحویلی بهعنوان خوراک پالایشگاههای شمالی کشور و صرفهجویی ناشی از کاهش مسافت انتقال و همچنین کیفیت نسبی بهتر نفت تحویلی نسبت به خوراک قبلی پالایشگاهها، سبب تأمین منافع اقتصادی برای کشور خواهد بود.
🔺میزان عرضه و تقاضای جهانی نفت خام با توجه به سیاستهای کشورهای صادرکننده و واردکننده، میزان رشد اقتصادی و سایر عوامل متغیر فصلی، یک نسبت مشخص داشته و الزاماً با کنار گذاشتن یک عرضهکننده از یک بازار خاص، این نسبت دچار تغییر فاحش نخواهد شد و صرفاً جغرافیای بازار ممکن است تغییر کند.
🔺جمهوری اسلامی ایران به مدد سالها تجربه و تخصص و در اختیار داشتن پتانسیل کمنظیر لجستیکی، ضمن حضور در بازارهای سنتی و تأمین نیاز مشتریان قدیمی خود، امکان حضور در هر جغرافیایی از بازار جهانی نفت را دارد. کما اینکه در چند ماه اخیر افزایش حجم فروش نفت و میعانات در کنار افزایش قیمت، دست دولت را در مدیریت شرایط اقتصادی کشور بازتر کرده است.
ادامه 👇👇
چنانکه دولت برای اولین بار در سالهای اخیر برای اداره خود در ماههای نخست سال از بانک مرکزی تنخواه نگرفته است.
🔺در خصوص سوآپ و واردات گاز روسیه نیز باید گفت این پروژه ازجمله طرحهایی است که برای کشور منافع سیاسی و اقتصادی زیادی به همراه دارد؛ زیرا با توجه به ناترازی انباشته گاز از سالهای گذشته و نیاز کشور به گاز بیشتر در زمستان جهت تأمین مصارف داخلی و عمل به تعهدات صادراتی و همچنین جایگزینی آن سوخت مایع مصرفی در نیروگاهها، ضمن جلوگیری از آلودگی محیط زیست، امکان صادرات سهلتر فراوردههای مصرفی جایگزین گاز نیز فراهم میشود.
🔺 برخلاف ادعای نویسنده، سوآپ گاز روسیه با استقبال کارشناسان غیرسیاسی و متخصصان صنعت نفت مواجه شده است و دراینباره مطالب متعددی از سوی آنها در رسانهها منتشر شده است؛ چراکه کارشناسان به خوبی میدانند که عبور انواع حاملهای انرژی از خاک ایران به صورت همزمان هم به تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه کمک میکند و هم از اعتبار کریدورها و مسیرهای جایگزین ایران کم میکند.
رسانههای سیاسی عبور انرژی همسایگان از ایران تقبیح میشود❗️
🔺بسیار جالب است که از یک سو در رسانههای سیاسی عبور انرژی همسایگان از ایران تقبیح میشود و از سوی دیگر وقتی یک حامل انرژی (کالا) از مسیرهای اطراف ایران عبور میکند، ایران متهم به کمکاری و جاماندن از کریدورهای عبور کالا و انرژی میشود.
🔺 واقعیت این است که ایران به دلیل عدم انجام سرمایهگذاری کافی در سالهای گذشته، گاز مازاد زیادی برای صادرات در اختیار ندارد و برخلاف ادعای نویسنده، میتواند با استفاده از گاز دیگر کشورها بازارهای صادراتی خود را نیز حفظ و تقویت کند.
🔺درواقع ایران و روسیه به دنبال همکاری سودمند دوجانبه برای استفاده از سرمایهگذاری طرف روسی و استفاده از موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک ایران برای ایجاد طرحهای سرمایهگذاری در پتروشیمی و الانجی و بازکردن مسیرهای صادراتی قدیمی که به دلایل مختلف از قبل قفل شدهاند، هستند. آنچه ایران از همکاری گازی با روسیه دنبال میکند، تجارت این حامل انرژی است که شامل خرید و فروش و سوآپ و دیگر انواع مبادلات میشود و همزمان توسعه بازارهای جنوب با همکاری سهجانبه ایران و روسیه و سایر کشورها به تناسب دنبال میشود.
🔺یکی از بندهای بسیار عجیب این گزارش به سوابق همکاری ایران و روسیه پرداخته و مثالهای اشتباه متعددی دراینباره مطرح کرده است. به عنوان مثال گفته شده طرف روس قراردادی نبسته و پولی به ایران نیاورده است؛ درحالیکه اولاً تنها کشوری که بعد از تحریمهای اخیر سرمایهگذاری در ایران را متوقف نکرده و کشور را ترک نکرد، شرکتهای روس بودند و اگرچه متأثر از تحریمها اجرای پروژهها با کندی مواجه شد اما میزان قراردادها و سرمایهگذاریها افزایش نیز پیدا کرد. چنانکه قراردادهای سرمایهگذاری روسیه در توسعه میادین نفتی ایران از ۱.۷ میلیارد دلار به بیش از چهار میلیارد رسیده است و توسعه بعضی میادین پیشرفت نزدیک به ۴۰درصدی داشته است.
🔺بدیهی است که بدون سرمایهگذاری چنین پیشرفتی قابل دستیابی نخواهد بود. در بعضی میادین نفتی دیگر نیز قرارداد دیرتر نافذ شده و با پیشرفت کمتری در حال اجراست یا در مرحله تبادل اطلاعات و تهیه طرح جامع توسعه میدان قرار دارد تا پس از آن به قرارداد منجر شود.
🔺درباره نیروگاه بوشهر نیز طرف روسیه متعهد به تأمین مالی نبوده و تعهد تأمین مالی بر عهده طرف ایرانی است. درباره نیروگاه سیریک نیز با سرعتگرفتن انجام تعهدات مالی در پیشپرداختهای داخلی، روند اجرای پروژه و تخصیص بخشهای بعدی فاینانس سرعت خواهد گرفت. خط آهن گرمسار-اینچهبرون نیز منتظر توافق دوجانبه درباره پروتکل اجرا و تأمین مالی است و روسیه درخواست ایران برای اصلاح پروتکل و الحاقیه را در نشست اخیر کمیسیون اقتصادی دو کشور پذیرفت و به همین دلیل ترتیبات اجرائی باید از ابتدا آغاز شود.
🔺درباره واکسن کرونا نیز این نکته قابل توجه است که روسیه نخستین کشوری بود که به ایران واکسن ارسال کرد ولی همچنان به بدعهدی متهم است. چنانکه پرداخت بخشی از بهای واکسنهای خریداریشده از این کشور با تأخیر مواجه است.
🔺اتفاقات و تحولات اخیر، جهان را در آستانه صورتبندی جدیدی از قدرت قرار داده است و ایران هم فرصتهای طلایی و کوتاهی برای سهمبردن از این صورتبندی جدید در اختیار دارد. شیفتگی بیش از حد یا تنفر و ندیدن واقعیتهای روی زمین نباید باعث شوند گروهها و احزاب سیاسی به «ترور رسانهای فرصتهای ایران» روی بیاورند. نتیجه این ترور رسانهای قطعاً چیزی جز ازدستدادن فرصتهای باارزش کشور نخواهد بود
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
🔴 روسیه دیگر گاز را ارزان نمیفروشد
🔹 بلومبرگ:
غرب با تعیین سقف قیمت نفت روسیه ضعف خود را نشان میدهد، زیرا وابستگی غرب به منابع انرژی روسیه را ثابت میکند.
🔹 ال ان جی روسیه دیگر با تخفیف در آسیا موجود نیست و این نشان میدهد که نگرانی خریداران در مورد تحریمهای غرب و لطمه به وجهه آنها کاهش یافته است.
🔹 ساخالین۲ هفته گذشته سه محموله گاز طبیعی مایع را فروخت که در ماه دسامبر بارگیری میشود و قیمت آنها تقریباً به قیمتهای فعلی بازار بود.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ایران رتبه یک مصرف انرژی در جهان!
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم:
🔻ایران رتبه اول شدت مصرف انرژی در جهان را دارد؛ ۲.۵ برابر دنیا و حدود ۱۵ برابر ژاپن.
🔻از ۲۵ میلیون خودروی شمارهگذاری شده حدود ۶.۵ میلیون و از ۱۲ میلیون موتورسیکلت شمارهگذاری شده ۹.۵ میلیون موتورسیکلت فرسوده در کشور وجود دارد.
🔻خودروهای فرسوده هم از لحاظ مصرف سوخت هم از منظر آلودگی هوا نگرانکننده هستند.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
رویترز:
🔺جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا در دیدار با وزیر دارایی هند گفت: هند میتواند نفت روسیه را به میزان دلخواه حتی بالاتر از قیمت مصوب گروه هفت خریداری کند
🔺یلن افزود: اگر اتحادیه اروپا واردات نفت خود از طریق دریا را متوقف کند مسکو در جستجوی خریدار نفت، مجبور خواهد شد سقف قیمت یا تخفیفهای قابل توجه از نرخ های بازار را بپذیرد. با توجه به اتکای خریداران نفت به خدمات غربی، تحریمها علیه روسیه دسترسی به این خدمات را برای خریدارانی را که ملزم به رعایت سقف قیمت هستند، محدود میکند. هند در صورت دریافت نکردن بیمه خدمات مالی و دریایی غرب برای انجام معاملات مجوز دارد تا به خرید نفت روسیه به میزان دلخواه خود ادامه بدهد.
🔺هدف واشنگتن از این اقدام این است تا از کشورهایی که قیمتی بالاتر از سقف برای نفت روسیه میپردازند بعنوان اهرمی برای پایین آوردن قیمت نفت استفاده کند، در نتیجه درآمد انرژی روسیه کاهش یافته و برای حمله نظامی در اوکراین مجازات شود.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
📌ماجرای تولید روزانه ۶.۲ میلیون بشکهای قبل از انقلاب چیست؟
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️بومیسازی فناوری پیگرانی هوشمند برای افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی
🔹 ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان انحصارشکنی از شرکتهای خارجی، فناوری پیگرانی هوشمند خط لوله کشور درحال عملیاتی شدن است.
🔹رحیمی از اجرای طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی به منظور برطرف شدن نیاز استانهای شمالی کشور در آینده نزدیک خبر داد
🔹پیگ هوشمند یکی از انواع پیگها است که به منظور کنترل شرایط فیزیکی خطوط لوله مورد استفاده قرار میگیرد که با افزایش طول عمر خطوط از بروز نشتیها و آلودگیهای ناشی از خوردگی همزمان با انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی جلوگیری میکند.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️ براساس اعلام مرکز اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات نفت عراق به آمریکا در هفته گذشته به بیش از 500 هزار بشکه افزایش یافته است.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️افزایش تولید نفت عراق بمنظور متعادل کردن قیمت نفت
🔹نخست وزیر جدید عراق از تلاش این کشور برای حفظ قیمت زیر ۱۰۰ دلار در هر بشکه برای اطمینان از ثبات بازار خبر داد، به طوری که این کاهش بر عرضه و تقاضا تاثیر نگذارد.
🔹محمد شیاع السودانی با بیان اینکه واردات گاز از ایران ادامه خواهد یافت گفت: عراق قصد دارد ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده و شرکتهای جهان را به فعالیت در این کشور ترغیب کند. وی همچنین گفت: دولت عراق به تمام توافقهایی که با شرکتهای نفتی بین المللی امضا کرده است پایبند میباشد
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
♦️عملیاتی شدن فروش نفت به اشخاص
🔺 هیأت وزیران آییننامه اجرایی جزء (۱) بند (ز) تبصره ۱۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ را که مربوط به فروش نفت از سوی اشخاص مورد تأیید دستگاههای اجرایی میشود، ابلاغ کرد..
🔺در این بند آمده است: بهمنظور اجرای تکالیف این قانون و در صورت درخواست دستگاههای اجرایی دارای اعتبار از محل مصارف عمومی دولت، صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی و همچنین در اجرای ماده (۹۰) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی، به دولت اجازه داده میشود که از طریق شرکت ملّی نفت ایران نسبت به فروش نفت خام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده توسط دستگاههای اجرایی پس از تأیید آنها توسط وزارت نفت و بر اساس قیمت روز صادراتی شرکت ملّی نفت ایران و در سقف منابع بند (ب) تبصره (۱) این قانون اقدام کند
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
♻️اجرای طرحهای بهینهسازی با استفاده از ظرفیت آییننامه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست
🔺شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با انتشار فراخوانی برای اجرای طرحهای بهینهسازی انرژی با استفاده از ظرفیت آییننامه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست با کمک بخش خصوصی اقدام کرده است.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️خطر افزایش قیمتها با قدرت گرفتن جنبشهای ضد اوپک
🔹 اقدامات جنبشهای ضد اوپک به منظور کنترل بیشتر بر روی بازارهای جهانی نفت مثل:
🔺نوپک آمریکا با اعمال جریمه ، تعرفه واردات و تحریم و منع دسترسی شرکتهای ملی نفت مانند آرامکو عربستان و روسنفت به بازارهای مالی
🔺لایحه تشکیل کلوب خریداران نفت و ایده تشکیلات ضد اوپک شامل نفت مقرون به صرفه و حرکت به سوی برقیسازی حملونقل و ایستادگی در برابر اوپکپلاس
تدابیر تنبیهی در نظر گرفته شده برای اوپک پلاس هستند. اما این تدابیر تنبیهی در واقع به معنای آن است که نفت اوپک پلاس برای کشورهایی که چنین تدابیری را به کار میگیرند بسیار گرانتر خواهد بود.
🔹وقتی تحریم یا تعرفه برای یک سوم از عرضه جهانی اعمال شود نفت گرانتر خواهد شد
🔹رئیس و مدیرعامل گروه لابی موسسه امریکن پترولویم درباره جدیدترین تحولات مربوط به لایحه نوپک، گفته است: این قانون بیثباتی بیشتری در بازار ایجاد کرده و چالشهای فعلی در تجارت بینالمللی را تشدید میکند. چنین قانونی در شرایط بازار گذشته، حال حاضر یا آینده، غیرمفید خواهد بود.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
🔴تمدید مهلت فراخوان شناسایی شرکتهای دانشبنیان و فناور برای تامین نیازهای فناورانه شرکت مهندسی و توسعه نفت:
https://petropark.ir/فراخوان-شرکت-متن
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️ایران قیمت رسمی فروش نفت برای مشتریان آسیایی را افزایش داد
🔺مدیریت امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران قیمت نفت خام سبک، نفت خام سنگین و فروزان را برای فروش در ماه دسامبر بهترتیب ۵ دلار و ۳۵ سنت، یک دلار و ۸۵ سنت، یک دلار و ۹۵ سنت بالاتر از میانگین قیمت نفت عمان/ دوبی قیمتگذاری کرده است.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
📌تخته گاز رفتیم و بی گاز شدیم❗️
🔷اویل پرایس (oil price) در گزارشی به جیرهبندی گاز در پاکستان پرداخته و به این نکته اشاره کرده که این کشور تنها در ساعاتی از شبانه روز، به شهروندان خود اجازه استفاده از گاز را میدهد.
🔸در این گزارش برای ایران دو نکته نهفته است. اول اینکه کمبود گاز پاکستان، میتواند به معنای بازاری مناسب برای کشور باشد و با توجه به شرایط جدید بینالمللی انتظار میرود، با خرید گاز روسیه با تخفیف مناسب و فروش آن با قیمت بالاتر به پاکستان، طی یک قرارداد بلند مدت، بازار گاز پاکستان در اختیار کشور قرار گیرد.
🔷چنانچه در خبرها، از قول مسئولین نیز به این نکته اشاره شده بود که شرکتهای روس، مسئول احداث خط لوله در خاک پاکستان تا مرز ایران شدهاند لذا فرصت بسیار مناسبی برای صادرات گاز ایران در حال فراهم شدن است.
🔸دومین نکته تقابل دو رویکرد مصرف در ایران و پاکستان است، در ایران به علت مصرف بالای گاز با کمبود آن مواجه هستیم و در پاکستان به علت نبود گاز، شهروندان با بیگازی دست و پنجه نرم میکنند.
🔷این اتفاق نیز به زودی برای کشور خواهد افتاد، چنانچه طبق آمار سالانه 4-5 درصد مصرف گاز کشور در حال افزایش است و از طرفی تولید گاز نیز به حداکثر رسیده و در کنار این افزایش مصرف، عملا توسعهای در صنعت نیز شکل نگرفته که بیانگر حیف و میل این منابع خدادادی است.
🔸از طرفی شاخص شدت انرژی در کشور ما حداقل دو برابر جهان کشورهای توسعه یافته است. در صورتی که متوسط شدت انرژی در جهان در حال کاهش است.
🔷لذا مهمترین کاری که باید صورت بگیرد بهینهسازی مصرف سوخت، با اصلاح ساختاری آن است. چنانچه بهینهسازی از یک ساختار دست چندم، به یک ساختار مستقل و مهم در نظام سیاستگذاری کشور تبدیل شود.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
🔴مذاکرات مخفیانه آلمان برای خرید نفت ایران
🔹اقتصاددان ارشد بانک LBBW آلمان فاش کرد: مذاکرات گستردهای در پشتپرده با ونزوئلا، ایران و الجزایر جهت تامین نیاز آلمان به نفت و بنزین در جریان است.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
📌از کاهش خرید نفت روسیه از سوی چین تا تهدید مسکو❗️
🔺بزرگترین مشتری نفت روسیه از زمان جنگ اوکراین با نزدیک شدن به زمان اجرای تحریم اتحادیه اروپا، میزان خرید نفت خود را از روسیه کاهش داد.
🔺این اقدام باعث اثرگذاری بر روی قیمت نفت و افزایش انباشت نفت روسیه شده است.ممنوعیت واردات فرآوردههای نفتی روسیه از پنجم دسامبر تا پنجم فوریه اجرایی میشود.
🔺خریداران به نظاره تاثیر احتمالی مکانیزم سقف قیمت گروه هفت نشستهاند که تحت آن سقف قیمتی برای محدود کردن درآمد نفتی مسکو، اعمال خواهد شد. مسکو تهدید کرده است صادرات به کشورهای مشارکت کننده در این طرح را متوقف خواهد کرد
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
تریبون نفت
🔴مذاکرات مخفیانه آلمان برای خرید نفت ایران 🔹اقتصاددان ارشد بانک LBBW آلمان فاش کرد: مذاکرات گسترده
🔴آلمان ادعای مذاکرات پنهانی با ایران برای واردات انرژی را تکذیب کرد
🔹وزارت امور خارجه آلمان ادعای مطرح شده از سوی کارکنان یکی از بانکهای نیمهدولتی آلمانی، مبنی بر در جریان بودن مذاکرات پنهانی دولت این کشور با ایران برای واردات انرژی را «بیاساس» دانست. این ادعا در یک رسانه صهیونیستی مطرح شده بود.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️پیشبینی درآمد ۵میلیارد یورویی از پروژههای نفتی ونزوئلا
🔺احسان ثقفی رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: ساخت پالایشگاههای ونزوئلا با همکاری ایران در دستور کار قرار دارد که با توجه به سهم ۶۰ تا ۷۰ درصدی تامین تجهیزات در حجم کلی سرمایه گذاری، بازار خوبی برای تجهیزات ساخت داخل خواهد بود.
🔺 بازار همکاری نفتی ایران و ونزوئلا در حجم پنج میلیارد یورو پیشبینی میشود که بخش قابل توجهی از این رقم به تامین تجهیزات مورد نیاز پروژه اختصاص یابد.
🔺ثقفی گفت: در خصوص صادرات تجهیزات صنعت نفت با بلاروس، روسیه، قزاقستان، ازبکستان و اندونزی نیز مذاکراتی صورت گرفته که هنوز به مرحله اجرا نرسیدهاند
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️مدیر عامل پتروشیمی شیراز بازداشت شد
رئیس کل دادگستری استان فارس:
🔹مدیرعامل پتروشیمی شیراز و دو تن از معاونین این مجموعه شب گذشته ۲۴ ابان ماه بازداشت و به تهران منتقل شدند.
🔹اتهامات بازداشتشدگان مالی است و مراحل دادرسی در تهران انجام خواهد شد./ایرنا
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️افزایش تعاملات بین المللی در حوزه اکتشاف
🔺مهدی فکور مدیر اکتشاف ملی نفت ایران از مذاکرات اکتشاف نفت با ۳کشور خارجی در راستای افزایش تعاملات بینالمللی خبر داد و گفت افزایش همکاریها در حوزه اکتشاف از مهمترین اهداف دیپلماسی انرژی است که از سوی شرکت ملی نفت ایران نیز دنبال میشود
🔺فکور در آیین هماندیشی مدیریت اکتشاف با انجمنهای علمی_تخصصی بالا دست نفت و گاز اظهار داشت: رصد فناوریهای نوین و کاربردی کردن آنها به همراه ایجاد کانال ارتباطی میان انجمنها شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها از رویکردهای مورد انتظار مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران است
🔺همچنین مهدیا مطهری مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه فهرستی از کالاهای راهبردی مورد نیاز صنعت نفت تهیه شده است و فراخوانهای مربوط در آیندهای نزدیک اعلام میشود گفت این فهرست میتواند گردش مالی چند صد میلیون دلاری را در داخل کشور رقم بزند و در شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و فناور موثر باشد.
🔺مطهری از تعریف ۱۰ مگاپروژه در حوزه اکتشافی نفت و گاز خبر داد و عنوان کرد: این پروژهها ۳۰ میلیون یورو و ۱۵۰ میلیارد تومان ارزش دارند و کمک موثری به اشتغالزایی و توسعه فناوری در کشور میکند
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
⭕️عربستان در صنعت پتروشیمی کره جنوبی ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری میکند
🔹شرکت نفتی دولتی آرامکو عربستان سعودی امروز و همزمان با سفر ولیعهد این کشور به سئول اعلام کرد که برای تولید محصولات پتروشیمی پر ارزش ۷ میلیارد دلار در کارخانه یکی از شرکتهای وابسته در شهر بندری اولسان کره جنوبی سرمایهگذاری میکند.
🔹آرامکو نوشت که پروژه «شاهین» بزرگترین سرمایهگذاری شرکت سعودی در کره جنوبی بوده و هدف آن احداث یکی از بزرگترین کراکرهای بخار همراه با واحد پالایشگاهی جهان است.
🔹آرامکو بیش از ۶۳ درصد از پالایشگاه اِس-اویل کره جنوبی را در اختیار دارد.
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune
🔺آمریکا ۱۳ شرکت مرتبط با فروش محصولات نفتی ایران را تحریم کرد!
➕ قابل توجه کسانیکه مدعیاند موفقیتهای نفتی دولت سیزدهم، نتیجه شُل گرفتنهای بایدن است، نه تلاشهای صورت گرفته برای خنثی سازی تحریمها و بازارسازیهای جدید نفتی؛ البته این تحریمها (آنهم همزمان با اغتشاشات و التهابات ارزی اخیر و فضاسازیهای بینالمللی صورت گرفته) را باید در راستای پُر نشان دادنِ سلاح تحریمها، راه انداختن جنگ روانی و هراسافکنی دانست!❗️
🌐 لینک ما در بله، ایتا، روبیکا و تلگرام :
@Oil_tribune