آیت الله اعرافی.mp3
8.92M
▪️فایل صوتی سخنرانی آیت الله علیرضا اعرافی در چهاردهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
🔹مکان : حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
🔹زمان : 1403/08/21
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️سلمان فارسی و عقلانیتِ در نگاه احمد امین مصری ◾️
حجت الاسلام دکتر علی راد قسمت دوم ( قسمت آخر)
▫️پروژه فکری احمد امین مصری ( 1304 – 1373 ق ) اصلاح اجتماعی در پرتو عقلانیت بود , او تحول و تعالی جوامع اسلامی را فقط در گرو رشد و انقلاب در عقلانیت دینی می دانست , عقلانیت را در اندیشه و کارنامه مشاهیر, فرقه ها و مذاهب اسلامی بررسی و ارزیابی می کرد تا نشان دهد که نقش کدامیک در پیشبرد و انحطاط تمدن مسلمین اثر گذار بود. .
🔹سخن احمد امین مصری در توصیف سلمان فارسی چنین است :« علی كل حال، كان بلال الحبشي، وصهيب الروماني، وسلمان الفارسي، من أبرزالشخصيات الإسلامية وأكثرها دِویا ولكن كان من حسن حظنا وحظ سلمان أن كانت َ الدولة العباسية دولة فارسية في رجالها ونظامها ومؤرخيها؛ فكثري ممن دونوا العلم والتاريخ من أصل فارسي، فقدموا لنا صورة جميلة زاهية شعرية لسلمان. ولم يكن من المؤرخین الحبشي ولا الروماني الذي يقدم لنا مثل هذه الصورة لبلال أو صهيب، فكانت ٍّ الصحف التي تروي لنا أحداث بلال وصهيب أقل جدا مما تروي لسلمان. تمثل لنا هذه الصورة سلمان نشأ في بلدة من أصفهان في بيت غني، فكان أبوه دهقانً أي: رئيس إقليم، وكان سلمان من صنف أولئك الأفراد الذين ينشأون وبني جنوبهم عاطفة دينية قوية، يقودها عقل قوي باحث. وقد روى التاريخ لنا أمثلة كثرية منهم، كإبراهيم بن أدهم، والغزالي. » (فیض الخاطر , ج 2 , ص 196)
🔹در نگاه احمد امین تاریخ و میراث اسلامی دو ویژگی مهم در شخصیت سلمان فارسی را او برجسته کرده است : دانش , و سبک زندگی سلمان فارسی. احمد امین تصریح می کند آنچه درباره دانش و آگاهی سلمان فارسی گفته شده است با آنچه از تاریخ زندگی او به دست ما رسیده است به طور کامل انطباق دارد , سلمان فارسی در دوره نخست از حیات دینی خود به طور جدی درباره مبانی بت پرستی تامل نمود , در دوره دوّم که مسیحیت را از راهبان آموخت از روی تحقیق و مطالعه بود , از برجستگان در آیین مسیحیت جویای پاسخ پرسش های خود بود, یهودیت را تجربه نمود , مناسک و آموزه های یهودی را بدون واسطه مطالعه و بررسی نمود لکن هیچ کدام از آنها نتوانست عطش روح نا آرام سلمان را سیراب و تکاپوی عقلانیت او را اقناع کند , سلمان پس از پنجاه سال تحقیق و تجربه در ادیان , و در دوره اوج و شکوفایی اسلام با حضرت محمد (ص) آشنا شد , گمشده جان , خرد و قلب خود را در اسلام یافت , مفهوم دقیق زهد اسلام را درک نمود و آن را مبنای سلوک خود قرار داد , زهد سلمان منافاتی با حضور اجتماعی , نقش آفرینی در حکومت و قدرت نداشت , سلمانِ زاهد در غزوات مجاهدانه مشارکت جست , در بزنگاه های اجتماعی – سیاسی از حق جانبداری نمود , از نقد به هدف اصلاح و انتقاد در مواقع ضروی نهراسید , در استانداری مدائن الگوی اصیل حکمرانی را از خود به یادگار گذاشت.
🔹هم زمان با حیات سلمان, از سوی خاندان پیامبر (ص) جایگاه او به لقمان مانند شد, دانش او در میان صحابه ممتاز و بی مانند توصیف شد, زیرا همانند سلمان شخص دیگری با این توشه از تجربه , حکمت , عقلانیت , استواری در ایمان در میان صحابه وجود نداشت , او با آگاهی کامل از کتاب های آسمانی پیشین , قرآن را پذیرا شد , نبوت حضرت محمد (ص) را پذیرفت , بر سَر ایمان خود ایستاد , عقلانیت , ایمان و اخلاق را با یکدیگر در آمیخت و آن را در سیره و رفتار خود عیینت بخشید, این چنین است که جریان تصوف تلاش می کند که سلمان را شمار مردان صوفی یاد کند , او را اسوه خود قرار دهد (بنگرید : فیض الخاطر , ج 2 ص 197 – 198 ).
🔹در نگاه احمد امین مصری ایمان سلمان فارسی ریشه در عقلانیت و دانش او , زهد سلمان ریشه در تجارب زیسته او داشت , سلمان با خود آگاهی از رسالت خود به مثابه صحابی پیامبر (ص) توانست نقش تاریخی خود را در جامعه اسلامی و تمدن بشری ایفا کند , آموزه های ناب اسلام را در رفتار و سلوک خود آشکار ساخت, معرفت دینی او از سوی امام علی (ع) تایید شد , به سان لقمان حکیم در شمار اولیای الهی و از جمله اهل بیت پیامبر (ص) قرار گرفت , این همه تاییدات گواه بر تمایز عقلانیت , دانش , ایمان و اخلاق سلمان فارسی , بلوغ و کمال وجودی او در اسلام بود.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◼️ «حدیث پیمانه» روایتی است از متعالیترین تجربه تاریخی قرون اخیر این سرزمین در رهایی و برون رفت از عصر عسرت و غربت انسان ایرانی اسلامی، جایی که «آرمان» نیروهای اجتماعی جامعه رنجور ایرانی را در مسیر رهایی از استبداد و استعمار به حرکت در آورده، شالوده کهنه و فرسوده را بر هم زده و نظم و نظامی مطابق خواست مردم ایجاد می کند.
▫️نویسنده این اثر کوشیده است نیروهای اجتماعی که هر یک نقشی موثر در مسیر جامعه ایرانی داشته را معرفی کرده و خواننده را با زاویهای جدید از واقعیتهای اجتماعی تاریخ معاصر ایران آشنا کند. سه نیروی اصلی حاضر در انقلاب اسلامی عبارتند از: ۱- نیروی مذهبی. ۲- نیروی استبداد. ۳-نیروی منورالفکری و روشن فکری.
💫 این سه نیرو در پنچ فصل مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد:
🔹 فصل اول: مذهب و عصبیت.
🔹 فصل دوم: غرب و غرب زدگی.
🔹 فصل سوم: منورالفکری و استبداد استعماری.
🔹 فصل چهارم: روشنفکری و جابجایی قدرت.
🔹 فصل پنجم: سنت و تجدد طلبی دینی
▫️ می توان ادعا کرد اثر حاضر از این جهت که مخاطب را با تاریخچه، مبانی و اصول جریان های اصلی دخیل در تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی آشنا میکند، نوعی از خودشناسی تاریخی و اجتماعی را برای خواننده به ارمغان می آورد و از این جهت در تحلیل و فهم مسائل روز جامعه نیز می تواند اثر بسزایی داشته باشد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◼️ معرفی کتاب " درآمدی بر علم اجتماعی اسلامی «رویکردها و راهکارها» "
▫️ این کتاب که توسط جمعی از اعضای هیئت علمی گروه جامعهشناسی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تدوین شده است، به بررسی رویکردهای بومیسازی، تهذیبی، استنباطی، تاسیسی و احیای میراث در تولید علم اجتماعی اسلامی پرداخته و تلاش کرده راهکارهایی را برای بکارگیری این رویکردها معرفی نماید.
🔹اداره بسامانِ جامعه بدون استفاده از علوم اجتماعی ممکن نیست. اما به کارگیری علـوم وارداتی نیز کژکـارکردهای فـراوانی در پی داشـته است. راهبـرد کتاب پیش روی، استفاده حداکـثری و هم زمان از علوم اجتماعی غربی و میراث هزارساله مسلمین، از طریق تدویـن راهکـارهای اسلامی سـازی یا تولیـد علـم اجـتماعی با رویکردهای تهذیبی، تأسیسی، استنباطی و احیای میراث است.
💫 به قلم | سید حسین شرفالدین، قاسم ابراهیمپور، غلامرضا پرهیزگار و محمد فولادیوند
🔅لینک تهیه این کتاب ارزشمند از انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◼️فایل های صوتی آئین بزرگداشت علامه سید محمدحسین طباطبایی رحمت الله علیه با ارائه اساتید حوزه و دانشگاه
▫️آئین بزرگداشت علامه سید محمدحسین طباطبایی رحمت الله علیه همراه با رونمایی از کتاب دستنوشتهها (یادداشت های جلسات خصوصی علامه طباطبایی (ره)) در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران شعبه قم برگزار شد.
🔹در ابتدای این مراسم حجه الاسلام و المسلمین دکتر احمد حسین شریفی ریاست دانشگاه قم به ذکر خاطراتی از ابعاد شخصیت علمی و معنوی علامه طباطبایی (ره) پرداختند.در ادامه مراسم، محقق ارجمند کتاب، حجه الاسلام و المسلمین کرمانشاهانی گزارشی از روند تحقیق و تدوین کتاب ارائه دادند و پس از آن از کتاب «دستنوشتهها» رونمایی شد.
🔹در بخش دوم مراسم حجتالاسلام و المسلمین امینی نژاد، سخنرانی خود را با موضوع «روش تألیفی از منظر علامه طباطبایی» ارائه دادند.
🔹ادامه مراسم، بعد از برگزاری نماز مغرب و عشا و با سه سخنرانی برگزار گردید. حجه الاسلام و المسلمین دکتر سید احمد غفاری با موضوع «علامه طباطبایی و زیست انسان معاصر»، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی عبدالهی با موضوع «اخلاق توحیدی از منظر علامه طباطبایی» و دکتر سید علی سیدی فرد با موضوع «علامه طباطبایی و علم اجتماعی» سخنرانان بخش دوم مراسم بودند.
🔹این مراسم با استقبال دانشجویان و طلاب علاقهمند روبهرو گردید و جمع زیادی به صورت حضوری و برخط در این محفل نورانی شرکت داشتند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
دکتر شريفي بزرگداشت علامه طباطبايي.mp3
50.5M
صوت سخنرانی دکتر شریفی بزرگداشت علامه طباطبایی(ره) موسسه حکمت و فلسفه ایران شعبه قم آبان ۱۴۰۳ با موضوع « ابعاد شخصیت علمی و معنوی علامه طباطبایی »
استاد کرمانشاهاني بزرگداشت علامه طباطبايي.mp3
31.47M
صوت سخنرانی استاد کرمانشاهانی بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) موسسه حکمت و فلسفه ایران شعبه قم آبان ۱۴۰۳ گزارشی از روند تحقیق و تدوین کتاب «دستنوشتهها»
استاد اميني نژاد بزرگداشت علامه طباطبايي.mp3
53.33M
صوت سخنرانی استاد امینینژاد بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) موسسه حکمت و فلسفه ایران شعبه قم آبان ۱۴۰۳ با موضوع «روش تألیفی از منظر علامه طباطبایی»
دکتر غفاري بزرگداشت علامه طباطبايي.mp3
57.89M
صوت سخنرانی دکتر غفاری بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) موسسه حکمت و فلسفه ایران شعبه قم آبان ۱۴۰۳ با موضوع «علامه طباطبایی و زیست انسان معاصر»
دکتر عبداللهي بزرگداشت علامه طباطبايي.mp3
52.03M
صوت سخنرانی دکتر عبداللهی بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) موسسه حکمت و فلسفه ایران شعبه قم آبان ۱۴۰۳ با موضوع «اخلاق توحیدی از منظر علامه طباطبایی»
دکتر سيدي فرد بزرگداشت علامه طباطبايي.mp3
59.88M
صوتی سخنرانی دکتر سیدی فرد بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) موسسه حکمت و فلسفه ایران شعبه قم آبان ۱۴۰۳ با موضوع «علامه طباطبایی و علم اجتماعی»
◼️فایل های صوتی نشست " نصر مقاومت ؛ جامعهشناسی مقاومت از نگاه اصحاب علوم اجتماعی "
💫 نشست علمی با عنوان «نصر مقاومت» با حضور جمعی از اساتید جامعهشناسی توسط انجمن علمی علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران با همکاری انجمن بینالمللی اندیشه اجتماعی مسلمین و رسانه فکرت به مناسب چهلمين روز شهادت شهید سیدحسن نصرالله برگزار شد.
🔹زمان: دوشنبه ۲۱ آبان؛ ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۳۰
🔹مکان: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تالار گفتگو
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
1403.08.21 دانشکده علوم اجتماعی.پارسانیا.mp3
12.85M
فایل صوتی سخنرانی حجت الاسلام حمید پارسانیا در نشست علمی نصر مقاومت
1403.08.21 دانشکده علوم اجتماعی.آزاد ارمکی.mp3
5.41M
فایل صوتی سخنرانی دکتر ازاد ارمکی در نشست علمی نصر مقاومت
1403.08.21 دانشکده علوم اجتماعی.شجاعی زند.mp3
14.65M
فایل صوتی سخنرانی دکتر علیرضا شجاعی زند در نشست علمی نصر مقاومت
1403.08.21 دانشکده علوم اجتماعی.میری.mp3
12.21M
فایل صوتی سخنرانی دکتر سید جواد میری در نشست علمی نصر مقاومت
◼️انتشار کتاب «معرفتشناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون»
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، «معرفتشناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون» عنوان کتاب پژوهشی است که با تالیف جناب آقای دکتر محمد حسینزاده یزدی و با همت واحد انتشارات معاونت پژوهش مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ايران به انتشار رسیده است.
🔹 اين نوشتار، پژوهشی است در ساحت معرفتشناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون، که روششناسی انتقال معرفت به دیگری را کانون توجه قرار داده است. از آنجا که انتقال معرفت از طریق زبان انجام میشود، میتوان نوشتار کنونی را بهگونهای، معرفتشناختی زبان نيز بهشمار آورد.
🔹 مسئلهی اصلی نوشتار کنونی، واکاوی قواعد گفتمان عقلایی و منطق فهم و اصول احتجاجات عُقلایی است. در این پژوهش، آن قواعد با بهرهبرداری از دستاوردهای ارزشمند متفکران مسلمان در دانش اصول فقه، تفسیر، علوم قرآنی، منطق، معرفتشناسی، حدیثشناسی، رجال و درایه سامان داده شده و بدون اختصاص آنها به قلمرو ویژهای مانند معرفتها یا متون دینی، در گسترهای پهناور در قلمرو معرفتهای بشری، اعم از دینی و غیردینی، به پژوهش پرداخته شده است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
تحولات معاصر دانش اجتماعی در حوزه های علمیه.mp3
73.95M
◾️فایل صوتی نشست:«تحولات معاصر دانش اجتماعی در حوزههای علمیه» با ارائه حجتالاسلام حمید پارسانیا
🔹زمان: یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۰
🔹 آدرس: قم، چهار راه شهدا- ابتدای خیابان صفائیه،سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی- سالن شیخ طوسی
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◼️ نشست علمی دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام و چشم انداز مرجعیت علوم انسانی اسلامی (مروری بر انگارههای ساختاری دانشگاه اسلامی)
🔹 سخنران: دکتر ابراهیم فیاض ؛ دانشیار دانشگاه تهران
🔹دبیر علمی: حجتالاسلام سید محمد ریاضتی|دانشجوی دکتری فقه روابط بینالملل دانشگاه باقرالعلوم
🔹 یکشنبه۴ آذر ۱۴۰۳ ؛ ساعت: ۱۳
💫 جلسه به صورت مجازی است
http://dte.bz/res1
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
بحثی تطبیقی در روششناسی علوم انسانی- علی مصباح- سهشنبههای علوم انسانی اسلامی -۱۷-۷-۱۴۰۳.mp3
55.37M
◾️فایل صوتی " بحثی تطبیقی در روش شناسی علوم انسانی" با سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین دکتر علی مصباح
🔹سه شنبه ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳ ( سهشنبه های علوم انسانی اسلامی موسسه امام خمینی(ره) )
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
بررسی رابطه گوهر و صدف دین از دیدگاه اسپینوزا-ساجدی.pdf
433.8K
◾️نفی شریعت در قالب بحث از گوهر و صدف دین
🔹ریشه دیدگاه برخی از مدعیان داخلی روشنفکری، در نفی احکام اسلام، تفکیک گوهر و صدف دین است که متأثر از نظر نویسندگان غربی است. در میان غربیها، اسپینوزا از بنیانگذاران عصر روشنگری و عقل گرایی افراطی و شخصیتی بسیار تاثیرگذار در این عرصه بوده که اخلاق را برجسته و عمل به شریعت را نفی میکند.
🔹مقاله پژوهشی پیش رو با عنوان «بررسی رابطه گوهر و صدف دین از دیدگاه اسپینوزا» به قلم ابوالفضل ساجدی و حامد ساجدی به بیان و بررسی این دیدگاه می پردازد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
🏴 فرا رسیدن هفته بسیج میعادگاه سپاسگذاری از قهرمانان بسیجی و جبهه مقاومت و تجدید میثاق با آرمانهای امام(ره) و شهیدان گرامی باد.
◾️یک قاب تاریخی از فرماندهان مقاومت در کنار سید علی حسینی خامنه ای (مدظله العالی) فرماندهی محور مقاومت اسلامی
▫️ سید حسن نصرالله (ره)، فرمانده نظامی مرکزی حزب الله سید فوادعلی شکر (ره)، فرمانده حزب الله مصطفی «سید ذوالفقار» بدرالدین (ره)، سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی (ره)، فرمانده جنوب حزب الله حاج علی عبدالمنعم کرکی (ره)، معمار پیروزی های حزب الله حاج عماد مغنیه (ره)، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی (ره) ...
🔹امام خامنه ای : بسیج یادگار گرانبهای امام برای کشور است. امام آفرینندهی بسیج و پدر بسیج است.
🔹حضرت امام خمینی(ره) : بسیج، مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که بر گلدستههای رفیع آن، اذان شهـادت و رشـادت سَر دادهاند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami