🚨 آفت و آسیبهای کار تشکیلاتی در مساجد و پایگاها
👈 برخی موانع و آسیبهای کار تشکیلاتی همچون غده و تودهای سرطانی میماند که اگر به درستی و به موقع درمان نشود تمام آن تشکیلات را در بر میگیرد به طوری که در نهایت آن را منجر به مرگ و نابودی میکند.
1-تحجر، تصلب گرایی↘️
🔴 تحجر نوعی جمود فکری و ذهنی است که مانع پذیرش افکار صحیح و منطقی دیگران میشود، گاهی برخی افراد به واسطه برخی خصوصیات که میتواند نشأت گرفته از موقعیت اجتماعی، شغلی، تحصیلی و سیاسی باشد، حاضر به پذیرش هیچ نوع استدلال و دلیل منطقی نمیشوند، این چنین تحجری بسیار آزار دهند بوده به طوری که میتواند همچون ویروسی خطرناک زمینه از هم گسستگی ارتباطات اجتماعی و فعالیتهای تشکیلاتی را فراهم کند.
🌺 مقام معظم رهبری همه فعالان فرهنگی و سیاسی، علمی و مذهبی را از این رویکرد خطرناک برحذر داشتهاند و تبعات آن را این چنین بیان کردهاند:
⤵️⤵️
▪️ تحجر، ایستایی،..که بر انسان تحمیل شده بدون اینکه منطق درستی به دنبالش باشد یک بلاست.
[2] 🌺 مقام معظم رهبری در عبارت بسیار زیبای دیگر بیان میدارد: ▪️«تحجرهای ناشی از شکلبندیهای حزبی و سازمانهای سیاسی، که اصلاً امکان فکر کردن به دیگران را نمیدهند...
☝️آن مجموعهای که دچار این چنین تحجری باشد، دیگر روشن فکر نیست، چون روشن فکری لازمهاش حق طلبی، چشم باز و تکیه به منطق و استدلال است.»[3]
💠 https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🔹 مراقبهی همیشگی: ⁉️ اما برای عبور از این موانع چه باید بکنیم؟ 💥 یک نکتهی مهم این است که انس
کاربست تقوای جمعی:⬇️
🔆 تقوای جمعی در چنین مواردی بهکار میآید. یعنی اگر نسبت به منِ مسئول سوءظنی پیدا شد و شما میدانید من صداقت دارم، باید از من دفاع کنید. دفاع من از شما و شما از من، شائبهی ناخالصی کمتری دارد تا اینکه من به عنوان مسئول از خودم دفاع کنم.
⬅️ صداقت امام و رهبر را ما باید توضیح بدهیم و نه خود آنها، چون هم با تواضع سازگاری ندارد و حمل بر خودستایی میشود و هم باورپذیری آن کمتر و دیرتر است.
✨ قرآن میگوید: «لا تَلْمِزُوا أنْفُسَکُم». خداوند وقتی میخواهد بگوید از دیگری عیب نگیرید، میگوید از خودتان عیب نگیرید؛ شما را به عنوان هویت جمعی خطاب میکند. یعنی ما یک هویت جمعی مؤمنانه داریم. اگر نسبت به رهبر ما سوءظنی پیدا شود، ما باید به میدان بیاییم. البته رهبر هم باید با زیرکی صداقت خود را نشان دهد، اما اگر صراحتاً چیزی بگوید، شاید اثر عکس بگذارد.✔️
🌸 مؤمن برادر و یاور دیگر مؤمنان است؛ عیبهای آنها را میپوشاند و از آنها دفاع میکند. برای همین گفتهاند صداقت و دوستی، خود را در غیاب دیگران نشان میدهد.
⁉️ آیا در غیاب دوست مؤمن خود که در معرض تهمت قرار گرفته، از او دفاع میکنیم؟
🔙 پس متهمشدن انسانهای خوب که در تاریخ بارها اتفاق افتاده، مشکلات دیگری را به دنبال خود میآورد. بد عمل کردنهای ما زمینهی اتهام به انسانهای خوب را فراهم میکند.🔜
🚨 گاهی ما با یک گفتار و رفتار نادرست، به ارزشها ظلم میکنیم. باید مواظب باشیم که در هر لباسی و هر نقشی که هستیم، آبروی هویت جمعی خود را نبریم.
🌟 امیرالمؤمنین علیهالسّلام میگویند: «وقتی در میدان جنگ دیدی رفیق تو ضعیفتر است، به شکرانهی نعمت شجاعت، به کمک او برو.»
🚩 اگر پرچم به زمین بیفتد، همه ضرر میکنیم و باید عقبنشینی کنیم. در عقبنشینی هم تلفات زیادی هست و هم اگر دشمن روحیه بگیرد، همه را تار و مار میکند. وقتی میبینیم که پرچمدار ما را با تیر میزنند، نباید بایستیم و نگاه کنیم!✅
✍ پینوشتها: «سورهی بقره»
♨️یاد #امام_زمان بزرگترین نعمت الهی
🔸امام سجاد علیهالسلام میفرمایند "یاد خدا و یاد ولی خدا بزرگترین نعمت الهی است" و لذا یاد #امام_زمان (عجل الله) شیرین ترین نعمتی است که خدا به ما عنایت می کند.
🔸 اگر کسی منتظر یک میهمان است ولی به یاد میهمانش نباشد و از این موضوع غفلت کند طبیعی است از کارهایی که باید برای آمدن میهمان خود داشته باشد، غفلت می کند و ما اگر می خواهیم از وظایفمان در عصر غیبت غفلت نکنیم باید دائما به یاد امام زمان (عجلالله) باشیم در روایات نیز بر یاد آن حضرت تاکید شده و بزرگان دین هم بر این مساله اصرار دارند که یاد امام زمان را فراموش نکنید.
🔸امام رضا (علیهالسلام) فرمودند:
"خدایا یاد و انتظار مهدی را از خاطر ما نبر."
🔸 وقتی به یاد امام زمان (عجلالله) باشیم، منتظر آن حضرت نیز خواهیم بود.
به عبارت دیگر وقتی به یاد امام می افتیم، برای آمدن آن حضرت نیز باید کاری کنیم تا مبادا آن حضرت بیاید و ما غافل باشیم.
🔸برای این که در زندگی روزانه خود آن حضرت را فراموش نکنیم، باید کارهایی را انجام دهیم که بیشتر به یاد امام زمان (عجلالله) باشیم.
به عنوان نمونه می توانیم؛
✔️ با خودمان عهد ببندیم که بعد از هر نماز برای آن حضرت دعا کنیم
✔️یا دعای عهد را هر روز بخوانیم.
✔️ در قنوت های نماز، دعای سلامتی امام زمان (عجلالله) را بخوانیم
✔️یا هنگام اذان که دعا مستجاب است برای آن حضرت دعا کنیم.
✔️همچنین می توانیم ثواب قرائت قرآن را به امام زمان هدیه دهیم.
همه اینها زندگی انسان را تحت الشعاع یاد امام زمان (عجلالله) قرار می دهد.
🖋حجتالاسلام حسن محمودی
💠 https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
کاربست تقوای جمعی:⬇️ 🔆 تقوای جمعی در چنین مواردی بهکار میآید. یعنی اگر نسبت به منِ مسئول سوءظنی
✳️ تمرین تشکیلاتی در یک اردوی نظامی:
💬 عمری گفتهاند و ما هم گوش دادهایم که من عرف نفسه فقد عرف ربه، هرکس خودش را بشناسد و بداند که کیست خدای خودش را شناخته است.
➖🔹 چندی پیش توقیق شد که به همراه تعدادی از بچههای دانشگاه برای یک اردوی نظامی دو روزه به پادگان قدس همدان رفتیم. من پیش خودم فکر کردم که یکی از بهترین فضاهایی که میتواند آدمی خودش را بشناسد در چنین اردوهایی است.
⁉️ چرا؟
سوای پاسخهای دمدستی که در مرحله اول به ذهن میرسد و آن هم تمرین تیراندازی و سختی کشیدن و اینهاست با یک نگاه دقیقتر به این صحبت میتوان دلایل بیشتری را برای ارتباط بین خودشناسی به عنوان مقدمه خداشناسی در یک اردوی نظامی برشمرد.✔️
👈 در زیر ۱۴ تا از تمرینهای انسانساز این اردوها را خاصه با رویکرد تشکیلاتی هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی، مشاهده میکنید:
*⃣ ۱- تمرین ولایت پذیری:
اولین چیزی که در یک اردوی نظامی به چشم میآید تمرین ولایتپذیری بیچون و چرا است. شما باید این را در خود تقویت کنید که وقتی قبول کردید که فرمانده من کسی دیگر است لاجرم باید به حرف او جامه عمل بپوشانید.
💠 این را میتوان اولین شاخص برای خودشناسی دانست به این صورت که ببینید در هنگام گوش دادن به فرمان چه حسی در درون شما پیدا میشود، آیا به اکراه انجام میدهید یا از ترس تنبیه است یا اینکه به خاطر اینکه او فرمانده است با رضایت درونی انجام میدهید؟
👆هر کدام اینها نشانگر درجه ولایتپذیری شماست.
🚨 -فرسوده شدن تشکیلات و مجموعه فرهنگی
✅ رسالت و ماهیت یک کار تشکیلاتی کادرسازی و تربیت متربی برای نظام است، از این رو اگر یک مجموعه بعد از فرصتسوزیهای فراوان قادر به تزریق نیروی جوان، تازه نفس، مؤمن و متعهد به بدنه تشکیلات فرهنگی خود نباشد محکوم به نابودی و اضمحلال است.
⭕️ تشکیلات فرهنگی که منتج به تولید نیروی کار آمد نباشد در واقع کار فرهنگی انجام نداده است.
🌺 مقام معظم رهبری در ضرورت دوری از آسیب فرسایشی و فرسوده شدن کار تشکیلات به فعالان فرهنگی این چنین رهنمود کرده است:
⤵️⤵️
➖ کار دوم این است که برای نگه داشتن آن بلاشک احتیاج دارید به اینکه مرتب نفس و خون جدید وارد آن کنید، چون یک مجموعه بسته و بدون تبدّل خون و هوای آزاد، بعد از مدتی به طور طبیعی فرسوده و کهنه خواهد شد، شما باید خون های جدید وارد کنید، البته خون سالم وارد کنید حواستان جمع باشد که خون هپاتیتی یا ایدزی وارد نکنید.[4]✅
🚨 3- ایستایی، رکود و عدم تحرک
بی تحرکی، رکود، ایستایی و عدم پویای سم مهلک تشکیلات فرهنگی و مذهبی است.
✴️ مجموعه های فرهنگی و دینی همواره باید خود را در سطوح مختلف بروز رسانی و آبدیت نمایند، به شکلی که از لحاظ معرفتی، بصیرتی، مهارتی، تربیتی، سیاسی، در سطح بهتری نسبت به گذشته قرار داشته باشند، نه اینکه فقط موقعیت گذشته را حفظ کنند، اینچنین رکود و بی تحرکی به هیچ وجه برای نسلهایی که دائماً در حال تغییر و تحول و حرکت به جلو هستند جذاب و شگفتانگیز نیست.❌
♡••
هرجراحتڪہدلـمـداشت،بہمرهمـبہشد
داغدوریستڪہجزوصلِتُودرمانشنیست..
#نظیرےنیشابورے
🌙https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
Tahdir-(www.DaneshjooIran.ir) joze4.mp3
4.12M
🔴قرائت جزء چهارم
👤استاد معتر آقایی
🔶 برای حاشیهنشینان کار میکرد، اما خدا او را به "متن جامعه" آورد...
این سنت خداست. راه در رو ندارد. کجا فرار میکنی ای شیخ؟! بایست! خدا را با تو کاریست که خلق باید بدانند. چیزی بین تو و اوست که بین تو و او نمیماند....
🌷 اخلاص، شاید قایمباشکبازی نیتها با مردم باشد، اما کار خدای مردم افشاگری مخلصان است.
اگر خدا برای عاصیان ستارالعیوب است، برای خالصان رازدار نیست. و برای انتخاب شهید، خدا گل یا پوچ بازی نمیکند. مرگ تصادفی در کار و بار او نیست و شهادت، پادشاه مرگهاست که از سلسلهی اولیای الهی به عزیز دردانههای خدا به ارث میرسد....
🌷 و ماه صیام، اتوبان چهارباندهی بندگان زرنگ خداست که در آن میتازند و از روزه به روزی میرسند....
🔸 و حرم امام معصوم، نسخهی اورجینالیست که بهشت را از روی آن کپی کردهاند. و زیارت، فرصت سر از آب برآوردن و نفسچاقکردن شناگریست که باید عرض دنیا را شنا کند و دامن به آب نیالاید.
🌷 بایست ای شیخ مخلصِ روزهدارِ زائرِ شهید! خدا را با تو کاری هست...
#شهید_اصلانی
✍#زهرا_محسنی_فر
🌹@IslamLifeStyles
🖤https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
✳️ تمرین تشکیلاتی در یک اردوی نظامی: 💬 عمری گفتهاند و ما هم گوش دادهایم که من عرف نفسه فقد عرف ر
۲- تمرین جدیت:
👈 درست است که در یک اردوی نظامی هم چیز برای ما ۱۰۰درصد امن است و دشمن، فرضی تلقی میشود ولی اگر جدیت در این جا نباشد یقین داشته باشید در واقع مقابل دشمن هم جدی نخواهید بود.
💥 پس دومین درس تشکیلاتی در یک اردوی نظامی تمرین جدیت است.
⁉️ چقدر شما سر آرمانها و آنچه که در دل یقین به آن دارید جدیت دارید و برای آن پافشاری می کنید؟
۳- تمرین تسلط روح بر جسم:
⛳️ در یک اردوی نظامی فرصت این که جسم بخواهد شما را زمینگیر کند نیست، شما تا میتوانید به جسمتان سخت میگیرید.
👆 این سختگیری بر جسم میتواند مقدمهای شود برای سختگیری بر جسم به منظور تسلط کامل روح شما بر جسمتان پس تمرین بعدی را میتوان تمرین میزان تسلط روح بر جسم دانست.
💡شما که در اینجا توانستید روحتان را حاکم بر جسمتان کنید و به آن سختی بقبولانید حتما در شرایط دیگر هم میتوانید بستگی به بزرگی روح شما دارد.