#خبر_گزاری
🗒 ۳۰ شهریور ۱۴۰۰
🔹 بیست و هشتمین جایزه ادبی و تاریخی «بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی» با حضور دکتر پاکتچی به پیر لوکوک، ایرانشناس بلژیکی، اهدا شد.
🔹 دکتر پاکتچی خدمات گسترده و دیرپای پروفسور لوکوک را ارج نهاد و با خواندن متن تقدیرنامه بنیاد افشار به جزئیاتی از خدمات پروفسور لوکوک اشاره کرد.
🔹 پاکتچی از جمله دلایل انتخاب لوکوک را مطالعه مستمر، تحقیق جدی و انتشار آثار فاخر در دورهای بیش از ۵۰ سال در زمینههای گوناگون ایرانشناسی، به ویژه فقهاللغه و فرهنگ ایرانی و ترجمه آثار مهمی همچون اوستا و شاهنامه خواند.
🌀 برای مطالعه مطالب در سایت اصلی وارد لینک زیر شوید:
🌐 https://www.isna.ir/news/1400063022681
🆔 @ostadpakatchi
#Article_introduction
🌀 Title: Rethinking the word faraḍa: An Inquiry to the Earliest Commentaries and Its contextual relevance
#Abstract
🔹In some exegetic comments narrated from early scholars do not relevance neither to the Quranic context, nor to lexicographical and linguistic evidences. As a case, such irrelevance can be observed for the verb faraḍa in the verse 24:1, as well as the verse 28:85. Regarding methodology, this research used both traditional lexicographical and linguistic etymological inquiries. The result of the research is the fact that both the verses are speaking of the philosophy of the Quranic surahs being revealed gradually in separate parts appropriate to social occasions and the challenges in prophetic era.
🌀 Source: Interdisciplinary Quranic Studies, 2021.101441
🆔 @ostadpakatchi
Rethinking the word faraḍa An Inquiry to the Earliest Commentaries and Its contextual relevance.pdf
922.1K
#فایل_PDF_مقاله
🌀 Title: Rethinking the word faraḍa: An Inquiry to the Earliest Commentaries and Its contextual relevance
🔹 عنوان فارسی: بازاندیشی در واژه «فَرَضَ»: پژوهشی در تفاسیر نخستین و ارتباط بافتی آنها
🔹Author: Ahmad Pakatchi
🆔 @ostadpakatchi
#اطلاع_رسانی
🔹 سلسله نشست های «تجربیات پژوهشی استادان و صاحب نظران»:
🔹نشست نهم با حضور: دکتر احمد پاکتچی
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
🔹 زمان: یکشنبه ۱۴۰۰/۷/۴ - از ساعت ۲۱:۳۰ الی ۲۳
🌀 لینک ورود به نشست:
http://vroom.ut.ac.ir/farabi21
🆔 @OstadPakatchi
سلوک یک پژوهشگر (گذری بر شیوه و سبک زندگی یک پژوهشگر).mp3
16.51M
#سخنرانی
#فایل_صوتی
🔹 سلسله نشست های «تجربیات پژوهشی استادان و صاحب نظران»:
🔹نشست نهم با حضور: دکتر احمد پاکتچی
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
🔹 موضوع: سلوک یک پژوهشگر «گذری بر شیوه و سبک زندگی یک پژوهشگر»
🔹 زمان: یکشنبه ۱۴۰۰/۷/۴
🆔 @OstadPakatchi
#اطلاع_رسانی
🔹 سلسله نشست های اصطلاح شناسی با عنوان اصطلاح شناسی روح و طبیعت
🔹نشست دوم با حضور:
* دکتر احمد پاکتچی
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
* سیدمحمدرضا حسینی بهشتی
(عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)
🔹 زمان: ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۰ - ساعت ۱۰ الی ۱۳
🌀 لینک ورود به نشست:
https://www.skyroom.online/ch/farhangestan/hekmat
🆔 @OstadPakatchi
#اطلاع_رسانی
🔹 مراسم بدرقه، تشییع و وداع
🔹 با حضور و سخنرانی: دکتر احمد پاکتچی
🔹 امروز ساعت ٨ صبح در سرای مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
🆔 @OstadPakatchi
#خبر_گزاری
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
🌀 سخنرانی دکتر پاکتچی در مراسم وداع با پیکر مرحوم دکتر آذرنوش (بخش/1)
🗓 ۱۹ مهر ۱۴۰۰
🔹 32 سال در خدمت استاد دکتر آذرنوش بودم و آموختم و برای بنده بسیار دور از تصور بود که امروز بتوانم در چنین مجلسی صحبت کنم. عرض تسلیت دارم خدمت خانواده محترم آذرنوش، عرض تسلیت دارم خدمت خانواده بزرگ دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و عرض تسلیت دارم خدمت جامعه فرهیختگان ایرانی که چنین عزیز بزرگواری را از دست دادند. در همین مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی سالهایی را یادم میآید زمانی که اتاق من در چهارمتری محل استقرار استاد بود، هر دانشجویی که میآمد ما هم مانند امیرکبیر از پشت در بسیار چیزها میآموختیم.
🔹 در این مجلس و مجالس دیگر بارها گفته شده که با شخصیت های ماندگاری در عالم علم مواجه هستیم که چراغ همیشه فروزان هستند و بعد از درگذشت همچنان برکات وجودی آنان ادامه دارد. همواره در ذهن خود مرور میکردم این موضوع با چه مکانیزمی اتفاق میافتد و چگونه بعد از درگذشت میتواند همچنان منشأ برکات و فیض برای جامعه مخاطب باشد؟!
🔹 در چنین مجلسی جا دارد مرور اجمالی بر این مکانیزم داشته باشیم. فلسفه وجودی این مراسمها فقط تسلیت گفتن و عرض تأسف از درگذشت عزیز نیست و در واقع یک نوع میثاق و تعهد است که ما این مسیر را ادامه میدهیم. پرداختن به این موضوع نوعی میثاق و تعهد به این است که ما راه این عزیز را ادامه خواهیم داد. به خصوص در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در کار بزرگ و سترگی که قطعا دکتر آذرنوش یکی از اصلی ترین بنیانگذاران این جریان علمی بودند و ما انتظار داریم این جریان علمی تا قرن ها ادامه داشته باشد. آنان که درباره علت و معلول صحبت می کنند می گویند گاهی ما از علت به معلول پی می بریم و گاهی از معلول به علت، بنده می خواهم اشاره ای کوتاه داشته باشم از یک معلولی به سمت علت، صحبت از بیش از 200 مقاله دائرةالمعارفی و دهها کتاب و مقاله دیگر از آثار استاد دکتر آذرنوش شد که اینها خوانده می شود و دانشجویان بسیاری ایشان پرورش دادند، که اینک مشغول تحقیق و تدریس هستندو آن مسیر را ادامه می دهند.
🔹 دکتر آذرنوش دانشجویان زیادی پروش داد که مسیرش را ادامه میدهند، اما قدر مسلم برای اینکه مسیر دانشمندی را ادامه دهیم آنهم دانشمندی جریانساز و تحولساز مانند شادروان استاد آذرنوش، قبل از هرچیزی باید بدانیم او کیست و چه کاری انجام داد. اگر بخواهیم آن کار را ادامه دهیم، چه کاری باید کنیم؟ اگر ندانیم یک دانشمند دقیقا چه کاری انجام داده من نمی دانم ادامه دادن راه او دقیقا چه معنایی می تواند داشته باشد.
🔹 بر اساس آنچه که در طول سالها شاگردی و همزیستی از ایشان خوانده ایم و آنچه که به صورت حضوری از محضر ایشان آموخته ایم به نظر من استاد دکتر آذرنوش از نظر شخصیت علمی ویژگی هایی داشتند که ایشان را به یک فرد کاملا منحصر به فرد و تحول ساز در حوزۀ آکادمیک در محافل علمی تبدیل می کرد. ایشان یکی از شخصیت هایی است که تفکر بینافرهنگی را در جامعه علمی ما جا انداخت. اینکه چگونه می شود از تعامل های فرهنگی بین ایران و عرب صحبت کرد، چگونه می شود از تعامل فرهنگی بین ایران و غرب صحبت کرد، چگونه می شود از تعامل فرهنگی بین عرب و غرب صحبت کرد و بسیاری از تعاملات بین فرهنگی دیگر که قطعا ایشان یکی از طلایه داران این نوع نگاه در فضای دانشگاهی ما بودند.
🔹 از جمله مواردی که در آثار دکتر آذرنوش کاملا می درخشید و به وضوح آشکار است، اینست که ایشان تنها یک متخصص برجستۀ ادبیات عرب نبودند بلکه به نظر من تجلی کامل از یک شخصیت میان رشته ای را می توانیم در شخصیت دکتر آذرنوش ببینیم. و این مربوط به سالهایی است که رویکرد میان رشته ای به عنوان یک رویکرد پیشرو در کل جهان مطرح شده بود. بنابراین می توانیم به عنوان یک ایرانی به خود ببالیم که هنگام مطرح شدن رویکردهای میان رشته ای در کشورهای پیشرفتۀ دنیا ما هم آنقدر پیشرفته بودیم و هستیم که استادی مانند دکتر آذرنوش داشته باشیم که محافل علمی ما را با نگاه میان رشته ای آشنا کند.
🔹 دکتر آذرنوش علاوه بر استاد برجسته ادبیات عرب، زبانشناسی برجسته هم بود و مطالعات زبانشناسی تطبیقی از زبان سامی و نسبت زبان سامی و زبانهای باستانی ایران داشت. او مطالعاتی را هم در حوزه مردمشناس داشت و دنبال میکرد. کاملا جنبههای مهم از شخصیتی میانرشتهای داشت و جنبه دیگر از شخصیت او که کمتر مورد توجه قرار گرفته این است که پیوندی با مطالعات ادبی و انسانشناسی داشت. در مقالاتی که در دایرهالمعارف نوشته به تعامل فرهنگ ایران و فرهنگ عربی پرداخته که مملو از اطلاعات است که به این حوزه از دانش مربوط میشود.
🌀 برای مطالعه مطالب در سایت اصلی وارد لینک زیر شوید:
🌐 https://www.isna.ir/news/1400071912608
🆔 @ostadpakatchi
#قاب_تصویر
🔹 حضور دکتر احمد پاکتچی، در مراسم وداع با پیکر استاد فقید آذرنوش (مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی)...
🆔 @OstadPakatchi
#قاب_تصویر
🔹 سخنرانی دکتر احمد پاکتچی، در مراسم وداع با پیکر استاد فقید آذرنوش (مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی)...
🆔 @OstadPakatchi
#خبر_گزاری
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
🌀 سخنرانی دکتر پاکتچی در مراسم وداع با پیکر مرحوم دکتر آذرنوش (بخش/2)
🗓 ۱۹ مهر ۱۴۰۰
🔹 دکتر آذرنوش به عنوان یک استاد ادبیات عرب، یک زبانشناس برجسته هم بود. مطالعات دکتر آذرنوش در زبانشناسی تطبیقی زبانهای سامی، در نسبت بین زبانهای سامی و زبانهای باستانی ایران، در حوزۀ معناشناسی semantic و حتی نشانه شناسی semiotic وبحث هایی که ایشان در این حوزه ها دنبال می کرد، نشان دهنده جنبۀ مهم از شخصیت میان رشته ای ایشان است.
🔹 جنبه دیگر از شخصیت ایشان که به نظر بنده در پیگیری های دانشجویان ایشان کمتر مورد توجه قرار گرفته اما بسیار مهم است و من این تریبون را فرصت مغتنمی می دانم برای یادآوری آن به خودم، دانشجویان و نسل بعدی . دکتر آذرنوش بین مطالعات ادبی و آنتروپولوزی (انسان شناسی) پیوند برقرار کرد. مقالاتی که ایشان در دائرةالمعارف بزرگ اسلامی نوشتند و بیرون از آن، کتابهایی که درباره تعامل بین فرهنگ ایرانی و فرهنگ عربی نوشتند مملو از اطلاعاتی است که به این حوزه از دانش مربوط می شود و این فضا را برای حوزه مطالعات ادبی ما به طور کلی و نه فقط ادبیات عرب، باز می کند که نمی توان در موضوع مطالعات ادبی وارد عمق شد بدون اینکه نگاهی به فرهنگ مردم و نگاهی به فرهنگ عمومی مردم داشته باشیم. همانطور که همین کتاب محیط بصره به ما نشان می دهد که نمی شود جاحظ را شناخت بدون اینکه ما محیط بصره را بشناسیم. جنبه های دیگری از شخصیت میان رشته ای هم در شاکله علمی دکتر آذرنوش وجود داشت که بنده به همین اختصار بسنده می کنم.
🔹 آرزو دارم ما و نسل قبلی ما به آنچه دکتر آذرنوش در فضای علمی خلق کرده، ادامه دهیم. دکتر آذرنوش را بهتر بشناسیم تا بتوانیم ادعا کنیم که ما راه او را دنبال می کنیم و صرف تمجید کردن و ستایش کردن از یک بزرگی بدون آنکه بدانیم چه ویژگی هایی در او هست که او را به چنین شخصیت بزرگی تبدیل کرده کفایت نخواهد کرد.
🔹 دانشی که دکتر آذرنوش تولید کرد و به نظر من دو جنبه مهم دارد؛ اول اینکه مطالعه و پژوهش حتما باید با توسعه فکر و اندیشه همراه باشد. بسیاری از جنبه های اندیشگی و اندیشهورزی در آثار دکتر آذرنوش موج میزند. علاوه بر آن ما همواره شاهد این مسئله بودیم که ایشان از پیشگامان متد و روش در مطالعات علمی بودند و یکی از بزرگترین خدمات ایشان در همین مرکز دائرةالمعارف و در دانشگاه تهران و در جاهای دیگری که بودند انجام دادند اینست که نسلی را پرورش دادند که بتواند در حوزۀ زبان و ادبیات که جماعت تصور می کردند هر چه می خواهد دل تنگت بگوی، ایشان این مسئله را جا انداختند که خیر این حوزه یک حوزۀ علمی دقیق و ظریف است و باید افرادی که در این زمینه کار می کنند مجهز به متد باشند. شکل دادن به دانشی که از یک سو بر رکن تفکر و اندیشه و از سویی دیگر بر رکن متد استوار است به نظر من یکی از دستاوردهایی است که قطعا دکتر آذرنوش به جامعه علمی ما عرضه کرده و من این را به عنوان یک ارگانیسم زنده در ذهن جمعی نخبگان و فرهیختگان و دانشگاهیان خودمان تلقی می کنم.
🔹 اگر می گوییم دکتر آذرنوش زنده است از مجاز استفاده نمی کنیم دکتر آذرنوش حقیقتا زنده است به این معنا که این ارگانیسم موجود زنده ای است که همچنان به حیات خود ادامه خواهد داد برای ایشان آرزوی علو درجات و برای بازماندگانشان صبر داریم.
🌀 برای مطالعه مطالب در سایت اصلی وارد لینک زیر شوید:
🌐 https://www.isna.ir/news/1400071912608
🌐 https://t.me/cgie_org_ir/3033
🆔 @ostadpakatchi
#اطلاع_رسانی
🔹 نشست «بازخوانی تجربه کشورهای پیشرو در بینالمللیسازی آموزش عالی در استفاده از زبان واسط: درسهایی برای ایران»...
🔹 سخنرانان: دکتر احمد #پاکتچی، ماندانا تیشهیار، مقصود فراستخواه و نسرین اصغرزاده
🔹 زمان: شنبه، 24 مهر 1400 - ساعت: 16 تا 18:30
🌀 لینک نشست: https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-deq-0eu-qdy
🆔 @ihcss
🆔 @OstadPakatchi
بازخوانی تجربه کشورهای پیشرو در بینالمللیسازی آموزش عالی در استفاده از زبان واسط درسهایی برای ایران.mp3
7.97M
#فایل_صوتی
#سخنرانی
🔹 نشست «بازخوانی تجربه کشورهای پیشرو در بینالمللیسازی آموزش عالی در استفاده از زبان واسط: درسهایی برای ایران»...
🔹 سخنران: دکتر احمد پاکتچی
🔹 زمان: شنبه، 24 مهر 1400
🆔 @OstadPakatchi
اخلاق تفسیر.pdf
572.6K
#در_محضر_استاد
#مقاله
🌀 عنوان: اخلاق تفسیر
🔹مقالهای مفصل از دکتر احمد پاکتچی که در روزنامه اطلاعات چاپ و منتشر گردیده است.
🆔 @ostadpakatchi
اصطلاح شناسی روح - 29 مهر 1400.mp3
29.41M
#فایل_صوتی
🔹 سلسله نشست های اصطلاح شناسی با عنوان اصطلاح شناسی روح
🔹نشست دوم با حضور:
* دکتر احمد پاکتچی
(عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
🔹 زمان: ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۰
🔻 فرسته فوق فایل کامل سخنرانی استاد میباشد.
🆔 @OstadPakatchi
📖 کانال آموزشی غیر رسمی استاد احمد پاکتچی 📖
#فایل_صوتی 🔹 سلسله نشست های اصطلاح شناسی با عنوان اصطلاح شناسی روح 🔹نشست دوم با حضور: * دکتر احمد
Presentation.pptx
172.1K
#فایل_پاورپوینت
🔹 فایل پاورپوینت ارائه شده در نشست اصطلاح شناسی روح
🆔 @OstadPakatchi