غلبه تشنگی دو گونه است:
1⃣🔹 صادق
2⃣🔹 کاذب
#عطش_صادق آن است که برای اطفای حرارت و عوض رطوبت طبع را رغبت به آب شود، و نشان وی انتفاع به شرب آب سرد است، و آثار حرارت و یبوست پیدا بودن.
#عطش_کاذب آن است که #بلغم_شور یا #بلغم_جصی یا #سودای_احتراقی در معده جمع آید پس طبیعت جهت غسل مواد مذکور طلب آب نماید، و نشان وی عدم انتفاع از آب سرد نوشیدن است، و حسب ماده مزه دهان متغیر بودن و خاصه وی است که اگر بر عطش مصابرت کنند، و آب ننوشند تشنگی فرو نشیند.
📙 میزان الطب
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
🌹 اعمال شب نیمه شعبان
💫💫💫💫💫💫💫💫💫
🔶 شب نیمه شعبان از جمله شبهای بافضیلت و از چهار شبی است که در روایات به احیای آن توصیه شده است که ولادت باسعادت ولیعصر، حضرت مهدی (أرواحنا له الفداء)، در سحرگاه این شب به وقوع پیوسته است.
🔻امام باقر علیهالسلام:
🔶 این شب بهترین شب پس از شب قدر است. ... پس در نزدیک شدن به خداوند در این شب بکوشید، همانا آن شبی است که خداوند بر خود سوگند خورده که هیچ سائلی را از درگاهش برنگرداند...
📜سیدبنطاووس (رحمهالله) درباره فضل و اعمال این شب روایاتی را نقل فرموده است که خلاصهای از آن در ادامه میآید:
❶ خواندن چهار رکعت نماز [دو نماز دورکعتی] بین نماز مغرب و عشا بدین کیفیت:
در هر رکعت یکبار سوره حمد و ده بار سوره توحید (در روایتی یازده بار آمده) بعد از اتمام نماز این اذکار را بگوید:🔻
«يَا رَبِّ اِغْفِرْ لَنَا» (۱۰بار)
«يَا رَبِّ اِرْحَمْنَا» (۱۰بار)
«يَا رَبِّ تُبْ عَلَيْنَا» (۱۰بار)
سوره توحید (۲۱بار)
«سُبْحَانَ الَّذِي يُحْيِي الْمَوْتَى وَ يُمِيتُ الْأَحْيَاءَ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» (۱۰بار)
🔶 و هرکه این نماز را بخواند، خداوند اجابتش میکند و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد و نامه عملش را دست راستش میدهد و تا سال آینده از جانب خداوند محفوظ میماند.
📚اقبالالاعمال ج۲ ص۸۸۶
❷احیای شب به دعا و نماز
🔻 پیامبر (ص) فرمود:
🔶 هرکه این شب را زنده بدارد در روزی که قلبها بمیرند قلبش نمیمیرد.
📚اقبالالاعمال ج۲ ص۹۴۱
🔻حضرت علی (ع) به نقل از رسول خدا (ص) فرمودند:
هرگاه شب نیمه شعبان فرا رسید، شبش را احیا، و روزش را روزه بگیرید، که خداوند در این شب از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا میدهد: آیا آمرزشخواهی نیست که بیامرزمش؟! آیا روزیخواهی نیست که روزیاش دهم؟!
📚اقبالالاعمال ج۲ ص۸۹۸
❸ خواندن دعای کمیل
اقبالالاعمال ، ج۲ ، ص۹۰۸
❹ خواندن صلوات شعبانیه
اقبالالاعمال ، ج۲ ، ص۸۷۱
❺ خواندن این دعا:
🔶 اللَّهُمَّ بِحَقِّ لَيْلَتِنَا هَذِهِ وَ مَوْلُودِهَا وَ حُجَّتِكَ وَ مَوْعُودِهَا الَّتِي قَرَنْتَ إِلَى فَضْلِهَا فَضْلًا فَتَمَّتْ كَلِمَتُكَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِكَ وَ لَا مُعَقِّبَ لِآيَاتِكَ نُورُكَ الْمُتَأَلِّقُ وَ ضِيَاؤُكَ الْمُشْرِقُ وَ الْعَلَمُ النُّورُ فِي طَخْيَاءِ الدَّيْجُورِ الْغَائِبُ الْمَسْتُورُ جَلَّ مَوْلِدُهُ وَ كَرُمَ مَحْتِدُهُ وَ الْمَلَائِكَةُ شُهَّدُهُ [شهدائه] وَ اللَّهُ نَاصِرُهُ وَ مُؤَيِّدُهُ إِذَا آنَ مِيعَادُهُ وَ الْمَلَائِكَةُ أَمْدَادُهُ سَيْفُ اللَّهِ الَّذِي لَا يَنْبُو وَ نُورُهُ الَّذِي لَا يَخْبُو وَ ذُو الْحِلْمِ الَّذِي لَا يَصْبُو مَدَارُ الدَّهْرِ وَ نَوَامِيسُ الْعَصْرِ وَ وُلَاةُ الْأَمْرِ وَ الْمُنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الذِّكْرُ وَ مَا يَنْزِلُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ أَصْحَابُ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ تَرَاجِمَةُ وَحْيِهِ وَ وُلَاةُ أَمْرِهِ وَ نَهْيِهِ اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى خَاتِمِهِمْ وَ قَائِمِهِمْ الْمَسْتُورِ عَنْ عَوَامِلِهِمْ [عوالمهم] وَ أَدْرِكْ بِنَا أَيَّامَهُ وَ ظُهُورَهُ وَ قِيَامَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَنْصَارِهِ وَ اقْرِنْ ثَارَنَا بِثَارِهِ وَ اكْتُبْنَا فِي أَعْوَانِهِ وَ خُلَصَائِهِ وَ أَحْيِنَا فِي دَوْلَتِهِ نَاعِمِينَ وَ بِصُحْبَتِهِ غَانِمِينَ وَ بِحَقِّهِ قَائِمِينَ وَ مِنَ السُّوءِ سَالِمِينَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ وَ الْمُرْسَلِينَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ الصَّادِقِينَ وَ عِتْرَتِهِ النَّاطِقِينَ وَ الْعَنْ جَمِيعَ الظَّالِمِينَ وَ احْكُمْ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُمْ يَا أَحْكَمَ الْحَاكِمِينَ.
📚اقبالالاعمال ج۲ ص۹۰۷
❻ زیارت امام حسین (علیهالسلام)
🔶 هر گاه روز اول شعبان فرارسد منادی از عرش الهی ندا میدهد: ای زائرین حسین (علیهالسلام) از زیارت حسین در شب نیمه شعبان غافل نشوید؛ چه اگر میدانستید چه چیز در آن نهفته است کل سال را برای آمدنش به انتظار مینشستید.
📚اقبالالاعمال ج۲ ص۹۲۰
❼ گفتن اذکار اربعه
🔶 امام باقر (علیهالسلام) میفرماید:
🔶... هرکه در این شب صدمرتبه «سُبحانَالله» و صدمرتبه «اَلحَمدُ لِلّه» و صدمرتبه «اَللهُ اَکبَر» و صدمرتبه «لا اِلهَ اِلَّا الله» بگوید خداوند گناهان گذشتهاش را میآمرزد و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد چه حاجاتی را که از خدا خواسته و چه آن را که نخواسته اما خدا آن را میداند. این از فضل خداست بر بندگانش.
📚اقبالالاعمال ج۲
#نماز نیمه شعبان
🔴ده رکعت نماز بعد از نیمه شب
شیخ طوسی در «مصباح المتهجد» و شیخ صدوق با سند دیگر از امام حسن علیه السّلام روایت میکنند که از جمله اعمالی که در شب نیمۀ شعبان رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند بجای آورده شود اینست که:
بعد از نیمه شب ده رکعت نماز، هر دو رکعت به یک سلام بخواند و در هر رکعت :
▫️سوره «حمد» یک مرتبه
▫️سوره «توحید» ده مرتبه
سپس به سجده رود و بگوید:
🔹 اللَّهُمَّ لَکَ سَجَدَ سَوَادِی وَ خَيَالِی وَ بَيَاضِی يَا عَظِيمَ كُلِّ عَظِيمٍ اِغْفِرْ لِی ذَنْبِیَ اَلْعَظِيمَ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُهُ غَيْرُکَ يَا عَظِيم
بار پروردگارا! سجده کرد برای تو سیاهی من و خیال من و سفیدی من، ای بزرگِ هر بزرگی! بیامرز بر من گناه مرا که بزرگ است، چون نمیآمرزد آنرا غیر از تو.
و سپس رسول خدا فرمودند:
🔸 کسی که این عمل را بجای آورد هفتاد و دو هزار گناه از دیوان گناهانش محو میشود و به اندازۀ آن در دیوان طاعاتش نوشته میشود و خدا از پدر و مادرش هفتاد هزار گناه میآمرزد.
#مراقبات_ماه_شعبان
💠شب نیمه شعبان هر خواستهای جز گناه اجابت میشود
🌷امام صادق (ع) از زبان پدر بزرگوارشان فرمودند:
این شب برترین شبها بعد از شب قدر است،
خداوند در این شب فضلش را بر بندگان جارى مى سازد و از منّت خویش گناهان آنان را مى بخشد،
پس تلاش كنید كه در این شب به خدا نزدیك شوید.
⚜همانا این شب، شبى است كه خداوند به وجود خود سوگند یاد كرده كه در آن درخواست كننده اى را، مادام كه درخواست گناه نداشته باشد، از درگاه خود نراند.⚜
⚜این شب، شبى است كه خداوند آن را براى ما خاندان قرار داده است،
همچنان كه شب قدر را براى پیامبر ما قرار داده است.⚜
✅پس بر دعا و ثناى بر خداوند تعالى بكوشید،
هر كس در این شب:
🔹صد مرتبه سبحانالله،
🔹صد مرتبه الحمدلله،
🔹صد مرتبه الله اکبر
🔹و صد مرتبه لا اله الا اللّه بگوید:
خداوند همه گناهانى را كه او انجام داده بیامرزد،
و درخواستهاى دنیوى و اخروى او را برآورده سازد، چه درخواستهایى كه بر خداوند اظهار كرده و چه درخواستهایى كه اظهار نكرده و خداوند با علم خود بر آنها واقف است.
📕اقبال الاعمال سیدبن طاوس ص 209
ابوجعفر محمد بن محمد بن حسن طوسی (۵۷۹–۶۵۳ ه) (۱۲۰۱–۱۲۷۴ م) شاعر،[همهچیزدان،[فیلسوف، متکلم، فقیه، ستارهشناس، اندیشمند، ریاضیدان، منجم، پزشک، عارف و معمار ایرانی بود. کنیهاش «ابوجعفر» و به القابی چون «نصیرالدین»، «محقق طوسی»، «استاد البشر» و «خواجه» شهرت دارد.ابن خلدون (۱۴۰۶–۱۳۳۲) او و فخر الدین رازی را بزرگترین دانشمندان ایران دانستهاست.
با ما همراه باشید با متن کامل زندگی نامه ایشان در کانال تخصصی هیئت و نجوم اسلامی ایرانی التفهیم
@ALTAFHIM
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وصیت جالب خواجه نصیر الدین طوسی!
ماجرای بنده پروری امام موسی کاظم و امام جواد علیهماالسلام در حق دانشمند بزرگ خواجه نصیرالدین طوسی که وصیت کرد او را در پیش پای این دو امام بزرگوار به خاک بسپارند و بر روی قبرش این آیه سوره کهف را بنگارند : «و سگ آنها دستهایش را بر دهانه غار گشوده بود» چون قبر خواجه را در پیش پای این دو امام بزرگوار حفر کردند ناگهان سردابی ظاهر شد ...
۵ اسفند روز تولد #خواجه_نصیرالدین_طوسی و روز مهندس مبارک🌸
https://eitaa.com/Ostadkhosravi