پشت یک شیشه تو بودی چقدر دور شدیم /مثل یک ماه نشستیم ببین دور شدیم /حسرت راز نگاهت که تمنا میکرد /دست هایی که به نامت همه جا ،جا میکرد /صبح بی روی تو از فاصله ها میگوید /عشق از کنج قفس خاطره ها میگوید /شب نشین در و دیوار کسی جز من نیست /راز گوی سحر زار کسی جز من نیست /خواندم از ناله ی تو دفتر دل کافی بود/تاب این ضجه نداری همه اش وافی بود/شبنم قوس افق سرخ تر از این گل سرخ /خون شده ثانیه ها از جگر بلبل سرخ /روبه دریای عطش ساحل نومیدی بود «سالها دوری ما هجری خورشیدی بود»/بس کن این دامنه ی لب به فراغت جایی/کی زند آه صدایت به صدایت جایی؟
م.خ..دل نوشته ها
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
11.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 حاج احمد کافی :
نظر ابو علی،سینا در مورد نماز
@Ostadkhosravi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکیم خیراندیش
انجیر
@Ostadkhosravi
📚توالت ها (فرنگی وتوالت مسلمانان )در اینه علم 🚽🚽🚽🚽…………………
🔷تحقیقات علمی نشان می دهد نشستن بر روی دو پا در هنگام رفع حاجت مؤثرتر و مفیدتر از حالت نشستن در دستشویی به شیوه غربی است.
🔹به گزارش سرویس علمی جام نیوز، روزنامه انگلیسی "گاردین" (Guardian) در مطلبی با عنوان "حقیقت درمورد دستشویی؛ کار ما اشتباه است (توالت فرنگی) " گزارش داد: دانشمندان زیست شناسی شیوهی دفع و رفع حاجت به سبک غربی (توالت فرنگی) را غلط اعلام کردند.
🔹روزنامه Guardian در ادامه نوشت: «یک محقق آلمانی با اشاره به مطالعات متعدد گفته است تحقیقات نشان میدهد نشستن بر روی دو پا در هنگام رفع حاجت مؤثرتر و مفیدتر است. این به آن علت است که ساز و کار خروجی دستگاه گوارش به گونه ای طراحی نشده که در حالت نشسته یا ایستاده به صورت کامل باز شود. ساختار روده بسیار شبیه یک شلنگ پیچ و تاب خورده است. نشستن بر روی پاها بسیار طبیعی تر بوده و باعث فشار کمتری به مقعد میشود.»
🔹 گاردین به نقل از این محقق آلمانی مینویسد: « 1.2 میلیارد نفر در جهان که در زمان رفع حاجت روی دو پای خود مینشینند تقریباً هیچ موردی از بیماری دیورتیکولوز روده (التهاب و خونریزی جداره کولون روده بزرگ) در مورد آنها گزارش نشده و در برخورد با بواسیر با مشکلات کمتری روبرو هستند.»
وی همچنین میافزاید: «در مقابل ما در غرب، مدفوع خود را تا زمانی که از مقعد خارج شود با فشار نگه می داریم.»
🔹این محقق آلمانی میافزاید: «خم شدن روی صندلی و انجام کارهای متفرقه (مانند مطالعه) نسبت به نشستن بر روی دو پا، باعث طولانی شدن بدون ضرورت روند دفع شده و میتواند توضیحی برای این مسئله باشد که چرا بواسیر و بیماریهای روده مانند دیوِرتیکولیت در اروپا نسبت به آسیا شایع تر است.»
🔹 گاردین در ادامه با اشاره به اهمیت دستگاه گوارش در نگاه دانشمندان جدید میافزاید: «حتی دانشمندان تنها در سالهای اخیر مطالعاتی در زمینه احتمال "تأثیر مستقیم تر سلامتی رودهها در مقایسه با DNA" بر سلامت روانی، انگیزه، حافظه و اخلاقیات انسان آغاز کردهاند.»
بعضی زیستشناسان زمینه تخصصی، رابطه دستگاه گوارش با مغز را حداقل در حد سلولهای بنیادین مهم شمرده اند
@Ostadkhosravi
🌸🍃🌸🍃
#توبه_ابراهیم_ادهم
در سبب توبه ابراهیم ادهم بعضی میگویند:
روزی از پنجره قصر خود تماشا میکرد مرد فقیری را دید که در سایه قصر او نشسته کهنه کیسهای با خود دارد یک نان از کیسه بیرون آورد و خورد و بروی آن آبی نیز آشامید پس از آن راحت خوابید
ابراهیم با مشاهده این حال از خواب غفلت بیدار شد با خود گفت: هر گاه نفس انسان به این مقدار غذا قناعت کند و به کمال راحتی آرامش پیدا نماید من این پیرایههای مادی را برای چه میخواهم که جز درد و رنج و اندوه هنگام مرگ نتیجهای ندارد.
پس با همین اندیشه دست از سلطنت و مملکت شسته از باغ خارج شد.
نقل کردهاند روزی خواست داخل حمامی شود صاحب حمام چون لباسهای کهنه و ژنده او را دید با خود خیال کرد دستش از مال دنیا تهی است اجازه ورود به حمام نداد ابراهیم گفت بسیار در شگفتم کسی را که بدون پول به حمامی راه ندهند چگونه بدون عمل و اطاعت داخل بهشت نمایند.
-..پنجره باز نشد!
دست تو کوتاه است
فکر تو پروازیست ..که رها میکندت
پسرِ خواب سحر آنقدر گریه کند
شاید از پشت به دستی -سایه-
نه در این روزنه نور کسی راز نگفت
پنجره بسته شده
نفست خسته شده
زیر پای تو زمان غلت نمیخواهد خورد ..صبح شد آری باز
دیشب از خواب نپرسید کسی
با تو یک شخص از این دار فنا همره راز و شب و پنجره ات رخت ببست ...
م.خ دل نوشته ها
https://eitaa.com/Ostadkhosravi