🌹نماز شب بیست و نهم ماه #شعبان
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند :
🔷کسی که در شب بیست و نهم ماه شعبان 10 رکعت نماز بگزارد که در هر رکعتی سوره حمد را یک بار و سوره های تکاثر و فلق و ناس و اخلاص را 10 مرتبه بخواند
🔶خداوند تعالی پاداش کوشندگان در عبادت را به او داده و میزانش را سنگین کرده و به او در حساب تخفیف داده می شود و از صراط به سرعت برق می گذرد
📕 اقبال الاعمال سید ابن طاووس جلد دوم ص 950
@Ostadkhosravi
🌺 نوروز؛ یکی از نام های مبارک امیرالمؤمنین عليه السلام
💢رُوِيَ عَنِ النَّبِيِ صلّی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ: لِعَلِيٍّ سَبْعَةَ عَشَرَ اسْماً، اسْمُهُ عِنْدَ الْعَرَبِ عَلِيٌّ، وَ عِنْدَ أُمِّهِ حَيْدَرَةُ، وَ فِي التَّوْرَاةِ إِلْيَا، وَ فِي الْإِنْجِيلِ بريا، وَ فِي الزَّبُورِ قريا، وَ عِنْدَ الرُّومِ بظرسيا، وَ عِنْدَ الْفُرْسِ نَيْرُوزُ، ...
♦️رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: برای علیّ علیه السلام، ١٧ اسم است. نام او نزد عرب، علیّ؛ نزد مادرش، حیدر؛ در تورات، إلیا؛ در انجیل، بریا؛ در زبور، قریا؛ نزد رومیان، بظرسیا؛ و نزد اهل فارس، نوروز است، ...
📚 الفضائل ابن شاذان قمی ص١٧٦
@Ostadkhosravi
🔴 مزاج فصل بهار
♻️ بهار فصلی معتدل است زیرا نسبت به زمستان گرم تر و نسبت به تابستان رطوبت بیشتری دارد. این فصل با اکثر مزاجها همخوانی دارد مگر دمویمزاجهایی که دچار غلبهی خون شدهاند.
🔹 چرا بهار هوا گرم و تر میشود؟
در زمستان، آفتاب از سطح زمین دور بوده است ولی هر چه به بهار نزدیک میشویم آفتاب به سطح زمین نزدیکتر میشود پس هوا گرم میشود. علاوه براین، بخاطر بارندگیهای زمستان، در بهار زمین مرطوب است که گرمای آفتاب بر رطوبت سطح زمین تصرف میکند و هوا گرم و تر میشود.
🔹 چرا برخی افراد درفصل بهار دچار آلرژی، آبریزش بینی و چشم، عطسه، فشارخون، دمل و چرک میشوند؟
🔸 همین اتفاقی که در طبیعت افتاد، در بدن نیز میافتد، یعنی حرارت آفتاب بر رطوبت بدن تصرف کرده و موجب غلیان و سیلان خون در بدن میشود، حجم خون را بالا برده و موجب افزایش گردشخون در بدن میشود و این عوارض را پدید میآورد.
🔸 راهکار درمانی:
با حجامت و خونگیری متناسب با مزاج افراد، میتوان تعادل را در فصل بهار در بدن برقرار کرد. چنانچه پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «فَدَوَاءُ الدَّمِ الْحِجَامَة» درمان غلبه خون حجامت است.(منلایحضرهالفقیه ج۱ ص۱۲۶)
🔹 پس توجه به مزاج فصلی که در آن قرار داریم، مزاج فرد و غلبه خلطی که بر بیمار عارض شده برای تدبیر و درمان بسیار لازم است.
@Ostadkhosravi
شکسته شدن شیشههای محافظ آرامگاه حافظ
شهروندان شیرازی و میهمانان نوروزی، جشن تحویل سال نو را سحرگاه اول فروردینماه بر سر مزار حضرت حافظ برگزار کردند.
این مراسم منجر به شکسته شدن شیشههای محافظ سنگ مزار آرامگاه حافظ بر اثر ازدحام جمعیت و صدمه دیدن تعدادی از شهروندان شد. /جماران
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
Homayoun Shajarian ~ Musico.IRHomayoun Shajarian - Irane Man (320).mp3
زمان:
حجم:
17M
سرچشمه خورشید تو ...سلام بر تمامی شهیدان
♦️وقوع ۳ رخداد نجومی در هفته اول فروردین
رنجبران، کارشناس نجوم:
🔹 رؤیت هلال ماه پیش از غروب آفتاب در دومین روز اول سال، مقارنه ماه و مشتری دوم فروردین ماه و اختفای روزگاهی ماه و زهره چهارم فروردین ماه سه رویداد نجومی هفته اول سال میباشد
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
1_1544376265.m4a
زمان:
حجم:
22.43M
✳️ تدابیر هوا و فصول
فصل بهار و تابستان
تدریس کتاب طب اسلامی استاد شیروانی
#هوا_فصول
@Ostadkhosravi
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه:
✍🏼 ای کاش بی ارزشی و هیچ بودن عالم امکان را درک می کردیم، و برای هیچ، این قدر ارزش و اعتبار قایل نمی شدیم،
و بر سر هیچ، این همه با هم نزاع نمی کردیم!
@Ostadkhosravi
4.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحفه|مبارک بادت این سال و همه سال
🔹سعدی در یکی از غزلهایش به توصیف بهار میپردازد، در اینجا چند بیتی از این غزل را روایت میکنیم.
https://eitaa.com/Ostadkhosravi
✅ در حکمت #نوروز
اولین موجودی که صانع متعال خلق کرد و به آن هستی بخشید، جوهری مجرد است در نهایت حُسن وکمال که حامل صورت موجودات وهمچنین واسطه فیض برای تمام مخلوقات است، این جوهر را #عقل_کلی یا #عقل_اول مینامند. از عقل کلی جوهری دیگری صادر شده که در مراتب وجود ، دون اوست و آنرا #نفس_کلی مینامند.نفس کلی به منزله روح عالم است که بر جمیع مراتب جهان حکم فرماست و فیض الهی را پس ازآنکه از عقل اول دریافت کرده به سایر موجودات افاضه میکند.
همچنان که روح انسان بر بدن او سلطه دارد عالم نیز در سیطره نفس کلی میباشد. نفس کلی محرک نخستین افلاک و مبدا تمام حرکات وتحولات دنیا است. حکماء این نفس را به نجاری تشبیه کردند و تمام افلاک و عناصر و مرکبات و موجودات را مانند ابزار دست او میدانند.بنابراین نفس کلی، جوهری واقعی و زنده است که بر جمیع شئون عالم #طبیعت سیطره دارد و اتحاد و پیوستگی جهان راحفظ میکند.
نفس کلی دارای قوایی است که بوسیله آنها عالم را تدبیر کرده به نحوی که هر جسم آسمانی توسط یکی از قوای آن اداره میشود و چون این قوا متعلق به یک نفس واحد هستند تغییر وتحول در هریک از اجزاء کائنات بردیگر اجزاء وموجودات عالم موثر خواهد بود.
براین اساس تمام اتفاقاتی که در زمین رخ میدهد بر اثر حرکت اجرام سماوی میباشد. به عبارتی علت فاعلی موجودات مشیت خداوند، علت مادی آنها هیولایاولی، علت صوری آنها حرکت افلاک و اجرام سماوی وعلت غایی آنها منافعی است که انسان وموجودات از آن بهرهمند میشوند.
نفوذ قدرت افلاک وکواکب بر تحولات طبیعت و جوامع بشری تاحدی است که
برخی از #عرفا نظیر #عبدالکریم
_جیلی در کتاب الانسان الکامل هر سیاره را با یکی از انبیاء و یکی از دورانهای تاریخ که به ادوار نبوت مشهور است تطبیق داده و تحقق قیامت را در اجتماع سیارات انطباق میدادند.
اما در بین سیارات وکواکب قدرت و نفوذ #خورشید اهمیت ویژهای دارد. ازآنجاکه خورشید مانند قلب عالم و سایر سیارات مانند بقیه اعضای پیکر جهاناند، حکمای گذشته بهدقت ، تاثیرات خورشید را در هر برج شرح داده ونفوذ آنرا بر سلامت وبیماری موجودات و وضع کوهها و دشتهای سطح زمین و سرنوشت اقوام گوناگون و اوضاع سیاسی ممالک توضیح دادهاند. در جهان شناسی گذشتگان خورشید سهم مهمی را عهدهدار است به اعتقاد آنها #خداوند خورشید را در مراکز عالم قرار داده همانطور که پایتخت هر مملکتی در مرکز آن و قصر هر سلطانی در مرکز پایتخت میباشد.لذا خورشید قلب عالم و آیت خداوند در آسمانها و زمین است...اِنَّ الشمس هی آیه الله فی السموات والارض.
به باور حکمای الهی، حرکت خورشید در وسط افلاک به تمام عالم حیات می بخشد و نسبت خداوند با عالم مانند نسبت نور به خورشید است.خورشید همچنان مبدا نور است وجهان ازقبل او منور میشود و این تشبیه و تمثیل همان نوری است که در مکتب #اشراقی اصل جهان وهستی شناخته شده است.از این رو #شیخ_شهاب_الدین_سهروردی خورشید را سیداعظم ویا آیت کبری مینامید.
#فلک جرم کروی شکل وبی رنگی است که هر ستاره وجسم آسمانی به آن چسبیده است وبراثر حرکت فلک است که اجرام آسمانی حرکت میکنند. مثلا اولین فلکی که زمین را احاطه کرده #فلک_قمر میباشد، در واقع جسم بی رنگی است که ماه به بدنه آن چسبیده است وبراثر گردش آن، ماه نیز حرکت میکند. براین اساس نُه فلک زمین را احاطه کردهاند. هشتیمن فلک محاط بر زمین عبارت است از #فلک_ثوابت؛ فلکی است که تمام ستارگان آسمان به آن چسبیده و براثر حرکت آن، ستارگان نیز حرکت میکنند.به قسمت میانی واستوای فلک ثوابت اصطلاحا #منطقه_البروج میگویند.ستارگانی در این منطقه وجود دارند که آنها #ثوابت_بروج مینامند.
حرکت خورشید به مُحازات منطقه البروج است. یعنی اگر منطقه البروج را مانند نواری در افق آسمان فرض کنیم، خورشید در حرکت خود هیچگاه از آن منطقه خارج نمیشود.اما زاویه تابش خورشید تغییر میکندوبراساس تغییر آن فصلهای مختلف بوجود میآیند.
اما چنانچه پادشاه آسمان، بر مدار اعتدال منطقه البروج حرکت کند، طبیعت را درحالت تعادل قرار داده وسبب زنده شدن گیاهان وموجودات میشود و #فصل_بهار را ایجاد میکند. براین اساس فصل بهار براثر حرکت اعتدالی سلطان افلاک ایجاد میشود. حیات وزنده شدن مجدد طبیعت، تحت تاثیر نیروی نفس کلی است که بوسیله خورشید و ورود آن به برج حَمَل صورت میگیرد.خورشید واسطه انتقال تعادل نفس کلی به طبیعت میباشد؛ از همین روی #ایرانیها فصل بهار را تکریم میکردند و #نوروز را جشن میگرفتند. زیرا در این موعد سال حیاتی مجدد به طبیعت افاضه میشود وانسان به عنوان جزئی از نظام طبیعت، متاثر ازاین تعادل وحیات مجدد افلاکی وسماوی است.ای بسا سیروسلوک انفسی دراین ماه موثر میباشد.چه اینکه جان عالم(نفس کلی) فیض حیات را به طبیعت افاضه کرده وطبیعت به وزان تعادل رسیده، واین تحولات در جسم ونفس انسان نیز تاثیر گذار است.
https://eitaa.com/Ostadkhosravi