♨️دو نامه رئیسجمهوری ایران به امیر کویت
🔻امیر کویت دو نامه از سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران «پیرامون روابط دوجانبه» دریافت کرده است.
🔻بنابه گزارش خبرگزاری دولتی کویت، جراح الصباح، معاون وزیر خارجه این کشور، در دیدار روز سهشنبه (۲۹ اسفند) با محمد توتونچی سفیر ایران در کویت، این نامهها را دریافت کرده است.
🔻تقویت چارچوبهای روابط دو کشور در زمینههای گوناگون، و نیز مسائل مورد اهتمام مشترک، از موضوعات این نامهها عنوان شده است.
🔻این رویداد چند روز پس از هشدار تهران به کویت، درباره هرگونه اقدام احتمالی این کشور برای استخراج نفت و گاز از میدان آرش رخ میدهد.
🔻ایران پیش از این برای ازسرگیری گفتگوها با کویت درباره این میدان اعلام آمادگی کرده است؛ اما از دیگر سو، کویت به همراه دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، هرگونه حق مالکیت یا شراکت ایران در این میدان را انکار میکنند.
#کویت
🌐 الخليج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفر مقام ارشد حزبالله به امارات؛ برای آزادی زندانیان لبنانی
🔻برخی رسانهها از سفر یک مقام ارشد حزبالله لبنان به امارات برای آزادی ۷ شهروند لبنانی دربند در زندانهای این کشور خبر دادند.
🔻رویترز به نقل از منابع آگاه، سفر «وفیق صفا» رئیس واحد ارتباطات و هماهنگی حزبالله به ابوظبی را «مهم» و «بازکننده صفحهای جدید» در روابط دوطرف خواند.
🔻این گزارش افزوده دولت امارات به تازگی در تماسی با حزبالله، پیام آزادی برخی زندانیان مرتبط با این گروه را فرستاده است.
🔻به گفته منابع رویترز، این زندانیان با اتهاماتی مانند حمایت و پشتیبانی مالی از حزبالله بازداشت شده و برخی حکم حبس ابد دارند.
🔻این زندانیان قرار است روزهای آینده آزاد و با وفیق صفا به لبنان باز گردند.
🔻به گفته یک منبع، این اقدام امارات در راستای «کاهش تنشهای منطقهای» بوده است.
🔻در همین راستا، روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد این سفر با میانجیگری یکی از کشورهای منطقه انجام شده است.
🔻الاخبار افزوده ابوظبی پیش از این (دوره مسئولیت عباس ابراهیم مدیرکل پیشین امنیت عمومی لبنان) بارها تلاش کرده بود یک کانال ارتباط مستقیم با حزبالله بگشاید، که با مخالفت مقامات ارشد این گروه روبرو شده بود.
🔻گفته شده این سفر در راستای مذاکراتی است که از شش ماه پیش زیر نظر وفیق صفا، آغاز شده است؛ و هیچ پیوندی با دیگر موضوعات، مانند جنگ یا بحران سیاسی لبنان ندارد.
🔻کشورهای شورای همکاری خلیجفارس از سال ۲۰۱۶ حزبالله را «گروه تروریستی» میدانند.
🔻امارات در سالهای گذشته دهها شهروند لبنانی را به بهانههای مختلف بهویژه ارتباط با حزبالله بازداشت کرده است.
🔻اواسط سال گذشته (۲۰۲۳) درپی فوت یکی از زندانیان و خاکسپاری او در خاک این امارات، دولت ابوظبی مجبور شد ۵ تن از دیگر زندانیان را آزاد کند.
🔻وزارت خارجه لبنان خرداد ماه ۱۴۰۲ نیز، از آزادی ۱۰ شهروند لبنانی که دو ماه در امارات بازداشت بودند، خبر داده بود.
#امارات
🌐 Reuters | الأخبار
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️سعودیها از بیم یمن، آمریکاییها را از بکارگیری تأسیسات نظامی خود در خاک عربستان منع کردند!
🔻یک مقام وزارت دفاع آمریکا از ممانعت سعودی در بکارگیری نیروها و تأسیسات آمریکایی مستقر در خاک و نیز حریم هوایی عربستان علیه انصارالله یمن پرده برداشت.
🔻شبکه «سکاي نیوز عربیة» امارات شامگاه چهارشنبه به نقل از این مقام آمریکایی که نامی از او نبرده، گزارش داد ریاض به جنگندههای آمریکایی تنها اجازه سوختگیری در فرودگاههای نظامی عربستان را داده است.
🔻بنابه این گزارش، بکارگیری سامانههای پدافند موشکی آمریکایی مستقر در عربستان علیه حوثیها نیز ممنوع شده است.
🔻مقامات سعودی هیچ واکنشی به این اظهارات نشان ندادهاند اما از آغاز تنشها، ریاض خود را دور از درگیریها نگه داشته، و از پیوستن به ائتلاف آمریکایی دریای سرخ نیز خودداری کرده است.
🔻این منبع افزوده ایالات متحده از بیم حمله حوثیها به پایگاههای آمریکا در منطقه، پدافند موشکی خود در جزیره سقطری را تقویت کرده است.
#عربستان
⭕️ویدئو بهزبان عربی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پس از کره و پاکستان؛ طرح توافق تجارت آزاد ترکیه و شورای همکاری خلیجفارس رسماً کلید خورد
🔻ترکیه و شورای همکاری خلیجفارس از یک گام مهم در راستای تقویت شراکت تجاری و اقتصادی خبر دادند.
🔻بیانیه مشترک آغاز گفتگوها درباره امضای توافق تجارت آزاد، امروز پنجشنبه در آنکارا به امضای عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه و جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری رسیده است.
🔻به گفته بولات، این توافق به یکی از بزرگترین مناطق آزاد جهان، به ارزش ۲.۴ تریلیون دلار خواهد انجامید.
🔻ترکیه از پیش با ابوظبی یک توافق تجارت آزاد، موسوم به توافق جامع شراکت اقتصادی دارد؛ همچنان که میلیاردها دلار قرارداد با دیگر کشورهای خلیج فارس، ازجمله در قطر امضا کرده است.
🔹کشورهای عربی خلیجفارس، با بهبود روابط، به کمک ترکیه برای توسعه صنایع محلی و انتقال فناوری چشم دوختهاند.
🔹برپایه آمار رسمی، حجم مبادلات تجاری ترکیه-شورای همکاری در سال گذشته بیش از ۲۶ میلیارد دلار بوده است.
🔹شورای همکاری سال ۲۰۲۳ نیز توافقات مشابهی با کره جنوبی و پاکستان امضا کرده بود.
#عربستان #امارات #عمان #کویت #قطر #بحرین
🌐العربي الجديد
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️غزه غرق قحطی؛ و مسئول سعودی: غذای مورد علاقه من سوپ است، بخصوص با فلفل و روغن زیتون!
🔻درحالی که قحطی و سوءتغذیه غزه را فراگرفته شیخ سعودی عبدالرحمن السدیس مسئول امور حرمین شریفین، در گفتگو با شبکه دولتی الإخباریة، درحال تشریح انواع غذاهای مناسب ماه رمضان و نیز غذای مورد علاقه خود است.
🔻میگوید سمبوسه نباید سرخ شده باشد تا حنجره را برای تلاوت قرآن و دیگر امور اذیت نکند (...) سوپ، غذای مورد علاقه من در ماه رمضان است.. البته یادتون نره روغن زیتون و فلفل هم اضافه کنید...
🔻بسیاری کاربران در واکنش به این اظهارات، به شیوع قحطی و گرسنگی در غزه اشاره کردهاند؛ که بنابه گزارشها و به اذعان اغلب مقامات و نهادهای بینالمللی، قربانیان بسیاری نیز داشته، و جان بخش بزرگی ساکنان و بهویژه کودکان این منطقه را تهدید میکند.
#عربستان
⭕️ویدئو بهزبان عربی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️خشم امارات از نفوذ فزاینده ترکیه و قطر در سومالی؛ ابوظبی پا پس کشید؟
🔹اندیشکده «انستیتو واشنگتن»:
🔻امارات به تازگی کمکهای مالی به تیپهای ارتش ملی سومالی را کاهش داده است؛ رویدادی که احتمالاً برآمده از ناخرسندی ابوظبی از افزایش فعالیتهای ترکیه و تداوم فعالیتهای قطر در این کشور شاخ آفریقا است.
🔻بهنظر میرسد آنچه خشم ابوظبی را برانگیخته، توافقنامه دفاعی دوجانبهای بود که در چارچوب آن، ترکیه ضمن افزایش حمایت نظامی از ارتش ملی سومالی، حمایت از نیروی دریایی و نظارت بر نوار ساحلی این کشور را نیز به دست میگیرد.
🔻امارات احتمالاً درپی دستیابی به چنین توافقی با سومالی بود.
🔻از آن سو، درحالیکه امارات امیدوار بود بتواند در نهایت جای قطر را در سومالی بگیرد؛ کمک و حمایت مالی و نظامی گسترده دوحه به دولت سومالی همچنان ادامه یافت.
#امارات #قطر
🌐 The Washington Institute
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وزیر خارجه آمریکا: روند عادیسازی سعودی پیشرفت بسیار خوبی داشته است
🔻وزیر خارجه آمریکا با تأکید بر اینکه عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی پیشرفت بسیار خوبی داشته گفت همچنان میتوان به توافقی رسید که برای کل منطقه «فرصتی تاریخی» فراهم میکند.
🔻«آنتونی بلینکن» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با همتای مصری خود «سامح شکری» در قاهره، افزود: فکر میکنم درحال نزدیک شدن به توافق در روابط ریاض و تلآویو هستیم، اما جدول زمانی برای آن نمیتوان تعیین کرد.
🔻بلینکن گفت [طبق روند عادیسازی] قرار بوده ۱۰ اکتبر برای این موضوع به منطقه سفر کند؛ و افزود که تمرکز فعلی در مذاکرات عادیسازی، بر مسئله فلسطین است.
🔻بلینکن ادامه داد: ما پیشرفت بسیار خوبی در حدود یک ماه گذشته داشتیم و هنوز کارهایی هست که باید انجام دهیم، اما به نظرم پیشرفت واقعی و خوب بوده است.
🔻پیش از این یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفت که فقط چند مسئله محدود مانده که برای عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی باید حل شود.
🔻گفتنی است بلینکن روز چهارشنبه در شهر جده با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار و گفتگو کرده بود.
🔻«روابط دوجانبه و زمینههای همکاری، تازهترین رویدادهای منطقهای و بینالمللی، ازجمله تحولات غزه» از موضوعات گفتگوی دو طرف عنوان شده است.
#عربستان
🌐 CNN
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دست امارات روی گلوگاه راهبردی قفقاز با خرید ۶۰٪ سهام بندر تفلیس گرجستان
🔻شرکت «گروه بنادر ابوظبی» از امضای قرارداد با شرکت «اینوِکو» Inveco برای خرید ۶۰٪ سهام بندر خشک تفلیس در گرجستان خبر داد.
🔻بنابه این قرارداد، شرکت اماراتی ۶۱ میلیون درهم (۱۶.۵ میلیون دلار) در این پروژه سرمایهگذاری خواهد کرد که پیشبینی میشود تا سهماهه چهارم سال عملیات اجرایی آن آغاز شود.
🔻این پروژه که درحال حاضر متعلق به شرکتهای اینوکو و ویلهلمسن Wilhemsen است، یک مرکز لجستیکی بزرگ به شمار میآید که به صورت استراتژیک در امتداد کریدور میانی (TITR) قرار دارد و در واقع یک مسیر تجاری است که مراکز تولیدی در غرب آسیا را به بازارهای مصرف در اروپای شرقی متصل میکند و از مجموعه بنادر دریایی و خشک قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه بهره میگیرد.
🔻این پروژه دریای خزر را به دریای سیاه که مشرف به کریدور میانی است متصل میکند و شامل تعدادی تاسیسات یکپارچه است که با توجه به قرار گرفتن در قلب منطقه صنعتی فرودگاه تفلیس، از قابلیتهای لجستیکی بسیار خوبی برخوردار است.
🔻پیشبینی شده کار توسعه این بندر در ۳ فاز تکمیل شود و پس از آن، ظرفیت پروژه به ۲۸۶ هزار کانتینر برسد.
🔻«کریدور میانی» The Middle Corridor، کوتاهترین مسیر تجاری بین آسیا و اروپا به شمار میآید؛ که حدود ۷ هزار کیلومتر امتداد دارد و میتوان در سفری بین ۱۰ تا ۱۵ روزه آن را طی کرد.
🔻مهرماه ۱۴۰۲ نیز، صدراعظم آلمان، و سران کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان از توافق برای توسعه کریدور میانی با هدف اتصال اروپا به آسیای میانه و گسترش روابط اقتصادی خبر داده بودند.
#امارات
🌐 Economy Middle East
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تشدید رقابتها در معادن آفریقا؛ امارات درپی خرید معدن بزرگ زامبیا
🔻کشورهای عربی خلیج فارس درحال رقابت با چین، اروپا و آمریکا برای استخراج معادن حیاتی در راستای روند گذار به انرژی پاک هستند.
🔻در این میان، امارات نیز بیش از پیش، پا به صحنه رقابت با چین، عربستان و دیگران در منابع معدن آفریقا گذاشته است؛ و تازهترین رویداد نیز حکایت از پیشنهاد این کشور برای خرید معدن مس در کشور زامبیا دارد.
🔻همچنین گفته میشود امارات با مشارکت چین درپی خرید یک معدن دیگر نیز است.
🔻مس، کبالت، لیتیوم و نیکل، عناصری کلیدی در ساخت باتری هستند؛ کشورهای ثروتمند خاورمیانه، که در طول تاریخ بیشتر وابسته به درآمد نفتی بودهاند، اکنون به مواد معدنی حیاتی برای انرژیهای پاک روی آوردهاند.
🔻رویترز روز جمعه (۲۲ مارس) به نقل از منابع آگاه گزارش داد که شرکت «هلدینگ بینالمللی منابع» (IRH)، زیرگروه شرکت «اینترنشنال هلدینگ» International Holdings ابوظبی، درپی خرید معدن لوبامبه (Lubambe) زامبیا است؛ این درحالیست که شرکت JCHX چین نیز پیشنهاد خرید آن را داده است.
🔻این سایت، به دلیل پتانسیل تبدیل شدن به یکی از بزرگترین معادن مس زامبیا، مورد توجه قرار گرفته است.
🔻شرکت اینترنشنال هلدینگ، که ارزش آن نزدیک به ۲۳۸ میلیارد دلار است؛ تحت مدیریت شیخ طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات و معاون فرماندار ابوظبی (محمد بن زاید) قرار دارد.
🔻به گفته منابع رویترز، پیشنهاد شرکت اماراتی میتواند روند فروش سایت به شرکت چینی را با چالش روبرو کند.
🔻امارات پس از چین، اتحادیه اروپا و آمریکا، چهارمین سرمایهگذار بزرگ در آفریقا به شمار میرود.
🔻عربستان نیز با تلاش برای تقویت بخش معادن داخلی، و همزمان، سرمایهگذاری گسترده در معادن آفریقا، در تلاش برای پیوستن به این رقابتها است.
🔻ریاض سال گذشته در کنفرانس سعودی-عربی-آفریقا، توافقاتی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار امضا کرد؛ که از بخش معادن و انرژی تجدیدپذیر تا تولید موادغذایی را در بر میگیرد.
🔻همچنین شرکت معادن «مناره» تحت حمایت صندوق سرمایهگذاری دولتی، درپی راهاندازی یک بازوی تجارت معادن و فلزات جهت فعالیت در خارج از کشور است.
🔻از آن سو، چین از بیش از یک دهه پیش تاکنون، بزرگترین شریک تجاری آفریقا به شمار میرود؛ و سرمایهگذاریهای گستردهای در بخش معادن و نیز بخش خدمات این قاره انجام داده است.
🔻پکن در سال ۲۰۲۲، ۱.۸ میلیارد دلار به سرمایهگذاری مستقیم خارجی در آفریقا اختصاص داده بود.
#امارات #عربستان
🌐 Al-Monitor
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️قطر هم بهدنبال افزایش سرمایهگذاری در آفریقا
🔻با نوسان سرمایهگذاریهای چین در پروژههای زیرساختی آفریقا و کاهش نقش اروپا، سرمایهگذاری قطر در این قاره با تحرکات دیپلماتیک گسترده، کنسرسیومها و توافقهای بینالمللی در سالهای اخیر افزایش و گسترش چشمگیری داشته و فراتر از شمال و شاخ آفریقا، به سراسر قاره سیاه امتداد یافته است.
🔻سرمایهگذاری قطر در آفریقا در چارچوب راهبرد تنوعبخشی اقتصادی، جغرافیایی و فرهنگی با هدف تقویت حضور اقتصادی و دستیابی به جایگاه برجسته در نقشه سرمایهگذاری جهانی است.
🔻تجربه قطر در عرصه تجاری، روابط قوی با بازارها و شرکتهای بزرگ، و آوازه دیپلماتیک و ورزشی، آن هم در سایه رقابت قدرتهای بزرگ (ایالات متحده، چین، روسیه و اروپا) بر سر سرمایهگذاری در آفریقا، نقش مهمی در ورود بی قید و شرط دوحه به این قاره ایفا کرد.
🔻گرایش قطر به سمت سرمایهگذاری در آفریقا به دلیل بازارهای متنوع، منابع عظیم، پروژههای بکر این قاره و امکان سرمایهگذاریهای بزرگ با هزینههای ترجیحی است.
🔻صندوق سرمایهگذاری قطر در اروپا، امریکا و آسیا فعالیت دارد و اکنون بر آفریقا در بخشهای انرژی، کشاورزی، املاک و مستغلات و زمینههای مختلف تمرکز کرده است.
🔻سرمایهگذاری قطر در آفریقا عمدتاً بر انرژیهای تجدیدپذیر، معدن، فولاد، ارتباطات و حملونقل متمرکز است.
🔻قطر بزرگترین سرمایهگذار عرب در الجزایر است که بیش از ۷۴٪ از کل سرمایهگذاریهای اعراب را به خود اختصاص داده است.
🔻قطر یکی از سرمایهگذاران عمده در مصر در همه بخشها است، و سال گذشته دو کشور در مجموعهای از سرمایهگذاریها و مشارکتها به مبلغ ۵ میلیارد دلار توافق کردند.
🔻همکاری دوحه و ابیجان در سالهای اخیر شاهد توسعه چشمگیری در شماری زمینهها مانند سرمایهگذاری، زیرساخت، هوانوردی و گاز طبیعی بوده است.
🔻شرکت انرژی قطر با شرکت ایتالیایی انی و اکسون موبیل امریکا برای امتیاز اکتشاف ۲۵.۵٪ و ۱۰٪ حوضه فراساحلی آنگوش در موزامبیک قرارداد امضا کرد.
🔻در جمهوری کنگو، شرکت انرژی قطر ۱۵٪ از شرکت فرانسوی توتال را به علاوه سرمایهگذاری دیگری در زمینه برق خریداری کرد.
🔻قطر همکاری با آفریقای جنوبی را در بسیاری زمینهها، به ویژه نفت، معادن و پتروشیمی تقویت کرده؛ و سرمایهگذاری مشترک دو کشور حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده است.
#قطر
🌐 الجزیرة
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اذعان تلویحی سران امارات به کریدور زمینی امدادرسانی به رژیم صهیونیستی؟
🔻شبکه i24NEWS اسرائیل به نقل از منابع آگاه گزارش داد امارات در هشداری جدی به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، تهدید کرده در صورت عدم ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، کریدور زمینی دبی به فلسطین اشغالی را متوقف خواهد کرد.
🔻به گفته این منابع، فشار امارات به دولت آمریکا، به ارائه طرح راهاندازی بندری در سواحل غزه از سوی بایدن، برای ورود کمکهای بشردوستانه منجر شد.
🔻این منابع با اشاره به ناخرسندی فزاینده ابوظبی از سیاستهای دولت نتانیاهو، افزودند اعتماد امارات به دولت وی، بهویژه درپی سنگاندازی در مسیر کمکهای بشردوستانه به غزه، کاهش یافته است.
🔻همچنین علیرغم تلاشهای اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی برای میانجیگری بین نتانیاهو و رئیس امارات در سفر اخیر به ابوظبی، بنابه گزارشها، محمد بن زاید از گفتگو با نتانیاهو خودداری کرد.
🔻رسانهها و مقامات صهیونیست دسامبر گذشته از راهاندازی کریدور زمینی دبی-سعودی-اردن بهعنوان جایگزینی برای مسیر دریایی، و دور زدن حملات انصارالله در دریای سرخ خبر داده بودند.
#امارات
🌐 i24NEWS
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مفتی لیبی: هزینه حجهای چندباره را به جای جیب سعودیها و صهیونیستها، به غزه بدهید!
🔻اظهارات شیخ الصادق الغریانی، مفتی لیبی درباره حج چندباره و کمک به غزه، بار دیگر خشم سعودیها و کاربران همسو را برانگیخته است.
🔻مفتی لیبی که پیش از این نیز بارها بخاطر دیدگاههایش هدف هجمه و انتقاد سعودیها بوده، به تازگی در سخنانی، حج عمره بار دوم و چندم را اسراف دانسته و گفته این هزینهها بهتر است به مردم و مقاومت غزه اختصاص یابد؛ و [ تا از دیگر سو] سعودیها [نیز] به درآمدزایی از آیینهای دینی نپردازند.
🔻الغریانی با انتقاد از این رویه گفته مسلمانانی که هجوم برای انجام حج را بالاترین عبادت میدانند درحالی که ملت فلسطین در غزه در معرض نسلکشی است، غافل هستند.
🔻وی همچنین به انتقاد از خرید حجاج از شرکتهای حامی اسرائیل نیز پرداخته و گفت الان هزاران نفر برای بار دهم و بیستم به حج میروند و جلوی مکدونالدز صف میبندند؛ این پولها به صهیونیستها میرسد تا مردم غزه را قتلعام کند.
🔻همین اظهارات کافی بود تا موجی از انتقادات سعودیها به سمت مفتی لیبی سرازیر شود؛ و او را به «تجارت با خون مردم غزه»، «صدور فتوای عجیب و نادر»، «سیاسیکاری»، «خلط بین انجام واجبات و رویدادهای غزه» و.. متهم کرده و حتی جایگاه و صلاحیت دینی او در صدور فتوا را زیر سوال ببرند.
🔻الغریانی پیش از این نیز مواضع ضد سعودی بسیاری داشته و ازجمله گفته بود پرونده سعودی آکنده از تعدی به علما است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دیدار رهبر جریان حکمت عراق و ولیعهد سعودی در جده
🔻عمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق شامگاه دوشنبه در جده با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار و درباره روابط دو کشور گفتوگو کرد.
🔻فیصل بن فرحان، وزیرخارجه عربستان نیز در این دیدار حضور داشته است.
🔻خبرگزاری سعودی (واس) جزئیات بیشتری در اینباره ارائه نداده؛ اما بنابه گزارش رسانههای عراقی، اوضاع سیاسی عراق و منطقه، راههای تقویت روابط دو کشور، تأکید بر تقویت اشتراکات کشورهای منطقه و اهمیت گفتگو بین گروههای منطقه از موضوعات این دیدار بوده است.
🔻حکیم در این دیدار با اشاره به بازتاب مثبت ثبات عراق بر امنیت و ثبات منطقه، از عربستان برای سرمایهگذاری در عراق دعوت کرد.
🔻عمار حکیم همچنین خواستار استفاده از قطعنامه شورای امنیت برای توقف جنگ و آغاز امدادرسانی و بازسازی غزه شد.
🔻حکیم و بنسلمان پیش از این، مرداد ۱۴۰۱ دیدار کرده بودند.
🔻روابط ریاض و بغداد اخیراً شاهد توسعه چشمگیر ازجمله دیدارهای بلندپایه متقابل و امضای توافقات مختلف بوده است.
#عربستان
🌐 وكالة الأنباء السعودية
🌐 وكالة الأنباء العراقية
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دعوت بحرین از رئیسجمهوری سوریه برای شرکت در نشست سران عرب
🔻بحرین از رئیسجمهوری سوریه برای شرکت در سیوسومین نشست اتحادیه عرب در منامه دعوا کرده است.
🔻بنابه گزارشها، «وحید مبارک سیار» سفیر بحرین در دمشق، در دیدار روز سهشنبه با رئیسجمهوری سوریه، دعوتنامه حمدبنعیسی را به وی تحویل داده است.
🔻نشست سران کشورهای عربی ۱۶ ماه مه آینده، برای نخستینبار در منامه، پایتخت بحرین برگزار خواهد شد.
🔻نخستین حضور رئیسجمهور سوریه در نشست سران عرب پس از ۱۲ سال قطعی روابط، سال گذشته در جده عربستان رقم خورد.
#بحرین
🌐 الخلیج أونلاین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی و یک سفیدشویی دیگر! از کارنامه «افتضاح» تا ریاست کمیسیون مقام زن ملل متحد
🔻دستکم دو گروه مدافع حقوق زنان و حقوق بشر به دلیل کارنامه «افتضاح» سعودی در امور زنان، انتخاب این کشور به ریاست دورهای کمیسیون مقام زن در سازمان ملل را محکوم کردند.
🔻سازمان عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر با اشاره به «کارنامه افتضاح سعودی در زمینه حقوق زنان» این انتخاب را مورد انتقاد قرار داده و «بیاحترامی تکاندهنده به حقوق زنان در سراسر جهان» دانستند.
🔻به گفته برخی مسئولان دیدبان حقوق بشر، این سازمان تلاش کرده کشورهای دیگری که کارنامه بهتری دارند برای این مقام نامزد شوند، ولی هیچ یک از اعضای کمیسیون نه تنها حاضر نشدهاند نامزد شوند، بلکه به این انتخاب اعتراضی نکرده و با سکوت مطلق خود، راه را برای این تصمیم هموار کردند.
🔻کمیسیون مقام زن ملل متحد با ۴۵ عضو، بالاترین نهاد نظارتی سازمان ملل متحد در زمینه برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان در جهان به شمار میرود.
🔻نماینده دائم سعودی در سازمان ملل روز چهارشنبه (۲۸ مارس) به ریاست کمیسیون مقام زن در این سازمان که وظیفهاش گسترش برابری جنسیتی و دفاع از حقوق زنان در سراسر جهان است انتخاب شد.
🔻عبدالعزیز الواصل، سفیر سعودی، به عنوان تنها نامزد و در غیاب هرگونه مخالفتی در جلسه کمیسیون مقام زن به ریاست این نهاد در سال ۲۰۲۵ برگزیده شد.
🔻تعدادی از کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه از نامزدی الواصل حمایت کردند.
🔻انتظار میرفت که بنگلادش به ریاست این کمیسیون برسد، ولی به نوشته گاردین عربستان سعودی در آخرین مراحلِ تصمیمگیری برای گزینش این مقام «به شکلی برنامهریزی شده و با لابیگری فعال» وارد رقابت شد.
🔻کارشناسان معتقدند که این اقدام بخشی از کارزار گسترده خاندان حاكم عربستان برای ترمیم وجهه این کشور در عرصه بینالمللی است.
#عربستان
🌐 Guardian
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تنشزدایی ایران-عربستان از نگاه کشورهای کوچک شورای همکاری خلیج فارس
🔻یک سال پیش، ایران و عربستان در توافقی که پس از دو سال مذاکره به میزبانی عراق و عمان، در چین امضا شد، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.
🔻این توافق، فعالسازی مجدد توافقنامههای همکاری و امنیتی در سالهای ۱۳۷۸/ ۱۹۹۸ و ۱۳۸۰/ ۲۰۰۱ را که در ادوار قبلی تنشزدایی بین ریاض و تهران به دست آمده بود، را در بر میگیرد.
🔻هم ایران و هم عربستان گامهایی در راستای این پیشرفت دیپلماتیک برداشتهاند؛ بازگشایی سفارتخانهها و بازگشت سفرا انجام شده و گفتگوهای دوجانبه مثمر ثمر ادامه یافته است.
🔻پیامدهای جنگ اسرائیل علیه غزه، این تنشزدایی را از مسیر خود خارج نکرده و این موضوع نشاندهندهٔ منافع مشترک ریاض و تهران در مدیریت تنشها از مسیر دیپلماسی است.
🔻پنج کشور کوچکتر عضو شورای همکاری خلیج فارس (بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات) احتمالاً بیش از دیگران ذینفع آیندهٔ روابط تهران و ریاض هستند.
🔻کاهش تنشها میان ایران و عربستان، دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس را در موقعیت امنتری قرار داده است؛ زیرا هرگونه نزاع بین این دو قدرت منطقهای، ناگزیر کشورهای کوچکتر را که به ناچار باید طرف عربستان را بگیرند، درگیر میکند؛ و بنابراین در تیررس جمهوری اسلامی قرار میگیرند.
🔻به گفته دکتر استیون رایت، دانشیار روابط بینالملل در دانشگاه حمد بن خلیفه، اگرچه توافق ایران و عربستان لفاظیهای خصمانه را کاهش داده است، اما برخی مقامات در برخی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستند که «درباره اقدامات ایران که کشتیرانی بینالمللی را تهدید میکند، و خطرات ثبات اقتصادی منطقه را افزایش میدهد، نگرانند».
🔻هنوز زود است که این تنشزدایی را تسکینی برای اصطکاکات فرقهای در درازمدت بدانیم. فرقهگرایی ذاتاً درپی تحولات سیاسی منطقهای و جهانی بزرگتر، دچار افت و خیز میشود. هر سرمایهای هنوز باید «کارآفرینان هویتی» فرقهای را مهار کند.
🔻دستیابی به آشتی فرقهای پایدار نیازمند تلاشهای پیوسته برای اعتمادسازی، ترویج حکومت فراگیر و رسیدگی به نارضایتیهایی است که برای چندین دهه به این دو قطبی دامن زدهاند.
#عربستان #امارات #بحرین #قطر #کویت #عمان
🌐 Amwaj.media
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کمکهزینه یک میلیون درهمی امارات به پروژه پژوهش درباره فرهنگ این کشور
🔻سازمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی و موزه ملی زاید، ۱۰ پژوهشگر را از میان ۷۷ متقاضی از ۱۹ کشور جهان برای اعطای بودجه پژوهشی یک میلیون درهمی انتخاب کردهاند.
🔻این طرح، مشوق انجام پژوهشهایی عمیق درباره تاریخ و فرهنگ امارات متحده عربی و حفظ میراث بنیانگذار آن، شیخ زاید بن سلطان آلنهیان قلمداد میشود.
🔻ارتباط میان هند و شبهجزیره عربی در قرون ۱۹ و ۲۰، داستانهای ناگفته از نقش زنان در تجارت عربی، تاریخ شفاهی امارات و بررسی عمیق باستانشناسانه این کشور، موضوعاتی است که قرار است در این پژوهش مورد بررسی قرار گیرد.
🔹ملاحظه: در سالهای اخیر، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و بهویژه امارات، در پی ایجاد هویتی مدرن و ملیگرایانه در سرزمین خود بودهاند. برگزاری جشنهای ملی و تاکید بر تاریخ خود از جمله این اقدامات است. در این میان، امارات علاوه بر تلاش برای تبدیل شدن به هاب جهانی در زمینه ترانزیت و حمل و نقل کالا، با میزبانی از رویدادهای فرهنگی و هنری بینالمللی در صدد است تا جایگاه متمایزی را در این عرصه نیز از آن خود کند.
#امارات
🌐 Gulf News
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️شیخ سعودی: یادتان نرود این روزها و شبهای ماه رمضان برای نابودی حماس دعا کنید!
🔻درحالی که کشتار و آوارگی مردم فلسطین و غزه به دست صهیونیستها در ماه رمضان نیز ادامه دارد؛ دغدغه نخست شیوخ دربار سعودی اما، همچنان مقاومت و تعجیل نابودی مبارزان فلسطینی است!
🔻حسین العولقی، شیخ سعودی به تازگی در ویدئویی، از مردم میخواهد برای نابودی حماس دعا کنند.
🔻العولقی میگوید: دعا در این شبها و روزهای مبارک رمضان بسیار شایسته است... یادتان نرود برای نابودی حماسِ اخوانیِ تروریست دعا کنید.
🔻او میافزاید: از خداوند میخواهیم نابودی آنها را تعجیل نماید.
🔻البته این تخریب و تضعیفها از سوی شیوخ سعودی تازگی ندارد؛ و پابهپای جنگ غزه پیش آمده است.
🔻العولقی ماه گذشته نیز در اظهاراتی، مبارزات فلسطینیان در غزه را «اغتشاش و آشوبگری» خوانده و با گفته بود مسلمانان باید احکام دین را از علما و نهادهایی مانند هیئت کبارالعلماء سعودی بگیرند؛ نه برخی علمای حقیر که گاه بدعتگذار نیز هستند!
#عربستان
⭕️ویدئو بهزبان عربی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️فریاد مظلومیت بحرین و غزه بر سر رژیم آلخلیفه در خیابانهای منامه
🔻شهادت یک زندانی سیاسی دربند آلخلیفه، مردم این کشور را بار دیگر به خیابانها کشانده است.
🔻بنابه گزارشها، صدها بحرینی در اعتراض به شهادت «حسین الرمرام» در زندان «جَوْ»، بزرگترین زندان بحرین، دست به تظاهرات شبانه زده، و علیه رژیم آلخلیفه شعار دادند و همچنین آزادی زندانیان سیاسی را خواستار شدند.
🔻آنها همچنین با پارچهنوشتههایی، عادیسازی با رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار اخراج سفیر این رژیم از بحرین شدند.
🔻از دیگر سو، گزارش شده درپی اعلام جانباختن الرمرام، دیگر زندانیان نیز دست به اعتراض و اعتصاب زدهاند؛ و از همینرو اداره زندان، آنها را از هرگونه غذا (افطار، سحری و..)، دارو و حتی پخش تلویزیون محروم کردهاند.
🔻رژیم آلخلیفه همواره از سوی نهادهای حقوقی بینالمللی به سرکوب اکثریت شیعه و نیز شکنجه و بدرفتاری با زندانیان متهم بوده است.
🔻پیوستن منامه به قطار عادیسازی و نیز ائتلاف آمریکایی دریای سرخ، خشم و نارضایتی مردم بحرین از آلخلیفه را دوچندان کرده است.
#بحرین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️۱۲ هوادار تیم شیعه عربستانی بهدلیل مدح امام علی (ع) در ورزشگاه به زندان و جزای نقدی محکوم شدند
🔻بنابه گزارشها حکم چندتن از هواداران تیم فوتبال الصفا در منطقه شرقی عربستان، به دلیل خواندن اشعاری در مدح امام علی علیهالسلام در ورزشگاه، صادر شده است.
🔻در این راستا، حساب کاربری عادل السعید، نویسنده و فعال حقوق بشر، جزئیاتی از این حکم دادگاه جنایی الدمام در شرق عربستان منتشر کرده است.
🔻دو فرد به یک سال حبس تعزیری و ۱۰,۰۰۰ ریال سعودی جزای نقدی، و ده فرد دیگر نیز به ۶ ماه حبس تعزیری و ۵,۰۰۰ ریال جریمه نقدی محکوم شدهاند.
🔻ماه ژانویه گذشته نیز باشگاه الصفا به دلیل خواندن سرودهایی در مدح امام علی (ع) توسط هوادارانش به جریمه نقدی و برگزاری پنج بازی بدون تماشاگر محکوم شد؛ حکمی که واکنش هواداران این تیم را نیز همراه داشت و آنها همچنان به تشویق تیم خود و مدح اهل بیت (ع) در بیرون و اطراف ورزشگاه ادامه دادند.
🔻در همین راستا، جیمز دورسی، کارشناس ارشد دانشکده مطالعات بینالمللی راجاراتنام سنگاپور میگوید: این ربطی به مخالفت یا حتی اعتراض محدود نداشت. عربستان سعودی از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان خود را به عنوان این پادشاهی با مدارای مذهبی و ترویجدهنده گفتگوی بین ادیان و تساهل مذهبی معرفی میکند؛ اما واقعیت این است که آنها (سعودیها) از لحاظ مذهبی مداراگر نیستند؛ و اصل اطاعت بیچونوچرا از حاکم را پیش میبرند.
🔻فوتبال نقش مهمی در معرفی سعودی به عنوان کشوری در حال مدرنیزاسیون داشته است. صندوق سرمایهگذاری عمومی (PIF) متعهد شده که صحنه فوتبال داخلی را متحول، و ستارههای اروپایی را به لیگ حرفهای عربستان جذب کند. این صندوق همچنین در خارج از کشور، باشگاه نیوکاسل را خریده است؛ عربستان همچنین قرار است حق میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ را دریافت کند.
🔻با این حال، لینا الهذلول، از مسئولان نهاد حقوق بشری ALQST میگوید: «این سرکوب اخیر بار دیگر اختلاف بین روایت مقامات از اصلاحات لیبرال و واقعیت خشن روی زمین برای شهروندان و ساکنان عادی عربستان را نشان میدهد». «در حالی که طرفداران غربی و ستارگان ورزشی که از پادشاهی دیدن میکنند ممکن است خود را در یک حباب نسبی بیابند اما، چنین آزادی به شهروندان کشور تعمیم داده نمی شود؛ و برعکس، آزادی بیان آنها نقض شده است.»
🔻وزارت ورزش عربستان به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد.
#عربستان
🌐 X | Forbes
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پشت پرده رکوردهای متعدد امارات و عربستان در گینس؛ پول بدهید مترقی شوید!
🔻گزارش برخی رسانهها نشان میدهد که بسیاری از رکوردهای امارات در کتاب جهانی گینس، در واقع به پشتوانه و کمک سرویس مشاوره گینس است؛ که برای بهرهمندی از آن، باید میلیونها دلار پرداخت کرد!
🔻از نگاه دیگر، رهبران ابوظبی برای بهبود چهره امارات و حاکمان آن، و نیز ترسیم تصویری متمدنانه، مترقی و مداراگرِ با مخالفان از این کشور، به شرکت گینس پول میدهند.
🔻نشریه تایمز لندن نیز ماه گذشته در گزارشی نوشت شرکت حامی کتاب گینس، از دولتهای خودکامه، و در رأس آنها امارات، پول دریافت کرده تا در ازای آن، پیامهایی مثبت از دستاوردهای آنها در شکستن رکوردهای مختلف، منتشر نماید.
🔻بنابه آمار سال ۲۰۲۲، درآمد گینس از خدمات مشاوره (کمک به دستیابی به رکورد)، ۱۲.۳۷ میلیون پوند بوده است.
🔻بیش از ۵۲۶ رکورد ثبت شده امارات، با هزینه میلیونها دلاری برای دریافت مشاوره از گینس به دست آمده است.
🔻همچنین گفته شده از ۲۲۳ رکوردی که عربستان سعودی ثبت کرده، ۱۳۵ مورد با کمک سرویس مشاوره گینس بوده است.
🔻در بهترین حالت، شاید برخی از این رکوردها خستهکننده یا دیوانهوار باشد؛ اما برای این کشورها تنها به ورود عجیب و غریب به گینس اهمیت دارد.
🔻دیدبان حقوق بشر هشدار داده که امارات «روی راهبردی سرمایهگذاری میکند تا کشور را مترقی، بردبار و احترامگذار به حقوق بشر نشان دهد؛ درحالی که، سیاست "مدارا صفر" خود را در قبال مخالفان اجرا میکند؛ این همان جایی است که اتهامات سفیدشویی مطرح میشود.
🔻متیو هجز، دانشگاهی انگلیسی که سال ۲۰۱۸ در امارات به اتهام جاسوسی برای لندن زندان و شکنجه شده، اعطای یک رشته رکوردهای جهانی به این کشورها را معادل «مشروعیتبخشی فرهنگی» میداند.
#امارات #عربستان
🌐 The Telegraph
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توسعه روابط عراق-عربستان علیرغم اوضاع پرتنش منطقه
🔻در سالهای اخیر، عراق به دنبال تقویت روابط با عربستان سعودی و پیشبرد روابط اقتصادی نوپای خود با این پادشاهی بوده است.
🔻مشخصاً پروژههای مرتبط با انرژی عراق با عربستان و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با سرعت ادامه یافته است.
🔻درعینحال بسیاری از ناظران این امر را بخشی از تلاش گستردهتر برای از بینبردن اتکای بغداد به انرژی ایران میدانند.
🔻موفقیت پروژههای بین عراق و عربستان -و رضایت ظاهری تهران- نشاندهندهی عدم مخالفت ایران با نقش مرکزی بغداد در دیپلماسی منطقهای است.
🔻محمد شیاع السودانی، نخستوزیر فعلی عراق، از زمان آغاز به کار در آبان ۱۴۰۱/ اکتبر ۲۰۲۲، برای ادامهی تعامل با کشورهای عرب همسایه تلاش کرده است.
🔻سودانی پس از رسیدن به مقام نخستوزیری به لطف هیئت هماهنگی شیعیان مورد حمایت ایران، در ابتدا از نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مطیع منافع تهران تلقی میشد.
🔻با این حال، نخستوزیر عراق نشان داده است که میتواند در عین استفاده از روابط نزدیک خود با ایران، از موفقیتهای دیپلماتیک سلفش نیز بهره ببرد.
🔻به عنوان یکی از نتایج تنشزدایی، در سالهای اخیر روابط تجاری و معاملات بین بغداد و ریاض به طور پیوسته رشد داشته است و بازگشایی گذرگاه «جدیدة عرعر» بین دو این کشور در سال ۱۳۹۹/ ۲۰۲۰ شاهدی بر این مدعاست.
🔻از اهداف بازگشایی این گذرگاه میتوان به تسهیل تجارت و همینطور سفرهای زیارتی و گردشگری مذهبی اشاره کرد.
🔻هیئتهای عراقی و عربستانی توافقنامهای را برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به منظور تأمین برق عراق نهایی کردند. زمینهی گستردهتر پروژهی هیئت اتصالات و عراق، نگرانی منطقهای و بینالمللی در مورد اتکای مداوم بغداد به انرژی ایران است.
🔻پروژههای انرژی متعددتر با کشورهای عرب خلیج فارس میتواند به عراق کمک کند تا به ثبات سیاسی که برای سرمایهگذاری بیشتر در تولید منابع طبیعی داخلی خود نیاز دارد، دست یابد. در سایه تنشهای منطقهای، موفقیتهای این پروژهها را نمیتوان دستکم گرفت و به نظر میرسد همهی طرفها برای ادامهی آن تلاش میکنند.
#عربستان
🌐 Amwaj.media
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تأکید امارات بر حمایت از اردن در برابر معترضان حامی فلسطین!
🔻عبدالله دوم پادشاه اردن روز دوشنبه (۱۴ فروردین) تلفنی با محمد بن زاید رئیس امارات گفتوگو کرد.
🔻آتشبس و تقویت کمکهای بشردوستانه در غزه، تأکید بر لزوم در پیشگیری روند صلح مبتنی بر «راهکار دو کشوری»، و همچنین روابط برادرانه و همکاری دوجانبه، از موضوعات گفتوگوی سران امارات و اردن عنوان شده است.
🔻بنابه گزارشها، بنزاید در این گفتگو بر حمایت امارات از ثبات و امنیت اردن تأکید، و از اوضاع این کشور اطمینان حاصل کرده است.
🔹این تأکید درحالیست که پایتخت اردن در روزها و شبهای گذشته شاهد تظاهرات گسترده حمایت از غزه در برابر رژیم صهیونیستی بوده است؛ تا جایی که نگرانی حکام خلیجی -به ویژه سعودی و ابوظبی- از یک دومینوی بالقوه در منطقه را نیز برانگیخته است.
🔹تظاهرات کنندگان همچنین خواستار اخراج سفیر و بستن سفارت رژیم صهیونیستی هستند.
#امارات
🌐 الخليج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️عضو هیئت کبار علمای سعودی: مقاومت بیهوده و این حماس گمراه است
🔻صالح السحیمی، مفتی منطقه مدینه و عضو هیئت کبارالعلماء سعودی به تازگی در اظهاراتی، مقاومت حماس در غزه را از اساس بیهوده و گمراهی دانسته و گفته است: این هرگز جهاد نیست چرا که آنها اذن ولیامر ندارند.
🔻«جنگ غزه را صهیونیستها، ایران و گروههای به اصطلاح اسلامی بر مردم غزه تحمیل کردهاند».
🔻«حماس و نه تشکیلات خودگردان، ولیامر فلسطینیان محسوب نمیشوند».
🔻او افزوده: هرگز برای پیروزی حماس دعا نکنید؛ برای کسانی که با "رافضیها" (شیعیان) ائتلاف کردهاند نباید دعا کرد.
🔻السمیحی پیش از این نیز در اظهاراتی مشابه گفته بود از دیدن آنچه در غزه میگذرد دل انسان به درد میآید، اما چه کنیم که جز دعا کاری از دستمان بر نمیآید!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شاه بحرین هم نگران اوضاع اردن شد!
🔻اوضاع رو به بحران اردن، گویا پس از رئیس امارات، نگرانی شاه بحرین را هم برانگیخته است؛ حمد بن عیسی آلخلیفه امروز سهشنبه در تماس تلفنی با عبدالله دوم پادشاه اردن، جویای اوضاع این کشور شده است.
🔻تقویت همکاری و هماهنگی در همه زمینهها در راستای منافع مشترک، برخی مسائل منطقهای و بینالمللی، و در رأس آنها اوضاع خاورمیانه و بحران انسانی در غزه، از موضوعات این گفتوگو اعلام شده است.
🔻این تماس همزمان با راهپیماییهای گسترده چند روز گذشته جلوی سفارت رژیم صهیونیستی در عَمان، پایتخت اردن صورت میگیرد؛ که اخراج سفیر این رژیم در رأس خواستههای آنهاست.
🔻در همین راستا، شیوه روایت این خبر در تارنمای اماراتی «العین» نیز جالب توجه است:
«این تماس پس از تأکید دستگاه امنیتی اردن بر تداوم مقابله با فتنهگران درپی آشوبهایی است که با دعوت جنبش حماس و سازمان اخوانالمسلمین در کشور رخ میدهد».
🔻گفتنی است سعودیها نیز بیکار ننشسته و با راهاندازی کارزار گسترده به حمایت از شاه اردن و هجمه علیه معترضان برخواستهاند.
#بحرین
🌐 بترا | العين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies