6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️نزدیکی به ایران، دستمایه رسانههای سعودی صهیونی برای تخریب رهبر شهید حماس
🔻به محض انتشار گزارشهایی درباره شهادت یحیی سنوار، موجی از هجمههای سایبری علیه او با راهبری و هدایت اکانتهای عربی سعودی-صهیونیستی راه افتاد؛ تا جایی که این دست فعالیتها در ساعات نخستین به بیش از ۱۱ هزار پست از بیش از ۷ هزار اکانت رسید!
🔻واکاویها نشان میدهد این هجمه عمدتاً از عربستان، مصر، امارات و مراکش تغذیه میشود.
🔻«ایران/الشیعي» برای اشاره به وابستگی سنوار به ایران، «الجرذ/الفأر» (موش) برای ترویج ادعاها درباره مخفیشدن سنوار و فرماندهان حماس در تونلها و.. از جمله واژگانی بوده که بیشترین کاربرد را از سوی این اکانتها داشته است.
🔻همچنین برخی شخصیتهای عربی مانند عبداللطیف بنعبدالله آلالشیخ شاعر سعودی، و حسام العسیری عضو هیئت مهندسان سعودی، با همراهی اکانتهای صهیونیستی عربزبان مانند خاخام یعقوب یسرائیل، ادی کوهن، موران، و افیخای ادرعی این هجمهها را راهبری و هدایت کردهاند.
⭕️ویدئو به زبان عربی
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رزمایش مشترک ایران و عربستان در بحبوحه جنگ غزه و تنش میان ایران و رژیم صهیونی
🔻عربستان برگزاری رزمایش مشترک با ایران را تأیید کرد.
🔻درحالی که چند روز پیش خبرگزاریهای ایران از درخواست سعودیها برای برگزاری رزمایش مشترک خبر داده بودند، ترکی المالکی، سخنگوی وزارت دفاع عربستان امروز گفت نیروی دریایی پادشاهی سعودی به تازگی رزمایش مشترکی با نیروی دریایی ایران و برخی دیگر کشورها در دریای عرب برگزار کرده است.
🔻این مقام سعودی به تاریخ دقیق برگزاری رزمایش اشارهای نکرده است.
🔻پیش از این، خبرگزاری ایسنا شامگاه دوشنبه به نقل از دریادار شهرام ایرانی، گزارش داده بود عربستان تقاضا داشته است که در دریای سرخ رزمایش مرکب داشته باشیم. هر دو کشور از یکدیگر بابت حضور در بنادر هم دعوت کردهاند.
🔻این رزمایش مشترک بیسابقه میان دو قدرت منطقهای که سالها اختلاف داشتهاند، در میانه جنگ رژیم صهیونی علیه غزه و لبنان رخ میدهد؛ که تنش شدید و بیسابقه میان ایران و این رژیم، و نیز تنشهایی در دریای سرخ و خلیج عدن را به همراه داشته است.
🔻با آغاز جنگ غزه، مرزهای جنوبی و غربی عربستان، شاهد حملات موشکی و پهپادی انصارالله یمن به سرزمینهای اشغالی و نیز کشتیهای حامی اسرائیل در دریای سرخ و خلیج عدن بوده است؛ تحولاتی که عربستان آنها را بسیار محتاطانه زیرنظر داشته است.
🌐 arabi21 | ISNA
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ویدئوی منتسب به حمله "مقاومت اسلامی در سرزمین حرمین" به اهدافی در سرزمینهای اشغالی صحت ندارد
🔺در ساعات اخیر یک ویدئو به همراه یک بیانیه منسوب به گروهی به نام "مقاومت اسلامی در بلاد حرمین" انتشار گسترده ای در فضای مجازی فارسی و عربی پیدا کرده که در آن ادعا شده این گروه روز جمعه گذشته یک حمله پهپادی از خاک عربستان به سمت اهدافی در سرزمین های اشغالی علیه رژیم صهیونیستی انجام داده است.
🔺اما بررسی دقیق ویدئو، از مشابهت بالای حمله ادعایی با ویدئوی منتشر شده از سوی اعلام حربی مقاومت اسلامی عراق در ماههای گذشته حکایت دارد که با دستکاریهایی مجددا منتشر شده است.
🔺هرچند وجود گروههای مقاومت و بعضا مسلح در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را نمیتوان منکر شد و مسولین برخی گروههای مقاومت عراق نیز پیش از این به تفصیل در رسانهها در مورد آن سخن گفته بودند، اما این انتساب این ویدئو به گروهی به این نام صحت نداشته و اساسا امکان انجام چنین عملیاتهایی از داخل خاک این کشورها برعلیه رژیم صهیونیستی در وضعیت فعلی بعید به نظر می رسد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ همصدایی کشورهای خلیج فارس در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران؛ چرا همپیمانان خلیجی امریکا و اسرائیل در حمایت از ایران موضع گرفتند؟ ♨️
✍ زهرا اکبری
🔺 پس از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، منفرداً و متفقاً، این حمله را محکوم کرده و آن را مغایر با قوانین بینالملل دانستند.
🔺 عربستان سعودی، جز اولین کشورهایی بود که در محکومیت این واقعه بیانیه صادر کرد. عمان، کویت، قطر، بحرین و امارات متحده عربی نیز هر یک با صدور بیانیههایی، این حمله را شدیدا محکوم کرده و خواهان کاهش تنش در منطقه شدند.
🔺 جاسم البدیوی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس نیز ضمن محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را نقض حاکمیت ایران ارزیابی کرد.
🔺 قطر، کویت و عمان در طول یکسال جنگ نیز همواره اقدامات رژیم صهیونی را محکوم کرده و از مردم غزه و آرمان فلسطین (هر چند صرفا در لفظ) حمایت کردهاند. اما موضع بحرین و امارات متحده عربی به عنوان کشورهایی که روابط دیپلماتیک با اسرائیل دارند، جالب توجه است.
🔺 همچنین دولت سعودی که پس از توافق ۱۵ مارس با ایران، همچنان در لایه غیررسمی، لحن غیردوستانه خود نسبت به ایران را حفظ کرده و حتی پیش از طوفان الاقصی در حال پیمودن گامهایی برای عادیسازی روابطش با رژیم اشغالگر بود، در مسئله حمله صهیونیستها به ایران در کنار جمهوری اسلامی ایستاده و این تجاوز نظامی را محکوم کرده است. باید یادآور شد که وزیر خارجه سعودی پس از عملیات وعده صادق ۲ بدون موضعگیری مشخصی نسبت به تایید یا رد پاسخ ایران، خواهان کنترل تنشهای منطقهای شد و مجددا بر راهکار دو دولتی تاکید کرد.
🔺 آنچه در این میان مهم است، دلیل اتخاذ این رویکرد از سوی عربستان، امارات و بحرین است. مواضع این کشورها در روزهای قبل از حمله صهیونیستها به ایران حاکی از آن بود که این کشورها تلاش مصرانهای دارند تا از تنشهای میان تهران و تلآویو دور بمانند. پیامهای این دولتها به امریکا مبنی بر عدم اجازه به اسرائیل برای استفاده از حریم هوایی آنها جهت حمله به ایران، موید همین مدعاست.
🔺 از سویی باید توجه داشت تلاش کشورهای خلیج برای بیطرفی و درگیر نشدن در این جنگ، ناشی از احساس خطر از جانب جمهوری اسلامی درصورت همکاری با طرف غربی-صهیونیستی است. به عبارتی، تا زمانی که ایران بازدارندگی خود در خلیج فارس را از طریق قدرتنمایی سیاسی، نظامی و همسویی همپیمانانش در محور مقاومت نشان دهد، دولتهای عرب خلیج فارس اقدام نظامی علیه منافع ایران نخواهند داشت.
🔺 از سوی دیگر، طرف غربی نیز برای برنامهریزی جهت پیادهسازی نظم مطلوب در منطقه پساجنگ، در پی استفاده از متحدین خلیج فارسی خود از طریق دادن امتیازات و تقویت تسلیحاتی است. برای نمونه، چند هفته گذشته پنتاگون از تأیید فروش تسلیحات به دو کشور عربستان سعودی و امارات به ارزش مجموعاً ۲.۲۵ میلیارد دلار خبر داد. دو روز پیش نیز وزارت خارجه امریکا با فروش موشکهای هدایتشونده بیسیم «تاو» و پشتیبانی فنی و عناصر لجستیک مرتبط با آن به عربستان سعودی به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار موافقت کرد. در چنین فضایی حفظ بازدارندگی ایران مهمترین مانع در جهت ایجاد نظم جدید غربی در منطقه میباشد.
🔺 فضای دیپلماتیک مساعدی که در پی رایزنیهای وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با همسایگان جنوبی خلیج فارس به وجود آمده است، باید حفظ و تقویت شده و از آن برای تدوین راهبردهای آینده در منطقه استفاده کرد. از جمله میتوان با تعریف پروژههای اقتصادی مشترک با این کشورها بهویژه عربستان، این همسویی سیاسی موقت را به همپیمانی اقتصادی میانمدت یا بلندمدت بدل کرد.
#عربستان #بحرین #امارات
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
📌 فراخوان #دعوت_به_همکاری
اندیشکده مرصاد به منظور تکمیل کادر میزهای خود از عموم علاقهمندان دعوت به همکاری مینماید.
🔻 شرایط عمومی:
👈 سابقه فعالیت مطالعاتی در مسائل منطقه و جهان اسلام
👈 دارا بودن شرایط و انگیزه همکاری بلندمدت
👈 تسلط به زبان عربی و انگلیسی در حد فهم متون
👈 تحصیلات حوزوی یا دانشگاهی در حوزۀ علوم و معارف اسلامی
👈 ترجیحا ساکن شهر مقدس قم یا امکان حضور حداقل یکبار در هفته
علاقمندان جهت مصاحبه و امکانسنجی همکاری، درخواست خود را با تکمیل فرم ثبت نام در اینجا اعلام فرمایند.
🔹اندیشکده مرصاد
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♨️به بهانه سفر رؤسای موساد و سیا به قطر؛ آیا میانجیگری دوحه به سرانجامی میرسد؟
🔻دیوید بارنیا رئیس موساد به منظور رایزنی درباره یک طرح جدید پیرامون تبادل اسرا پس از ترور یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس راهی قطر شده است.
🔻بنابه گزارش رسانههای رژیم صهیونیستی، بارنیا در این سفر با ویلیام برنز، رئیس CIA و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیرخارجه قطر دیدار و گفتوگو میکند؛ تا طرح جدیدی درباره تبادل اسرا پس از شهادت سنوار تدوین شود.
🔻روز شنبه نیز یکی از رهبران حماس در گفتوگو با العربی الحدید گفت که این جنبش همچنان طرحها و پیشنهادهای آتشبس در غزه را که از طریق میانجیگران مصری یا قطری ارائه میشود، بررسی میکند.
🔻وی گفت که حماس خطقرمزهایی دارد که در طول دوره گذشته به همه میانجیگران ابلاغ شده است. خطوطی که به عقبنشینی کامل از نوار غزه، واردکردن مایحتاج مردم ما و بازگشت همه آوارگان به محل سکونتشان بدون هیچ تمایزی در شمال و جنوب نوار غزه مربوط است.
🔻برخی گزارشها نیز از پیشنهاد مصر برای «آتشبس کوچک» دو روزه خبر میدهند؛ که البته -علیرغم موافقت برخی مقامات اسرائیلی- با مخالفت بنیامین نتانیاهو مواجه شده است.
🔹زمانبندی سفر و مذاکرات:
🔻این سفر تنها یک روز پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران انجام میشود که در پاسخ به حمله موشکی چهار هفته پیش ایران به سرزمینهای اشغالی صورت گرفت.
🔻این همچنین نخستین دور مذاکرات پس از شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس است؛ و بنابه گزارشها، رئیس موساد برای تهیه طرح جدید، از سه هفته پیش دستبهکار شده بود.
🔻قطر در کنار امریکا و مصر، یکی از میانجیگران مذاکرات است؛ که به دلایلی مانند میزبانی از دفتر حماس، شبکه الجزیره و...، همواره هدف هجمههای تند طرف اسرائیلی بوده است.
🔹موفقیت مذاکرات تا چه حد محتمل است؟
🔻به گفته برخی کارشناسان، بعید است این گفتوگوها برای متقاعدسازی اسرائیل و حماس، موفقیت چندانی به دست آورد؛ چرا که نتانیاهو با فشارهایی از داخل ائتلاف دولت مواجه است که خواهان تشدید عملیات نظامی در غزه هستند؛ و از سویی تهدیدات ایران نیز همچنان پابرجاست. همچنان که طی ساعات اخیر، گزارشهایی از بروز مجدد اختلافات میان نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر دفاع رژیم منتشر شده است.
🔹شهادت یحیی سنوار چه تأثیری بر مذاکرات دارد؟
🔻اگرچه برخی، "مواضع سختگیرانه" یحیی سنوار رهبر حماس را مانعی بزرگ بر سر موفقیت مذاکرات آتش بس میدانستند اما شهادت وی میتواند به دشواری تصمیمگیری در این جنبش بیافزاید؛ چرا که تغییرات ناگهانی در رهبری، معمولا به اخلال در روند تصمیمسازی میانجامد.
🔻همچنانکه این احتمال نیز وجود دارد که سنوار پیش از ترور، توصیههایی در این خصوص صادر کرده باشد.
#قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies