♨️مفتی لیبی: هزینه حجهای چندباره را به جای جیب سعودیها و صهیونیستها، به غزه بدهید!
🔻اظهارات شیخ الصادق الغریانی، مفتی لیبی درباره حج چندباره و کمک به غزه، بار دیگر خشم سعودیها و کاربران همسو را برانگیخته است.
🔻مفتی لیبی که پیش از این نیز بارها بخاطر دیدگاههایش هدف هجمه و انتقاد سعودیها بوده، به تازگی در سخنانی، حج عمره بار دوم و چندم را اسراف دانسته و گفته این هزینهها بهتر است به مردم و مقاومت غزه اختصاص یابد؛ و [ تا از دیگر سو] سعودیها [نیز] به درآمدزایی از آیینهای دینی نپردازند.
🔻الغریانی با انتقاد از این رویه گفته مسلمانانی که هجوم برای انجام حج را بالاترین عبادت میدانند درحالی که ملت فلسطین در غزه در معرض نسلکشی است، غافل هستند.
🔻وی همچنین به انتقاد از خرید حجاج از شرکتهای حامی اسرائیل نیز پرداخته و گفت الان هزاران نفر برای بار دهم و بیستم به حج میروند و جلوی مکدونالدز صف میبندند؛ این پولها به صهیونیستها میرسد تا مردم غزه را قتلعام کند.
🔻همین اظهارات کافی بود تا موجی از انتقادات سعودیها به سمت مفتی لیبی سرازیر شود؛ و او را به «تجارت با خون مردم غزه»، «صدور فتوای عجیب و نادر»، «سیاسیکاری»، «خلط بین انجام واجبات و رویدادهای غزه» و.. متهم کرده و حتی جایگاه و صلاحیت دینی او در صدور فتوا را زیر سوال ببرند.
🔻الغریانی پیش از این نیز مواضع ضد سعودی بسیاری داشته و ازجمله گفته بود پرونده سعودی آکنده از تعدی به علما است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دیدار رهبر جریان حکمت عراق و ولیعهد سعودی در جده
🔻عمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق شامگاه دوشنبه در جده با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار و درباره روابط دو کشور گفتوگو کرد.
🔻فیصل بن فرحان، وزیرخارجه عربستان نیز در این دیدار حضور داشته است.
🔻خبرگزاری سعودی (واس) جزئیات بیشتری در اینباره ارائه نداده؛ اما بنابه گزارش رسانههای عراقی، اوضاع سیاسی عراق و منطقه، راههای تقویت روابط دو کشور، تأکید بر تقویت اشتراکات کشورهای منطقه و اهمیت گفتگو بین گروههای منطقه از موضوعات این دیدار بوده است.
🔻حکیم در این دیدار با اشاره به بازتاب مثبت ثبات عراق بر امنیت و ثبات منطقه، از عربستان برای سرمایهگذاری در عراق دعوت کرد.
🔻عمار حکیم همچنین خواستار استفاده از قطعنامه شورای امنیت برای توقف جنگ و آغاز امدادرسانی و بازسازی غزه شد.
🔻حکیم و بنسلمان پیش از این، مرداد ۱۴۰۱ دیدار کرده بودند.
🔻روابط ریاض و بغداد اخیراً شاهد توسعه چشمگیر ازجمله دیدارهای بلندپایه متقابل و امضای توافقات مختلف بوده است.
#عربستان
🌐 وكالة الأنباء السعودية
🌐 وكالة الأنباء العراقية
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دعوت بحرین از رئیسجمهوری سوریه برای شرکت در نشست سران عرب
🔻بحرین از رئیسجمهوری سوریه برای شرکت در سیوسومین نشست اتحادیه عرب در منامه دعوا کرده است.
🔻بنابه گزارشها، «وحید مبارک سیار» سفیر بحرین در دمشق، در دیدار روز سهشنبه با رئیسجمهوری سوریه، دعوتنامه حمدبنعیسی را به وی تحویل داده است.
🔻نشست سران کشورهای عربی ۱۶ ماه مه آینده، برای نخستینبار در منامه، پایتخت بحرین برگزار خواهد شد.
🔻نخستین حضور رئیسجمهور سوریه در نشست سران عرب پس از ۱۲ سال قطعی روابط، سال گذشته در جده عربستان رقم خورد.
#بحرین
🌐 الخلیج أونلاین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی و یک سفیدشویی دیگر! از کارنامه «افتضاح» تا ریاست کمیسیون مقام زن ملل متحد
🔻دستکم دو گروه مدافع حقوق زنان و حقوق بشر به دلیل کارنامه «افتضاح» سعودی در امور زنان، انتخاب این کشور به ریاست دورهای کمیسیون مقام زن در سازمان ملل را محکوم کردند.
🔻سازمان عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر با اشاره به «کارنامه افتضاح سعودی در زمینه حقوق زنان» این انتخاب را مورد انتقاد قرار داده و «بیاحترامی تکاندهنده به حقوق زنان در سراسر جهان» دانستند.
🔻به گفته برخی مسئولان دیدبان حقوق بشر، این سازمان تلاش کرده کشورهای دیگری که کارنامه بهتری دارند برای این مقام نامزد شوند، ولی هیچ یک از اعضای کمیسیون نه تنها حاضر نشدهاند نامزد شوند، بلکه به این انتخاب اعتراضی نکرده و با سکوت مطلق خود، راه را برای این تصمیم هموار کردند.
🔻کمیسیون مقام زن ملل متحد با ۴۵ عضو، بالاترین نهاد نظارتی سازمان ملل متحد در زمینه برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان در جهان به شمار میرود.
🔻نماینده دائم سعودی در سازمان ملل روز چهارشنبه (۲۸ مارس) به ریاست کمیسیون مقام زن در این سازمان که وظیفهاش گسترش برابری جنسیتی و دفاع از حقوق زنان در سراسر جهان است انتخاب شد.
🔻عبدالعزیز الواصل، سفیر سعودی، به عنوان تنها نامزد و در غیاب هرگونه مخالفتی در جلسه کمیسیون مقام زن به ریاست این نهاد در سال ۲۰۲۵ برگزیده شد.
🔻تعدادی از کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه از نامزدی الواصل حمایت کردند.
🔻انتظار میرفت که بنگلادش به ریاست این کمیسیون برسد، ولی به نوشته گاردین عربستان سعودی در آخرین مراحلِ تصمیمگیری برای گزینش این مقام «به شکلی برنامهریزی شده و با لابیگری فعال» وارد رقابت شد.
🔻کارشناسان معتقدند که این اقدام بخشی از کارزار گسترده خاندان حاكم عربستان برای ترمیم وجهه این کشور در عرصه بینالمللی است.
#عربستان
🌐 Guardian
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تنشزدایی ایران-عربستان از نگاه کشورهای کوچک شورای همکاری خلیج فارس
🔻یک سال پیش، ایران و عربستان در توافقی که پس از دو سال مذاکره به میزبانی عراق و عمان، در چین امضا شد، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.
🔻این توافق، فعالسازی مجدد توافقنامههای همکاری و امنیتی در سالهای ۱۳۷۸/ ۱۹۹۸ و ۱۳۸۰/ ۲۰۰۱ را که در ادوار قبلی تنشزدایی بین ریاض و تهران به دست آمده بود، را در بر میگیرد.
🔻هم ایران و هم عربستان گامهایی در راستای این پیشرفت دیپلماتیک برداشتهاند؛ بازگشایی سفارتخانهها و بازگشت سفرا انجام شده و گفتگوهای دوجانبه مثمر ثمر ادامه یافته است.
🔻پیامدهای جنگ اسرائیل علیه غزه، این تنشزدایی را از مسیر خود خارج نکرده و این موضوع نشاندهندهٔ منافع مشترک ریاض و تهران در مدیریت تنشها از مسیر دیپلماسی است.
🔻پنج کشور کوچکتر عضو شورای همکاری خلیج فارس (بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات) احتمالاً بیش از دیگران ذینفع آیندهٔ روابط تهران و ریاض هستند.
🔻کاهش تنشها میان ایران و عربستان، دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس را در موقعیت امنتری قرار داده است؛ زیرا هرگونه نزاع بین این دو قدرت منطقهای، ناگزیر کشورهای کوچکتر را که به ناچار باید طرف عربستان را بگیرند، درگیر میکند؛ و بنابراین در تیررس جمهوری اسلامی قرار میگیرند.
🔻به گفته دکتر استیون رایت، دانشیار روابط بینالملل در دانشگاه حمد بن خلیفه، اگرچه توافق ایران و عربستان لفاظیهای خصمانه را کاهش داده است، اما برخی مقامات در برخی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستند که «درباره اقدامات ایران که کشتیرانی بینالمللی را تهدید میکند، و خطرات ثبات اقتصادی منطقه را افزایش میدهد، نگرانند».
🔻هنوز زود است که این تنشزدایی را تسکینی برای اصطکاکات فرقهای در درازمدت بدانیم. فرقهگرایی ذاتاً درپی تحولات سیاسی منطقهای و جهانی بزرگتر، دچار افت و خیز میشود. هر سرمایهای هنوز باید «کارآفرینان هویتی» فرقهای را مهار کند.
🔻دستیابی به آشتی فرقهای پایدار نیازمند تلاشهای پیوسته برای اعتمادسازی، ترویج حکومت فراگیر و رسیدگی به نارضایتیهایی است که برای چندین دهه به این دو قطبی دامن زدهاند.
#عربستان #امارات #بحرین #قطر #کویت #عمان
🌐 Amwaj.media
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کمکهزینه یک میلیون درهمی امارات به پروژه پژوهش درباره فرهنگ این کشور
🔻سازمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی و موزه ملی زاید، ۱۰ پژوهشگر را از میان ۷۷ متقاضی از ۱۹ کشور جهان برای اعطای بودجه پژوهشی یک میلیون درهمی انتخاب کردهاند.
🔻این طرح، مشوق انجام پژوهشهایی عمیق درباره تاریخ و فرهنگ امارات متحده عربی و حفظ میراث بنیانگذار آن، شیخ زاید بن سلطان آلنهیان قلمداد میشود.
🔻ارتباط میان هند و شبهجزیره عربی در قرون ۱۹ و ۲۰، داستانهای ناگفته از نقش زنان در تجارت عربی، تاریخ شفاهی امارات و بررسی عمیق باستانشناسانه این کشور، موضوعاتی است که قرار است در این پژوهش مورد بررسی قرار گیرد.
🔹ملاحظه: در سالهای اخیر، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و بهویژه امارات، در پی ایجاد هویتی مدرن و ملیگرایانه در سرزمین خود بودهاند. برگزاری جشنهای ملی و تاکید بر تاریخ خود از جمله این اقدامات است. در این میان، امارات علاوه بر تلاش برای تبدیل شدن به هاب جهانی در زمینه ترانزیت و حمل و نقل کالا، با میزبانی از رویدادهای فرهنگی و هنری بینالمللی در صدد است تا جایگاه متمایزی را در این عرصه نیز از آن خود کند.
#امارات
🌐 Gulf News
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️شیخ سعودی: یادتان نرود این روزها و شبهای ماه رمضان برای نابودی حماس دعا کنید!
🔻درحالی که کشتار و آوارگی مردم فلسطین و غزه به دست صهیونیستها در ماه رمضان نیز ادامه دارد؛ دغدغه نخست شیوخ دربار سعودی اما، همچنان مقاومت و تعجیل نابودی مبارزان فلسطینی است!
🔻حسین العولقی، شیخ سعودی به تازگی در ویدئویی، از مردم میخواهد برای نابودی حماس دعا کنند.
🔻العولقی میگوید: دعا در این شبها و روزهای مبارک رمضان بسیار شایسته است... یادتان نرود برای نابودی حماسِ اخوانیِ تروریست دعا کنید.
🔻او میافزاید: از خداوند میخواهیم نابودی آنها را تعجیل نماید.
🔻البته این تخریب و تضعیفها از سوی شیوخ سعودی تازگی ندارد؛ و پابهپای جنگ غزه پیش آمده است.
🔻العولقی ماه گذشته نیز در اظهاراتی، مبارزات فلسطینیان در غزه را «اغتشاش و آشوبگری» خوانده و با گفته بود مسلمانان باید احکام دین را از علما و نهادهایی مانند هیئت کبارالعلماء سعودی بگیرند؛ نه برخی علمای حقیر که گاه بدعتگذار نیز هستند!
#عربستان
⭕️ویدئو بهزبان عربی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️فریاد مظلومیت بحرین و غزه بر سر رژیم آلخلیفه در خیابانهای منامه
🔻شهادت یک زندانی سیاسی دربند آلخلیفه، مردم این کشور را بار دیگر به خیابانها کشانده است.
🔻بنابه گزارشها، صدها بحرینی در اعتراض به شهادت «حسین الرمرام» در زندان «جَوْ»، بزرگترین زندان بحرین، دست به تظاهرات شبانه زده، و علیه رژیم آلخلیفه شعار دادند و همچنین آزادی زندانیان سیاسی را خواستار شدند.
🔻آنها همچنین با پارچهنوشتههایی، عادیسازی با رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار اخراج سفیر این رژیم از بحرین شدند.
🔻از دیگر سو، گزارش شده درپی اعلام جانباختن الرمرام، دیگر زندانیان نیز دست به اعتراض و اعتصاب زدهاند؛ و از همینرو اداره زندان، آنها را از هرگونه غذا (افطار، سحری و..)، دارو و حتی پخش تلویزیون محروم کردهاند.
🔻رژیم آلخلیفه همواره از سوی نهادهای حقوقی بینالمللی به سرکوب اکثریت شیعه و نیز شکنجه و بدرفتاری با زندانیان متهم بوده است.
🔻پیوستن منامه به قطار عادیسازی و نیز ائتلاف آمریکایی دریای سرخ، خشم و نارضایتی مردم بحرین از آلخلیفه را دوچندان کرده است.
#بحرین
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️۱۲ هوادار تیم شیعه عربستانی بهدلیل مدح امام علی (ع) در ورزشگاه به زندان و جزای نقدی محکوم شدند
🔻بنابه گزارشها حکم چندتن از هواداران تیم فوتبال الصفا در منطقه شرقی عربستان، به دلیل خواندن اشعاری در مدح امام علی علیهالسلام در ورزشگاه، صادر شده است.
🔻در این راستا، حساب کاربری عادل السعید، نویسنده و فعال حقوق بشر، جزئیاتی از این حکم دادگاه جنایی الدمام در شرق عربستان منتشر کرده است.
🔻دو فرد به یک سال حبس تعزیری و ۱۰,۰۰۰ ریال سعودی جزای نقدی، و ده فرد دیگر نیز به ۶ ماه حبس تعزیری و ۵,۰۰۰ ریال جریمه نقدی محکوم شدهاند.
🔻ماه ژانویه گذشته نیز باشگاه الصفا به دلیل خواندن سرودهایی در مدح امام علی (ع) توسط هوادارانش به جریمه نقدی و برگزاری پنج بازی بدون تماشاگر محکوم شد؛ حکمی که واکنش هواداران این تیم را نیز همراه داشت و آنها همچنان به تشویق تیم خود و مدح اهل بیت (ع) در بیرون و اطراف ورزشگاه ادامه دادند.
🔻در همین راستا، جیمز دورسی، کارشناس ارشد دانشکده مطالعات بینالمللی راجاراتنام سنگاپور میگوید: این ربطی به مخالفت یا حتی اعتراض محدود نداشت. عربستان سعودی از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان خود را به عنوان این پادشاهی با مدارای مذهبی و ترویجدهنده گفتگوی بین ادیان و تساهل مذهبی معرفی میکند؛ اما واقعیت این است که آنها (سعودیها) از لحاظ مذهبی مداراگر نیستند؛ و اصل اطاعت بیچونوچرا از حاکم را پیش میبرند.
🔻فوتبال نقش مهمی در معرفی سعودی به عنوان کشوری در حال مدرنیزاسیون داشته است. صندوق سرمایهگذاری عمومی (PIF) متعهد شده که صحنه فوتبال داخلی را متحول، و ستارههای اروپایی را به لیگ حرفهای عربستان جذب کند. این صندوق همچنین در خارج از کشور، باشگاه نیوکاسل را خریده است؛ عربستان همچنین قرار است حق میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ را دریافت کند.
🔻با این حال، لینا الهذلول، از مسئولان نهاد حقوق بشری ALQST میگوید: «این سرکوب اخیر بار دیگر اختلاف بین روایت مقامات از اصلاحات لیبرال و واقعیت خشن روی زمین برای شهروندان و ساکنان عادی عربستان را نشان میدهد». «در حالی که طرفداران غربی و ستارگان ورزشی که از پادشاهی دیدن میکنند ممکن است خود را در یک حباب نسبی بیابند اما، چنین آزادی به شهروندان کشور تعمیم داده نمی شود؛ و برعکس، آزادی بیان آنها نقض شده است.»
🔻وزارت ورزش عربستان به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد.
#عربستان
🌐 X | Forbes
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پشت پرده رکوردهای متعدد امارات و عربستان در گینس؛ پول بدهید مترقی شوید!
🔻گزارش برخی رسانهها نشان میدهد که بسیاری از رکوردهای امارات در کتاب جهانی گینس، در واقع به پشتوانه و کمک سرویس مشاوره گینس است؛ که برای بهرهمندی از آن، باید میلیونها دلار پرداخت کرد!
🔻از نگاه دیگر، رهبران ابوظبی برای بهبود چهره امارات و حاکمان آن، و نیز ترسیم تصویری متمدنانه، مترقی و مداراگرِ با مخالفان از این کشور، به شرکت گینس پول میدهند.
🔻نشریه تایمز لندن نیز ماه گذشته در گزارشی نوشت شرکت حامی کتاب گینس، از دولتهای خودکامه، و در رأس آنها امارات، پول دریافت کرده تا در ازای آن، پیامهایی مثبت از دستاوردهای آنها در شکستن رکوردهای مختلف، منتشر نماید.
🔻بنابه آمار سال ۲۰۲۲، درآمد گینس از خدمات مشاوره (کمک به دستیابی به رکورد)، ۱۲.۳۷ میلیون پوند بوده است.
🔻بیش از ۵۲۶ رکورد ثبت شده امارات، با هزینه میلیونها دلاری برای دریافت مشاوره از گینس به دست آمده است.
🔻همچنین گفته شده از ۲۲۳ رکوردی که عربستان سعودی ثبت کرده، ۱۳۵ مورد با کمک سرویس مشاوره گینس بوده است.
🔻در بهترین حالت، شاید برخی از این رکوردها خستهکننده یا دیوانهوار باشد؛ اما برای این کشورها تنها به ورود عجیب و غریب به گینس اهمیت دارد.
🔻دیدبان حقوق بشر هشدار داده که امارات «روی راهبردی سرمایهگذاری میکند تا کشور را مترقی، بردبار و احترامگذار به حقوق بشر نشان دهد؛ درحالی که، سیاست "مدارا صفر" خود را در قبال مخالفان اجرا میکند؛ این همان جایی است که اتهامات سفیدشویی مطرح میشود.
🔻متیو هجز، دانشگاهی انگلیسی که سال ۲۰۱۸ در امارات به اتهام جاسوسی برای لندن زندان و شکنجه شده، اعطای یک رشته رکوردهای جهانی به این کشورها را معادل «مشروعیتبخشی فرهنگی» میداند.
#امارات #عربستان
🌐 The Telegraph
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توسعه روابط عراق-عربستان علیرغم اوضاع پرتنش منطقه
🔻در سالهای اخیر، عراق به دنبال تقویت روابط با عربستان سعودی و پیشبرد روابط اقتصادی نوپای خود با این پادشاهی بوده است.
🔻مشخصاً پروژههای مرتبط با انرژی عراق با عربستان و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با سرعت ادامه یافته است.
🔻درعینحال بسیاری از ناظران این امر را بخشی از تلاش گستردهتر برای از بینبردن اتکای بغداد به انرژی ایران میدانند.
🔻موفقیت پروژههای بین عراق و عربستان -و رضایت ظاهری تهران- نشاندهندهی عدم مخالفت ایران با نقش مرکزی بغداد در دیپلماسی منطقهای است.
🔻محمد شیاع السودانی، نخستوزیر فعلی عراق، از زمان آغاز به کار در آبان ۱۴۰۱/ اکتبر ۲۰۲۲، برای ادامهی تعامل با کشورهای عرب همسایه تلاش کرده است.
🔻سودانی پس از رسیدن به مقام نخستوزیری به لطف هیئت هماهنگی شیعیان مورد حمایت ایران، در ابتدا از نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مطیع منافع تهران تلقی میشد.
🔻با این حال، نخستوزیر عراق نشان داده است که میتواند در عین استفاده از روابط نزدیک خود با ایران، از موفقیتهای دیپلماتیک سلفش نیز بهره ببرد.
🔻به عنوان یکی از نتایج تنشزدایی، در سالهای اخیر روابط تجاری و معاملات بین بغداد و ریاض به طور پیوسته رشد داشته است و بازگشایی گذرگاه «جدیدة عرعر» بین دو این کشور در سال ۱۳۹۹/ ۲۰۲۰ شاهدی بر این مدعاست.
🔻از اهداف بازگشایی این گذرگاه میتوان به تسهیل تجارت و همینطور سفرهای زیارتی و گردشگری مذهبی اشاره کرد.
🔻هیئتهای عراقی و عربستانی توافقنامهای را برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به منظور تأمین برق عراق نهایی کردند. زمینهی گستردهتر پروژهی هیئت اتصالات و عراق، نگرانی منطقهای و بینالمللی در مورد اتکای مداوم بغداد به انرژی ایران است.
🔻پروژههای انرژی متعددتر با کشورهای عرب خلیج فارس میتواند به عراق کمک کند تا به ثبات سیاسی که برای سرمایهگذاری بیشتر در تولید منابع طبیعی داخلی خود نیاز دارد، دست یابد. در سایه تنشهای منطقهای، موفقیتهای این پروژهها را نمیتوان دستکم گرفت و به نظر میرسد همهی طرفها برای ادامهی آن تلاش میکنند.
#عربستان
🌐 Amwaj.media
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تأکید امارات بر حمایت از اردن در برابر معترضان حامی فلسطین!
🔻عبدالله دوم پادشاه اردن روز دوشنبه (۱۴ فروردین) تلفنی با محمد بن زاید رئیس امارات گفتوگو کرد.
🔻آتشبس و تقویت کمکهای بشردوستانه در غزه، تأکید بر لزوم در پیشگیری روند صلح مبتنی بر «راهکار دو کشوری»، و همچنین روابط برادرانه و همکاری دوجانبه، از موضوعات گفتوگوی سران امارات و اردن عنوان شده است.
🔻بنابه گزارشها، بنزاید در این گفتگو بر حمایت امارات از ثبات و امنیت اردن تأکید، و از اوضاع این کشور اطمینان حاصل کرده است.
🔹این تأکید درحالیست که پایتخت اردن در روزها و شبهای گذشته شاهد تظاهرات گسترده حمایت از غزه در برابر رژیم صهیونیستی بوده است؛ تا جایی که نگرانی حکام خلیجی -به ویژه سعودی و ابوظبی- از یک دومینوی بالقوه در منطقه را نیز برانگیخته است.
🔹تظاهرات کنندگان همچنین خواستار اخراج سفیر و بستن سفارت رژیم صهیونیستی هستند.
#امارات
🌐 الخليج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️عضو هیئت کبار علمای سعودی: مقاومت بیهوده و این حماس گمراه است
🔻صالح السحیمی، مفتی منطقه مدینه و عضو هیئت کبارالعلماء سعودی به تازگی در اظهاراتی، مقاومت حماس در غزه را از اساس بیهوده و گمراهی دانسته و گفته است: این هرگز جهاد نیست چرا که آنها اذن ولیامر ندارند.
🔻«جنگ غزه را صهیونیستها، ایران و گروههای به اصطلاح اسلامی بر مردم غزه تحمیل کردهاند».
🔻«حماس و نه تشکیلات خودگردان، ولیامر فلسطینیان محسوب نمیشوند».
🔻او افزوده: هرگز برای پیروزی حماس دعا نکنید؛ برای کسانی که با "رافضیها" (شیعیان) ائتلاف کردهاند نباید دعا کرد.
🔻السمیحی پیش از این نیز در اظهاراتی مشابه گفته بود از دیدن آنچه در غزه میگذرد دل انسان به درد میآید، اما چه کنیم که جز دعا کاری از دستمان بر نمیآید!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شاه بحرین هم نگران اوضاع اردن شد!
🔻اوضاع رو به بحران اردن، گویا پس از رئیس امارات، نگرانی شاه بحرین را هم برانگیخته است؛ حمد بن عیسی آلخلیفه امروز سهشنبه در تماس تلفنی با عبدالله دوم پادشاه اردن، جویای اوضاع این کشور شده است.
🔻تقویت همکاری و هماهنگی در همه زمینهها در راستای منافع مشترک، برخی مسائل منطقهای و بینالمللی، و در رأس آنها اوضاع خاورمیانه و بحران انسانی در غزه، از موضوعات این گفتوگو اعلام شده است.
🔻این تماس همزمان با راهپیماییهای گسترده چند روز گذشته جلوی سفارت رژیم صهیونیستی در عَمان، پایتخت اردن صورت میگیرد؛ که اخراج سفیر این رژیم در رأس خواستههای آنهاست.
🔻در همین راستا، شیوه روایت این خبر در تارنمای اماراتی «العین» نیز جالب توجه است:
«این تماس پس از تأکید دستگاه امنیتی اردن بر تداوم مقابله با فتنهگران درپی آشوبهایی است که با دعوت جنبش حماس و سازمان اخوانالمسلمین در کشور رخ میدهد».
🔻گفتنی است سعودیها نیز بیکار ننشسته و با راهاندازی کارزار گسترده به حمایت از شاه اردن و هجمه علیه معترضان برخواستهاند.
#بحرین
🌐 بترا | العين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️نابسامانی در شرکتهای اماراتی زیر فشار حملات یمن
🔻تبعات حملات انصارالله یمن در دریای سرخ که پیش از این، بخش بزرگی از اقتصاد صهیونیستها را در بحران فرو برده بود، اکنون دامنگیر متحد نزدیک این رژیم در جنوب خلیج فارس نیز شده است.
🔻شرکتهای خصوصی غیرتولیدکننده نفت در امارات، ماه گذشته (مارس)، در سایه افزایش شدید تولیدات عقبمانده، به شدت زیر فشار بودهاند؛ و چرخه تولید آنها با مشکل مواجه شده است.
🔻بنابه شاخص مدیران خرید (PMI) که روز چهارشنبه از سوی S&P Global منتشر شده، این وضعیت برآمده از گزارشهایی مبنی بر تأخیرهای اداری و افزایش محدودیتها در عرضه، به دلیل بحران کشتیرانی در دریای سرخ است.
🔻بنابه دادهها، تولیدات عقبمانده در ماه گذشته رکورد زده، و مشابه ژوئن ۲۰۱۸ بوده است.
🔻همچنین توقف ورود کالا درپی بحران کشتیرانی دریای سرخ، بر ظرفیت تولید شرکتها و نیز زمان تحویل کالاها نیز تأثیر گذاشته است؛ به گونهای که ضعیفترین عملکرد تأمینکنندگان در طول یک سال رقم خورده است.
🔻انصارالله یمن از ۱۹ نوامبر در حمایت از غزه حملات به کشتیهای صهیونیست و حامیان آنها را آغاز کرد؛ که تاکنون ادامه دارد.
#امارات
🌐 الخليج أونلاين
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حکام خلیج فارس و تشدید دینزدایی از جامعه در ماه رمضان
👤 مهدی کمالی
✍🏻نگرانیها از نوعی استحاله فرهنگی-دینی هدفمند در جوامع عربی مسلمان؛ و به طور مشخص کشورهای حاشیه خلیج فارس، همزمان با روی آنتن رفتن انبوه سریالها و فیلمهای عربی در ماه مبارک رمضان امسال نیز بالا گرفته است.
✍🏻در پسزمینه این موضوع، که به ویژه در سالهای اخیر بیشتر نمود داشته است، باید گفت روند بازداشت و سرکوب گسترده مخالفان در امارات و برخی دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، از سال ۲۰۱۲ (اوایل بهار عربی) شتاب چشمگیری داشته و افزون بر حقوقدانان، قضات، معلمان، دانشگاهیان و شهروندان عادی، دهها مبلغ و روحانی دینی را نیز قربانی خود کرده است.
✍🏻این محدودیت علمای دینی و پیشتازان عرصه فرهنگی، هنگامی که پای برنامههای گسترده دولتی با ابعاد هنجارشکنانه و هدفمند به میان میآید اما بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.
✍🏻عنصر دیگری که نه تنها به اهمیت موضوع میافزاید، بلکه باعث میشود ابعاد ترسناکی نیز به خود بگیرد، بهرهبرداری دولتها از ماه مبارک رمضان، به عنوان یکی از مقدسترین ماههای سال در اسلام، برای ترویج فرهنگها و ارزشهای سکولار و بلکه ضداخلاقی است؛ زمانی که حتی آن چنان زمینه مهیاست که برخی فعالان عرصه هنری، برای آن دست و پا میشکنند!
✍🏻عموماً ماه مبارک رمضان، به صحنه نمایش جدیدترین و بیشترین فیلم و سریالهای عربی تبدیل شده است؛ و تولیدکنندگان و کشورهای مختلف هرکدام تلاش میکنند مخاطبان بیشتری را در این مدت جذب نمایند.
✍🏻با این حال، علیرغم شکوفایی هنری فزاینده، این محصولات انتقادات و نگرانیهایی را نیز پیرامون تأثیرات منفی آنها بر جوامع عربی اسلامی به همراه داشته است؛ به دیگر سخن، این محصولات -که برخی نیز تحت حمایت مالی، تبلیغاتی یا بازاریابی دولتهای خلیجی نیز هستند-، به عنوان ابزاری نرم و فرهنگی در دست این حاکمان عمل میکنند؛ که بنیان خانوادهها و تغییر بافت اجتماعی جوامع اسلامی را هدف قرار داده؛ و از منظری کلی، در خدمت پیشبرد منافع و اهداف این دولتها هستند.
✍🏻این نگرانیها وقتی دوچندان میشود که روند سکولاریزاسیون و اسلامزدایی پرشتاب به ویژه در امارات و به تازگی در عربستان سعودی را در نظر بگیریم؛ روندی که با بودجههای سرسامآور و در سایه سرکوب هرگونه دیدگاه مخالف،چه از سوی کنشگران و چه از سوی علما و روحانیون، و نیز سکوت و بلکه تأیید علمای دینی همسو با حکومت، ابعاد بیسابقهای به خود گرفته است؛ چنان که توهینهای مکرر به مقدسات در جریان جشنوراههایی مانند «موسم الریاض» و جشنواره فیلم دریای سرخ و... به خوبی گویای چنین مسئلهای است.
✍🏻این فضا ازجمله باعث شده بسیاری شهروندان و کنشگران اماراتی با هشدار نسبت به خطر سریالهای رمضانی تلویزیونهای رسمی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، این اقدامات را عامدانه و با هدف ترویج انحطاط در جامعه بدانند؛ که حتی از انحطاطی که سریالهای غربی برای جامعه عربی مسلمان دنبال میکنند، خطرناکتر است.
✍🏻به گفته آنها، سریالهای عربی تحت حمایت مالی دولتها، اکنون نقش مهمی در شکلگیری ذهنیت و مفاهیم نزد جوانان ایفا میکند.
✍🏻از نگاه بسیاری از این کنشگران، این فیلمها و سریالها دیگر نه تنها بیانگر واقعیت جامعه متدین خلیجفارس نبوده، بلکه درحال بازتاب تصویری نادرست از آن است؛ تا جایی که به یک عامل اصلی در روند افزایش طلاق و برخی جرایم اجتماعی تبدیل شده است.
✍🏻عرصه تولید فیلم و سریال جهان عرب طی چندین دهه در قبضه مصر و سوریه بوده است؛ با این حال، در سالهای اخیر، سینمای کشورهای خلیج فارس، و به ویژه کویت و عربستان نیز با انبوهی از فیلم و سریالها پا به صحنه رقابت گذاشته است؛ عرصهای که به طور قطع، از چشم طمع حکام این کشورها دور نمانده؛ و رنگ و بوی سیاسی نیز -اگرچه در پشت پرده- به خود گرفته، و خواهد گرفت.
✍🏻به عنوان نمونه، درحالی که سال ۲۰۱۷ مفتی اعظم عربستان هشدار داده بود که قانونی شدن فعالیت سینماها در کشور به معنای رواج «بیشرمی و رفتارهای غیراخلاقی» است، اما یک سال بعد، نخستین سالن سینمای عربستان در شهر ریاض افتتاح شد؛ و در مدت کوتاهی به ۵۰۰ سالن رسید؛ همچنین دولت سعودی اعلام کرده قصد دارد میلیاردها دلار صرف صنعت فیلمسازی محلی و بینالمللی کند.
#عربستان #امارات #کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️امام مسجدالنبی: خدایا کشور ما را از شر انقلاب و تظاهرات حفظ کن!
🔻ویدئویی که بهتازگی در میان کاربران دستبهدست میشود، نشان میدهد امام جماعت مسجد النبی (صلاح البدیر/ ۲۵ رمضان ۱۴۴۵) برای در امان ماندن کشورهای اسلامی از وقوع انقلاب و تظاهرات دعا میکند!
🔻از فاکتور گرفتن غزه و فلسطین، و رژیم صهیونیستی که بگذریم، این تأکید بر حفظ کشورها از انقلاب و تظاهرات درحالیست که کشور همسایه، اردن، برای دوازدهمین شب پیاپی، شاهد تظاهرات گسترده جلوی سفارت تلآویو در عَمان، پایتخت، بوده و مردم این کشور خواستار اخراج سفیر رژیم صهیونیستی هستند.
🔻سران کشورهای خلیج فارس، و بطور مشخص سعودی، امارات و بحرین، که نسبت به هرگونه گردهمآیی مردم فوبیا دارند؛ از بیم سرایت تظاهرات اردن، از همان ابتدا رو در روی آن صفآرایی کردند.
🔻از تأکید علنی سران امارات و بحرین بر حمایت از رژیم اردن در مقابل تظاهراتکنندگان گرفته تا هجمه سایبری گسترده سعودیها نیز در همین راستا تفسیر میشود.
🔻پیش از این عبداللطیف آلالشیخ، وزیر امور اسلامی سعودی خواستار شرکت کاربران در کارزار حمایت از رژیم اردن شده بود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حضور سفیر امارات در ضیافت افطار رئیس رژیم صهیونیستی
🔻روز پنجشنبه تصویری از سفیر امارات در تلآویو، در میهمانی افطار رئیس رژیم صهیونیستی فراگیر شد؛ که موجی از واکنشها را به دنبال داشته است.
🔻اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی با انتشار این تصاویر در X نوشته: امشب در اقامتگاه رئیسجمهوری میزبان ضیافت افطار بودیم که صدها مهمان از بخشهای جامعه اسرائیل -ازجمله خانوادههای داغدیده، خانوادههای گروگانها و کارمندان دولت- در آن حضور داشتند.
🔻هرتزوگ همچنین تأکید کرده در این زمان دردآور ما باید برای گروگانها دعا کنیم و در برابر افراطگرایان (مقاومت فلسطین) دست به دست هم دهیم.
🔻 آنچه خشم کاربران را دوچندان کرده، نشستن محمد آلخاجه، سفیر امارات در کنار رئیس اسرائیل هنگام افطار است.
🔻در همین راستا، رسانه 5Pillars نوشته: پس از ۳۳,۰۰۰ کشته در غزه، امارات هنوز از روابط بسیار گرمی با تلآویو برخوردار است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️نگاهی انتخابات پارلمانی کویت؛ اکثریت همچنان در دست مخالفان
🔻انتخابات پارلمانی کویت ساعت ۱۲ شامگاه پنجشنبه به پایان رسید؛ و بنابه نتایج اعلام شده، مخالفان اگرچه ۵ کرسی را از دست دادند اما همچنان اکثریت (۲۹ کرسی) را در اختیار دارند.
🔻مخالفان پارلمان کویت، طیف وسیعی از اسلامگرایان، لیبرالها، مستقلها و نمایندگان شیعه را در بر میگیرند.
🔻اسلامگرایان ۱۷ کرسی خود را حفظ کردهاند؛ با این حال، بزرگترین جریان سیاسی سازمانیافته، یعنی «حدس» (وابسته به اخوانالمسلمین) دو کرسی از مجموع ۴ کرسی را از دست داد.
🔻همچنین جریان سلفی، و سلفیهای مستقل، همچنان ۹ کرسی خود را در اختیار دارند.
🔻نمایندگان شیعه نیز -با همه گرایشها- با یک کرسی جدید، و در مجموع ۸ کرسی، حضور خود را در پارلمان جدید تقویت کردند.
🔻از مجموع ۱۴ نامزد زن، تنها «جنان بوشهری» توانست به پارلمان راه یابد.
🔻۶۲.۱ درصد از ۸۳۴,۷۳۳ شهروند واجد شرایط در این انتخابات شرکت کردند؛ که با توجه به میانگین مشارکت در کویت (حدود ۷۰٪)، درصد پایینی است.
🔻۲۰۰ نامزد برای ۵۰ کرسی در ۵ حوزه انتخابیه ( هر حوزه ۱۰ کرسی) به رقابت پرداختند.
🔻اين چهارمین انتخابات در چهار سال گذشته و نخستین انتخابات در دوره امیر جدید (مشعل الصباح)، است؛ که درپی کشمکشهای طولانی بین دولت و پارلمان این کشور برگزار میشود.
🔻افزون بر ۵۰ نماینده منتخب، وزیران دولت نیز عضو پارلمان به شمار میروند، که طبق قانون حداکثر یکسوم اعضا را تشکیل میدهند؛ از همین رو، دولتهای پیشین با ائتلاف با برخی نمایندگان، در برخی تصمیمات پارلمان، ازجمله انتخاب رئیس، کمیسیونهای پارلمانی و نیز تصویب طرحها اعمال نفوذ میکردند.
🔻گفتنی است از جمعیت ۴.۳ میلیون نفری کویت، تنها حدود ۱.۴ میلیون بومی این کشور هستند؛ و حق رأی دارند.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️آزادی رهبر حزب کنگره ملی یمن از بند سعودی با فشار انصارالله
🔻گزارشها از یمن از آزادی شیخ علی الضبیبی، از رهبران حزب کنگره ملی با فشار دولت انصارالله یمن حکایت دارد.
🔻علی الضبیبی، که دو ماه پیش در عربستان سعودی بازداشت شده بود، با میانجیگری دولت انصارالله یمن آزاد شده و روز جمعه در میان هوادارنش به منزل خود در صنعا بازگشته است.
🔻او در بدو ورود به منزلش در اظهاراتی از دولت صنعا و شخص سید عبدالملک الحوثی، بخاطر اهتمام ویژه به پرونده او تا آزادیاش از زندان سعودی تقدیر و تشکر کرد.
🔻الضبیبی که از منتقدان دولت صنعا بوده اواخر فوریه برای حج عمره به مکه رفت که با ۳ تن از همراهانش بازداشت شد.
🔻دولت سعودی تصاویری توهینآمیز و مشابه دستگیری مجرمان از آنها منتشر کرد.
🔻پیش از آزادی، خالد بن سلمان، وزیر دفاع سعودی و مسئول اصلی پرونده یمن در ریاض، بهعنوان نوعی عذرخواهی و اعاده حیثیت با الضبیبی دیدار کرد.
🔻دولت سعودی که پیش از این با بسیج چندین کشور عربی و پشتیبانی غربی نزدیک ۸ سال برای سرنگونی انصارالله جنگیده بود، اکنون چند دور مذاکره صلح با این جنبش برگزار کرده است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️شیخ محمد بن عمر بازمول از علما عربستان می گوید:
🔗دین مانع عادی سازی یا گشایش سفارت با اسرائیل در صورتی که حاکم منفعتی در آن ببیند، نمیشود. بنابراین هیچ ایرادی بر آن نیست، مانند عادیسازی با آمریکا، فرانسه و انگلیس.
#علما_سلطان
#عربستان
#تطبیع
#فلسطین
🔻🔻🔻
@melatedin/کانال ملت دین