♨️انتقاد خانواده نماینده زندانی پارلمان کویت از وضعیت نامناسب زندان
🔻«انور مساعد الطبطبائی»، برادر «ولید مساعد الطبطبائی»، نماینده پیشین پارلمان کویت، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، از ملاقات دو روز پیش خود با برادرش در زندان خبر داد.
🔻او درعین تأکید بر سلامتی و حال خوب برادرش، از وضعیت نامناسب زندان، ازجمله سرویس بهداشتی، نظافت عمومی، استفاده نوبتی از تختخواب، خوابیدن روی زمین، عدم رعایت شرایط سِنی او و... گلایه، و از نحوه تعامل با ولید الطبطبائی ابراز تعجب و تأسف کرده است.
🔻گفتنی است ولید الطبطبائی، نماینده پیشین پارلمان کویت، حدود دو هفته پیش، درپی انتشار پستی درباره فرمان امیری شیخ مشعل الصباح پیرامون انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی، بازداشت و روانه زندان شد.
🔻بسیاری، اقدامات جدید حکومت شیخ مشعل الصباح را، پیادهسازی نسخه اماراتی و سعودی حکمرانی در کویت تفسیر کردهاند.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️فرود نخستین پرواز عربستانی در نجف اشرف
🔻نخستین پرواز از فرودگاه بین المللی «ملک فهد» عربستان روز گذشته (پنجشنبه 10 خرداد) در فرودگاه نجف اشرف به زمین نشست.
🔻بنابه به گزارش ها، این پرواز از سوی رزاق محیبس السعداوی وزیر حمل و نقل عراق، عبدالعزیز الشمری سفیر عربستان در بغداد، یوسف کناوی استاندار نجف، حسین العیساوی رئیس شورای استانداری نجف و اعضای این شورا مورد استقبال قرار گرفته است.
🔻سازمان هواپیمایی عراق ماه گذشته با انتشار بیانیهای تأکید کرد که مجوزهای لازم برای برقراری سه پرواز در هفته به شرکت هواپیمایی فلای ناس عربستان برای انجام پرواز میان دمام و نجف اشرف صادر شده است.
🔻اهتمام مقامات سعودی به همسایه غربی ایران، به ویژه در ماه های اخیر وارد فازهای جدیدی شده است؛ نزدیک دو هفته پیش نیز، عبدالعزیز الشمری، سفیر این کشور در بغداد، برای نخستین بار از زمان ازسرگیری روابط دو کشور، به زیارت کربلا مشرف شد.
🌐الفرات نيوز
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️عادیسازی به چه قیمتی؟
◾اندیشکده Gulf International Forum در یادداشتی نوشت:
🔻فشار آمریکا به عربستان و دیگر کشورهای عربی برای عادیسازی با اسرائیل، در سایه جنگ غزه، میتواند به گسست هرچه بیشتر میان این دولتها و مردمشان بیانجامد.
🔻این یادداشت میافزاید افزون بر وضعیت انسانی در غزه، جوانان در کشورهای حاشیه خلیجفارس و عموم جهان عرب، تحت تأثیر ضربات سنگین حماس به نیروهای اسرائیل قرار میگیرند؛ و علیرغم تلاش خانوادههای حاکم، اگر نسل بعدی نتواند از مزایای روابط نزدیکتر با اسرائیل متقاعد شود، پیمان ابراهیم در بلندمدت محکوم به شکست است.
📎 بیشتر بخوانید..
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️عادیسازی به چه قیمتی؟ ◾اندیشکده Gulf International Forum در یادداشتی نوشت: 🔻فشار آمریکا به عربس
♨️عادیسازی به چه قیمتی؟
🔻درحالیکه جنگ غزه به ماه نهم خود نزدیک شده و تاکتیکهای تهاجمی اسرائیل زیر ذرهبین جهانی قرار گرفته است، ایالات متحده به فشار بر عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی برای سازش با اسرائیل ادامه میدهد.
🔻این رویکرد نه تنها به گونهای فزاینده غیرمنطقی به نظر میرسد، بلکه خطر تشدید تنش میان رهبران عرب و مردم آنها را نیز درپی دارد؛ و روابط میان آمریکا و جهان عرب را به خطر میاندازد. خشم جهان عرب از تبعیت رهبرانشان از خواستههای آمریکا، و حمایت بیقید وشرط بایدن از اسرائیل، به اوج خود رسیده است. فیلمهای روزانه از کشتار و ویرانی در غزه، این خشم را تشدید میکند.
🔻واشنگتن با فشار برای عادیسازی در چنین شرایط بسیار غیرعادی، به خطر خصومت عمیق میان اعراب در سراسر منطقه و طولانیشدن جنگ غزه کمک میکند.
🔻اعتراضات حمایت از فلسطین در سراسر جهان عرب از سوی دولتها سرکوب شده است؛ اگرچه بکارگیری تاکتیکهای خشونتآمیز در این زمینه، تعجبآور نیست؛ اما شدت اعتراضات و خشم راهپیمایان، نشاندهنده انزجار عمیق مردمی از واکنش یا عدم واکنش دولتهایشان به بمباران غزه است.
🔻ناخرسندی اعراب از سیاستهای اسرائیل، ریشههای تاریخی و بیننسلی دارد؛ و دشمنی آنها همیشه با حمله نیروهای اسرائیلی به غیرنظامیان فلسطینی تشدید میشود.
🔻آرمان فلسطین اغلب شکاف عمیقی میان مردم و دولتهای عربی پدید آورده؛ و نشان میدهد که چگونه حمایت مردمی از آرمان فلسطین با اولویتبندی رهبران برای منافع ملی و سیاست خارجی آنها در تضاد است.
🔻بسیاری از شهروندان عرب مدتهاست که بر این عقیده بودهاند که رهبران آنها روابط خوب با ایالات متحده را بر مسئله فلسطین ترجیح میدهند؛ در یک نظرسنجی اخیر که در ۱۶ کشور عربی انجام شد، بیش از سهچهارم پاسخدهندگان گزارش دادند که نگرش آنها نسبت به ایالات متحده از زمان آغاز درگیری غزه منفیتر شده است. افزون بر این، بیش از نیمی از این دیدگاهها سیاست خارجی ایالات متحده (و سپس اسرائیل با ۲۶٪) را بزرگترین تهدید برای منطقه میدانند.
🔻۹۲ درصد از پاسخدهندگان در همین نظرسنجی گفتند آرمان فلسطین را یک آرمان عربی میدانند که بازتابی از گذشته استعماری خاورمیانه است. این افزایش چشمگیری را نسبت به دو سال پیش نشان میدهد که تنها ۷۶ درصد بود. علیرغم حمایت قاطع از فلسطین و فلسطینیان در میان اعراب عادی، دولتهای دوستدار آمریکا در منطقه به طور کلی روابط خود را با تلآویو قطع نکردهاند.
🔻نوعی بسیج مردمی حتی در کشورهای شدیداً طرفدار آمریکا پدید آمده است و ناپایداری پیمان ابراهیم را آشکار میکند.
🔻جنگ غزه میتواند نارضایتی جوانان در کشورهای خلیجفارس را نیز تشدید کند؛ آنچه رژیمهای خلیجفارس باید به آن توجه کنند، جذابیت مردمی مقاومت فلسطین است؛ که از طریق یک فرهنگ واژگان مذهبی آشنا ارائه میشود.. شهروندان جوان خلیجی که تحت تأثیر گفتمان دولتی درباره مردانگی و قدرت نظامی به هیجان آمدهاند، اکنون با ویدئوهای جنگجویان حماس که ضربات سنگینی به نیروهای اسرائیلی وارد میکنند، هیپنوتیزم شدهاند.
🔻علیرغم همه تلاشهای دیپلماتهای کشورهای خلیج فارس و خانوادههای حاکم، اگر نسل بعدی نتواند از مزایای روابط نزدیکتر با اسرائیل متقاعد شود، توافقنامه ابراهیم در درازمدت محکوم به شکست است.
🔻از همینرو، بسیار مهم است که آمریکا یک گام پس بردارد، و پیامدهای عادیسازی عجولانه را، در زمانیکه اکثریت قریببهاتفاق مردم مخالف آن هستند، ارزیابی کند. تنش میان دولتهای منطقه و شهروندان آنها، عمدتاً برآمده از تضاد دیدگاهها درباره اسرائیل است.
🔻اگرچه شاید سیاستمداران، عادیسازی را راهی برای بهبود منافع ملی (تقویت امنیت منطقهای، بازدارنگی ایران، تسهیل انتقال فناوری..) بدانند، اما مردم، اسرائیل را تنها یک متجاوز علیه حق فلسطینیان، و تهدیدی برای ثبات منطقه میبینند.
🌐 Gulf International Forum
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️قهوه رایگان در حکومت بن سلمان!
🔺انتشار ویدئوهایی از رقص زنان و مردان عربستانی در برابر فروشگاه سرو قهوه در ریاض پایتخت این کشور بسیاری از کاربران را شگفت زده کرد و انتقادات آنان را برانگیخت. بنا به گفته کاربران عربستانی اخیرا برخی از مراکز تهیه و سرو قهوه در این کشور، مشتریان خود را مخیر می کنند که هزینه یک فنجان قهوه را با پول یا با رقص بپردازند!
🔺اینکه علیرغم انتقادات شدید، شاهد افزایش اینگونه مراکز در عربستان هستیم، این شائبه را تقویت کرده که این ایده از سوی مراکز حاکمیتی همچون هیئت ترفیه حمایت مستقیم یا غیر مستقیم می شود.
🔺کاربران بسیاری، رقصیدن دختران و زنان عربستانی در برابر کارگران هندی و بنگلادشی مراکز سرو قهوه را یک تحقیر ملی و یک سرشکستگی برای عشایر و خانواده های عربستانی نامیده و از مردم این کشور خواسته اند با اعتراضات منسجم به چنین رفتارهایی، حکومت سعودی را به برخورد با این اماکن تحت فشار بگذارند تا این کشور بیش از این شاهد چنین هنجارشکنی هایی نباشد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سرنوشت روابط ایران و کشورهای عربی پس از شهادت رئیسی- امیر عبداللهیان
◾تارنمای «الجزیره.نت» در یادداشتی به آینده روابط ایران و کشورهای عربستان درپی شهادت آیتالله رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، به عنوان دو چهره کلیدی در احیای این روابط پرداخته است.
📎بیشتر بخوانید..
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️سرنوشت روابط ایران و کشورهای عربی پس از شهادت رئیسی- امیر عبداللهیان ◾تارنمای «الجزیره.نت» در یاد
🔹تحول دیپلماتیکی که رئیسی- امیرعبداللهیان به وجود آوردند
🔻در دوران ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی فقید، روابط ایران و جهان عرب شاهد گشودگی چشمگیری بود. یکی از برجستهترین دستاوردهای دولت او، از سرگیری روابط با عربستان در اوایل سال ۲۰۲۳ پس از یک وقفه ۷ ساله بود. از زمان روی کار آمدن این دولت، حسین امیرعبداللهیان، وزیر فقید امور خارجه، تلاشهای چشمگیری برای بهبود روابط با کشورهای عربی از جمله مصر و عربستان سعودی کرد.
🔻غیاب این دو چهره، ابهامات و سؤالاتی درباره آینده روابط ایران با کشورهای عربی و همچنین سیاست خارجی تهران نسبت به جهان عرب مطرح کرده است.
🔻مهدی شکیبایی، تحلیلگر و مورخ در گفتگو با الجزیره میگوید در انقلاب ۱۳۵۷، ایرانیان رژیم پیشین را که روابط خوبی با آمریکا و اسرائیل داشت، سرنگون کردند؛ که در تاریخ ۷۰۰۰ ساله ایران بینظیر و یک زلزله در جهان بود.
🔻محور سیاست خارجی ایران پیش از انقلاب «غرب»؛ و در نتیجه، خارج از محور اسلامی، و در چارچوب منافع غرب بهویژه اسرائیل بود. ایران در آن عصر، روابط نزدیکی با اسرائیل در سطوح دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی داشت و علیه کشورهای عربی فعالیت میکرد اما با روی کار آمدن جمهوری اسلامی، این سیاست به شدت تغییر کرد.
🔻به گفته شکیبایی، در بین همه دولتهای پس از انقلاب، دولت رئیسی بیش از همه به آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی نزدیک بود. به دلیل همین نزدیکی، از سرگیری روابط با عربستان کلید خورد.
🔻وی تاکید کرد که وزارت امور خارجه ایران اخیراً پیامهای مهمی از «منامه» دریافت کرده که مورد استقبال دولت و نظام قرار گرفته است.
🔻به عقیده شکیبایی، احیای روابط با کشورهای عربی مهمترین دستاورد دولت رئیسی است، زیرا از زمان تأسیس جمهوری اسلامی، این یک حلقه مفقوده جمهوری اسلامی ایران به شمار میآمده است.
📎ادامه دارد..
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔹تحول دیپلماتیکی که رئیسی- امیرعبداللهیان به وجود آوردند 🔻در دوران ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی فقید،
🔹دیپلماسی دولت رئیسی؛ اولویت با «اصل همسایگی»
🔻در همین راستا، عفیفه عابدی، پژوهشگر سیاست خارجی ایران، بهبود روابط ایران و کشورهای عربی در دوره وزارت حسین امیرعبداللهیان را برآمده از عوامل مختلفی از جمله شخصیت و مشی سیاسی وی، تصمیم حاکمیت، زمینههای منطقهای و بینالمللی و اراده متقابل ایران و کشورهای عربی عنوان کرد.
🔻او به الجزیره.نت گفت که امیرعبداللهیان پیش از وزارت، متخصص مسائل خاورمیانه و غرب آسیا بود و سالها فعالیت دیپلماتیک در این زمینه داشت. بنابراین، انتظار میرفت که بعد از انتصاب وی به عنوان وزیر، بیشتر بر توسعه روابط ایران با کشورهای غرب آسیا تمرکز شود.
🔻سیاست رسمی و عملی دولت رئیس جمهور فقید معطوف به «اصل همسایگی» بود و این به معنای حمایت بنیادی از تلاشهای دیپلماتیک امیرعبداللهیان برای بهبود روابط با جهان عرب بوده است.
🔻با توجه به تحولات منطقهای و بینالمللی سالهای اخیر، نوعی «حسن نیت» جهت تغییر ماهیت روابط دوجانبه و توسعه همکاریها با ایران در پایتختهای عربی دیده شده است. حضور گسترده مقامات بلندپایه عرب در مراسم تشییع و تدفین رئیس جمهور فقید، موید این امر است.
🔻این تحلیلگر معتقد است که اقدامات دیپلماتیک امیرعبداللهیان در حمایت از فلسطین پس از «طوفان الاقصی» محبوبیت او را در میان مسلمانان و افکار عمومی جهان عرب افزایش داد.
📎ادامه دارد..
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔹دیپلماسی دولت رئیسی؛ اولویت با «اصل همسایگی» 🔻در همین راستا، عفیفه عابدی، پژوهشگر سیاست خارجی ایرا
🔹آینده روابط ایران و کشورهای عربی
🔻به گفته عابدی، آینده متاثر از عوامل مختلفی خواهد بود و تحولات منطقهای و بینالمللی میتواند روند توسعه روابط ایران و جهان عرب را گسترش داده یا متوقف سازد.
🔻وی در پایان با بیان اینکه یکی از مهمترین عواملی که باید به تحکیم روابط تهران و کشورهای عربی کمک کند، «دین مشترک»، «همجواری جغرافیایی» و امنیت و سرنوشت مشترک است، گفت: نباید فراموش کنیم که کشورهای اسلامی اعضای «امت اسلامی» هستند و باید به منافع این امت توجه داشته باشند.
🔻از دیگر سو، پرهام پور رمضان، پژوهشگر سیاست خارجی، معتقد است که سیاست خارجی در ایران چندان به دولتها ارتباط ندارد و راست یا چپ بودن دولت نیز فرقی در این زمینه ایجاد نمیکند.
🔻وی به الجزیرهنت گفت که سیاستها و راهبردهای کلی حاکمیت تعیینکننده سیاست خارجی کشور است و دولت به طور کلی و وزارت خارجه به طور خاص سیاستهای کلان را اجرا میکنند. به عقیده وی آنچه با تغییر دولتها در ایران تغییر میکند، گفتمان دولت و نحوه اجرای تصمیمات کلانی است که اتخاذ شدهاند.
🔻پوررمضان معتقد است که اگر مذاکرات غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، روابط ایران و اعراب با شتاب بیشتری بهبود خواهد یافت/ پایان
🌐 الجزيرة.نت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آمادهسازی نسل جدید عربستان برای عادیسازی؛ فلسطین از نقشههای کتب درسی حذف شد!
🔻تحقیقات موسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس (IMPACT-se)، نشان میدهد عربستان سعودی تمام مطالب ضد صهیونیستی، از احادیث و روایات گرفته تا نقشه های جغرافیایی را از کتابهای درسی مدارس حذف کرده است.
📎بیشتر بخوانید..
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آمادهسازی نسل جدید عربستان برای عادیسازی؛ فلسطین از نقشههای کتب درسی حذف شد!
🔻تحقیقات موسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس (IMPACT-se)، نشان میدهد عربستان سعودی تمام مطالب ضد صهیونیستی را از کتابهای درسی خود حذف کرده است.
🔻برپایه این تحقیقات، برنامههای درسی عربستان شاهد «کاهش چشمگیر» محتوای ضد اسرائیلی بود، زیرا تعریف صهیونیسم به عنوان یک جنبش اروپایی نژادپرستانه حذف شده و دیگر حضور صهیونیستها در منطقه را انکار نمیکند.
🔻این مطالعه همچنین به حذف کلمه فلسطین از نقشههای سرزمینهای اشغالی و نیز حذف یا تغییر تفسیرهای مربوط به جهاد اشاره کرد که سالهاست در کتب درسی عربستان وجود داشته است.
🔻اين تغییرات از اصطلاحات سیاسی تا حذف منابع تاریخی جنجالی را در بر میگیرد؛ ازجمله «دشمن صهیونیستی» با «اشغالگران اسرائیلی» و «روز نکبت» با «جنگ ۱۹۴۸ فلسطین» جایگزین شده است.
🔻در کتاب زبان عربی مقطع متوسطه، بخش «مخالفت با اسکان یهودیان در فلسطین حذف شده است؛ همچنین صفحات ۲۳۹ و ۲۴۰ کتاب جغرافیا، دیگر سرزمینهای فلسطینی را به عنوان «فلسطین» یا «اسرائیل» توصیف نمیکند.
🔻یکی از تغییرات قابلتوجه در کتاب مطالعات اجتماعی، حذف تکلیفی است که از دانشآموزان میخواست با استفاده از اسناد تاریخی یا دینی، ادعاهای صهیونیستها درباره سرزمین فلسطین را رد کنند.
🔻همچنین اشاره به نتایج مثبت انتفاضه نخست، مانند افزایش همبستگی بینالمللی با فلسطینیان و کاهش وابستگی آنها به اقتصاد اسرائیل، که سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در کتابها وجود داشت، حذف شدهاند.
🔻از دیگر سو، رویدادهای مهم تاریخی نیز در کتابهای جدید بازنگری شده است؛ ازجمله اصطلاح «النکبة» که به کوچاندن فلسطینیان در سال ۱۹۴۸ اشاره دارد، با اصطلاح «جنگ فلسطین در سال ۱۹۴۸» جایگزین شده است.
🔻آتشزدن مسجدالاقصی در سال ۱۹۶۹، که در گذشته، کار عناصر صهیونیست دانسته میشد، در کتابهای کنونی اشارهای به دستداشتن اسرائیل در آن نشده است؛ نسخه جدید، به سادگی به تاریخ و اهداف تأسیس سازمان همکاری اسلامی میپردازد، و اشارهای به جزئیات شرایط آتشسوزی نمیکند.
🔻محتواهای مربوط به قیمومیت بریتانیا بر فلسطین نیز بازبینی شده، و نام بخش «تلاش برای تأسیس یک نهاد صهیونیستی» به «قیمومیت بریتانیا بر فلسطین» تغییر کرده است؛ همچنان که اشاره به حمایت بریتانیا از سازمانهای یهودی، ازجمله انتصاب یهودیان در سِمتهای بلندپایه و کمکهای نظامی و اقتصادی به آنها، کاهش یافته است.
🔻این تغییرات که همزمان با تلاشها برای عادیسازی صورت میگیرد، نشاندهنده چرخش رویکرد و موضع رسمی عربستان درباره اسرائیل، و همچنین بازتابدهنده روندهای ژئوپلیتیک گستردهتر است.
🔻بازنگریها را میتوان بخشی از تلاش گستردهتر برای همسویی محتوای آموزشی با چشمانداز سیاسیِ در حال تحول، شاید در راستای آمادهسازی برای عادیسازی روابط با اسرائیل دانست.
#عربستان
🖇پیوست: فایل کامل گزارش تحقیقات (زبان انگلیسی)
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسئولیت حوادث بعد از ۷ اکتبر برعهده اسرائیل است یا حماس؟!
■ نشست مجلس شورای اسلامی و مسأله فلسطین
🎥 دکتر حسن قشقاوی، نماینده منتخب مجلس دوازدهم، سفیر سابق ایران در اسپانیا، قزاقستان و سوئد:
🔹طبق همه نظرسنجیهای رسانههای معاند یا دانشگاه مریلند که ۲ سال قبل انجام داد؛ همیشه ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم ایران ضد اسرائیل هستند./پس از طوفانالأقصی که در شورای امنیت علیه اسرائیل رأی داده شد، آمریکاییها گفتند الزامآور نیست و پایه ۷۵سالهی شورای امنیت توسط آمریکا به هوا رفت.
🔹کنوانسیونهای حمایت از کودک، کنوانسیون حمایت از حقوق زنان یا کنوانسیونهای چهارگانهی حقوق بشردوستانه که متعلق به جنگ است، همگی علیه اسرائیل است./اسرائیل از نظر حقوق بین الملل اصلا کشور نیست. مرز اسرائیل کجاست؟/ هرکاری که از ۷ اکتبر به بعد حماس انجام دهد از نظر حقوق بین الملل،اسرائیل مقصر است نه حماس؛ هر سرزمینی که اشغال میشود مسئولیت تمام حوادث بر عهدهی قدرت اشغالگر است.
اندیشکده سبا در بله و تلگرام:
https://t.me/Sabaacenter
https://ble.ir/sabaacenter
♨️دومین دیدار سفیر عربستان از عتبات عراق
🔻عبدالعزیز الشمری، سفیر عربستان در عراق روز شنبه (۱ ژوئن) به نجف اشرف و عتبه علوی رفت و با برخی شخصیتها و مقامات این استان دیدار کرد.
🔻این نخستین سفر یک سفیر عربستان به استان نجف اشرف است. الشمری پیش از این نیز به استان کربلا رفته بود.
🔻سفیر عربستان، در نجف اشرف با آیتالله اسحاق الفیاض و آیتالله بشیر النجفی از مراجع شیعه دیدار و گفتوگو کرد.
🔻منابعی به شبکه العربیه گفتند که فضای این دیدار مثبت بود و به تقویت روابط میان عراق و عربستان کمک خواهد کرد.
🔻الشمری به حرم حضرت علی (ع) نیز رفت و از سوی واحد تشریفات مورد استقبال قرار گرفت؛ و با برخی مسئولان آن دیدار کرد.
🔻وی گفت که انتظار میرود به زودی پروازهایی میان نجف و مدینه منوره و جده برقرار شود.
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روزنامه نگار سعودی: قبل از بازسازی غزه تضمین عدم تکرار حماقت سیاسی و نظامی بگیرید!
🔺همزمان با مطرح شدن گمانه زنی هایی پیرامون توافق میان گروه های فلسطینی و رژیم صهیونیستی و نیز بحث بازسازی غزه، خط رسانهای غیر رسمی سعودی از هم اکنون مخالفت خود را با بقای گروه های مقاومت در قدرت و بازسازی ویرانه های غزه علنا مطرح می کنند.
🔺به عنوان مثال عبدالله بن بجاد نویسنده و روزنامه نگار مطرح سعودی در توییتی می نویسد، کشورهای عربی خلیج فارس میلیاردها دلار برای ساختن خانه ها، محله ها، بیمارستان ها، مدارس و زیرساخت های در غزه هزینه کردند.
🔺شرط مشارکت مجدد کشورهای خلیج فارس در بازسازی غزه باید براساس ضمانت هایی مبنی بر عدم تکرار حماقت های سیاسی و نظامی باشد که مانع از آتش زدن مجدد غزه در سالهای آینده آن هم در راستای پروژه های منطقه ای ضد عربی و تبدیل آن به ویرانه ای دیگر گردد.
🔺وی در توییتی دیگر می افزاید، همه کسانی که به دنبال راه حلی واقعی و پایدار برای مسئله فلسطین هستند، باید خدمت به مردم فلسطین در غزه را در راس اولویت های خود قرار دهند، این درحالیست است ملت فلسطین سالهای طولانی است که حکومت پلیسی و خشن حماس را تحمل می کند.
🔺نکته قابل تامل اینکه این خط خبری عمدتا از سوی کسانی دنبال می شود که در کشورهایشان شاهد بدتری نوع قلع و قمع منتقدین است. نکته دیگر نیز اینکه عمده انتقاد این افراد متوجه حماس و محور مقاومت به خصوص ایران است تا اسرائیل!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ولیعهد جدید کویت/ با پیشینهای آکنده از رویارویی نمایندگان پارلمان
🔻شیخ صباح الخالد الصباح دو سال پس از کناره گیری از جهان سیاست، شامگاه سه شنبه (۱ ژوئن) از سوی شیخ مشعل الصباح، امیر کویت، به عنوان ولیعهد این کشور منصوب شد.
🔻خالد الصباح ۷۱ ساله که از سال ۲۰۱۹ نخست وزیر کویت بود، اواخر ۲۰۲۲ درپی یک بحران سیاسی شدید میان دولت و پارلمان، که به استعفای وی و انحلال پارلمان انجامید، کناره گیری کرد.
🔻دوره ای که او سِمت نخست وزیری را برعهده گرفت، با پرونده معروف به «صندوق ارتش»، که به استیضاح برخی شخصیت های بلندپایه کشور ازجمله بعضی شاهزادگان انجامید، «بحرانی» بود.
🔻این پرونده نوامبر گذشته با محکومیت خالد الجراح الصباح، وزیر دفاع پیشین، به اتهام «سوءاستفاده از بودجه صندوق ارتش» پایان یافت.
🔻دادگاه از صدور حکم نخست وزیر پیشین (جابر المبارک الصباح) خودداری و او را به استرداد اموال ملزم کرد.
🔻صباح الخالد سپتامبر ۲۰۲۰ دوبار در چندین پرونده استیضاح شد؛ ازجمله پرونده درز ویدئوهایی از درون نهاد امنیتی کشور، که حاکی از مداخله فرزند نخستوزیر پیشین در این نهاد بود؛ الخالد گفت این مربوط به پیش از دوره نخستوزیری بوده است.
🔻دسامبر ۲۰۲۰ پس از نخستین انتخابات، سه نماینده معارض، از استیضاح نخستوزیر خبر دادند؛ که ۳۶ نماینده با آن همراه شدند؛ اینبار صباح الخالد استعفا داد؛ اما بار دیگر از سوی امیر، مأمور تشکیل دولت پس از انتخابات شد.
🔻اختلافات بین دولت و معارضان پس از آن نیز تشدید شد؛ و معارضان مانع از مشارکت وزرا در جلسات پارلمان شدند.
🔻اختلافات داخلی ادامه یافت و نوامبر ۲۰۲۱ به استعفای دولت و سپس تشکیل سومین دولت منجر شد؛ که سه نماینده از معارضان نیز در آن حضور داشتند.
🔻پس از آن معارضان خواستار کنارهگیری دو رئیس (صباح الخالد، رئیس دولت، و مرزوق الغانم، رئیس پارلمان) شدند.
🔻چهارمین استیضاح صباح الخالد نیز کلید خورد و شمار نمایندگان خواستار عدم همکاری با او به ۲۶ نماینده رسید؛ که به معنای انحلال کل دولت بود؛ و او را مجبور کرد ۵ آوریل ۲۰۲۱ استعفای دولت را اعلام کند.
🔻مشکلات سیاسی داخلی همچنان ادامه یافت؛ تا اینکه امیر کویت ۲ آگوست ۲۰۲۲ رسماً انحلال پارلمان را اعلام کرد؛ اما صباح الخالد دیگر مأمور تشکیل دولت نشد؛ تا بدین ترتیب از صحنه سیاسی کشور خارج شود.
🔻نکته قابل توجه در این انتصاب، انتخاب ولیعهد از بیرون از خانوادههای «سالم و جابر» است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️ولیعهد جدید کویت/ با پیشینهای آکنده از رویارویی نمایندگان پارلمان 🔻شیخ صباح الخالد الصباح دو سال
🔻شیخ صباح الخالد الصباح کیست؟
🔹متولد ۱۹۵۴ / کویت
🔹سال ۱۹۷۷ دریافت لیسانس علوم سیاسی دانشگاه کویت
🔹وابسته دیپلماتیک در وزارت خارجه از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۵
🔹سفیر کویت در عربستان و نماینده کویت در سازمان همکاری اسلامی از ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸
🔹رئیس سازمان امنیت ملی با درجه وزیر در ۱۹۹۸
🔹وزیر کار و امور اجتماعی در سال ۲۰۰۶
🔹وزیر ارتباطات در ۲۰۰۸
🔹وزیر خارجه در ۲۰۱۱
🔹معاون نخستوزیر و وزیرخارجه و وزیر امور دولت در ۲۰۱۲
🔹 انتصاب مجدد و چندینباره به عنوان معاون نخستوزیر و وزیرخارجه درپی انحلال و تشکیل مجدد دولت، از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶
🔹سال ۲۰۱۹ از سوی شیخ صباح الجابر الصباح به عنوان نخستوزیر مأمور تشکیل دولت شد.
🔹سال ۲۰۲۰ از سوی شیخ نواف الصباح مأمور تشکیل دولت شد.
🔹دریافت نشان درجه یک ملک عبدالعزیز در سال ۱۹۹۸
🔹دریافت نشان درجه یک نیلین سودان در سال ۲۰۱۲
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ تلاش سینمای عربستان برای جهانیشدن؛ حضور پرحاشیه اولین فیلم سعودی در جشنواره کن
نویسنده: زهرا اکبری
فیلم سینمایی «نورة» به عنوان اولین فیلم عربستانی در بخش «نگاه ویژه کَن» اکران شد.
حضور تیم سعودی سازنده این فیلم در جشنواره کن با رویدادهای حاشیهای همراه بود که حتی بیش از خود فیلم توجهات را به سوی خود جلب کرد.
اما این حواشی چه بودهاند؟
سرمایهگذار ساخت این فیلم چه نهادی بوده است؟
چرا اولین فیلم سعودی در بخش نگاه ویژه به نمایش درامد که بخشی غیررقابتی است؟
آیا حضور این فیلم در جشنواره نشانه کیفیت بالای آن است و یا اهداف دیگری در پس نمایش این فیلم وجود داشته است؟
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33540
🏷 #سینمای_عربستان
@PGulfStudies
♨️خیابانهای کویت شمارهگذاری میشود
🔻دولت کویت طرح بهروزرسانی نام خیابانهای کشور را به اجرا گذاشته؛ که برپایه آن، خیابانها و جادهها بهجای نام اشخاص، شمارهگذاری میشود.
🔻وزارت امور عمومی کویت، جایگزینی نام خیابانها، جادهها، معابر و میادین با شماره را آغاز کرده؛ و تنها برخی خیابانها، همچنان نام «سلاطین، پادشاهان، حاکمان، امرا، و رؤسای کشورها» را خواهد داشت.
🔻به گفته این وزارتخانه، نامگذاری برخی خیابانهای دیگر به نام کشورها و پایتختها، از باب «مقابله به مثل» انجام میشود.
🔻موافقان میگویند این طرح به تسهیل عبور و مرور از طریق GPS، بهویژه برای خارجیهایی که زبان عربی بلد نیستند، کمک میکند.
🔻دولت کویت دو سال پیش، نامگذاریهای جدید به نام اشخاص را متوقف و محدود به شمارهگذاری یا نامهای حکام کویت و کشورهای دوست کرد.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ادامه کشمکش مرزی سعودی-امارات/ ابوظبی: حاکمیت سعودی بر «الیاسات» را به رسمیت نمیشناسیم
🔻ابوظبی گفته حاکمیت سعودی بر هیچکدام از مناطق دریایی یا حقوق حاکمیتی یا صلاحیت قضاییِ فراتر از خط میانی جداکننده آبهای سرزمینی امارات و عربستان را به رسمیت نمیشناسد.
🔻وزارت خارجه امارات در نامهای که شانزدهم ماه مه به سازمانملل فرستاده، تأکید کرده منطقه الیاسات، در آبهای سرزمینی امارات واقع شده است.
🔻این نامه در واکنش به مخالفت سعودی با طرح ابوظبی بود که الیاسات را منطقه دریایی حفاظتشده اعلام کرد. ریاض این اقدام امارات را مغایر با قوانین بینالمللی دانسته بود.
🔻وزارت خارجه سعودی ۱۸ مارس گذشته در نامهای به دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد: اعلام الیاسات به عنوان منطقه حفاظتشده دریایی از سوی امارات را فاقد هرگونه اثر حقوقی و قانونی میداند و آن را به رسمیت نمیشناسد.
#امارات #عربستان
🌐الخلیج أونلاین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️از پرونده سلب تابعیتها تا اختیارات گسترده؛ بازگشت فهد الیوسف به صحنه حکمرانی کویت
🔻کویت به دنبال انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی از سوی شیخ مشعل الصباح، دوران جدیدی را سپری می کند.
🔻شیخ مشعل این اقدامات خود را چند روز پیش، با انتصاب شیخ صباح الخالد به عنوان ولیعهد کشور، تکمیل کرد.
🔻کمی پیش از سخنرانی ناگهانی ۱۰ مه شیخ مشعل، نام شیخ فهد الیوسف الصباح، وزیر کشور، در صحن پارلمان بطور گسترده جنجال برانگیز شده بود.
🔻برخی نمایندگان به صراحت با هرگونه حضور فهد الیوسف در هر دولت آینده کشور، مخالفت، و تهدید کردند اگر بار دیگر به وزارت منصوب شود، او را استیضاح خواهند کرد.
🔻اما خیلی زود، کل پارلمان از سوی امیر کویت از صحنه حکمرانی کشور کنار گذاشته شد؛ و فهد الیوسف بار دیگر در دولت احمد عبدالله الاحمد سه سمت همزمان «معاون اول نخست وزیر» «وزیر دفاع» و «وزیر کشور» را دریافت کرد.
🔻فهد الیوسف اوایل امسال با گشودن پرونده «سلب تابعیت ها» در صدر مناقشات کشور قرار گرفت؛ پس از کشمکش بین او و پارلمان، سرانجام امیر کویت با اعطای تمام اختیارات به وزارت کشور، این پرونده را بست.
🔻شیخ مشعل گفت: خیلی روشن و صریح بگویم؛ امنیت مسئله ای بسیار مهم است؛ و تمام اهتمام خود را برای تحقق این هدف بکار خواهیم گرفت؛ و لذا در وهله نخست، قوانین امنیت اجتماعی را بازنگری خواهیم کرد.
🔻در غیاب پارلمان، و عدم لزوم ارائه برخی لوایح به آن، اکنون شیخ فهد الیوسف، وزیر کشور تصمیماتی درباره تابعیت ها و برخی دیگر مسائل اتخاذ کرده است.
🔻امیر کویت نیز در فرمانی، دستور تشکیل «کمیته عالی تحقیقات تابعیت کویت» به ریاست وزیر کشور را، به منظور تکمیل سلب تابعیت دهها شهروند صادر کرد.
🔻«جعل»، « تابعیت دوگانه» و یا در برخی موارد «منافع ملی» از عوامل اصلی سلب تابعیت عنوان شده است.
🔻فهد الیوسف گفته هدفش برقراری عدالت، مبارزه با فساد و حفظ هویت ملی است.
🔻با این حال، برخی تصمیمات او، جنجال برانگیز شده است؛ مانند راه اندازی یک خط مستقیم برای اینکه شهروندان بتوانند موارد مشکوک جعل تابعیت یا تابعیت دوگانه را گزارش دهند.
🔻برخی شهروندان و نمایندگان پیشین پارلمان، این اقدام را باعث آسیب به امنیت اجتماعی دانسته اند.
🔻اختیارات شیخ فهد الیوسف به همین جا ختم نشده، و چندین مأموریت دیگر نیز به او سپرده شده است؛ از جمله اداره کل گمرک و سازمان اطلاعات شهروندی نیز زیرمجموعه وزارت کشور قرار گرفتند.
🌐 عربي۲۱
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ سینمای عمان در تکاپوی دیده شدن
🔻هرچند عمان تا کنون حرفی برای گفتن در زمینه فیلم و سینما نداشته و صرفا مصرفکننده محصولات سینمایی بوده است، اما چند سالی است که در راستای توسعه صنعت فیلم و سینما اقدام نموده و سعی کرده به عرصه جهانی در این موضوع بپیوندد.
🔻در همین پنج ماه ابتدایی سال 2024 چند رویداد فیلم وسینمایی در این کشور برگزار شده است. جشنواره فیلم کوتاه «عین » که در ژانویه 2024 برگزار شد، هدف ارتقای مهارت شرکتکنندگان در زمینههای مربوط به فیلمسازی (نویسندگی، فیلمبرداری، تهیهکنندگی، کارگردانی، بازیگری و ....) و به دست اوردن تریبونی برای عرضه شدن در رقابتها و جشنوارههای جهانی را دنبال میکرد.
🔻در هفته گذشته نیز (7 خرداد، 27 می 2024) خبرگزاری رسمی عمان از برنده شدن سه فیلم عمانی در جشنواره بینالمللی فیلم اطلس در کشور مراکش خبر داد.
🔻فیلمهای عمانیای که در این جشنواره مورد اقبال داوران قرار گرفتهاند، به موضوع سنتها و آداب و رسوم عمانی از جمله «تبسیل» پرداختهاند.
🔻تبسیل، پدیده یا عملیاتی است در موسم چیدن خرما که طی آن انواع خاصی از خرما را پخته و پس از خشک شدن، در بازار به فروش میرسانند. علاوه بر تبسیل، این فیلمها به معرفی طبیعت عمان و زیبایی زندگی در آن نیز پرداختهاند.
🔻باید توجه داشت نه تنها فیلمهای عمانی جشنواره اطلس، بلکه سایر تولیدات کوتاه، بلند و سینمایی این کشور نیز عمدتا سبک زندگی عمانی و سنتهای اصیل این کشور به نمایش میگذارند. این رویکرد دقیقا مخالف با رویکرد سعودیها در تولیدات سینمایی است.
🔻عربستان در صدد است خود را منفک از سنتهای خشک پیشینی نشان داده و نوعی تابوشکنی و مدرنیتهخواهی را در آثار سینمایی منتسب به خود به نمایش بگذارد. به نظر میرسد در حالی که عربستان به دنبال تعریف هویت جدید خود به عنوان یک کشور عربی مدرن است، مردمان عمان ملیگرایی مدنظر خود را در پیوند با ریشههای سنت و تاریخ گذشته خود و حتی در معیت ارزشهای دینی میبینند.
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
♨️عربستان در صدر بازار بازیهای ویدئویی در میان کشورهای خلیج فارس
🔻عربستان سعودی با ۱.۱ میلیارد دلار بیشترین درآمد را در بازار بازیهای ویدیویی منطقه ۳ خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۳ به دست آورده است.
🔻بر اساس گزارش شرکت Nikko Partners، منطقه ۳ خاورمیانه و شمال آفریقا شامل عربستان سعودی، امارات و مصر است که بزرگترین بازار منطقه در بخش بازیهای ویدیویی را دارند. این سه کشور در مجموع ۱.۹۲ میلیارد دلار در سال گذشته از این بخش درآمد کسب کردهاند که افزایش ۷.۸ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
🔻 عربستان به لطف افزایش سرمایهگذاریهای دولتی و خصوصی در صنعت بازی، درآمد بالاتر و تقاضای بیشتر جمعیت جوانش، ۵۷.۶ درصد از کل درآمد این بخش در منطقه ۳ خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
🔻در سال ۲۰۲۲، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، استراتژی ملی بازیها و ورزشهای الکترونیکی را با هدف تبدیل عربستان به مرکز جهانی در این بخش راهاندازی کرد که تا سال ۲۰۳۰، در تنوع بخشیدن به اقتصاد، ایجاد فرصتهای شغلی در بخشهای مختلف و ارائه سرگرمیهای سطح بالا برای شهروندان، ساکنان و بازدیدکنندگان موثر باشد.
🔻تعداد کاربران بازیهای کامپیوتری (گیمرها) در این سه کشور در منطقه ۳ خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ به ۶۸.۴ میلیون نفر رسید که با افزایش سالانه ۲.۹ درصدی همراه بوده است. مصر با ۴۰ میلیون کاربر در صدر قرار گرفت و پس از آن عربستان سعودی با ۲۰ میلیون و سپس امارات با ۷.۶ میلیون کاربر قرار دارند. پیش بینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۷ به ۷۹.۶ میلیون نفر افزایش یابد.
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس